מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הנקה ומוצץעומר20/12/2009
שלום רב!
אני כבר פניתי אליכם עם שאלה, אך נוצרה לי שאלה נוספת לגבי תינוק בן כמה ימים.
שילוב של מוצץ והנקה ? האם אחד יכול להפריע לשני? ילד הראשון שלי היה מחובר המון לציצי ללא מוצץ.
אך שמעתי שתינוקות הרבה יותר רגועים עם המוצץ בפה. האם זה באמת ככה, האם מומלץ לתת מוצץ בגיל הזה או כדאי להמתין ואם להמתין אז עד איזה גיל. ועוד שאלה, תינוק לאחר יניקה מעוניינת להתפנק עם הפטמה בפה, אני חושבת שבשלב הזה זה הכרחי הרי שיצאה לפני זמן קצר מהבטן, ועולם חדש זה מהפך, אומנם עם ילד השני כבר דברים לא כל כך פשוטים, האם לאפשר לדבר לקרות או שזה יוביל להרגל בהמשך .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלה
חיה כהן20/12/2009אלה שלום!
ההמלצה היא לחכות עד שההנקה מבוססת ורק אז להתחיל בשימוש במוצץ.הכוונה בהנקה מבוססת היא שתינוק יונק טוב ועולה יפה במשקל ואנחנו יודעים לזהות את זה.
הסיבות לכך הם שמוצץ במציצה שלו הוא כמו מציצה מפיטמה של בקבוק ולא כמו יניקה מהשד,בנוסף לכך אנחנו לא רוצים שהמוצץ יבוא על חשבון היניקה ייצור חלב עליה במשקל וכו.
ברגע שאת מרגישה בטוחה עם ההנקה ניתן מדי פעם לתת מוצץ העיקר שזה לא יבוא על חשבון האוכל!
בשבועות הראשונים כפי שציינת התינוק צריך הרבה מגע וחום אבל לאחר מכן אם את מרגישה שאילו לא יניקות של אוכל אפשר לפי רצונך להוריד אותו מהשד.
כל טוב ובהצלחה
חיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רק פטמהנועה20/12/2009
שלום,יש לי ילדה בת חודש וחצי יונקת בלבד ועולה במשקל יפה, הבעיה שהיא כל הזמן רוצה למצוץ את הפטמה, אם זה היה תלוי בה היא היתה מוכנה 24 שעות להיות דבוקה לפטמה, היא בשום פנים לא מוכנה מוצץ, קניתי לה המון סוגי מוצצים, גם מוצץ שנקרא "מוצץ לסרבנים" שהוא ממש בצורת פיטמה, אבל היא אינה רוצה, אחרי שאני יודעת שהיא אכלה טוב, היא נשארת על הפיטמה ואני מרימה אותה והיא נרגעת אבל אחרי פחות משעה היא שוב רוצה פיטמה ובוכה מאוד, קשה לה מאוד להרדם היא בוכה המון לפני השינה ומחפשת כל הזמן פיטמה אם אני נותנת לה היא נרדמת תוך פחות מדקה על הציצי, גם בלילה היא מתעוררת המון פעמים בנוסף לארוחה של הלילה והיא רוצה פיטמה, לעיתים אני חושבת שאולי לא מספיק לה מה שהיא אכלה בארוחה ואני נותנת עוד אבל בדרך כלל היא נרדמת, אבקש את עזרתכם, תודה נגה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נגה
חיה כהן20/12/2009נגה שלום!
אני מאוד מבינה את הקושי ובאמת תינוק לא צריך לינוק כל היום.
אנחנו יודעים שהנקה זה לא רק אוכל אלא הרבה יותר מזה וגם שיש תינוקות שזקוקים ליותר הנקה ומגע מאחרים,למרות זאת כדאי לבדוק שהתינוק נצמד טוב לשד ושההנקה באמת אפקטיבית ויעילה,כי אם התינוק לא נצמד טוב לשד ומרוקן באופן פעיל את השד אז כדי לקבל מספיק אוכל ולעלות במשקל הוא צריך לינוק כל היום.
אם את בודקת את זה עם אחות טיפת חלב או יועצת הנקה והתינוק נצמד טוב אז תצטרכי לנהל איזשהי סדרת חינוך למוצץ.
כמובן בתנאי שאת יודעת שהוא מקבל מספיק אוכל.
בהצלחה ויום טוב
חיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטמות שטוחותאולגה19/12/2009
אני מניקה את בתי בת השבוע וסובלת מפטמות פצועות. אני אוחזת אותה נכון בעת הנקה, בדקתי את הענין עוג בבית חולים), ההנקה היא הנקה יעילה, לפי איך דהשד שלי מתרוקן כל פעם לאחר הנקה ולפי כמות היציאות ושתן. הבת שלי הוסיפה קרוב ל- 300 גר' מיום השחרור מבית חולים שזה יפה. הבעיה שיש לי פטמות שטוחות יחסית והילה ענקית. כך שאני זקוקה לכמה שניות של ואקום על מנת להוציאן. אני נאלצת להכניס אותן לפיה של הקטנה, לוהציא ולהכניס שוב פעם. בפעם הראשונה זה נורא כואב. לאחר מכן ההנקה עצמה כבר לא כואבת, אך הפצעים שנוצרו לי פשוט לא מגלידים ואף מדממים. ראיתי שבתי ממש יונקת קצת דם יחד עם החלב.
מה כדאי לעשות בנדון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאולגה
ג'ניס זאוסמר20/12/2009היי אולגה,
הבנתי שהתינוקת מקבלת חלב בכמות מספקת אבל הפצעים עדיין מעידים על תפיסה לא מספיק טובה.
הדבר היחיד שאת חייבת לעשות - לשפר את התפיסה.
גודל ההילה לא קובעת את מידת התפיסה - התינוק לא חייב לתפוס את כל ההילה בכלל אלה לתפוס כמה שאפשר בפה ולעומק.קיימת גם חשיבות שיתפוס יותר שד עם החלק התחתון (לסת תחתונה) מאשר החלק העליון (לסת עליונה) . הסיבה הפשוטה היא שהלסת התחתונה עובדת לעומת לסת העליונה שלא יכולה לזוז.ככל שיותר שד נמצא בחלק העובד תהיה היניקה יותר יעילה מבל המובנים.
אם את משיגה תפיסה יותר טובה במאמצים עצמיים - מעולה
ואם לא - חשיבות מאוד גדולה לגשת לייעוץ הנקה בהקדם.
בהצלחה,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקהעומר18/12/2009
שלום רב, אני אשמח אם תוכלו להפנות אותי איפה אני יכולה לראות הסבר על תפיס נכונה של השד. אצלי קרה לאחר 3 ימים לאחר לידה, השדיים התקשו , התמאלו ( אותו דבר קרה בלידה הקודמת). האם המצב נגרם רק כתוצאה מתפיסה שגויה מהשד?( אני רק לא מזמן הפסקתי להעניק ילד השני). אך אפשר לפתור את הבעיה ולהקל על הכעבים. חשובה תשובה מהירה כי עד יום ראשון יש עוד מלא זמן ולא ברור האם אקבל תור במיידית.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאלה
ג'ניס זאוסמר19/12/2009היי אלה,
בשלב הזה אחרי הלידה אמורה להיות כזאת מלאות - זה נורמאלי.
אם התינוק תופס עם פה גדול , לא מכאיב בזמן היניקה, יונק ברצף עם הפסקות קצרות מידי פעם ואין פצעים - קרוב לוודאי שתופס טוב.
ואם לא עלייך לגשת לטיפת חלב או לייעוץ הנקה בהקדם.
ראיית הסבר לא יועיל כמו עזרה אישית ומקצועית.
בהצלחה,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי שימוש בחלב שאוברוני18/12/2009
שלום,
התחלתי לשאוב כשבני היה בן חודש. היום הוא בן 3 חודשים ויש לנו מלאי גדול של חלב גם במקפיא וגם בדיפ-פריז נפרד.
הבנתי שהרכב חלב אם משתנה ככל שהתינוק גדל, לכן שאלתי היא האם יש מניעה לתת לבני כעת את החלב שנשאב כבר לפני חודשיים והיה בהקפאה? מדובר על כ 1-2 (מקסימום 3 לעיתים נדירות) מנות ביום.
תודה
רוני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לרוני
ג'ניס זאוסמר18/12/2009הי רוני,
אין מניעה מלתת לו את החלב - ההרכב במשך הזמן לא משמעותי עד כדי כך.
כדי מאוד להיות מודעת לצורך להמשך שאיבה כאשר הוא מקבל שאוב כי הפחתה בהנקה/שאיבה תביא לירידה בתפוקת חלב.אז אם את רוצה לשמור עלייך לקחת בחשבון שכל פעם שהוא מקבל מוקפא עליך לשאוב.
בהצלחה,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בשד לאחר הנקהרעות18/12/2009
שלום, יש לי תינוק בן 5 שבועות, ואני מניקה באופן מלא.
השבוע התחילו לי כאבים בשד בצד שמאל, לאחר ההנקה.
הכאבים הולכים ומחמירים, ויחד איתם התחילה נפיחות של הפיטמה.
יש גם נקודה לבנה.
מחיפוש באינטרנט הבנתי שזה סתימה, האם עלי ללכת לרופא נשים?
איך אפשר להקל על הכאבים?
והאם שאיבה במשאבה תעזור יותר מהנקה?
יש לציין שלא הבחנתי בצינורית סתומה, או משהו כזה, וגם אין לי תחושת גודש.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לרעות
ג'ניס זאוסמר18/12/2009היי רעות
מאוד יתכן ויש לך דלקת בשד מסוג הנונע מחסימה בצינורית חלב.
לא מבחינים בזה במראה אלה בכאב מאוד ספציפי וממוקם בכמעט נקודה אחת.
עליך להמשיך ולהניק אפילו יותר מהשד הכואב תוך כדי מס'ג במקום הכואב. קומפרסים חמים לפני ההנקה גם עוזרת.כדאי לקחת אדוויל נגד כאבים - התרופה הזאת גם אנטי דלקתי.
להניק הרבה,לנוח ולשתות הרבה.
אם יש חום יותר ה-24 שעות לגשת לרופא משפחה לקבלת אנטיביוטיקה.
בצב הזה מאוד לא מומלץ להפסיק להניק.
תרגישי טוב ומהר,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שנת לילהאפרת18/12/2009
שלום
בתי בת שלושה חודשים כמעט.
ניזונה מהנקה בלבד, עולה יפה במשקל (שוקלת בסביבות ה6 קילו)
עד לפני כמה ימים הייתה מתחילה את שנת הלילה שלה בעשר וחצי וקמה לאכול בארבע בבוקר.
בימים האחרונים היא מתחילה את שנת הלילה שלה בסביבות 12 בלילה וקמה בשמונה בבוקר (ישנה רצוף עד אז ללא אוכל).
האם זה בסדר או שעליי להעירה לאכול? האם יש סכנת התייבשות?
האם זה ישפיע על הגדילה ועל העליה במשקל?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאפרת,
ג'ניס זאוסמר18/12/2009היי אפרת,
שינה ארוכה כזאת אצל תינוק בריא ומתפתח יפה לא מהווה שום בעיה.
פרק זמן ארוך ללא הנקה בלילה עלול להשפיע על כמות החלב לרעה.
אם את מוצאת שזה קורה את יכולה להעיר אותה. תמיד קיימת דילמה בין לאפשר לתינוק לישון בכייף והפוטנציאל לירידת כמות החלב.אני מציעה שתחקי ותראי.
בינתיים תשני טוב.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר לאספקת חלביפית18/12/2009
שלום,
כאשר אני מניקה את האוצר, היא יונקת 5 דק' ונרדמת באופן די קבוע, אני מנסה להעיר אותה כדי שתאכל עוד אך זה בד"כ לא עובד ואז כעבור שעה היא רעבה שוב..
בנוסף בימים האחרונים נראה כי החלב לא מספיק לה כי אחרי כמה דקות מתחילת ההנקה היא מושכת בפטמה, מוציאה אותה ומכניסה אותה שוב ושוב.
אם אני מנתקת אותה היא לפעמים בוכה ולפעמים נרדמת ואז מתעוררת כעבור חצי שעה שעה ורוצה לאכול עוד, וזה משגע אותי כך שמידי פעם אני משלימה לה עם תמ"ל.
עשיתי בדיקה עם השאיבה, ואכן לא יצא לי מספיק חלב לשלב בו היא נמצאת (בת חודש- חמסה חמסה)
איך אני יכולה לגרום לייצור יותר חלב כדי שהיא תאכל ארוחה טובה כל פעם ולא 'תנשנש' כל שעה?
יפית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה מג'ניס
ג'ניס זאוסמר18/12/2009היי יפית,
את לא מציינת את גילך התינוק או משקלה לעומת משקל לידתה.
בנוסף נראה לי שעיניים מקציעיות חייבות לראות אותכן בזמן ההנקה - מקרה קלאסי לייעוץ הנקה.
תפני לאתר היועצות הנקה לישראל על מנת לקבל מידע על יועצות , מיקומם בארץ ומחירים.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סלמונלהאור17/12/2009
שלום!
ביתי בת 3 חודשים לפני יומיים חשתי ירידה חדה בחלב.
האם חיידק הסלמונלה גורם למיעוט חלב?
האם הוא יכול לעבור בחלב?
האם קבלת מחזור גורמת להפסקת ייצור חלב?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאור,
ג'ניס זאוסמר18/12/2009היי אור,
בדרך כלל ירידה בחלב הדרגתית ולא חדה ולכן נראה לי שזה רק רושם.
למי יש סלמונלה. אם לך יש - אין השפעה על תפוקת חלב; אם יש לתינוקת - גם לא צריך להשפיע.
לא יכול לעבור לחלב.
קבלת מחזור - יש נשים החשים ירידה בחלב בזמן מחזור - שוב יתכן רושם בלבד.
תניקי רגיל ותגשי לטיפת חלב.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלאגן בהנקהגלי17/12/2009
שלום רב , לידה ראשונה לפני כשבועיים לאחר קיסרי , בהתחלה הקטן שלי לא הצליח לתפוס ציצי מכיוון שהייתי בצקתית לאחר הניתוח , כיום הוא מצליח לתפוס ציצי וזה לאחר שבוע וחצי של נתינת בקבוקים שאובים , חלב יש רק העיניין הוא ברגע שאני מניקה הוא מתעורר כל שעה לאכול עוד, הוא לא תמיד מצליח לתפוס את הציצי מה שגורם לתסכול גם לו וגם לי הוא לא מקבל את הכמות שהוא רגיל לאכול בהאכלה אחת שז בערך 70 ס"ס וכתוצאה מכך הוא מתעורר כל שעה ואכל כל שעה מה שגורם לפליטות מרובות , כרגע חזרתי לנתינת ציצי ולהשלמה של בקבוקים שאובים . אני מאוד רוצה להניק האם יש דרך לפתור את הבעיה אשמח לתשובה במהירות גלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לגלי
ג'ניס זאוסמר18/12/2009היי גלי,
יתכן ותינוקך התרגל לכמות יותר גדולה ובעיקר לזרם המהיר שקיבל מבקבוק.
כעת הוא פשוט מצפה לזרם מהיר וכמות יותר גדולה.
עליי וגם לוודא שהוא באמת תופס טוב - גשי לטיפת חלב או ליועצת הנקה.
אם הוא באמת תופס טוב עלייך להניק אותו הרבה, מ-2 הצדדים תוך כדי לחיצת השד לזרימת חלב בעת ההנקה.
אם הוא לא מפסיק לפלוט עלייך לקחת אותו לבדיקת רופא.
בהצלחה,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבלאגן בהנקה
גלי20/12/2009תודה על תש\ובך, רציתי לדעת בערך כמה זמן יכולה להתנהל הנקה , ההנקה אצלי מתנהלת בין 10 דק' ל 45 דק' שככל שזמן ההנקה ארוך יותר ככה הוא לוקח יותר הפסקות , איך יודעים כמה הוא יונק והאם זה מספק אותו לפעמים אני משלימה לו עם בקבוקים ( שאיבה ) אשמח לתשובה , כמו כן רציתי לדעת , במקביל להנקה , אני שואבת כמה זמן יכול להשאר חלב שאוב אחרי שהוא אכל מהבקבוק אם בכלל .
אשמח לתשובה . גלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גודשמיטל16/12/2009
ילדתי לפני יומיים,התחלתי להניק בבית החולים ונפצעתיבגלל אחיזה לא נכונה,היום יחד עם הכאבים של הפצע
התחיל לי גודש בשתי הצדדים {נהיה קשה וכואב כמו אבן}
גם כשהתינוקת יונקת זה בקושי מקל על הקושי בשד,יש לציין שאני מניקה בצורה לא מסודרת-לא לפי שעון וגם אני מניקה צד אחד ובשביל להקל על הצד ה/שני אני מניקה קצת משם עד שהתינוקת שבעה.
מה אפשר לעשות כדי שהגודש לא יחמיר או ימשך?
שאלה 2
באמצע היניקה התינוקת מתמלאה בפה ומשתעלת כאילו נחנקת אני משתדלת להניק שהיא לגמרי ערה,אבל בכל זאת כל פעם זה קורה אני נבהלת ומיד מפסיקה אותה.
למה זה קורה?בגלל הגודש?א"כ בבית חולים שלא היה לי עוד גודש היא השתעלה מפה מלא.
זה עלול להיות מסוכן?
אני מודה לך מאד על תשובתך מיטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה למיטל
ג'ניס זאוסמר16/12/2009היי מיטל,
תפיסה לא יעילה תביא גם לפציעת הפטמות וגם לגודש מאי התרוקנות יעילה.
בשלב הזה של ההנקה במיוחד אין לצפות לסדר בהנקה.
עליך לעשות הכל על מנת להגיע לתפיסה נכונה - כך הפצעים יתרפו והשד יתרוקן.
אם את מצליחה לעשות את זה לבד - בסדר ואם לא קיימת חשיבות לגשת לייעוץ הנקה בהקדם האפשרי.
בקשר להשתנקויות - בשלב הזה לפעמים יש יותר חלב ממה שהתינוק רוצה או צריך והתינוק לא מתמודד עם הכמויות אשר לפעמים גם יוצאים בשפריצים חזקים.חוסר התרוקנות השד גם מחמירה את המצב והתינוק מתקשה.
במצב שכזה יש כמה דברים שאפשר לעשות על מנת להקל:
1 - ברגע שאת רואה שהתינוק מביע סימן של קושי תורידי אותו מהשד
2 - תוציאי חלב מהשד עד שהשפריצים מפסיקים
3 - תני רק מצד אחד - תשאבי מהשני עד שהמצב מסתדר
בהצלחה,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קולסטרום והנקה בעתידמאיה16/12/2009
שלום רב,אני אחרי ניתוח להגלת חזה מלפני 3.5 שנים וכרגע בהריון בשבוע 25.אני מאוד רוצה להניק לאחר הלידה,ולאחר התייעצות עם רופא לא אמורה להיות לכך בעיה.אך יש לי חשש שהניתוח אולי פגע בהנקה.היום לאחר לחיצה על הפיטמה יצא לי נוזל צהבהב,לדעתי זה הקולסטרום.שאלתי היא,האם הופעת קולסטרום אצלי מהפיטמה זהו סימן שיהיה לי גם חלב ?תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה למיה
ג'ניס זאוסמר16/12/2009היי מיה,
אין עדיין מספיק מידע מהמן על מנת לתת לך תשובה חד משמעית.
אני יכולה להגיד לך שהרבה נשים לאחר הגדלת שד מצליחות להניק.
אי אפשר לדעת מראש אם יש פגיעה או לא וגם הופעת קולוסטרום כעת לא מהווה סימן לאופן ההנקה בעתיד.
אני מציעה שתהני מהמשך ההריון ולאחר הלידה להתחיל להניק רגיל.לאחר הלידה תהיה חשיבות לעקוב אחר משקל התינוק ומדדים אחרים של קבלת חלב בכמות מספקת.
בנוסף ולא פחות חשוב - הכוונה והדרכה להנקה לאחר הלידה על מנת להתחיל ברגל ימין.
בהצלחה,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחות חלב בשד אחדאפרת15/12/2009
שלום,
יש לי תינוקת בת שלושה חודשים כמעט. ניזונה מהנקה בלבד עולה יפה במשקל.
ביומיים האחרונים שמתי לב שישנה ירידה משמעותית בכמות החלב בשד אחד בלבד.
ההנקה מאוד חשובה לי...
מה עליי לעשות?
האם זה אומר שהגוף שלי מייצר פחות חלב וגם בשד השני לא יהיה מספיק חלב?
מה ניתן לעשות על מנת להגביר תפוקה?
תודה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאפרת
ג'ניס זאוסמר15/12/2009היי אפרת,
התחושה בשד לא תמיד מעיד על כמות החלב.ייתכן וצד אחד מייצר פחות ויתכן וזה רק רושם.
מיעוט חלב יתבטא גם בתינוק רעב ובמשקל.
בשלב הזה של ההנקה כאשר ההנקה מבוססת היטב אפשר בהחלט להבחין בהבדל בין צד לצד בגודל בעיקר.זה מצב שכיח אצל הרבה נשים ובדרך כלל ללא משמעות.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקהשרית15/12/2009
אני כ5 חודשים אחרי לידה ומניקה רציתי לדעת איזה תרופות להורדת לחץ דם מותר לקחת בהנקה .
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשרית
ג'ניס זאוסמר15/12/2009היי שרית,
אם תגידי לי על איזה תרופה הרופא ממליץ אני יכולה לבדוק אם היא מותרת בהנקה.
תכתבי לי
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
שרית16/12/2009נורמיטן 25 מ"ג 2X ביום , או דיזותיאזיד חצי כדור מ25 מ"ג .
האם יש אפשרויות נוספות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ג'ניס זאוסמר16/12/2009אין בעיה עם נורמיטן
דיזותיאזיד - לא מאוד ברור, לא מצאתי מידע חד משמעי.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור והנקהיעל15/12/2009
ביתי בת חמישה חודשים ומזה כחודש (מאז חזרתי לעבודה) היא יונקת, אוכלת חלב שאוב ומנה עד 2 של סימילאק ביום. (עד גיל 4 חודשים היא ניזונה מהנקה מלאה) מאז שחזרתי לעבודה אני מרגישה בבירור שיש ירידה בכמות החלב (למרות שאני שואבת בעבודה- פעם בארבע שעות בערך. אין לי אפשרות להגדיל את התדירות...). בנוסף אתמול קיבלתי מחזור. האם זה תקין? ניתן להמשיך להניק כרגיל? יש דרך להגביר את ייצור החלב למרות המגבלות? כאשר אני בבית אני רק מניקה אך גם מזה אני חוששת, היות והבת שלי התחילה להתנגד מאוד לבקבוק מזה כשבוע, ובכל פעם זה מלווה בצרחות. (בהתחלה לא הייתה שום בעיה עם הבקבוק, הרגלתי אותה לבקבוק פעם ביום כבר מגיל חודש, ועד עכשיו לא היו בעיות)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ליעל
ג'ניס זאוסמר15/12/2009היי יעל,
להניק עם מחזור - אין שום בעיה.
חזרה לעבודה(שינוי בהרגלי היום),שאיבה ומתן תמ"ל - ביחד מתכון טוב לשינוי בכמות החלב.
הבכי בזמן מתן בקבוק - יכול להיות קשור לכל כך הרבה דברים שקשה לדעת.
הצעתי - לא לקשר את הכל ביחד - כנראה שיש איחזשהו קשר אבל לא הכל קשור.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)