מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- משמעות הממצא לאחר הלידהטלי13/08/2014
שלום...
לפני תשעה חודשים ילדתי תינוק מתוק להפליא שהתפתחותו תקינה.
בסקירה ראשונה ובאקו לב עובר נמצא ARSA
(יציאה אברנטית של עורק תת בריחי ימני).
לאחר הלידה בני לא עבר בדיקה כלשהי ע"י קרדיולוג ילדים.
בחודשים האחרונים אני שמה לב שבני מתקשה הרבה יותר מבני גילו בבליעת ארוחות מרוסקות או מאכלים רכים כמו גבינה לבנה או פירות מרוסקים.
איך אפשר לדעת האם מדובר בבעיה פיזיולוגית הקשורה לממצא שתיארתי או סתם במיומנות נרכשת שפשוט מתפתחת אצלו לאט יותר?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
משמעות הממצא לאחר הלידה - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו13/08/2014הי טלי
ARSA הוא יציאה שונה מהרגיל של עורק התת בריחי הימני והוא עובר מאחורי הושט ועושה שם אינדנטציה קטנה. ברוב הגדול של המקרים הילדים הללו הם אסימפטומטים.
יש אנשים שיש להם הממצא הזה ואינם מודעים לו כלל.
יחד עם זאת יש תאורים במעוט המקרים על קשיים מסויימים בהאכלה. למרות שהסכוי לכך קטן שווה בדיקה דרך רופא הילדים וגם קרדיולוג ילדים (חשוב לבדוק אם אין סבות אחרות, לעתים שכיחות יותר לבעיות בהאכלה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התחשמלות קלהיעל08/08/2014
שלום
ביתי בת שנה וחצי נגעה בשקע חשמלי
בעקבות זאת המפסק הרשי קפץ והיא בכתה ונרגעה כעבור שתי דקות
ברור לי שהיא חטפה זרם ואני מאוד מודאגת
האם היה עלי לקחת אותה לבדיקת רופא?
האם יתכן שנגרם לה נזק?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
התחשמלות קלה - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו08/08/2014הי יעל.
אם הילדה נראית בסדר ומתנהגת רגיל ואין סימנים של כוויות , רוב הסיכויים שלא קבלה מכת חשמל משמעותית.
ליתר בטחון כדאי ללכת להבדק אצל רופא הילדים אך קרוב לודאי שאין בעיה משמעותית.,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דליפה ממסתםמלי03/08/2014
שלום רב.
שמי מלי, השנה גילו לי דליפה ממסתם . יש לי שני בנים, הקרדיולוגית מבקשת שנעשה אקו לב לשניהם.
האם העובדה שבסקירה המוקדמת שעשיתי בהריון ולא נמצא דבר, לא מעידה שהכל תקין? אחד בן 8 ושני בן 4
האם בכל זאת הכרחי לעשות להם אקו ? ולא רק בגלל שלי יש דליפה ומקורה גנטית?
תודה מראש ,
מלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דליפה ממסתם - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו04/08/2014הי מלי
כדי לתת לך תשובה אני צריך לראות תשובה מפורטת של האקו שנעשה לך. בגדול באקו לב עובר לא ניתן לראות כל דבר (רואים לרוב את הבעיות הרציניות) , יש גם בעיות שמופיעות בגיל יותר מאוחר.
ברוב הבעיות אין גנטיקה פשוטה (כמו מעבר ברור מאם לילד, אם כי יש כאלה מצבים) זה מאד תלוי באבחנה שמצאו אצלך וזו לא ממש ברורה לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך דליפה ממסתם
מלי04/08/2014ערב טוב,
אני מצרפת את תוצאת האקו לב שעשיתי. מה דעתך? האם לילדיי יש סיכוי לדליפות כלשהם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
מלי04/08/2014
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
מלי04/08/2014
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המשך - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו05/08/2014הי
נראה שמה שנמצא אלך דליפה קלה עד בינונית של המסתם המיטרלי, אך לא ראיתי תאור ברור של המבנה או פתולוגיה של המסתם.
לדעתי יש סבירות נמוכה שימצא ממצא דומה אצל הילדים.
אם יש אצלך צניחה של המסתם המיטרלי, יש לזה אלמנט תורשתי (שכיח יותר בנשים ולרוב בגיל ההתבגרות ושכיח עם גמישות יתר).
סה"כ לא נראה לי שי מקום לדאגה דבה.
לכל היותר עשי אקו לילדים וקרוב לודאי יהיה בסדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה מראש !ושאלה אחרונה.
מלי06/08/2014ערב טוב ד"ר.
ראשית אני רוצה לומר לך תודה על הענותך המהירה והמקצועית.
דבר נוסף, לפי ממצאי האקו לב שקראת , מה דעתך המקצועית בעינייני?
האם זה מצב בעייתי ומסוכן ?
קראתי לו מעט על מסתמים ודליפות , נכתבים הרבה דעות .ואני די מבולבלת ולחוצה.
תודה מראש מלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה מראש !ושאלה אחרונה. - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו07/08/2014הי מלי
המצב מצריך מעקב קרדיולוגי אך קרוב לוודאי שמצב זה יכול להישאר כך שנים רבות.
בקיצור אין סבה כרגע להיכנס ללחץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקו לב עובריטניה01/08/2014
שלום, אני בשבוע 26 וביצעתי אקו לב עוברי משום שנמצא בסקירת מערכות מוקד אקוגני בחדר שמאל. התוצאות של האקו לב לא הצביעו על שום בעיה בלב ויש לציין שכל הבדיקות עד עכשיו היו תקינות . הרופא ציין כי המוקד נראה יותר ספטלי מהרגיל, אולם קרוב לוודאי שהינו חלק מהמנגנון התת מסתמי של המסתם המיטרלי, מה זה אומר והאם יש סיבה לדאגה? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אקו לב עוברי - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו02/08/2014הי טניה
מוקד אקוגני הוא ממצא שכיח ואינו בעיה בלב. אני מסביר לנשים שזה למעשה כמו נקודת חן.
הדבר היחיד הרע שנאמר עליו הוא שהוא מהווה סמן סטטיסטי חלש לתסמונת דאון וכממצא יחיד מתעלמים ממנו. (בעניין זה איני יודע את כל הפרטים לגבייך אך אם יש ספק יש להתייעץ עם גנטיקה)
איני יכול להתייחס למקום הספטלי בלי לראות הממצא, אך מוקד יכול להופיע בחלל החדר השמאלי במספר מקומות וקרוב לוודאי שאין לכך חשיבות רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חור גדול שלא נסגר בן חדרי הלבקרן30/07/2014
שלום התינוקת שלי בת 7 חודשים במעקב , לאחר שגילו עוד כשהייתה עובר שהמעבר בין החדרים גדול מידי , לאחר שנולדה בדיקה בגיל 3 חודשים חור לא נסגר והיום בת 7 חודשים החור גדל והחדר השמאלי קטן ולא גדל בהתאם לגודל הלב עוד חצי שנה רוצים לבדוק שוב ולהחליט על פרוצדורה או ניתוח לב פתוח או צינטור הילדה גדלה בקצב תקין ללא בעיות שמחה מאושרת , לפי איזה קריטריונים מנתחים ולאיזה גיל יחכו כדי לנתח איך זה ישפיע על החיים לשה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חור גדול שלא נסגר בן חדרי הלב - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו30/07/2014הי קרן
על סמך האינפורמציה שנתת קשה להגיד הרבה.
נא שלחי את המכתב שקבלת מהקרדיולוג כולל בדיקת אקו מפורטת שנעשתה ואנסה לענות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקו לב עוברי - תאומיםרוני29/07/2014
שלום רב, הריון תאומים שבוע 32.
שקיפות + 2 סקירות היו תקינות מלבד ציסטות בראש אחד העוברים שאמרו לנו ששכיח ויעבור עד הסקירה השנייה וכך היה.
הרופאה החליטה לשלוח לאקו לב עוברי בגלל שזה תאומים ויש לי סכרת הריון
באחד העוברים נמצא בצד ימין - sided fetus: mild+tricuspid regurgitation
כל השאר רשום תקין. ויש הערה בעברית שרשום אי ספיקה בדרגה קלה +
אמר שיש דליפה קלה בשסתום, אבל כל הלב ומבנה השסתום תקין לחלוטין.
הרופא לא התרגש ורק אמר לבוא לביקורת עוד שבועיים שלוש.
אני מאוד לחוצה כי קראתי שבעיות בלב יכולות לגרום מכל מיני תסמונות (במיוחד שזה אותו עובר שהיו לו ציסטות שעברו ) ולא עשיתי מי שפיר כי פחדתי מהפלה
הרופא לא הסכים להרחיב ולהסביר יותר מידי רק אמר שזה לא נדיר ולבוא שוב.
מה דעתך ? האם יש מה לעשות מעבר לביקורת נוספת ?
האם זה יכול להעיד על משהו חמור ? ומה זה בכלל אומר שלעצמו ?
תודה רבה רבה וסליחה על מפל השאלות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אקו לב עוברי - תאומים - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו30/07/2014הי רוני
דליפה קלה של המסתם הטריקוספידלי בעובר (וגם אחרי הלידה) היא תופעה שכיחה וברוב המקרים ללא משמעות. נאמר שמבנה המסתם תקין.
האם אלו תאומים עם שילייה משותפת או שיליות נפרדות?
נראה לי שבשלב זה אין סבה להילחץ וזה בהחלט נראה לי סביר לחזור על הבדיקה בעוד מספר שבועות ולהתרשם שנית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה תשובה ושאלה
רוני30/07/2014שלום שוב ד״ר מתתיהו,
קודם כל רציתי להגיד המון תודה על תשובתך המהירה
בתשובה לשאלתך העוברים שלי אינם חולקים שילייה ואינם זהים, לכל אחד שק ושילייה משלו. הריון אחרי IVF
אני מבינה שהבעיה לא נחשבת חמורה וניתנת לטיפול במידה ויתעורר צורך, וזה אכן מרגיע, השאלה שכרגע יותר מטרידה היא האם זה יכול להעיד על חלילה תסמונת כלשהי אצל העובר ? במיוחד בשל העובדה שבסקירה הראשונה היו ציסטות (cpc) במוח העובר שנעלמו עד הסקירה השנייה.
Cpc נחשב ממצא רך שאין לו משמעות מיוחדת אם נעלם מלבד העלאת סיכון מסוימת לתסמונות.
האם ידוע לך שהממצא שיש לעובר שלי בלב הוא גם ממצא רך ? האם יש קשר בין שני הממצאים ?
אני שבוע 32 (בת 34) ולכן נורא לחוצה לדעת אם יש מה לעשות....אם צריך לעשות מלבד הביקורת אצל הקרדיולוג כמובן.
תודה שוב
רוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה רבה תשובה ושאלה - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו31/07/2014הי
זו תופעה שכיחה ולא נראה לי שזה מעלה משמעותית הסיכוי לתסמונת דאון אך אם את חוששת כדאי ללכת לייעוץ גנטי שיעבור על כל הנתונים ויתן את דעתו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרב תודות
רוני31/07/2014תודה רבה שוב על המענה המהיר
אכן התייעצתי היום בנוסף עם יועץ גנטי, אמר שמעלה את הסיכון במעט אבל מאחר ועשיתי בדיקת דם DNA עוברי שיצא תקין הסיכון הוא ממש ממש נמוך.
מקווה שיהיה בסדר ושבבדיקה הבאה של אקו לב לא ישתנה משהו לרעה
סופ״ש נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצאים אקו לב עוברדפנה24/07/2014
שלום ד״ר,
הריון תאומים, שבוע 28, סקירות תקינות, שקיפות עורפית תקינה. באקו לב עובר נמצא באחד העוברים מסתם טריקוספידלי עם מבנה לא תקין נראה אבשטיין עם tr בינוני. גודל החדרים וקצב הלב תקין.
מה ההשלכות של הממצא הזה? האם מסוכן? האם משהו שהיה מצדיק הפסקת הריון ל היה מתגלה קודם לכן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ממצאים אקו לב עובר - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו26/07/2014הי
אבשטיין היא מחלה של המסתם הטריקוספידלי שכוללת מיקום ומבנה לא תקין של המסתם ודרגות שונות של דליפה של המסתם וסיכוי מוגבר להפרעות קצב פרוזדוריות.
יש וריאציה רבה בחומרה של המחלה. יש מקרים קלים עם דליפה קלה שיכולים לחיות רגיל כמעט ללא התערבות. ויש מקרים קשים שמצריכים ניתוחים מורכבים בשלבים שונים. כאשר הדליפה מאד קשה לעתים העובר יכול להיות מאד חולה כבר ברחם (כנראה שזה לא המקרה אצלכם לפי התאור).
קשה ולא נכון לעשות ייעוץ בקשר לגישה בהריון על דפי הפורום (כל מקרה הוא אינדווידואלי) וכן רצוי שזה יעשה ע"י הרופא שעשה הבדיקה שיש לו תחושה יותר טובה לגבי חומרת המום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעת מוקד אקוגניאלמונית16/07/2014
בהריון תאומות זהות נצפה בסקירה וברקו לב עובר מוקד ארגוני בידר שמאל
הרופא שעשה אתה אקו בהריון הסביר שזה נפוץ ואין טעם להתייחס חזה.
אציין כי הילדה שהתה בפגיה ולא היתה התייחסות לנושא כלל.
האם יש לכך השלכות כעת כשהילדה נולדה? האם יש טעם לעקוב? אם כן איזו בדיקה עלינו לבקש?
השפעת מוקד אקוגני - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו17/07/2014אם הילד בסדר, אין צורך בבדיקות או מעקב לאחר הלידה בגלל מוקד אקוגני שנמצא בבדקת אולטרסאונד ואקו לב עובר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח לב פתוח - התמודדות עם הצלקתענת07/07/2014
שלום,
לפני כשנתיים וחצי בתי עברה ניתוח לב פתוח לתיקון asd.
כיום בתי בת 4 מעלה שאלות / התנגדויות על הצלקת..
היא רוצה "למחוק" את הצלקת, היא לא רוצה אותה...
אשמח לשמוע אם יש עוד הורים שחוו את זה וכיצד ניתן להתמודד מול זה?
תודה מראש
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ניתוח לב פתוח - התמודדות עם הצלקת - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו17/07/2014הי
בילדים גדולים יותר אני מנסה להסביר להם שהצלקת אינה דבר שלילי ושהיא סימן שתקנו להם את הבעיה בלב והם בריאים יותר. לדעתי לא טוב להסתיר את הצלקת כי בסוף כולם יודעים ומדברים מאחורי הגב. לדעתי כדאי להתיעץ עם הגננת ופסיכולוג ולשקול לדבר על כך בגן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקו לב עוברמאי27/06/2014
שלום ובוקר טוב,
אשמח לשמוע את חוות דעתך בעניין הבא-
אני בשבוע ה-17 להריון ואתמול ביצעתי בדיקת סקירת מערכות ראשונה. לאור "קושי רב בהדגמת מוצא כלי דם הגדולים" המליץ הרופא לבצע בדיקת אקו לב עובר בעוד כשבועיים.
לשאלתי השיב כי הקושי נובע לאור מנח העובר.
התקשרתי הבוקר לרופא אצלו אני עושה מעקב הריון אשר ביטל את דבריו של הרופא השני, אמר שעדיף לעשות אקו לב החל משבוע 24 והמליץ לי להמתין עד לאחר הסקירה השניה והיה ויהיה צורך- לעשות לאחר מכן אקו לב עובר.
אני מאוד מבולבלת מהדעות השונות ואשמח לשמוע את דעתך בנושא.
אודה לך מאוד על תשובה מהירה.
שבת שלום,
מאי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אקו לב עובר - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו27/06/2014הי מאי
רפואה היא לא מדע מדויק ויש גישות שונות שיכולות להיות טובות.
אני היית מציע פשרה בין הגישות, מאחר ולא ראו טוב כדאי לחכות עוד קצת עם הבדיקה כי יש סיכוי טוב יותר שנראה האנטומיה טוב יותר.
מצד שני נוח יותר (במיוחד אם באמת יש בעיה משמעותית בלב) לדעת לפני שבוע 24 כי קל יותר לעשות החלטות לגבי ההמשך. לפיכך אני מציע לעשות אקו לב עובר בשבוע 21-22
(את רואה, יש כבר דעה שלישית!)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובך
מאי28/06/2014אני מודה לך על תשובתך המהירה.
אם כך- לא כדאי להקדים את הסקירה הראשונה לשבוע 21 (קראתי שניתן לעשותה החל משבוע 19) והיה ושם תעלה שאלה- לעשות מיד לאחר מכן אקו לב עובר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה על תשובך - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו28/06/2014נשמע הגיוני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת הולטרבלהה26/06/2014
שלום,
בתי בת 17 עשתה בדיקת הולטר. התור לרופאה הקרדיולוגית המטפלת בה הוא בעוד כחודש. אשמח לדעת לפני כן מה אומרות התוצאות:
משך הבדיקה: 24 סיבת אירוע: הולטר לב, בגלל חולשה, פלפיטציות וכאבים בחזה, ברקע בריאה
הקצב הבסיסי: קצב סינוס
מהירות מינימלית: 60
מהירות מקסימאילית: 133
מהירות ממוצעת: 82
הפרעות קצב חדריות VPC’S: נצפו סה’’כ 19 VPC’S במשך הבדיקה. נצפה זוג VPC’S (עמ’ 7 ).
הפרעות קצב על חדריות APC‘S: נצפו סה’’כ 10 APC’S במשך הבדיקה . נצפו קטעי ATRIAL RHYTHM
הפרעות הולכה: לא נצפו.
פעילות קוצב:
שינויים משמעותיים בקטע st: היפוך קבוע של גלי T בערוץ 3, היפוך לסירוגין בזמן טכיקרדיה בערוץ 1.
תלונות הנבדק: היפוך קבוע של גלי T בערוץ 3, היפוך לסירוגין בזמן טכיקרדיה בערוץ 1.
הממצאים בהתאם לתלונות:
הערות/סיכום: נצפה קצב סינוס במהירות 60-133 לדקה, מהירות ממוצעת ביממת המעקב 82 פעימות לדקה.
תודה רבה,
בלהה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תוצאות בדיקת הולטר - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו27/06/2014הי בלהה
אי אפשר להוציא מסקנות מרחיקות לכת מהתשובה של ההולטר.
VPBS ו APBS שכיחים גם בנורמלים.
נראה לי שחשוב אכן ללכת לקרדיולוג שישמע את הספור, יבדוק הנערה ויעשה לה אקו לב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההולטר
בלהה29/06/2014תודה רבה על המענה המהיר
בלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקו לב עובריגל25/06/2014
שלום, אני בשבוע 25 להריון, לאחר סקירת מערכות מאוחרת נשלחנו לבצע אקו לב עוברי, בסיכום בדיקה נאמר לנו שנראה וריד נבוב עליון שמאלי וימני, המאלי מתנקז לסינוס קורנרי מורחב. לא ניתן לשלול חיבור בין הסינוס הקורונרי לפרוזדור שמאל, ניקוז שלושה ורידי ריאה תקין. כל השאר נראה תקין. נאמר לנו לבצע אקו לב לילוד. אשמח לשמוע קצת יותר על מה זה אומר והאם זה מסוכן לעובר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אקו לב עוברי - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו25/06/2014הי גל
קיום וריד חלול עליון שמאלי הוא וריאנט נורמלי וכשלעצמו אינו בעיה לבבית.
כדאי בכל זאת להתייעץ גם עם גנטיקה אם זה מצריך ברור גנטי נוסף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוקדים אקוגנים
גל16/11/2015שוב שלום ותודה על התגובה המהירה מאוד!
אבל, נראה.לי שענית על שאלה של מישהיא אחרת...
גל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה!!!
גל16/11/2015סליחה!!!!!!!
גל אחרת. טפשת הריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה דחופה
אנה14/09/2014היי
הייתי אצלך לפני כחודשיים וקבעת שלעוברית יש tof
כרגע בשבוע 37+1 מכיוון שאני גרה באשקלון אני לא יודעת אם הספיק להגיע לקפלן..
את הבכור ילדתי גם מוקדם בשבוע 37+5חוששת לא להספיק להגיע כמה זה משנה וקירטי
עקב המצב
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסימטריה בין חדרי הלבנורית24/06/2014
שלום רב
לאחר סקירת מערכות שנייה שבוע 23 התגלה אסימטריה בין חדר ימיני 6.5 מ"מ לבין חדר שמאל 9.5 מ"מ המלצה ביקורת עוד 3 שבועות והפנייה לאקו לב
מה זה אומר לגבי העתיד האם הבעיה חמורה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אסימטריה בין חדרי הלב - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו24/06/2014הי נורית
נראה לי נכון לעשות אקו לב עובר.
קשה לי לתת לך תשובה ברורה בלי להתרשם מהבדיקה. בגדול, בהנחה שהחדר השמאלי בגודל תקין ותפקוד תקין והחדר הימני קטן מהרגיל, חשוב לראות את הכניסה והיציאה שלו (המסתם הטריקוספידלי והפולמונלי). אם הם תקינים וההבדל בגודל החדרים אינו קיצוני אז קרוב לודאי שלא תהיה בעיה.
אך זה משהו כללי,. צריך לראות הבדיקה וגם לחזור עליה בהמשך ההריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוושה בלבברק14/06/2014
אני לקראת גיוס לפנימייה צבאית , התגלתה לי בבדיקת ל"ג אוושה בלב אני חייב פרופיל קרבי !!! האם האוושה יכולה למנוע זאת ?
אוושה בלב - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו14/06/2014הי ברק.
המלה אוושה אינה אומרת דבר. יש אוושה לחצי מהילדים הנורמלים שאין להם כל בעיה בלב.
הכנס למאמרים בפורום וחפש אוושה בלב וקרא מאמר שכתבתי על הנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ מוגבריקי11/06/2014
מהם הסימפטומים ללחץ מוגבר בחדר בהפרעה דיאסטולית ?
בברכה ישראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לחץ מוגבר - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו11/06/2014הי
אם את רוצה תשובה ממשית לשאלה, נא לפרט בן כמה החולה, מה התופעות שיש לו, למה עשו אקו לב ומה התשובה המלאה של האקו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחץ מוגבר
דנית11/06/2014אני לא מבינה . מדוע לא ניתן לקבל תשובה עקרונית ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לחץ מוגבר - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו12/06/2014השאלה כמו שנוסחה לא ברורה ולכן התשובה לא תהיה רצינית.
אם את רוצה תשובה רצינית אני צריך נתונים יותר ברורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)