מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רופא שינייםדניאלה28/02/2013
זה נכון שרופא שיניים יכול לזהות הפרעות אכילה? האם מותר לו לספר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רופא שיניים - תגובה
אפרת לוי04/03/2013היי דניאלה,
לעיתים, במיוחד בבולמיה ישנה פגיעה בשיניים. רופא רגיש וחד אבחנה יכול לזהות זאת.
אם את מתחת לגיל 18 הוא יכול להודיע להורייך,אם את מעל גיל 18 הוא אינו רשאי למסור מידע רפואי ביחס אלייך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוצה להיות בריאה בשביל ביתי הקטנהעדי16/02/2013
שלום,
קוראים לי עדי בת 30 ויש לי הפרעת אכילה מתקופת התיכון. היא מתבטאת באכילה כפייתית, ממש בכמויות של אכילה בזמן של התקף בולימי - רק שלאחר מכן אני לא מקיאה אלא נשארת בתחושת הגועל העצמי שלי, מענישה את עצמי. זה קורה בתקופות בהן רע לי ושאני מרגישה אשמה על דברים שונים: בצבא העליתי 10 ק"ג בגלל אותם ההתקפים, כי השירות היה לי מאוד קשה מבחינה רגשית חברים טובים ברחו ממני כי דיברתי על ההפרעה המון. כשאני מרגישה אשמה על התנהגויות שלי אני מאבדת שליטה באופן מודע על מה שאוכלת, וכך מנצלת את היום עד הלילה ולפעמים אפילו מתעוררת באמצע הלילה כדי לאכול, וכמובן שזה משפיע מאוד על מצב רוחי.
בשנה שעברה עליתי המון במשקל, בשל קשיים לשלב בין הלימודים האקדמיים שלי לבין גידול ילדתי המתוקה בת השנתיים וחצי כיום. אולם, הבנתי שאני מתחילה התדרדרות ונרשמתי לשומרי משקל ועד היום ירדתי כמעט עשרה ק"ג (גובהי 1.58 ועד לפני שלושה שבועות שקלתי 56.5 ק"ג). מאז חשבתי שאני בשליטה, רק ששוב התחילה תקופת המבחנים, אין לי אנרגיות לעשות את עבודת הגמר שלי כי הן רבות, מורכבות ובניגוד לשנים הקודמות שלי באקדמיה - אני עובדת שלוש פעמים בשבוע במקצוע שדורש המון עבודה בבית ואני פשוט קורסת. נכנסתי לבולמוס של כמעט שלושה שבועות ברצף - והעליתי ארבעה ק"ג בקלות. בשבוע האחרון הצלחתי לתפוס את עצמי ואפילו ירדתי קצת במשקל - אבל ברור לי שאני לא יציבה.
ביתי לא רואה אותי כשאוכלת כך, כמובן שהיא רואה אותי אוכלת רק פריכיות וישר היא רוצה גם, כי הרי אמא אוכלת... אני לא מדברת איתה על אוכל, כמו שאימי נהגה להתרברב בפנינו כמה מעט אכלה באותו היום. כשהיא רוצה להישקל בבוקר כמוני (נשקלת בכל בוקר, אחרת יוצאת משליטה. חוץ משבת כמובן, לאחר ארוחת שישי המאוחרת), אני מניחה לה ומחמיאה לה ש"יש לה משקל יפה, איזה יופי שאת עומדת עליו!" ובכך מוציאה ממנו את העוקץ. כאמור, אני נשקלת ומיד יורדת ממנו, לא מדברת על כך.
למרות שאני מרגישה שאני משתמשת בכל האמצעים כדי לטשטש לה את ההפרעה הנוראית הזו - אני רוצה להיות בריאה עבורה ועבורי. אני כרגע עומדת על 58.5 ק"ג ואני ממש חולמת להגיע למשקל של 54.5, אותו משקל כשהתגייסתי ובעבר הלא רחוק בכלל הייתי כל כך קרובה אליו...
אשמח לדעתכן, חשוב לי להיעזר בחוו"ד מקצועית כי יודעת שלבד לא מסוגלת לשלוט בזה באמת.
סליחה גדולה על אורך הפנייה...
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סליחה שאני מתערב אבל
Harel17/02/2013סליחה מראש אם אני לא קורא את המצב שלך נכון, אבל נראה לי שהקושי הגדול שלך נובע מחוסר ידע וחוסר הבנת הגוף שלך.
התקפים בולמיים באים כאשר את מרעיבה את עצמך. במקום לנסות לא לאכול ולהתפלל שהתקף הבולימיה לא יבוא, אולי פשוט כדאי לך לפתור את בעיית הבולימיה מהשורש בכך שתאכלי בכמויות שהגוף שלך לא יצטרך להכניס את עצמו למצב של Safe mode? למה שלא תנסי ללכת לתזונאית איכותית שתבנה לך תפריט נורמלי ובנוסף תרשמי לחדר כושר ותשתדלי להתאמן 3 פעמים בשבוע ואם אפשר אז יותר?
אני חושב שנושא הדיאטה הוא אחד הנושאים הנפוצים שיש כיום, צריך לפעול בהיגיון ולא ללכת נגד דעות ואופנות שמשתנות מדי יום.
סך הכל גם אם תשקלי 60 או 70 קילו לא יקרה שום דבר, האושר האמיתי הוא המשפחה והחברים וכפי שאת כותבת את מרחיקה אותם ממך.
תנסי לשנות את הגישה שלך כלפי האופנה החולפת והפגיעה האיומה בגוף שלך, גם אם את לא מתחברת לחלקים מסויימים בגוף תנסי להעריך את התפקוד התקין והבריאות שניתנה לך ותצאי ממעגל ספירת הקלוריות הנוראית. תחלמי על איך לסיים את התואר ועל המשפחה וההנאה בחיים, ולא על משקל נמוך, את מספיק חכמה ובוגרת בשביל להבין את מה שנכון עבורך ועבור הקרובים לך, שיהיה לך המון בהצלחה מכל הלב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכתבתי בטעות בולימיה במקום בולמוס
Harel17/02/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנראה לי שהבנת לא נכון
עדי19/02/2013תודה על ההתייחסות והפגנת הרגישות למצב, אולם נראה לי שלא הבנת - בולמוסי האכילה אצלי לא נוצרים מאכילה יומיומית לא מאוזנת, שמביאה את הגוף שלי לחסך ואז לתגובות חסרות שליטה וניסיון למלא את החלל שנוצר. הבולמוסים מגיעים ממצב של אשמה וניסיון ומלא את הריק הרגשי שנוצר. למשל, צריכה ללמוד לבחינה ולא מוצאת את הכוחות הנפשיים לכך - אז אוכלת, ממוקמת במקום לא טוב בכלל מבחינה זוגית - אז אוכלת, וכו.
אחרי כל כך הרבה שנים בזה, און ואוף, קשה פשוט "לקחת אחריות על החיים שלי" ולצאת משם.
שיהיה המשך שבוע בריא טוטב לכולנו...
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה שאני מתערב אבל - תגובה
אפרת לוי19/02/2013היי הראל,
אתה לא מתערב! הפורום נועד שהגולשים יגיבו זה לזה, ישתפו בנסיונם או בתפיסותיהם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרוצה להיות בריאה בשביל ביתי הקטנה - תגובה
אפרת לוי19/02/2013היי עדי,
מאוד חשוב שאת עושה קישור בין התקפי האכילה לרגשות קשים, אשמה, גועל ועוד.
אך זה לא מספיק, כי עצם הידיעה אינה מספיקה ואינה עוזרת לך להכחיד דפוס פתולוגי זה שקיים אצלך כמעט מחצית מחייך. חשוב מאוד שתפני לקבל טיפול פסיכולוגי על מנת לטפל בשורשים העמוקים יותר של הפרעת האכילה כדי שבולמוסי האכילה הללו יעלמו.
הבעיה היא לא של משקל, מדובר בבעיה רגשית אשר מתבטאת דרך האוכל.
את צודקת בהחלט, את צריכה להיות בריאה עבור הבת שלך ולהנות מהגידול שלה מבלי להיות עסוקה בענייני המשקל, הבולמוסים ותחושות הגועל.
אם את רוצה לשאול שאלה נוספת את מוזמנת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אכילה בלילהדניאלה10/02/2013
שלום, אני חושבת שהרגלי האכילה שלי נהיו ממש מוזרים ואפילו לא בריאים. אני עובדת בעיקר בלילות וכל הזמן טורפת (אבל ממש טורפת) כמויות גדולות של בשר ואוכל מטוגן בלילות. כאילו בשלוש בבוקר אני יושבת להפסקה במקדונלדס ואוכלת המון. אני גם עייפה בשעות מוזרות בגלל העבודה הזאת- הגוף כנראה ממש נדפק מזה.. אני לא יכולה להתפטר, אז מה עושים בקשר לאוכל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכילה בלילה - תגובה
אפרת לוי12/02/2013היי דניאלה,
קיים אצלך היפוך בין שעות היום/ערות לבין שעות הלילה בגלל אופי העבודה שלך. להיפוך הזה יש השפעות על הגוף/מצב הרוח/והרגלי האכילה. ממליצה לך לפנות לתזונאית על מנת שתיצור לך תפריט מאוזן (אשר בחלקו תאכלי בלילה כחלק משעות הערות שלך). בנוסף, מומלץ לך לבדוק לאורך זמן עד כמה אופי העבודה הזו מתאים לך.
האם לפני תחילת העבודה ההתנהלות סביב האוכל היתה תקינה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבקשהאורית29/01/2013
שאלה - האם התקפי רעב , חוסר שובע אכילת ג'אנק וממתקים נובעת מדיכאון ?
או לאו דווקא , כי יש לי סוג של בעיה , אני מניחה שלרוב הבנות יש אותה אבל אצלי היא כשרע לי , או עצוב (במיוחד בתקופה האחרונה ) אני לא מפסיקה לאכול , יש אפשרות אפילו שזו אכילה רגשית .
אם כבר התחלתי אז אתחיל לספר שתמיד היתי ילדה שמנמנה אבל לא בהגזמה ,
אני מאוד אוהבת לאכול אבל בתקופות מסוימות שלא טוב לי אני מוצאת נחמה באוכל
הוא נושא מאוד מרכזי בחיים שלי , אבל רק ג'אנק , ממתקים , כו , אני צורכת המון קפאין וגם קשה לי להירדם , את כל הכסף שלי אני שורפת על ממתקים ואוכל במקום איזה בגד
אני לא עובדת שנה וחצי ואני כל היום בבית סביב האוכל , אפשר להגיד שהיו פעמים בחיי שניסיתי כל מיני סוגים של דיאטות שחלקן מאוד תרמו והצלחתי לרדת במשקל וכמו כן היתי חסידה של אוכל בריא וטבעי , והיה לי טוב עם עצמי , היום אני לא מסוגלת לחשוב אפילו לעשות ספורט כי אין לי אנרגיות ... מה עושים ? למי פונים ? מי יכול לעזור לי ? תודה רבה על ההבנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה בבקשה - תגובה
אפרת לוי02/02/2013היי אורית,
אני לא יכולה לאבחן דרך מה שכתבת אם מדובר בדיכאון, אך מה שכן עולה בבירור ממה שכתבת הוא שלא טוב לך, ושאת זקוקה לעזרה. את כותבת שעצוב לך, שאינך עובדת כבר שנה וחצי, שאת סובלת מהתקפי זלילה של ממתקים, קשיים בשינה (לעתים גם קשיים בשינה הם ביטוי לקשיים רגשיים). ממליצה לך מאוד לפנות לטיפול פסיכולוגי יחד עם פנייה לתזונאית אשר תבנה לך תפריט מאוזן. את יכולה לפנות לטיפול במסגרת קופת החולים אליה את שייכת או באופן פרטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול רגשי בהפרעת אכילהאמא מודאגת26/01/2013
שלום לאנשי הפורום
אני אמא לילדה בת 12 שחולה כשנה באנורקסיה..האמת הבעיה נחשפה כרק לפני מס חודשים עד אז הורדמנו בשמירה עם כאבי בטן ורצנו לגסטרו ..כשלט מצאו כלום ובעקבות וידוי לחברתי הבנתי שאנחנו בבעיה...
הופנינו לאשפוז יום לד"ר דנציגר בשניידר הילדה רוצה לצאת מזה אך מתה מפחד לעלות.
הגענו סוף סוף למשקל היעד ושוחררנו משם, והועברנו למחלקה הפסיכולוגית לליווי דיאטנית ובהמשך לטיפול בתנועה(רגשי+ הדרכת הורים)אין טיפול פסיכולוגי!!!.
הטיפול במסגרת הבי"ח עולה 1200 ש"ח..קצת מפתיע...מה עושה מי שלא מסוגל לממן זאת??מיותר לציין שהטיפול הוא הזמן שנוח למחלקה הווה אומר בזבוז ימי עבודה, הזנחה של ילדים נוספים בבית ביניהם תינוקת..
בעקבות משבר אמון בין הבת לדיאטנית הילדה שוב במגמתמ ירידה ושוב חזרו העצבים לבית...
מחפשת המלצה לאלטרנטיבות שונות...מי יכול לעזור???אני ממש עייפה ומיואשת..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול רגשי בהפרעת אכילה - תגובה
קרן אור29/01/2013לאמא המודאגת,
נשמע שאת מוטרדת ובצדק.אבל יחד עם זאת,כיוון שבתך נמצאת כבר בטיפול הייתי ממליצה לפתוח את הדברים עם הצוות המטפל ולשמוע מה שיש להם לומר.רגרסיות הן דבר מוכר בתהליך ההחלמה ויכול לקרות גם עם צוות אחר.אבל אני כן מסכימה שהילדה צריכה להיות בטיפול נפשי,אולי אפילו יותר אינטנסיבי עכשו עמ"נ לחזק אותה.רק אם התשובות שתקבלי מהצוות לא יספקו אותך,כן הייתי חושבת על פניה למקום אחר,כזה שכולל טיפול משולב(דיאטני,פסיכיאטרי ונפשי).יש מקומות טיפול חינמיות (או בעלות סימלית) בקישור שבדף למעלה.אם את צריכה שאכוון אותך ספציפית יותר ,אנא כיתבי לי את איזור המגורים.
הכי חשוב-אל תאבדי תקווה.עם טיפול נכון בתך יכולה לצאת מזה.
כאן אם יש שאלות נוספות,
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמיכה בדיאטה -הפרעות אכילהלי17/01/2013
שלום
אני בחורה בת 23 שמנסה המון זמן לרדת במשקל, אינני נמצאת בעודף משקל אך בכל זאת מרגישה שעליי להוריד כמה ק״ג אני לא מצליחה לבד כבר המון זמן מה שהוביל אותי להפרעות אכילה
האם מישהי מכירה או ממליצה על קבוצת תמיכה או סדנא שתוכל לעזור לי?
אשמח להמלצות מאנשים עם ניסיון אישי , תודה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמיכה בדיאטה -הפרעות אכילה - תגובה
אפרת לוי29/01/2013היי לי,
לא ברור משאלתך האם את מחפשת קבוצה לטיפול בהפרעות אכילה או קבוצה לעזרה בירידה במשקל? מדובר בשתי קבוצות שונות. כמו כן, אם תוכלי לפרט איך מתבטאת הפרעת האכילה אצלך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמיכה בדיאטה -הפרעות אכילה - תגובה
קרן אור29/01/2013לי,
אני הייתי מתחילה בניסיון להבין למה למרות שאת מציינת שאינך נמצאת בעודף משקל,את עסוקה ברמה גבוהה ברצון לרדת במשקל(לא ברור מדברייך מה מאפיין את הפרעת האכילה אותה את מציינת,אך אני מניחה שלא מדובר באמצעים בריאים).
את נמצאת בפתחו של מדרון מסוכן(אגב,לגןף יש set point שהוא שואף אליו כל הזמן ולכן את לא מצליחה לרדת במשקל,כי זה לא שנכון עבורך) אל תהפכי להיות הכדור שלג במדרונותיו.
נשמע מבין השורות שאת יכולה להתרם דווקא מטיפול פרטני יותר מקבוצתי.
אשמח לשמוע מה את חושבת על מה שכתבתי,
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהאליאן16/01/2013
הי אני בת 34 אמא ל-2 וסובלת מהפרעות אכילה כבר מגיל 17
שהטיפול היחיד שהוא לא טיפול היו דיאטות,כי זה מה שחשבתי שיעזור
הייתי בולמית שנים,וסבלתי מבולמוסים קשים
בשלב מסוים נהייתי טבעונית ורזיתי המון וילדתי גם שני ילדים
בהריון השני עליתי המון במשקל
ונשארתי עם עודף של 30 קילו
95 קילו על 1.64
אני בטיפול אל פסיכותרפיסתית כבר שנתיים וחצי
ההקאות ניפסקו והבולמוסים הופחתו משמעותית
אך לא נוצרה ירידה במשקל אלא אפילו עליתי 7 קילו
תוך כדי טיפול
אני מיואשת ומעוניינת לדעת על בחורות שהצליחו בתהליך
של הבראה,ואם יש לכן המלצות ועידוד
האם אי פעם אפסיק את ההתעסקות הזאת?
נשיקות לכולן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה - תגובה
אפרת לוי29/01/2013שלום אליאן,
הפרעת האכילה מלווה אותך מחצית מחייך, ניסית כל מיני כוונים: דיאטות , טבעונות, נראה שבעזרת טיפול הפסיכותרפיה את מתקדמת בכוון נכון, זה הישג משמעותי מאוד שהצלחת להפסיק את הבולמוסים וההקאות. זה לא מובן מאליו!
הטיפול הרגשי לא אמור להוביל להורדה במשקל, הוא אמור לטפל בקושי הרגשי אשר מתבטא דרך האוכל והעסוק במשקל.
אל תתייאשי תמשיכי בטיפול! הביאי לשם גם את התסכול שלך על כך שעלית במשקל.
וכמובן את יכולה לפנות לפורום ולשתף,
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה חשובה - תגובה - תגובה
קרן אור29/01/2013מעבר למה שכתבה לך אפרת אולי כדאי לשקול פניה לייעוץ תזונתי עמ"נ להביא לנורמליזציה של האכילה.לא מומלץ למי שהיו הפרעות אכילה להתחיל דיאטה,וגם לא ברור אם את בכלל צריכה מבחינה אוביקטיבית,אבל כן מומלץ לכונן התנהלות אכילה אחרת.
כך או כך,כל הכבוד על התהליך אותו עשית(הפסקת הבולמוסים וההקאות).זה ממש לא ברור מאליו .
קרן אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני מרגישה אבודהג'ולי09/01/2013
שלום,
שמי ג'ולי , אני בת 30 אמא ל-3 ילדים מדהימים... ובולמית. אני מרגישה שכל יום הוא גרוע מהיום הקודם. אני מרגישה שמנה מאוד, שונאת את עצמי יותר ויותר. בימים האחרונים כבר מפחדת לעלות למשקל. אני 1,68 מ' ושוקלת 68 קילו (נכון ללפני יומיים, ומנסה לשכנע את עצמי שאולי קצת פחות). אני לא זוכרת מתי זה התחיל אפילו. האוכל אצלי היה תמיד אישיו אבל ההקאות נדמה לי שזה התחיל אחרי ההריון הראשון לפני 9 שנים כמעט, די מעורפל לי. זה סיוט. יש לי תקופות פחות או יותר טובות ( כשבתקופות טובות אני מקיאה רק פעם ביום). כרגע אני יכולה להגדיר את התקופה ככאוטית לגמרי, אני נבהלת מכמויות האוכל שאני בולסת ואומרת לעצמי בו זמנית שאני פסיכית, חולת ונפש. כשאני אוכלת אני משתדלת להכניס כמה שיותר דברים, מתוקים, מלוחים, מה שבה ליד כי ממילא אני אומרת לעצמי שתוך 5 דקות הכול ייצא. אחרי שאני מקיאה לא עוברת חצי שעה שאני יכולה להתחיל שוב. אם חלילה אני נמצאת במקום שאי אפשר להקיא ובכל זאת אכלתי יתר על המידה ( ואפילו אם אכלתי קצת ) אני סוחבת תחושות אשמה במהלך כל היום ונגעלת מעצמי. אני כיום מקיאה בממוצא עד 7 פעמים ביום. והתיסכול הנוסף הוא שאני גם משמינה. פיתחתי לעצמי כל מני שיטות כדי להישאר דיסקרטית אבל הביקורים החוזרים שלי בשירותים כבר חשודים. זה מעגל שנורא קשה לצאת ממנו. זה מתיש אותי לגמרי ויותר מכל אני מפחדת שהילדים שלי יחקו את ההתנהגויות החולניות שלי, שלא לדבר על מה בעלי חושב על זה. מבחינתו הכוח בידיי ואם אני רוצה מספיק אז אפר להפסיק. יכול להיות שהוא צודק.
אני כמובן שקלתי אין ספור פעמים טיפול פסיכולוגי אבל אני בספק שזה יעזור הרי אני יודעת מה הבעיה שלי, יודעת מאיפה היא נובעת (אני באמת אוהבת אוכל אבל רוצה להישאר רזה... למרות שאני לא).
הייאוש גדול ,אני לא יודעת מה לעשות. אני לא מצליחה לצאת מהלופ.
עיזרו לי בבקשה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני מרגישה אבודה - תגובה
קרן אור12/01/2013ג'ולי יקרה,
אתחיל מהסוף-ישנו הבדל מאוד גדול בין להכיר בבעיה (חשוב מאוד) לבין למנף את זה לכדי מעשים.ועובדה שאם כבר היית יכולה לבד ,היית עושה זאת,לא?
מה גם שהמדיניות שלך הוכחה כשגויה-הרי המטרה של ההקאות היא כדי לא לעלות במשקל לא?-אבל בתכלס היא לא נכונה.והיא ככדור שלג שמעצים את תנופתו משנה לשנה.את חוששת לגבי הילדים שלך ובצדק.ילדים צריכים אמא בריאה וזמינה עבורה נפשית ופיזית,וכשאת חיה בזוגיות עם בולימיה אין בה מקום לדברים אמיתיים,לקשרים קרובים.
הנקודה החיובית בכול זה היא שיש דרך.תמיד יש דרך,גם אחרי תשע שנים.וגם אם הדרך הזאת ארוכה יותר ,היא עדיין אפשרית .אבל לשם כל את צריכה לעבור דרך טיפול כוללני ע"י אנשים מקצוע שזאת היא מומחיותם(ועדיף מרפאה) .רשימת מרכזים חינמיים או פרטים ניתן למצוא בראש הפורום.
ואני כאן לשאלות ולעזרה נוספת.
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכוח בידיי.... לצערי
ג'ולי13/01/2013קרן אני מודה לך ומקווה באמת שאמצא את הכוח שבי כדי להתחיל טיפול. באותה הזדמנות אני הייתי שמחה לדבר אם מישהי שהצליחה לצאת מזה. את מכירה מישהי כזאת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני!
קרן אור14/01/2013אני מכירה כמה וכמה סיפורי הצלחה.
אני ביניהם.לא מספיק? אחרי 15 שנים חולות?
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אישפוז- האם זו האלטרנטיבה היחידה?יסמין30/12/2012
שלום.
ביתי סובלת מאנורקסיה שהולכת ומחריפה מזה כמה חודשים. לפני כחודש התחלנו טיפול במחלקה להפרעות אכילה בבי"ח. הם אומרים בימים האחרונים שהיא צריכה להתאשפז כי לא מצליחים לעלות במשקל. אני מאוד מודאגת מצעד כזה כי היא רק בת 11 ואני מפחדת שתיחשף בבת אחת למקרים מאוד קשים מסביבה. אני קוראת בפורומים השונים מה עובר על הנערות שמתמודדות עם אנורקסיה והלב נקרע מהסיפורים והחוויות הקשות. האם זה לא עלול להיות קשה מידי , אפילו מזעזע עבור ילדה צעירה שעוד לא יצאה אף פעם מהבית?
האם אין אלטרנטיבה של אישפוז בית , או לפחות אישפוז יום? האם במחלקת אישפוז יש הפרדה לפי גיל, לפי חומרת המקרה וכו'?
אשמח לתשובה בהקדם עקב דחיפות המצב.
בתודה,
יסמין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אישפוז- האם זו האלטרנטיבה היחידה? - תגובה
אפרת לוי31/12/2012שלום יסמין,
אני מאוד מבינה את הדאגה והחשש שלך, בתך צעירה מאוד ואת רוצה להיות בטוחה שהיא מקבלת את הטיפול הנכון. אני בהחלט חושבת שאת צריכה לבדוק מה האופציות העומדות בפנייך והאם כרגע האשפוז נחוץ, אך צריך לזכור שלעתים אין מנוס מאשפוז, בעיקר כאשר הירידה במשקל מתחילה לפגוע בתפקודים חיוניים של הגוף וישנה סכנה משמעותית לבריאות הפיזית. בתך מטופלת בבית החולים, כמה זמן היא בטיפול? איך הצוות הרפואי מסביר את הצורך באשפוז? האם במסגרת הטיפול, יש טיפול משפחתי בו אפשר להעלות את הסוגייה הזו? . אם היא לא נמצאת הרבה זמן בטיפול בבית החולים ניתן לפנות למכונים פרטיים המעניקים טיפול כולל ולקבל מהם חוות דעת נוספת, אך אני מדגישה, שאם יש מצב בו נשקפת סכנה לבריאותה, האשפוז, קשה ככל שיהיה עדיף. יש בנות שמגיבות טוב לאשפוז והוא לאו דוקא חוויה קשה או רעה.
עוד נקודה חשובה שככל שהטיפול בהפרעת האכילה הוא מוקדם יותר כך סיכויי ההחלמה גבוהים יותר. איני יודעת האם ישנה הפרדה בגילאים במחלקות האשפוז, שווה לשאול את הצוות הרפואי, נסי לקבל אינפורמציה על האשפוז מהצוות: מה הוא כולל? סדר יום? זה מאוד יכול להכין אותך וגם אותה לאפשרות של האישפוז.
מאחלת לך ולבתך, בריאות ושתקבלי את ההחלטה הנכונה עבור בתך.
אם יש לך שאלות נוספות את מוזמנת לשאול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש לי הפרעת אכילה?שירי30/12/2012
שלום,
אני בת 28 (גובה 1.60) שוקלת 50 קילו.
לפני חודשיים בערך התחלתי דיאטה עקב עלייה של 10 קילו במשקל (הייתי בדיכאון אחרי פרידה מחבר) כרגע ירדתי 5 קילו..במשך התקופה שעליתי במשקל היו לי התקפי רעב ודחיסת אוכל יותר ממה שאני יכולה להכיל..
מאז שהתחלתי את הדיאטה היה בסדר ולא סבלתי מהבולמוסים..לפני שבוע היה לי בולמוס אכלתי ודחסתי הרבה ממה שאני רגילה לאכול (ולאו דוקא הרגשתי רעבה באמת) ואח"כ לא הרגשתי טוב, הרגשתי מלאה ותחושת כבדות בבטן ורצון להקיא התחושה הזו נשארה יום למחרת מלווה בדכדוך שדחסתי הרבה אוכל וזה יהרוס את הדיאטה..חזרתי לדיאטה במשך השבוע וזה קרה לי שוב אתמול..
האם יש לי הפרעת אכילה? מה אני יכולה לעשות כדי לא להגיע שוב למצב הזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יש לי הפרעת אכילה? - תגובה
אפרת לוי31/12/2012היי חן,
קשה לענות על שאלתך באופן חד, אני לא יודעת לקבוע על פי מה שתיארת. מה שכן את מתארת בחודשיים האחרונים התנהלות לא תקינה סביב האוכל (עלייה גדולה במשקל, בולמוסי אכילה וכו') אשר את מקשרת אותם לפרידה מהחבר. לא מסרת פרטים נוספים ביחס לפרידה, אך יתכן ויש עוצמה של רגשות אתם קשה לך להתמודד ואז התעול שלהם נעשה דרך האוכל. אני לא יודעת מספיק, אני כן ממליצה לפנות לטיפול פסיכולוגי אם המעגל של דיאטה- התקף זלילה- תחושת כבדות ושוב דיאטה נמשך או מחמיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםלירן18/12/2012
האם יש מחלקה שמטפלת בנערות אנורקסיות באחד מבתי החולים בדרום (רחובות עד אילת)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - חשיבה "שואתית"מורן06/12/2012
לאחרונה התחלתי לשים לב לעצמי למשהו שלא שמתי לב קודם. מאוד קשה לי עם מזון שעומד להיגמר במקרר, אני חייבת לרוץ ולהצטייד מחדש במה שעומד להיגמר. אם אין לי אפשרות זה מדאיג אותי מאוד שהמוצרים יגמרו ואפילו מדיר שינה מעיניי. אני לרוב קונה יותר ממה שאני צריכה אבל לא אוכלת יותר ממה שאני צריכה והרבה פעמים זורקת מוצרים שמתקלקלים אבל לא יכולה להפסיק עם זה. לא חסר לי אוכל זאת פשוט המחשבה שיגמר ואז אם אני ארצה לא יהיה. איך יוצרים מזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשיבה "שואתית" - תגובה
קרן אור20/12/2012מורן יקרה,
סליחה על העיכוב בתשובה.
חסרים לי פרטים בגוף ההודעה ועולות אצלי שאלות כמו מה משרת האוכל או חסרונו בחוויה שלך?האם בילדות הורייך הגבילו אותך באכילה?האם גדלת בחסך ?או שאולי יתכן כי אוכל מקושר אצלך לבית והרבה פעמים אני שומעת בנות מספרות שאצלם בבית ביטוי האהבה מצד ההורים היה ע"י אוכל? האם יכולה להזדהות עם משהו שכתבתי?או שמא יש לך מחשבה אחרת בנושא?
לא ציינת בת כמה את,האם את חיה לבד,מה מבנה גופך או האם אובחנת בעברך כחולה בהפרעות אכילה.אבל נשמע שהעניין מטריד אותך מעבר לרגיל ואת יכולה בהחלט להתחיל מלתת תשובות לשאלות הנ"ל ולפנות לטיפול (האם את בטיפול?או היית בטיפול בנושא?)שיעזור לך לברר לעומק את הגרעין עליו יושבת ההרגשה הקשה הזאת(השתמשת במילה "שואתית" שהיא מילה קשה).
אשמח לשמוע יותר כדי שאוכל לנסות לעזור.
קרן אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאכלים רכיםשירי22/11/2012
בזמן האחרון אני מוצאת את עצמי אוכל רק מאכלים רכים כמו יוגורט, גלידה פירות. כאילו המחשבה ללעוס אוכל מגעילה אותי. אני צורכת הרבה קלוריות, האם עדיין מדובר בהפרעה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאכלים רכים - תגובה
אפרת לוי24/11/2012היי שירי,
הפרטים שמסרת אינם מספיקים כדי לאמר האם מדובר בהפרעת אכילה.האם יש עסוק מעבר לרגיל במשקל? האם ישנה עלייה משמעותית או ירידה משמעותית במשקל?
את מתארת שללעוס אוכל מגעיל אותך, האם זה התחיל לאחרונה? האם לפני כן היו דפוסים בעייתיים אחרים עם האוכל? רבות השאלות ,יותר מהתשובות... אולי כדאי שתפרטי יותר על מנת שאוכל לייעץ לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאמא יש הפרעת אכילהבן מודאג12/11/2012
אימי בת 54 אחרי ניתוח הצרת קיבה (לפני בערך 4 שנים)
היא אוכלת מעט מאוד (בעיקר שותה אייס קפה)
ומקיאה בכל ארוחה כמה פעמים (אל אף שהיא בקושי אוכלת)
לאחרונה היא הרזתה אפילו עוד יותר ונראת לא בריאה
הסביבה האוהבת מנסה להירתם בעדינות אך ללא תוצאה
ראוי לציין שאחרי ההריונות (4) היא השמינה והייתה מלאה כעשור בערך.
אימי אדם משכיל מאוד ובטוחה בעצמה כי הכל בסדר ו"שכולם מקנאים".
היא מראה סימנים של הפרעות הורמונאליות- מצבי רוח, דיכאון, דוחק וכד'
היא מאוד אקטיבית ודואגת לכולם ולקריירה שלה ואף הולכת לחדר כושר.
נראה שאין אף אחד שהיא מוכנה להקשיב לו.
רופא המשפחה הרים ידיים.
ואנו דואגים מאוד!
מישהו יכול לייעץ מה אפשר לעשות כדי לעזור לפני שיהיה מאוחר מידי?!?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאמא יש הפרעת אכילה - תגובה
אפרת לוי14/11/2012לפי התיאור שלך בהחלט יש מקום לדאגה. ישנה ירידה במשקל, צמצום אכילה, הקאות,
והפרעות במצב הרוח יחד עם התכחשות לכך שישנה בעיה.
כרגע אמך לא סבורה שיש לה הפרעת אכילה, הסביבה הקרובה מחזיקה את הדאגה לשלומה ומזהה את הסימנים שתיארת.
מאוד קשה לשכנע אדם לפנות לטיפול, אם אינו רוצה. יחד עם זאת, אני סבורה שכדאי שתביעו את עמדתכם ודאגתכם בצורה יותר נחרצת. במידה והיא תתנגד ( לרוב מתוך החשש שאם תחל טיפול היא תעלה במשקל) ניתן לאמר לה שמטרת הטיפול אינה עלייה במשקל אלא טיפול ברבדים עמוקים אשר גורמים להתנהגות לא תקינה סביב האוכל.
אני מקווה שתצליחו לדבר על ליבה,
במידה ויש לך שאלה נוספת אתה מוזמן לפנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אני בבעיה?מאיה09/11/2012
אני נמצאת בשומרי משקל 7 חודשים הורדתי כבר 20 קילו.
בזמן האחרון אני מתחילה לפחד מנישנושים בין הארוחות אני ממש נחרדת מזה, אני מוצאת את עצמי קצת רעבה מוציאה משהו קטן לנשנש וממש נחרדת ומחזירה למקום.
מה לעשות זה משהו רע? אפשר לעצור את זה ?
תודה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אני בבעיה? - תגובה
אפרת לוי10/11/2012שלום מאיה,
הורדת משקל רב ונראה שאת חוששת שאם תסטי מהתפריט ו'תרשי לעצמך' (נשנוש)אז תעלי במשקל.
השאלה היא באיזה היקף קיים החשש לעליה במשקל, האם צמצמת את התפריט הקיים? האם יש התנהגויות נוספות סביב האוכל שהשתנו? אם כן והתוצאה מתרחבת אז ממליצה לך לפנות לייעוץ פסיכולוגי אצל פסיכולוג שמתמחה בהפרעות אכילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)