פורום הנקה, הנקה נכונה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אחרי אישפוז...לא יונקת בלילה
    שרון
    29/01/2010

שלום, התינוקת שלי היתה מאושפזת מיד אחרי הלידה, במשך 10 ימים. התחלתי להניק רק כשבוע אחרי הלידה, ועד אז שאבתי. בכל מקרה, בכל 10 הימים, גם כששאבתי, ישנתי בשעות הלילה (שאיבה אחרונה בחצות ואח"כ רק ב 8), והתינוקת בכל מקרה היתה עם בקבוק, וכשכבר הנקתי, עדין אכלה מבקבוק בשעות הלילה.
    אנחנו עכשיו כבר כמעט שבוע בבית, והתינוקת יונקת יפה בשעות היום, אך בשעות הלילה היא מסרבת, וכשאני לוחצת על הפיטמה אני גם רואה שממש אין לי חלב. כנראה שגם התינוקת וגם הגוף שלי, התרגלו לזה שבלילה - בקבוק (אני נותנת לה מטרנה, כמו שנתנו לה בבית החולים).
    האם יש מה לעשות בנידון? האם יש משהו שאני יכולה לעשות כדי להניק גם בלילה?
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לא יונקת בלילה

סיגל מיכאלי
    30/01/2010

היי את מתארת חוכמה של הקטנטנה וגם חוכמה של הטבע ,אבל כן ניתן לחזור ולהניק בלילה ללא קושי ,מה שעלייך לעשות להחליט שאת מפסיקה עם האכלה מבקבוק {ושההחלטה הזו תגיע ממקום שלם ,משום שאת צריכה לקחת בחשבון שאולי התינוקת תתרגל לשד בלבד ותסרב לבקבוק }
    אני כיועצת הנקה מציעה לעיתים לאמהות לשלב בקבוק גם כדי שבן הזוג יהיה שותפ גם שתינוק יתרגל לבקבוק ,אז אם זה עקרוני לך והחלטת ,צאי לדרך בלילה רק להניק אל תדאגי לכמות החלב יווצר בדיוק הכמות הנכונה ,בהצלחה סיגל מיכאלי מחברת הספר הסוד בגידול קטנטנים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האמת...

שרון
    02/02/2010

זה נחמד שהיא אוכלת מבקבוק בלילה, כי אז גם בעלי יכול לקום וגם היא אוכלת כמות טובה שמאפשרת שינה של 4 שעות אחריה. אבל אני מרגישה כאילו אני נכשלת, או שאני לא בסדר, שאני לא מניקה אותה גם בלילה.
    האם זה בסדר לשלב חלב אם עם תמ"ל? האם אני לא פוגעת התינוקת? (או מונעת ממנה את הטוב ביותר???)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שרון את אמא נהדרת

סיגל מיכאלי
    04/02/2010

היי שרון קודם כל את אמא מצויינת ואת מחפשת את טובתה של הילדה ,אני דורשת ממך להסתובב עם הרגשה נהדרת ,הכל בסדר יש אמהות נפלאות שאנין מניקות ,ממתי הנקה הפכה למדד לאמהות טובה ,אני מזמינה אותך להרשם באתר שלי ולקבל טיפים להורות מהנה שיעצימו אותך ויגרמו לך לדעת שאת האמא הטובה ביותר בהצלחה סיגל מיכאלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב חד בשד ימין
    הילה
    29/01/2010

אני מניקה הנקה מלאה את בתי בת 3 שבועות,
    במהלך ההריון הרגשתי כאב חד בשד ימין בחלק התחתון של השד (לא בפיטמה) לאחר הלידה הכאב עבר,
    כעת שוב חזר הכאב, מדובר בכאב מקומי וחד כמו דקירות, באותו מקום שהיה לפני הלידה ובנוסף כאב באזור השמאלי של שד ימין (רחוק מהפטמה),
    אין לי גודש בשד, וגם כשאני מניקה מהשד הכואב זה לא משחרר את הכאב,
    עד כדי כך כואב שאיני יכולה להרים את הקטנטונת מהעריסה,
    האם יש מה לדאוג או שזה תופעה חולפת?
    נא עזרתכן

לקביעת תור
    סגירה
    כאב חד בשד ימין

הוספת תגובה

• כאב בשד

סיגל מיכאלי
    30/01/2010

היי אני הייתי פונה לכרורג שיערוך בדיקת שד ויבדוק ,האם זוהי פטרייה או כל דבר אחר ,לדאוג אין צורך אבל לבדוק כדאי ,בהצלחה ידעי אותי מה הרופא אמר ,סיגל מיכאלי מחברת הספר הסוד בגידול קטנטנים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מניעת הנקה
    אסתי
    28/01/2010

שלום וברכה
    אני כעת בהריון בחודש שביעי והחלטתי שאיני רוצה להניק כלל. בבקשה לא לנסות לשכנע!
    אני יודעת שאין תחליף להנקה וזה הדבר הכי בריא והכי טבעי אבל לצערי לא אוכל עמוד בו. לכל דבר יש מחיר...
    האם יש כדורים שעלי לקחת אחרי הלידה כדי למנוע היווצרות חלב?
    מה השיטות היום?
    תודה מראש
    אסתי

לקביעת תור
    סגירה
    מניעת הנקה

הוספת תגובה

• מכבדת את רצונך

סיגל מיכאלי
    30/01/2010

היי ,אני מבינה שהחלטת לא להניק ואני מכבדת את החלטתך ,מצויין שאישה מקבלת החלטה אך עוד יותר מזה אני רוצה שתהיי שלמה עם החלטתך ותביני שיש לך זכות להחליט ,לגבי מה עושים ?? לאחר הלידה או לפני פונים לרופא ומתייעצים איתו ואז הוא מתאים לך כדורים,בכל מקרה של גודש תשימי עליי כרוב על השד קשורים בחיתול ,ראי תשובתי להפסקת הנקה בשרשור למעלה ,בהצלחה שיהיה בשעה טובה ואת תהיי אמא מצויינת גם בלי ההנקה סיגל מיכאלי מחברת הספר הסוד בגידול קטנטנים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא רותה לינוק
    יוקו
    28/01/2010

שלום,
    בתי בת חודשיים וחצי,
    מסכימה לינוק רק אחרי שינה, כשהיא עירנית כמה דקות מסכימה לקבל רק בקבוק,
    היא לא מנסה אפילו לינוק וכשאני מצעיה את השד היא צורחת ובוכה,
    האם יש פיתרון ??? תודה...
    :(

לקביעת תור
    סגירה
    לא רותה לינוק

הוספת תגובה

• לא רוצה לינוק

סיגל מיכאלי
    30/01/2010

היי ראי את תשובתי ללא רוצה לינוק בלילה פירטתי שם ואני מאמינה שהתשובה תעזור גם לך בהצלחה סיגל מיכאלי מחברת הספר הסוד בגידול קטנטנים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינוי תמ"ל
    יוקו
    28/01/2010

שלום,
    היל שלי בת חודשיים נתתי לה עד עכשיו אופטימיל והנקה.
    ועברתי לפני 4 ימים לסימילאק,
    ורק היום היה לה יציאה אחרי בכי והתפתלויות ורק אחרי נר היה ל יציאה....
    האם זה כתוצאה מהשינוי והיא תתרגל או שאני צריכה להפסיק עם הסימילאק?
    תודה....

לקביעת תור
    סגירה
    שינוי תמ"ל

הוספת תגובה

• שינוי תמ"ל

יפית בוגנים
    28/01/2010

שלום יוקו,
    זו בהחלט יכולה להיות תגובה לשינוי של הפורמולה .
    אם היה טוב עם האופיטימיל, למה להחליף ?
    לא יודעת מה הסיבה שבחרת לשנות, אך אם היא לא מהותית , אין צורך לחשוף אותה כל פעם לפורמולה אחרת .
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כי חברה שלי אמרה לי שמצאה 3 יתושים

יוקו
    28/01/2010

בקופסא של אופטימיל....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כי חברה שלי אמרה לי שמצאה 3 יתושים

יוקו
    28/01/2010

בקופסא של אופטימיל....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ואני מצאתי משהו בסימליאק..

הילי
    31/01/2010

איזה חתיכה לא מוגדרת -פלסטיק/רגל של משהו..-אין לי מושג!

דיי נחרדתי, התקשרת ואמרתי להם וזה בבדיקה של הסדרה של המוצרים..

בנתיים עברתי למטרנה.. אין לזה סוף.. צריך לשים לב טוב אפילו שהם טוענים שזה לא יכול לקרות..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקה ושאיבה
    אמא מוטרדת
    28/01/2010

שלום,
    נולדה לי בת בשבוע 37+5 יום, במשקל 2650 גר'.. עולה יפה במשקל. מהלידה (מאז שהגיע חלב) הייתה בהנקה מלאה + בערך פעם ביום הייתי שואבת כדי לבדוק מה מצב החלב..

לפני יומיים התחילה להגיב לא טוב להנקה מבחינה כזאת שאני רואה שהיא ישר תופסת ומתנתקת , וחוזר חלילה , בוכה בין לבין ומתקפלת כסובלת מגזים. אני : 1.רואה כשמחילה לינוק ומגיע זרם החלב זה מגיע בעוצמה גדולה וממלא לה את כל הפה - זה נראה שהיא לא מצליחה להשתלט על הכמות שיוצאת ככה ונוזל לה מכל הצצדים 2. אני שומעת ישר כשמתחילה לינוק את הגרגורים בבטן - כמו גזים
    יש לציין שמבקבוק - היא יונקת בצורה רגועה מאוד עד לסיום ונרדמת לאחר מכן / נשארת עירנית ורגועה.

אני מאוד מוטרדת היות ואני כן רוצה להניק, והשאיבות מתישות אותי כי אני מרגישה שיוצאת כמות יותר קטנה מההנקות לפעמים אני צריכה לשאוב פעמיים כדי לקבל את הכמות הדרושה לה כעת (100 ML)
    יש פעמים שיוצא 40ML משני הצדדים. רוב הזמן יוצא מכל צד בין 50 ל-80ML
    למה ההבדלים כ"כ גדולים? האם זה נכון שבשאיבה בדר"כ יוצא פחות מיניקה של תינוק ? איך ניתן לשפר את הכמות בשאיבות ?? איך ייתכן שחודש היא כן ינקה בסדר ועכשיו פתאום יש בעיה בזרימה ??
    מאוד מוטרדת אודה לתשובה מהירה ! ! !
    בתודה מראש !!!

לקביעת תור
    סגירה
    הנקה ושאיבה

הוספת תגובה

• ינקה בסדר ועכשיו ???

סיגל מיכאלי
    28/01/2010

היי ראשית לגבי שאיבה תמיד יש פער כי גם המשאבה הטובה בעולם לא יכולה לדמות פעילות של יניקת תינוק ,מה את יכולה לעשות : לפני שאיבה לעשותעיסוי לשד ,מקלחת חמימה ,לדמיין מפל עם מים שוצפים בעיינים עצומות ולאחר לדמיין שבמקום מים זורם שם חלב אם ,או להניק ובמקביל לשאוב.
    לגבי השינוי שחל לי נראה שהילדה סובלת מגזים ויש צורך לפני כל הנקה לעשות עיסוי ,אמהות שמשתתפות אצלי בסדנאת עיסוי מספרות לי שהעיסוי מאוד מרגיע משחרר גזים ולאחר מכן התינוקות יונקים טוב יותר ,לגבי היכולת שלה לאסוף את החלב בפה צריך ללמד אותה ולתת לה מודעות לאיזור השפתיים והלחי וזאת על ידי עיסוי של שפתיים ולחיים
    בהצלחה סיגל מיכאלי מחברת הספר הסוד בגידול קטנטנים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלילה - רוצה בקבוק...
    טליה
    28/01/2010

שלום לכן! יש לי ילד חמוד בן 4.5 חודשים. עד עכשיו ניזון מהנקה בלבד . ( אפילו שחזרתי לעבודה.)
    בימים האחרונים - ממש לא רגוע בלילה. בסוף נתתי לו סימילאק. והוא נרגע. אני חושבת שיש לי חלב כי אני שואבת. ואני רואה...אז מה יכולה להיות הסיבה לכך והאם יש משהו שאני יכולה לעשות כדי שיחזור לינוק כמו שצריך. (יש לציין שאחרי צהריים ובערב אחרי המקלחת הוא יונק מצויין). אני חשבתי שאו שיש בעיה בחלב או שהוא מתעצל ורוצה בקבוק במקום להתאמץ לינוק. אני ממש לא רוצה להפסיק להניק. מה ניתן לעשות??? תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    בלילה - רוצה בקבוק...

הוספת תגובה

• לא רגוע

סיגל מיכאלי
    28/01/2010

היי השאלה היא לא הנקה בטח שיש לך חלב ,אלא שכנראה הילד חווה שינויים לאחרונה ,חזרתך לעבודה ,זה שהוא גדל ומבין שאמא לא תמיד איתו ולכן הוא מחפש אותך בלילה הוא רוצה לוודא שאת כאן ולא נעלמת ,או צמיחת שיניים וכאבים שמגיעים בשעות הליל ,הסתגלות למעון ,כל אלו גורמים לבהלה לרצון בחום אהבה ומגע ולכן אני מאמינה שעם המון אהבה ומגע זה יסתדר ,סבלנות זה יעבור ,בנוסף לא יקרה כלום אם בלילה יקבל בקבוק ,אם יקבל בקבוק והשאר הנקה את לא תאבדי את ההנקה ,בהצלחה יום קסום סיגל מיכאלי מחברת הספר הסוד בגידול קטנטנים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה המהירה.

טליה
    28/01/2010

מקווה שזה יסתדר בקרוב וההנקה תמשיך בהצלחה! תודה....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שארית חלב אם
    איריס
    28/01/2010

שלום רב,
    אני מניקה 3.5 חודשים והיום אני משלבת את ההנקה עם בקבוק חלב שאוב.
    מבקבוק אני אף פעם לא יודעת איזה כמות לתת. פעם היא אוכלת 80 ופעם בכיף מסיימת 190.
    השאלה שלי מה לעשות עם שארית חלב שנשאר, גם אם חומם (מחמם בקבוקים של Avent) וגם אם היה בטמפרטורת החדר.
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    שארית חלב אם

הוספת תגובה

• חלב אם שאוב

סיגל מיכאלי
    28/01/2010

היי ורה ,אני תמיד אומרת לאמהות שיהיו קמצניות על חלב אם שהם נותנות בבקבוק ,מפני שאם את מחממת כמות גדולה מדי ותינוק אכל חלק אין אפשרות להשתמש בחלב שוב ,ראשית מפני שעבר תהליך חימום ,שנית מפני שהתינוק הכניס אוויר ורוק לבקבוק ואם אשמור את החלב הוא יהיה עשיר בחיידקים לא מומלצים לתינוק ,מה עושים פשוט מאוד ,המינימום שהיא אוכלת אמרת 80 אז לחמם 80 ולאחר מכן עוד 20 ,עד שתשבע כך שאם תאלצי לזרוק 20 CC זה לא כמו לזרוק יותר ,בהצלחה ויום מקסים סיגל מיכאלי מחברת הספר הסוד בגידול קטנטנים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

איריס
    28/01/2010

תודה על תשובתך
    שאלה נוספת היא מדוע מדי פעם ישנו גודש באחת מהשדיים. זהו גודש שלא עובר ע"י שאיבת חלב אלא רק ע"י הנקה ומפעם שלישית לפחות. מה הן דרכים למניה ולטיפול במקרה זה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חלב שאוב שנותר
    מיה
    27/01/2010

שלום לכולן,
    נשאר לי חלב שאוב שהקפאתי בשקיות והייתי מעוניינת לתת למישהי.
    אין מנגנון תרומה מסודר בארץ לבנק חלב אז זו כנראה הדרך היחידה.
    מיה

לקביעת תור
    סגירה
    חלב שאוב שנותר

הוספת תגובה

• חלב שאוב

סיגל מיכאלי
    27/01/2010

היי מאיה את כל כך צודקת ,נעשה ניסיון בעבר להקים בנק חלב אך היה עם זה קושי גדול מאוד ועלויות יקרות אני מקווה שנתפתח ,ואכן יהיה בנק כמו במקומות אחרים בעולם ,נדיבותך יפה אני מקווה שיהיו דורשים, בהצלחה סיגל מיכאלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איפה את בארץ?

שרון
    29/01/2010

ממש מגניב שאת מציעה. אשמח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליד רחובות

מיה
    01/02/2010

סליחה שלקח לי זמן, הייתי מנותקת ממחשב...
    אני גרה ליד רחובות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות בהנקה
    עידית
    26/01/2010

נולד לי בן לפני 10 ימים הוא אכל יפה מאוד עד יום ראשון יציאה כל שעתיים מיום ראשון אין לא יציאות הבנתי שזה נורמלי אבל בצורה קיצונית כזו? מתי זה חריג וצריך ללכת לרופא?
    כמו כן איך אני ידע שהחלב שלי מספיק האם עלי לשאוב כדי לבדוק?

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות בהנקה

הוספת תגובה

• יציאות בהנקה

יפית בוגנים
    27/01/2010

שלום עידית ,
    לתינוק שניזון מהנקה מלאה , בגיל הזה צריכות להיות 3-4 , יציאות ביממה. השאיבה אינה מהווה אינדיקציה לכמות החלב שיש בשד , משום שהיא מושפעת בין היתר, מסוג המשאבה, מצב נפשי של האם, מתח , עייפות ....
    קשה להעריך כך איך ההנקה מתנהלת , למרות שכתבת שהוא אכל יפה והיו יציאות .
    אני ממליצה לך להיפגש בהקדם עם יועצת/ מדריכת הנקה מוסמכת באיזור מגורייך .
    קבעי גם מעקב שקילה בתחנה לבריאות המשפחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה בהנקה
    ריבי
    26/01/2010

ביתי בת 3.5 חודש עד כה נתתי לה רק נקה.
    בזמן האחרון כל פעם היא מתנתקת מהשד ומייללת, אחרי לחיצה על השד אני רואה שיוצא שפריץ חלב ולדעתי לא מדובר בחוסר חלב , אני גם שואבת לה לבקבוק.
    כל פעם שאני מכניסה את השד היא יונקת כאילו היא מתה מרעב ואז מוציאה וככה כל הנקה וזה מאוד מתיש במיוחד בלילה , כאילו אני צריכה להאביק שתינק והיא כן רוצה לינוק.
    בנוסף אחרי 3 חודשים של שינה של 8 שעות היא מתעוררת כל 3 שעות לאכול, כמובן שהיא לא ממש אוכלת היא מתוך שינה יונקת ומוציאה את השד ושוב אני מכניסה והיא יונקת ומוציאה.
    במהלך הלילה התהליך לא מלווה ביללות אבל אחה"צ בערב היא כאילו ממש מתוסכלת מהנושא.
    יש לציין שרוב היום היא לא עצבנית או בוכה היא מאוד חייכנית מה שמלמד שהיא לא רעבה.
    היא עולה המשקל ממש את המינימום ולא יותר.
    בקשבוק שאוב היא מחסלת כאילו היא לא ראתה אוכל כל היום.
    ספריי לפתיחת האף לא עזר ככה שזה לא אף סתום, מה זה יכול להיות ואיך אפשר לסדר את הנושא כדי שאוכל להמשיך להניק כי אני לא רוצה סתם לתת מטרנה כשיש לי חלב, אני לא מעוניית לנפח אותה.
    ההנקה כמה שאני רוצה להמשיך מאוד הופכת לתסכול ולא רוצה בכוח להכריח את הבת שלי, למרות שיש פעמים שהיא אחרי האבקות יונקת כמו שצריך מסתכלת עלי ברוגע ואפילו לעיתים נרדמת על השד.
    אודה לתשובה
    ריבי

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה בהנקה

הוספת תגובה

• בעיה בהנקה

יפית בוגנים
    27/01/2010

היי ריבי ,
    מהתיאור שלך , אני לא בטוחה שהיא יונקת ביעילות. היא אמנם חיינכית ושמחה במשך היום- זה לא מעיד על יעילות ההנקה , אולי על מזגה הנוח והנעים .
    יותר קשה לה אחה"צ ובערב- ואכן ייתכן שבשעות האלה יש פחות חלב. את גם כותבת שהיא"מתנפלת על בקבוק שאוב ..." וכן "לא עולה במשקל יותר מהמינימום" - אני לא יכולה להסיק חד משמעית שום דבר , כדי להבין את התמונה השלמה צריך תשאול של כשעתיים, אבל מדברים אלו אני לא בטוחה שההנקה יעילה והייתי ממליצה לך להיפגש עם יועצת / מדריכה מנוסה באיזור שלך .
    כל טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינוי בצורת הפיטמה
    דיקלה
    26/01/2010

שלום,
    לפני חודש נולדה בתי הבכורה. מיד הנקתי למרות שלא החל בקלות אך התעקשתי ואני מניקה הנקה מלאה. בימים האחרונים שמתי לב כי פיטמה אחת שינתה צורתה לגמרי. בתחילה הייתה צורתה ארוכה ועובייה דק יחסית ובימים האחרונים הפכה קטנה יותר באורכה ושמנה יותר, כאילו שנדחסה קצת כלפי מטה. הדבר מקשה על התינוקת לתפוס את הפימה ולינוק. אני מרגישה כאילו שמרוב שהיא קטנה היא מחליקה לה מהפה כל הזמן החוצה. נניח בהנקה של 20 דקות באותו שד הפה שלה מחליק 5-6 פעמים החוצה וקשה לה לתפוס אותו בחזרה כי זה מחליק ושטח התפיסה ליניקה קטן יותר.
    אשמח לשמוע מניסיונכן המקצועי מה זה ומה ניתן לעשות בנידון , כמו כן נראה לי שגם הפטמה השנייה שינתה צורתה....

בתודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    שינוי בצורת הפיטמה

הוספת תגובה

• שינוי צורת הפטמה

יפית בוגנים
    27/01/2010

היי דיקלה ,
    התינוקת יונקת מהשד , לא מהפטמה , ולכן לרוב לצורת הפטמה אין השפעה על היכולת לינוק . את רושמת שהפטמה מחליקה לה מהפה "מרוב שהיא קטנה" , היא צריכה להחזיק בפה לא רק את הפטמה אלא גם חלק מההילה שמתחתיה .
    אם את לא מצליחה לעשות זאת , היפגשי עם יועצת/ מדריכה הנקה מנוסה באיזור מגורייך , שתלמד אותך לחבר אותה טוב יותר לשד, ותעריך את התנהלות ההנקה .
    כל טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הצילוו
    סומה
    25/01/2010

שלום
    בני בו 5 שבועות ו 4 ימים...יונק ומקבל שני בקבוקי סימילאק 100 ס"ס לכל אחד ביום....... מההתחלה היה רוב הזמן על השד למרות שלא יונק כל הזמן אבל טופס הפטמה וכשאני מוציאה ושמה במיטה מתעורר ושוב הלאה..נולד בשבוע 36 במשקל 3090..בגיל חודש שקל 4 ק"ג.. כל הזמן חשבתי שאין לי חלב כי הוא דבוק לשד ולא יושן הרבה בין ההנקות.אבל בגלל העלייה היפה במשקל אמרה האחות בטיפת חלב שזה סימן שיש חלב .. למרות זאת התחלתי ביומיים האחרונים לשתות טיפות של חלב רב..וגם ביומיים האלה התינוק 24 שעה על השד יותר מקודם...גם שניסתי לשאוב אחרי ההנקה לא יצאו אלא רק 2-3 טיפות..קודם גם לא יצא הרבה בשאיבה..ניסיתי קודם לשאוב 4 פעמים והיה יוצא 30-40 ס"ס.. האם אכן יש חלב או לא? מה הבעיה עם ההנקות המומשכות האלה??? התיאשתי כבר מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה
    הצילוו

הוספת תגובה

• הערכת הנקה

יפית בוגנים
    27/01/2010

היי סומה,
    העלייה במשקל אינה המדד היחיד לכך שההנקה מתנהלת היטב.
    היפגשי עם יועצת באיזור מגורייך , צריך להסתכל על התינוק , לראות מה הוא עושה כשהוא על השד .
    הוא נולד מוקדם וזה משפיע הרבה פעמים על היכולת של תינוק לינוק היטב בהתחלה.
    אם היוא לא יונק טוב, צריך לשאוב , גם כדי להגביר כמות חלב וגם כדי לתת לו את מה שאת שואבת .
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקה ומוצקים.
    שלומית
    25/01/2010

שלום רב!
    בתי בת 7 חודשים , ומאוד אוהבת לאכול אוכל מוצק בעקבות זאת ירד לי תפוקת החלב מאוד, אני בקושי מצליחה לשאוב 60 מ"ל , אני ממש לא רוצה לוותר על ההנקה, ורוצה לשלב בין השנים.
    אני כבר לא יכולה לבסס ארוחה רק מהחלב, מה עלי לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    הנקה ומוצקים.

הוספת תגובה

• הנקה ומוצקים

יפית בוגנים
    27/01/2010

שלום לך,
    לא ברור מהי מטרת השאיבה , את יכולה להמשיך להניק אותה אחרי ארוחה של מוצק ובין הארוחות לפי דרישה . אם את מעוניינת לשאוב כל יום בקבוק , יהיה לך נוח לעשות זאת בבוקר , השתדלי בשעה קבועה , ושאבי רבע שעה מכל צד (לסרוגין , החליפי מדיי פעם את הצד, והמשיכי גם אם לא יוצא ) תוך מס' ימים הגוף ייצר בהתאם לדרישה החדשה .
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון כנגד שפעת החזירים - מומלץ ?
    אפרת
    25/01/2010

שלום. אני מניקה תאומים בני חמישה חודשים הנקה מלאה למעט טעימות. האם מומלץ ומותר להתחסן כנגד שפעת החזירים בעת הנקה כאשר זהו המזון הבלעדי של התינוקות ?

הוספת תגובה

• חיסון בהנקה

סיגל מיכאלי
    25/01/2010

היי התקשרתי עבורך למשרד הבריאות והתברר שיש חיסון שפעת החזירים בשם PANANZA הוא מומלץ בעיקר לנשים בהריון ולילדים עד גילאי 3 שנים אבל הבנתי שניתן לבקש אותו ,ולכן אני ממליצה לך להתייעץ עם רופא ולהחליט על קבלת החיסון יום מקסים סיגל מיכאלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה.

אפרת
    25/01/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה