מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ASD 12 מ"מ תינוקת בת 4 חודשיםמיכל11/11/2013
שלום,
לאחר בדיקה אצל קרדיולוג ילדים נאמר לנו כי לביתי יש ASD בגודל 12 מ"מ. לאחר קריאה במאמרים שונים הבנתי שיש כמה סוגים של ASD (3 סוגים) המשפיעים על יכולת החור להיסגר עצמאית ועל היכולת במידה ונצטרך חו"ח צינתור- לנו לא נאמר איזה סוג זה...
האם תוכלו לתת לי פרטים נוספים במה כרוך הממצא?
האם ישנן מגבלות מבחינת לשים את ביתי בגן רגיל? האם יכולה להשתתף בפעילויות בבריכה וכדומה? האם נצטרך לשים לב לסימנים מיוחדים כלשהם?
לפי הבנתי כרגע היא צריכה להיות במעקב ואכן קבענו תור לעוד שלושה חודשים אבל עד מתי המעקב? מה מחפשים לראות? שהחור נסגר עצמאית (בע"ה!!) או שאין התרחבות ניכרת של הצד הימני של הלב?
לא כל כך מובן לי מהן ההשלכות של ממצא זה על חיי היום יום שלנו.
אודה לתשובתכם המהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ASD 12 מ"מ תינוקת בת 4 חודשים - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו11/11/2013הי מיכל
ASD של 12 מ"מ בגיל 4 חודשים הוא פגם גדול למדי.
ילדים עם ASD ברוב המקרים אינם סובלים מבעיות (בעיות מתחילות בגיל 40 שנה לערך). לעתים כאשר הפגם גדול יכולה להיות איטיות קלה בעליה במשקל, בעיות נשימתיות יותר שכיחות אך בד"כ ללא סימפטומים. הפגם השכיח נקרא SECUNDUM והוא מרכזי יותר במחיצה. פגם זה נוטה לעתים לקטון ואף להיסגר ספונטנית בחלק מהילדים (בעיקר בשנתיים הראשונות לחיים).
אנו נוהגים לעקוב אחר הילדים עד גיל 3-6 שנים ולפי המצב מחליטים אם לסגור הפגם בצנתור או ניתוח (אם הוא לא קטן או נסגר ספונטנית).
בסה"כ אין זו בעיה קשה ואם לא תסתדר לבד יהיה צורך בצנתור או ניתוח שהם מוצלחים ופותרים הבעיה לתמיד.
נראה לי שכדאי להוריד לחץ ולהמשיך במעקב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד כמה שאלות
מיכל13/11/2013ראשית תודה על התגובה המרגיעה. עם זאת לא ברור לי מה ההשלכות של הממצא על חיי היום יום שלנו- האם להימנע מלשים אותה למשל בפעילויות למינהן שלא תתאמץ? האם צריך להודיע ע"כ לגננת (היא תכף נכנסת בע"ה לגן) ? האם יש סכנה בלטוס? בכ"ז לפי דברייך מדובר בתקופה ארוכה של מעקב ואכן יהיו השפעות אם חו"ח לא יטופל או ייסגר עצמאית בע"ה!! אז חשוב לי לדעת האם היא כשאר הילדים יכולה להשתתף ולעשות הכל??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה ועוד כמה שאלות - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו13/11/2013הי
אין במום זה, בגיל זה, כל הגבלות. אין בעיה בטיסה.
יש להמשיך מעקב ע"י קרדיולוג ילדים ולפעול לפי הוראותיו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
מיכל14/11/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה משמעות הממצא לאחר הלידה?טלטל04/11/2013
שלום... ילדתי לפני עשרה ימים, תינוק מתוק ואהוב, שבמהלך הסקירה הראשונה נמצאה אצלו ARSA. בדיקת קרדיולוג ילדים אישרה את הממצא. עברתי גם מי שפיר וצ'יפ גנטי - והכל נמצא תקין.
לפני שלושה ימים התינוק החל לפלוט באופן קבוע ללא יוצא מן הכלל לאחר כל ארוחה. לא כמויות אבל בהחלט פולט.
אני לא יודעת האם אני אמורה לפנות ליעוץ ואיזה רופא יכול לאבחן האם הפליטה קשורה ל-ARSA או לא? האם זה משהו שאמורים לטפל בו? בקיצור, מה עושים?
רופאת הילדים לא כ"כ הכירה את המינוח בעצמה...
תודה רבה
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מה משמעות הממצא לאחר הלידה? - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו04/11/2013הי טל
בד"כ אין משמעות לממצא אחרי הלידה.
זה נכון שהעורק שהולך ליד ימין עובר מאחורי הושט אך ברוב הגדול מאד של המקרים אינו גורם ללחץ משמעותי.
יש סיכוי טוב שהפליטות הן מסבה אחרת , שכיחה יותר כמו האכלת יתר או רפלוקס ועוד. כדאי שרופא הילדים יתייחס לסיבות אחרות, אך אם הילד אינו עולה במשקל ולא נמצאה סיבה אחרת אולי יהיה כדאי שתעשה בדיקה נוספת ע"י קרדיולוג ילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוושה סיסטוליתלילוש29/10/2013
שלום
נער בן 17 עם חשד לאוושה סיסטולית מתלונן לסרוגין על כאבים בחזה בצד שמאל ולעיתים מרגיש את הדופק בחוזקה ומהיר אוסיף כשהילד מתעורר משנתו הוא קם רטוב לגמרי האם יש סיבה לדאגה מה עלי לעשות כאמא
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אוושה סיסטולית - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו30/10/2013הי
אוושה סיסטולית יש לחצי מהילדים הנורמלים ולא מחייב שיש בעיה לבבית.
כאבים בחזה בד"כ בגיל זה אינם מהלב.
יחד עם זאת קשה להתייחס לספור בפורום ונראה לי שיש צורך שרופא הילדים ישמע את הפרטים ויבדוק את הנער ולפי שיקולו אולי גם יפנה אותו לקרדיולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השלכות של PDA בגיל מאוחר?ציפי כהן27/10/2013
שלום דר מתתיהו.
בתי רוני היום בת 20 ובהיותה בת ארבע היא סבלה מ דוקטוס PDA. אז, הבנו אותה אילך לבית החולים בלינסון עמנ' שתבצע סגירה של המעבר באמצעות צנתור. עד היום אנו אסירי תודה לך על הטיפול המקצועי והמסור. לאורך שנות התבגרותה ראינו שיש לרוני קושי בפעילות גופנית במאמץ. בעיקר בריצה. כמו כן כל השנים היא סובלת מנפיחות ובצקות ברגליים. כיום רוני חיילת והקושי מטריד אותה מאוד.
ברצוני לדעת האם יתכן ויש קשר בין הטיפול שעברה בהיותה בת ארבע לקושי שתיארתי בפנייך
תודה רבה ציפי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
השלכות של PDA בגיל מאוחר? - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו27/10/2013הי ציפי
אם הגברת סובלת מבצקות ונפיחות ברגליים, יש הוראה ברורה לבדיקה של קרדיולוג ואו קרדיולוג ילדים כולל בדיקת אקו לב וכן בדיקות נוספות כמו דם ושתן כדי לברר את התופעה.
לא זכור לי מקרה של דוקטוס שנסגר בצנתור ופתח תופעות שאת מתארת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשלכות PDA
ציפי כהן28/10/2013תודה רבה על תשובתך.
אדייק ואומר שלא התכוונתי לשאול אם הטיפול גורם לתופעה אלא הבעיה שהייתה לה. PDA
בכל אופן אעשה כפי שהמלצת ואקבע לה תור.
מספר הטלפון של המזכירה שגוי אשמח לקבל שוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקו לב עובראסתי24/10/2013
שלום אני בת 29 סיימתי הריון תקין לפני שנתיים.לאחר מס' חודשים נקלטתי שוב להריון ובשבוע 13 הפסיק הדופק ונאלצתי לעבור גרידה.כעבור חצי שנה נקלטתי שוב להריון .לאחר הסקירה הראשונה התברר שדופק העובר בשבוע 15 הוא נמוך 113 .הופניתי לאקו לב עוברי בבית חולים בלינסון בשבוע 22 ושם נאמר שהלב של העובר תקין אך הדופק חלש 115 פעימות לדקה .האקג שלי תקין תנועות העובר תקינות כמות מי שפיר תקינה .היום אני בשבוע 23.5 והופניתי עי הרופא שלי למרפאה להריון בסיכון גבוה למחלקת נשים בבית חולים פוריה ץאני חיה בחרדות ולא יודעת מה יהיה איתנו? האם תוכל לעזור לי.
תודה מראש
אסתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אקו לב עובר - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו26/10/2013הי אסתי
הדאגה שלך נראית לי קצת מוגזמת ונראה לי שאת צריכה להרגיע. אני מניח שאינך לוקחת תרופות שיכולות להאיט את הקצב.
הדופק העוברי הוא בגבול התחתון של הנורמה. העובר אינו סובל בקצבים אלה. אם כמו שתארת, אקו לב עובר תקין מבחינת מבנה, אין הפרעות קצב או הולכה ואין הוכחה לסבל עוברי, אז יש סיכוי טוב שאין בעיה.
נראה לי שיש מקום למעקב אך לא נראה שיש בעיה של ממש בשלב זה.
האם לבני משפחתך קצב לב איטי יחסית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד ישן לקוואסקיליאורה21/10/2013
שלום רב,
לבני היה חשד למחלת הקוואסקי לפני כחצי שנה (כאשר אושפז בקפלן). ביום השמיני של החום הגבוה, ומאחר וענה חלקית על תסמיני המחלה, הוחלט על מתן טיפול לפניו נעשתה בדיקת אקו לב - לא נצפו ממצאים.
מאחר שרגע לפני מתן הטיפול החום חלף לא ניתן הטיפול. בנוסף תוצאות בדיקת הוירוסים הראו על נוכחות אדנו וירוס (למרות שהתסמינים לאדנו לא התקיימו).
את בדיקת אקו לב השניה שהיתה אמורה להתקיים ביטלנו עקב מסקנות הרופאים ובהמלצתם.
עלי לציין שכשבוע לפני פרוץ החום הגבוה בני סיים מחלה וירלית (ככל הנראה) ללא חום שיותר מתאימה לאדנו וירוס.
קיים בי החשד (שלא מרפה ממני) שאולי כן חלה בקוואסקי (קראתי שהחום יכול לחלוף ביום התשיעי גם ללא טיפול). ושנוכחות האדנו אולי נשארה ממחלה קודמת.
האם היית ממליץ על אקו לב נוסף לשלול את החשד.
האם יכול להיות מצב של פגיעה בלב ללא סימנים מיוחדים בחיי היומיום.
אני לא רגועה ואולי פשוט לא מבינה מספיק כדי להרגע ולהניח את העיניין מאחור.
תודה רבה מראש,
אמא דואגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה רבה! יום טוב
ליאורה23/10/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקו לב עובר - מוקדים אקוגנייםדואגת25/09/2013
שלום רב. בת 36, עם סוכרת נעורים, היריון רביעי, ב"ה.
בשלושת ההיריונות הקודמים מצאו אצל הילדים מוקד אקוגני בחדר השמאלי. נדמה לי שבהיריון הוקדם מצאו שניים. עשיתי אקו לב שיצא תקין, ותודה לאל נראה שהכול בסדר.
בהיריון הנוכחי עשיתי השבוע (שבוע 16) סקירה מוקדמת ונתגלו 3(!) מוקדים אקוגניים בלב - שניים בחדר שמאל ואחד בימין. מלבד זה נראה היה שהכול תקין. האם הימצאותם של שלושה מוקדים מעלים את הסיכון, חלילה, לתסמונת דאון ו/או למום כלשהו בלב?
יש לציין שלדעתי היתה טעות בפענוח תוצאות השקיפות העורפית. הסיכון שלי לפי שקלול הפרמטרים עומד על 1:36,000, והבנתי שלא רואים מספרים כאלה בכלל, ובטח לא בגיל שלי (בהיריון הקודם המספר היה הרבה יותר קטן. נראה לי שהוסיפו כאן 0 אחד או שניים מיותרים). בכל מקרה אציין, כי מדידת הנוזל העורפי היתה 0.9 והתוצאות בדם היו:
PAPP-A 2/64 MoM
HCGb 0/72 MoM
אבקש לדעת האם לדעתך יש כאן סיכון מוגבר לדבר מה לא תקין בעובר ואם יש כאן מקום לבצע בדיקת מי שפיר או את בדיקת הדם שמחליפה אותה.
אשמח למענה מהיר. תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אקו לב עובר - מוקדים אקוגניים - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו28/09/2013הי
כמו שאת כבר יודעת מוקד אקוגני הוא ממצא שכיח ואין לא משמעות רבה. גם אם יש יותר מאחד. סטטיסטית הממצא מעלה במקצת את הסיכוי לדאון. אם הוא ממצא יחיד ואין כל גורמי סיכון אחרים ממליצים לא להתייחס אליו.
במקרה שלך בגלל סכרת נעורים והגיל כדאי להשלים אקו לב עובר (זה חשוב בגלל הסכרת שיש עליה קלה בשכיחות מומי לב וגם מבחינה גנטית לגבי בעיות כרומוסומליות, כי לילדים עם תסמונת דאון למשל יש הרבה יותר מומי לב ולכן מציאה של מומי לב מסוימים באקו לב עובר מעלה הסיכוי לדאון)
באשר לבדיקת מי שפיר לדעתי את צריכה להתייעץ עם גנטיקה (בגלל גיל + מוקדים אקוגנים).
בדיקת הדם ל DNA עוברי טובה אך עדיין נחשבת לדעתי לבדיקת סקירה. (הגנטיקאים יתנו לך תשובה יותר מוסמכת באשר לכך)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך.
דואגת28/09/2013אשלים את הבדיקות הנדרשות ואקווה לטוב...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק מהיראנונימי17/09/2013
בני בן החמש עשרה סובל מדופק מהיר עשינו לו את כל הבדיקות:
א.ק.ג
הולטר לב
ארגומטריה
אקו לב
בדיקות דם של בלוטת התריס ושל סימונים לבבים.
event recorder
הבדיקות הולטר לב event recorder ו א.ק.ג במיון מראים דופק עד 160 מהיר ללא הפרעת קצב . שאר בדיקות תקינות כולל לחץ דם תקין
השאלות שלי הן:
מהו הדופק הנורמלי לילד בן 15?
ולמה מתי שאני יושב הדופק שלי יכול להיות 80 ובעמידה 120 פתאום?
לפי כל הבדיקות יש משהו מסוכן בלב?
ולפעמים יש לי דופק יותר מידי חזק אך לא מהיר זוהי תופעה שכיחה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דופק מהיר - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו19/09/2013הי
לצערי הרב קשה לתת תשובה סבירה בלי לראות תשובות מלאות של הבדיקות שנעשו. דופק בגיל זה יכול להיות 80 לדקה ופחות במנוחה, לרדת ל 40 בשינה ולעלות ל160 ויותר במאמץ, חום, התרגשות, חלום מפחיד ועוד.
נראה לי שאתם צריכים להתייעץ עם קרדיולוג ילדים שיבדוק הנער ויעבור כל כל הבדיקות שנעשו בצורה רצינית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי ספיקת מסתם מיטראלליהי15/09/2013
שלום,
לבתי בת ה- 5.5 אי ספיקת מסתם מיטראלי בדרגה בינונית. במעקב כל חצי שנה אצל קרדיולוג.
רופאת הילדים שלנו טוענת כי לרב מבצעים תיקון מסתם לפני כיתה א', בעוד שהקרדיולוג לא דיבר איתנו כלל על אופציית ניתוח כרגע.
האם אכן מבצעים ניתוח בגיל כה צעיר גם אם אין שינוי במעקב הסדיר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אי ספיקת מסתם מיטראל - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו19/09/2013הי ליהי
זה לא כל כך פשוט. זה לא תלוי רק בגיל. חשוב לדעת מה בדיוק הבעיה במסתם. עד כמה הדליפה חמורה, האם חדר שמאלי מוגדל וכמה ומה תפקודו. לשם כך צריך הערכה של קרדיולוג ילדים ואקו לב.
כמוכן חשוב לדעת אם יש סימפטומים.
האם הילדה מקבלת תרופות כלשהן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד לVSDממברנוזיגלי13/09/2013
בסקירה ראשונה נצפה חשד לVSD ממברנוזי והופנתי להמשך ברור. מה הסיכוי כי באקו לב הממצא "יעלם"? מבחינה סטטיסטית מה הסיכוי לבעיות כרומוזומליות בהנחה שVSDממברנוזי הינו ממצא יחיד?. תודה מראש על תגובתכם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חשד לVSDממברנוזי - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו13/09/2013הי גלי
יצא לי לראות לא מעט מקרים שבסקירה הראשונה היה חשד ל VSD פריממברנוטי והתברר מאוחר יותר שאין VSD. האזור הפריממברנוטי הוא מאד דק ולעתים לא רואים אותו היטב באולטרסאונד וחושבים שיש חסר.
אני מציע לך לעשות אקו לב עובר לפני שאת נכנסת לחרדות מיותרות.
אם אכן יש בברור VSD פריממברנוטי יש הוראה לעשות ברור גנטי ומי שפיר ו צ'יפ גנטי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקגכרמלה12/09/2013
שלום וברכה הבן שלי בן 7 עשיתי לו אקג ויצא תקין חוץ מדופק מהיר נראה לי מהפחד של הבדיקה שאלתי ברגע שיש דופק מהיר האים זה מופיעה באקג בתור הקווים שמופעים. אוו שראיתי למטה רשום 119 120 האים זה הדופק המספרים שרשומים למטה ועוד שאלה האים יכול להיות שההתרגשות הדופק יכול לעלות לילד לגבי באקג הרופאה התחילה לחשב במחשב ואמרה שזה בסדר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אקג - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו13/09/2013הי כרמלה
הדופק יכול בהחלט לעלות בזמן חשש או פחד.
לגבי האקג, יש מכשירים שונים. יש כאלה שרושמים הדופק ויש שלא. ניתן בקלות לחשב את הדופק לפי התרשים והרופאה תוכל לגיד לך זאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך לשאלתיליאת10/09/2013
מה הנורמה של דופק של לילד בן 8 שנים
המשך לשאלתי - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו11/09/2013הי
בגיל 8 שנים הדופק במנוחה נע בין 75 ל 110 לדקה. כמובן שהקצב יכול להשתנות במצבים כמו, מאמץ , חום, התרגשות ועוד.
אם הרופא מוצא בעיה באקג , אני מניח שהוא יספר למשפחה וישקול להתייעץ עם קרדיולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהליאת09/09/2013
שלום וברכה ברגע שהרופאה רואה ארג ואים יש משהו שהוא לא בסדר אפילו משהו קטן האים היא חייבת להגיד תודה רבה
שאלה - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו10/09/2013מצטער. לא הבנתי את השאלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רפואה מונעתשוקי09/09/2013
שלום דוקטור
מידי פעם אנו שומעים על היתמוטטות של ילד או חייל קרבי במהלך אימון או סתם ככה
שאלתי היא איך או אזה בדיקות כדאי לעשות לפני כדי לדעת האם יש בעיה לפני שקורה משהו ?
האם אקג ואקו זה מספיק ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
רפואה מונעת - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו09/09/2013שלום שוקי
התופעה של מות פתאומי בצעירים אמנם מכה גלים ומזעזעת במיוחד שהסיפורים תמיד מופיעים בהבלטה בתקשורת אך בסה"כ היא תופעה נדירה למדי.
היא נובעת לפחות בחלק מהמקרים ממחלות בלב (כמו קרדיומיופטיה הפרטרופית) או ממומים מולדים בעורקים הכליליים או בבעיות במערכת החשמלית של הלב אשר אין להם ביטוי קליני בולט ולכן קשים לאבחון. ברוב המקרים הארוע נובע מהפרעת קצב חדרית מהירה. בחלק מהמקרים יש נטיה תורשתית.
במבוגרים יותר הסיבה היא שונה ונובעת בד"כ ממחלה קורונרית שנובעת בד"כ מהסתיידות העורקים.
.
לאבחון של לפחות חלק מהחולים הצעירים חשוב הספור המשפחתי, בדיקה גופנית, אקג ואקו לב.
האם זה מצדיק בדיקה מסוג זה של כל מאות האלפים שעוסקים בספורט? ברוב מדינות העולם לא חושבים כך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלק הראשון של הבדיקה הקרדיולוגיתשושי07/09/2013
מצ"ב הדף הראשון של הבדיקה הקרדיולוגית. תודה.
החלק הראשון של הבדיקה הקרדיולוגית - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו08/09/2013הי שושי.
הספור באמת לא רגיל. במקום אחד כתוב כאב ראש ובדוח כתוב כאב בחזה . מה נכון?
למעשה כל הבדיקות של הלב שנעשו הן תקינות (אני מניח שזו טעות כתיב שהדופק המקסימלי היה 120, כנראה 180+ כדאי לבדוק זאת)
מבחינת המבנה של הלב הדבר היחיד שנמצא בספק היה PFO שיש לרבע מהאנשים הנורמלים.
אמנם PFO תואר לעיתים כקשור לארוע מוחי (עקב מעבר של קרישי דם מימין לשמאל דרך ה PFO) אך קשה לי להאמין שיש התקפים דומים, 3 פעמים ביום מסבה זו.
לפיכך איני בטוח שיש קשר ללב אך כדאי לשמוע את דעתם של הרופאים בוולפסון שבדקו ומכירים טוב יותר את הילדה. האם נבדק הדופק או יש רשום של אקג בזמן ארוע? (אם לא, שוה אולי לארגן הולטר ו/או EVENT MONITOR )
חשוב גם לבדוק אפשרות של התקפי חרדה שיכולים לעתים להתבטא בצורה לא רגילה.
אם מדובר בכאב ראש (ולא כאב בחזה) עם התלונות הללו , בהחלט יכול להתאים למיגרנה. (האם יש למישהו במשפחה?)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)