פורום הפרעות אכילה - תמיכה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חשש לסבתא
    מאי
    30/08/2012

זה אולי ישמע מצחיק
    אני אנחנו במשפחה חוששים שסבתא שלי בת 68 פיתחה איזושהי הפרעת אכילה
    היא כמעט ולא אוכלת וטוענת שזה בריא יותר עבורה לא לעלות משקל כי כך היא לא תחלה בכל מיני מחלות זיקנה
    חשבנו שאולי זהאלצהיימר לפי איך שהיא מדברת אבל זה לא....
    האם ניתן לפתח הפרעות אכילה בגיל כזה?
    האם כדאי להמשיך ולעשות לה בדיקות רפואיות נוספות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חשש לסבתא

הוספת תגובה

תמונה

• חשש לסבתא - תגובה

אפרת לוי
    01/09/2012

שלום מאי

בהחלט מדובר בעניין רציני מאוד.

הפרעת אכילה יכולה להתרחש גם בגיל מבוגר. נראה שהרקע אצל סבתך הוא פחד מ הזדקנות וממחלות, ואף יתכן פחד ממוות. יכול להיות שסבתא כל כך מפחדת לחלות או מתהליכי הזקנה (שכידוע אין שליטה עליהם), שדרך השליטה על האוכל ( אני לא אוכלת כל דבר על מנת לא לחלות) היא מרגיעה/מנסה להרגיע את החרדות הללו.
    אפשרות נוספת, היא נמצאת בדיכאון ועל כן ישנו אובדן תיאבון וירידה במשקל.
    בכל מקרה רצוי להפנות אותה לאיש מקצוע פסיכולוג או פסיכיאטר על מנת להעריך את מצבה הרגשי/נפשי ולבדוק איך אפשר לעזור לה. הבדיקות במישור הפיזי חשובות גם הן ,אך הן לא מספיקות.

אם יש לך שאלה נוספת את מוזמנת לשאול,

מאחלת בריאות לסבתך,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• שיר שכתבתי על בחורה שהתמכרה
    עומר
    22/08/2012

הוספת תגובה

תמונה

• שיר שכתבתי על בחורה שהתמכרה - תגובה

קרן אור
    22/08/2012

שלום עומר,

שמעתי את השיר.כואב וקשה.
    רוצה לספר יותר מי היא זויה עבורך?

קרן אור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• נואשת לעזרה
    לוטה
    16/07/2012

שלום
    כבר חודשיים שאני במצוקה מאוד מאוד גדולה.. אני סובלת כ-11 שנים מהפרעת אכילה אנורקטית בולימית. לפני 5 חודשים התחלתי טיפול מאוד מקיף ופרטני הכולל פסיכולוגית דיאטנית והמשך מעקב אצל פסיכאטר שכבר הייתי מטופלת אצלו והלך ממש ממש טוב. לפני כחודש וחצי המטפלת שלי טסה לחודשיים לחו"ל במפתיע להשתלמות ומאז המצב שלי רק הדרדר התחילו לי בולמוסים ענקיים ומזעזעים ניסיתי להתאבד, התחלתי לקבל טופומקס כדי לעצור את הבולמוסים אני מעלה את המינון על דעת עצמי לפעמים כי אני פוחדת מבולמוס בלילות אני נואשת כמובן שעליתי במשקל בחודש וחצי האלו הגוף שלי גם אוגר נוזלים עכשיו משום מה אני ממש נואשת ממש רע לי אני לא יודעת מה לעשות ממש ממש לא יודעת מרגישה אבודה בתוך כל הבלאגן הזה של הפרעת האכילה שלי ממש לא מתפקדת וממש אבודה

לקביעת תור
    סגירה
    נואשת לעזרה

הוספת תגובה

תמונה

• נואשת לעזרה - תגובה

אפרת לוי
    19/07/2012

שלום לוטה

ממה שאת מתארת נראה שהתחלת תהליך טיפולי משמעותי, שעזר לך אחרי שנים ארוכות של מאבק במחלה.
    הנסיעה/עזיבה של הפסיכולוגית שלך,גם אם ברור שהיא חוזרת , היתה קשה מאוד עבורך .ממצב שבו הרגשת מוחזקת הרגשת שאת נשמטת. לדעתי בולמוסי האכילה הם ביטוי להמון רגשות קשים שעדיין אין לך כנראה מילים או יכולת לבטא אותם.
    האם בתקופה זו את יכולה להיפגש יותר עם הפסיכיאטר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• נואשת לעזרה - תגובה

קרן אור
    20/07/2012

לנואשת,

מעבר למה שכתבה לך אפרת אני יכולה להזדהות באופן אישי עם מה שאת מרגישה.גם אצלי,בזמנים שהמטפלת יצאה לחופשה(שהיתה לרוב קצרה יותר מחודשיים..) חלה נסיגה במצבי.אני חושבת שמה שהרגשתי היתה חוויה של נטישה.וכל ההבנה הקוגנטיבית שזה ממש לא כך,שהיא זקוקה גם לחופש אמיתי מהמטופלים שלה איפשהו בתוך תוכי רציתי להרגיש אחרת,שאני אולי חשובה יותר.ואת התחושות הקשות האלו,שבדר"כ הן כה אמביולנטיות,ניסיתי להמיר בלשחק בקוביות של הסימפטומים של המחלה.זה היה כמו לומר: "אני לא צריכה אותך באמת,יש לי את הפרעת האכילה שלי והיא לא תנטוש אותי,היא תמיד תהיה כאן כדי להכהות את התחושות שלי"(לא משנה שזה השקר הכי גדול שסיפרתי לעצמי אבל החוויה היתה כה קשה עד שסיפרתי אותו לעצמי שוב ושוב).
    האם את יכולה להזדהות עם חלק מהתחושות האלו??

לשמחתי,המטפלת שלך צריכה לחזור בקרוב ואני חושבת שחשוב שתדברי איתה על מה שהיה. גם כדי להבין יותר למה את מגיבה כך וגם כדי שלהבא אולי תעשו הכנה אחרת..ובנתיים חשוב שתדאגי בתקופה זאת להחזקה גדולה יותר ,אולי עם הפסיכיאטרית שלך?
    אשמח לשמוע מה שלומך.
    אל ייאוש,
    קרן אור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• תודה על התגובה

לוטה
    20/07/2012

אני כבר כל כך מיואשת כלאתי את עצמי בדירתי על סף פיטורין מהעבודה, בין בולמוסים לאנורקסיה מפוצצת את עצמי בטופומקס כדי שלא יהיו לי בולמוסים ויחד עם זאת קורעת את עצמי בספורט כדי לרדת את מה שהעליתי. אהבת אנורקסיה ושנאת בולימיה מרגישה כל כך לבד בצל המחלה משחקת במשחקים אסורים כל כך פוחדת ורק שתחזור כבר ורק שיהיה בינתיים קצת נחת קצת אוויר נקי לנשום מלבד אויר של סיגריות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• תודה על התגובה - תגובה

קרן אור
    25/07/2012

יקרה,

קראתי את דברייך בכאב.שתי הקצוות של הפרעת האכילה אותה את מתארת הן סבל בל יתואר.השאיפה צריכה להיות להחלים.להפסיק למדוד את עצמך תחת המאזניים.אני יודעת שבמקום בו את נמצאת זה אולי נשמע לך כבדיחה..כצחוק..כדבר בלתי אפשרי.אבל יש לא מעט נשים שיצאו מהמעגל הזה כדי לספר לך שהחיים כל כך שווים בשביל לחיות אותם.
    אבל כל דבר בשעתו.כרגע חשוב שדווקא תקיפי את עצמך בתמיכה,בהכלה,בעזרה ,עד שתוכלי לעשות זאת למען עצמך.
    תרשי לעצמך להשען,להזדקק.
    אני וכל חברי הפורום נשמח להיות כאן עבורך כדי להפיג מעט את תחושת הבדידות.את יותר ממוזמנת לשתף כאן.
    שלך,
    קרן אור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• תודה רבה על המילים החמות

לוטה
    26/07/2012

אני אכן לא יכולה לדמיין את חיי ללא המאזניים ההיקפים הספורט האינסופי הצמצומים בלי המחלה הארורה הזאת שמלווה שניגון הדכאון המתמשך והארור לא פחות אני מרגישה כל כך לבד בתוך כל סימפונית המוות הזאת כאילו יש לה רק סוף אחד והוא לא טוב ומשום שאני לא מאמינה שיכול להיות לה סוף טוב אני רוצה כבר לסיים את זה ופשוט לחדול מלהיות וזהו. זוהי תחושה נוראית כאילו כל הזמן מוצמד אקדח לרקה, כל הזמן אקדח הפרעות האכילה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• תודה רבה על המילים החמות - תגובה

קרן אור
    18/08/2012

לוטה,
    עבר הרבה זמן מאז שכתבת כאן לאחרונה והאמת היא שהתלבטתי מה נכון להגיב על דברייך.כי מצד אחד את מתארת כמה קשה מצבך ומצד שני,את הודפת כל הצעת עזרה.
    הפרעת האכילה רק נותנת לך הרגשה של שליטה,אבל אם תסתכלי על חייך תביני כמה היא שולטת בך.וכמה כל יום של הישארות בה,הוא מיותר.

אשמח לשמוע מה שלומך בימים אלו.
    שלך,
    קרן אור

אגב,איך את מרגישה מאז שובה של המטפלת?והאם דיברת איתה על מה שהיה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• שלומי מתנדנד

לוטה
    18/08/2012

המטפלת חזרה והתחלתי גם טיפול אצל פסיכיאטר שמומחה להפרעות אכילה.
    קשה לי לוותר על האנורקסיה למרות הסבל הרב הכרוך בה.. אני מניחה שהחודשיים הקשים שעברו עלי גורמים לי לרצות להיאחז יותר במחלה ככלי התגוננות..
    הבולמוסים גרמו לי להיאחז באנורקסיה יותר על מנת לשלוט במצב.. אני יודעת שזו שליטה מדומה אך לא מצליחה להשתחרר מזה, כאילו רק תחושת הרעב תציל אותי מייסורי העולם ורק גוף שדוף יתן לי לנצח. זה נורא אני יודעת ובכל זאת קשה נורא להרפות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• שלומי מתנדנד - תגובה

קרן אור
    21/08/2012

יקרה,

זה טיבעי שלא תוכלי להרפות כי הפרעת אכילה היא מן מנגנון השרדות.הרצון לשליטה נובע ממקום פנימי עמוק שמבין שהחיים שלו יצאו משליטה.אנחנו מנסות להביע דרך הגוף את מה שהנפש כרגע לא יכולה להכיל לבד.לכן זה חשוב שאת בטיפול וטוב שהתחלת טיפול אצל המתמחים בכך.
    גם אצלך אני מניחה שישנם שני קולות.הקול הבריא,זה שכותב לי כאן ומבין שהוא צריך עזרה,והקול החולה שמסרב להרפות.אני יודעת שאולי במקום שאת נמצאת כרגע את שומעת יותר את הקול החולה אבל לאט לאט עם טיפול נכון והרבה עבודה עצמית מאזן הכוחות הזה ישתנה.
    אל תוותרי על עצמך.ואני כאן אם את רוצה להשמיע יותר.
    שלך,
    קרן אור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• בבקשה עזרה!
    אנונימית.
    14/08/2012

בס"ד

שלום, אני בת 15...הייתי מאושפזת בעבר במחלקה להפרעות אכילה במשך חמישה חודשים. עליתי 10 קילו, כיום אני מטופלת במרפאה להפרעות אכילה בעיר שלי.
    לאחרונה אני מרגישה התדרדרות במצבי, זאת אומרת..ירדתי במשקל, אני לא אוכלת לפי התפריט הקבוע שלי ומצמצת אותו בחריפות. מצד אחד אני מבינה שזה לא בסדר ואני ממש לא רוצה לחזור לאשפוז שני, כמה אפשר?..שוב? להתמודד עם העליות במשקל, עם האוכל? מצד שני קשה לי לבד כל כך, קשה לי לאכול את התפריט. יש ימי שאני אוכלת את כולו ואני מכריחה את עצמי, אבל בדרך כלל אחרי יומיים אני מוותרת.
    עזרה :(?

לקביעת תור
    סגירה
    בבקשה עזרה!

הוספת תגובה

תמונה

• בבקשה עזרה! - תגובה

קרן אור
    18/08/2012

יקרה,
    אני לא יודעת מהי מסגרת הטיפול בו את נמצאת,אבל מדברייך נשמע כי יש צורך בהעלאת האינטנסיביות הטיפולית בתקופה זאת.
    האם הצוות מודע למצבך?האם את משתפת אותם בקשיים שאת חווה ובהרגשת ההידרדרות שאת מרגישה?
    הטוב ביותר יהא בעיני לפתוח את הדברים ולנסות ביחד להקיף אותך בתמיכה בתקופה זו,ואולי זה יהיה מה שימנע את האשפוז.אבל גם אם לא,רוצה לומר לך מניסיון שאין כאן עניין של כשלון אלא של בשלות.לפעמים צריך לעבור כמה טיפולים וכמה אשפוזים כדי להחלים.
    אל תשאירי עצמך לבד בתקופה זו.
    אני כאן בשבילך ואשמח לשמוע מה את חושבת על דברי
    שבת שלום,
    קרן אור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• דחוף- 4 ימים
    לאפרת
    09/08/2012

השארתי לך הודעה במייל וזה ממש חשוב לי שתעני, אני מתגייסת אוטוטו ואני צריכה ייעוץ

לקביעת תור
    סגירה
    דחוף- 4 ימים

הוספת תגובה

תמונה

• דחוף- 4 ימים - תגובה

אפרת לוי
    10/08/2012

היי
    ראיתי את הודעתך ושלחתי לך תשובה במייל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• עזרה באיבחון
    רוני לוי
    01/08/2012

שלום,
    שמי רוני ואני בת 22.5 ומאז שהשתחררתי מהצבא התחלתי לשנות את תפריט התזונה שלי. לפני שהתגייסתי ובזמן הצבא, אוכל לא היה משהו מרכזי בחיי- אכלתי מה שבא לי ומתי שבא לי (כמובן לא בהגזמה) והייתי במשקל תקין- 51,52 לגובה 1.63. במשך השנתיים האחרונות אני עושה המון ספורט ושומרת על תזונה בריאה וירדתי למשקל 47. עם זאת, אני מרגישה שבתקופת השנתיים הזו אני מתעסקת בהגזמה במשקל שלי, בקלוריות, לא אוכלת כמעט דברים עם שמן או ממתקים ומתייסרת אם אכלתי דבר כזה.
    אני משווה את הגוף שלי כל הזמן לגוף של חברות שלי וחושבת שהן יותר רזות. עוד דוגמא היא שחזרתי לא מזמן מדרום אמריקה ושם חטפתי חיידק שגרם לי להוריד למשקל 43. עם כל הסבל שעברתי בתקופת המחלה (עשרה ימים) היה בי סוג של אושר על כך שרזיתי כל כך ושכולם אומרים לי כמה אני רזה (במובן השלילי). ההורים שלי מודאגים ממשקלי, במיוחד שלא קיבלתי וסת כבר חצי שנה. איני יודעת אם יש קשר אבל אני גם מאוד מתוחה ועצבנית בזמן האחרון ולא יכולה להיות סבלנית למשפחתי.
    השאלה שלי היא האם יש לי הפרעה שזקוקה לטיפול? כי הרי אני אוכלת ארוחות מסודרות ובריאות ולא מחסירה מעצמי מכל אבות המזון. כעת לאחר החיידק חזרתי כמעט למשקלי אך קצת מתגעגעת לרזון שהיה לי. תודה מראש!

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה באיבחון

הוספת תגובה

תמונה

• עזרה באיבחון

רוני לוי
    04/08/2012

תודה רבה על העזרה אך ההשוואות לחברותיי הן חלק שולי בבעיה. הבעיה העיקרית היא ההתעסקות הבלתי פוסקת באוכל וקלוריות. לדוגמא- אתמול אכלתי במסעדה ואכלתי הרבה מהמנות האחרונות ולאחר מכן כעסתי על עצמי וגם הוצאתי את הכעס על הוריי. אני מודעת לכך שאני נראת טוב ושאני רזה אבל יש לי כל הזמן רצון להיות רזה יותר על אף שרופא הנשים אמר לי לעלות במשקל עקב חוסר וסת. אני מרגישה שההתעסקות במה אני אוכל ומתי (שיהיה סדר ולא נשנושים) היא מוגזמת אך מצד שני אני לא יכולה להיפטר מזה. מה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• עזרה באיבחון - תגובה

אפרת לוי
    04/08/2012

שלום רוני,

על פי הפרטים שמסרת אני ממליצה לך לפנות לפסיכולוג שמתמחה בטיפול בהפרעות אכילה. השילוב של : חשיבה ועסוק בלתי פוסק באוכל יחד עם ספורט אינטנסיבי, מתח ועצבנות והסימן הזועק ביותר שהנו הפסקת ווסת מחייבים התערבות מיידית.
    אני רוצה להבהיר נקודה חשובה לך ולשאר הגולשים/ות : יכולה להיות הפרעת אכילה גם אם המשקל תקין וגם אם אוכלים בריא, ההפרעה היא העסוק הלא נורמלי באוכל ובכך שהוא משפיע (כמה אכלתי, למה הרשיתי לעצמי וכו' ) באופן קיצוני כל כך על מצב הרוח, ההרגשה ותפיסת הגוף.
    נשמע לי שאת סובלת ולא טוב לך, פני לטיפול על מנת לטפל בבעיה וכדי שהמצב לא יחמיר. שתפי את הורייך על מנת לקבל ליווי נוסף.
    אם יש לך שאלות נוספות או אם את רוצה להגיב לדבריי אני פה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• לאפרת

רוני לוי
    06/08/2012

אני מאמינה שאצור איתך קשר בקרוב! תודה רבה!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• לאפרת - תגובה

אפרת לוי
    07/08/2012

אשמח לעזור לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• אכילה כפייתית = סבל רב
    סיווי
    20/07/2012

יש לי בעיה של אכילה כפייתית . לפעמים אני רוצה לאכול משהו מתוק אבל ברגע שאני מכניסה אותו לפה אני כבר חושבת על הדבר הבא שאני אוכל ,אני הולכת לסופר וקוננה כמויות של אוכל ואת הכול אני אוכלת עד שאני מתמלאת אין לי אוויר לנשום אני מרגישה מגעילה מסריחה מטונפת חסרת משמעות כבד לי לא טוב לי .
    אחר כך אני מצטערת אומרת לעצמי שמחר דיאטה שזה פעם אחרונה שזה קורה אבל למחרת לצערי זה שוב חוזר חלילה
    מה אני יכולה לעשות כדי למנוע את האכילה ?

נ.ב לפני זה הייתי אנורקסית .

לקביעת תור
    סגירה
    אכילה כפייתית = סבל רב

הוספת תגובה

תמונה

• אכילה כפייתית = סבל רב - תגובה

אפרת לוי
    24/07/2012

היי סיווי,

החלפת הפרעת אכילה אחת באחרת.
    הדינמיקה של הבולמוסים אותם את מתארת אינה קשורה לדיאטה או למשהו מסויים שתעשי או לא תעשי.
    עלייך לפנות לטיפול על ידי פסיכולוג שמתמחה בהפרעות אכילה. אני יודעת שזה יכול להשמע לא קשור, אך באמצעות הטיפול הפסיכולוגי הבולמוסים יכולים להיכחד ולהיעלם על ידי הבנה של הקונפליקטים הנפשיים אותם הבולמוסים מייצגים.
    אפשר לטפל בכך, זו לא גזירת גורל, אם את צריכה עזרה בהפנייה או אם יש לך שאלות נוספות אני כאן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• לכל גולשי הפורום!
    קרן אור
    27/06/2012

לצערי נעדרתי מהפורום בחודשים האחרונים בשל היערכות חירום שנבעה עקב מחלה.אך כעת הכול בא על מקומו בשלום .
    אני כאן,כשם שנהגתי ,לכל מי שרוצה להתייעץ\לשתף או פשוט להיות.

שלכם,
    קרן אור.

לקביעת תור
    סגירה
    לכל גולשי הפורום!

הוספת תגובה

תמונה

• לכל גולשי הפורום! - תגובה

אפרת לוי
    28/06/2012

הי קרן אור,

שמחה שאת חשה בטוב ושחזרת לפעילות בפורום, היית חסרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• לכל גולשי הפורום! - תגובה - תגובה

קרן אור
    20/07/2012

אפרת-תודה רבה!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• אכילה בלילה
    אלינה
    10/07/2012

שלום. בעלי גבר בריא. ולא מלא שקם באמצע הלילה כמה פעמים כדי לאכול משהו. בהתחלה חשבנו שאולי זה ככה כי בלילה לא אכל אבל הוא גם אחרי ארוחת ערב קם בלילה כמה פעמים לאכול. למי לפנות והאם זאת בעיה רצינית

לקביעת תור
    סגירה
    אכילה בלילה

הוספת תגובה

תמונה

• אכילה בלילה - תגובה

אפרת לוי
    10/07/2012

שלום אלינה

ישנה הפרעת אכילה פחות מוכרת שנקראת ׳אכילה לילית׳.
    הפרטים שמסרת בנוגע לבעלך מתאימים לסוג הפרעה זה.
    הרבה פעמים האכילה הלילית משולבת גם עם הפרעת שינה.
    כדאי לבצע הערכה ראשונית של מצבו על ידי פסיכולוג קליני שמומחה בהפרעות אכילה.לרוב הטיפול המומלץ הוא טיפול תרופתי משולב עם טיפול פסיכולוגי.
    אם יש לך שאלות נוספות אני פה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• שמן
    אנונימי
    08/07/2012

אני שמן, ואני לא מפחד להגיד את זה.. אבל לאחרונה אנשים מתחילים לצחוק עליי קצת בכיתה.. אומרים שזה איתי, אבל זה לא ממש איתי..
    אני רוצה להרזות.. אבל לא יודע איך.. לאחותי שהייתה גם שמנה פעם, הפכה לבולמית, עכשיו היא בסדר.. אבל אני לא רוצה להיות גם.. מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה
    שמן

הוספת תגובה

תמונה

• שמן - תגובה

אפרת לוי
    09/07/2012

שלום
    נשמע שאתה לא מפחד מכך שאתה שמן, מה שיותר מפחיד אותך זו האפשרות לפתח הפרעת אכילה. אתה חושש שזה יסתבך לך.
    ברמה הקונקרטית תפנה לדיאטנית (אפשר דרך קופת חולים) והיא תבנה לך תפריט מאוזן על מנת שתרד במשקל באופן מבוקר.
    ברמה הרגשית, לא כל מי שעושה דיאטה מפתח הפרעת אכילה, מדוע אתה חושש שגם אתה תפתח? האם קיימים דפוסים סביב האוכל שמדאיגים אותך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• קבוצות תמיכה הפרעות אכילה
    עמית
    13/06/2012

שלום, האם קיימות קבוצות תמיכה בנושא הפרעות אכילה באזור תל אביב?
    למי פונים? תודה

הוספת תגובה

תמונה

• קבוצות תמיכה הפרעות אכילה - תגובה

אפרת לוי
    16/06/2012

שלום עמית,

אני מאמינה שקיימות קבוצות תמיכה, איני מכירה באופן ספציפי.
    ניתן לפנות אל מקומות הטיפול הפרטיים המופיעים ברשימה המצורפת לאתר ולשאול שם.
    איני יודעת עם איזו הפרעה את מתמודדת ומה חומרתה, אך חשוב לי לציין שהשתתפות בקבוצה לטיפול בהפרעת אכילה אינה מחליפה טיפול פסיכולוגי ודיאטני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• קבוצות תמיכה הפרעות אכילה - תגובה

קרן אור
    27/06/2012

שלום עמית,

בתה"ש יש קבוצות תמיכה לכל סוג של הפרעת אכילה(אנורקסיה\בולימיה\אכילה לילית וכן קבוצה לבני זוג והורים) .הקבוצות מתקיימות אחת לשבוע ומנוהלות ע"י אנשי צוות(בדר"כ פסיכולוג ועו"ס).
    לפרטים נוספים יש צורך לפנות למרפאות חוץ בתה"ש ולקבוע הגעה לאינטייק.

חשוב לציין(אם כי איני יודעת מאיזה הפרעת אכילה את סובלת) -הקבוצה אינה מהווה תחליף לטיפול כוללני ומשולב בהפרעת אכילה,אלא בנוסף אליו.

אם יש שאלות נוספות יותר מאשמח לענות.
    קרן אור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• בלוטת התריס
    דבורה
    26/06/2012

מה אסור לאכול לבלוטת תריס איטית.?

לקביעת תור
    סגירה
    בלוטת התריס

הוספת תגובה

תמונה

• בלוטת התריס - תגובה

אפרת לוי
    27/06/2012

היי דבורה,

תשובה לשאלתך את יכולה לקבל בפורום ' תזונה קלינית' הנמצא בפורטל הנוכחי.

כיוון שפנית לפורום זה, האם יש חשש או בעיה סביב האוכל?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• חישוב
    איילת
    25/06/2012

שלום
    איך מחשבים BMI?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    חישוב

הוספת תגובה

תמונה

• חישוב - תגובה

אפרת לוי
    27/06/2012

היי איילת,

BMI = משקל (בקילוגרמים) ÷ גובה2 (במטרים)

היות ופנית לפורום של הפרעות אכילה ואיני מאמינה שהפנייה מקרית, האם את רוצה לשתף או להתייעץ בנוגע למצבך. האם יש לך שאלות נוספות?
    אני פה למקרה שתצטרכי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• הצילו-דחוף!
    מישהי
    16/06/2012

שלום, הגובה שלי 1.66 משקל 37 וקצת..יש לי דופק נמוך מאוד בלילה משהו כמו 38! ואני מרגישה דפיקות לב כל הזמן! אני בסכנת חיים?! מה לעשות??

לקביעת תור
    סגירה
    הצילו-דחוף!

הוספת תגובה

תמונה

• הצילו-דחוף! - תגובה

אפרת לוי
    16/06/2012

מיידית, מיידית, פני למיון !
    הנתונים שאת מתארת מעוררים דאגה! פני לחברה/הורים/ בן משפחה אתו את מרגישה נוח ולכי מיידית למיון בבית החולים, שם יבדקו את מצבך הגופני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• לא שולטת יותר
    קורין
    30/05/2012

שלום
    אני סטודנטית ולאחרונה אני פשוט זוללת ללא שליטה.
    יום אחד אני אוכלת 2500 קלוריות ולמחרת מצמצמת נזקים ואוכלת רק 500 קלוריות ומתאמנת במכון...
    יום בולמוס ויום צום ככה זה כבר שבוע.
    קדם לזה , עקב החג, אכילה בלתי נשלטת של פשטידות ועוגות...
    השמנתי מאוד ואני מתבייישת בעצמי.
    לא קרה שום דבר חריג...
    אני ממש אובדת עצות כבר...

לקביעת תור
    סגירה
    לא שולטת יותר

הוספת תגובה

תמונה

• לא שולטת יותר - תגובה

אפרת לוי
    04/06/2012

שלום קורין,

ברמה הפיזיולוגית ,חשוב שתדעי, שהצומות 'מעודדים' בולמוסי אכילה בכך שהם יוצרים חסך והגוף מפצה את עצמו.
    ברמה הנפשית, החוויה של חוסר השליטה היא קשה ומעוררת תחושות של פחד, בושה, גועל וייאוש. ההתנהלות שלך סביב האוכל משקפת מצוקה בה את נמצאת ( שיתכן מאוד ואינך יודעת מה היא והיא מתבטאת דרך האוכל). חשוב מאוד שתפני לקבלת טיפול פסיכולוגי. כתבת שאת סטודנטית, בכל אוניברסיטה או מכללה קיים היום שירות פסיכולוגי לסטודנט בו מעניקים טיפולים פסיכולוגיים בעלות סמלית, הטיפול דיסקרטי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• פסיכולוג

קורין
    04/06/2012

חשבתי שאוכל להתמודד עם זה לבד...
    השירות הפסיכולוגי מהאוניברסיטה עולה 180 לפגישה.. זה דיי יקר ואני בטוחה שלא די בטיפול בודד...

האם זה הפתרון היחידי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה