פורום הנקה, הנקה נכונה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפסקת הנקה לארבעה ימים
    שלומית
    10/02/2010

שלום רב
    בני בן חודשיים וחצי, בעוד חודש בדיוק (שלושה וחצי חודשים) אצטרך לנסוע לחול בלעדיו לארבעה ימים. כרגע אני מניקה באופן מלא וגם שואבת- לעיתים הוא אוכל מבקבוק חלב שאוב). אני רוצה לחזור מהנסיעה ולהניק אותו באופן חלקי. כיצד אני עושה זאת שאני והוא לא נסבול מההפסקה בהנקה והוא יוכל להמשיך לנוק אחרי ימים אלו.
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפסקת הנקה לארבעה ימים

הוספת תגובה

• הפסקה קלה

סיגל מיכאלי
    13/02/2010

היי שלומית אין שום בעיה ,נסי לשאוב כמה שיותר כדי שיהיה חלב אם להאכיל אותו בבקבוק ,ואם לא יהיה מספיק אפשר לתת ת"מל ,כשתחזרי תמשיכי להניק כאילו לא הייתה הפסקה ,התינוק מהר מאוד יחזיר את כמות החלב שלה הוא זקוק ,2 דברים חשובים
    ייתכן שתסבלי מגודש ולכן אני ממליצה להצטייד במשאבת חלב ידנית

לפני עזיבתך את התינוק הסבירי לו דברי אליו יידעי אותו על הפעולה והשאירי חיתול או שמיכה או בגד שהרייח שלך ספוג בו
    לסיום אני מזמינה אותך ביום ראשון או שני לדיזנגוף סנטר ליד הסופרפארם אני נותנת בחינם בשעה 11 וחצי הרצאה על 7 העקרונות לגידול קטנטנים
    שבוע מצויין סיגל מיכאלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בשד
    שרית
    07/02/2010

אני מניקה שלושה חודשים, כאשר בחודש האחרון מופיעים לסרוגין כאבים חזקים בשד שמאל. לפעמים אפילו בגדים מציקים לי. זה מגיע בלי סיבה מוקדמת. למשל אתמול בצהריים אחרי ההנקה פתאום התחילו כאבים והיום הם התגברו. בדרך כלל הם נחלשים אחרי כארבעה ימים עד שנפסקים.
    מה זה יכול להיות? ומה עושים?

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בשד

הוספת תגובה

• כאבים בשד

יפית בוגנים
    09/02/2010

היי שרית ,
    לכאב בשד יכולות להיות מספר סיבות, למשל, סתימה בצינורית, פטריה, דלקת, ספזאם...
    את רושמת שבגדים מפריעים - האם הכאב הוא פנימי בשד וגם בפטמה?
    האם יש תופעות נוספות? כיצד נראית הפטמה בסיום ההנקה? כיצד נראית הלשון של התינוק? האם היא לבנה כל הזמן?
    אני לא יכולה לקבוע חד משמעית את הסיבה לכאב.
    הטיפול צריך להתאים לבעיה , אם תפרטי יותר אנסה לעמוד על הסיבה . את יכולה להיפגש עם יועצת או מדריכת הנקה לאבחון וטיפול/ הפניה למומחה.
    יום נעים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

שרית
    09/02/2010

הכאב הוא כאב צורב גם בשד וגם בפטמה.
    אין סימנים חיצוניים, הדבר היחיד הוא שבקצה הפיטמה יש נפיחות קטנטנה ועגולה. לאחר ההנקה הצד בפיטמה שנגדי לסנטר כלומר העליון- בצד נפיחות בולט החוצה. אציין גם שבמיוחד בתחילת המציצה יש לי את הכאב הצורב בפטמה. תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב בשד

יפית בוגנים
    09/02/2010

היי שרית,
    "נפיחות" - הכוונה לשלפוחית בקצה הפטמה ? במקרה כזה רופא שלך (לא כל רופא , אבל יש רופאים שמעזים ומטפלים בשדיים) יוכל לנקז את זה .
    הכאב בשד עשוי להיות קשור לזה , אם כי את מתארת צריבה וייתכן שזו פטריה . גשי לרופא/ה משפחה או נשים - התומכים בהנקה . חפשי בגוגל - רופאים תומכים בהנקה או משהו דומה ...את תמצאי . אם לא יינתן לך מענה הולם , פני ליועצת או מדריכה מנוסה .
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

שרית
    09/02/2010

סליחה שאני מיגעת אותך בשאלות, אך זה לא נראה כשלפוחית עם נוזל. האם יכולה להיות פטריה ללא סימן חיצוני? היכן הפטריה? האם הצריבה בכל בשד או בפטמה בפטריה? וכן לשונו של התינוק מעט לבנה בחלק הפנימי שלה אבל חשבתי שזה מהחלב והפליטות.
    תודה רבה רבה!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך...

יפית בוגנים
    09/02/2010

היי שרית ,
    לעיתים הפטריה לא נראית לעין , אין סימנים חיצוניים , מלבד כאב פנימי בשד- תחושה של צריבה וצביטה מתמשכת בין ההנקות וכאב בפטמות . ייתכן גוון ורוד / אדום בוהק בפטמה.
    על הלשון של התינוק הכוונה למעין מצע נפרד, ולא רק צבע לבן אחרי הנקה .
    מהתיאור שלך אני די בטוחה שזו פטריה .
    אם תכתבי מהיכן את אוכל אולי להפנות לאבחון וטיפול .
    צריך לתת טיפול לך ולתינוק בו זמנית , שכן יש הדבקה חוזרת מהפה - לשד.
    ערב טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מירושלים

שרית
    09/02/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דייסה עם חלב אם
    נעמי
    07/02/2010

האם אפשר לצרף חלב אם עם דייסה?

לקביעת תור
    סגירה
    דייסה עם חלב אם

הוספת תגובה

• דייסה וחלב אם

יפית בוגנים
    09/02/2010

היי נעמי ,
    אני מניחה שאת מתכוונת לדייסה ביתית שאת מכינה (כמו קוואקר או דגן אחר).
    בהחלט ניתן להוסיף חלב אם .
    בתיאבון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתי מומלץ להתחיל לשאוב
    נעמה
    07/02/2010

ביתי בת 10 ימים, יונקת יפה, רציתי לדעת אם אני יכולה להתחיל לשאוב ולהאכיל אותה מבקבוק פעמיים-שלוש בשבוע

לקביעת תור
    סגירה
    מתי מומלץ להתחיל לשאוב

הוספת תגובה

• שאיבה

סיגל מיכאלי
    09/02/2010

היי אין חוק ברור מתי מתחילים לשאוב אבל.... אני תמיד ממליצה לנוח לאחר הלידה לתת להנקה להתבסס ובערך לקראת 3 שבועות להתחיל לשאוב ,למרות שאין בעיה להתחיל לשאוב כבר ,לגבי בקבוק והאכלה בבקבוק הייתי ממליצה לחכות לגיל חודש ,כדי שההנקה תתבסס ולא יהיה בלבול פטמות ,לילה מקסים
    סיגל מיכאלי מחברת הספר " הסוד בגידול קטנטנים "

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הגברת חלב אם
    איריס
    04/02/2010

שלום!
    יש לי תינוקת כמעט 4 חודשים בחודשים ראשונים עלתה בין 600-800 גרם, החודש עלתה 350 גרם. יושבת הרבה זמן על שדיים במיוחד בערב, מחזיקה מעמד שעתיים- שעתיים וחצי ובלילה כמעט לא אוכלת אם כן - יונקת 5 דקות, אני חושבת שיש לי ירידה ב כמות חלב או שאין מספיק עקב שיושבת על הציצי חצי שעה לפחות בנוסף מעט עולה במשקל, שדיים לא כאלו מלאות וניסיתי לראות כמה חלב יש לי - יוצא לי 50-60 מ"ל מהשד( יש לי משאבה טובה). אני לקחתי גם כדורי חילבה. אך זה יכול להיות? ניסיתי להוסיף לה תמ"ל מבקבוק אחרי ארוחה היא לא רוצה. מה המלצתכם אך להגביר כמות חלב, מה לעשות בלילה להניק ולהעיר אותו שתוכל יותר או לא. אך נכון לשאוב אחרי ארוחה וכמה זמן אם אוכלת משד אחד או משניים. האם להניק משד אחד או משניים, אחרי כמה זמן השד מתמלה ובמה זה תלוי.אם ממשאבה לא יוצא כלום כמה זמן לשאוב על רק.
    תודה רבה מראש. סליחה על ריבוי שאילות אני פשוט לחוצה.

לקביעת תור
    סגירה
    הגברת חלב אם

הוספת תגובה

• ראי תשובה שלי , עניתי לך

יפית בוגנים
    04/02/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקה וטיפול בדלקת אוזניים
    שרון
    03/02/2010

שלום,
    אני אמא לתינוקת בת חודש שיונקת ועולה יפה במשקל.
    ביומיים האחרונים אני סובלת מדלקת אוזניים והרופא נתן לי טיפות (דזרין) ומשככי כאבים (אקמול/אופטלגין/אדויל/נורופן).
    מעבר לתחושת הכאב והחולשה הכללית, אני מרגישה שיש לי פחות חלב. הקטנה בינתיים לא מתלוננת, אבל אני חוששת.
    האם החוסר בחלב נובע מתרופות אלה?
    מה ניתן לעשות כדי להגביר את יצור החלב? האם שאיבה יכולה לעזור או להיפך?

הוספת תגובה

• הנקה בזמן מחלה

יפית בוגנים
    03/02/2010

היי שירי,
    ממה שמצאתי לגבי התרופה , בטיחותו של אחד המרכיבים בהנקה לא הוכחה, לכן השאלה הראשונה היא האם ידעת את הרופא שאת מניקה? במידה ולא , עלייך לעשות זאת.
    ייתכן שיש ירידה בכמות של החלב בזמן מחלה, וייתכן שזו תוצאה של התרופה.
    כרגע היא אינה מתלוננת, ומרוצה אחרי ההנקה. אין צורך בשאיבה משום שאין בעיה של גירוי לשד.
    אם תחושי שאחרי ההחלמה והפסקתטיפול יש כמות קטנה יותר של חלב, תוכלי ליטול צמחים להגברת החלב משולב עם ההנקות .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיעוט חלב

שרון
    07/02/2010

תודה על התשובה.
    וידאתי את בטיחות התרופה עם המרכז בבילינסון ואמרו לי שאין בעיה כל עוד מטפטפים את הטיפות מיד לאחר ההנקה - וזה מה שאני עושה.
    בינתיים פחתו הכאבים, מינון הטיפות ומשכחי הכאבים ירד גם כן (אני שמה טיפות 3 פעמים ביום - בהוראת הרופא, ולוקחת משכחי כאבים לפי הצורך - כרגע בין פעם לפעמיים ביום בלבד). אבל לצערי, החזה לא נראה מלא כמו שהיה לפני המחלה... אני רואה שיוצא חלב, אבל לא באותה כמות.
    בנוסף, הקטנה התחילה להיות יותר עצבנית (עד עכשיו היא הייתה מלאכית - רגועה, מתוזמנת ומסודרת) - במשך היום היא מתעוררת כל שעתיים וחצי-שלוש בבכי מורעב שלא סובל דיחוי (בלילה גם, אבל לפעמים היא מושכת 4-5 שעות בין הארוחות) ומתקשה להירדם או להיות שקטה. עדיין, היא לא מראה סימני רעב אחרי שסיימה לאכול - רק מתפתלת בחוסר שקט, נאנחת ובוכה.
    יכול להיות שהיא רעבה יותר? או שאולי אלו בכלל גזים?
    איך ניתן לדעת?
    ומה ניתן לעשות כדי שיהיה לי יותר חלב? (אני לא מתה על חליטות תה למיניהן...).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקה לאחר קייסרי אלקטיבי
    ה.
    03/02/2010

איך זה עובד? האם כל הטיפים של אחרי לידה רגילה תקפים גם במקרה של קייסרי אלקטיבי?
    האם רק להניק ולא לתת בקבוק? ומה אם לא יצא כלום והתינוק לא יוכל? הוא לא עלול להיות מתוסכל מזה? מה עושים? איך זה עובד?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הנקה לאחר קייסרי אלקטיבי

הוספת תגובה

• הנקה אחרי קיסרי אלקטיבי

יפית בוגנים
    03/02/2010

שלום לך,
    לא ברור אם את אחרי קיסרי או שואלת לקראתו. תשובתי תתייחס לאפשרות השניה.
    ניתן להניק אחרי קיסרי.
    התחלת הנקה לאחר ניתוח משתנה ותלויה במצב פיזי של האם והרצון שלה. הדרכתי אמא שהניקה כשלוש שעות לאחר הניתוח ויש נשים שפוגשות את התינוק/ת שעות רבות לאחר הניתוח.
    לשאלתך אם רק להניק או לתת בקבוק, התשובה היא שתלוי במה שיקרה בפועל, יתכן שתחברי אותו לשד והוא יתחיל מיד לינוק וייתכן שלא. במקרה כזה יש צורך בשאיבות, בהתאם למטרות שלך (מעוניינת בהנקה מלאה או חלקית).
    לעיתים יש צורך בשאיבות גם כאשר תינוק יונק, למשל כאשר היניקה שלו לא יעילה.
    אחרי קיסרי אלקטיבי , הגוף "מבין" קצת באיחור שהיתה לידה. כדאי להיות עם התינוק מגע של "עור לעור" בהזדמנות הראשונה .
    רוב הנשים מייצרות מספיק חלב, ויוצא מספיק.
    מציעה לך לקבוע עם יועצת / מדריכת הנקה מנוסה טרם הקיסרי לא ניתן לפרט כאן מה עושים אם "לא יוצא מספיק " או "תינוק מביע תסכול" .
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שתיה מוגזת וכושר בהנקה
    טובה
    02/02/2010

שלום, רציתי לשאול אם שתיה מוגזת, אכילת שעועית חומוס וכרוב בזמן הנקה יכולה לגרום לגזים לתינוק, וכן האם פעילות כושר יכולה לפגוע בייצור ואיכות החלב?

לקביעת תור
    סגירה
    שתיה מוגזת וכושר בהנקה

הוספת תגובה

• מזונות וכושר בהנקה

יפית בוגנים
    03/02/2010

היי טובה ,
    מבחינת מזון , תלוי בתינוק שלך - יש תינוקות שהמזונות שכתבת ישפיעו עליהם ויש תינוקות שלא, תצטרכי לנסות (רצוי בכל פעם משהו אחד ולבדוק את ההשפעה). לשתיה מוגזת אין שום קשר לגזים, היא לא מומלצת לאף אחד, משום שזה פשוט לא בריא. שימי לב ש"קולה"= קפאין.
    פעילות גופנית לא פוגעת בייצור החלב או באיכותו, עשויה להשפיע על טעמו (אירובי), זה לא אומר שהתינוק יסרב לינוק.

איכלי והתעמלי לבריאות .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה דחופה שממש מטרידה אותי!!
    סימה
    01/02/2010

ילדתי לפני חודש וחצי והנקתי בערך כ-3 וחצי שבועות, לאחר שבועיים התחלתי להשתמש במדבקות מניעה "אוורה" והם לא מותרות בהנקה.אני ממש מתחרטת שהפסקתי להניק אני ממש רוצה לחזור לזה,יש לצין שעדיין יש לי קצת חלב. האם אפשר לחזור להניק?לקחת גלולות שמותרות בהנקה?? תעזרו לי!

הוספת תגובה

• שמישהו יענה לי בבקשה !

סימה
    02/02/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חזרה להנקה

יפית בוגנים
    03/02/2010

היי סימה,
    חסרים המון פרטים, אך את רושמת שיש לך עוד "מעט חלב" , לא ברור מה זה אומר ,אך את בהחלט יכולה לנסות להגביר את הכמות. ראשית את יכולה לתת לתינוקת לינוק את מה שיש , ולהשלים לה את הכמות שהיא דורשת. אחרי כל ארוחה תשאבי , רבע שעה מכל צד, משאבה חזקה וטובה, דו צדדית תהיה מצויינת למטרה זו (למשל , PUPM IN STYLE או FREE STYLE של מדלה). שמונה שאיבות ביממה (כולל לילה). במקביל , את יכולה ליטול צמחים להגברת חלב אם, בבתי מרקחת הומיאופתיים, לרוב ניתן למצוא. אחרי כשבוע (אולי פחות) תוכלי לראות את התוצאות ולהתנהל בהתאם.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבל אני לוקחת אמצעי מניעה

סימה
    04/02/2010

שלא מותרים בהנקה. מדבקות "אוורה". איך אפשר להניק עם זה? שמעתי שאסור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• את לא יכולה להשתמש באמצעי מניעה

יפית בוגנים
    04/02/2010

שאסור בהנקה ולהניק. תצטרכו לחשוב על פתרון אחר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עניתי לך , ראי למטה

יפית בוגנים
    04/02/2010

ולעניין הגלולות בהנקה , לעיתים הן יגרמו להפחתת כמות החלב ולשינוי ההרכב שלו. שימי לב , כיצד את מגיבה במידה ואת מחליטה ליטול אותן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הגברת חלב אם.

איריס
    04/02/2010

שלום!
    יש לי תינוקת כמעט 4 חודשים בחודשים ראשונים עלתה בין 600-800 גרם, החודש עלתה 350 גרם. יושבת הרבה זמן על שדיים במיוחד בערב, מחזיקה מעמד שעתיים- שעתיים וחצי ובלילה כמעט לא אוכלת אם כן - יונקת 5 דקות, אני חושבת שיש לי ירידה ב כמות חלב או שאין מספיק עקב שיושבת על הציצי חצי שעה לפחות בנוסף מעט עולה במשקל, שדיים לא כאלו מלאות וניסיתי לראות כמה חלב יש לי - יוצא לי 50-60 מ"ל מהשד( יש לי משאבה טובה). אני לקחתי גם כדורי חילבה. אך זה יכול להיות? ניסיתי להוסיף לה תמ"ל מבקבוק אחרי ארוחה היא לא רוצה. מה המלצתכם אך להגביר כמות חלב, מה לעשות בלילה להניק ולהעיר אותו שתוכל יותר או לא. אך נכון לשאוב אחרי ארוחה וכמה זמן אם אוכלת משד אחד או משניים. האם להניק משד אחד או משניים, אחרי כמה זמן השד מתמלה ובמה זה תלוי.אם ממשאבה לא יוצא כלום כמה זמן לשאוב על רק.
    תודה רבה מראש. סליחה על ריבוי שאילות אני פשוט לחוצה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי איריס

יפית בוגנים
    04/02/2010

מהתיאור שלך, נראה שהיניקה שלה לא כ"כ אפקטיבית, למרות העלייה בחודשים הראשונים (600 גר' בחודשים הראשונים זה מינימלי, ה 800 יותר הגיוני), ייתכן שהיה שפע של חלב וזה "פיצה" על יניקה לא יעילה. את יכולה להגביר כמות חלב , ע"י שאיבות , החילבה מגביר הרבה פעמים נקודתית וברגע שמפסיקים יש ירידה בכמות. היא מסרבת לסימילאק אחרי הנקה , המלצתי היא שתשאבי , תני לה חלב שאוב בתחילת ארוחה ובסופה להציע את השד . כך , כמות החלב תעלה, והיא תקבל כמות מספקת של חלב. שאיבות בהתאם למטרה שלך - להנקה מלאה - 8 פעמים ביממה .חשוב שהיא תאכל 8 ארוחות טובות ב- 24 שעות . חלקי את זה ע"פ היממה לפי דרישה שלה ושיקול דעתך. לשאוב 15-20 דק' מכל צד . גם אם לא יוצא .
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 10 חודשים והנקה
    הילי
    31/01/2010

היי,
    בני בן 10 חודשים, עד לפני כשבועיים ינק מלא חוץ מבצהרים שאכל מוצק ושתה כ-120 מטרנה ובלילה ששתה כ-200 מטרנה. ובמשך הלילה קם מדי פעם לינוק..
    לפני כשבועיים שנינו היינו חולים ויצא שנתנו לו הרבה יותר מטרנה. ועכשיו יוצא שאני כמעט מניקה רק בבוקר ופה ושם מנסה במשך היום.. אבל אני מרגישה שהשדיים שלי ממש לא מתמלאים ואפילו בבוקר אם הוא שותה בלילה אז השדיים ממש לא מלאים מה שלא היה כך לפני כשבועיים שהייתי קמה אם שדיים מלאים למרות שגם היה שותה בלילה..
    אני רוצה להמשיך להניק בשילוב עם המטרנה אבלך מרגישה שלאט לאט זה מתפספס לי.. כי כל פעם אני מרגישה שאין ונותנת לו מטרנה.. (חוץ מבבוקר- שגם אז לפעמים נותנת לו אחכ עוד מטרנה..)
    יש דרך טובה לחזור להניק? האם חשוב לשמור על זמנים קבועים בהנקה כדי שיחזור להיווצר חלב?

ועוד שאלה:
    יש לי פטריה בציפורן וברגל ורופאת עור נתנה לי תכשירים שנמנעתי להשתמש בהם בגלל ההנקה..
    לוסריל (אמורולפין)- לק - לציפורן
    ומנטקס- קרם לרגלים

האם יש בעיה להשתמש בהם בזמן הנקה?

אשמח לחוות דעת,
    המון תודה,
    הילי.

לקביעת תור
    סגירה
    בן 10 חודשים והנקה

הוספת תגובה

• הנקה ובקבוק

סיגל מיכאלי
    31/01/2010

היי את צודקת ככל שנותנים יותר בקבוק ההנקה הולכת ופוחתת איך מגבירים כמות חלב ??? מניקים מציעים לתינוק את השד כמה שיותר למרות שאת מרגישה שהשד רייק ברגע שהתינוק יתחיל בפעולות המציצה יווצר יותר חלב ,
    לגבי הפטרייה שתיארת אני לא יודעת לומר עם התרופות מתאימות לאם מניקה זאת את יכולה לברר עם רופאת עור ,אני יודעת ששמן עץ התה היא תרופה טבעית שעוזרת בפטרייה תתיעצי עם רופא לא קונבציונאלי ,בהצלחה סיגל מיכאלי מחברת הספר הסוד בגידול קטנטנים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמצעי מניעה שלא מפריעים
    נילי
    31/01/2010

מהם אמצעי המניעה המצויים בשוק שלא מפריעים או מורידים תפוקת חלב בהנקה?

לקביעת תור
    סגירה
    אמצעי מניעה שלא מפריעים

הוספת תגובה

• אמצעי מניעה

סיגל מיכאלי
    31/01/2010

היי ראשית מומלץ להתייעץ עם רופא הנשים הוא יתאים לך בדיוק ,האמצעים הקיימים בשוק : קונדומים ,התקן גלולות לנשים מניקות ,אגב הנקה היא לא אמצעי מניעה
    בהצלחה סיגל מיכאלי מחברת הספר הסוד בגידול קטנטנים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גודש
    איריס
    31/01/2010

אני מניקה כבר 3.5 חודשים אך מדי פעם ישנו גודש באחת מהשדיים. זהו גודש שלא עובר ע"י שאיבת חלב אלא רק ע"י הנקה ומפעם שלישית לפחות. מה הן דרכים למניה ולטיפול במקרה זה?

לקביעת תור
    סגירה
    גודש

הוספת תגובה

• גודש

סיגל מיכאלי
    31/01/2010

היי ייתכן שאת מניקה יותר בצד הזה ,נסי ליצור איזון בין 2 השדיים מבחינת האכלה ,ישנן אמהות רבות שמדווחות על גודש כזה ,בסופו של דבר הוא חולף נסי ליצור איזון בהאכלות בהצלחה ,
    מיכאלי סיגל מחברת הספר הסוד בגידול קטנטנים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איזון

איריס
    01/02/2010

האמת ששני צדדים עובדים באופן שווה וגודש מופיעה כל פעם בצד אחר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איזון

איריס
    03/02/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקה מאוזנת

איריס
    04/02/2010

הנקה אצלי מאוזנת האופן שווה בין שני השדיים.
    הגודש מופיע כל פעם בצד אחר ושום דבר לא עוזר כל כך. מקלחת חמה, שאיבה, מסאז' ללא הצלחה.
    רק עלי כרוב צדי פעם עוזרות אבל אני מפחדת שזה יתחיל לייבש לי את החלב.

אז מה מומלץ לעשות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גודש

יפית בוגנים
    04/02/2010

הוא תוצאה של חוסר איזון בין היצע וביקוש. ייתכן שהיא "מדלגת על ארוחה" או שהיא יונקת בד"כ משני השדיים ובארוחה מסויימת היא ינקה רק משד אחד? אולי תפרטי את מה שאת מגדירה גודש, מה בדיוק את מרגישה / רואה?
    מהתיאור שלך אני יכולה לחשוב על ארוחה שהיא לא ינקה... אם זו ההשפעה , הטיפול הטוב ביותר הוא מניעה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חלב שאוב מבקבוק
    דפנה
    31/01/2010

שלום,

אני בקרוב חוזרת לעבודה (כאשר בני יהייה בן חצי שנה ושבוע) . הוא יודע לשתות חלב שאוב מבקבוק.

השאלה היא איך אני יודעת כמה להגדיר למטפלת שעליו לשתות בכל ארוחה ?

בנוסף, התחלנו כבר מגיל 4 חודשים טעימות ( כמעט את כל ירקות ופירות העונה ) והוא פשוט לא אוהב כלום. מה לעשות ?

דפנה.

לקביעת תור
    סגירה
    חלב שאוב מבקבוק

הוספת תגובה

• חלב שאוב

סיגל מיכאלי
    31/01/2010

היי ללא חישובי משקל ,ילד בגילו אוכל ,180CC-220CC שוב לא מדוייק ,האם יש לך כמות כזאת גדולה ??? לגבי מוצקים אם תחשפי אותו באופן קבוע והדרגתי והמטפלת תאכיל ,יהיה קל יותר ,אז עם סבלנות זה יעבוד ,בהצלחה סיגל מיכאלי מחברת הספר הסוד בגידול קטנטנים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשאלתך :)

דפנה
    01/02/2010

בינתיים שאבתי כבר כ-5000 סיסי. תאריך התפוגה הוא בדיוק מרגע שאני חוזרת לעבודה. תיכננתי הכל מראש :)
    מן הסתם אשאב גם בעבודה, כך שמבחינת חלב שאוב, נראה לי שיהייה בסדר.

תודה,
    דפנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מסירה בפנייך את הכובע

סיגל מיכאלי
    05/02/2010

היי כל הכבוד לך על הכמות ,אני כל פעם מופתעת מהיכולות האמהיות ,חזקי ואמצי סיגל מיכאלי מחברת הספר הסוד בגידול קטנטנים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה !!

דפנה
    06/02/2010

רק פתחתי את הפה ויש לי בעיה רצינית :
    בני שבוע הבא בן חצי שנה. הוא מקבל מוצץ בלי בעיה ובעבר (עד לפני כחודשיים) שתה מבקבוק. עכשו לקראת חזרתי לעבודה, רציתי שיתרגל לבקבוק (הוא רק יונק) והוא פשוט מסרב בתוקף. אפילו לא טיפה.

חשוב לציין שנתתי לו מחלב קפוא שלי ששאבתי לפני כחודשיים.

טעמתי את החלב הזה וטעמו שונה מטעם חלב טרי וגם יש לו ריח לא משהו.

לאחר פעמיים שניסיתי עם חלב קפוא (פעם אחת אני ופעם שנייה בעלי), ניסינו עם חלב שאוב טרי.

הוא פשוט צרח וסרב בתוקף.

עכשו נראה לי שהוא גם שונא את הבקבוק כי ניסיתי לתת לו לשחק עם הפיה וגם עם בקבוק והוא פשוט מרחיק את זה.

האם חלב קפוא אמור להיות בעל ריח וטעם אחרים ? עוד חשוב לציין כי לפני כחודש המקפיא הפסיק לעבוד לכמה שעות, אבל החלב לא הפשיר לגמרי (עדיין חלקו היה מלא בגושי קרח).

מה לעשות ??? זה ממש מלחיץ אותי כיוון שהוא גם מסרב לטעימות, כך שבלעדי הציצי הוא פשוט לא יאכל כלום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חלב שאוב מקולקל ??

סיגל מיכאלי
    06/02/2010

היי ,עשית דרך יפה ,בנך חש שאת עומדת לעזוב או שעזבת לפי האווירה ולכן הוא מתנגד לבקבוק ,מאוד אופייני לתינוק לא להסכים לקבל בקבוק בתי עשתה שביתת רעב של שבועיים אבל לא דאגתי מפני שידעתי שזה חלק מתהליך וגם מפני שבלילה ההנקות גברו ,אז בסבלנות ולדבר עם הקטנטן ונסי שמישהו אחר יאכיל אותו בבקבוק ,,לגבי חלב אם מקולקל אם התחיל תהליך הפשרה ייתכן שהחלב לא טרי במיוחד ,נסי לטעום אותו ולהריח אותו ,אם הריח לא טוב והטעם לא טוב אז בצער הפרדי ממנו אבל נסי לבדוק בנפרד כל קופסא ,בהצלחה סיגל מיכאלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה !!

דפנה
    06/02/2010

רק פתחתי את הפה ויש לי בעיה רצינית :
    בני שבוע הבא בן חצי שנה. הוא מקבל מוצץ בלי בעיה ובעבר (עד לפני כחודשיים) שתה מבקבוק. עכשו לקראת חזרתי לעבודה, רציתי שיתרגל לבקבוק (הוא רק יונק) והוא פשוט מסרב בתוקף. אפילו לא טיפה.

חשוב לציין שנתתי לו מחלב קפוא שלי ששאבתי לפני כחודשיים.

טעמתי את החלב הזה וטעמו שונה מטעם חלב טרי וגם יש לו ריח לא משהו.

לאחר פעמיים שניסיתי עם חלב קפוא (פעם אחת אני ופעם שנייה בעלי), ניסינו עם חלב שאוב טרי.

הוא פשוט צרח וסרב בתוקף.

עכשו נראה לי שהוא גם שונא את הבקבוק כי ניסיתי לתת לו לשחק עם הפיה וגם עם בקבוק והוא פשוט מרחיק את זה.

האם חלב קפוא אמור להיות בעל ריח וטעם אחרים ? עוד חשוב לציין כי לפני כחודש המקפיא הפסיק לעבוד לכמה שעות, אבל החלב לא הפשיר לגמרי (עדיין חלקו היה מלא בגושי קרח).

מה לעשות ??? זה ממש מלחיץ אותי כיוון שהוא גם מסרב לטעימות, כך שבלעדי הציצי הוא פשוט לא יאכל כלום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה אחרונה

דפנה
    07/02/2010

נא להתעלם מההודעה הקודמת שבלי כוונה חוזרת על עצמה.

מה המשמעות של שביתת רעב ?
    המטפלת אמורה להאכיל אותו 3 ארוחות כשאני לא בבית. האם לא יאכל את שלושתם ויחכה לי ??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקת הנקה
    יפעת
    30/01/2010

הפסקתי להניק לאחר שנה וכמעט שלושה חודשים. האם יש צורך לקחת כדורים לייבוש החלב או שהוא יעלם בהדרגה? בינתיים יש גודש ללא כאבים ואני מוציאה במקלחת בכל פעם קצת מה לעשות?? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הפסקת הנקה

הוספת תגובה

• מה עושים כאשר מפסיקים להניק

סיגל מיכאלי
    30/01/2010

כל הכבוד ,אין צורך לקחת כדורים לייבוש החלב החלב ייעלם בהדרגה ,אבל אם יש גודש תשאבי מעט ולאחר שהשד מרוקן ,תניחי עליו {תעטפי את השד } בעלי כרוב קרירים וחבשי את השד עם חיתול צמוד ,החלב ייעלם {אנא וודאי שאת לא רגישה לסולפא חומר הנמצא באנטיביטיקה וגם בכרוב } בהצלחה סיגל מיכאלי מחברת הספר הסוד בגידול קטנטנים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כדורים להפסקת הנקה + שאיבה
    נועה
    30/01/2010

שאלה דחופה - אני שבועיים אחרי לידה והחלטתי להפסיק להניק. אני לוקחת דוסטינקס (1/2 כדור פעמיים ביום למשך יומיים). האם בשביל להפחית את כאבי הגודש העזים אני יכולה לשאוב קצת או שזה ישפיע לרע על פעילות הכדורים??? אני כבר עושה קומפרסים, שמה כרוב וגם לקחתי נורופן. עדין כואב מאוד....

הוספת תגובה

• הפסקת הנקה

סיגל מיכאלי
    30/01/2010

היי נועה כן את יכולה לשאוב עד להקלה אבל לא לרוקן לגמרי את השד ולאחר מכן להניח עלי כרוב קרים על השד ולקשור את השדיים עם חיתול ,ראי את תשובתי הקודמת בהצלחה סיגל מיכאלי מחברת הספר הסוד בגידול קטנטנים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה