מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלהאנה09/06/2014
היום הייתי היועץ גנטי
נקבע תור למי שפיר ביום רביעי
יש לי תור אלייך ביום חמישי..
אם בכול זאת להגיע או לחכות לתוצאות..
תודה
אנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו10/06/2014הי אנה.
אני מעדיף לא לעשות אקו לב עובר יום אחרי דיקור מי שפיר.
נדחה מעט את האקו לב עובר.
אנא התקשרי למזכירה לתאם תור אחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשךיוליה01/06/2014
שלום, הפנו אותנו לעשות הולטר כי ילד פתאום מרגיש חולשה כללית ואומר שלא מרגיש טוב, אבל לא יודע להסביר בדיוק מה הוא מרגיש. והיה מקרה שהוא שיחק בגן שעשועים ופתאום התחיל להתלונן על חולשה ושאין לו כוח ואחרי 10 דקות הוא התעלף. זו הסיבה שהוא עשה הולטר. ובזמן הבדיקה היינו בבית והוא לא עשה שום פעילות ספורטיבית. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
המשך - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו01/06/2014הי
ההולטר לא נתן הסבר טוב לעלפון.
מציע להשלים יעוץ אצל קרדיולוג ילדים כולל בדיקה , אקג, אקו לב.
רוב המקרים של עלפון הם לא נובעים מבעיה משמעותית אך כדאי לבדוק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- arsaאדוה31/05/2014
שלום, אני נמצאת בשבוע ה29 להריון. באקו לב שנערך בשבוע 22 נמצא arsa, ללא מומי לב נוספים. תוצאות מי שפיר וציפ גנטי תקינים. רציתי לדעת מהם הסיכונים שבarsa, האם עולה הסיכון למצב של חנק העובר בזמן הלידה מפאת מעבר העורק בצורה זו??
לחוצה מאוד, תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
arsa - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו01/06/2014הי אדוה
ARSA הוא מהלך שונה מהרגיל של העורק שהולך ליד ימין. אין זה גורם לחנק העובר ורוב הגדול של האנשים שיש להם ARSA אינם מודעים לזה כלל.
נראה לי שאם שללתם הבעיות הגנטיות אם יכולים להיות רגועים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גליפה במסטם המיטרליאורטל30/05/2014
ברצוני לדעת מה הסכנות שלנו שכאשר בני בן ה 5 הוגדר כחולה לב לאחר ממצא של דליפה במסתם המיטרלי שנגרמה עקב סטרפ שסרב לעזוב לאחר שני סבבים של אנטיביוטיקה ולאחר מכן אשפוז של דלקת במפרק הרגל. הילד הוגדר כחולה לאחר בדיקת קרדיולוג מומחה שבדק אותו בפעם השלישית מאז הלידה שלו ומכוון שהוא נבדק בעבר פעמיים עקב רשרוש מולד נאמר שבבדיקות קודמות הכל היה תקין ועכשיו נוצרה הדליפה של המסתם לכן הוגדר כחולה. לא הודרכתי נכון ולא הבנתי נה פשר הטיפול עד גיל 18 ומה אחרי כן יהיה? יש לציין שהילד עובר ניתוחים פלסטיים עכב שומה ענקית מולדת מה הסיכונים מההצדך לניתוחים והטיפולים ובכלל מה יהיה הלאה? האם זה משהו שחכול להעלם מעצמו? תודה מראש ....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
גליפה במסטם המיטרלי - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו01/06/2014הי אורטל
יש מחלה בשם RHEUMATIC FEVER שבה, כ שבועיים אחרי זהום בסטרפטוקוק בלוע, יכול להופיע חום, דלקת פרקים, עלייה במדדי דלקת בדם וגם דלקת במסתמי הלב (בעיקר השמאליים מסתם מיטרלי ואאורטלי)
כדי לאבחן המחלה יש צורך במספר ממצאים קליניים ולא תמיד נתן לעשות האבחנה בבטחון.
אם מאמינים שזו המחלה ויש מעורבות לבבית, נהוג לתת טפול מונע באנטיביוטיקה (או זריקת פניצילין אחת לחודש או רפפן בכדור כל יום.(מאחר והמחלה נוטה לחזור בזהום סטרפ נוסף)
המטרה למנוע זהום חוזר בסטרפטוקוק כדי להקטין הסכוי שתהיה פגיעה נוספת בלב.
כל מה שאני כותב לך הוא מאד כללי כי אין לי נתונים ברורים לגבי בנך.
כדי להתייחס לנושא אצל בנך צריך לשמוע את הספור המדויק, לבדוק אותו , לראות תשובת אקו מפורטת או לחזור על האקו (דליפות קלות של המסתם המטרלי יכולות להיות גם פיסיולוגיות), ללראות אקג. נראה לי שזה יותר מדי בשביל הפורום.
מציע שתשוחחי עם קרדיולוג הילדים שבדק את הילד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות הולטריוליה29/05/2014
שלום. קיבלתי תוצאות הולטר של בני בן 6. משך הבדיקה 45 שעות, קצב הבסיסי סינוס, מהירות מינימלית 52, מהירות מקסימלית 192, מהירות ממוצת 93, הפרעות קצב חדריות vpcs לא נצפו, הפרעות קצב על חדריות apcs נצפו סהכ 3, נצפו זוגות apcs, הפרעות הולכות לא נצפו, שינויים משמעותים בקטע st לא נצפו. סיכום/ הערות: בשעות הערנות נצפו קטעים של סינוס טכיקרדיה במהירות 192 שנמשכו 10 דקות כל אחד, נצפו קטעי סינוס אריתמיה. רציתי לדעת האם תוצאה תקינה? תודה
תוצאות הולטר - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו01/06/2014הי יוליה
התוצאה היא בתחום התקין. APBS מעטים רואים אצל הרבה ילדים נורמלים לגמרי.
אזורים של סנוס טכיקרדיה ניתן לראות בזמן פעילות גופנית או התרגשות (האם היה קשר בין קטעי הדופק המהיר למאמץ או התרגשות?)
מה היתה הסבה לבצוע ההולטר מלכתחילה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יעוץ דחוףףאנה29/05/2014
דוקטור שלום
הייתי אצלך באקו לב עובר ב8.5 המלצת על יעוץ גנטי הבעיה שיש תורים רק לאמצע יוני ביררתי כמעט בכול בית חולים אפשרי בפרטי התורים יותר ארוכים..
הזמנתי לקפלן ב16.6 השאלה אם זה לא מאוחר אני כרגע בשבוע 21+5
יש לי ביקור חוזר אלייך ב15.5
אני ממש לחוצה ואני לא יודעת מה לעשות..
תודה רבה
אנה טסל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה רבה אתקשר עוד שעה
אנה29/05/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אנה29/05/2014התקשרתי. הוא ביקש להתקשר אחרי 1 ואז אעדכן אותך בפרטי תור..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בצקתיקי24/05/2014
שלום רב
מה הסיבה להופעת בצקת ברגליים באי ספיקה דיאסטולית ?
וכיצד הבצקת נוצרת ?
בברכה יקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בצקת - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו24/05/2014הי
לפני תשובה אני מעדיף שתספר לי הרבה יותר פרטים. בן כמה אתה , מה בעיותיך, מה בדיוק מצאו בלב. (האם יש לך מחלות אחרות) מה היתה תשובת האקו וכו'* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבצקות
דנית24/05/2014שלום רב
בן 76. סובל מ : ||| CARDIOMYOPATHY NOHCDM - APICA L NYHA
HEART FAYLURE WHITHOUT SYSTOLIC DYSFUNCTION
קוצר נשימה . לעיתים בצקות ברגליים .
האם הבצקות נובעות מהבעיה הלבבית ?
אם כן , מהיכן מגיעות הבצקות ?
תודה עבור תשומת הלב
בברכה יקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר אברהם מתתיהו25/05/2014לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_קרדיולוגיה_רפואת_לב' id=link]קרדיולוגיה - רפואת לב[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בצקות - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו25/05/2014נראה לי שזה מתאים יותר לפורום של קרדיולוגיה מבוגרים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפקוד ירוד של חדר שמאלאבי20/05/2014
תודה לך ד"ר אברהם מתתיהו. בשלב זה הרופא לא שלח אותנו לבדיקות נוספות לא אקג ולא בדיקה של אנזימי לב. אני מעריך שהוא רוצה לראות לאיזה כיוון תפקוד הלב יהיה בחודש הבא. בעיון בסיכום ביקור כתוב כך: "תפקוד חדר שמאלי נראה תקין אך במדידות חוזרות בגבול התחתון של הנורמה. החדר נראה מעט לא קומפקטואידי. העורקים הכליליים נראים בעלי מוצא תקין גם בצבע"
לאחר מכן רשום FS-30ֵ%. סטורציה- 96%, חיונית ללא סימני מצוקה, קולות לב סדירים, א"ס 1/6 בLSB לא קורנת
כמו כן בבדיקה נתגלה ASD קטן כ-2 מ"מ עם דלף לא גדול לימין.
APC קטן - קולטראל מהאאורטה יורדת החזית לריאה שמאל.
תפקוד מסתמים תקין, ללא דלף ברמת החדרים או כלי הדם הגדולים.
על שני הממצאים האחרונים כתוב שהם חסרי משמעות רבה.
הרופא דואג רק מהתפקוד הירוד של החדר השמאלי. השאלה היא: אם הנורמה התקינה היא 28%-40% ולתינוקת יש 30% האם זה בעייתי? יכול להיות שזו הרמה הנורמלית של הלב שלה שזה בתווך התקן? למה שרופא יגדיר תפקוד של 30% תווך בעייתי? במידה וגם בבדיקה הבאה התפקוד יהיה 30% זה תקין? מצד אחד קיבלנו רושם בשיחה עם הרופא שיש סיכוי טוב שאין שום בעיה והכל בסדר. ומצד שני לפי המכתב יש בהילות מסויימת לעשות אקו לב נוסף תוך חודש ואפילו אם יש ירידה בתאבון , חיוורון , גניחות אחרי אוכל להגיע יותר מוקדם. יצאנו מבולבלים ומודאגים.תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תפקוד ירוד של חדר שמאל - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו20/05/2014נראה לי שההמלצות שקבלתם הם בסדר גמור. אינם מראים על בהילות אך על זהירות. וחשוב לראות לאן זה מתפתח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפקוד ירוד של חדר שמאלאבי19/05/2014
שלום, בתי בת חודשיים וחצי מרגישה טוב אוכלת מחייכת וגדלה כמו שצריך. במהלך ההריון עשינו בדיקת אקו לב עוברי בבדיקה התגלה VSD קטן והומלץ לעשות אקו לב לאחר הלידה. (האקו לב עוברי בוצע כי לא רצינו לעשות מי שפיר, בסוף עשינו מי שפיר שיצא תקין). בשבוע שעבר עשינו לילדה אקו לב ה-VSD נסגר. אבל הרופא ראה תפקוד חדר שמאל נמצא בגבול הנורמה התחתון (FS-30ֵׂ). הוא שאל אותנו אם הילדה סבלה מוירוס לאחרונה ואכן חודש שלפני הבדיקה היה לה צינון חזק ולא הרגישה כל כך טוב. הרופא אמר שאולי זה קשור ולחזור בעוד חודש לבדיקה חוזרת. מה הקשר בין וירוס לירידה בתפקוד חדר שמאל? האם אחרי שמחלימים תפקוד הלב חוזר למצב תקין ותוך כמה זמן? ומהו רמת תפקוד תקינה אצל תינוקות? אנו מאוד מודאגים, הבנו שיכול להיות סיבות נוספות וחמורות לירידה בתפקוד החדר השמאלי. יש לציין שאין לילדה שום סימפטומים לבעיה כלשהי. תודה
תפקוד ירוד של חדר שמאל - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו19/05/2014שלום
תפקוד הלב באקו לפי SF נחשב נורמלי בין 28% ל 40% . כך ש 30% הוא בהחלט בתחום הנורמה.
איני בטוח כלל שיש בעיה.
יחד עם יש מחלות ויראליות שיכולות לגרום לדלקת של הלב (מיוקרדיטיס) עם דרגות שונות של פגיעה בתפקוד הלב. הרבה מחלימים לגמרי. האם נבדקו אנזימי לב (טרופונין?) האם היו שינויים באקג שתומכים בדלקת של הלב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- cardiomyopathy restrictiveרינת16/05/2014
לביתי התגלה בגיל שבועיים cardiomyopathy restrictive
הייתי רוצה לדעת אם משהו ממכם הקדיאולוגים איבחן או טיפל
במחלה זו בתודה רינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
cardiomyopathy restrictive - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו16/05/2014הי רינת
זוהי מחלה נדירה ולא קלה בילדים. אין לי ניסיון כמעט במחלה זו ובגיל כה מוקדם.
הייתי רוצה לדעת מה הסימפטומים ומה הממצאים באקו לב.
האם חשבו על מחלה גנטית או מחלת אגירה.
האם היה זיהום תוך רחמי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם אפשר לענות במייל?
רינת18/05/2014מעדיפ לכתוב למייל
תודה רינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד למחלת קוואסקיענבל16/05/2014
שלום , אני פונה אליכם לאחר שבני בן השנתיים חולה כבר במשך שבועיים וחצי.
זה התחיל בחום גבוהה 39.6 במשך חמישה ימים ,נפיחות בצד אחד של הבלוטה בצוואר הרופאת ילדים חשדה במחלת הקוואסקי כי היה קצת אדמומיות בעיניים שלאחר מכן התפתח לדלקת עיניים בצד אחד עם הפרשות. . שלחה אותנו לבית החולים ששם ביצעו בדיקות דם ושתן שלדבריהם יצאו מצטת דיי תקינות ואז החליטו על צילום ראות ששם ראו משהוא ולא היו בטוחים שזה דלקת ראות, לבסוף שיחררו אותנו עם אנטיביוטיקה מוקסיפו 11 CC פעמים ביום למשך 7 ימים.
החום ירד ולאחר שלושה ימים הופיע שוב חום 38.5 חזרנו לרופאת משפחה היא אמרב שזה ויראלי וכמובן המשכנו את האנטיביוטיקה.
לאחר שלושה ימים הילד עם הקאות ושילשולים כמובן אמרו לנו וויראלי.
נכון להיום הילד עדיין עם חום 38.5 הצילו מה ההבחנה!!! כי בבית החולים גם אומרים לנו וויראלי ???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חשד למחלת קוואסקי - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו16/05/2014הי ענבל
קשה לי לתת לך פתרון. יש הרבה סיבות לחום ממושך.
מחלת קוואסקי היא מחלה דלקתית עם סימנים רבים ועם מדדי דלקת גבוהים (כמו שקיעת דם ו CRP האם הם היו גבוהים?) .
לעתים אין את כל הסימנים האופייניים.
בכל מקרה הבעיה העיקרית בקוואסקי לאורך זמן היא אפשרות של פגיעה בעורקים הכליליים (האם נעשה אקו לב לבדוק העניין הזה?)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צינטור לילדאמא לחוצה13/05/2014
שלום,הבן שלי בן שנתיים ושמונה חודשים ונמצא במעקב קרדיולוגי מיום היוולדו. בבדיקות שנעשו לפני מספר ימים להלן התוצאות:
אקו לב - גודל ותפקוד תקינים, זרימה תקינה במוצא חדר שמאלי, היצרות קלה במוצא חדר ימין עם מפל עד כ-30 מ"מכ, יש PDA רסטריקטיבי עם שנט משמאל לימין עם מפל עד 95 מ"מכ, זרימה תקינה באורטה בטנית.
א.ק.ג - קצב סינוס תקין ציר תקין כוחות תקינים PR ו QTc תקין 0.36
המליצו לנו לבצע צינתור לסגירת ה-PDA שיתבצע בהרדמה מלאה באמצעות החדרה של צינורית דרך המפשעה.
האם זה הכרחי בשלב זה לאור הממצאים שנבדקו? האם זה מסוכן?
תודה רבה
אמא לחוצה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צינטור לילד - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו13/05/2014הי
קשה לתת לך תשובה מהימנה בלי לבדוק הילד.
לעתים אנו מוצאים PDA מאד קטנים באקו דופלר שאין להם משמעות ורוב העוסקים בנושא אינם חושבים שיש צורך בסגירה. כאשר הדוקטוס יותר מקטנטן ומלווה באוושה ממושכת אופיינית ולעתים בהגדלה של מדורים שמאליים יש צורך בסגירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוקד אקוגני + vsdאורלי11/05/2014
שלום רב, אני בשבוע 33, ואני מאוד מודאג, יש לעובר מוקד אקוגני+ גילו בבדיקת אקו לב vsd ובנוסף בבדיקת חלבון עוברי התוצאה היא 1:400.
האם יש חשד לתיסמונת דאון ?
מה הסיכוי שזה יעבור לבד עד הלידה ?
על מה מעידות שלושת הבעיות ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מוקד אקוגני + vsd - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו11/05/2014הי אורלי
מוקד אקוגני אין לו כל משמעות מבחינת הלב. הדבר הרע היחיד שנאמר עליו שהוא סמן סטטיסטי חלש לתסמונת דאון. אם הוא סמן יחיד ואת בחורה צעירה (מה גילך?) לא מתייחסים אליו.
לגבי VSD , האם האבחון היה באקו לב עובר? האם נאמר מה מיקום ה VSD? מה גודלו? (אם הוא קטן ובמחיצה השרירית בד"כ ללא משמעות רבה).אשמח לשמוע את התשובות לשאלות הללו ואוכל להתייחס יותר אך נראה לי שאת זקוקה בכל מקרה לייעוץ אצל גנטיקאי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תשובה לד"ר מתיתיהו
אורלי12/05/2014לד"ר מתיתיהו שלום רב ותודה על תגובתך המהירה,
אני בת 35, נמצא מוקד אקוגני אחד, ה vsd אובחן באקו לב עוברי, הודגם vsd שרירי אלכסוני נמוך, הרופא לא ציין את גודלו אך ציין שיתכן שיש יותר מאחד.
אם מחברים את שלושת הנתונים: מוקד אקוגני + vsd+ חלבון עוברי 1:400, האם אני צריכה לדאוג מדאון סינדרום ?
מה הסיכוי שהמוקד אקוגני וה vsd יעברו עד הלידה ?
תודה מראש
אורלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המשך תשובה לד"ר מתיתיהו - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו12/05/2014הי אורלי
VSD שרירי הרבה פחות קשור לבעיות גנטיות לעומת VSD פריממברנוטי, אך את כבר בגיל גבולי ויש גם המוקד האקוגני. אני חושב שחשוב להתייעץ עם גנטיקה בהקדם. הוא יתן לך את הסטטיסטיקה ואת צריכה להחליט. יש אפשרות לא לעשות דבר, לעשות מי שפיר בשבוע מאוחר או אולי לעשות בדיקת DNA בדם האם.
נראה לי שזה ממש בתחום של גנטיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיוליה07/05/2014
שלום. בני בן 6, הפנו אותו לקרדיולוג ילדים עקב חולשה שהוא מרגיש מדי פעם. עשו לו בקופת חולים בדיקת אקג ותוצאה: t wave abnormality possible anterior ishhemia. רציתי לדעת מה אומרת תוצאה זאת. מצרפת גם תמונה של אקג. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - דופק מהיר בקצב משתנה ילד בן 5אסף03/05/2014
שלום ד"ר,
ניסיתי לאחרונה לבדוק דופק לבני בן ה 5 ועולה כי אין לו דופק בפעימות סדירות, כלומר פעם מהיר יותר ואז מאט ושוב מהיר, ככה במהלך ה 20-30 שניות של הבדיקה. זה נעשה במנוחה ולא לאחר מאמץ, בדקתי כמה פעמים כדי להיות בטוח וזה חזר על עצמו כל פעם.
מה זה אומר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דופק מהיר בקצב משתנה ילד בן 5 - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו03/05/2014הי אסף
אצל כולנו ויותר אצל ילדים באופן נורמלי הדופק משתנה עם הנשימה (נהיה מעט יותר מהיר ואח"כ איטי יותר לסרוגין)
התופעה הזו היא פיסיולוגית ונקראת סינוס אריתמיה.
אם יש ספק ניתן לעשות אקג ולראות התופעה ולשלול שמדובר בהפרעת קצב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)