מידע רפואי
פורומים
- ניתוחים פלסטיים, ניתוחי אף, כירורגיה פלסטית
- הורים ומתבגרים, גיל ההתבגרות
- ביטוח לאומי
- שרירנים ברחם - מיומה
- נכים, שיקום נכים - תמיכה
- כירורגיה כללית, כירורגיה אנדוסקופית
- בניית ציפורניים
- יתר לחץ דם, לחץ דם גבוה
- פסיכולוגיה ילדים
- הגנה עצמית, הגנה עצמית לנשים
- הפרעות שינה ועייפות
- פגים
- רפואת ילדים, מחלות ילדים
- פיברומיאלגיה
- יובש בעיניים, יש לך עיניים יבשות?
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
ד"ר אילן בוש
פסיכיאטר ילדים בכיר. מומחה בפסיכיאטריה ילדים ונוער, הפרעות קשב וריכוז, מתן ייעוץ פסיכולוגי, פסיכותרפיה, אוטיזם, גיל ההתבגרות, הפרעות חרדה, הגיל הרךד"ר אחיה אמיר
מומחה לגסטרו-ילדים מחלות כבד, תזונת ילדים ורפואת ילדים. תחומי טיפול: כאבי בטן כרוניים, עצירות כרונית, קרוהן, קוליטיס, צליאק, הליקובקטר פילור, מחלות רפלוקס ועוד.
- עצובה עצובהרינת20/05/2012
אני ככ עצובה, אחרי שנה של מאבק בבולימיה הצלחתי לא להקיא 6 ימים רצופים
!!! אושר עילאי... שליטה... חיוניות... לא כואב....
אבל היום נפלתי בגדול.... בולמוס ענק - חבילת עוגיות, 2 חבילות שוקולד, ממרח שלם של נוטלה עם כיכר לחם...
הקאתי מה שיכולתי ואז רצתי לבורגראנץ - טבעות בצל, צ'יפס, חטיפי תירס, חטיפי עוף.... ניסיתי להקיא כמה שיותר אבל לא יודעת מה הצלחתי.....
אהההההה למה???? מרגישה שנפרץ הסכר! עד שחשבתי שאני מצליחה סופסופ
עצובה עצובה עצובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצובה עצובה - תגובה
אפרת לוי21/05/2012שלום רינת,
קראתי בעצב את הודעתך, המאבק בבולמיה ,ובכלל בהפרעות אכילה ,עמוס עליות וירידות.
החוויה של אובדן השליטה, הסכר שנפרץ בו אינך שולטת על מה שאת אוכלת ומכניסה לגופך
היא חוויה קשה ביותר.
איני יודעת האם את נמצאת בטיפול פסיכולוגי, חשוב לי להדגיש כי התקפי הזלילה וההקאות
מהווים ביטוי למצוקות רגשיות. ( גם אם זה נראה לך לא שייך, מנותק וכו') .
והדרך, לדעתי, היחידה לטפל בבעיה לעומק היא לא על רק על ידי כך שתתאפקי לא להקיא
אלא בנוסף על ידי תהליך רגשי בטיפול שמטרתו להכחיד את ההקאות.
את מוזמנת להיעזר ולהיתמך בפורום, אם את זקוקה לעזרה או הכוונה אל תהססי לפנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אפרת
רינת21/05/2012את צודקת לגמרי ומה שהכי עצוב זה שאני יודעת את כל זה ועדיין עושה את זה. אני בטיפול פסיכולגי ודיאטני ועדיין לא יוצאת מזה.... זה כ"כ מייאש!!! ובגלל התפיסה הבולימית של שחור לבן נכנסתי עכשיו שוב לסחרור של בולמסים והקאות - יומיים שלמים שנדמה שזה כל מה שאני עושה... בעבודה, בבית, בקניון - שום דבר לא עוצר אותי! מיואשת כ"כ!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אפרת - תגובה
אפרת לוי22/05/2012היי רינת,
אל תרימי ידיים, גם אם כרגע קשה, ההתקף יעבור.
הכי חשוב להמשיך בטיפול ולהתמיד בו , מדובר בתהליך שלוקח זמן, תהליך עמוק אותו תעברי ותוך כדי זה 'תוותרי' על ההקאות והזלילות.
ההקאות והזלילות מבטאות דברים שעדיין אין לך את המילים והיכולת לאמר אותם או לעכל אותם. הטיפול עובד על המקומות האלו.
בואי ננסה לחשוב יחד מה יכול כרגע לעזור לך להפסיק את הבולמוסים?
האם כדאי שתקבעי פגישה נוספת עם הפסיכולוג/ית והדיאטנית, נכנסת לסחרור , שאת מתקשה לעצור אותו ואת צריכה עזרה מבחוץ ,שתרגיע את הסערה.
יתכן גם ומאוד רצית להפסיק את ההקאות ולהוכיח לעצמך שאת יכולה ובמשך 6 ימים התאפקת ואז 'הכל גלש החוצה'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך להבחין באנורקסיהבני17/05/2012
יש סימנים מטרימים לאבחן אנורקסיה? הבת שלי לא רזהף, אבל אני לא ממש רואה אותה אוכלת.. וגם לא אשתי..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך להבחין באנורקסיה - תגובה
אפרת לוי17/05/2012שלום בני,
מיעוט אכילה הוא רק אחד מהסמפטומים של הפרעת אכילה.
האם קיימות התנהגויות אחרות כמו: עיסוק רב בספורט ופעילות גופנית, המנעות מארוחות משפחתיות? עיסוק מוגזם בגוף ובמראה?
גם אם אינה יורדת במשקל זה עדיין לא שולל קיומה של הפרעת אכילה.
האם ניסיתם לברר אתה , לשאול אותה, מדוע אינה אוכלת?
יתכן ומעוט האכילה מבטא ירידה במצב הרוח, ומעיד על מצוקה או משבר אותו היא חווה, ולאו דווקא הפרעת אכילה.
ממליצה לכם לשאול אותה כיוון שבוודאי משהו קורה לה , לא ברור לאיזה כוון , אך הפסקת האכילה/ מעוט אכילה הוא סמפטום למשהו.
כדאי לקחת אותה גם להתייעצות עם תזונאית , במידה ואינכם רגועים ויש החמרה במצבה ממליצה לפנות לפסיכולוג על מנת לאבחן את מצבה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקרן ואפרת בה17 לאפרילנטע05/05/2012
קרן ואפרת היקרות תודה :-)
עניתי לכן ממזמן בהודעה ארוכה ומשום מה לא שמתי לב שזה לא נשלח בכלל....
אז אני בגדול בסדר עדיין מתנדנדת בין עליות ומורדות אבל ללא ספק התקדמתי הרבה.
אני כרגע בטיפול ודי עקבית אני חושבת שנהיתי יותר עצמאית ואחראית אבל מה שאני מרגישה זה שכולם (כלומר הצוות שמטפל בי ) כבר לא מאמינים בי ומיואשים ממני.
אני מרגישה שזה חוסם אותי מלהתקדם כי לא מאמינים בי אני חשה את זה גם ללא מילים. (למרות שלא פעם הבנתי את זה גם ע"י מילים )
מצב מוכר? יש מה לעשות?
שיהיה לכן המשך שבת שלום:-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקרן ואפרת בה17 לאפריל - תגובה
אפרת לוי07/05/2012נטע יקרה,
מצטערת שפספסתי את הודעתך.
מאוד חשוב שיש קביעות בטיפול שלך , ואני שמחה לשמוע שהתקדמת, על אף העליות והירידות. ההתקדמות בטיפול היא לא ליניארית.
יתכן והיאוש וחוסר האמון אותו את מרגישה מצד הצוות המטפל מבטא תחושה פנימית (מפחידה) שלך שאינך מאמינה שתוכלי לצאת מהמצב הזה ושהמאבק הזה חסר סיכוי.
האם תוכלי לפתוח זאת בטיפול האישי שלך? על מנת לבדוק מה המקור לתחושותייך, יתכן שברגישותך הרבה את קולטת משהו שחשוב שידובר, כיוון שאם זה לא יטופל זה בהחלט יכול לחסום אותך מלהתקדם בטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בתי מדאיגהגבי02/05/2012
לאחרונה בתי מתעסקת המון במראה שלה, מדברת על חברות ששמנות ממנה, ואוכלת כמויות מעטות. איך אני יכול לזהות אם מדובר בהפרעת אכילה או שזה סתם לחץ חברתי של רזון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתי מדאיגה - תגובה
אפרת לוי07/05/2012על אף שלא ציינת זאת, אני מעריכה שבתך נמצאת בגיל ההתבגרות. בתקופה זו ההתעסקות במראה החיצוני היא מוגברת ונורמלית, אך אתה צודק בשאלתך איך לעשות אבחנה מבדלת. אתן לך מס' נקודות שכדאי לשים לב אליהן:
* אם ישנה ירידה דרסטית במשקל הגוף
* פעילות גופנית מוגברת לעיתים מלווה בלקיחת משלשלים
* אם היא מדלגת על ארוחות/ נמנעת מלאכול עם המשפחה/ אוכלת כמויות קטנות או רק מאכלים דלי שומן
* אם יש שינוי במראה החיצוני: חיוורון, דלילות בשיער וכו'
* האם ישנה הצטמצמות או נסיגה חברתית
במידה ורוב הסמפטומים הנ"ל מופיעים ממליצה להפנות אותה לטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אכילת לילההילה20/04/2012
שלום.
מאז ומתמיד נהגתי להתעורר מס' פעמים בלילה ולאכול. בעיקר פחמימות או מתוקים.
הדבר מלווה אותי יותר מ-30 שנים ואיני מתגברת.
מאוד רוצה לפתור את הנושא.
האם יש דרך לעזור לי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכילת לילה - תגובה
אפרת לוי22/04/2012שלום הילה,
אכילת לילה נמצאת תחת הקטגוריה של הפרעת אכילה.
בוודאי זה מתסכל ומעיק במשך תקופה כה ארוכה לקום בלילה ולאכול, ואיני מדברת גם על תחושות הבושה, ההסתרה והאשמה שיכולות להתלוות לאכילה.
את אכן זקוקה לעזרה וניתן לעזור לך,
השילוב שנמצא היעיל ביותר לטיפול באכילת לילה הוא טיפול תרופתי ( הניתן על ידי פסיכיאטר) וטיפול פסיכולוגי ( על מנת לטפל באופן עמוק במקורות הרגשיים שגורמים להפרעה).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- RMRקרן19/04/2012
לאחר דיאטות קיצוניות מעוניינת לבצע בדיקת RMR ובדיקת חומצת החלב שמתבצעת בוינגייט האם על סמך תוצאות בדיקות אלו אוכל לתקן את תזונתי? כמה זה אמין?
וכמה כלים זה נותן לתזונאי להכיר את החילוף החומרים וקביעת תפריט ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר RMR - תגובה
אפרת לוי22/04/2012הי קרן,
איני מכירה את הבדיקה אותה ציינת, ניתן לפנות לפורום מקביל אלינו ( פורום הפרעות אכילה בפורטל זה)שם יש מענה גם של דיאטנית.
האם את שאלת את השאלה שבוע שעבר בנוגע לכדור הניתן לצורך הרזיה?
את מתייחסת רק לצד הפיזי של הפרעת האכילה ( במידה ואכן את סובלת מה"א)
וצריך להיות מענה גם לחלק הרגשי שמשחק תפקיד נכבד בקיומם של דיאטות קיצוניות ובעיסוק בלתי פוסק בגוף/במשקל ובמראה. גם אם זה נראה לך כרגע לא שייך או את יכולה בוודאי לחשוב 'מה זה קשור ברצוני רק לרדת במשקל?' .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי היי היי היי היינויה16/04/2012
אני בת 25 גובה : 1.60 משקל : 60
קיבלתי קסניקל 120 מ"ג מרופא .
אני לא סובלת מבעיות כלשהם ואני בריאה לחלוטין .
הוא נתן לי ואמר לי שאוכל לרדת במשקל עם הכדורים .
רציתי לדעת האם זה נכון ?
כמה אני צריכה לקחת ביום ?
אם לוקחים 2 כדורים ביום האם יש לזה השפעה
גדולה ויעילה יותר ?
כמה ניתן להוריד בחודש { יחד עם אכילה נכונה } ?
האם זה נכון עבורי התהליך הזה ?
תודה מראש :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי היי היי היי היי - תגובה
אפרת לוי18/04/2012היי שלי,
איני מכירה את התרופה ועל כן איני יכולה להתייחס לשאלתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניקויקרן15/04/2012
לפי התורה של הנטורפטיה אופן הטיפול שלהם טיפול התחלתי על ידי ניקוי רעלים
עד כמה ניתן לסמוך על האופן הזה ?
במצבי אני נמצאת במקום שאני צריכה לשקם את הגוף ביצעתי בעבר דיאטות נוראיות והיום אני בלי פחמימות ומבצעת ספורט ולא יורדת ..(הפרעות אכילה)
אשמח לקבל תשובות כנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניקוי - תגובה
אפרת לוי18/04/2012היי קרן,
איני מכירה את שיטת הטיפול הנטורופאטית. ככלל כל טיפול בהפרעת אכילה, אשר מתייחס רק להיבט הפיזי/גופני ואשר לא כולל גם התייחסות לחלק הנפשי/רגשי הוא טיפול חסר.
נשמע שאת עסוקה בירידה במשקל ומונעת מעצמך רכיב חיוני בתזונה (פחמימות), ציש סכנה בהתדרדרות של מצבך הפיזיולוגי או ירידה דרסטית במשקל עד למצב של אנורקסיה. לא רק את הגוף את צריכה לשקם אלא גם חלקים רגשיים . איני יודעת האם את נמצאת במסגרת טיפולית אך חשוב שתקבלי מענה גם לחלק הרגשי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני תוהה אם מישהי זוכרת אותינטע09/03/2012
אבל שיהיה לכולן חג שמח ושבת שלום! ! !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני תוהה אם מישהי זוכרת אותי - תגובה
אפרת לוי10/03/2012נטע חמודה,
כמובן שאני זוכרת אותך, ולטובה.
מה שלומך? לאחרונה יותר הגבת להודעות בפורום ופחות כתבת מה קורה איתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני תוהה אם מישהי זוכרת אותי - תגובה
קרן אור22/03/2012בוודאי שזוכרת! איך אפשר לשכוח?
אנחנו כאן אם תרצי לספר יותר.
סופשבוע נעים וחמים,
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לכן יקרות!
נטע17/04/2012קרן ואפרת היקרות תודה :-)
עניתי לכן ממזמן בהודעה ארוכה ומשום מה לא שמתי לב שזה לא נשלח בכלל....
אז אני בגדול בסדר עדיין מתנדנדת בין עליות ומורדות אבל ללא ספק התקדמתי הרבה.
אני כרגע בטיפול ודי עקבית אני חושבת שנהיתי יותר עצמאית ואחראית אבל מה שאני מרגישה זה שכולם (כלומר הצוות שמטפל בי ) כבר לא מאמינים בי ומיואשים ממני.
אני מרגישה שזה חוסם אותי מלהתקדם כי לא מאמינים בי אני חשה את זה גם ללא מילים. (למרות שלא פעם הבנתי את זה גם ע"י מילים )
מצב מוכר? יש מה לעשות?
שיהיה לכן המשך שבוע מעולה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעת אכילה אצל נעררונן11/04/2012
אני ואישתי חושדים כי בנינו בן ה 16 מקיא את מה שהוא אוכל
הוא רזה מאוד
צבע פניו השתנה וגם העור
הוא עייף
מה אפשר לעשות?
האם יש הרבה נערים במצבו?
כשמנסים לדבר איתו הוא מכחיש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעת אכילה אצל נער - תגובה
אפרת לוי14/04/2012כיום יש אחוז גבוה יותר של נערים/גברים הסובלים מהפרעת אכילה, יחסית לעבר.
( אך עדיין רוב הסובלים מהפרעות אכילה הן נשים).
ראשית, הייתי מציעה שיעבור בדיקות אצל רופא משפחה על מנת לבדוק מה מצבו הפיזי. כיוון שאתם מתארים ירידה בסממנים הפיזיים.
יתכן ואתם צודקים והוא מקיא , הרבה פעמים בולימיה מלווה בהסתרה והכחשה של החולה.
נסו לדובב אותו, להביע את דאגתכם, יחד עם מסר ברור שהוא זקוק לעזרה.
יתכן והוא עסוק בגוף/בגדילה שלו/ בזהות המינית (נושאים שהרבה נערים בגילו עסוקים בהם)יתכן שהוא חש מצוקה ומבטא אותה דרך הפרעת האכילה. מדובר בהשערה בלבד .
אך מה שברור, שהתנהגותו של בנכם מבטאת קושי רגשי.
ניתן להפנות אותו לטיפול פסיכולוגי או לפנות למרכז לטיפול בהפרעות אכילה ישנה רשימה המצורפת באתר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיהגיל04/04/2012
ביתי בת ה 16 הצהירה כי עד למסיבת הסיום היא תאכל רק ירקות
עכשיו אפריל... המסיבה ביוני...
כח האיומים שלנו לא עוזרים
גם האיום שנשלח אותה לפסיכיאטר לא עוזרים
מה כן יכול לעזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה - תגובה
אפרת לוי13/04/2012שלום גיל,
אני מתנצלת על העיכוב בתשובה.
העמידה מול מתבגר שמפסיק /ממעיט לאכול היא קשה וההורה עומד חסר אונים מולו ועל כן מתוך ייאוש ולחץ מתחילים לאיים.
כניסה למאבקי כוח יכולה להחמיר את המצב ולגרום לה להתחפר בעמדתה ואף להקצין את התנהגותה. על כן לא כדאי לאיים, אלא להביע את הדאגה שלכם למצבה , צריכה להיות אמירה ברורה שהיא מסכנת את עצמה בשלב שהוא קריטי לגדילה. הציעו לה לפנות לתזונאית שתבנה לה תפריט מאוזן שעל ידי כך תוכל לרדת במשקל עד מסיבת הסיום. בנוסף אם היא ממשיכה ומקצינה א ת התנהגותה סביב האוכל יש לפנות לטיפול פסיכולוגי.
חשוב להבין שהדיבור דרך האוכל הוא ביטוי לקשיים/ קונפליקטים רגשיים,
כאשר הקשיים מתבררים בטיפול הפסיכולוגי ישנה ירידה בסמפטומים סביב האוכל.
אם יש שאלה נוספת, או אם אתה רוצה לעדכן אתה כמובן מוזמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עליות וירידותציפור בודד12/03/2012
משגע אותי מה שקורה לי.
היו לי כמה ימים גרועים שבקושי הצלחתי לעמוד בתפריט, והרגשתי רע כל הזמן, רצון להישקל, וספורט... הכי גרוע זה המחשבות, עם זה הכי קשה לי להתמודד כי אני מרגישה טפשה ולא הגיונית. אני יודעת שזה גרוע, למה אני עושה את זה? למה אני רוצה את זה? מאיפה זה בא?
ואז פתאום היה לי יום יותר טוב ורגוע, שהעזתי אפילו לצאת עם חברה לאכול בחוץ.
מה קורה? רוצה שיירגע כבר הכל...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עליות וירידות - תגובה
קרן אור22/03/2012יקרה,
איך את בימים אלו?
מה קורה עם הטיפול?
אשמח אם תשתפי.
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
ציפור בודד25/03/2012אוף אני כמעט בוכה כשאני קוראת את המילים שלך,
שאכפת לך...
אני נלחמת בכוח נגד הטירוף של עצמי, כל הזמן.
ההגיון, נגד הטירוף. פעם זה מנצח ופעם זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על משקלאני17/02/2012
אומרים שבשביל לאבחן אצל מישהי אנורקסיה המשקל שלה צריך להיות פחות מ85% מהמצופה לגיל ולגובה.
השאלה שלי היא מה זה בדיוק "המצופה"? הרי BMI תקין הוא בין 20-25
אז זה 85% פחות מBMI 20?
ועוד משהו אני לא מבינה, תת משקל הוא מBMI 19.5
אז מה זה אומר לגבי אנורקסיה?
מהו הBMI לאבחון אנורקסיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה על משקל - תגובה
אפרת לוי21/02/2012בהמשך להודעה האחרונה שלך, את עסוקה באבחנה ובניסיון לבדוק האם את אנורקסית.
האם בגלל האיום שבאשפוז?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשקל- תגובה לתגובה
אני21/02/2012אין ספק שזה נושא שמעסיק אותי מאוד אולי אפילו יותר מדי..
אני סתם תוהה כי אפילו מגורמים מקצועיים אני שומעת תשובות שונות.
יש האומרים שירידה גדולה במשקל בפרק זמן קצר ללא תת משקל זה מספיק.
יש שאומרים שגם ירידה של 3 קילו - כל עוד זה תת משקל זה נחשב.
ויש שאומרים שצריכה להיות ירידה גדולה במשקל ותת משקל.
אני תוהה מהי ההגדרה הנכונה ומהו בכלל תת משקל?
ובכלל אנורקסיה זו הפרעה פסיכולוגית, אז מה, זה שמישהי לא בתת משקל הופך אותה לפחות חולה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשקל- תגובה לתגובה - תגובה
קרן אור21/02/2012מישהי יקרה,
קראתי את כל התכתובת בינך לבין אפרת והבנתי שמתן תשובות לשאלותייך כמוהן שיתוף פעולה עם הפרעת האכילה שלך.
חומרת הפרעת אכילה איננה נקבעת לפי משקל.למעשה,רוב המאושפזות אינן בתת משקל כלל.השפעת הפרעת האכילה על החיים,על הבריאות הפיזית והנפשית היא הראשונה במעלה החשיבות.ואני שומעת דרך שאלותייך כמה את מנסה לסווג את עצמך או לקבל תשובות הממעיטות בחומרת ההפרעה שלך.
הדבר הכי חשוב עבורך כרגע הוא לקבל את מלוא העזרה ולהשקיע את עצמך בטיפול בדיוק בשביל להמנע מהאשפוז שאת כה חוששת ממנו.
אשמח ללוות אותך בדרך.
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
אני21/02/2012קודם כל תודה. העלית לי חיוך על הפנים :)
כאן אני מרגישה בנוח לספר על המחשבות שלי בלי חשש שישפטו אותי לכן אני הולכת להגיד את הדבר הבא:
לא מאמינים לי שיש לי הפרעת אכילה. ולא ניכנס יותר מדי לעניין של למה.
אני מרגישה צורך להוכיח "הנה טעיתם, הנה אני בתת משקל, אני לא אוכלת, אני עלולה למות."
כואב לי על הצער שאני גורמת לסובבים אותי, ולכן אני מסכימה להיות באשפוז יום.
אבל אני באמת לא יודעת איך אני הולכת להתמודד עם האכילה.
זה חזק ממני, זה משתלט עלי.
אני רק רוצה להגיע למשקל 45. זהו. כשזה יקרה לא תהיה לי בעייה לאכול.
לא יהיה לי איכפת גם אני אעלה בטעות 3 קילו...
אבל אלו הרצונות שלי. לא של ההפרעה. זה גם עניין נורא ממכר הירידה במשקל, האכילה וההקאה שאחריה. בכלליות אני רוצה להיות רזה, ולאכול כמו כל בן אדם נורמטיבי.
זה הפחד ששולט בי ואני לא ממש יודעת איך להתגבר עליו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמזדהה...
ציפור בודד22/02/2012גם אצלי קיים חוסר אמון והבנה בסביבה על ההפרעה, זה די מפריע לנסות לשכנע את עצמי במה שקורה. מחוסר כוחות להסביר כשאני עוד לא קולטת ניתקתי קשר... לא מומלץ. :(
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם אני...
:(24/02/2012לא יודעת כבר מה לעשות מאיימים עלי עם תרופות ואם אשפוז ואני לא רוצה נמאס כבר יש לי שאלה בזמן האחרון התחלתי לפלוט את האוכל אחרי שאני אוכלת אותו לא ממש להקיא פשוט נוזל עם ממש מעט אוכל וזה ממש מלחיץ את ההורים שלי ואני לא שולטת בזה והם לא מבינים את זה אני סיימתי לרצות להיות רזה אני רזה מספיק אני רוצה לאכול נורמאלי נמאס לי לגרום סבל למשפחה נמאס אבל אני לא מצליחה אני תמיד מתעסקת בקלוריות אין יום כזה שאני לא סופרת את הקלוריות ואני באמת רוצה להיות נורמאלית כבר לא רוצה תרופות לא בית חולים ולא אשפוז אני לא יודעת מה לעשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם אני... - תגובה
קרן אור25/02/2012עצובה,
המרת התמכרות אחת בהתמכרות אחרת(שאגב,אף היא על אותה הסקלה).ובשורה התחתונה,את עדיין מפחדת מפני עלייה במשקל ומנסה למצוא כל פעם דרכים אחרות "לקזז"(ורק בשביל לסבר את האוזן,הסוכרים עדיין נספגים בדרך כזאת כי הספיגה שלהם נעשת כבר בחלל הפה כך שזה לא ממש פתרון)
אני מאמינה לך שאת רוצה להיות "נורמלית" ובכדי לאפשר זאת את צריכה להיות בטיפול.אמיתי,כנה ולהשקיע בו את כל כוחותייך.זאת הדרך היחידה להחלים ולא רק בשביל הורייך,את צריכה בראש ובראשונה לעשות זאת למען עצמך.זאת הדרך היחידה שתוכל למנוע את הבית חולים ואת האשפוז שמהם את כה חרדה.
אני כאן אם תרצי.
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציפור בודדה..
קרן אור25/02/2012מעבר למה שכתבתי למישהי ,שכנראה תוכלי להתחבר אליו גם את,אומר לך שרובנו מחפשות אישורים מהסביבה שלנו.לזה שאנחנו חולות מספיק,לכך שאנחנו ראויות לטיפול.אנחנו מחפשות רציונלזציה במשהו שהיא נעדרת ממנו ולעתים אנו מכלות את כוחותינו במגרש הזה במקום להתמקד בלהבין את עצמנו ומתוך כך לגרום לסביבה שלנו להכיל ולהבין אותנו.
אני רוצה לחסוך לך שנים שאני ביזבזתי על הצטדקויות.שנים שאני מצרה עליהם כי יכולתי למרכז את עצמי ולהשקיע את האנרגיות במגרש הביתי,בטיפול שיעזור לי לא למצוא היגיון כי אם הבנה ,חמלה כדי שאוכל להרים את עצמי.קשה לסביבה להבין ואולי לעולם גם לא תצליח(ולשם כך ,אגב,יש קבוצות תמיכה להורים ולבני משפחה מומלצות ביותר!),אבל כן חשוב שתהיי בטיפול ושתלמדי להאחז בידיים המושטות לעברך ברצון.בקעי את חומת הבדידות.היא לא משרתת אף אחד,רק את הפרעת האכילה שלך.נכון,היא דורשת אומץ ותעוזה,אבל זאת לא קלישאה שביחד קל יותר.
אם תרצי לשתף יותר,אשמח.
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
ציפור בודד25/02/2012אני בטיפול, ועדיין מתקשה להיפתח ולשתף בהכל.
וניתקתי קשר עם המשפחה, הם לא יודעים עלי כלום חוץ מאיפה אני גרה בערך...
גם חברות הורדתי כמעט את כולן... אז אין מישהו שצריך את הקבוצות תמיכה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה - תגובה
קרן אור29/02/2012ציפור בודדה,
כתבת שאת בטיפול-אפשר לשאול כמה זמן?ובאיזה אינטנסיביות?האם זה טיפול משולב?
אני מאמינה שאם יש קשר טיפולי טוב את לאט לאט תוכלי לסמוך,לבטוח ומתוך כך לשתף יותר.
הייתי במצב שלך וניתקתי מגע עם העולם חיצון כולל המשפחה הקרובה.אומנם חייתי בבית אבל מעבר לנוכחות הפיזית לא היה שם כלום.
עברתי כמה טיפולים עד שהגעתי לזה שגרם לי לדבר.פגישות ארוכות הייתי יושבת ושותקת.כשהחומה נסדקה אט אט הרגשתי במקום בטוח וגם אם זה לא היה ב100% גם שיפור של 20 % היה מדהים לאותה תקופה והוא זה שעזר לי להתחיל לבצע את השינוי.
אל תתייאשי.
שלך,
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב תודה!
ציפור בודד29/02/2012מעל 3 שנים בטיפול פסיכולוגי, ופסיכיאטרי, ופחות משנה דיאטנית. מטפלים מעולים ואני נשארת הדפוקה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב תודה! - תגובה
קרן אור29/02/2012את לא דפוקה ,פשוט קשה לך וזה הכי טבעי שבעולם!
האם כשאת מסתכלת אחורה למצב שלך לפני שלוש שנים,את חושבת שאת נמצאת באותו מקום?האין דברים שהשתנו,שאולי הם קטנים ואת מגמדת אותם?
ואיך את מרגידשה כשאת יוצאת מפגישה טיפולית?האם אין איזשהי הקלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיפה מצידך שאת עונה לי, תודה...
ציפור בודד29/02/2012אני יודעת שעשיתי איזושהי דרך, אבל אולי המקום הטוב יותר גורם לי להבין את עומק הבור שאני נמצאת בו. והקלה אני לא כל כך מרגישה, קשה לי עדיין לשתף מישהו אחר ואני מאד לא טבעית, מתאמצת בשביל לדבר. ואני כן מיואשת. לא מוצאת טעם בחיים האלו. ממשיכה בכל הטיפולים כי מבינה שזה הדבר ההגיוני היחיד שיש לי עכשו לעשות. אבל לא באמת מאמינה שיהיה לי פעם טוב. הלוואי שזה ייגמר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה, אל תכתבי בשבילי בשבת, טוב?
ציפור בודד02/03/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיפה מצידך שאת עונה לי, תודה... - תגובה
קרן אור04/03/2012על אף התוכן של הודעתך אני חייבת לומר לך שאני דווקא שומעת גם את החלק הבריא אצלך,זה שכרגע בתקשורת איתי..יש שם תקווה עדיין .אולי לא בעוצמה וכפי שהיית רוצה ,אבל היא עדיין קיימת.יכול להיות שאת מבקרת את עצמך יותר מידי?האם אין את דוחקת בעצמך?יקרה,הדרך היא ארוכה ומפותלת,לא פשוטה בכלל,אבל מה שחשוב הוא שאת כבר נמצאת עליה.צריך להמשיך להלוך גם אם בתחושה לעיתים כל כך רוצים להרפות.הרי את לא באמת מאמינה ששם,בויתור,תרגישי יותר טוב נכון?זאת גם הסיבה שאת כותבת כאן וממשיכה ללכת לטיפול,למרות ועם הכול.וזה מעודד.
תני לעצמך,אפשרי לך את הזמן שנדרש לתהליך .תני לצות המטפל לעזור לך,להיות שם בשבילך עד שמקצת הכוחות שאבדו בדרך ישובו אלייך.
תני לעצמך להיעזר גם בפורום הזה.
ואל תשכחי שלפעמים צריך לרדת למטה,אל עומק הבור,כפי שאת כותבת,כדי לצמוח ולעלות משם עם כוחות מחודשים,בריאים יותר של התמודדות.
אני כאן לכל דבר,רק אל תוותרי.
קרן אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה - תגובה
קרן אור25/02/2012יקרה,
אפתח בוידוי ואספר לך ששנים הרגשתי כמוך.רציתי שהפרעת האכילה שלי תראה ,רציתי שהכאב החיצוני יצרום כמו זה הפנימי,שיבינו כמה קשה לי וכואב לי..אבל יודעת מה גיליתי?שאם יש דברים שלא מדברים אותם,הם לעולם ישארו בלתי מובנים.נכון,הפרעת האכילה שלך כואבת לקרובים אלייך שאוהבים אותך ולא מבינים למה את עושה את זה.אבל יותר משהיא כואבת להם היא כואבת לך.והכאב הזה גורם לך להאמין שרק עוד כמה קילוגרמים כשתגיעי למשקל הנכסף(יש כזה?באמת?לא סימנת מטרה כבר וגילית שכשהגעת אליה במקום להפסיק המשכת?) זה יהיה נסבל יותר.אבל זאת אחיזת עיניים.ואם את היית מדברת באמת ולא הפרעת האכילה שלך היית מבינה שבן אדם שרק רוצה להיות רזה ובריא היה עוצר בתהליך הזה ממזמן ושהמטרה כמעט אף פעם אינה מקדשת את האמצעים.
את לא בחרת להיות חולה.וחשוב שתזכרי זאת.אבל את כן יכולה לבחור להפסיק עם השכנועים העצמיים ולמצוא דרך אחרת ,בריאה יותר,לבטא את כל מה שהפרעת האכילה מנסה לומר.הדרך הזאת לא קלה,היא רצופה בטיפול ארוך עם עליות וירידות,אבל אני יכולה להבטיח לך שזאת הדרך הכי נכונה,הכי מובנת והיחידה שלא תשאיר אותך לבד .
שבת שלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשפוז בכפייה-דיוןקרן אור21/02/2012
אני מניחה שרובכם שמעתם שהחוק על אשפוז אנורקטיות במצב מסכן חיים עבר בכנסת.עד כמה שחקיקה זאת מבורכת בעיני היא מעלה שאלות קשות הנוגעות במימוש הבירוקרטי,בקביעת הקריטריונים והסמכות ובפגיעה בזכויות החופש של האדם.
היתרונות ברורים.
מעניין אותי לשמוע מה אתם חושבים.אשמח אם תשתפו.
שלכם,
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דעתי ושאלה
אני21/02/2012הרעיון עצמו הוא מבורך. יש בנות מעל גיל 18 שאם לא יאשפזו אותן בכפייה, הן פשוט ימותו. איך באמת החוק הזה יפעל? זאת כבר שאלה אחרת, מהיכרותי עם המערכת, זה יהיה רע.
ושאלה- כשאומרים אשפוז בכפייה בעקבות הפרעת אכילה למה מתכוונים? בית חולים רגיל, בית חולים פסיכיאטרי או מחלקה להפרעות אכילה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדעתי ושאלה - תגובה
קרן אור25/02/2012אני חושבת שכמו כל חוק חדש דרך היישום לא הולכת להיות קלה.
בעיקרון,אמורים להקצות עוד כמה מיטות בתה"ש ובירושלים לצורך מימושו.היישום יהא זהה ליישום של אשפוז חולה נפש בכפייה.זימון לבדיקה כפויה ע"י פסיכיאטר מחוזי,אשפוז לשבוע עם יכולת הערכה מחודשת עד ל-3 חודשים בהרכב ועדה מיוחדת.
אני מברכת על החוק החדש בגלל המטרה שלו אבל גם חושבת שלהחיל חוק כל כך אנטי דמוקרטי בגלל 25 חולות בשנה תוך שלילת כבוד האדם ורצונו קצת קשה לתפיסתי.הרי אפשר בקלות להרחיבו לנרקומנים ועוד מכורים לסוגיהם(אפילו מעשן כבד מסכן את בריאותו בסרטן ריאות..)
שלא לדבר על בנות שמגיעות למחלקה להפרעות אכילה מרצונן ומה זה עושה להן לראות מישהי שמתנגדת לטיפול?
אני מניחה שמבחן הזמן יוכיח עד כמה זה ראוי.
אבל עד אז..נתאזר בסבלנות ורק נקווה שיוצאו כמה שפחות אשפוזים בכפייה כאלו שזה יהווה יותר כמין גבול אדום שומר ושבנות יגיעו לאשפוז מתוך רצון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חופשהאפרת לוי21/02/2012
בין התאריכים 21/2 עד ה-26/2 לא יהיה מענה בפורום עקב יציאה לחופשה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חופשה - תגובה
קרן אור21/02/2012חופשה נעימה,אפרת.אני כמובן אגבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?