פורום הפרעות אכילה - תמיכה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עזרה
    יעלי
    07/03/2011

היי אני בת 26 עוד מעט 1.67 ושוקלת 45 קילו. אני סובלת מהפרעות אכילה שילוב של אנורקסיה ובולימיה כבר למעלה מעשור, מה שכמובן הורס לי את כל החיים יום אחר יום. אין לי מחזור כלל אני חלשה ועייפה רוב היום ולאחר שימוש בלקסעדין אני בקושי הולכת לעבודה. ניסיתי טיפולים רבים גם פרטיים וגם באשפוזים אך ללא הועיל. אני נמצאת היום בשלב שהחלטתי שדי שאני לא רוצה את זה יותר שאני רוצה גם שמש בחיים שאני חייבת לעצמי חיים טובים יותרשאני אוהבת את העבודה שלי ואת היכולת להתפרנס ולבזבז ובכלל שמגיע לי חיים רגועים אחרי כל הסערות ותהומות הנפש שהגיעו אינספור פעמים גם לנסיונות אובדניים ולאשפוזים באברבאנל. חשוב לציין כי אני נמצאת במעקב פסיכיאטרי ומקבלת טיפול תרופתי. המכשול הכי גדול שלי בדרך להחלמה הוא חוסר ההשלמה עם כל גרם שעולה ועם מחשבה של לאבד אפילו בקצת את המראה הסקיני שזה מראה שאני מאוד מאוד אוהבת. קשה לי לחשוב שהבגדים שלי לא יעלו עלי שכבר לא אהיה נורא נורא רזה מאוד קשה לי עם זה וקשה לי להשתחרר מזה מה שבעצם מביא אותי תמיד לאותה נקודה. מה אפשר לעשות? דבר נוסף זה אולי נשמע דפוק אבל מחרידה אותי המחשבה על כך שכולם יראו ששמנתי לפתע ויעירו לי כל מיני הערות. אני לא יודעת מה לעשות ואיך להחלים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עזרה

הוספת תגובה

תמונה

• דומה לי

נופר
    06/07/2011

אולי לא תראי את ההודעה שלי עכשיו כי כתבת לפני כמה חודשים את ההודעה שלך אבל אני מדפדפת כדי לראות שאני לא לבד.. וגם אני כמוך אותו דבר ירדתי 14 קילו. ואחת הסיבות שלא רציתי לעלות במשקל זה בגלל אנשים.שלא יראו שאני עולה הגעתי למשקל 43. בגלל שסתם נגיד מישהי זרקה לי בכוונה שעליתי קילו או 2 קילו. למרות ששקלתי את עצמי באותו יום ודווקא הייתי קילו פחות מאותו זמן שהיא ראתה אותי. אבל בכל זאת דבר שנכנס לראש. או אבא שאומר לי שבחיים אני לא אצליח להיות יותר רזה ממה שאני בגלל שאין לי מבנה רזה לדעתו , והראתי לו אחרת וככה הורדתי עוד 5 קילו. שהוא אמר את זה הייתי 47 אם אני לא טועה. כבר הייתי רזה אבל בגלל המשפט הדפוק הזה שהוא אמר לי רציתי לרדת עוד. או בנות אחרות שאומרות "איך את לא משמינה" סתם קנאיות שרצו לרדת במשקל גם. אז אמרתי אין מצב עכשיו אני משמינה איך אני אשמין מה יחשבו עליי. אבל רק שתדעי עליתי עכשיו למשקל 49/50. קצת קשה לי עם ה50 אבל מה לעשות אני מרגישה בריאה המחזור שלי חזר הכל חזר. בלי טיפול טיפלתי בעצמי. כל קילו שעליתי הרגשתי שמנה .. אבל גם הבנתי שזה חלק מהתהליך. אני הולכת ללמוד תזונה קלינית ולעזור לבנות אחרות כמו שאני יצאתי מזה. אני בטוחה שתקומי יום אחד ותגידי שלא אכפת לך מה חושבים העיקר הבריאות. גם אני אהבתי את זה שהייתי סקיני . אבל הגוף שלי לא היה בריא. כבר קיבלתי איתותים שהדברים אצלי לא בסדר. כי אני רוצה ללמוד ואני רוצה להצליח ואני לא יכולה שאני במחשבות על אוכל. ושתביני בעבר לא הייתי ככה. משהו נדפק בדרך בחיים שלי שהתחלתי להתעסק באוכל ובמשקל. וכן אני צריכה עכשיו להחליף את הארון. לא את הכל. רק את המכנסיים. כי השמלות והחולצות עולות יפה. למרות שהייתי 45 קילו יותר אהבתי. אבל נתרגל ל50. הכי חשוב הבריאות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• עזרה - תגובה

אפרת לוי
    08/03/2011

שלום יעלי,

את למודת נסיון, סבל וטיפולים עם קילומטרא'ז ארוך שנים של ההפרעה.
    העצה היחידה אותה אני יכולה לתת לך היא לנסות שוב טיפול, כנראה לא התייאשת, את רוצה להרגיש יותר טוב. העיסוק במשקל, הפחד להשמין הם ביטוי לדברים עמוקים, כאבים, חרדות, שרק כאשר תגעי בהם בטיפול תוכלי להשתחרר מהפחד להשמין.

אפרת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• מיואשת
    ורו
    01/07/2011

היתי מאושפזת במחלקה להפרעות אכילה למבוגרים בתל השומר כמעט חודשיים ובערך מהשבוע השני לאשפוז הרגשתי וחשבתי שאני לא צריכה להיות במקום הזה ושעשיתי טעות שחזרתי בפעם השנייה....ושאני צריכה לשחרר את עצמי אבל משום מה לא עשיתי עם זה כלום עד שלב מסויים.
    העליה במשקל היתה לי מאוד קשה כי היתי תקופה די ארוכה במשקלים מאוד נמוכים והיה לי קשה לקבל את העליה במשקל והשינוי קידומת במשקל והבצקות שהיו לי ויש לי עדיין לא תרמו להרגשה שלי...וגם ההרגשה שהצוות לא מאמין בי ובזה שאני יכולה להחלים...כמעט כל וועדה ביום רביעי היו שואלים אותי מה אני הולכת לעשות לאחר השחרור תמיד היתי עונה שאני הולכת לחזור לשירות הלאומי וכל פעם הצוות היה אומר לי שאין לי שום סיכוי לשרוד בלי בית שיקומי בשל ההיסטוריה של המחלקה שלי ואני תמיד התעקשתי שאני כן יכולה בלי זה וסירבתי בכל תוקף ללכת לבית שיקומי כי זה לא המקום שמתאים לי...ואני אומרת מניסיון כי כבר היתי בבית שיקומי אומנם לתקופה קצרה וכשהיתה הנהלה אחרת אבל עדיין זה לא המקום בשבילי באחת הוועדות האחרונות שוב שאלו אותי מה אני הולכת לעשות לאחר השחרור ועניתי את התשובה הרגילה ואז אחד מאנשי הצוות זרק הערה שמאוד פגעה בי: "ורוניקה חיה בסרט שהיא תחזור לשירות לאומי והכל יהיה בסדר" מאז המשפט הזה התחלתי לחשוב ברצינות רבה על זה שאני חייבת לשחרר את עצמי ושאין לי סיבה להיות במקום שאנשים לא מאמינים בי ובדרך שלי....ובשבוע שעבר אחרי הוועדה ביום רביעי התחלתי לחשוב שאני חייבת לעוף מהמקום הזה כי זה קשה לי מכל בחינה, גם מהבחינה שעליתי במשקל ואני לא מוכנה לקבל את המספר שאני רואה על המואזניים וגם לא מוכנה לקבל את הגוף שלי כפי שהוא נראה וגם שאני לא מוכנה יותר לשמוע את כל ההערות של הצוות שאין לי סיכוי בלי בית שיקומי וכל הדברים האלה וגם היה לי נורא קשה שלא יצאתי המון זמן הביתה...בקיצור בסוף שבוע האחרון כרגיל נשארתי שבת במחלקה והתחלתי לחשוב עם עצמי האם באמת כדאי לי להשאר באשפוז ועד כמה האשפוז הזה עוזר לי...והגעתי להחלטה שאני חייבת לשחרר את עצמי כי אני כבר לא מסוגלת...הודעתי לאמא שלי ביום שבת בערב שתגיעה עם סבתא לקחת אותי הביתה כי אני לא מסוגלת יותר כמובן שהיא בכלל לא היתה מרוצה מההחלטה שלי אבל כרגיל היא לא מסוגלת לשנות את דעתי בעצם אף אחד לא יכול לשנות את דעתי כשאנימחליטה משהו אם אני מחליטה משהו לא משנה אם יתהפך העולם ככה זה יהיה בסוף....ביום שני האחרון הגעתי לתחנת אחיות לאחר ארוחת הצהריים ואמרתי לאחות שאני רוצה לשחרר את עצמי והיא כמובן ניסתה לשכנע אותי להישאר ולחשוב שוב אבל אמרתי לה שאין לי מה לחשוב כי ההחלטה כבר התקבלה דיברתי עם ד"ר גור והוא אמר לי שאם זה רצוני אין לו מה לעשות בנידון והשתחררתי.

לקביעת תור
    סגירה
    מיואשת

הוספת תגובה

תמונה

• מיואשת-המשך

ורו
    01/07/2011

אחרי שלושה ימים בבית אני מתחילה להבין שאולי עשיתי טעות שאני אצטער ואשלם עליה מאוד ביוקר בעתיד אבל ההחלטה כבר התקבלה ואין לי שום דרך חזרה....כשהיתי עוד במחלקה הכל נראה לי כ"כ ורוד ושאני אגיע הביתה והכל יהיה אחרת אבל בפועל שום דבר לא אחרת ולא קל בכלל ההפך הוא הנכון בבית קשה לי פי אלף עם המשקל והכל ואני מוותר לעצמי באוכל עושה ספורט ופשוט חוזרת להרגלים הישנים לפני האשפוז אני פשוט לא אמינה שפעם אחרי פעם אני עושה את אותה הטעות ולא לומדת מזה שום דבר.
    ביום שלישי הבא אני מגיעה לפגישת סיכום עם הפסיכולוגית מקווה שיהיה בסדר....אני צריכה לצלצל למרפאה לרמבם לקבוע מעקבים וכ"כ לא בא לי לחזור לשם בפעם המי יודע כמה נמאס לי שאני מוותרת לעצמי מצד אחד מצד שני אני ממשיכה לוותר ושוב לא לומדת מהפעם הקודמת שהיתי מגיעה אחת לחודש וחצי למעקבים והמצב הדרדר בצורה מהירה מאוד אבל מצד שני כשאני חושבת על זה גם כשהיתי כביכול במעקבים כל שבוע המצב הדרדר אז מה הטעם בעצמם לטיפול? אולי כדאי לי בכלל לוותר על הטיפול ויהיה מה שיהיה אבל כמו תמיד יש ת'קול ההגיוני שאומר לי בראש שאני לא יכולה לוותר על הטיפול כי אני רוצה להמשיך את השירות הלאומי ולעשות מה שאני אוהבת אבל היאוש הזה פשוט נוראי ומשתלט עליי בצורה נוראה!!!! אז מה אני עושה?? אני כ"כ מבולבלת הלוואי והיה מישהו שהיה מחליט בשבילי מה אני צריכה לעשות כי המשימה הזאת קשה לי מידי!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• הי ורו

נטע
    01/07/2011

ליבי איתך!!!
    מרגישה מה שאת עוברת וכל כך מבינה אותך שאין לך מושג עד כמה!!! !!! !!
    מחזיקה לך אצבעות
    אם היה לי תשובה בשבילך הייתי נותנת לך, אבל לצערי אנחנו השולטות ואף מלאך לא יכול לעשת זאת בשבילינו!!!!
    תרגישי טוב אל תוותרי לעצמך אל תתני לא' להתשלט עלייך!!!
    תחזיקי מעמד!!!!
    נטע

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• למה לא עונים לי???

ורו
    06/07/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• ורוניקה יקרה,

??
    06/07/2011

ניסיתי לענות להודעתך כבר כמה ימים אבל לא הצלחתי להכנס בגלל בעיות בשרת,אך קבלי את התנצלותי...

קראת את כל מה שכתבת ואני זוכרת גם את ההתכתבויות שהיו לנו בנושא עוד לפני האשפוז.אני חושבת שעברת ושאת עוברת הרבה ושאכן ההתמודדות הזאת היא קשה מאוד.כל שכן לבד,ואת זה את מתארת (ותיארת) באשפוזים החוזרים,בהתדרדרות במעקבים ברמב"ם בין לבין ועם הסביבה הקרובה שלא ממש מושיטה לך יד.
    יחד עם זאת,אני שמחה שאת מבינה שעשית טעות.כולנו עושים טעויות ההבדל הוא מה עושים לאחר שמגיעים להכרה הזאת.רצית לקחת אחריות,אז היני ,השליטה בידיים שלך.
    אני חושבת שויתרת למחלה ברגע הראשון שהתרחש משבר(ואת מתארת את זה מההתחלה) ,כאילו שחיפשת סיבה...(וסליחה על הישירות..).אני מבינה שמה שאמר לך הצוות נתפס אצלך כחוסר אמונה אולי אפילו מתפרש כאי תמיכה בך ובעצמאות שלך,אבל אני חושבת שאין בן אדם בעולם ששווה שבגללו תבחרי בהרס עצמי,ונראה לי שקצת נכנסת לעמדה של "לעשות דווקא",שהיא מיותרת.שהרי אם נניח את הצד הריגשי ונסתכל על הדברים בצורה קוגנטיבית אני מקוה שברור לך שהצוות חשב על ההצעה שלו מתוך היכרות איתך ורצון להטיב ולא להזיק.וממה שאני יודעת,לא מציעים לכולם להיות בבית השיקומי.אני חושבת שחשוב שתחשבי עם עצמך למה ההצעה הזאת גרמה לך להרגיש כ"כ רע?האם זה נוגע במקומות בעולמך הפנימי של קושי מול תלות ונזקקות?למה התלות הטבעית שמתפתחת בטיפול קשה עבורך?
    אני חושבת שחשוב שתחזרי לאשפוז.לא מאוחר מידי.תגישי בקשה.אבל לפי כן חשוב שתעני לעצמך על השאלות האלו ותקבלי החלטה לעבור את האשפוז ולהכנס לבית השיקומי.
    עדיין תוכלי לעשות שירות לאומי ולהגשים אי אילו שאיפות אחרים אבל כדי שזה יקרה חשוב שתטפלי בעצמך לפני.כל דבר בזמן שלו.אל תדחקי בעצמך.

כתבתי דברים שודאי לא קלים עבורך,אבל כן חשוב לי שתיראי את החבל משני קצוותיו.
    אשמח לשמוע מה את חושבת.
    קרן אור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• אוף
    ים
    14/06/2011

אני פשוט יודעת בוודאות שכשאני אעלה את ה4 קילו המזדיינים האלה שמכריחים אותי אני אראה הכי דבה בעולם ומי בכלל אמר שזה מה שיגרום לי לקבל מחזור??? אני מפחדת שאני אגיע ויגידו לי לא קיבלת מחזור את צירכה לעלות עוד
    אני נראית גם עכשיו לא הכי רזה שיש לא מסתכים ואומרים וואי אנורקסית, ממש לא
    אומרים היא צרכה לעלות איזה קילו שניים
    והם רוצים 4! לא יכולה להסתכל על עצמי יותר

והם , הרופאים, בכלל לא יודעים שאני צריכה 4! כי אני תמיד שותה לפני וזה נראה כאילו אני צריכה 2! וזה מתסכל כי הם אומרים יאללה מה זה 2 קילו? את תראי אותו דבר
    ורק בא לי לצעוק להם מטומטמים... אני צריכה 4

לקביעת תור
    סגירה
    אוף

הוספת תגובה

תמונה

• אין תגובה?

ים
    14/06/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• סליחה,

ים
    14/06/2011

הייתי בטוחה שענית לכל שאר הבנות לפניי ואז ראיתי את התאריך... יצאתי קצת חצופה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• היי ים

נטע
    14/06/2011

אני מודה שהצחקת אותי!!!
    את ממש מדברת ב2 קולות.... באמת לא הצלחתי להבין איפה הקול המזוייף של הא' ואיפה הקול האמיתי!
    אם אמרו לך לעלות 2 קילו - אז תשמחי שזה רק 2 ולא 4!
    לא אמרו לך לעלות 4 אז תעבדי על ה2 שיש לך... ותשתי כמה שבא לך ...!
    אל תפחדי מיזה 2 קילו זה באמת לא משמעותי כלפי חוץ ! אך כלפי פנים ובשביל מחזור זה משמעותי מאד- מניסיון!!!
    אני מקווה שאת אוכלת ולא גורמת נזקים בלתי הפיכים! תקשיבי לי אם הייתי יכולה להוציא אותך מהמערבולת הזו הייתי עושה זאת אבל מסתבר שאני לא יכולה , אלא רק יכולה לעזור לך לעזור לעצמך!
    כי את המלכה ואת השולטת!!!
    נשיקות ותרגישי טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• אוף - תגובה

אפרת לוי
    15/06/2011

שלום ים,

המשקל שאת אמורה לעלות אותו, בין אם 2 קילו ובין אם 4 קילו, מוסיף לך חומרים מזינים אותם את צריכה על מנת שתהליכים חיוניים ( של חיים כמו הווסת) יחזרו לעבוד אצלך.
    סיימת את ההודעה שלך בכעס על הרופאים 'שאינם רואים', שאינם רואים מה את צריכה. את מערימה עליהם, אך רוצה גם שיראו מה את באמת צריכה .
    אני מקווה שבמקביל למעקב הרפואי את נמצאת גם במסגרת של טיפול פסיכולוגי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• שלום

ים
    15/06/2011

לילדה שענתה לי- הם רוצים שאגיע למשקל 42, גובה 1.46... גיל 17
    ואני כרגע שוקלת 38, הם חושבים שאני שוקלת 40 כי אני שותה לפניי. לא הבנתי על איזה קול מזוייף את מדברת.

וכן אני בטיפול פסיכולוגי ופסיכיאטרי, כדור בשם פלוטין... ולא עוזר לי כלום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• ים חמודה!

נטע
    17/06/2011

אני לא מתעסקת במשקל ובגובה ספציפי זה לא היה המטרה , באמת מה שחשוב וכדאי שתעשי זה דיאטה בראש לא בגוף.להוריד את הכל מהראש את המחשבות הכפיתיות על האוכל והגוף וכל האובססיביות מסביב..
    אני מצטערת אם לא הבנת מה שכתבתי בהודעה הקודמת על ה2 קולות.
    אני אסביר לך מה התכוונתי- כמו שאני מבינה את סובלת מהפרעות אכילה כזו או אחרת מצד אחד את א-ת כי זה מה שאת! מצד שני יש בך קול אורח של אנוריקסיה , כמו פולש זר שפולש לך לגוף ולנשמה. פשוט דו אנושיות :-)
    במקרה שלי למשל אני יודעת שאני רוצה להיות אני וכי זו אני. והאנוריקסיה זה רק האורח שלי שאני מחכה שיעוף ממני!
    אצלך , באמת לא ממש הבנתי איפה הא' נתפס בחייך... אני מכירה כבר טונות סוגים ואיפיונים של א' כל אחד זה בא לו ומתבטא אצלו בצורה שונה.
    אם לא הבנת, אני אסביר לך שוב.
    מה שהיה לי מוזר זה שאת מתלוננת שהרופאים לא קולטים שאת 38 ולא 40. את כאילו כועסת עליהם... תאמיני לי אם זה היה הפוך שהם חושדים בך ששתית הרבה אז היית עוד יותר כועסת.
    אני במקומך - הייתי מאושרת שהם לא קלטו ככה זה היה חוסך לי לעבוד , בגלל המשפט הזה התבלבלתי. זה הכל!
    תרגישי טוב יקרה!!
    בקשר לתרופות - מציעה לך לפנות לרופא שנית ולהסביר לו שזה לא עובד...
    תני לעצמך להחלים בקלות ותתני לאחרים לעזור לך!
    סופשבוע נעים
    אוהבת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• אוקי

ים
    18/06/2011

אני לא שמחה כי בסופו של דבר אני יודעת שאני אצטרך להתמודד ולהגיע למשקל 42, כי אני בלי מחזור כבר שנתיים. אני רוצה להיות פוריה, אני רוצה להיות בריאה...
    אני פשוט לא יוכל להתמודד עם המראה של עוד 4 קילו על הגוף שלי. זה הכל

הכדור עוד לא השפיע כי אני רק בהתחלה איתו, לאט לאט אני ארגיש בשינוי לדבריהם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• אוקי - תגובה

קרן אור
    19/06/2011

שלום ים,

אני חושבת שאת נתפסת לעניין המשקל ומפספסת את העיקר.והעיקר הוא שאת עדיין חולה ועדיין עסוקה בלהסתיר ולשקר כחלק מוכר מהפרעת האכילה.אם את רוצה שיעזרו לך,את צריכה להיות כנה.להביא את הדברים לטיפול,לדבר עליהם,לתת מקום לשנאה העצמית הפנימית שבאה לידי ביטוי בהיאחזות בסממנים חיצוניים.כל עוד שזה לא יקרה,שום משקל שתרדי או תעלי אליו לא יגרום לך להרגיש טוב עם עצמך.
    גם הכדורים לא יעשו את העבודה במקומך.אני מדמה את הכדורים לגלגלי עזר באופניים תוך כדי למידה לרכב ללא הגלגלים.הם הקביים ולא הרגליים וככמוהם המטרה שלהם היא להקל על החרדה ועל הדיכאון הנילווה לעלייה במשקל אבל ללא טיפול שנוגע בנפש פנימה סופם להיכשל.
    אל תבחרי בדרך הקלה,תבחרי בזאת הנכונה.
    אם את רוצה שיראו אותך,אל תנסי להעלם(תרתי משמע).
    תני לעצמך מקום להיות,את כבר נמצאת בטיפול,היעזרי בו!

שיהיה בהצלחה,מוזמנת להמשיך לעדכן,
    קרן אור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• אימייל

ים
    20/06/2011

את ממש גורמת להרגשה טובה... רציתי לדעת אם אוכל לשלח לך באימייל במקום פה? כי לא נוח לי במיוחד

תודה קרן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• בוודאי!

קרן אור
    23/06/2011

את מוזמנת לשלוח לי מייל שכתובתו הינה: [email protected]
    אשמח לעזור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• קבוצת תמיכה?
    עיסקה
    20/06/2011

האם מישהו פה יודע על קבוצת תמיכה להפרעות אכילה (אנורקסיה בעיקר) בכל מקום בארץ?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    קבוצת תמיכה?

הוספת תגובה

תמונה

• הי הילה

נטע
    21/06/2011

יש קבוצת תמיכה בבית חולים ע"ש שיבא בתל השומר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• קבוצת תמיכה? - תגובה

אפרת לוי
    23/06/2011

שלום הילה,

יש מחשבה/תכנון להקמת קבוצה טיפולית להפרעות אכילה שתונחה על ידי ועל ידי 'קרן אור'. היא תתקיים באזור המרכז.
    את יכולה לפנות אלי במייל.
    [email protected]

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• ההפרעה שלי .
    רעות
    11/06/2011

אני לא מבינה איך נכנסתי לזה.רציתי בסה"כ לרדת כמה קילוגרמים מיותרים שהיו לי ,אילו הייתי יודעת שהייתי מגיע למצב למקום שאני בו היום לא הייתי עושה את זה מלחתחילה .זאת מחלה שהורגת אנשים מרחיקה אותנו מכולם בהתחלה ולאורך כל הדרך מאוכל ,אחר כך חברים ומשפחה ,ובסוף היא מרחיקה את עצמנו מאיתנו .אני כבר לא מבינה מה אני ומה אני רוצה .ה"אושר הזה"שהיא לוקחת אותי אליו הוא זמני ,ואני מודעת לזה ,אבל אני אוהבת אותו ,אני לא רוצה להרחיק אותו ממני ,הוא והיא החברים היחידים שיש לי .ה"אושר הזה "ואנה.אני לא רוצה להיות מטופלת ,אני לא רוצה להחלים טוב לי ככה ,אני רוצה להיות עמוק בתוך זה ,ואני יודעת שזה יגמור אותי בסופו של דבר .זה החלטות שהיו עליהן מחירים כבדים .אני לא אוכל להגשים חלומות שבניתי עליהם ,לא יהיו לי ילדים לא ייגיסו אותי לצבא ,מי ירצה להתחתן עם מישהי שהיא 40 קילו ,ועם שיניים רקובות מהקאות ?,שלד מהלך בן אדם חצי חי חצי מת .אבל אני כ"כ שואפת לזה וכ"כ רוצה בזה שלא מעניין אותי .אני לא יכולה לתאר את ההרגשה הזאת .אפאחד שאין לו את המחלה לא יודע מה עוברים אנשים שכן יש להם אותה .יש לנו קולות בראש שעל כל מה שאני באה להכניס לפה צועקים לי מבפנים אל תאכלי ,תרקי את זה ההנאה הרגעית הזאת לא שווה בזה שזה יעלה לך אפילו 100 גרם .אוכל זה רעל ,ואוכל זה שומן ואוכל זה גועל .המחלה הזאת גורמת להכל ..!!!!!!!היא כרגע זאת ששולטת עליי ,ואני איתה במיליון אחוז .אני חושבת שטיפול לא יעזור פה המצב שלי כנראה באמת קשה כמו שאומרים ,אני מכורה להקאות ולכל ההתעסקות הזאת .לא רוצה טיפול טוב לי איך שאני ,אני יגיע למשקל יעד שלי שבינתיים הוא 40 .ההצלחה שלי להגיע לשם היא בדרך הזאת .
    אני מנהלת לעצמי אורך חיים כפול ,כלפי חוץ אני באה לומדת מטיילת צוחקת עובדת עושה הכל מהכל כמו כל נערה רגילה אחרת ,ובסתר חיי סובבים סביב אוכל ,מחשבות אובססיביות על אוכל ומשקל ועמידה של שעות על גבי שעות מול המראה ,שקילות בערך כל יום ,הקאות בהחבא,מחביאה אוכל וחטיפים מתחת למיטה ,הרעבה עצמית ,צומות שנמשכים לפעמים אפילו יומיים שלמים שאני שותה רק מים וקפה נטול סוכר ,וכל אלה מלווים בהנאה ובידיע שבסופו של דבר אני יצליח ,יצליח להגיע לשאיפה שלי ,לרזון שלי ,להתמוטטות .כל זה פיצוי .לא רוצה לצאת מהזה טוב לי ככה.

וכן יש לי הפרעת אכילה ,אומנם אני במשקל תקין ,אבל ירדתי 35 קילו בשנה ,אני מקיאה כבר 10 חודשים .אכילה מצומצמת של עד 180 קלוריות ליום ,לועסת ויורקת ,ומה שנכנס בכל זאת מקיאה .המטרה שלי היא להגיע למשקל יעד שהצבתי לעצמי .שזה עוד 10 קילו פחות .

לקביעת תור
    סגירה
    ההפרעה שלי .

הוספת תגובה

תמונה

• המשך .

רעות
    11/06/2011

מבחינתי ?זאת רק דיאטה.מבחינת כולם [מורים שלי ,הרופאה שלי ,האבחון מהמכון להפרעות אכילה ]אני בהפרעת אכילה חמורה .אני עדייך במשקל שהיא לא תקין ,אני 160 על 52.ואני בת 17.4
    וכמו שאמרתי נשאר לי להוריד בין 10-12 קילו .
    אני מבולבלת ולא יודעת מה לעשות ,מצד אחד אני יודעת שאני ימות בסופו של דבר ,מי יחזיק מעמד בשקל של 40 קילו ?
    מצד שלי אני שמנה מה זה 51 קילו ?לגילי אני צריכה לשקון 35-40 קילו .
    אני לא רוצה להיות מטופלת בשום מכון ובשום אשפוז מלא \אשפוז יום .
    אני לא מסוגלת לאכל .אני לא יכולה לבלוע דברים [רשמתי את הדרך שלי בתגובה למעלה]ואני יודעת שאם אני כן אוכל אני ייצטער על זה וייפגע בעצמי ושאני אומרת פגיעה אני מתכוונת לחתוך את עצמי ,וזה קרה בעבר ולא בגלל שאכלתי .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• אולי ?

רעות
    14/06/2011

?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• רעות תקראי

וי
    14/06/2011

אני לא יודעת אם חשבת על זה אבל הבעיה שלך היא לא המשקל יקירתי הבעיה היא שאת רוצה למות , למה? את מבינה מצויין שגם 25 קילו אם תשקלי לא יעשו אותך מאושרת באמת זה אושר מזוייף מלאכותי כמו סם , נותן הרגשת אופוריה למשך 3 דקות כשאת עומדת על המוזנאים ורואה שירדת במשקל ואחרי חמש דקות מציבה לעצמך יעד חדש. יש לי דמעות בעיניים כשאני קוראת את זה כי אני יודעת בידיוק איך את מרגישה , היית בעודף משקל ירדת וסבלת תוך כדי הקאת וצמת ואנשים לא ראו רק החמיאו לך שזה יפה אף אחד לא ידע כמה את סובלת בשביל זה , וזה מעודד אותך לרזות עוד ועוד אולי בשביל לקרוא לעזרה שמישהו סוף סוף יראה כמה כואב ורע לך , אני יודעת איך את מרגישה כי הייתי שם ירדתי 32 קילו בשנה הייתי בתת משקל התמכרתי להרגשה של הרעב , אבל הבנתי שהמוח שלי נידפק שאני לא מתנהגת כמו אדם נורמלי שלא מגיע לי לחיות ככה מגיע לי לחיות טוב ולהרגיש טוב ולאכול טוב , ואת מי אני בעצם מענשיה בהרעבה הזאת , בבקשה רעות תלכי לטיפול אני מתחננת את רק בת 17 כל החיים עוד לפנייך יש כל כך הרבה דברים טובים ויפים בעולם אני יודעת שהרעב מעמם את הכאבים האחרים שיש בנפש אבל הוא גם לוקח איתו את כל היופי בחיים , את לא תיהיה מאושרת כשתישקלי 40 קילו ואני יודעת שאת יכולה לבגיע גם לפחות אבל למה? למה לסבול כל כך הרבה בשביל מה? כדי להגיע לשם ולגולת שאנה עבדה עלייך שפיספסת את השניים הכי טובות של החיים שלך על מחלה זוועתית ושאולי עכשיו מאוחר או הרבה יותר קשה לצאת ממנה , באיזשהו שלב , במשקל מסוים הכימיה של המוח ניפגעת וכמעעט בלתי אפשרי לצאת משם , גם אם כבר תירצי כי הרי בסופו שך דבר תביני שהרעב לא יהפוך אותך למאושרת ותביני שיש עוד הרבה דברים אחרים שאת רוצה בחיים , את תירצי לצאת מהמחלה המקוללת הזאת אבל יהיה לך הרבה יותר קשה או בלתי אפשרי , אני יודעת שאת פוחדת להתחיל לאכול גם אני פחדתי שאת פוחדת שתחזרי להיות מלאה שאת פוחדת שאנשים יגדו לך ששנת שג'נס מסוים לא ייסגר, אבל את צריכה להבין שכרגע את במשקל תקין , יכולך להיות שאם תתחילי לאכול לפי תפריט מסודרת אצל דיאטנית שיודעת מה הבעיה ומבינה בהפרעות אכילה לא תעלי א
    ו מכסימום תעלי 2 קילו אבל במחיר של להיות בריאה זה פשוט שווה את זה , בבקשה רעות לא מגיעה לך הסבל הזה פשוט לא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• לרעות ווי היקרות!

נטע
    14/06/2011

היי!!!
    קודם כל ברוכות הבאות :-)
    וי אני ממש ממש מסכימה איתך עם כל מילה שכתבת לרעות.
    כל מילה בסלע!@!
    ממש מעריכה אותך על מה שכתבת זה כל כך נכון!
    רעות יקרה- כל מילה שלי מיותרת. אני מקווה שאת מקבלת את מה שוי כתבה לך כי הכל פשוט חתום ..
    תרגישי טוב
    נטע

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• ההפרעה שלי . - תגובה

אפרת לוי
    15/06/2011

שלום רעות,

אני מצטרפת לדבריה של וי , אני באמת סבורה שיש הרבה מה ללמוד 'ממי שעברה זאת על בשרה'.
    בזמן שקראתי את ההודעה שלך הרגשתי את ההרסנות שלך כלפי עצמך, בדרך להשגת משקל היעד את הורגת את עצמך. גם אם קשה לך להבין זאת כרגע (כי מבחינתך הבעיה היא המשקל שלך) את במצוקה מאוד גדולה ואת מדרדרת את עצמך במדרון תלול.
    אני מבקשת ממך לפנות ולקבל עזרה מקצועית, את עדיין צעירה וניתן לעצור זאת. האם הורייך מעורבים? אם לא , זה צריך להיות השלב הראשון, אפילו אם את ממש לא מאמינה בטיפול ולא רוצה לפנות לטיפול.

אשמח אם תעדכני,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• אני מתאשפזת .

רעות
    16/06/2011

בשבוע הבא ,למשך חודשיים .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• אני מתאשפזת . - תגובה

אפרת לוי
    16/06/2011

שלום רעות,

מאחלת לך הצלחה רבה במסגרת האישפוז,

אשמח אם תעדכני מה קורה אתך,

אפרת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• מחזיקים לך אצבעות

נטע
    17/06/2011

רעות יקירתי!
    תחזיקי מעמד!
    מקווה שאת מתאשפזת בבית חולים שיש בו מחלקה מיוחדת להפרעות אכילה
    בלי שילוב של מחלקה עם שלל הפרעות נפשיות ...
    אבל גם אם כן - יהיה בסדר, תתרכזי במטרה שלשמה את- שם.
    תתחברי ותרגעי לאט לאט מהמקום , תקחי את הזמן שלך להחלים בנחת, והלוואי שזה יקרה תוך פחות מחודשיים.
    מציעה לך לקחת איתך לאישפוז כלי רחצה משלך (השמפו של בי"ח מעורר בחילה ) את הכרית שלך. חוץ מיזה אם הבית חולים לא מתנגד ,( יש כאלה בתי חולים שלא מוכנים ) תביאי סדין ושמיכה מהבית שתוכלי להרדם בקלות.
    קחי טונות בגדים מברשת שינים משחה נעלי בית פיגמה מחשב משחקים סרטים דיסקים מוזיקה פלאפון תביאי איפור סתם בשביל להפיג את השעמום ... מתארת לעצמי שכבר הסבירו לך את הנוהלים ומה בדיוקאת הולכת לעבור שם. בטוחה שיהיו איתך עוד בנות חמודות ואתן תשרדו ביחד... תשתדלי לשמור על הרכוש שלך מפני דיירי המחלקה ומהצוות שעלול להחרים לך דברים. מקווה שלא יהיה צורך !
    העיקר תשמרי על עצמך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• תודה..

רעות
    17/06/2011

אני ישמור על עצמי ואני מקוה שבאמת זה יהיה רק לתקופה של חודשיים ואפילו פחות .יש לי גם את יב על הראש ...
    וזה בית חולים בנהריה .
    שם התפנה מקום מקום יחידי לאשפוז .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• תודה

רעות
    17/06/2011

אני יעדכן ..(:

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• תודה - תגובה

קרן אור
    19/06/2011

שלום רעות,

קראתי את כל ההתכתבות ושמחתי לגלות שבסופו של דבר בחרת בקול הבריא.אני כמעט ולא מכירה מישהי שפנתה לאשפוז\טיפול בלי רגשות מעורבים.זה טיבעי ומובן וגם מוכר.את תיראי שכשתתמסרי באמת לטיפול ותתני אמון בצוות הטיפולי לאט לאט זה יהיה קל יותר ,לאט לאט הקול הבריא שבך יגבר.זאת רק ההתחלה שקשה ואת יודעת ששוה לעבור זאת כי מגיע לך יותר!
    אשמח אם תעדכני כשמתאפשר.
    בהצלחה!
    קרן אור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• אין אשפוז ואין טיפול .

רעות
    21/06/2011

אמא שלי החליטה שלא בא לה לקחת אותי לאשפוז ,וכנשנאלה השאלה למה ,
    התגובה שלה הייתה :"את עוד מעט בת 18 את רוצה את יכולה לאשפז את עצמך ולא מעניין אותי שעד אז תגיעי ל -30 קילו .".
    אני בכלל לא בטוחה אם אני רוצה או לא רוצה טיפול ,אני יודעת שמבקרה ואני כן ייתאשפז ,אני יצא מהאשפוז ויחזור לאותה נקודה ואפילו יותר נמוכה .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• הייי

נטע
    21/06/2011

יקירתי!
    למה את לא מאמינה בעצמך ובאשפוז? תאמיני בעצמך!
    גם אם את תקבלי טיפול תאמיני שתגיעי לנקודה יותר קרובה ליעד ולא לנקודת ההתחלה! גם אם לא תצאי בנקודת היעד לפחות זה יקדם אותך...
    אני כולי תקווה שאת תקבלי את הטיפול הכי יעיל עבורך באם זה אשפוז או אם לא...
    אבל את צריכה לדעת שרוב העבודה היא שלך!!! את צריכה לפתוח את הפה ולעשותת סוויטש בראש... כי אחרת זה לא יעבוד...
    לאט לאט באמת אם את במצב קשה כל כך אז אני חושבת שאשפוז זה הפיתרון אבל אמא שלך חושבת אחרת, היא מכירה אותך יותר טוב ממני.
    אני לא יודעת אם זה נכון הגישה שלה, אני באמת לא יודעת מה גרם לה להחליט את הצעד הזה.
    אני סתם זורקת רעיון- אולי תלכי לרופא ששלח אותך לאשפוז ותשאלי אותו אם זה קריטי לחכות לגיל 18.
    תדעי לך שאם את נכנסת לאשפוז בהסכמה -כלומר לא ע"י צו אשפוז בכפיה. אז את יכולה ללכת מהמחלקה מתי שאת רוצה אז - תמיד תחששבי שזה אופציה בשבילך שעדיפה על כלום.
    ככה שבמצב הכי גרוע תעזבי את המקום באישור כמובן ..
    אמ.... באמת מצב לא פשוט מה שאת עוברת.
    אני מחזיקה לך אצבעות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• גיל 18

רעות
    21/06/2011

אני חושבת שזה כן קריטי לי לכחות עד גיל 18 .
    כי ביינתיים אני יורדת ויורדת .
    נחר יש לי אצל הרופאה המפנה ,נראה מה היא אומרת .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• אין אשפוז ואין טיפול . - תגובה

אפרת לוי
    23/06/2011

שלום רעות,

קשה להתאשפז שאין תמיכה, וגם ככה את עצמך מטילה ספק ביעילות האשפוז.
    את נמצאת במצב מדאיג. אל תוותרי, פני לאנשי משפחה נוספים(אם יש) על מנת לקבל תמיכה ושיוכלו לתווך בינך לבין אמא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• איך יודעים
    מוריה
    18/06/2011

שלוקים בהפרעת אכילה?
    ממה שקראתי יודעת שישנם 3 סוגים עיקריים ואני שיודעת שישבעיה לא מוצאת את עצמי שייכת לאף אחד מהם?
    אנא עזרי לי

לקביעת תור
    סגירה
    איך יודעים

הוספת תגובה

תמונה

• איך יודעים - תגובה

אפרת לוי
    19/06/2011

שלום מוריה,

אולי כדאי לשים את ההגדרות בצד ולספר מה הבעיה, עם מה את מתמודדת. (לא הגדרה אלא תיאור)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• בוקר טוב

מוריה
    19/06/2011

אני מאובחנת כ - ptsd - על רקע ת.מינית קשה.
    לאחרונה הבינותי כי דרך האכילה שלי אינה טובה ואו נכונה.
    אני אינני אוכלת וכמעט אינני שותה במשך היום רק בלילה.
    ויכולה לומר שהתמהלות זו הקשורה לאוכל פוגעת בי ומוד שכן איננייכולה לקבל טיפול תרופתי המצריך לקיחת מזון לפניו,ואפילו אם אני רעבה מאוד במשך היום אינני מסוגלת לאכול דבר,
    האם זו הפרעת אכילה?
    האם אפשרי טלפונית?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• בוקר טוב - תגובה

אפרת לוי
    19/06/2011

שלום מוריה,

אני לא יודעת מספיק פרטים אך יכול להיות קשר בין התקיפה המינית שעברת לעובדה שאינך אוכלת במהלך היום. טוב ששמת לב לכך, זה חשוב לתהליך הריפוי .
    את בהחלט יכולה לפנות אלי טלפונית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• קרן אור היקרה:
    תקווה
    17/06/2011

מה שלומך?איך את מרגישה?כבר מלא זמן שלא נכנסתי לכאן פשוט די הייתי באטרף של השירות שלי בזמן האחרון..בסוף מקצרים לי שירות בשבוע וחצי אז אני משתחררת ב-10/7 שזה בערך עוד 3 שבועות אחרי שירות שהיה מבחינתי נורא ממצה אבל קשה..אני גם באמת מרגישה שעד כמה שהתקדמתי ואני מרגישה די במקום אחר לפעמים עדין יש לי את הקושי ואת הימים הקשים ואת הפחד הזה שמה יקרה אם יקרה איזה משו או אפילו אם לא יקרה שום דבר ופשוט אפול חזרה לתוך זה אחרי כ"כ הרבה מלחמות באמת שאני פשוט ממש מקווה שאני כבר נמצאת מעבר לזה..נראה לי שאני פשוט חוששת לחזור לגור בבית (בשירות הצבאי שלי אני משרתת רחוק מהבית בתנאים סגורים ויוצאת הביתה לשבתות) בשבועות היו לי רגעים שאמא שלי ממש הצליחה להציק לי אפילו אם היא לא כעסה או צעקה מפורשות עלי זה בכל זאת עשה לי רע-פעם פשוט לא הייתי אוכלת בכלל במקרים האלא ומשתדלת להעלם מהסביבה ונכון ההתקדמות שלי ניכרת בעובדה שהפעם כן אכלתי לא כמו שהיתי צריכה אבל אכלתי. אני באמת יותר שמחה שאני מנסה להתרחק יותר ויותר מה"א שלי אבל זה כאילו שעד כמה שאני יודעת שזה רע בשבילי זה פשוט שואב אותי בחזרה פנימה כמעין מנגנון שמגן עלי מפני כל הדברים הקשים למרות שאני יודעת שזה לא באמת שווה זה ושעדיף לי להתמודד בצורה הרבה יותר בריאה של פשוט לדבר ולחיות את החיים שלי כי זה שווה את זה!
    אשמח לשמוע ממך,תקווה

לקביעת תור
    סגירה
    קרן אור היקרה:

הוספת תגובה

תמונה

• קרן אור היקרה: - תגובה

קרן אור
    19/06/2011

שלום יקרה,

..וזאת הסיבה למה חשוב מאוד שתתארגני עם המשך טיפול במסגרת האזרחית.מה קורה עם זה??
    ברור שהפרעת האכילה מרימה ראש ברגעים קשים,היא הרי מנגנון הגנה שיצרנו כדי להתמודד עם דברים פנימיים מכאיבים יותר וכל עוד שהדבר לא יעובד וידובר בטיפול יהיה מאוד קשה לצאת ממנו.
    אני חושבת שחשוב לעבוד בטיפול גם על הנפרדות שלך מהבית וממערכת היחסים המורכבת עם אמך.
    טיפול,כבר אמרתי?

שבוע טוב,
    קרן אור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• המרכז ברמת השרון
    טעות!!
    06/06/2011

מישהו יודע לספר לי על המסגרות הקיימות במכבי רמת השרון?
    אני מנסה ללא הצלחה לדבר איתם כבר שבוע..
    ובאינטרנט אין שום אינפורמציה :(

תודה רבה!!

לקביעת תור
    סגירה
    המרכז ברמת השרון

הוספת תגובה

תמונה

• אולי בכל זאת?? קרן אור?

טעות!!
    10/06/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• אולי בכל זאת?? קרן אור? - תגובה

קרן אור
    11/06/2011

שלום לך,
    אני מכירה את המרפאה להפרעות אכילה במכבי רמה"ש ויש שם צוות מנוסה הכולל פסיכיאטרית,פסיכולוגים,דיאטנית ורופא מנהל מקרה.לכל אחד\ת מותאם טיפול שהאינטנסיביות שלו נקבעת בהתאם למצב הפונה.
    אבל כפי שכתבה לך אפרת עולה השאלה למה את מרגישה נזקקת לטיפול אחר כשאת בעצם נמצאת בטיפול זמן קצר כ"כ ולא נותנת לו צאנס או לחילופין,מביאה את הדילמות שלך לחדר הטיפולים.
    אשמח לשמוע מה תשובתך,
    קרן אור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• המרכז ברמת השרון -

אפרת לוי
    10/06/2011

שלום,

כתבת שאת נמצאת בטיפול. באיזה טיפול את נמצאת? מדוע במקביל את צריכה לפנות למסגרת של מכבי? האם הטיפול לא מספק? ממליצה לך לפתוח זאת מול הפסיכולוגית ( משהו לא מספיק בטיפול, אני מתוסכלת מכך שזה עדין לא עוזר וכו') .

אשמח אם תכתבי תעדכני,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• היי

טעות!!
    14/06/2011

אני נמצאת בטיפול פסיכולוגי ואחרי ביקור אחד אצל תזונאית.
    הטיפול הנפשי בסדר גמור - אין לי טענות כלל. פשוט הגעתי להבנה שאני בעצמי לא אוכל להכין ארוחות עפ"י התפריט שקיבלתי, ושאני צריכה מסגרת שתכין אותן בשבילי, ושתעזור לי להרגיש בסדר לאכול אותן..... :-\
    הבנתי שברמה"ש יש אישפוז יום ובגלל שאני לא מצליחה לדבר איתם כבר זמן מה, חשבתי שאולי כאן אוכל לקבל קצת יותר אינפורמציה לגבי סדר יום של טיפול כזה.

תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• היי - תגובה

אפרת לוי
    15/06/2011

אני לא מכירה את המסגרת של מכבי להפרעות אכילה ברמת השרון. אם יש גולשות אחרות שמכירות אז הן מוזמנות לשתף בידע שלהן.

אני בכל זאת רוצה להתעקש איתך על הנקודה אליה התייחסתי בתשובה הקודמת שלי אלייך.
    האם את מדברת עם הפסיכולוגית שלך על הרצון (שהוא לגיטימי) במסגרת טיפולית הדוקה יותר. יתכן ואת צריכה מפגשים תכופים יותר איתה או עם התזונאית. כי משהו לא מספיק לך, את אומרת אני צריכה יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• מיואשת
    יעל
    13/06/2011

אני מיואשת, עד הצבא הייתי נערה שמנמנה, סבלתי מזה כל החיים, אני מטר שישים ושקלתי משהו כמו 60 קילו, בצבא ירדתי כמעט 10 קילו וזה היה מטאמורפוזה בשבילי, גיליתי עולם חדש, שתמיד חלמתי עליו, עולמן של הרזות, בעולם הזה אפשר ללכת לקנות בגדים ולא לפחד ממה תגיד המוכרת, בעולם הזה בנים מסתכלים עלייך ומתייחסים אלייך, בעולם הזה את אוהבת להתלבש יפה, לצאת החוצה, נוח לך בבגדים, הבטן לא משתפלת מבעד למכנסיים ואת לא חולמת על פיגמה כל היום.
    מאז השומן הפך להיות האויב הכי גדול שלי, הפחד הכי גדול.
    היום אני בת 26 וחצי, בשש השנים האחרונות אני כמו אקורדיון, עולה ויורדת ושוב עולה ושוב יורדת.
    הכל תלוי במצב הנפשי...
    היום חזרתי הביתה מדוכאת, מישהו בעבודה אמר לי שהשמנתי. זה גמר לי את היום.
    באמת עליתי שלושה קילו בשנה האחרונה, אני שוקלת עכשיו 55 ושונאת את עצמי עד כלות.
    אני כל בוקר ממששת את עצמי, מחפשת עד כמה מרגישים את העצמות, בוחנת איך נראית הבטן שאני יושבת, התחת, הרגליים, הידיים... אני עושה את זה ושונאת את עצמי, חושבת על המשקל שלי כל היום, אני יודעת שאני צריכה טיפול, דיאטה מבוקרת, ספורט, אין לי כח.. אין לי כח להשתעבד לחיים של דיאטות ושמירה. מעדיפה פשוט להרעיב את עצמי אבל גם זה לא הולך לאחרונה.
    תבינו - יש לי חברים מדהימים והרבה, משפחה אוהבת ותומכת וחבר מדהים שרק אפשר לחלום עליו, כל זה לא עוזר, אני שונאת את עצמי, מרגישה שמנה ומכוערת, אם אני לא אלבש מכנסיים במידה 36 אני לא שווה שאף אחד יאהב אותי.
    חולני ועצוב והלוואי שלא הייתי ככה.

לקביעת תור
    סגירה
    מיואשת

הוספת תגובה

תמונה

• יעלי יקירתי

וי
    14/06/2011

למה את חושבת שאם תלכי לדיאטנית תיהיה משועבדת דיאטה ושמירה ? זה לא בהכרח נכון אני ממליצה לך לפנות לטיפול נפשי במקביל לטיפול אצל דיאטנית שמבינה בהפרעות אכילה ושתבין את הבעיה שלך תבנה לך תפריט שיספיק לך ותמנע ממך את ההתעסקות עם האכול , יכול מאוד להיות שברגע שתוכלי מסודר אוליא פילו תירדי במשקל ותרגישי הרבה יותר טוב וגם המחשבות שלך יירגעו ולא יסבו כל הזמן סביב המשקל והאכול ,] אני בטוחה שאת יכולה להצליח אל תוותרי על עצמך את מפספסץ כל הרבה דברים יפים בחיים כשאת מתעסקת עם המשקל המדפוק הזה , מגיע לך להיות מאושרת ומגיע לך לאכול את בן אדם כמו שחבר שלך אכול גם לך מגיע , ואני מבטיחה לך תפני לייעות דיאטני שמבין בבעיה תרגישי הרבה יותר טוב , את תוכלי יותר טוב ואולי עוד תירדי במשקל , אבל הכי חשוב זה שהמחשבות שלך ישתחררו מהכלא הזה , בהצלחה, ואני אומרת את כל זה מנסיון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• מיואשת יקרה

הוליווד
    14/06/2011

אני מכירה את התחושה הזו , האוכל שולט בנו במקום אנחנו במה שאנחנו אוכלים, יורידם ועולים יורדים ועולים, זה כמו מעגל שלא נגמר- סיוט מתמשך, כנראה שהבעיה היא יותר עמוקה ולא נגמרת באוכל אלא משהו מעבר לזה , אני מצרפת לך מאמר מעניין בנושא של אכילה וטיפים איך לצאת המעגל קסמים הזה, אצלי למשל הסיפור היה שונה הייתי שמנמנה עד גיל 16 מגיל 16 עד גיל 24 הייתי אנורקטית בתת משקל ואפילו מאושפזת בהדסה עין כרם כשהיה שם טיפול להפרעות אכילה, בקיצור אני מבינה לליבך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• מיואשת - תגובה

אפרת לוי
    15/06/2011

שלום יעל,

את מתארת בכנות נוגעת ללב מה שעובר עליך.
    את מזהה ומקשרת בין המצב הנפשי שלך לעליה או לירידה במשקל. נקודה נוספת היא השנאה העצמית שלך. כאשר השומן מבטא את הסיבה לכך. אני מאמינה שהשנאה היא לא בגלל השומן היא רק מושלכת עליו ועל כן את לא מצליחה להחזיק את עצמך 'רזה'.
    באמצעות טיפול פסיכולוגי בו , למרבה התקווה, תגעי בשנאה הזאת, תביני אותה ותטפלי בה . אולי תמיד תצטרכי לשמור על המשקל, אך זה לא ילווה בכל כך הרבה מתח, יאוש, דיכאון, שבאים ממחוזות אחרים. פני לטיפול, את אומרת שיש לך הרבה מה להפסיד אם לא (משפחה טובה, חבר נהדר).

אם את רוצה לחשוב יחד מה מתאים לך את מוזמנת לכתוב,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• שבוע טוב קרן. עזרה בקשר

דוד
    15/05/2011

שבוע טוב קרן
    תודה לך מאד
    ביום חמישי יש לי תור להשלמת ראיון בהדסה, אשוחח איתה על העדיפות של מטפל או מטפלת.
    אני מרגיש שאת צודקת שעדיף יותר מטפלת, אבל שפת הגוף של המטפל והמטופל מאד חשובים לשניהם, ובהופעה קייצית גם עדינה לא תמיד נעים לבחור דתי להישיר מבט, וזה יכניס אולי קשיים מיותרים ולא יתנו לטיפול לזרום נעים.

היחסים מאד מתקדמים, בנתיים אני משתף אותה לאט לאט במידע רגיש על האישיות שלי.
    האבחון זה המקצוע שלה כך שאצטרך לשתף אותה.
    בנתיים זה הולך מאד טוב, דברים שמאד חששתי מהם, מתקבלים בהבנה טובה.
    נראה לי יותר קרוב מה שאמרת שאם היא תחליט ללכת על הקשר, אז היא פשוט תרצה אותי עם כל האישיות שלי.

נראה, שעל קווי אופי בסיסים שמפריעים לשני, אנשים לא מוותרים.
    אבל ברגע שהאופי מתאים, ונוצרת אהבה מוכנים לסחוב ולקבל גם תיקים מורכבים.
    את מסכימה עם הדברים?

אומנם נראה שיש סיכוי גדול שזה יעבור, איני יודע עם בקלות.
    אבל, היא אמרה שההיגיינה מאד חשובה לה בחיים, היא מגיעה לכל פגישה בתיק עם מוצרי היגיינה צמודים, מעבר לממוצע. וגם אמרה [בצורה מכובדת] שתשמח אם זה יהיה חשוב גם לי לשמור יותר על הופעה מסודרת ומהוקצעת.
    כך שמהמקום ההיגייני שלה, אני חושש שזה ידחה אותה.
    האם זה קשור??? או שלא??

מאד מעודד שהיית במקום הזה, ועברת בשלום...
    הייתי מעוניין לשוחח איתך לפני שאני משתף אותה בזה.
    לקבל הדרכה בטלפון מעט מפורטת, מה לומר מה לא, מה נשמע קליל ומה יותר צורם.
    אם יש לך כללים אישיים שענייני הפורום נשארים רק שם, אבין אותך.
    בכל מקרה זה המייל
    [email protected]

יש לך יכולת תמרון מאד גבוהה במילותייך, שמאפשרות לך, לתת הרגשה של שומעת וגם לייעץ מייד.
    אני מאד שמח שהצלחתי להביע מעט מרגשות התודה שלי.
    יש קרוב משפחה שאני משתף אותו בזה בצורה כללית, והא לא תפס בהתחלה את מי אני מצטט...
    זה מצחיק קצת להודות כששנינו אנונימיים.
    דוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• שבוע טוב קרן. עזרה בקשר - תגובה

קרן אור
    19/05/2011

הי דוד,
    ראשית,בהצלחה היום בתור בהדסה.אשמח לשמוע עידכון.
    לגביי החברה שלך-אני שומעת כמה הקשר איתה משמעותי עבורך וכמה אתה עסוק בו ובמקביל אני תוהה מה קורה עם הפרעת האכילה שלך,האם אני שומעת עליה פחות כי אתה עסוק יותר בקשר והוא מזין אותך באמת עד כי אתה יכול להניח אותה מעט בצד?אשמח לשמוע יותר.אני גם שמחה לקרוא על הפתיחות של שניכם.עצם הכנות שלה מראה שהקשר חשוב גם לה והיא בונה על תשתית להמשך ובמקביל מרגישה מספיק פתוחה איתך ובטוחה בקשר כדי להעלות דברים שמפריעים לה.אני לא חושבת שהפרעת האכילה שלך תגעיל אותה,לא נראה לי ששם הדגש(משיחות עם בני זוג זה לא מה ששמעתי שמפריע להם).נראה לי שהרגש העיקרי שיעלה הוא דאגה.והיא מובנת.
    לגביי בקשתך לשוחח איתי-תראה,אני לא בטוחה שאני הדמות הנכונה להגיד לך מה לומר או לא,מהסיבה שאני לא חלק בקשר ואינני מכירה אותך או אותה ומה שנכון ועבד עבורי לא בהכרח יהיה הנכון עבורך (אומנם הפרעת אכילה היא אותה הפרעה ברמה הסימפטומטית אבל יש לה קשת של גוונים וכל אחד מגיע אליה ממקום אחר ,מהעולם הפנימי שלו),אני לא יכולה ולא רוצה לקחת אחריות על הקשר הזה,ואני רוצה שתקח זאת בחשבון.אבל אם לאחר כל זאת תרגיש שאתה בכל זאת רוצה,אני מזמינה אותך לכתוב לי מייל(הכתובת מופיעה למעלה) ומשם נמשיך.

כך או כך,שמחה תמיד לעזור.ומחזיקה לך אצבעות על היום.
    קרן אור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• תודה קרן ימים יגידו

דוד
    19/05/2011

שלום קרן

הראיון הסתיים ועכשיו בהתייעצות היא מנהל המחלקה הם אמורים להחליט מי יהיה המטפל ואיך להמשיך, הם יצרו איתי קשר, היחס שם מאד עדין ונחמד, יצא שאמשיך בכל מקרה את הטיפול עם מטפלת, מטפל לא מצוי כל כך שם.
    מחכה מאד להמשך.
    בקשר להפרעה, עברתי לאחרונה מקום, ואיני נמצא במקום הקבוע שהייתי במשך שנים, המקום פחות מסודר, וודאי שלא מתקרב למצב של בית, ההגנות הקבועות לא נמצאות, גם ההרגשה שיש מטבח מסודר בכל מצב וזמן כמו בכל בית לא נמצא, כך שמצד אחד אין לי את הפריוולגיה לדלג על ארוחות, ומצד שני אני מרגיש לחוץ לאכול, ולאכול עוד גם כשאיני בדיוק רעב, הבולמוסים מנצנצים כל הזמן ללא הפסק.
    ואני כל הזמן חייב להמודד איתם.
    אומנם הקאתי בנתיים רק פעם אחת, והצלחתי בהרבה מאד הזדמנויות, בסך הכל מצליח לשמור, אני יצטרך ללמוד דבר שרחוק מאד ממושגי, וזה סדר קבוע באכילה,
    לגבי הנושא השני, גם המקום הזה של המעבר בנתיים מאד מכביד, וללא פיתרון טוב.
    אין ספק שאני חייב את הטיפול בהדסה.
    למרות שאני אומר מידי פעם לעצמי, מה אתה עושה מזה עסק, הפרעת האכילה אתה כבר חי איתה הרבה שנים וזה לא נורא.
    וגם הבעיה השניה אפשר למרוח ולהמשיך לחיות איתה.
    א. אני יודע היטב כמה זה לא נורמלי, וכמה צריך להשקיע לעבור את זה.
    ב. לקשר זוגי זה וודאי יותר מחשוב מאד לשנות את זה.
    ג. אמרתי להם היום בהדסה, שאני לא מצליח להניח את האצבע אבל אני מרגיש שהמקום הזה פוגע לי בעוד מעגלים בתפקוד, איני יודע עם זה ההפרעה עצמה, או המקום שגרם להפרעה.
    ומצפה שמהטיפול יהיה פיתרון גם לבעיות הספציפיות שהגעתי אליהם, וגם למעגלים אחרים.
    נראה ששמעת לאחרונה פחות על ההפרעה ויותר על הקשר, בהחלט כי הוא יותר דוממינטי, ולא בגלל איזה הקלה מסויימת.
    ההרגשה שלי שזה מתקרב למצב שאוכל לספר על זה, ויהיה ביכולתה לשמוע את זה ולהמשיך, בסך הכל לשנינו יש עוד דברים טעונים ששיתפנו בהם אחד את השני.
    בקשר לעצה שרציתי ממך, זה היה יותר באיזה שפה להשתמש, איזה מילים יותר צורמות לה לשמוע ואיזה פחות,
    כבר אמרתי לה שיש עוד מה לעדכן אותה, וכשאראה את הזמן המתאים יאמר לה.
    תודה מאד לך
    וימים יגידו
    דוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• תודה קרן ימים יגידו - תגובה

קרן אור
    28/05/2011

היי דוד,

בסה"כ אני שומעת יותר ויותר את החלק הבריא אצלך,זה שמבין שההגנות האלו לא ממש משרתות אותך ושאי אפשר לחיות חיים מספקים וטובים לצד הפרעת אכילה פעילה כי היא אכן נוגסת בכל רובד אחר של החיים.מבחינתי היא הסימפטום לתהליך שהחל עוד לפני ומכאן שרק טיפול שיוכל להאיר את הנקודות האלו יהיה הכי נכון ואפקטיבי כדי למגר אותה מחייך.הגיע הזמן לטפל בשורש הפגוע ולא רק לעשות סתימה.
    תמיד יהיו טריגרים כאלו ואחרים להתפרצות מחודשת של מנגנון הזלילה-הקאה וחשוב להכיר את הטריגרים האלו ומה מפעיל אותם אצלך כדי ללמוד איך להתמודד איתם רגע לפני.
    אני שמחה גם לקרוא על הקשר שבנית,על היכולת שלך להפתח ובמקביל לא להרגיש חשוף מידי..ואני מקווה שזה מצליח להזין אותך מבפנים כדי שתוכל לעשות זאת גם מבחוץ.
    תמשיך לעדכן לגביי ההתפתויות עם הטיפול ובכלל.
    כאן בשבילך.
    קרן אור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• שלום קרן תהפתחויות יפות

דוד
    30/05/2011

שלום קרן

תודה רבה לך
    אני מצטער שרק עכשיו אני מעדכן

כבר עדכנתי בתשובה ארוכה
    אבל כששלחתי זה נמחק ולא הגיע ולא היה לי כח נפשי לכתוב שוב

אז קודם סיפרתי לה... אומנם בעדינות ולא מאד מפורט, אבל היא הבינה.
    והיא קיבלה את זה נעים...
    היא כבר בנתה על משהו יותר נורא, וכשאמרתי לה את זה, נרגעה.
    היא גילתה השתתפות מאד חמימה ומבינה.
    הטיפול בהדסה כמו שאמרת מאד תרם להרגעתה ולהבנתה.

בנתיים גם אני יצטרך להתאתגר בכוחות שאלוקים נתן לי דרך נסיון החיים.
    כדי להכיל את את אישיותה והתמודדוויותיה...
    מקווה בשבילה שאהיה מספיק סבלני עדין מבין ותומך.

מצד אחד כל הזמן אני אומר, בשביל מה טיפול וכל הבלגן,
    זרמת עד עכשיו בחיפוף של הסדר תמשיך הלאה ויהיה בסדר.
    ומצד שי עד כל כך צודקת שזו לא צורת חיים נכונה.
    וגם יש לי תפקיד חשוב לדאוג להיות נורמלי.
    להיות יציב!

אז בהחלט אחכה בסבלנות לתחילת הטיפול בהדסה ואשתדל לתת שם את כל מה שאצטרך, ולעמוד במשימה.

בנתיים למרות כל המעברי מקומות והשינויים בחיי, בסך הכל לא התפרקתי, ואני מצליח לשמור על יציבות מסויימת.
    בשבוע וחצי האחרונים אומנם נשתנו לחלוטין סדרי האכילה
    אבל שלטתי על עצמי, ברוך השם, לא הקאתי בכלל!! וגם הצלחתי לרסן במידה מסויימת
    את התפרצויות האכילה.

בנתיים רק הודעתי לה על העניין פעם אחת, מאד תמכה, אבל לא המשכתי לשתף אותה, אולי גם היא מעדיפה לא לראות ולא לדעת.

להתראות
    תודה רבה מאד....
    דוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• שלום קרן תהפתחויות יפות - תגובה

קרן אור
    11/06/2011

הי דוד,
    כמה אני שמחה לקרוא על ההתמודדות שלך וזה רק מוכיח שאין ממש סיבה לחיות בסוד ולהותיר את עצמך לבד מול ההתמודדות עם הפרעת האכילה שלך.
    אני שמחה שהיא יכלה ויכולה להיות לצידך,ואני מקוה שהקשר ביניכם תמיד יהא מושתת על אמון,כנות ופתיחות גם במקומות הפשוטים פחות עבורכם.
    אני גם שמחה מאוד לקרוא על ההתמודדות שלך מול הפרעת האכילה שלך והשינויים המתחוללים בחייך ועל כך שאתה לא נותן לעצמך ללכת שבי אחרי השקרים שהמחלה מנסה למכור לך(אפשר לחיות ככה.."זרמת עד עכשיו בחיפוף תמשיך הלא ויהיה בסדר") ושאתה קשוב גם לקול הבריא שקיים בתוכך,שמבין שאי אפשר ממש להמשיך ולהתקדם בצל חיים עם הפרעת אכילה,כי היא נוגסת בכל חלקה טובה.
    בהצלחה בטיפול החדש,אני מלאת תקווה עבורך.
    אשמח אם תמשיך לשתף ולעדכן,
    קרן אור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• לדוד
    קרן אור
    30/04/2011

שלום דוד,
    פתחתי שרשור חדש כי השרשור הקודם היה כבר מלא.
    אני חושבת שחלק מהטיפול בהפרעות אכילה זה ללמוד להרפות תוך כדי שאנחנו קשובים לעצמנו ולצרכים שלנו.לא אחת קורה שאנחנו עסוקים רק במטרה לא נותנים דעתנו לדרך עצמה,שהיא מבחינתי הכי חשובה.
    ואני תמיד אומרת שהצלחה אמיתית היא לא לאן הגעת אלא מה היית צריך לעבור בדרך כדי להגיע לאותו מקום.ואם להיות קונקרטיים לרגע מבחינתי ניסיון הכניסה שלך למערכת הזוגית (על כל המשתמע מכך-שיתוף,קבלה,אהבה ותחושה שאתה ראוי גם להיות נאהב) הרבה יותר חשובה ממה שקרה בסוף,ואני מקוה שאתה יודע זאת.
    לגביי האמונה-אני חושבת שאמונה היא דבר שמחזיק את רוב האנשים בעולם ברגעים קשים וזאת הסיבה שרוב היקום אוחז באמונה דתית כזאת או אחרת,יהיה שמה אשר יהיה ואני שמחה לשמוע שגם אותך היא מחזיקה כי לא אחת ברגעים קשים קל מאוד לשקוע לתוך תחושת ייאוש של "למה זה מגיע לי" במקום להתעסק באיך.
    אני בונה על הטיפול שאתה עתיד לעבור ולא רק ברמה הפרקטית שתענה על השאלות של למה,אלא דוקא ממקום של לקבל את החלקים בתוכך,ללמוד להיות אתה(ותמיד יהיו כאלו שיאהבו יותר או ]פחות וגם זה בסדר).הקטע הקשה בטיפול הוא לאו דווקא הידיעה וההבנה אלא מה עושים עם זה.שלמות היא לדעת להכיר ביתרונות ובחסרונות שלנו ולהבין שאין מושלם,ואז אנחנו הופכים לשלמים.
    אל תפחד להיות אתה ונשמע שכאן אתה מצליח להוריד מעט את המסיכות.הנח להם,הן אינן משרתות אותך.
    מחזקת אותך,
    קרן אור

לקביעת תור
    סגירה
    לדוד

הוספת תגובה

תמונה

• תור השבוע סוף סוף

דוד
    03/05/2011

שלום קרן

תודה לך מאד

השבוע יש לי תור בהדסה. איזה יופי, סוף סוף.

וכרגע גם האהבה חזרה, הרבה טעויות שהצטרפו וגרמו להבנה שאנינו מתאימים התבדו, נראה מה יהיה בהמשך.
    נגעת במשהו כל כך מדוייק. "תחושה שאתה ראוי גם להיות נאהב"
    אני שואל את עצמי כל הזמן האם באמת היא נקשרה רגשית,
    כנראה שזה מה שקורה, אבל אני מרגיש ונותן לה תחושה שאני לא מאמין לזה.
    או שאני מחכה מתי היא תעזוב.

לא כל כך הבנתי, תוכלי בבקשה להסביר יותר בפירוט.
    "אל תפחד להיות אתה ונשמע שכאן אתה מצליח להוריד מעט את המסיכות.הנח להם,הן אינן משרתות אותך".

תודה רבה מאד לך

דוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• טיפים ותמיכה בזמן ובצורה הנכונה

דוד
    04/05/2011

תודה לך קרן

את נותנת תמיכה ועצות בדיוק בזמן ובמינון הנכון.
    לפעמים אדם לא מחפש באמת עצה, הוא רק רוצה שמישהו יקשיב לו, ויגיד אתה כל כך צודק, זה באמת קשה
    ולפעמים הוא מחפש שמישהו ינענע אותו בעדינות ויגיד לו אי, תתחיל לזוז.
    נראה שאת מצליחה להבחין הרבה מאד בין השניים ולשלב אותם נכון.
    תודה לך מאד
    דוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• שלום קרן

דוד
    05/05/2011

שלום

הייתי בהדסה, בנתיים היה ראיון, לא גמרתי אותו ויהיה עוד תור להשלמת ראיון ואחרי זה יחליטו על צורת הטיפול.
    מדובר בסיפור ארוך של שנה - שנתיים, אבל הוא יסודי.
    חצי שנה ראשונה חינם ממשרד הבריאות, ואחרי זה תשלום פרטי.
    היחס מאד נחמד.

מה דעתך? האם יש הבדל בין רופא לרופאה כמטפלים- פסיכולוגים.
    אומנם כאדם דתי לא הכי נח עם אשה, אבל יש לי תחושה אולי לא נכונה, שמול גבר ארגיש פחות לא נח לדבר, אולי זה סתם חשש איך יקבל אותי.
    בכל מקרה היא אמרה שיש שם יותר נשים מטפלות, ויתכן שלגבר התורים יותר ארוכים.

הדברים קצת מתערבבים בקשר עם הבחורה, הקשר מתהדק, אבל גם ככה יש לנו הרים גדולים לצעוד עליהם, אם הסיפור הזה נראה לי שנקרוס מהר, ומאד חשוב לי הקשר איתה, נחכה?

הראיון הבא בהדסה עוד שבועיים

הכל נראה לבנתיים מסע ארוך ומעניין...

תודה לך, ואני בהחלט צריך תמיכה ועצה.
    דוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• שלום קרן

דוד
    09/05/2011

שלום קרן

יש הודעה קודמת שאשמח ואודה על תגובתך
    בנתיים אני ממשיך בקשר עם הבחורה, זה מתקדם מאד טוב.
    מעניין זה מתקדם למקום מאד רציני, והיא מאד רוצה.
    מה שאמרת שאני צריך להרגיש נכון אם התחושה להיות נאהב,
    מאד תפס אותי,
    אני בחור דתי, כך שהפגישות יחסית הם ענייניות, והקשר בנינו אומנם נמצא כל הזמן ,
    אבל בצורה מעט מוסתרת. שומרים על גבולות מסויימים גם בבטויים של הקשר.
    כך שנושא הבירור של אחד על השני ברמה טאורטית מאד חזק, ובאיזה שהוא שלב, אצטרך לספר לה. היא מאד מוכשרת ולומדת מקצועות בתחום.
    מה דעתך?
    ובסך הכל מאד עזרת לי בהודאות האחרונות להיות יותר רגוע מהעניין הזה.
    תודה לך
    דוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• שלום דוד,

קרן אור
    12/05/2011

ראשית,צר לי שלא עניתי קודם עברו עליי כמה ימים עמוסים ולא הצלחתי להכנס לפורום.
    אני שמחה לשמוע שהיית בהדסה ושהדברים מתקדמים בכיוון הנכון.לגביי שאלתך על מטפל או מטפלת אני חושבת שזה מאוד אישי ורק אתה יכול להחליט מה מתאים עבורך.כיוון שלא היית בטיפול קודם ובהנחה שהתורים למטפלות קצרים יותר הייתי ממליצה לך כן להכנס למסגרת הטיפולית ולברר בתוכה איך אתה מרגיש .אני מכירה לא מעט גברים שמטופלים אצל נשים ודווקא מוצאים שזה קל יותר לדבר על הפרעת אכילה ובכלל על רגשות מול אישה.אז תנסה,מה יש להפסיד?

לגביי הקשר שלך-אני שמחה לשמוע שהיחסים הולכים ומתהדקים ואני יכולה להבין את הרצון מול החשש לספר על הפרעת האכילה שלך.קשה לי להגיד לך מה נכון ומה לא,אבל אם אתה שואל מה אני הייתי עושה אז אני הייתי מחכה עד שהייתי נכנסת למסגרת טיפולית ואז משתפת.גם כי יהיה יותר קל לבחורה שמולך להבין שאתה נמצא בטיפול ושאתה לוקח אחריות על הפרעת האכילה שלך ושהיא לא במקום שצריך לקחת אחריות או לדאוג אלא רק להיות חברה,וגם בגלל שכשתכנס לטיפול מן הסתם תצטרך את התמיכה שלה.ואם היא עוסקת במקצועות הטיפוליים,אז נראה לי שזה נשמע מבטיח.
    בכול אופן לא הייתי מחכה מעבר לזה.יכול להיות שהיא דווקא תפתיע אותך וכשתספר היא תאמר לך שידעה ושמה לב,כי לעיתים אנו כה שקועים בהפרעת האכילה שלנו ולא שמים לב עד כמה היא באה לידי ביטוי חיצוני שהאנשים הקרובים לנו שמים לב אליהם.

דוד-רוצה להודות לך על המילים המרגשות שכתבת לי ולהודות לך על הזכות שאתה נותן לי לעזור לך.(וטוב שאתה לא רואה כמה אני מסמיקה עכשיו,כי באמת חיממת לי את הלב :-)
    אשמח לשמוע מה החלטת,
    קרן אור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• תור השבוע סוף סוף - תגובה

קרן אור
    04/05/2011

הי דוד,
    אני שמחה לשמוע שהתור השבוע ומאחלת לך הרבה בהצלחה! טיפ ממני-אל תנסה לגמד את המצב,ספר אותו לאשורו כדי שההמלצות הטיפוליות יתאימו למצבך.
    אני שמחה גם לקרוא שהחלטתם לתת צ'אנס לאהבה ומאחלת לך בהצלחה בהמשך הקשר.זה לא משנה מה יקרה בהמשך מה שחשוב הוא שאתם עושים את מה שניתן כדי לכונן מערכת יחסים קרובה ואמיתית.
    לגביי המשפט שכתבתי ולא כ"כ הבנת-אתה בעצמך מעיד שרוב הזמן אתה עוטה על עצמך מסכות ושאין באמת שום מקום ממשי בו אתה יכול להיות מי שאתה,לשתף ולא לפחד ממה שיחשבו או יגידו.סיפרת שגם כאן על אף שאתה משתף יותר מהרגיל עדיין אתה מטשטש את זהותך מפחד שיזהו אותך.מה שניסיתי לומר לך בעצם הוא שאל תפחד להיות אתה.אנחנו מבזבזים ככ הרבה אנרגיות על להסתיר ,אנרגיות שאנחנו יכולים(וצריכים) להשקיע דוקא בלהיות עצמנו וללמוד לחיות כשלמים(בניגוד למושלמים).
    אז אם יזהו אותך כאן,מה יכול לקרות?לפעמים כשחושבים על התסריט הכי גרוע ומדמיינים שהוא מתרחש זה מוריד את העוקץ מהחרדה כיוון שאנחנו מגלים שגם המקרה הכי גרוע שחשבנו ,בסופו של דבר הוא לא כזה.
    ובשורה התחתונה-מי שישאר הוא מי שראוי להיות חבר שלנו ומי שילך בגלל דבר כזה מלכתחילה עדיף שלא יהיה.לא נראה לי שמי מאיתנו היה רוצה בחבר כזה.
    האם עכשיו הייתי ברורה יותר?

שיהיה בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• אין לי כח...
    עדן
    09/06/2011

עייפה.. :(

לקביעת תור
    סגירה
    אין לי כח...

הוספת תגובה

תמונה

• כמה שאני מבינה אותך

לירון
    09/06/2011

תהיי חזקה מתוקה ואל תוותרי!
    אולי תספרי קצת..תשפכי את הלב..זה עשוי לעזור לך..
    אני תמיד כותבת פה כשקשה לי ומקבלת המון תמיכה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• אין לי כח... - תגובה

אפרת לוי
    10/06/2011

שלום עדן,
    אנא כתבי על מנת שאוכל לנסות לעזור ולתמוך בך.

אפרת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• תגובה

ההורים שלי צוחקים עלי.
    ה קוראים לי כוסית כי אכפת לי מהדברים האלה.
    אני לא מסוגל לספר להם. ואנחנו לא במצב כלכלי לטיפול.

לקביעת תור
    סגירה
    תגובה

הוספת תגובה

תמונה

• תגובה - תגובה

אפרת לוי
    04/06/2011

שלום גיל,

אין מקום לכאב ולהתלבטויות שלך, צר לי לשמוע על ההתיחסות של הוריך, יתכן והם מקלים ראש במצב (בחלקו כי אינם מודעים להקאות), הם חושבים שהתעסקות במראה ובמשקל היא 'של בנות' ולא 'של בנים'.
    אני מציעה לך לפנות ליועצת בית הספר או מחנכת הכיתה, האם יש דמות מבוגרת אליה אתה מרגיש קרוב ואתה יכול לשתף אותה? ( גם במשפחה, דוד? דודה?)

בנוגע לטיפול, ישנן מסגרות טיפוליות להפרעות אכילה דרך קופת חולים.

אנא עדכן אותי,

אפרת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• עזרה בבקשה.

אני בן 14 ותמיד לחשבתי לרזה, כי אני ממש ממש נמוך לגילי.
    אבל בשנתיים האחרונות אני התחלתי לזלול ועליתי 15 קילו בחודשיים. מנובמבר אני שומר על אוכל ועושה הרבה ספורט, וכיום משקלי 40.3.
    עוד סיבה שירדתי במשקל היא שכבר חודשיים אני אוכל, ואני ישר מקיא.
    גם אם זה דברים קטנים. רגשות האשם הורגים אותי.
    אני בזמן האחרון התחלתי להשתחרר יותר וללכת עם גופיות וכ'ו אבל בכל זאת, אני לא בנוח עם הגוף שלי.
    אני מרגיש רע עם עצמי ממש.
    אני עושה ריצה של שעה כל יום ו 100 כפיפות בטן. אבל אני לא מסוגל להגיד לא לאוכל.
    אני לא מנשנש בין הארוחות אבל כשיש ארוחות אני אוכל הרבה.
    אני מרגיש שעם אני לא מקיא, אני יחזור לאיך שהייתי.

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה בבקשה.

הוספת תגובה

תמונה

• עזרה בבקשה. - תגובה

אפרת לוי
    01/06/2011

שלום גיל,

מתאורך עולה חשש כי אתה סובל מהפרעת אכילה ( בולמיה).

האם הוריך מודעים לכך שאתה מקיא?

מאוד חשוב לשתף אותם בכך ולפנות מיידית לטיפול. אתה בגיל ההתבגרות והעיסוק בגוף, בגובה ובאיך שנראים גובר. יתכן והעיסוק בהקאות היא הדרךשלך לשלוט במשקל אך באופן עמוק יותר לשלוט על הגוף שמשתנה. ( זאת אופציה אחת מיני רבות, את כל זאת תוכל לברר בטיפול).

אני מפצירה בך לפנות להוריך, תהליך ההקאות הוא תהליך הרסני.

עדכן אותי ,

אפרת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• היי, רציתי לדעת..
    עדן
    03/04/2011

אני בת 19 ומאז ומתמיד נחשבתי כרזה. (גובה 1.62 משקל 51)
    העניין הוא שמכיון שתמיד אומרים לי כמה אני רזה אני מפחדת שיום אחד אני יתחיל להשמין (כמו שקרה לכמה בנות שאני מכירה...) ואז לא אדע כיצד להתמודד עם זה..
    חוץ מזה, בזמן האחרון שמתי לב לכך שיש לי קצת שומנים (בלי קשר לצורת הגוף הרגילה שלי) האם זה מעיד על השמנה בעתיד??
    מה התפריט שכדאי לי לאכול על מנת לשמור על גוף בריא שנראה טוב?

לקביעת תור
    סגירה
    היי, רציתי לדעת..

הוספת תגובה

תמונה

• היי, רציתי לדעת.. - תגובה

אפרת לוי
    05/04/2011

שלום עדינה,

בתחילה חשבתי שטעית ופנית לפורום הלא הנכון ( על מנת לדעת מה לאכול כדאי לפנות לפורום תזונה).אבל אז קראתי שוב את הודעתך והבנתי שיש בה מעבר למה צריך לאכול או לא.
    מדוע לא תדעי להתמודד, אם תשמיני? ישנה חרדה סביב הגוף והמשקל, איני יודעת באיזו עוצמה, עד כמה את עסוקה בכך? האם את עסוקה בעד כמה את שולטת במה קורה בחייך?

אפרת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• לא.. אני לא מתעסקת בזה יותר מידי..

עדן
    05/04/2011

רק אוהבת את איך שאני נראית כיום (אולי הייתי מורידה רק איזה 2 קילו, לא יותר)
    פשוט חשוב לי מאד המראה שלי ואני לא רוצה למצוא את עצמי בעתיד עם גוף שונה משל היום.
    לא ידעתי שיש גם פורום של תזונה, בכל אופן- תודה על העזרה! שמחתי לראות את התגובה :)
    אגב.. התחלתי לעשות הרבה ספורט.. זה בסדר נכון??
    תודה רבה ולילה טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• לא.. אני לא מתעסקת בזה יותר מידי.. - תגובה

קרן אור
    09/04/2011

עדינה שלום,

את כותבת שאת לא מתעסקת בנושא המשקל והאוכל יותר מידי,אבל הדחיפות בה את מצפה למענה מראה דווקא על לחץ ודאגה מוגברים סביב הנושא.ואני מצטרפת למה שכתבה לך אפרת ותוהה -למה?למה את מטרידה את עצמך במה יקרה אם?הרי אם את אוכלת מאוזן,פעילה גופנית,למה שתעלי במשקל?
    מבנה הגוף כן יכול להשתנות.לאישה בגיל 40 לא יכול להיות גוף כשל בת 20,ולבת 20 לא יכול להיות גוף כשל בת 12.זה נקרא להתבגר.
    לי נראה שאת יודעת שמשהו בהתנהגות שלך בנושא השתנה ואת מחפשת מישהו שירגיע אותך תוך שאת מציינת בסוף דברייך (כאילו כדרך אגב.. )"התחלתי לעשות הרבה ספורט.. זה בסדר נכון??"-מה זה נקרא הרבה?ואני רוצה להחזיר אלייך את השאלה ולשאול אותך,אם את חושבת שזה בסדר,למה זה משנה לך מה אנחנו חושבות??

אשמח לשמוע תשובותייך.
    קרן אור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• טוב אז האמת שאני באמת קצת מבולבלת..

עדינה
    17/05/2011

עבר קצת זמן מאז שכתבתי את זה ... קראתי את מה שכתבת לי קרן ואני חייבת להודות שזה הפעים אותי.. כי ראיתי איך את מבינה דברים מבין השורות.. דברים שאפילו אני לא ידעתי שקורים..
    בכל אופן.. זהו.. אני לא יודעת.. יכוליות שגיל ההתבגרות קפץ אלי לביקור פתאום אחרי שכבר סיימתי איתו.. אבל באמת.. קשה לי לחשוב על מציאות כזו שאהיה יותר ממה שאני היום..
    אני שוקלת כרגע 48 ואת הגובה המדוייק שלי אני לא יודעת.. הוא משהו בסביבות ה-62 אבל אני יודעת שאני לא מוגדרת כתת משקל כי תמיד הייתי רזה וקטנטונת כזאת..
    מקווה שהכל בסדר איתי..
    תודה קרן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• אכן עבר הרבה זמן..

קרן אור
    19/05/2011

שלום לך,
    אני שמחה שחזרת ואני שמחה על שדבריי חילחלו והשאלה שאני שואלת את עצמי היא מה את מתכוונת לעשות עם התובנות האלו?
    מה שאני הייתי מציעה הוא לקבוע פגישת אבחון במרכז להפרעות אכילה(או עם כל אחד מהגורמים המוסמכים בתחום-זה יכול להיות פסיכולוג\פסיכיאטר\דיאטנית) ולדעת קודם כל האם את סובלת מהפרעת אכילה ואם כן מה הטיפול שהם מציעים לך.
    ברצוני להסב את תשומת לך שעבר חודש וחצי מאז שכתבת כאן לאחרונה ,במהלכו משקלך ירד לעומת הפעם הראשונה ואת מוגדרת כרגע כתת משקל-BMI 18.2 מה שאומר שהמצב מחמיר....התעלמות והתחבטות לא תגרום לו להעלם ומוטב לטפל מוקדם ככל האפשר כדי לשפר את סיכויי ההחלמה.

עצם העובדה שאת כותבת כאן מראה שבתוך תוכך את יודעת שקיימת בעיה וזה כבר חמישים אחוז מהדרך.החמישים הנותרים הם למנף את התובנה הזאת לכלל מעשה ולפנות לטיפול.
    אל תהססי!
    קרן אור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• ונניח ש..

עדן
    19/05/2011

נניח שהגובה שלי 160 - אני במצב טוב. אני לא יודעת מה הגובה המדוייק שלי אבל אני לא חושבת שאני נמצאת בתת משקל. תמיד הייתי כזו רזה וגיל העצמות שלי היה גם הרבה מתחת לממוצע ז"א שזה הגוף שלי,לא?
    אגב, אני אוכלת ממש רגיל ומרשה לעצמי לאכול גם שטויות..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• ונניח ש.. - תגובה

קרן אור
    28/05/2011

עדן,

את מנסה לשכנע אותי או את עצמך?כי אותי לא שיכנעת..(ודי בלקרוא את תגובותייך בשרשור הזה כדי להבין שהמצב רחוק מלהיות אופטימילי)
    סליחה על הבוטות אבל לא מאמינה בלתת לטיפה היכן שצריך ניעור..
    מעבר למה שכתבתי,צר לי,אך אין לי מה להוסיף יותר.
    אל תתני לפחד לשתק אותך.
    הבחירה בידייך,מקווה שתדעי לבחור נכון.

חיזקי ואימצי,
    קרן אור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• מרגישה שמנה
    לירון
    26/05/2011

אני יודעת שאני לא באמת שמנה.
    גובהי 165 ס"מ ומשקלי 53 קילו.
    לפי כל המדדים המשקל שלי תקין לחלוטין אבל כשאני מסתכלת במראה אני רואה רק שומנים. כל היום אני מתעסקת במראה שלי באופן כפייתי. גוזרת על עצמי דיאטות ואיסורים רבים אשר נוחלים כישלון צורב ומגיעים לבולמוסים חסרי שליטה.
    זה הפך להיות מרכז החיים שלי ואני לא יודעת איך יוצאים מזה.
    אני מבקשת עזרה....

לקביעת תור
    סגירה
    מרגישה שמנה

הוספת תגובה

תמונה

• הי לך

נטע
    27/05/2011

הי, אני מכירה את ההרגשה האובסיסית הזאת כלפי השומנים והאוכל.
    האם את מכריזה על עצמך דיאטות כפייתיות ומסוכנות?
    האם פנית לטיפול ?
    זה שאת מרגישה שמנה- זה הרבה אנשים מרגישים למרות שהם לא שמנים בכלל ואף רזים...
    בת כמה את?
    השאלה היא עד כמה את פוגעת בעצמך, בגוף שלך ובנפש.
    אם אינך רוצה ללכת לטיפול אולי כדאי שתדברי עם מישהו מבוגר ממך ותתייעצי איתו ותנסו ביחד למצוא פתרונות שיביאו אותך למקום טוב יותר כלפי עצמך!
    בהצלחה וסופשבוע נעיםםםםםםםם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• מרגישה שמנה - תגובה

קרן אור
    28/05/2011

שלום לירון,
    את מתארת בדיוק את הדפוס של הפרעת אכילה בה על אף שמשקל הגוף תקין מתקיים עיוות בדימוי ובתפיסת הגוף.
    לא כתבת בת כמה את או האם פנית לטיפול,אך אם עוד לא פנית ממליצה לך בחום לעשות זאת.את יכולה להעזר ברשימת המקומות המופיעים למעלה בשימושון ואם את צריכה עזרה נוספת אל תהססי לפנות שוב.
    אל תשאירי עצמך לבד.אין סיבה שחייך יתנהלו סביב איסורים כאלו ואחרים.

בהצלחה,
    קרן אור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה