פורום הנקה, הנקה נכונה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הנקה וקפאין
    אורלי
    15/12/2009

שלום,
    אני מניקה חודשיים וחצי ומקווה להמשיך לפחות עד גיל חצי שנה.
    אני די מכורה לשתיית נס קפה וקשה לי לצמצם בכמויות. (אני שותה בערך 5 כוסות ביום)
    האם אני פוגעת בתזונת התינוק? ואם כן עד כמה ובאיזה אופן זה מתבטא? האם זה משפיע על התנהגות התינוק?
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הנקה וקפאין

הוספת תגובה

• תשובה לאורלי

ג'ניס זאוסמר
    15/12/2009

מיי אורלי,
    את לא פוגעת בתזונת התינוק.
    אין הסכמה חד משמעית לגבי ספיגת קפאין בחלב אבל מקובל להגיד שכ-3 ביום בכלל לא מהווה בעיה.
    ולכן - 4 כוסות ביום - נגיד שבסדר.
    ועוד אחד כנראה לא יזיק אבל אולי אפשר לותר או להמיר בנתול.
    לא נראה לי שאת צריכה לעשות יותר מדי ויתורים או לדאוג באופן מיוחד.
    ג'ניס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקת הנקה
    ורד
    14/12/2009

שלום, הבן שלי בן 4 וחצי חודשים והחלטתי להפסיק להניק. איך כדאי להפסיק את ההנקה בצורה מבוקרת? בלי שיווצר גודש וכאבים. לבני אין בעיה לאכול מבקבוק. אז מהבחינה הזאת אין לי בעיה. אודה לתשובתך המהירה.

לקביעת תור
    סגירה
    הפסקת הנקה

הוספת תגובה

• תשובה לורד

ג'ניס זאוסמר
    15/12/2009

היי ורד,
    הדרך הטובה ביותר להפסיק את ההנקה היא בהדרגתיות.
    תורידי הנקה אחת עד שגופך מסתגל ואז תורידי עוד הנקה - וכך הלאה עד ש...
    בהצלחה,
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקת הנקה - דחוף
    רויטל
    14/12/2009

הפסקתי אתמול להניק לאחר הנקה בת 4 שבועות, מאחר ולא יכולתי לסבול את הכאב הכרוך בזה, עקב אחיזה לא נכונה של התינוק. אץמול גם ניסיתי בעזרת הידיים לבדוק אם אכן יוצא לי חלב, ולא יצא כלום, זה גם מה שתרם להפסקת ההנקה. בשעות הערב היתה נזילה מהפטמה של נוזל שקוף כמו מים. רציתי לדעת :
    1. האם יתכן שאכן לא היה לי חלב?
    2. מה אני עושה לגבי הגודש ?
    3. אם אני אחליט היום - מחר לשוב להנקה, האם זה אפשרי ?

לקביעת תור
    סגירה
    הפסקת הנקה - דחוף

הוספת תגובה

• תשובה לרויטל

ג'ניס זאוסמר
    14/12/2009

היי רויטל,
    חבל שההנקה לא התנהלה כראוי מההתחלה.כנראה שבאמת לא תפסה טוב.
    צריך מיומנות להוציא חלב מהשד ולא סתם לחיצה.
    לכל אישה יש חלב כבר בשבוע 18 בערך של ההריון ולכן גם לאחר הלידה.החלב שלך התייבש/התמעט עקב חוסר הנקה או הנקה לא יעילה.
    אם יש גודש את יכולה לשאוב או לחילופין לשים עלי כרוב או קומפרסים קרים/קרח.עם הזמן החלב ייתיבש.
    אם תחליטי להניק את צריכה לעשות את זה בהקדם לפני שיפסיק להווצר בכלל.
    יתכן וכבר קיים ירידה משמעותית - כל החלטה צריכה המשך מעקב משקל צמוד .
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלה - הפסקת הנקה לגניס

רויטל
    15/12/2009

תודה על הנתשובה המהירה.
    אתמול ניסיתי שוב להניק , ויצא לי נוזל שקוף, האם יש טעם לנסות להניק?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ג'ניס זאוסמר
    15/12/2009

לא ברור, יתכן שכן ותלוי כמה זמן לא הנקת.
    בכל אופן - תוך כדי מעקב מדשקל צמוד.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בקשר לבקבוקים..
    הילה28
    14/12/2009

נכון שזה פורום הנקה אבל בכל זאת...
    ביתי בת חודשיים וקצת, יונקת מלא.
    לא מוכנה לקחת בקבוק.
    אני שואבת חלב בכדי שאוכל לצאת מהבית ומישהו אחר יאכיל אותה אך היא לא ממש יודעת מה לעשות עם הבקבוק.
    בעלי מנסה להרגיל אותה ובכמה ימים האחרונים אנחנו מקפידים לעשות נסיון של האכלה כל יום עם חלב שלי כמובן.
    יש למישהי עצות? איך גורמים לה לאכול מהבקבוק? יש לי כמה סוגים - מאם, טומי טיפי, אוונט - מה עדיף?
    יש איך לקצר את התהליך ולעשות אותו יותר נחמד?

אשמח לקבל עצות או תובנות...
    :)

ועוד משהו קטן - תודה לכן חיה וג'אניס - הפורום הזה מאוד מחזק ותומך. לי היו הרבה בעיות בהנקה ולא רציתי לוותר ולפעמים להיכנס לכאן רק כדי לראות שאני לא לבד ויש לעוד בנות בעיות זה עוזר ומנחם.
    כיום ההנקה נהדרת :)

אז שוב תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בקשר לבקבוקים..

הוספת תגובה

• תשובה להילה28

ג'ניס זאוסמר
    14/12/2009

היי הילה,
    קודם כול תודה - חשוב לדעת שאפשר לעזור.
    לענייני בקבוקים - גם כאן התינוקת שלך כנראה קראה את הפורום .
    מבחינתה היא יודעת לינוק ולא יודעת איך לאכול מבקוק. לאכול מבקבוק היא צריכה לסדר את הפה שלה לגמרי אחרת ואף להבין למה היא עושה את זה.
    אני מציעה להפסיק את הנסיונות לכמה ימים (7-10) ולנסות שוב מבלי ללחוץ עליה .
    אין פתרונות בדוקים מעבר לנסות מדי פעם ובקבוקים עם פטמות שונות.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבינה לליבך

מירב
    17/12/2009

היי
    אני מבינה לליבך
    התינוקת שלי עושה לי את אותה בעיה
    אני צפויה לחזור לעבודה
    ואני במבוי סתום
    היא לא מוכנה בקבוק
    אתם הצלחתם?
    אם כן אני אשמח לשמוע
    הצעות
    מירב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי מירב,

הילה28
    21/12/2009

התינוקת לוקחת מוצץ?
    שלי כן אז אני לא ממש מבינה למה הסירוב הגדול, כי יש לה תחושה של משהו אחר בפה נמצץ חוץ מהציצי...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תנסי את הבקבוק של NUK

יפית
    18/12/2009

על האריזה הם כותבים שהפטמה של הבקבוק מעוצבת בדומה לפטמה ש/ל האישה,
    לא יודעת אם זה נכון , אבל מכל הבקבוקים שקניתי יונקת הדבש הקטנה מעדיפה אותו..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה מג'ניס

ג'ניס זאוסמר
    18/12/2009

יקירותי,
    איך אפשר לא לדעת אם זה נכון או לא - הסתכלתם על פטמותייך בזמן האחרון ?
    אין פטמהה של בקבוק שנראה, מרגיש או מתפקד כמו פטמה של אישה!
    כל תינוק ובקבוק לגופו.
    על תאמינו להבטחות וחלומות הנמכרות יחד עם הבקבוקים - הכל קשור לשפת השווק.
    בקבוק הוק בקבוק ואין שופ אפשרות בעולם להפוך אותו לשד - אין מה לעשות.
    מסכימה - לפעמים צריכים אותם אבל אי אפשר להמיר את הציצי בבקבוק כאילו זה אותו הדבר.
    פשוט יש להתמודד עם מה שיש במקרים שלא מניקים.
    העולם לא פרפקט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יסיתי נוק, ניסיתי טומי טיפי, ניסיתי

הילה28
    21/12/2009

מאם, ניסיתי אוונט..... נראה לי שזה לא העניין, נועם פשוט לא רוצה לקחת בקבוק (בת כמעט 3 חודשים)
    כמו שנאמר, זה פשוט לא ציצי נעים וחם, אין מה לעשות...
    אנחנו מנסים לתת קצת כל יום, בנתיים ללא הצלחה יתרה לצערי הרב...
    יש כאלה שממליצים לעשות את זה בכוח - כלומר לא לתת לילד ציצי ולהשאיר רעב עד שיסכים מהבקבוק - זה נראה לי יותר מידי קשה (בשבילי ובשבילה..)
    אני בנתיים מנסה בשיטה העדינה יותר.
    אין לי עצות כי לא הצלחתי גם אני...
    יש פה בנות שהתמודדו עם בעיה כזו? איך נפתרה לבסוף?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמישהו אחר ינסה לתת לה את הבקבוק

לימור
    21/12/2009

אותך היא מזהה עם השד וכך את הריח שלך. שמישהו אחר יתן לה את הבקבוק ואת פשוט תתרחקי שלא תראה/תשמע אותך.
    תנסו לעשות את זה בשעה שהיא רעבה אולי זה יצליח היא תבין שאת לא נמצאת וזאת האופציה היחידה שלה.

בהצלחה !!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניסינו גם את השיטות האלה... :)

הילה28
    30/12/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך מג'ניס

ג'ניס זאוסמר
    30/12/2009

שלום לכולם,
    כפי שאתן רואות כאן לפעמים אין פתרון.
    אני מציעה לעשות הפסקה עם הנסיונות - שבועיים ללא נסיונות בכלל ואז לנסות אבל ללא לחץ.
    התינוק שלך פשוט מביע את רצונותיו בהחלטיות.
    ג'ניס
    אנחנו מנסים להתמקד כאן על הנקה ולא על סוגי בקבוקים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקה משד אחד וגודש
    יוליה
    13/12/2009

שלום

בתי בת חודשיים, הנקה מלאה.

שלא בכוונה הגעתי למצב שבכל פעם שד ימין מתמלא באופן מלא מאד ושד שמאל ריק (כנראה בגלל שנוח לי מאד להניק משד ימין ומשמאלי לא נוח - בגלל פטמה שקועה חלקית בשד שמאל.

כרגע יש גודש בימין ואני מעוניינת לחזור להניק משתי השדיים.

איך אני עושה את זה? יש בבית משאבת חלב ואני משתמשת בה לעיתים רחוקות.

כלומר איך אני יכולה לצאת מהמצב הזה?

לקביעת תור
    סגירה
    הנקה משד אחד וגודש

הוספת תגובה

• תשובה ליוליה

ג'ניס זאוסמר
    13/12/2009

הי יוליה,
    יש לך כמה אפשרויות:
    1 - הכי טוב - לעבוד על החיבור ישירות לשד.לא נוח אבל בסופו של דבר הפתרון טוב ביותר
    2 - לשאוב מהצד הזה - חשוב מאוד להשתמש במכשיר טוב עם מנוע חזק - לא צעצוע
    3 - לא להניק מהצד הזה - החלב יפסיק להיווצר ותכלי להניק רק מצד אחד.
    בהצלחה,
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ירידה בכמות החלב... דחוף!!!
    שירלי
    11/12/2009

שלום רב,
    התינוק שלי הוא בן חודשיים וחצי, וניזון לגמרי מהנקה למעט בקבוק סימילאק לפני השינה.
    בימים האחרונים אני מרגישה ירידה משמעותית בכמות החלב.
    לא השתנה דבר בתזונה שלי או בשעות השינה.
    בני תינוק עירני ורגוע בד"כ, אך מיעוט החלב גורם לו לחוסר שקט.
    מאוד חשוב לי להמשיך להניק, האם יש דרך להגביר את יצור החלב?

תודה,
    שירלי.

לקביעת תור
    סגירה
    ירידה בכמות החלב... דחוף!!!

הוספת תגובה

• תשובה לשירלי

ג'ניס זאוסמר
    12/12/2009

היי שירלי,
    הנקה בלעדית היא הנקה ללא מתן תמ"ל בכלל. בקבוק של תמ"ל "לפני השינה" בהחלט עלול להוות סיבה לירידה בתפוקת החלב.
    על מנת שגופך ייצר חלב הוא צריך לקבל מסר הבא מיניקת התינוק. המסר מתורגם על ידי המוח שלך וכתגובה מופרשים הורמונים הגורמים להפרשת החלב.אם האיזון הזה מופרע על ידי מתן תוספות, הפחת הנקה או הנקה לא יעילה זה מערער את המצב וקיים הפחתה בכמות החלב.
    הירידה בחלב לא חייב להיות גם פרופורציוני וכאשר המצב הזה מתרחש בשלב הראשוני של ההנקה (במקרה שלך)זה מביא בדרך כלל להפחתת יתר על המידה כי ההנקה לא התבססה תחילה.
    בנוסף - כאשר התמ"ל ניתן "לפני השינה" ההשפעה עלולה להיות קיצונית יותר כי הפרשת ההורמון לייצור חלב יותר פעיל בלילה ובמקרה של שינה בלילה ללא הנקה ההורמון לא מנוצל .ואם זה לא הספיק - התינוק ישן יותר זמן לאחר קבלת תמ"ל(חלבון זר למערכת התינוק ובדרך כלל נותנים כמות מעל ומעבר למה שתינוק צריך באופן נורמאלי)והדבר הזה מפחית את מספר ההנקות בלילה במיוחד כאשר השפעת ההרומון פעיל ביותר.
    הפתרון : להניק יותר ולהפסיק את מתן המ"ל.שאיבה להגברת התפוקה וחילבה.(3 כדורים 3 פעמים ביום),מעקב משקל בטיפת חלב ובעיקר להבין איך ההנקה עובדת על מנת לא לעשות טעות.
    בהצלחה ,
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה בהנקה
    כרמית
    11/12/2009

יש לי תינוקת בת שבועיים. מהתחלה הנקתי אותה והיא ינקה טוב. אחרי כל יניקה הלכה לישון כמו שצריך ועלתה במשקל. בימים האחרונים כל יניקה לוקחת המון זמן ומסתיימת בכך שהיא מתחילה להתעצבן ולהתפתל כולה וממש מטיחה את ראשה עם פה פתוח על הפטמה שלי מבלי לסגור את הפה עליה וגם כשהיא כבר תופסת כמו שצריך את הפטמה היא משחררת לאחר כמה שניות של שאיבה. בסופו של דבר, היא מתעייפת ונרדמת עליי. איך שאני שמה אותה במיטה אחרי כמה דקות היא מתעוררת. חשוב לי לציין, שהיא עושה קקי כ-6-7 פעמים ביום ושיש לי חלב למרות שבגלל ההתנהגות של התינוקת שלי אני תוהה אם יש לי מספיק חלב.

אני אודה לכם אם תעזרו לי.

כרמית

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה בהנקה

הוספת תגובה

• תשובה לכרמית

ג'ניס זאוסמר
    11/12/2009

היי כרמית,
    תינוקות בגיל הזה יכולים להתנהג כך ללא סיבה אובייקטיבית.
    תזכרי - המדד הטוב ביותר לקבלת חלב מספקת - משקל התינוק (במיוחד בגיל הזה)
    לא להכנס ללחץ ותמשיכי להניק אותה ותקחיט אותה לטיפת חלב ביום ראשון.
    אם עד כה היה בסדר אין סיבה שלא ימשיך להיות בסדר.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמירה ואחסון חלב אם
    ליטל
    11/12/2009

שלום,

שמרתי חלב אם במקרר במשך 10 שעות ולאחר מכן החלב עמד בטמפ' חדר. לאחר 3 שעות בטמפ' החדר הבנו שלא יהיה בו צורך והחלב הוחזר למקרר. האם ניתן להשתמש בו?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שמירה ואחסון חלב אם

הוספת תגובה

• ליטל

חיה כהן
    11/12/2009

ליטל שלום!
    אם לא חיממת את החלב והטמפ בבית נעימה אפשר להחזיר את החלב למקרר אבל לא לשמור ליותר מיום נוסף.
    כל טוב וחנוכה שמח
    חיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחסור בחלב... דחוף!!!
    חגית
    11/12/2009

אהלן,
    יש לי תינוקת בת חודשיים וחצי שיונקת מלא, ביומיים האחרונים הבחנתי כי היא אינה רגועה וכל הזמן מחפשת אוכל... על מנת לבדוק מה מצב החלב שאבתי מספר פעמים ביום וראיתי שכמויות החלב שיוצאות ממש קטנות - 50-100 לעומת 150-200 שהיה יוצא בשבועות קודם לכן.
    אני לוקחת שלוש פעמים ביום כדורי חילבה, דואגת לשתות המון...
    האם יש עוד מה לעשות או פשוט לוותר ולתת לה סימיליאק/מטרנה???
    זקוקה נואשות להמלצה, מאוד רוצה להניק אותה כמה שיותר... את בני הבכור הנקתי עד גיל שנה.
    המון תודה, חגית.

לקביעת תור
    סגירה
    מחסור בחלב... דחוף!!!

הוספת תגובה

• חגית

חיה כהן
    11/12/2009

חגית שלום.
    תמשיכי להניק ,לעיתים יש לנו הרגשה שיש פחות חלב פשוט התינוק רוצה לינוק לעיתים יותר קרובות.ככל שתניקי יותר כך יתגבר החלב זה בדכ תופעה חולפת והכל חוזר לנורמה.
    יש אפשרות תוך כדי הנקה לעשות מסג על השד דבר שיכול להגביר את הזרימה של החלב תוך הנקה.
    חנוכה שמח בהצלחה
    חיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבהרה - דחוף!

חגית
    11/12/2009

חיה שלום,
    לא הבנתי את התשובה מאחר ואני לא מדברת על הרגשה/תחושה אלא על מציאות, מאחר ואני שואבת ורואה שהכמויות קטנות מאוד ובטוח לא מספקות את הרעב של התינוקת שלי ולכן אני מרגישה שהיא לא רגועה וכל הזמן מחפשת אוכל.
    אני נותנת לה לינוק בכל רגע שהיא רוצה אבל היא עדיין רעבה, היום ניסיתי לתת לה סימילאק והעובדה היא שאחרי היא הייתה רגועה למשך שעתיים.
    אשמח לקבל סיוע.
    רציתי לדעת איך ניתן להתייעץ עם ג'ניס באופן פרטי תמורת תשלום - חשוב לי מאוד וגם דחוף לי.
    תודה רבה,
    חגית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לחגית

ג'ניס זאוסמר
    11/12/2009

שלום חגית,
    אין באפשרותי לבצע ביקורי בית.
    על מנת למצא יועצת הנקה מוסמכת באיזור מגורייך תכנסי לגוגל ישראל ויועצות הנקה מוסמכות - באתר הרשמי שח היועצות הנקה לישראל תמצאי את מידע הדרוש.
    חשוב מאוד - ביום ראשון תקחי את הקטנה לטיפת חלב לשקילה ולאחר מכן תעקבי לאחר המשקל - יכול להיות שיתברר לך שלמרות התרשמותך היא בסדר או לחילופין קיים צורך להתערב.
    בנוסף - אם היא רעבה, תני לה לאכול.
    חוק - תאכילי את התינוקת קודם כול. שנית - עדיף בחלב אמא.ולכן יתכן ויהיה צורך במתן תוספת בכל זאת.
    חג שמח,
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעית הנקה
    רויטל
    11/12/2009

יש לי ילד בן 3 שבועות שאני מניקה. אני בשום אופן לא מצילחה בעת ההנקה להכניס לו מעבר לפטמה גם את ההילה כפי שהסבירו לי בבית חולים. דבר שגורם לי לכאב הן בשעת ההנקה והן לאחר מכן. כבר חשבתי להפסיק להניק, כל הנקה אני צריכה להתכונן נפשית לכאב, מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה
    בעית הנקה

הוספת תגובה

• רויטל

חיה כהן
    11/12/2009

רויטל הבעיה הזאת היא ממש הבסיס להנקה!
    אין אפשרות לתת תשובה מקצועית על כך בפורום. אני ממליצה לך להפגש עם יועצת הנקה כדי שהיא תוכל להדריך אותך להצמדה נכונה על השד.
    כדאי כמה שיותר מוקדם על מנת להציל את ההנקה. חבל שתבחרי באופציה של הפסקת ההנקה כדאי שתקבלי הדרכה טובה. אולי האחות בטיפת חלב יכולה גם לעזור.
    שיהיה בהצלחה ובהחלט מגיע לכם לינוק ללא כאבים!
    חנוכה שמח ובהצלחה
    חיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאיבת חלב
    האם השואבת
    10/12/2009

הקטנה שלי בת חודש וחצי בשבוע וחצי הראשונים שלה הנקתי אותה אבל הפטמות שלי נפצעו מאוד עד רמה של דם ומוגלה שהייתי חייבת להתחיל לשאוב על מנת לתת לפצעים זמן להגליד, חשבתי שזה ייקח רק יום-יומיים אבל לקח לפצעים בערך שבועיים להגליד!!!! ולכן הגעתי למצב שאני רק שואבת ולא מניקה ישירות.
    יש לי מס' שאלות:
    1. היא אוכלת כל 3 שעותכל ארוחה שלה היא 180 מ"ל, אני תמיד מוצאת את עצמי שואבת ויוצאת לי בדיוק הכמות של הארוחה שלה. אני לא מצליחה להגיע למצב של הקפאת חלב או צבירת חלב בכמויות גדולות למעט בשעות הבוקר שאז אני שואבת אחרי 6-7 שעות שלא שאבתי כי היא ישנה בלילה בן 6 ל- 7 שעות, ואז אני שואבת כמות של 2 מנות כל אחת 180 מ"ל.
    האם זה קשור אולי לעובדה שאני לפעמים מפספסת את מועד ה-3 שעות למרות שאני מנסה להקפיד לשאוב כל 3 שעות יש מקרים בודדים שבהם אני ושואבת כל 4-5 שעות? איך ניתן להגביר את הכמות על מנת להקפיא, והאם זה אפשרי בשלב כזה אחרי חודש וחצי?
    2. האם ניתן בשלב כזה בהמשך למה שציינתי כבר, להחזיר אותה להנקה ישירה קבועה ולשאוב רק במקרים חריגים, או שזה כבר לא אפשרי אחרי תקופה של חודש שאיבה? וזאת בהנחה שהיא תסכים לינוק ישירות היות והתרגלה לבקבוק.
    3. האם הנקה ישירה תשביע אותה באותה מידה שאני נותנת לה בקבוק? היא ישנה לילות שלמים של 7-6 שעות בערך כבר שבועיים ואני לא רוצה שהשינה שלה תיפגע בגלל שהיא לא שביעה.
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    שאיבת חלב

הוספת תגובה

• האם השואבת

חיה כהן
    11/12/2009

שלום! אי אפשר להשוות הנקה לאכילה מבקבוק גם אם זה חלב אם. בהנקה הארוחות יכולות להמשך או להתקצר,יכולות להיות הפסקות ואז ממשיכים. בהנקה זה לא ארוחה וגמרנו זה הרבה יותר מזה.
    לגבי כמויות חלב סביר להניח שאם התינוק יינק טוב ולא רק תשאבי אז כמויות החלב יגדלו.
    אם תגבירי את מס השאיבות כמויות החלב יתגברו. בדכ בשעות הבוקר כמויות החלב יותר גדולות לכן כדאי לשאוב בשעות הבוקר.
    יש אפשרות להחזיר תינוק לשד ,זה דורש סבלנות ובעיקר הרבה מגע עור לעור .זאת אומרת הרבה לשים אותה עלייך ולתת לה פשוט לחפש את השד. גם אם זה לא בשעת האוכל אפשר לנסות,
    יש כל מיני תינוקות עם אופי והתנהגות שונים צריך לנסות.
    שיהיה בהצלחה
    חנוכה שמח
    חיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שילוב נכון של הנקה עם בקבוק
    לוסי
    10/12/2009

שלומות וברכות,
    אני חדשה פה וחדשה בעולם ההורות (בני בן 8 שבועות) ויש לי שאלת הנקה. כרגע אני מניקה בכל הנקה רק מצד אחד עקב "עומס יתר" של חלב. ברצוני לשלב בקבוק מדי פעם, כשעליי לצאת מן הבית למספר שעות ואני תוהה איך לעשות זאת בצורה חכמה, שלא תגרום לי לדלקות (אני מחלימה עכשיו מדלקת שניה). לאור זאת יש לי מספר שאלות:
    א. אם הנקתי בבוקר משד X, האם עליי לשאוב מן השד השני עוד לפני שיצאתי מן הבית?
    ב. מאיזה צד עליי להניק כשאני חוזרת הביתה? מהצד שממנו הנקתי טרם היציאה מן הבית או מהצד ששאבתי?
    תודה רבה,
    לוסי

הוספת תגובה

• לוסי

חיה כהן
    10/12/2009

לוסי שלום!
    הדרך הנכונה לנהל את ההנקה היא בצורה כזאת שמניקים מהשד היותר מלא. אם את צריכה לשאוב תשאבי מהשד שיותר מלא,בצורה כזאת לא תצטרכי תמיד לזכור מאיפה שאבת או מאיפה הנקת.
    אם את מוצאת שאת סובלת מכמויות גדולות של חלב וזה מפריע לך אפשר מדי פעם לשאוב ולשמור במקרר או במקפיא.
    כל טוב ובהצלחה
    חיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מפטמות סיליקון בגלל קשיים בהנקה
    אורית
    09/12/2009

שלום לכולם
    יש לי תינוקת בת חודש ועד לפני כמה ימים השתמשתי הפטמות סיליקון בגלל קשיים בהנקה. בימים האחרונים החלטתי לנסות לגמול את ביתי מהפטמות הללו ולשמחתי היא תופסת טוב את הפטמות (האמיתיות..) ואין לי כאבים. הבעיה היא שכעת היא יונקת רק בערך 15-20 דקות במקום 40 דקות בערך שינקה קודם וגם אוכלת בתדירות גבוהה היותר. האם יש שיטה מסוימת לגמילה מפטמות הסיליקון? האם זה צפוי להסתדר? כיצד אוכל לגרום לה לא להרדם ולאכול זמן רב יותר כמו קודם עם הסיליקון?ניסיתי להחליף חיתול בין הצדדים אבל היא מסרבת להמשיך. האם ניתן להניק למשל פני השינה עם הסיליקון ע"מ שתישן מעט יותר או שזה יצור בלבול? תודה על העזרה.

הוספת תגובה

• תשובה לאורית,

ג'ניס זאוסמר
    09/12/2009

היי אורית,
    אם היא תופסת טוב בלי פטמת הסיליקון - זו הנקה הרבה יותר אפקטיבית ולכן היא יונקת פחות זמן.
    זמן לא מהווה מדד ליניקה ובמיוחד עם ההנקה לא יעילה או עם פטמת סיליקון.תני לה להתארגן והלסתדר בלי הסיליקון ואני מתארת לעצמי שתראי, ועוד יור חשוב,תאמיני שהיא יונקת כך יותר טוב בהרבה.
    תבקשי מאחות טיפת חלב לבצע שקילת ניסיון בו תכלי לראות במו עינייך שההנקה טובה כך.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקה ואמבטיה...
    תהילה
    09/12/2009

שלום,

הבת שלי בת 4 חודשים יונקת בלבד. עד עכשיו לא היו לנו בעיות או קשיים אקוטים עם ההנקה.

נהפוך הוא היא יונקת בשקיקה, יונקת היטב למן היום הראשון, עולה היטב במשקל.

ובכל זאת פתאום בשבוע האחרון ישנה בעיה.

בהנקת הערב היא מסרבת לינוק ואפילו סתם להיות בחיקי או שאחזיק אותה אם אני עושה מקלחת.

כלומר, אם אני מתקלחת היא מסרבת להיות עליי ומסרבת לינוק. היא "מרחרחת" ואז מתחילה לבכות.

חשוב לי לציין שאני לא שיניתי סבון/ קרם גוף . רק העובדה ש"התנקתי" וכנראה ריח הגוף שלי "נעלם" היא מתחילה לבכות . ומסכימה להיות רק בידיים של בעלי.

לקביעת תור
    סגירה
    הנקה ואמבטיה...

הוספת תגובה

• יעל

חיה כהן
    09/12/2009

יעל שלום!
    אכן תופעה מוזרה עדיין לא שמעתי על מקרה כזה,אבל נראה לי שענית בעצמך על השאלה ואם כך הדבר אז פשוט תניקי אותה לפני המקלחת ותראי אם אכן זה עוזר למצב.

אם זה קורה רק בהנקה הספציפית הזאת אז אני לא רואה סיבה אחרת להתנהגות שלה.
    כל טוב ובהצלחה
    חיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חזרה לעבודה ושאיבה
    לילך
    08/12/2009

שלום רב,
    אני אמורה לחזור לעבודה בעוד מספר שבועות ובני יונק מלא כל 3 שעות+פירות ומרק עם עוף טחונים
    אני צריכה להשאיר למטפלת לפחות 2 בקבוקים של 220 עד שאחזור מהעבודה הוא בן חצי שנה.
    לאחרונה ניסיתי לשאוב בערב בקבוק לפני שינה ולראות כמה יוצא
    שאבתי מכל צד וביחד יצא רק 40
    אני חוששת לחזור לעבודה ולשאוב כמויות קטנות שלא יספיקו למטפלת ליום למחרת
    בכל פעם ששאבתי בעבר יצא לי הרבה יותר כנראה זה קשור לשילוב המוצקים של בני לאחרונה בשעות הבוקר והצהריים וירידה בתפוקת החלב
    מה עושים?כדי להיות בטוחה שהילד יקבל מספיק חלב כשאהיה בעבודה עליי להרגילו למטרנה ואת ההנקה להשאיר בבוקר ובערב האם זה עלול ליצור גודש במהלך היום?

לקביעת תור
    סגירה
    חזרה לעבודה ושאיבה

הוספת תגובה

• לילך

חיה כהן
    08/12/2009

לילך שלום! הזמן הנכון לשאוב הוא בבוקר.תמיד יש כמויות יותר גדולות של חלב בשעות הבוקר!
    תנסי להתחיל מעכשיו לאגור חלב לקראת חזרתך לעבודה. תקפיאי לך מנות של 150.זה יכול להיות בפריזר 3-4 חודשים!
    כשתחזרי לעבודה תנסי במשך העבודה לשאוב כפעמיים ואז אין סיבה שלא יספיקו לך כמויות החלב.
    כל טוב ובהצלחה.
    חיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה