פורום קרדיולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד"ר אברהם מתתיהו
ד"ר אברהם מתתיהו
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר אברהם מתתיהו ללא פרסום בפורום

• 3 נקודות בלב העובר
    ורד
    14/01/2015

שלום, בת 40 הריון שני מ IVF (בבית ילד בן שנה וחצי) בדיקת שקיפות וסקר שליש ראשון הכל תקין. בדיקת סקירת מערכות מוקדמת הכל תקין "פרט" לשלוש (!!!) נקודות לבנות בלב העובר. יש הפניה לאקו לב עובר. שאלתי, האם 3 נקודות = ל3 סימנים רכים או בגלל שכולם נקודות בלב זה נכנס לקטגוריה של סימן רך אחד? על מה יכולות להעיד 3 נקודות בלב? תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    3 נקודות בלב העובר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• 3 נקודות בלב העובר - תגובה

ד''ר אברהם מתתיהו
    14/01/2015

הי ורד.
    לפי דעתי אין חשיבות רבה למספר הנקודות. בסה"כ זה סימן רך שמעלה במקצת הסיכוי לדאון. (מלבד הסימן הרך, לנקודות הללו אין חשיבות ואני נוהג להסביר לנשים שהם למעשה כמו נקודות חן).
    בגיל שלך יש הרבה שעושים בדיקת DNA עוברי (בתשלום) או דקור מי שפיר בכל מקרה .
    במידה ולא עושים יש חשיבות לאקו לב עובר (אם מוצאים באקו לב עובר מומים מסוימים בלב העובר זה מעלה ממש את הסיכוי לדאון ואז באמת חשוב לעשות מי שפיר)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עובר
    אלה
    07/01/2015

שלום ד"ר
    אני בהריון שבוע 12.5 תאומים. אתמול בשקיפות העורפית ביצעו בדיקת דופק ובפעם הראשונה עם קול וגרף יפה. עובר אחד בעל דופק מהיר וחזק, והשני, דופק חלש וגם הגרף מאוד נמוך. זה היה מאוד בולט, הפער בין הדפקים ובקושי הספקתי לראות ולשמוע כי הבודק המשיך מהר הלאה.

האם יש משהו שאני יכולה לעשות כרגע כדי לבדוק את זה או לטפל בזה. אני יודעת מה ראיתי והדופק השני חלש ואני לא רוצה שיפספסו בעיה בגלל שזה תאומים.

תודה רבה
    אלה

לקביעת תור
    סגירה
    עובר

הוספת תגובה

• עובר - תגובה

ד''ר אברהם מתתיהו
    07/01/2015

הי אלה
    נראה לי שזו שאלה לגניקולוג שבדק.
    בדיקות הדופק נעשות לרוב ע"י טכניקה של דופלר ויכול להיות עניין טכני פשוט ללא כל בעיה.
    אני מאמין שהרופא שעשה לך את הבדיקה יוכל בודאי לענות לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי

אלה
    07/01/2015

הגניקולוג שבדק היה לא מיומן ומבועת מהבדיקה, ובכל זאת בעבור הראשון הדופק נראה תקין ומהיר ובשני אחר לגמרי. אבל אין לי מה לשאול אותו.
    אני שואלת עקרונית, האם בשלב כזה (שבוע 12.5) במידה וחס וחלילה יש בעיה בדופק (חלש, איטי וכו'), האם נהוג לעשות משהו מלבד מעקב בסקירה המוקדמת בעוד שבועיים?
    האם במידה ויש בעיה מפנים לקרדיולוג ילדים או עורכים לאישה בדיקות?

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי - תגובה

ד''ר אברהם מתתיהו
    08/01/2015

אלה שלום
    שוב אני אומר שלדעתי זה היה עניין טכני. אם את מרגישה לא נוח עם העניין ואם את לא סומכת על הרופא שבדק, מציע לחזור על הבדיקה אצל מישהו אחר.
    לא נראה לי שיש צורך בכל מקרה בהתערבות של קרדיולוג ילדים בשלב כזה מוקדם.
    במדה ויהיו שאלות לגבי המבנה והתפקוד של הלב מאוחר יותר אפשר יהיה לעשות אקו לב עובר (לא מעט ממקרי התאומים מופנים בכל מקרה לבדיקה זו)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר מתיתיהו

אלה
    11/01/2015

שלום

קבעתי תור לבדיקה נוספת ובסוף החלטתי לא ללכת. גם יותר מדי בדיקות ולחיצות וכאלה זה מיותר, ואני מקבלת את דעתך שסביר שהז היה עניין טכני.
    אני אחכ הלסקירה המוקדמת בעוד שבועיים.

אבל כדי להבין - בבדיקה של העובר השני הופיע גרף נמוך מהראשון (הקווים היורדים ועולים האלה היו נמוכים מאוד ביחס לעובר הראשון) והכל נשמע חלש ואיטי יותר, כמו סחף כזה. זה הגיוני שפשוט הדופלר לא הונח במקום הנכון רחוק מהלב - גם כשהגרף נמוך או שבמקרה והדופלר רחוק - הגרף עדיין גבוה כי הקצב גבוה ורק שומעים חלש יותר וכו'?

תודה
    אלה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר מתיתיהו - תגובה

ד''ר אברהם מתתיהו
    12/01/2015

הי
    לא ראיתי הבדיקה אך בעקרון, בטכניקה של דופלר, כוון הזרימה הוא מאד חשוב. אם דוגמים כלי דם שבו הזרימה מתקרבת או מתרחקת מהמתמר יהיה רשום יפה וחזק, לעומת זאת אם הזרימה היא מאונכת למתמר הרשום יותר נמוך וחלש. כנראה שזה מה שהיה בבדיקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה! לגבי סקירת מערכות

אלה
    12/01/2015

הבנתי שבקופח מבצעים א. סאונד שבודק מספר איברים וזו לא ממש סקירה, ואילו באופן פרטי מבצעים בדיקה קפדנית יותר, בכלל וגם בהתייחס לנושא הלב - האם בבדיקה פרטית לתאומים אכן יש יותר מידע מפורט בעניין הלב?
    ומשתי הבדיקות איזו היית ממליץ לבצע באופן מורחב המוקדמת או המאוחרת (בהיבט של הלב)?

וההסברים שלך מאוד עוזרים, סופסוף רופא שמסביר ומפרט בגובה העיניים.
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה! לגבי סקירת מערכות - תגובה

ד''ר אברהם מתתיהו
    14/01/2015

קשה לי להתייחס לסקירות כי אני לא עושה אותם. הגניקולוגים מבצעים.
    לגבי אקו לב עובר, שכיח שעושים בתאומים. שבוע 23 בד"כ אפשר לראות לא רע את הלבבות של התאומים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מסתם דו צניפי וריטלין
    עדי
    07/01/2015

שלום,

בני, בן שש וחצי, אובחן בגיל שנה כבעל מסתם דו צניפי Bicuspid Aortic Valve.
    בביקורת האחרונה לפני כחודשיים כתב הרופא: "התרחבות קלה של האאורטה יותר באיזור ה CUSPS, אך בגבולות הנורמה. תפקוד המודינמי תקין עם דליפה מינימלית של המסתם."
    שאלתי -
    האם יש סיכון בלקיחת ריטלין במצב זה? קראתי שתופעות הלוואי עם אבחנה כזו יכולות להיות מסוכנות, האם זה נכון?
    אם כן, האם יש חלופות אחרות שניתן לשקול?

תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    מסתם דו צניפי וריטלין

הוספת תגובה

• מסתם דו צניפי וריטלין - תגובה

ד''ר אברהם מתתיהו
    07/01/2015

הי עדי
    ריטלין מעלה מעט את הדופק ולחץ הדם. במקרה שלכם , אם אין הצרות או דליפה של ממש של המסתם ואם אבי העורקים בתחום הנורמה ובתנאי שהאקג תקין (האם הקרדיולוג שלכם ראה אותו?) ואם אין רקע של הפרעות קצב במשפחה.
    בתנאים אלה איני רואה בעיה לקחת ריטלין אם יש אינדיקציה.
    לא כדאי לשאול גם את הקרדיולוג שמטפל בילד?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, בהחלט אפנה להתייעצות

עדי
    07/01/2015

גם עם הקרדיולוג המטפל בו.

המשך יום נעים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    אנה
    31/12/2014

שלום
    בפעם אחרונה שנפגשנו שחכתי לשאול אותך
    כזכור התינוקת שלי עם tof
    מה צריכה להיות הסיטורציה שלה בתאם למצב? בנתיים זה נע בין 93 -97
    ועוד שאלה כשהיא מתחילה לבכות ואנחנו לא מרמים באותו רגע אז היא מבכי נהיית מעט כחולה אחרי כמה דקות חולף זה תקין? חוץ מזה הכול תקין עולה יפה במשכל לללא כיחלון
    תודה

סליחה על אורך

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

ד''ר אברהם מתתיהו
    05/01/2015

סטורציה של 93-97 היא לא רעה בשביל TOF
    בכי יכול לגרום לירידה זמנית בסטורציה אך אם לא חולף אחרי שהילד נרגע יש להודיע לנו, כי יש לעתים ב TOF התקפים של כחלון (SPELLS ) שמצריכים התייחסות רפואית ויכולים גם להביא אותנו להחלטה להקדים התקון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשת אורטה ימנית
    שמרית
    23/12/2014

בני בן 4 חודשים עבר בדיקת CT ונמצא כי יש לו קשת אורטה ימנית וסובקלביאן אברנטי שדוחק את הקנה והושט. בנוסף ושט פעורה לאורך כל הדרך.
    הוחלט לנתח אותו בשבועיים הקרובים, אני בחרדה נוראית, אשמח בבקשה אם תוכל לפרט לי על ממצאי ה CT מזה אומר סובקלויאן אברנטי? ומזה אומר ושט פעורה?
    בנוסף אשמח אם תוכל לפרט לי על מהלך הניתוח? האם זה מוגדר ניתוח קשה? זמן החלמה? ורופאים מומלצים בתחום. תודה מראש, שמרית

לקביעת תור
    סגירה
    קשת אורטה ימנית

הוספת תגובה

• קשת אורטה ימנית - תגובה

ד''ר אברהם מתתיהו
    24/12/2014

מצורפת תמונה של האנטומיה (אני מקוה שאכן תוכלי לראות אותה)
    הקת הימנית באה מקדימה ואח"כ מימין ומאחור לקנה. כאשר העורק הסובקלביה יוצא בצורה אברנטית אחרון בקשת הימנית (במקום ראשון) הוא עובר מאחורי הקנה ויכל לעתים להווצר לחץ על הקנה. רק אם החולה סובל מקושי בנשימה או בליעה יש לעשות ניתוח לשחרר את הלחץ. זה לא נחשב ניתוח קשה ובד"כ נעשה בחתך בחזה השמאלי.
    לא ברור לי למה התכוונו במושג ושט פעורה וכדאי שתשאלי את מי שנתן התשובה

ד``ר אברהם מתתיהו
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אקו לב עובר
    שיר
    07/12/2014

אשמח להסבר:
    מסתמי VA-AR תקינים TR קל
    PRN וPRA תקינים
    ניקוז ורידים ריאתיים וססטמיים תקינים
    אין RE קצב לב עובר סינוס
    NORMAL FATAL ECO

אז זה תקין או לא תקין ?

לקביעת תור
    סגירה
    אקו לב עובר

הוספת תגובה

• אקו לב עובר - תגובה

ד''ר אברהם מתתיהו
    08/12/2014

הי שיר
    אני לא משתמש ברוב ראשי תיבות אלה. כמוכן נראה לי שנפלה טעות בחלק מהם.
    מציע שתצלמי את התשובה ואראה את המקור ואוכל להתייחס, אך לפי הסיכום של הבדיקה נאמר שהבדיקה תקינה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• VSD
    מ
    26/11/2014

שלום רב,
    רציתי להתייעץ בנושא חשד ל-VSD (פגם פריממברנוטי במחיצה) שנמצא בסקירה שניה , שבוע 23.
    יש לי תור מיידי לאקו לב, אך בינתיים רציתי לברר האם ייתכן שהחור גדל בשבועות האחרונים?
    בסקירה הראשונה הרופא ציין באולטראסאונד שאין פגם במחיצה ובאמת לא רואים מעבר של דם בין האזורים. אבל בסקירה השנייה, הרופא חשד שאולי יש.

אשמח לדעת האם יכול להיות שזה גדל?

אשמח לשמוע גם המלצותיך לגבי המשך הבירור והטיפול.
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    VSD

הוספת תגובה

• VSD - תגובה

ד''ר אברהם מתתיהו
    26/11/2014

הסבירות שזה גדל משמעותית לא גדולה אם כי ברור שתאורטית זה יכול לגדול עם גדילת הלב.
    סביר יותר בעיני שמישהו טעה לגבי הפגם. לא ניתן בוודאות לשלול VSD בסקירה או באקו לב עובר ויש אזור במחיצה שהוא מאד דק ולעתים נראה כאילו יש שם פגם שאינו אמיתי.
    נראה לי שכדאי לחכות לאקו לב עובר (בבדיקה זו מתמקדים יותר בלב ומסתכלים על המחיצה בזוויות שונות והסיכוי לטעות קיים אך נמוך יותר לדעתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צל לב מוגדל
    סיוון
    24/11/2014

שלום רב

בביקור במרפאה "בטרם" ביצעו לבני בן ה 7 חודשים צילום חזה, הרופא במקום אמר כי הריאות תקינות אך כי יש צל לב מוגדל..אך מצד שני בפענוח הצילום כתוב כי הצל לא מוגדל...בקיצור נשארנו מבולבלים...אשמח אם תוכל להסתכל בצילום המצורף ולחוות דעתך

לקביעת תור
    סגירה
    צל לב מוגדל

הוספת תגובה

• צל לב מוגדל - תגובה

ד''ר אברהם מתתיהו
    26/11/2014

הי סיוון.
    קשה מאד לפרש צילומי חזה בגיל זה. לרוב הצילום נעשה בשכיבה וזה משנה התמונה. בנוסף לקטנים יש עדיין את בלוטת התימוס שמתמזגת עם צל הלב וזה יכול לתת רושם של הגדלת הלב.
    אם יש ספק נתן להשלים אקו -לב וקרוב לוודאי לא תמצא כל בעיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיסה ארוכה, האם אפשר??
    אמא
    23/11/2014

שלום ד״ר, התינוק שלנו נולד בשבוע 38+6 בניתוח קיסרי בשל מצג עכוז. בגיל יומיים נמצא בבדיקה pfo עם דלף משמאל לימין וPDA מזערי.tr מינימלי ומפל 28 ממ״כ. ללא עדות להפרעה בתפקוד הלבבי. הוא הוזמן למעקב אחרי חצי שנה. כעת טרם המעקב הוא בן ארבעה וחצי חודשים ואנו טסים השבוע, מדובר בטיסה ארוכה (עם קונקשן לעוד טיסה של שעה),האם יש בעיה עם הצטרפותו לטיסה?

לקביעת תור
    סגירה
    טיסה ארוכה, האם אפשר??

הוספת תגובה

• טיסה ארוכה, האם אפשר?? - תגובה

ד''ר אברהם מתתיהו
    23/11/2014

הי
    אין כל בעיה לטוס
    בילוי נעים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי שאלה דחוף!
    דיאנה
    17/11/2014

ערב טוב
    היום הייתי עם הבן שלי אצל הרופא ילדים
    הוא בן 7 חודשים נולד ללא בעיות בכלל מלבד צהבת קלה
    יש לציין כרגע יש לו דלקת בסימפונים
    הרופא אמר שהוא שומע רשרוש בלב ואמר שאם זה יחזור על עצמו יש לבצע אגו לב

אני מאוד לא רגועה יש לי סיבה לדאגה?
    זה משהו רציני?

לקביעת תור
    סגירה
    הי שאלה דחוף!

הוספת תגובה

• הי שאלה דחוף! - תגובה

ד''ר אברהם מתתיהו
    17/11/2014

הי דיאנה.
    המלה רשרוש אינה אומרת הרבה ויש לחצי מהילדים רשרוש ללא בעיה לבבית.
    (את יכולה לעיין במאמר שמופיע בפורום על אוושה, יש שם הסבר מפורט על העניין)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רחבה של הפרוזדור הימני, חדר ימני ועורק הריאה
    ד``ר אברהם מתתיהו
    17/11/2014

שלום!
    כתבתי פה לפני כחודש על זה שרופאת ילדים בטיפת חלב אמרה שלבן שלי יש איוושה בלב. היינו אצל קרדיולוג ילדים והוא אמר שיש לו מום מולד בלב. זה התוצאות שהוא רשם: אקו דופלר צבע: מנח וחיבור תקינים לחללי הלב. נצפתה הרחבה של הפרוזדור הימני, חדר ימני ועורק הריאה. כמו כן נצפה חדר שמאלי צנוע במימדיו ובדיאסטולה 17 מ"מ, שורש האאורטה 9 מ"מ. תפקוד החדרים תקין, ללא הפרעה סגמנטרית, ללא היפרטרופיה. נמצא עיכוב קל בתנועת החייץ הבין חדרי. בזרימת המסתם המיטרלי E>A. אין חסימה תת מסתמית במוצא החדרים. התפקוד הדיאסטלי תקין: תבנית הזרימה הדיאסטולית במסתם המיטרלי תקינה.תמט אינספירטורי פיזיולוגי של הוריד הנבוב התחתון. מרקם, תנועה וזרימה תקינים במסתמים האאורטלי, המיטרלי והטריקוספידלי. נצתפה היצרות מתונה במסתם הריאתי עם מפל CW דופלר של 32 ממ"כ. מהירות זרימה זו מושפעת גם כן מהזרימה העודפת במסתם הריאתי על רקע הדלף משמאל לימין ברמת הפרוזדורים. נצפתה רגורגיטציה מזערית- פיזיולוגית במסתם הטריקוספידלי ובמסתם הריאתי. מפל הלחצים הסיסטולי במסתם הטריקוספידלי 18 ממ"כ. הלחץ הריאתי מוערך תקין.נצפה דלף מתון אך משמעותי משמאל לימין מבעד ל Secunudum ASD אשר קוטרו 9 מ"מ. כמו כן נצפה מסתם ע"ש אאוסטכיוס מפותח בפרוזדור ימין. לא נצפה תפליט פריקרדיאלי. גודל תקין בשורש האאורטה. גודל וזרימה תקינים בקשת האאורטה השמאלית. מוצא תקין לעורקים הכלליים.
    הרופא אמר שאין הגבלות תפקודיות עם הבן שלי, תזונה, טיפול וחיסונים כמקובל. הנחה אותי ואת בעלי להתחסן נגד שפעת וכתב שיהיה צורך בבדיקות עוקבות כדי לקבוע את הצורך והתזמון להתערבות. אמר לחזור אליו כשהבן שלי יהיה בן 7 חודשים, עכשיו הוא בן 3 חודשים. רציתי לשאול האם יש סיכוי שהחור הזה יסגר לבד? לא ברור לי מה גודל החור, האם זה מסוכן? ומה סוג ההתערבות, ניתוח או צנתור? ובאיזה גיל לדעתך תיעשה ההתערבות במידה והוא גדל נורמאלי, עולה במשקל, אוכל טוב וכ'?

הוספת תגובה

• חור בלב - תגובה

ד''ר אברהם מתתיהו
    17/11/2014

הי מאיה
    מדובר ב ASD לא קטן. יש חלק שנסגרים , לרוב בשנתיים או שלוש שנים ראשונות לחיים. מאחר והילדים אינם סובלים בשנים הראשונות, הנטייה היא לחכות. אם הפגם לא נסגר ונשאר משמעותי הולכים לסגירה בצנתור(אם השוליים מסביב מתאימים למטרייה ואם לא, אז ניתוח). אנו נוטים לעשות הצנתור בערך בגיל 5 שנים (אם כי יתכן שיש שנוהגים אחרת)
    בסה"כ הבעיה לא קשה ויש לה פתרונות טובים בצנתור או ניתוח ואז בד"כ הילד בריא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ועוד כמה שאלות

מאיה
    18/11/2014

הרופא שבדק אותו אמר להימנע ממקומות סגורים כמו קניונים וכדומה כדי שלא יחלה.. האם ההנחייה היא גם בקיץ ובכלל כל הזמן? ובמידה וינתחו אותו רק בגיל 5, גם צריך להיזהר ממקומות סגורים? ומה עם גן ילדים? נגיד בחורף המון ילדים חולים..

ועוד שאלה , הכפות ידיים של הבן שלי רוב הזמן לחות ובזמן יניקה הוא מזיע בראש, יש קשר לבעיה בלב?

תודה,

מאיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ועוד כמה שאלות - תגובה

ד''ר אברהם מתתיהו
    18/11/2014

הי מאיה
    לרוב הילדים עם ASD אין כל תופעות קליניות. לדעתי את צריכה להתנהג אתו די רגיל. בחורף זה לא חכם להסתובב בין עשרות אנשים משתעלים, אך לדעתי לא צריך גם להגזים ולהשתדל לחיות די רגיל. נראה לי קצת מוקדם לגן.
    הזעה בראש או בכפות ידיים ללא קוצר נשימה ועם עליה תקינה במשקל, כנראה לא קשורה ללב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובות

מאיה
    18/11/2014

התכוונתי לגן בהמשך, בינתיים אני איתו בבית לפחות עד 7,8 חודשים..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אקו לב עובר
    לירז
    14/11/2014

שלום
    אני שבוע 15+6 ועשיתי סקירת מערכות מוקדמת בה אבחנו חדר ימני חשד להיפופלסטי ומוצא לא תקין של עורק הריאה. קושי באיבחון מדוייק של המום
    וכמובן שלחו אותי לאקו לב עוברי בהקדם
    אני ממש בלחץ מהעיניין ואני לא מוצאת שום מידע בנושא, אשמח לקבל איזשהו הסבר על מה זה אומר ומה הסיכויים שבמצב כזה ימליצו על הפסקת הריון?

לקביעת תור
    סגירה
    אקו לב עובר

הוספת תגובה

• אקו לב עובר - תגובה

ד''ר אברהם מתתיהו
    14/11/2014

הי לירז
    נראה לי שעדיף לעשות אקו לב עובר ולהגיע לאבחנה מדוייקת של הבעיה לפני שעושים דיון על הנושא.
    במקרים כאלה שיש חשד למום לב אנו משתדלים לעשות אקו לב עובר בשבועות מוקדמים כמו אפילו 16 או 17 ובהרבה מקרים נתן להגיע לאבחנה ברורה ואז אפשר לעשות דיון על הבעיה.
    ייעוץ לגבי המום, עדיף שיעשה ע"י קרדיולוג הילדים שמבצע את הבדיקה וזו ניתנת כאמור להיעשות בימים הקרובים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התעבות אקונגית בסקירה מוקדמת
    שירי
    12/11/2014

שלום, אתמול עשיתי סקירה מוקדמת (שבוע 15) והרופאה ראתה התעבות אקונגית בחלקה התחתון של המחיצה בין החדרים בלב... המליצה לעשות אקו לב עובר או סקירה מכוונת ללב... האם האקו יותר אמין מהסקירה כי זה מבוצע ע"י קרדיולוג? או שאפשר להסתמך על הסקירה אם היא תצא תקינה? או שכדאי לעשות גם וגם? פשוט לסקירה יש לי תור לשבוע 18 ולאקו רק לשבוע 20..קשה לחכות עם הלחץ הנפשי הזה..

הוספת תגובה

• התעבות אקונגית בסקירה מוקדמת - תגובה

ד''ר אברהם מתתיהו
    13/11/2014

הי שירי
    נראה לי שכדאי לעשות את שניהם.
    אמנם קשה לחוות דעה בלי לראות אך נראה לי שכדאי להוריד את מדד הלחץ והדאגה. סכוי גדול שזה לא בעיה של ממש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• Pfo וצלילה
    ענת
    31/10/2014

שלום, האם יש הנחיות ספציפיות לתינוק עם pfo של 2 מ״מ הנוגעות לצלילה במים ובכלל?
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    Pfo וצלילה

הוספת תגובה

• Pfo וצלילה - תגובה

ד''ר אברהם מתתיהו
    03/11/2014

הי ענת
    כשמדברים על PFO ובעיות בצלילה, הכוונה לצלילה עמוקה של 30 מטר עם בלונים ולא בבריכת שחיה של ילדים.
    גם בנושא של צלילה עמוקה לא כולם מסכימים לגמרי.
    אם וכאשר זה יהיה רלוונטי מציע לך להתייעץ עם רופא צלילה. (יתכן מאד שה PFO גם יסגר עד אז, כי הוא שכיח יותר בתינוקות וחלק לא קטן נסגרים עם הזמן)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה דחופה
    אנה
    24/10/2014

היי
    אני מקווה שאתה זוכר אותי אני עם תינוקת היום בת חודש וים שאובחנה עםtof
    אחרי הביקור שלי אצלך לפני שבועיים..
    אני לא יודעת מה לעשות
    אחרי אוכל מתחילה לשתנק את שפולטת בקשת למרות
    שהילדה עולה עולה יפה במשקל..
    בקושי ישנה רוב הזמן בוכה יש תחושה שמאוד קשה לנשום היא מתנשמת
    במיוחד בלילה יש קשים בנשימה ,גם שישנה מחרחרת מאוד חזק ונושמת מאוד חזק..
    לפני שבוע בביקור אצל רופא הילדים הסיטורציה היתה בסדר יחסית למצב
    92-93
    אני מטפטפת לה טיפות מי מלח בהמלצת רופא הילדים לא הטבה
    יש לך המלצה איך אפשר לעזור לה?
    תודה
    אנה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה דחופה

הוספת תגובה

• המשך

אנה
    25/10/2014

אווקי תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה