מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פנייה לעזרהדניאל21/02/2010
שלום רב,
ילדתי לפני חודש וחצי את בני ומאז אני מניקה. בימים האחרונים יש לי כאבים בשד ימין, הפיטמה סדוקה והיא בצבע לבן, אני לא ידעת אם זאת פטריה, חוסם או דלקת.
מרוב קריאת מידע באניטרנט אני רק יותר מבולבלת.
רציתי לדעת לאיזה רופא לפנות לרופא נשים, משפחה או נשים אשר יכול לרות את השד ולעזור לי
תודה,
דניאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפניה לרופא
יפית בוגנים23/02/2010היי דניאל ,
זה פחות משנה איזה רופא , אלא מה הגישה שלו להנקה .. יש רופאי נשים שמבינים בטיפול בשד ויודעים לאבחן ויש רופאי נשים שלא, כנ"ל לגבי רופאי משפחה. חפשי בגוגל רופאים תומכי הנקה או משהו בסגנון. באיזור צפון יש את דר' פאר איתן - חיפה ורמת ישי (מקבל פרטי ודרך מכבי )
מהתיאור שלך קשה לאבחן .
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עליה מועטת במשקלמעין21/02/2010
הי,
יש לי תינוק בן חודשיים שניזון מהנקה על פי דרישה הוא יונק די הרבה ובזמן האחרון גם פולט הרבה. עד עכשו עלה במשקל כ 150 גר לשבוע בממוצע. בשבועיים האחרונים עלה רק 160 גר - בטיפת חלב אמרו לי שיזדקק לתוספת אבל אני ממש מעדיפה להשאר רק בהנקה - יש סיבה לדאגה בשלב זה?
אשמח לתשובתכן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עלייה מועטה במשקל
יפית בוגנים23/02/2010היי מעיין ,
160 גר' בשבועיים זה אכן מעט. ייתכן שהיניקה שלו לא יעילה. כדי להימנע ממתן תוסף אני ממליצה על שאיבה והשלמה בכל ארוחה . ולהיפגש בהקדם עם יועצת / מדריכת הנקה לבירור הסיבה, מתן הנחיות מתאימות לניהול הנקה במצב זה ומעקב
כל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרהלימית17/02/2010
שלום,
ילדתי לפני שבוע, ואני מניקה,
עד עתה התינוק התחבר לפטמה, דיי טוב, פה גדול, כיסה את רוב העטרה ולשמחתי גם יש חלב בשפע.
הבעיה היא שפתאום היום, לאורך כל היום הוא לא ממש מצליח לסגור את הפה סביב השד, הוא נותר איתו פעור לרווחה סביב השד, לא עוזר אם אני מנסה לגרות אותו עם החלב, או שהשד יגע באף וכדומה.
האם יש דרך לסייע לו לסגור את הפה ולמנוע בכי מיותר, שלו (ובקרוב שלי)?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה בהנקה
יפית בוגנים17/02/2010היי ימית,
ראשית מזל טוב.
אני מבינה את התסכול מהניסיון לחיבור לשד שאינו מצליח (של שניכם כמובן).
חסר מידע הנוגע להתנהלות תהליך הלידה וגם לגבי ההנקה . האם הוא יונק בלבד או שניזון גם מבקבוק? האם מקבל מוצץ? את מתארת התחלה טובה ופתאום התינוק לא מצליח ליצור ואקום. יכולות להיות סיבות רבות ומגוונות, למשל:
בקבוק/ מוצץ יכולים לגרום לבלבול שכזה. כדאי להימנע מהם עד לביסוס ההנקה. סיבה אפשרית נוספת היא שפע החלב את מתארת - יותר מצב של מתחבר ומיד מתנתק- נסי להוציא מעט חלב לפני שאת מחברת ולהישען אחרונית כדי למנוע זרימה מהירה מאד שמקשה על החיבור.
השד לא צריך לגעת באף - מקמי את תינוקך כשאפו מול הפטמה, הסנטר והשפה התחתונה נצמדים ראשונים לשד להפעלת רפלקס פתיחת הפה ואז , בשיא הפתיחה, עלייך להצמיד אותו אל השד.
לא להתייאש כ"כ מהר, אם את עדיין לא מצליחה לחבר אותו לשד, שאבי את החלב והאכילי אותו בחלב שלך, ופני בהקדם לייעוץ מקצועי ע"י יועצת/ מדריכה מנוסה .
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר זמני בחלבחסוי17/02/2010
היי לכולן!
יש לי בת בגיל 3 חודשים. לפני כחודש הפסקתי להניק אותה כי יום בהיר אחד הפסיק לי החלב. יותר נכון שהכמות פחתה משמעותית.... הרופאה שלי אמרה שזה יכול להיות ואין מה לעשות - היום אני יודעת שהיה מה לעשות. היום אני מנסה להניק אותה מה שיש לי אבל בגלל שהפסקתי הכמות עדיין קטנה. שמעתי שעדיין אני יכולה להניק האם זה נכון? והאם זה לא יבלבל אותה? אחרי הכל היא ינקה חודשיים בחודש האחרון היא כמעט באופן מוחלט לקחה בקבוק?.......
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפחתה בכמות החלב
יפית בוגנים17/02/2010היי ליאת ,
ראשית , תני לה מה שיש.
את יכולה לשלב הנקה ובקבוק - הכל בהתאם לתגובה של בתך. אם היא מסרבת לינוק , שאבי ותני לה מה שיוצא .
אם היא מסכימה , הניקי אותה והשלימי ע"פ הצורך.
את יכולה לנסות להגביר כמות חלב ע"י שימוש במשאבה טובה וחזקה ונטילת צמחים . כמות השאיבות בהתאם למס' הארוחות שתרצי שהגוף ייצר. 15-20 דק' מכל צד . אגב, את יכולה לנסות להגביר את כמות החלב (שאיבות במשך כשבוע ,עד שתרגישי עלייה בכמות) ואז להתחיל להניק אותה- כך אולי יימנע תסכול שלה מהשד עקב הכמות העכשווית
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה :)
חסוי17/02/2010תודה אני ינסה אני מקווה שזה יעזור :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאיבת חלבמירי16/02/2010
שלום,
יש לי מס' שאלות לגבי שאיבת חלב.
1). האם אפשר לחבר חלב שאוב ששאבתי בשעות שונות של היום?
2). האם ניתן לשאוב חלב בנוסף להנקה או שרצוי לשאוב אחרי שסיימתי להניק את הקטנה?
3). מהי כמות החלב בבקבוק שתינוקת בת חצי שנה אמורה לאכול? (לא יודעת כמה לשאוב וכמה עלי לאחסן).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאיבת חלב
יפית בוגנים17/02/2010היי מירי
1. את יכולה לאחד מנות של חלב באותה טמפ' (שאוב טרי לאחר קירור עם חלב שהיה במקרר)
2. לשאוב תוך כדי הנקה זה רעיון מוצלח, אם היא מסתפקת בשד אחד ביניקה , תוכלי תוך כדי הנקה לשאוב מהשני . שאיבה אחרי הנקה גם אפשרית - הכל בהתאם למטרת השאיבה.
3. תלוי במשקל שלה ובמס' הארוחות ביממה. בערך ליטר ביממה - אם היא אוכלת 8 ארוחות ביממה אז 125 CC. התשובה שלי מתייחסת לתינוקת שניזונה מחלב אם בלבד ללא שילוב של תמ"ל.
יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, עזרת לי מאד :)
מירי18/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סדר יוםשרון15/02/2010
שלום,
אני אמא לתינוקת בת חודש וחצי שיונקת מלא ועלתה קילו בחודש הראשון לחייה.
אני מניקה אותה בממוצע 7 פעמים ביום בהתאם לדרישה שלה. לאחרונה השתנה סדר היום שלה, היא ישנה פחות ומושכת יותר זמן בין הארוחות (לעתים 4-5 שעות ביום ובלילה אפילו 6 שעות).
יש לי שתי שאלות:
1. אני קוראת בכל מיני מקומות (וגם בפורום הזה) שתינוק בגילה צריך לאכול בין 8-10 פעמים ביום.
האם זה תקין שהיא אוכלת פחות?
2. איך ניתן להרגיל אותה לזמני ארוחות קבועים פחות או יותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שסדר יום
יפית בוגנים16/02/2010היי שירי ,
אני מבינה שכעת היא מקבלת 4-5 ארוחות ביממה . זה נשמע מעט, את יכולה לנסות להציע לה לעיתים תכופות יותר במהלך היום ,גם אם היא לא דורשת . כדי לדעת אם זה תקין, תצטרכי להסתכל על התמונה השלמה לאורך זמן (כתבת שלאחרונה השתנה...אם זה רק מס' ימים , זה מוקדם מכדי להסיק משהו). אני ממליצה על מעקב שקילה אחת לשבוע אם היא לא מעוניינת בתדירות גבוהה יותר של האכלות, וכמובן לשים לב גם להתנהגות שלה, יציאות...
אני לא יודעת אם אפשר להרגיל לזמנים קבועים , את בהחלט יכולה לנסות להציע בשעות קבועות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרגלים בהנקה
סיגל מיכאלי17/02/2010היי אני מבינה שחל שינוי אבל התינוקת יונקת 6 פעמים ביום ,נכון יש קטנטנים שיונקים יותר איך יודעים שזה תקין ???אם התינוקת לא אפטית אדישה אלא חייכנית ועירנית ,שיש 5 טיטולים רטובים ביום ,וגם עלייה במשקל ,מה גם שזה יכול שוב להשתנות ואז היא תינק 12 פעם ביום ,הנקה היא לא רק רגשית אלא גם אוכל אהבה מרגיעת כאבים ,תינוק יונק קשה להרגיל לזמנים קבועים ,בהצלחה סיגל מיכאלי מחברת הספר הסוד בגידול קטנטנים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק ללא תיאבוןפנינה14/02/2010
יש לי תינוק בן 3 חודשים יונק בלבד. וביומיים האחרונים הוא אוכל בכל ארוחה רק 5 דק' מפסיק ואינו רוצה לאכול עוד לציין כי הוא מתנהג כרגיל מחייך ומשחק. מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי דפוס יניקה
יפית בוגנים14/02/2010השינוי בדפוס היניקה של תינוקך התרחש רק ביומיים האחרונים . משהו השתנה ? לא הרגיש טוב? משהו אצלך?
אי אפשר להכריח אותו לינוק.
אם את חשה שיש גירויים בסביבה שמושכים את תשומת ליבו - נסי לנטרל . תוכלי להיעזר במחרוזת על צווארך למשיכת תשומת הלב למקום הנכון...
הניקי אותו ע"פ דרישה , ועקבי אחרי העלייה במשקל .
אם הוא ממשיך להתנהג כרגיל , יציאות טובות ועולה יפה במשקל - זה בסדר .
כל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה בדיכאוןסומה13/02/2010
שלום
בימים האחרונים אני מאוד לחוצה ומתוחה...אפילו כל הזמן בוכה.. בגלל בעיות במשפחה ובעיה בריאותית שיש לי.. מרגישה שאין לי חלב האם זה בגלל המצב הנפשי הקשה? האם הנקה במצב כזה מזיקה לתינוק? או שעדיף לתת בקבוק?? האם אם ארגע יותר כמות החלב תשתפר (אני כבר שבועים לוקחת גם חילבה ובימים האחרונים לא עוזרת)..
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנקה בדכאון
יפית בוגנים14/02/2010היי סומה,
כמות החלב ללא ספק מושפעת ממצב נפשי . המשך הנקה או מתן בקבוק לשיקולך- במצב של דכאון, יש נשים שחשות שההנקה זו הפעולה היחידה שהם רוצות ומוכנות לעשות . כמובן יש לקחת בחשבון גם את תגובת התינוק -- כיצד הוא מתנהג במהלך ההנקה ואחריה (בהתחשב בכמות החלב שירדה? ייתכן שהוא עדיין מסופק ואם לא יש צורך בהשלמה ) .
פני עוד היום לקבלת עזרה , במרכז לבריאות הנפש של האישה במרכז הרפואי תל אביב (בי"ח איכילוב) , מופעל מערך טיפולי – מחקרי העוסק בדכאון שלאחר לידה. כל הנשים הפונות לטיפול במרפאה , תקבלנה טיפול ללא תשלום (שירות לתושבות איזור ת"א ) אם את מאזור אחר , בקשי שיפנו אותך לקבלת טיפול באיזור מגורייך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת צד בהנקהאיריס13/02/2010
שלום!
קודם כל תודה רבה על תמיכה בפורום. מספר שאילות:
1. תינוקת כמעט 4 חודשים הנקה מלאה עולה כל חודש 600-700 גר', אוכלת מצד אחד ואחרי זה החלפת טיטול ואני מציע לה את אותו צד או להציע צד שני? ואם בשד שהנקתי עדיין נשאר חלב צריך לשאוב אותו או לא.? ( אני יודעת שמגיע בדיוק את אותו כמות חלב שהיא אכלה בארוחה אבל על חשבוןן של יתרת החלב שנשארה בשד )
2. תינוקת שלי יכולה לאכול כל שעה שעה וחצי אם אני מציעה לה, וגם כל 2.5- 3, אני גם לא מניקה אותה לפי בכי.זה לא עושה אותה מנשנשת? אולי כדי להניק אותה יותר שעות קבעות. מה לעשות היא יכולה לשבת כל היום על הציצי.
3. אני לוקחת חילבה 3.*3, כמה זמן להמשיך לקחת, אך להפסיק.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי פיספסתם אותי, תענו לי בבקשה
איריס14/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחלפת צד בהנקה
יפית בוגנים14/02/2010היי איריס , סליחה על הפספוס...
1. אחרי החלפת טיטול אפשר להציע צד שני, בהנחה שינקה טוב מצד ראשון- התנתקה לבד ולא אחרי דקה/ שתיים. את לא צריכה לשאוב "שאריות חלב" , בהנקה הבאה התחילי מהצד שאיתו סיימת
הכמות מותאמת לביקוש.
2.בעקרון את צריכה להניק לפי דרישה שלה ולא לפי שעון . כשהיא מסמנת שהיא רעבה , לפני הבכי - הוצאת לשון, חיפוש , מציצת אצבעות... היא צריכה לאכול בין 8-12 ארוחות ביום . אל תשכחי שזה אוכל ,שתיה, קרבה אלייך, נחמה... אנחנו "מנשנשים" לא פחות. אם היא לא דורשת , זה בסדר שאת מציעה לה .
3. אם תפסיקי ייתכן שתרגישי ירידה בכמות של החלב . את יכולה להוריד בהדרגה ולבחון את ההשפעה .. זיכרי שבעיקר מה שמייצר חלב זה הביקוש - כלומר הגירוי והיניקה של התינוקת ושאיבות בהתאם לצרכים, אני מניחה שהיית צריכה להגביר כמות חלב - זו ההשפעה של החילבה פעמים רבות - כל עוד ממשיכים לקחת זה בסדר , כשמפסיקים חשים בירידה בכמות ...
כל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרצאה בחינם על7 הסודות לגידול תינוקסיגל מיכאלי13/02/2010
היי אני מזמינה אתכן להפנינג אמהות ותינוקות בימים ראשון ושני 14,2 15,2 בדיזנגוף סנטר בקומת הסופרפארם ,אני אתן הרצאה מדהימה בנושא 7 הסודות לגידול קטנטנים ,עקרונות יישומיים ,הרצאה שתשנה את הגישה שלך בהורות ,אז בואי והזמיני חברה ההרצאה בשעה 11וחצי שבוע קסום סיגל מיכאלי
מחברת הספר הסוד בגידול קטנטנים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרצאה- מתי יש שוב
שלומית17/02/2010אשמח לדעת מתי את נותנת שוב את ההרצאה באזור ת"א. מאוד מעריכה את תשובותייך בפורום. תודה!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי ניתן להתעדכן באתר
סיגל מיכאלי18/02/2010היי שלומית אני שמחה שאת נהנית לקרוא את תשובותיי אני מנסה להיות בעד האמהות ,ולטובת הקטנטנים ,עכשין סיימתי 4 הרצאות אני מעריכה שבשבועיים הקרובים אצא עם סידרה נוספת.
ימים קסוצים סיגל מיכאלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מספר שאלות על הנקהרונית13/02/2010
יש לי תינוק בן חודש וחצי ניזון מהקה בלבד ויש לי מספר שאלות
1. האם איכות חלב האם זהה לחלב אם אחר? כי אני לא ממש אכלנית ולא נוגעת בבשר
2. האם הזרם שיוצא בזמן ההנקה גדול יותר מהזרם בבקבוק, כי לפעמים הוא יונק ונחנק
כי כנראה יוצא לו הרבה?
3. האם שאיבת חבל מגבירה את יצור החלב?
אשמח לקבל תשובות, תודה רבה:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנקה
סיגל מיכאלי13/02/2010היי ,רצוי שאם את מניקה תאכלי את כל אבות המזון,אם את לא אוכלת בשר יש תחליפים ,לעיתים זרם מהפיטמה שונה מזרם בבקבוק עכשיו זה השלב שמהשד יש זרימה מהירה יותר מאשר מבקבוק ,וייתכן שבעוד חודש הזרימה מהשד תהיה איטית ומהבקבוק מהירה יותר ,כן שאיבת חלב יכולה להגביר את כמות יצירת החלב ,גם הנקות לעיתים קרובות מגבירות את ייצור החלב
שבוע מקסים סיגל מיכאלי מחברת הספר הסוד בגידול קטנטנים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי רונית
יפית בוגנים14/02/2010החלב שלך שונה מחלב של אם אחרת . אמא מניקה צריכה לאכול בעיקר כדי לספק את צרכי הגוף שלה, החלב יווצר מהמשאבים הקיימים. את לא חייבת לאכול המון, מספיק לצרוך מזון בריא ומזין, ולדאוג למקורות חלופיים לבשר.
זרימה של בקבוק היא קבועה ומהירה באופן כללי. ברגעים מסויימים במהלך ההנקה משתחררת כמות גדולה של חלב הגורמת להשתנקות שאת מתארת, נסי להתכונן (יש נשים שמצליחות לחוש מתי זה מגיע), והישעני לאחור . כמובן שאת תמיד יכולה לנתק אותו מהשד להוציא את הזרם החזק ידנית ולהמשיך בהנקה.
כן, שאיבת חלב עשויה להגביר את כמות החלב - תלוי במס' גורמים , למשל באופן ניהול השאיבה.
יום נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאופס... עכשיו אני רואה שכבר קיבלת
יפית בוגנים14/02/2010תשובה מסיגל...
סליחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלב אם שהופשראסי13/02/2010
שלום,
האם חלב אם שהיה בהקפאה וחומם, והתינוק אכל קצת - ניתן לשים במקרר או להקפיא שוב, ואם כן לכמה זמן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלב אם חימום הפשרה ואחסון
סיגל מיכאלי13/02/2010היי ראשית חלב שחומם אבוד ,חלב שהתינוק אכל ממנו ונשאר שארית במזון לזרוק ,כאשר תינוק אוכל מבקבוק הוא מכניס אוויר ורוק לבקבוק ואז כאשר מחזירים את הבקבוק למקרר יש צמיחת חיידקים מזיקים ולכן צריך להשליך לפח אני מזמינה אותך להכנס לאתר הבית שלי ושם יש טבלה לגבי חימום ואחסון חלב אם בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרהלילי11/02/2010
שלום בינ בן חמישה חודשיים עוד מעט מאז שנולד אני מניקה המיון שוקל 8 קילו מלפני שלושה שבועות נולד4 שאלתי איך לגרום לושיישן בלילה יותר היה רגיל לישון איתי ובגלל כמות הפעמים שיונק אני לא מצלחיה לישון טוב ונשארת ערה אין לי עזרה חוץ מבעלי שלא יכול לעשות המון כי הוא נרדם בהנקה רק מקלחת מה לעשות אפשר דייסה שונאת לשאוב לא הולך לי בעלע אומר שלא מספיקה לילה ההנקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 5 חודשים יונק המון בלילה
סיגל מיכאלי20/02/2010הי אני כל כך מבינה את הקושי שלך להניק בלילה מספר פעמים ולא לישון זה קשה מאוד ,אם את שונאת לשאוב ומאוד קשה לך ,ובמהלך היום את מניקה הייתי מציעה לתת פעם בלילה תחליף עם תוספת קורנפלור נמס אבל ....האם התינוק שיונק בלילה רעב או שהוא זקוק לחום אהבה מגע ?? את מכירה את תינוקך טוב יותר ממני ולכן אם הוא רעב הייתי נותנת לו חלב אם ,אפילו שאת שונאת לשאוב אם את יודעת שהוא יזדקק רק לקבוק שאוב אחד אולי כדאי לשאוב תוך כדי שאת מניקה ואז בלילה שבעלך יאכיל חלב אם שאוב עם קורנפלור נמס ,בהצלחה סיגל מיכאלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עלייה לא מספקת במשקל עם הנקה בלבדאמא11/02/2010
בני בן חודשיים. בריא. שוקל היום 3600 ג'. נולד 3065 ג' בשבוע 36. היה 5 ימים בפגיה עקב נשימות מהירות. יונק בלבד. הוא נולד באחוזון 3% ושמר עליו עד לפני שבוע שהוריד 50 ג' בשבוע (היה מצונן- נזלת ושיעול ואכל פחות). רופא הילדים מתעקש שעליי לעבור לבקבוקים בלבד של חלב שאוב. בנסיון חד פעמי הוא שתה 140 מ"ל של חלב שאוב (היום). יש לי עוד שני ילדים קטנים ואני יודעת שלא אוכל לשאוב ולתת לו בקבוקים. כמו כן אני חוששת (מנסיון קודם) שאפילו בקבוק אחד ליום ישבש את מנגנון ההנקה (הן מבחינת ייצור החלב והן מבחינת יכולת היניקה של התינוק). הרופא אומר שחייב להיות לתינוק שומן כדי שתהיה לו אנרגיה לבצע התהפכות למשל ואם יחלה. אני מאוד לא רוצה להפסיק להניק אך גם לא לפגוע בבריאותו או בהתפתחותו. מה עליי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן חודשיים
סיגל מיכאלי13/02/2010היי אני מבינה את שאלתך אבל היא מורכבת כיועצת הנקה עליי לעודד אותך להניק וכמה שיותר אבל מדובר בתינוק באחוזון נמוך שנולד טרם זמנו וירד במשקל ומשקיע אנרגייה רבה מאוד בהנקה,ומצד שני יש עוד 2 ילדים ולשאוב גם זה לא קל אז מה עושים?? מנסים להניק אבל עוקבים אחר משקל והתפתחות מוטורית של התינוק רואים אם ביום יום התינוק חיוני ודורש מזון או אפטי אדיש ,מנסים תוך כדי הנקה גם לשאוב ולתת מספר פעמים בקבוק ואם יש צורך גם ת"מל ,נסי להתייעץ עם יועצת הנקה שתאסוף נתונים וגם תשוחח עם רופא הילדים ,
ותהיי שלמה עם כל החלטה
בהצלחה סיגל מיכאלי מחברת הספר הסוד בגידול קטנטנים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוציא פיטמה באמצע הנקה, ומתעצבן...יעלי11/02/2010
בוקר טוב.
בני בן ארבעה חודשים ועד לאחרונה הוא ינק בלבד. חזרתי לעבוד לפני שלושה שבועות והמטפלת נותנת לו סימילאק (כ- שלושה בקבוקים ביום) עד שאני חוזרת , ואז אני מיניקה אותו .
יש לי כמה שאלות:
1. לאחרונה, כשהוא יונק הוא "מתעצבן", מוציא את הפיטמה מפיו, צועק קצת, נמתח כולו לאחור, וחוזר לינוק עוד דקה בערך ואז שוב הוא מוציא את הפיטמה, צועק, נמתח אחורנית,וחוזר לינוק וככה זה יכול להימשך כל ההנקה. למה זה קורה? הוא מאוד לא רגוע . הוא רעב בוודאות (נראה לי...)אבל לא רגוע כמו בעבר.
2. כמה מ"ל תמ"ל תינוק בן ארבעה חודשים אמור לאכול? אני יודעת שזה מאוד אינדיבידואלי אבל הבן שלי הוא לא מהטיפוסים שמוציא את הפיטמה בשלב מסויים.מבחינתו להמשיך לאכול ...
בשבילו זה כמו במוצץ. (הוא לוקח מוצץ מיומו הראשון).
תודה מראש וסליחה שיצא כל כך ארוך...
יעלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתעצבן בהנקה
סיגל מיכאלי13/02/2010היי יעלי ,הביטי בנך ינק ואת היית איתו ולפתע הגיעה מטפלת חזרת לעבוד והוא למד לאכול מבקבוק ,הזרימה בבקבוק מהירה יוצא כמות שהוא רוצה,בלי מאמץ ההנקה דורשת מאמץ וייתכן שהוא צריך לגרום לשד לייצר כמות חלב גדולה יותר וזה קשה לא,
הייתי מציעה לעשות לו עיסוי בטן זריז לפני ההנקה לשחרר גזים ,ואז לדבר ולהסביר לו שהוא יינק ושיהיה סבלן כי,,,,, ובאופן הזה זה יסתדר ,לגבי כמה לאכול זה תלוי במשקל גופו ,בתמל יש על הקופסא רישום כמות המזון ,אם יש פליטות רבות סימן שהוא אוכל יותר מדי
בתיאבון סיגל מיכאלי מחברת הספר הסוד בגידול קטנטנים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)