מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חוות דעתח22/10/2014
שלום רב,
אשמח לחוות דעת לאחר בדיקת אקו לב נמצא הממצאים הבאים
בבדיקת לב נצפהvsd ממברנוטי קטן וvsd מוסוקלארי קטן .
והומלץ לי ללכת ליועץ גנטי ואולי אף לעשות בדיקת מי שפיר
רציתי לדעת האם צריך התערבות ?האם זה יסתדר לבד ?
אני מאוד חוששת מהשלכות ומבדיקת מי שפיר
נכון ליום הסיכון לתסמונת דאון חישוב גיל ובדיקה ז1:11000
טריזומיה 18 1:100000
מה לדעתך ? בבקשה מאוד לחוצה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דבר נוסף
ח22/10/2014כרגע נמצאת בשבוע 24+3 בהרין ivf
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
חוות דעת - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו22/10/2014הי
האם נעשה אקו לב עובר ע"י קרדיולוג ילדים? או שאת מספרת על סקירת מערכות?
אם אכן נמצא בברור VSD בבדיקה של קרדיולוג ילדים, במיוחד פריממברנוטי נראה לי שכדאי לפנות לגנטיקה ולשקול בדיקת מי שפיר וצ'יפ גנטי. אני מבין שזה הריון יקר ורוצים להימנע מסיכון של בדיקת דיקור מי שפיר. במקרה זה ניתן אולי לחכות לשבוע 32-3 לבצוע הבדיקה. (נראה לי שגנטיקאי יסביר לך יותר במפורט את האפשרויות)
אם התוצאה היא בסקירה, מציע לעשות קודם גם אקו לב עובר לוודא שאכן יש באמת VSD ממברנוטי (לעתים רק נדמה שיש שם פגם כי האזור מאד דק)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ח23/10/2014כן נעשה אקו לב ע״י קרדיולוג ילדים
בבדיקת לב נצפהvsd ממברנוטי קטן וvsd מוסוקלארי קטן .
מה ההשלכות של ממברנוטי על הילד ?
ואם זה מסתדרר לבד?
במידה ויעוץ גנטי ( יום ראשון יש לי תור) טוען שאין סיכוי
למומים האם זה בסדר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המשך - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו25/10/2014זו לא בעיה של מומים, מציאת VSD פריממברנוטי מעלה הסיכוי לקיום בעיות כרומוסומליות.
הגנטיקאי יסביר לך זאת מחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איוושה בלבמאיה21/10/2014
שלום..
אתמול הייתי בטיפת חלב עם בני בן החודשיים ורופאת ילדים בדקה אותו.היא אמרה שיש לו איוושה בלב. במכתב שנתנה לי היא כתבה בבדיקתו ממצא של איוושה 2/6 ב- ULSB, דפקים נמושו תקינים, ללא סימני א"ס ללבית. היא הפנתה אותו לקרדיולוג וכבר רשמתי אותו אבל התור שלו בעוד 3 שבועות ואני דואגת. אשמח אם תסביר לי יותר מה אומרים הממצאים שהרופאה כתבה.
תודה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוסיפה
מאיה21/10/2014* לבבית..
אני רוצה להוסיף שהבן שלי אוכל טוב, אני מניקה אותו, ישן טוב, ללא סימנים לבעיה כלשהי.. משקל 5.350 ק"ג, בן חודשיים..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מוסיפה - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו22/10/2014הי מאיה.
אוושה יש לחצי מהילדים הנורמאלים (ראה מאמר שפורסם בפורום) ואין זה מחייב שיש בעיה לבבית.
תור בעוד 3 שבועות הוא בסדר גמור והקרדיולוג יבדוק ויעשה אני מניח גם אקו לב ויתן לך תשובה לגבי הממצאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי בא.ק.גנועה17/10/2014
לבני בן ה- 15 יש pectus excavatum משמעותי והוא מאוד רזה . בצענו אקג כחלק מבדיקת ספורט והתקבלה תוצאה שעוררה השתאות .. הוגדרה כשינוי.. הרמה וכדומה
שאלתי באופן כללי האם צפוי במצב מבנה חזה שונה מסוג זה לקבל תוצאות השונות מהנורמה באופן משמעותי ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שינוי בא.ק.ג - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו17/10/2014הי נועה.
אכן בהחלט אקג יכול להראות שונה בגלל פקטוס בגלל שינוי במקום וצורה של הלב עקב השינוי במבנה של בית החזה.
אם את רוצה אנא שלחי התרשים וגם התשובה המלאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצרפת את התרשים
נועה17/10/2014פענוח כתוב לא קבלנו , זה לא היה קרדיולוג
אשלח כל חלק של התרשים כתגובה נוספת כאן
תודה רבה על עזרתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
נועה17/10/2014
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך נוסף
נועה17/10/2014
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואחרון
נועה17/10/2014
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהולשם הבנה נוספת
נועה17/10/2014האם שינויים נובעים מרישום מעוות בשל צורת בית החזה הלא רגילה והם שינוי במהות הזוית השונה בלבד
או שלמעשה במיקרים אלו יתכן מצב של דחיקה של הלב ופגיעה בהלוכה החשמלית האמיתית שלו ?
מקווה שהובנתי לכיון המחשבה
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ולשם הבנה נוספת - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו17/10/2014הי
התרשים של האקג ששלחת יכול להתאים למה שרואים באנשים עם פקטוס ואין הוא בהכרח פתולוגי. הדבר נובע בד"כ ממנח שונה של הלב ולא מבעיה בלב. בכל מקרה של פקטוס משמעותי נראה לי שכדאי לעשות הערכה לבבית ושל הלחץ הראתי ולכן אני ממליץ הערכה של קרדיולוג ילדים אך לא נראה לי שיש סבה ללחץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקו לבח09/10/2014
ערב טוב, בשבוע 22+4עשיתי סקירה שניה שהכל תקין ב״ה. הרופא ראה ממצא בלב טען שלדעתו זה בסדר אך ממליץ ללכת לרופא אגו לב, ממצא קוטר המסתם הפולמונרי 4 מ״מ-תקין אך מיד לאחר המסתם יש הרחבה סקולרית של העורק הפולמונטרי ל5.7 מ״מ. זרימות דם על כל המסתמים תקינות. פרט לכך הסקירה ואקוקרדיוגרפיה תקינים. אשמח לשמוע את דעתך בנושא , מאוד מודאגת והאם יש לזה השלכות . אשמח לשמוע את דעתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דבר נוסף ...
ח09/10/2014שכחתי לציין שבסקירה הראשונה הרופא ראה cpc. שנעלם לאחר שלושה שבועות וכמובן בדיקות חלבון עוברי יצאו תקינות.
אשמח לשמוע את דעתך בנוגע למקרה הנ״ל
מאוד חוששת . ואם יהיה השלכות חלילה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אקו לב - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו11/10/2014הי
קשה לי להגיד הרבה בלי להתרשם מהממצא. האם נעשה אקו לב עובר? האם יש הצרות או דליפה של המסתם הראתי? לעתים במקרים כאלה , אפילו קלים, יש הרחבה של העורק מעבר למסתם ואם זו הסבה זה בד"כ לא בעיה.(post stenotic dilatation)
אך כאמור קשה להגיד בלי לראות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאקו לב
ח11/10/2014תודה על המענה.
במהלך בסקירה בוצע אקו לב ,וראו את הממצא הנ״ל את ההרחבה . במהלך הבדיקה לא נראה דליפה או משהו אחר רק הרחבה .
האם לדעתך זה יכול להישאר כך ללא התערבות ולא יגרום נזק? למה זה יכול לגרום מצב כזה ? ( אני מאוד לחוצה )
הרופא שביצע את הבדיקה הוא לא קרדיולוג ולכן אפנה אותנו לקרדיולוג לבדיקה נוספת
רק בועד שבועים (שהעובר יתפתח )
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אקו לב - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו11/10/2014הי. בשבוע כזה אפשר לעשות אקו לב עובר. ברוב המקרים זה נעשה ע"י קרדיולוג ילדים שיש לו יותר נסיון עם בעיות לב מולדות. בשלב זה אין הצדקה לדאגה אך יש כעת לעשות אקו לב עובר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
ח11/10/2014תודה רבה . רק בעוד שבועים נבצע אל הבדיקה
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Diverticula of kommarel עם alsaדנה29/09/2014
תודה רבה ד"ר על תשובתך.
האם מה שגורם לטבעת החלקית (פתוחה) זה הסעיף ע"ש קומרל? אם לאחר הלידה בבדיקה עדיין הטבעת תהיה לא הדוקה ופתוחה, האם זה יכול להשתנות במשך הזמן? מה המשמעות של סעיף קומרל זה על הילד? האם יש לשקול ניתוח להורדת סעיף זה בכל מקרה?
הי דנה.
לא נראה לי שנתן להגיד בוודאות באבחון פרנטלי שיהיה או לא יהיה לחץ על דרכי הנשימה לאחר הלידה.
יש בצורה אנטומית זאת פוטנציאל בחלק מהמקרים לקיום לחץ על מערכת הנשימה. אם יש כזו קליניקה לעתים יש צורך בניתוח וגם אז זה לא דבר קשה במיוחד.
מאידך יש בהחלט סיכוי שלא יהיו בעיות כלל.
אם הילד אסימפטומטי נוהגים לעקוב בלבד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
Diverticula of kommarel עם alsa - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו01/10/2014הי דנה
הלחץ נגרם מימין ומאחור ע"י הקשת הימנית והדברטיקולום. מקדימה ומשמאל בחלקו ע"י עורקי ראה ולעתים דוקטוס או ליגמנט שהוא מדוקטוס שנסגר.
נהוג להתערב רק אם יש סמנים קליניים של לחץ על דרכי הנשימה. זה קורה בד"כ מוקדם אך יש מקרים שמתפתח בהמשך.
נראה לי שכדאי לכם לנסות להרגיע ונהיה יותר חכמים לאחר הלידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ד"ר על תשובתך
דנה01/10/2014תודה רבה ד"ר על תשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשת אבי עורקים ימנית עם Alsa בעוברדנה28/09/2014
שלום ד"ר, בסקירה הראשונה אובחן קשת אבי עורקים ימנית בעובר, ציפ גנטי תקין ובאקו לב בחודש שביעי Diverticula of kommarel עם alsa, אין מדובר בטבעת שלמה (טבעת פתוחה) והטבעת אינה הדוקה. מה המשמעות? ומה המשמעות לחיים לאחר הלידה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קשת אבי עורקים ימנית עם Alsa בעובר - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו29/09/2014הי דנה.
לא נראה לי שנתן להגיד בוודאות באבחון פרנטלי שיהיה או לא יהיה לחץ על דרכי הנשימה לאחר הלידה.
יש בצורה אנטומית זאת פוטנציאל בחלק מהמקרים לקיום לחץ על מערכת הנשימה. אם יש כזו קליניקה לעתים יש צורך בניתוח וגם אז זה לא דבר קשה במיוחד.
מאידך יש בהחלט סיכוי שלא יהיו בעיות כלל.
אם הילד אסימפטומטי נוהגים לעקוב בלבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- pdaרועי18/09/2014
לבני התינוק יש pda בן 4 וחצי חודשים האם זה עדיין אפשרי שזה יסגר לבד או שיהיה חייב התערבות חיצונית ? צירפתי מסמך בדיקה שעבר לפני כשבוע אבקש חוות דעתך מה חומרת המצב תודה מראש אבא מודאג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
pda - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו24/09/2014הי רועי
לא נראה לי שאתה צריך להיות מודאג.
ראשית, הדוקטוס יכול עדיין להסגר.
שנית, כבר כעת לפי המתואר הוא מאד קטן ולא בטוח שיהיה צורך לסגור אותו אפילו אם יישאר פתוח.
שלישית, במקרה הכי גרוע שיהיה צורך לסגור, זה נעשה בצנתור וההצלחות מצויינות וזה לא ספור גדול
לסכום
לך לישון בשקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מומי לב מולדים וצה"לעמי16/09/2014
אשמח לקבל איזושהי הבנה לגבי סוגי/חומרת מומי הלב המולדים שמונעים גיוב לצבא.
מומי לב מולדים וצה"ל - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו16/09/2014הי עמי
יש חוברת שלמה של הצבא לגבי סוג המומים בלב וחומרתם והתאמה של הפרופיל. ברור לך שאי אפשר לפרט אותם בפורום. בגדול מומי לב בדרגה חמורה משוחררים מהצבא. שאל שאלה ספציפית יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלה
עמי16/09/2014Tga יתגייס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בהמשך לשאלה - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו16/09/2014אחרי ניתוח מסוג arterial switch אם התוצאה טובה , תפקוד הלב בסדר ואין בעיות במאמץ ואין הפרעות בקצב, יתגייס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בחזה במאמץ גופניהדר14/09/2014
בתי בת 6.3 לאחרונה מתלוננת על דפיקות לב מואצות בעת פעילות גופנית שגרתית, שמפריע לה להמשך הפעילות. לדוגמא בעת משחק תופסת בפארק נעצרת ומחזיקה את החזה כשאני שואלת אותה מה קרה היא אומרת שכואב לה. לפעמים אומרת שבא לה להקיא ופעמיים הקיאה לאחר פעילות גופנית. ביצענו א.ק.ג יצא תקין והופנינו לבירור אצל קרדיולוג ולביצוע אקו.
אנו נמצאים בבירור במרפאה אנדוקרינית בשל חשש להתפתחות מינית מוקדמת.
אני מודאגת מאוד מאוד, מה זה יכול להיות? האם יש קשר בין האנדו לקרדיו? תודה מראש, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כאב בחזה במאמץ גופני - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו15/09/2014הי הדר
כמובן שקשה לי להגיד הרבה בלי לערוך בדיקה אקג ואקו לילדה.
חשוב מאד גם לשמוע ממנה את הספור המדוייק עם שאלות מכוונות.
בגדול, רוב המקרים של כאבים בחזה בגיל זה הם לא מהלב אך צריך לבדוק.
הסבירות שיש קשר כאן לעניין האנדוקריני היא לא גדולה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהאנה14/09/2014
היי
הייתי אצלך לפני כחודשיים וקבעת שלעוברית יש tof
כרגע בשבוע 37+1 מכיוון שאני גרה באשקלון אני לא יודעת אם הספיק להגיע לקפלן..
את הבכור ילדתי גם מוקדם בשבוע 37+5חוששת לא להספיק להגיע כמה זה משנה וקירטי
עקב המצב
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה דחופה - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו15/09/2014הי אנה
שלחי לי ל MAIL (מופיע למעלה) את השם המלא ותעודת הזהות. אסתכל על התשובה המפורטת של האקו לב עובר ואענה לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אנה18/09/2014שלחתי
תודה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן 6 חודשים ASDשרון12/09/2014
שלום! אחי כרגע חי בספרד ולבן הקטן שלו -תינוק קטן בן 6 חודשים אובחן ב ASD OSTIUM SECUNDOM עם חור 10-12 מ"מ, נאמר לו שהילד נולד ללא מחיצה (זה יכול לקרות?)
הוא מזיע כל הזמן במיוחד כאשר אשתו מניקה אותו
הבדיקת לב הבאה שלהם היא בעוד 5 חודשים ... אנחנו חוששים שהם צריכים אולי לפעול מהר יותר, כולל להגיע לארץ לבדיקות ולניתוח, מה הדרך פעולה הנכונה והבטוחה ביותר במקרה זה? האם חייבים ניתוח לב פתוח או צינתור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תינוק בן 6 חודשים ASD - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו13/09/2014הי שרון
קשה להתייחס בלי לבדוק התינוק ולראות את האקו, אך רוב הילדים עם ASD , אפילו גדול, בשלב זה אינם סובלים כמעט (רק מעט מאד מפתחים סימנים קליניים של אי ספיקת לב: קוצר נשימה, התעייפות רבה בזמן האוכל , הזעה רבה בתנאי שבאה עם סימנים נוספים וקושי בעליה במשקל).
לכן, ובידיעה שחלק מהפגמים נוטים לקטון ולהסגר ב 2-3 שנים הראשונות , אנו נוטים להסתפק במעקב בשלב זה. גם אם יהיה צורך לסגור ה ASD בגיל 4-5 שנים יש סכוי גדול יותר שיהיה אפשר לסגור זאת אז בצנתור (אך זה כמובן תלוי בגודל ובשוליים מסביב לפגם)
יש כמובן מקרים (מעוט קטן ) שאנו נאלצים לשלוח לניתוח בגיל צעיר בגלל שהם חולים למדי עם סימני אי ספיקת לב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה על התגובה המהירה - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו15/09/2014הי שרון
לא הכל ברור ממה ששלחת אך לפי מה שכתוב אין לילד סימפטומים ולא נראה לי שיש צורך למהר, כפי שאמרתי קודם.
אולי תשקלו באחד הביקורים שלו בישראל, להביא את הילד לבדיקה אצל אחד הקרדיולוגים לילדים בארץ לדעה נוספת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Pda ו-asdשירלי31/08/2014
שלום רב,
ילדי בן 5 שנים אובחן בגיל שנתיים כלוקה ב-pda ו-asd.
הוחלט להמתין לגיל 5 שנים כדי לראות אם הם נסגרים מעצמם.
לא נסגר וכית אומרים שיש צןרך בניתוח לב פתוח.
אני מודאגת ומוטרדת ורוצה בבקשה להבין מהי הפרוצדורה.
תודה,
שירלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
Pda ו-asd - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו31/08/2014הי שירלי
מאד חשוב לראות התשובה המפורטת של האקו לראות הגודל, המיקום והגבולות של ה ASD ) כי:
בהרבה מקרים אנחנו יכולים לסגור PDA וגם ASD בצנתור ללא ניתוח.
לעתים המעברים הללו לא מתאימים לסגירה (יש סוגים ומיקומים שונים של פגמים) בצנתור ואז הולכים לניתוח.
מדובר בניתוח שנחשב קל ביחס לרוב ניתוחי הלב. וההצלחות טובות מאד.
בניתוח מחברים את החולה למכונת לב ראה ואז ניתן לפתוח את הפרוזדור ולסגור הפגם במחיצה בתפר או ע"י טלאי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איבחון DSS- ממברנה תת אורטאליתאיילת26/08/2014
שלום ,
יש לי ילד בן כמעט 5 , בגיל שלוש אובחן אצלו ה DSS .
מאז אנחנו נמצאים במעקב אצל קרדיולוג , אחת לחצי שנה עושןם אקו לב וא.ק.ג .
המפלס לפני שנה עמד על 34 והרופא אמר שהוא מועמד לניתוח , לאחר חצי שנה ירד המפלס ל 29 . כרגע הוא אמר שנמתין עם הניתוח.
שתי שאלות לי בנושא
מה יכול לגרום לשינוי במפלסים ?
השאלה השנייה הילד מעוניין להרשם לחוג כדורגל , האם מותר לו ? יש סיכון במידה והוא יתאמץ יותר מדי ?
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
איבחון DSS- ממברנה תת אורטאלית - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו27/08/2014הי איילת.
אני מניח שאת מתכוונת למפל לחצים שנמדד בדופלר . זהו למעשה הבדל הלחצים שנוצר על פני ההצרות. המדידה תלויה בזוית והבדל של 5 ממ"כ בהחלט יכול להיות טכני.
דרגת ההצרות אינה קשה בשלב זה ואת צריכה לדון עם הקרדיולוג המטפל לגבי הכדורגל. בד"כ בדרגת הצרות כזו הסכון לבעיה במאמץ הוא קטן למדי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרדילוק בהנקהאור20/08/2014
שלום רב,
כעת אני בשבוע 34. נוטלת סרוקסט (20 מ"ג) סינטרואיד (50 מ"ג) וקרדילוק (1.25).
האם בהנקה מותר להשתמש בקרדילוק?
מהמכון הטרטולוגי אומרים שלא נעשו מחקרים בנושא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרדילוק בהנקה - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו24/08/2014הי אור
מאחר והתרופה שהזכרת היא תרופה חדשה יחסית אין עדיין הרבה מידע לגבי הפרשה בחלב למרות שכנראה הסכון לבעיה בתינוק נמוך כנראה.
יש לעומת זאת פרטים רבים יותר לגבי חוסמי בתא אחרים. למשל METOPROLOL (LOPRESOR ) ובספרות נאמר שאין בעיה להשתמש תוך הנקה.
איני יודע למה את מקבלת הקרדילוק אך האופציות לדעתי או להחליף לחוסם בתא אחר , או להמשיך בתרופה ולבדוק את התינוק כדי לראות אם יש תופעות לוואי, או להפסיק התרופה אם לא חיונית.
לשם כך נראה לי שכדאי שתדברי עם הרופא שלך לגבי האפשרות המועדפת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומרי הרדמהרונן13/08/2014
ידוע שניתוח לתיקון מום svas הוא אופייני למי שיש תסמונת וויליאמס. כמו כן למי שיש ידוע שצריך להיזהר מחומרי הרדמה מסויימים בזמן הניתוח. השאלה שלי היא האם לילד שצריך לעבור את הניתוח הנל ואין לו תסמונת וויליאמס גם צריך להיזהר בחומרי ההרדמה?
זאת אומרת האם הסכנה בהרדמה היא בגלל המום הספציפי הזה או בגלל התסמונת ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חומרי הרדמה - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו15/08/2014הי דודו
יש סיכון מוגבר בהרדמה לחולים עם SVAS עם וויליאמס וגם בלי וויליאמס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)