מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אי ספיקת לביקי14/02/2014
שלום רב
האם באי ספיקת לב דיאסטולית , הלב אינו מספק מספיק דם לאברים בגוף ?
בברכה יקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אי ספיקת לב - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו15/02/2014הי יקי
אי ספיקת לב דיאסטולית משמעותה שיש קושי למלא את לב בגלל סיבות שונות (כמו למשל התעבות ניכרת של דופן החדר השמאלי שהופכת אותו לקשיח ומורידה את יכולת ההרפייה שלו וקשה לו להתרחב בדיאסטולה (הזמן שבו הוא אמור להתמלא). במקרים הקיצוניים אם הלב לא מתמלא היטב בדיאסטולה , כמות הדם שהלב ישלח לגוף בסיסטולה (בזמן ההתכווצות ולמרות שאין בעיה משמעותית בתפקוד הסיסטולי) תהיה קטנה יותר ויכול להיווצר מצב שבו תפוקת הלב יורדת. כמוכן הלחץ שנוצר בוורידי ראה יהיה גבוה ויהיה קושי בנשימה במאמץ.
כל זה במצבים הקיצוניים!
הערכה של התפקוד הדיאסטולי בצורה טובה אינה פשוטה. יש סימנים גם באקו. ברוב המקרים הממצא הוא קל ואין בעיה קלינית משמעותית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאלונה12/02/2014
האם ניתן לעשות אקג לעובר
אם כן איפה?
זאת בשל היותי בהריון וברקע הפרעות קצב לבעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו13/02/2014הי
עדיין אין שטה מספקת לרשום אקג בעוברים.
לרוב אנו בודקים את קצב העובר ע"י הערכה של הפעילות המכנית של הלב (הפרוזדורים והחדרים) בעזרת אולטרסאונד בבדיקת אקו לב עובר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעה סופראונטרקולרית ורטלין תרשיםליאור30/01/2014
דר' מתיתיהו שלום רב,
בהמשך לתשובתך בנושא מאתמול
מצורפת תמונה של התרשים, בתקוה שיוכל לסייע במתן מענה.
האם ישנה אפשרות לשלוח אלייך במייל את כל רצף תמונות התרשים?
תודה מראש
ליאור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הפרעה סופראונטרקולרית ורטלין תרשים - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו01/02/2014הי ליאור
אני לא מרגיש נוח לתת תשובה על סמך הצלום הזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CPK גבוה כתוצאה מוירוס - נזקרוית29/01/2014
בני חלה לפני יותר מ 10 ימים בוירוס שפעת כנראה עם חום לאחר שירד עם חום , איבד את יכולת ההליכה ליומיים , ביום השני היינו במיון בבי"ח עשו לו בדיקות דם ו ה cpk
שלו היה בערך 3260 כשערך לאדם רגיל עד 200, באותו יום שחרור אותו ואמרו שיהיה במנוחה
1 ימים אחרי חזר ללכת וערכנו שום בדיקת דם ו ה cpk
ירד ח 175
הרופאה טענה ששבוע יהיה במנוחה ואח"כ יחזור לפעילות רגילה
לא בדקו האם קיים נזק לשריר הלב ? האם כדאי שלבצע לו אקו לב?האם כדאי לבדוק זאת
ברצוני לציין שעכשיו הילד מתפקד בצורה רגילה ופעיל
תודה
אמא מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
CPK גבוה כתוצאה מוירוס - נזק - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו02/02/2014הי רוית
CPK יכול להיות מהשרירים וגם מהלב. כשהרמה גבוהה בדם נהוג לבדוק גם תת סוגים.
בנוסף ברוב המקרים שיש חשד לבדיקה בלב בודקים גם רמת טרופונין שהוא יותר ספציפי ללב.
האם נעשו הבדיקות הללו?
לפי הספור שאבד את יכולת ההליכה יש סיכוי יותר גדול שיש מעורבות של שריר השלד יותר מאשר הלב.
אם יש ספק, לא נראה לי שזו טעות להשלים גם אקו לב ואקג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעה סופרא ונטריקולרית וריטליןליאור29/01/2014
מנהלי הפורום שלום,
הבן שלי בן ה 8 וחצי אובחן עם בעיית קשב וריכוז ADHD.
לפני התחלת טיפול בריטלין בקשה רופאת המשפחה לבצע בדיקות דם וא.ק.ג. בדיקות ה א.ק.ג הראו כי קיימת הפרעה סופרא ונטריקולרית. מצורף צילום של סיכום הבדיקה. ברצוני לדעת:
1. מה משמעות ההפרעה?
2. האם קיים סיכון במתן ריטלין?
3. כל הנחייה חשובה נוספת מבחינתכם.
תודה מראש על תשובתכם.
ליאור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הפרעה סופרא ונטריקולרית וריטלין - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו29/01/2014הי ליאור
קשה לי להתייחס לתשובה הממוחשבת של האקג וחשוב לראות את התרשים עצמו.
בגדול, אם יש רק מעט פעימות פרוזדוריות מוקדמות (הללו אינם מהוות בעיה בנוכחות לב תקין), ובדיקה גופנית של הילד תקינה ואין ספור משפחתי מדאיג אז קרוב לוודאי שלא תהיה כל בעיה עם הריטלין.
כמובן שקשה לענות על שאלות כאלה בפורום ואני מניח שרופא הילדים יחליט לפי הנתונים. אם תהיה לו שאלה או ספק אני מניח שיפנה אתכם לקרדיולוג ילדים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמונות של התרשים
ליאור29/01/2014לא יכולתי להעלות יותר מתמונה אחת
להלן תמונה מתוך התרשים. במידה ונדרש עוד, אני יעלה נוספות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאלונה26/01/2014
שלום
אשמח לדעת על qt קצר
האם בילדים יכול להוות בעיה ?
האם יש מידע בנוגע לתופעה זו
מתי אקג של ילד נחשב "אמין"
ידוע כי בילדים ההתפתחות אינה כשל מבוגר
ולכן המדדים הם אחרים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו26/01/2014הי אלונה
יש אכן תסמונת של QTC קצר. היא נדירה. היא יכולה ללכת עם הפרעות קצב. צריך להיות QTC מאד קצר.
לפני שמפתחים הנושא כדאי שתסרקי את האקג ותשלחי אותו כדי שנוכל להתרשם מהעניין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- PDA קטן והכרחיות של צנתורד``ר אברהם מתתיהו22/01/2014
בתי בת 11.5, לפני כשנה התלוננה על כאבים בחזה, בבדיקת א.ק.ג שנעשתה ע״י רופא הילדים היתה הרחבה קלה שלqrs, לכן נשלחנו לבדיקה אצל קרדיולוג ילדים.
בבדיקה אצל קרדיולוג הילדים נמצא (בלי שום קשר לכאב בחזה ול- א.ק.ג), שלילדה יש PDA קטן ללא אוושה, אך באקו נראה jet של ה-pda שמגיע עד המסתם.
בבדיקה חוזרת שנעשתה לפני כשבועיים, המלצת הרופא היא: ״בשל פשטות הפרוצדורה לסגירת ה- PDA והחשש מאנדוקרדיטיס, היא לסגור זאת בצינתור״.
שאלתי היא: האם הליך הצינתור הוא הכרחי, נוכח העובדה שה- PDA קטן?
לתשובתכם המלומדת אודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
PDA קטן - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו22/01/2014שלום לאמא המודאגת
את יכולה להוריד את מפלס הדאגה.
הסיכוי ש PDA קטנטן ללא אוושה וללא דלף ממשי , יגרום לבעיה כלשהי בעתיד הוא קלוש ביותר.
רפואה היא לא מדע מדויק, אך רוב הקרדיולוגים שאני מכיר מאמינים שאין צורך בכל התערבות במקרים אלה .
אמנם קשה להגיד בלי לבדוק אך לפי הפרטים שתיארת אני לא הייתי עושה דבר. (מעקב בלבד)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ד"ר מתתיהו.
אמא מודאגת22/01/2014על תשובה מהירה ומרגיעה.
האם אני יכולה להסיק מדברייך שרצוי שהילדה תבדק אצל רופא נוסף, ונקבל חוות דעת נוספת ?
תודה מראש על תשומת הלב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרטים ששכחתי לציין
אמא מודאגת23/01/2014נראה PDA קטן, דלף משמאל לימין עם מפל 83 ממ״כ, ה- jet מגיע למסתם ודופן ה- pa.
האם הנתון שהוספתי משנה את דעתך?
אני מתנצלת על השאלות המרובות.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה רבה ד"ר מתתיהו. - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו24/01/2014באופן עקרוני על נושאים לא חד משמעיים או במחלוקת זה לא רעיון רע לשמוע דעה נוספת.
הפרטים שמסרת בהמשך לא שינו את דעתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- VSDira22/01/2014
שלום, יש לי ילדה,בת שלוש וחצי.
מלידה היה לה VSD וגם ASD.
אבל עם הזמן ASD נסגר,
אבל VSD נשאר ללא שינוי.(בערך 13 מ"מ)
הומלץ לנו על ניתוח ע"י צנתור ,
האם ייתכן שהחור ייסגר עם הזמן?
הגודל שלו לא משתנה ,אבל גם לא גדל.חדר ימני של הלב מוגדל .
האם ניתן לחכות עוד קצת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
VSD - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו22/01/2014הי
האם יתכן שאת מעט מתבלבלת?
יתכן שה VSD נסגר וה ASD נותר פתוח ואותו רוצים לסגור?
אנחנו בד"כ לא מחכים עם VSD בגודל 13 מ"מ עד גיל שלוש וחצי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהVSD
אירה24/01/2014שלום,בשאלה הקודמת שלי,התבלבלתי.
לילדה שלי יש ASD בגודל של 13 מ"מ.
השאלה עד איזה גיל ניתן לדחות את הניתוח(צנתור) ?
לפני שנה גודל של החור היה בערך 15 מ"מ.
האם יש סיכוי שזה ייסגר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
VSD - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו24/01/2014הי
הסיכוי שפגם בגודל זה ייסגר ספונטנית בגיל 3.5 שנים הוא קטן למדי. (ברוב המקרים הפגמים נוטים לקטון ולהיסגר ספונטנית בעיקר בשנתיים הראשונות לחיים).
אני באופן אישי נוטה להמתין עם הצנתור עד גיל 5 לערך (בהנחה שבאקו לב הפגם נראה מתאים לסגירה בצנתור)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורים לילדים שהיה להם TGAמאור...13/01/2014
היי...
מחפשת לדבר עם הורים שגילו לילדים שלהם TGA
אשמח מאוד להבין ולדעת יותר דברים.
כבר דיברתי עם רופאים בשניידר ולפי מה שהבנתי אחוזי ההצלחה הם גבוהים וטובים אבל הייתי שמחה לדבר עם משפחה שנולד/ה להם עובר כזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה רבה רבה רבה
מאור...15/01/2014:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנו הורים לילדה מתוקה שנולדה עם tga
ישראל27/01/2014כיום היא כמעט בת 4 ב"ה. את הניתוח ביצע דר' פרנקל בשניידר שהיה מלאך מהשמיים כמובן ששאר הצוות היה מדהים לא פחות אם זה הקרדיולוגים האחיות וכו' באם תרצי אני מאמין שאשתי תשמח לדבר איתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי ישראל...
מאור...02/02/2014אני אשמח מאוד מאוד לדבר איתה :)
איך אפשר ליצור קשר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני אמא לילדה שנולדה עם tga
..10/02/2014אשמח לשוחח איתך ..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך אפשר ליצור איתך קשר?
מאור...18/02/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוד שאלה...מאור...07/01/2014
ממה המומים מגיעים?
האם יש לזה קשר לאי נטילת חומצה פולית בשליש הראשון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עוד שאלה... - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו09/01/2014הי
ברוב המקרים איננו יודעים את הסבה ליצירת מומי לב!!
יש בוודאי כאלה שיש להם רקע גנטי (כמו שכיחות גבוהה עם בעיות כרומוסומליות) ויש קשר למצבים ומחלות מסוימות(למשל סכרת) זיהומים שונים ועוד.
ידוע שלקיחת חומצה פולית לפני ההריון ובטרימסטר הראשון מפחיתים הסכוי למומים שונים כולל מומי לב .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- GTA - שאלה לגבי הלידה עצמהמאור...05/01/2014
שלום ד"ר,
בשבוע 24 התגלה בבדיקה בשניידר כי לעובר שלי יש GTA - וכי דבר זה מחייב שאני אלד בבלניסון כדי שמיד אחרי הלידה יעבירו את התינוק לשניידר.
השאלה שלי מתמקדת בעיקר בלידה עצמה שכן בשניידר אמרו שאין שום מניעה בללדת טבעי ורגיל וגם עוד רופא שהלכתי אליו אמר אותו דבר.
אני מרגישה שאני נפשית לא יכולה להתמודד עם זה, עם הציפיה ופשוט לשבת ולחכות שזה יקרה מעצמו. יש לי תינוק בבית ואני מצפה לעוד תינוק כמו שהבנת.
במידה ואני אבקש זירוז בשבוע 38 זה יוכל לסכן את העובר? לגרום שתהיה מצוקה כלשהי בזמן הלידה?
או שאין מצב לזירוז ושהם נוטים רק לקיסרי או ללידה טבעית?
בנוסף אשמח להסבר קצר על המום הזה - איך זה נעשה ואיך מתנהל בעצם הניתוח? ואיך התינוקות חיים לאחר זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
GTA - שאלה לגבי הלידה עצמה - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו07/01/2014הי
אני מניח שהתכוונת ל TGA = TRANSPOSITION OF GREAT ARTERIES שהוא מום כחלוני שבו יש היפוך של כלי הדם הגדולים.
היום הנטיה היא ללכת ללידה רגילה ברוב המקרים של מום לב.
לא נראה לי שיש הצדקה להקדים את הלידה בגלל הסיבות שאמרת אם כי לא נראה לי שזה גם יסכן כל כך את העובר אם זה נעשה בצורה מבוקרת ובצורה כזו שניתן ללכת לניתוח קיסרי מהיר אם יש בעיות בזמן הפעלת לידה..
במום זה צריך לאשפז את התינוק בפגיה ולעשות אקו לב. אם הוא מאד כחול לעתים יש צורך לעשות צנתור קטן לפתיחת המחיצה הבין פרוזדורית עם בלון (רשקינד) . בד"כ עושים ניתוח מתקן בשבועיים הראשונים לחיים ובו מחליפים את כלי הדם הגדולים ואתם גם את העורקים הכליליים.. זהו ניתוח מוצלח ברוב המקרים ולרוב הילדים מתפקדים יפה מאד אחרי הניתוח.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה לתוצאות אקו לב עוברחי03/01/2014
שלום ד"ר,
אישתי נמצאת בשבוע 19 להריון והופנתה לבדיקת אקו לב עקב הדגמה תת אופטימלית של כלי הדם הגדולים. בבדיקת אקו לב עוברי שעברה נמצא הכל תקין כולל זרימה תקינה, מלבד האאורטה העולה שנמצאה קטנה יחסית לעורק הריאה וגם באופן אבסולוטי.
להלן תוצאות הבדיקה:
Aortic Value: 0.27 cm, Z = -1.90
AAO: 0.28 cm, Z = -2.49
Pulmonary Value: 0.39 cm, Z = -0.25
MPA: 0.47 cm, Z = 0.48
Ratio AoV/PV: 0.69
הרופא הבודק המליץ ללכת ליעוץ גנטי דחוף ולסקירת מערכות חוזרת מפורטת וביקש שנגיע אליו לבדיקת אקו לב חוזרת בעוד כחודש.
אני ואישתי חוששים מאד מהמצב אליו נקלענו ויש לנו מספר שאלות חשובות:
1. כמה הממצאים הללו חמורים מבחינת הגודל של האאורטה העולה וההבדל בינה לבין עורק הריאה?
2. האם הממצאים הללו יכולים להשתנות ולהפוך לנורמליים בבדיקה הבאה בעוד כחודש או לקראת הלידה?
3. מה אחוז ההיריונות בהם מתגלים ממצאים דומים לשלנו וכמה מהם מסתדרים לקראת הלידה, אם בכלל?
4. מה הטיפול/הניתוח הדרוש בתינוק/ילד שנולד עם מום כזה ומהי איכות חייו?
5. מה אתה ממליץ לעשות במידה ובבדיקה בעוד כחודש המצב לא ישתנה?
תודה רבה על עזרתך האדיבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה דחופה לתוצאות אקו לב עובר - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו04/01/2014הי
אנו רואים לעתים באקו לב עובר צד ימין של הלב גדול משמאל. בחלק לא מבוטל מהמקרים לאחר הלידה אין בעיה משמעותית. לעתים זה כן מרמז על בעיות במסתם האאורטלי (למשל מסתם דו עלי) או הצרות שתתפתח באבי העורקים באזור שאחרי יציאת העורקים הגדולים (קוארקטציה) הראשון מצריך ניתוח והשני לעתים יגרום בעיות בהמשך כמו הצרות ו/או דליפה של המסתם שלעתים יחייבו התערבות בניתוח או צנתור בהמשך.
ככל שההבדל בגודל בין העורקים הגדולים הוא בולט יותר, יש סיכוי יותר גדול שתהיה בעיה אחרי הלידה.
לא ניתן לפרט יותר מזה במסגרת של הפורום.
נראה לי נכון לעשות ייעוץ גנטי וגם מעקב אקו לב עובר. ולברר אם התופעה מקצינה או לא ואז לקבל ייעוץ לגבי ההמשך מקרדיולוג הילדים שבצע את הבדיקה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פגם במחיצות הלב של העוברד``ר אברהם מתתיהו02/01/2014
היי
ביצעתי סקירת מערכות מאוחרת והרופא ציין "חשד לVSD" פגם במחיצות הלב של העובר.
לטענתו החור קטן יחסית-
רציתי לדעת מה הסיכויים שהחור ייסתם עד הלידה באופן טבעי?ומה הסיכוי שאולי בכלל דרך בדיקת אקו לב יתברר שאין בכלל VSD.
כמו כן, הוא ציין גם חשד ל ARSA. מה זה אומר על סיכון בריאות העובר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
vsd - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו02/01/2014הי יפית
יש התייחסות לנושא VSD באותו עמוד של הפורום. צריך לעשות אקו לב עובר ולפי הממצאים לדון.(גם לגבי ה VSD וגם לגבי ה ARSA )
ARSA = anomalous right subclavian artery
זהו וריאנט נורמלי שבו העורק ליד ימין יוצא במקום אחרון מהקשת של אבי העורקים במקום באופן הרגיל במקום ראשון (ראה תמונה בעמוד 4 בתשובה לאותה שאלה) ועובר משמאל לימין מאחורי הקנה. בד"כ אינו גורם ללחץ על הקנה. וריאנט זה אין לא משמעות רבה ויש לא מעט כאלה שמסתובבים בינינו ולא מודעים לכך שיש להם ממצא כזה. יש מספר מאמרים שטוענים (אם כי יש כאלה ששללו זאת) שיש קשר סטטיסטי מסוים בין קיום ARSA לתסמונת דאון ולחסר חלקי של כרומוסום 22 (די ג'ורג') ולכן כאשר יש ממצא כזה באקו לב עובר (האם עשיתם אקו לב עובר? אם לא כדאי לדעתי לעשות לפני ההחלטות) יש שמאמינים שיש לבצע בדיקת מי שפיר לספירת הכרומוזומים וגם בדיקת FISH לשלול חסר חלקי של כרומוסום 22.
אם הבדיקות הללו תקינות אז אין לממצא משמעות של ממש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה!!!!!איציק26/12/2013
שלום
אני בן 17. יש לי VSD קטן (בערך 2מ"מ) במחיצה הקרומית ורציתי לדעת אם זה יוריד לי פרופיל בצבא, ואם אני אוכל ללכת לסיירות\קרבי (מטכ"ל, אגוז, אולי גולני). הקרדיולוגית שלי אמרה שאין לי שום הגבלות ואני יכול לעשות הכל אבל יכול להיות שיורידו לי בצבא בגלל הסיבות שלהם. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה דחופה!!!!! - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו29/12/2013הי איציק.
בהנחה שאתה מתאר נכון מה שיש לך ובלי לראות את המכתב מהקרדיולוג,
VSD במחיצה הקרומית יוריד לך הפרופיל כנראה ל 72 .
זה עדיין קרבי. איני יודע איך הצבא קובע בדיוק מי ילך לאן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- vsd בסקירה מוקדמתמרינה18/12/2013
שלום דוקטור.
היום בסקירה מוקדמת רופא אמר לי שהודגם vsd ואמר שבור המקרים זה נסגר בשבוע 20.נתן לי הפנייה לאקו עוברי. באיזה שבוע ניתן לעשות אקו כי במידה ועדיין יהיה vsd אני אצתרך לבצע מי שפיר וזה עושים עד שבועה 22. ומנסיונך העם ברוב המקרים זה באמת נסגר ? והעם מום זה נחשב לרציני ? תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
vsd בסקירה מוקדמת - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו18/12/2013שלום מרינה
לא אמרת איזה סוג VSD נמצא. במחיצה הבין חדרית יש אזור עבה יותר (שרירי) ואזור מאד דק כמו נייר (חלק קרומי). VSD במחיצה הקרומית יש לו השלכה גנטית גדולה יותר מאשר במחיצה השרירית.
כמוכן בסקירה מוקדמת (ולעתים גם מאוחר יותר ) לעתים אין רואים היטב את החלק הדק ונדמה שיש פגם במחיצה ומאוחר יותר באקו לב עובר מתברר שאין VSD (נתקלתי בלא מעט מקרים כאלה). אם אכן יתברר שיש VSD ללא מומים נוספים, גם אז אין זו בעיה רצינית, חלקם נסגרים ספונטנית וחלק זקוקים לסגירה בצנתור או ניתוח ואז הילד בסדר גמור ברוב המקרים.
אם צריך לעשות מי שפיר ניתן לעשות גם אחרי שבוע 22.
אני מציע לך לעשות האקו לב עובר בשבוע 21 , אז בד"כ רואים לא רע ואם יימצא VSD ניתן יהיה מיד אח"כ לעשות את בדיקת מי השפיר (כולל צ'יפ גנטי).
בסה"כ לא נראה לי שיש סבה להיכנס ללחץ בשלב זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)