מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
זה בסדר זה לא משהו שלא ידעתי לפני
אני07/09/2011בהרבה פורמים יש איסור לפרסם מדדים שלדעתי זה נכון כי זה יכול להוות טריגר.. אבל כל פורום והחוקים שלו..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בולמוסיםאני28/08/2011
אני בת 18 1.68 וכרגע שוקלת 49 בערך..
אני לא יכולה יותר.. כבר כמה ימים ברציפות שיש לי בולמוסים.. אני לא מצליחה לעור את עצמי.. ואין ליש ליטה יותר.. אני מתוסכלת כלכך וזה גורם לי לשנוא את עצמי יותר ויותר...
נמאס לי כבר מהכל.. לפני חודשיים צמתי במשך שבועיים.. אז למה עכשיו כלכך קשה לי!!!???
אני גם מקיאה פחות שזה ממש לא טוב כי זה אומר שאני מעלה במשקל.. אני עדיין לוקחת משלשלים..20 כל יום.. אבל זה לא מוציא הכל...וזה רק עושה לי כאבים בכל הגוף..
אני ממש חסרת אונים כבר... כי נמאס לי מהבולמוסים האלה.. אני מגעילה את עצמי כלכך.. וזה מחזיר לי את הרצון למות ולהתאבד.. אני חושבת שלמות זה הדרך היחידה עכשיו.. כי אני לא רוצה להשמין ואני יודעת שעם הבולמוסים ימשכו אני אשמין.. ואני לא יכולה להפסיק את הבולמוסים .. אז הדרך היחידה היא למות..
המשקל עולה ויורד כל הזמן.. לפני שבוע הייתי 47
ועכשיו זה לא נראה שהוא עומד לרדת כי הבולמוסים לא נפסקים!!
אני מתביישת כ"כ לכתובאת ההודעה הזאת.. מתביישת בעצמי כלכך לכתוב שאני לא יכולה להפסיק לאכול..
אני כזאת שמנה.. ומגעילה! לא מגיע לי בכלל לקבל עזרה מגיע לי למות.. אני כזאת כישלון..
נחשבתי לקנות כדורי הרזיה.. שהם מדכאים את התאבון ואולי זה ימנע את הבולמוסים.. זה יכול למנוע?
אני באמת כבר לא יודעת מה לעשות .. אני רק רוצה להיות רזה.. רק לא להרגיש את הנפיחות הנוראית אחרי בולמוס.. להרגיש ריקה.. אני כלכך צריכה את זה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יקירתי, את לא לבד!!!
נטע28/08/2011נשמה, כאבתי לקרוא את ההודעה שלך! אני כל כך אבל כל כך מבינה אותך שאיןןןןן לך שום מושג בעולםםםםםם!!!!
קודם כל- תירגעי כי זה הכי חשוב לך כרגע! ואני יודעת שזה קשה ובכלל לא פשוט! תחשבי טוב תנסי להוריד את המחשבות הטרדניות על מוות והתאבדות, זה לא מגיע לך! את תהיי יפה ורזה ותחיי עד 120 למה למות בגיל כל כך יפה?
האם הוריך מודעים למצב?האם את מקבלת טיפול?
תעשי לי טובה ותפחיתי מהמשלשלים כי 20 זה המון אבל פשוט המון והנזק שיכול להיגרם הוא עצום. ותאמיני לי שהמשלשלים האלה מנפחים את הבטן ולא מכווצים אותה אלא רק אוכלים את הכל מבפנים. איני רוצה להפחיד אותך אני יודעת באיזה מצב, תאמיני לי!!!
מחזיקה לך אצבעות חזק חזק חזק!!!
אוהבת
נטע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחמודה את באמת לא לבד
דפנה29/08/2011אני כל כך מבינה אותך!
אני 167, שוקל 49 אחרי שהעליתי 2 קילו בשבוע וחצי!!! (אז עד גם אני שקלתי 47..).
הסיבה שהעלתי במשקל היא שאני לא מקבלת מחזור כבר שנה ורופא הנשים אמר לי שאני חייבת לעלות במשקל אחרת חבל.. כי אני פוגעת אך ורק בעצמי. ברור שכעסתי עליו, על ההורים שלי, על חברים שלי, כולם אמרו לי שאני חייבת להשמין! ואני בשלי, חשבתי שאני נראית הכי טוב בעולם כשאני רזה ושדופה.. אני אגיד לך את האמת.. אני עד עכשיו חושבת ככה.. אבל גם למרות ה2 קילו האלו שהעלתי, אני חושבת שעדיין אני נראת רזה.. אומנם כבר יש לי "צדדים", יש לי "מה לתפוס.." למרות שאני היחידה שרואה את זה, וכל מי שאני אומרת לו "אוף!! כמה השמנתי!" רוצה להעיף לי כאפה!. מאמי , מה שאני מנסה להגיד זה, שקודם כל הבריאות פה זה הדבר הראשון!!! תחשבי על כל ההשלכות שחס וחלילה יכולות להרוס לך את הבריאות! ותאמיני לי שאני באמת כל כך מבינה אותך.. אבל קחי את עצמך בידיים ותנסי לראות שגם בלי משלשלים, בעזרת תזונה בריאה, את תיראי מעולה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התמיכה
אני29/08/2011אבל הבעיה היא שהמבנה גוף שלי ממש דפוק.. הבטן שלי בחיים לא תהיה שטוחה.. פשוט כי נולדתי עם מבנה דפוק כזה.. ככה שלפי המשקל אני אמורה כבר לראות עצמות לפחות אבל בגלל שהמבנה גוף שלי דפוק אני עדיין שמנה.. אני בכלל אל רזה.. אולי עם הבגדים אני נראית בסדר אבל כשאני עומדת מול המראה בחזיה ותחתונים אני רואה את כל השומנים ורק אני רואה אותם.. כי עם הבגדים זה עוד איכשהו בסדר..
הבטן שלי כזאת נוראית.. לא משנה כמה אני אשקול.. אבל לפחות אם אני ארד היא תהיה קצת פחות נוראית..
אוף..! אני כלכך שונאת את עצמי..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם תמשיכי לאכול לא מסודר
..07/09/2011סביר שהבטן שלך לא תרד.
כאשר דופקים את חילוף החומרים ומבלגנים לגוף את צורת האכילה ומונעים ממנו מה שהוא צריך, נוצרות (בין היתר) בעיות עיכול.
בטן שטוחה זה דבר גנטי לרוב, או שצריך ממש לעבוד על זה בחיזוק שרירי הבטן, זה לא ממש משנה מה תאכלי.. (או לא תאכלי), סביר להניח שאם תרעיבי את עצמך תמצאי את עצמך מביטה על עצמך במראה ומתבאסת בכל זאת.. כי עיוות בדימוי הגוף זה לא משהו שאפשר לתקן ע"י ירידה במשקל.
חבל שהרוב מבינות את זה רק כאשר זה כבר מאוחר והן עמוק בתוך חיים עייפים ומדכאים של חוסר סיפוק תמידי..........
יודעת מה יגרום לך לאהוב את מה שאת רואה?
טיפול.
תטפלי בעצמך ובתפיסה שלך את עצמך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדפנה ונטע,
קרן אור01/09/2011אתן מקסימות! :-)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבולמוסים - תגובה
קרן אור01/09/2011יקרה,
אני שומעת מדברייך את המצוקה ואת חוסר האונים שאת מרגישה.
לנוכח תת המשקל בו את נמצאת(BMI 17.3) אין זה מפתיע כלל שהגוף מנסה להלחם כדי לגרום לך לספק לו את האנרגיה הדרושה לפעילותו התקינה וזה מתבטא במה שאת מכנה "בולמוסים"(בייחוד לאחר תקופה של צמצום),הדרך לטפל ולמנוע את אותם הבולמוסים הוא ע"י תזונה מאוזנת ולא הרעבה,שבטווח הארוך רק תחמיר את המצב.
לא מפתיע אותי גם לקרוא את התחושות הקשות שאת מתארת ביחס למראה שלך וע"כ שעדיף למות מאשר לחיות כך.אני יכולה להבין את הרגשתך(בה"א מתקיים עיוות בדימוי גוף כך שבאופן פרדוקסלי ככל שיורדים יותר במשקל האובססיה לגוף גדלה ורואים את עצמנו שמנים ,כשזה ממש לא המצב וברור לי שלאור הנתונים שלך זה מתקיים גם אצלך) ואני גם חושבת שזה קשה מאוד לחיות עם הפרעת אכילה פעילה ולהיוותר איתה לבד.לא כתבת כמה זמן המצב נמשך כך והאם את בטיפול כלשהו,ואני ממליצה לך בחום להכנס למסגרת כזאת. הן נפשית,כדי להתחקות אחרי הגורמים האמיתיים שהם הבסיס לה"א שלך והן טיפול תזונתי עמ"נ לווסת הרגלי אכילה בריאים שימנעו את "מעגל הרשע" אותו את מתארת.טיפול זה גם חשוב כדי להוריד בהדרגה את התלות במשלשלים,שאינם עוזרים בהרזיה אלא נותנים אשליה(שמתנפצת מאוד מהר) של ירידה במשקל שנעוצה בירידה (זמנית) במאגר הנוזלים בגוף,אך יש להם סיכונים רבים עד כדי דום לב.
אשמח לשמוע מה את חושבת,
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
אני01/09/2011בעיקרון זה התחיל לפני 4 שנים.. אבל הייתי באשפוז יום ובמשך השנתיים האחרונות חייתי עם זה ולא ירדתי במשקל..
לפני חודשיים שלושה בערך זה חזר בעוצמה הזאת.. זה היה נורא מהיר.. כאילו בשבועיים ירדתי 7 קילו כי לא אכלתי כלום.. וחיפשתי טיפול ואני מחפשת... יותר נכון אשפוז.. כי כרגע אני ממש לא מסוגלת לבד ועם הבולמוסים שלא נפסקים זה קשה להיות בבית לבד כל היום כי אני לא נמצאת בשום מסגרת (סיימתי יב) אז אני צריכה אשפוז אבל בתל השומר מלא ובהדסה בירושלים אני ברשימה ואמרו לי שזה יקח עוד חודש לפחות.. כי אני לא המקרה הכי דחוף ככה שיקבלו קודם את מי שדחוף ואז יתפנו למקרים כמו שלי.. פחות דחופים לדעתם..
אז אני כרגע דיי לבד עם זה.. היה לי טיפול של פסיכולוג אבל אני צריכה גם מעקב פסיכיאטרי וכל פסיכיאטר שבדקנו לא הסכים לטפל בי.. אז אמא מצאה איזה מכון שיש בו גם פסיכיאטרית וגם פסיכולוגית .. אין לזה שום קשר לה"א.. אז היא מצאה את זה לפני 3 חודשים.. באותה תקופה גם הפסיכולוג שהיה לי עצבן אותי.. בכלל לא הבין אותי.. ואפילו הציע לי לעזור לי לרדת במשקל.. בכל מקרה.. אמא אמרה שאני צריכה לעזוב אותו ולהתחיל טיפול חדש.. ואני שונאת להתחיל טיפולים.. ב4 שנים האחרונות נראה לי עברתי 8 מטפלים.. בכל מקרה הלכתי לשם נפגשתי עם הפסיכיאטרית כמה פעמים ואז זה כשהה"א התחילה להטריד אותי שוב.. ואמרתי לה שזה נורא מציק לי.. אמרתי לה שאני חושבת שאם אני לא ארזה אני אחזור לאובדנות.. הייתי באה אליה והיא היתה שואלת אותי אז מה כמה ימים לא אכלת.? ואמרתי לה 3 והיא כזה "אה אוקי".. ולא עשתה כלום.. לא הפנתה אותי לדיטאנית אפילו.. לפני חודשיים בדיוק זה כשהתחיל הצום והלכתי אליה וזה היה אחרי 4 ימים שלא אכלתי והיא שוב לא עשתה כלום.. פשוט כלום.. (בסוף זה נגמר בצום של שבועיים ) אז הפסקתי ללכת לשם כי הם פשוט לא מבינים כלום בה"א .. ואמא שלי בטוחה שזה המקום הכי טוב.. והיא הולכת שם להדרכת הורים.. והם ככל הנראה "מדריכים אותה" איך להתנהג איתי .. אז אם קודם היא לא ידעה איך להתנהג איתי.. עכשיו הרבה יותר!
בשבועיים שלא אכלתי.. אף אחד לא עשה כלום.. הייתי בבית רוב היום במיטה.. ואמא לא עשתה כלום.! שומדבר.. פעמיים אולי שאלה אם אני רוצה לאכול וזהו..
אחרי שבוע וחצי כשיצאתי איתה ועם אחותי לעיר ולא הצלחתי ללכת רק אז היא אמרה שהיא רוצה שאני אלך לרופאה..בכלל לא אכפת לה.. ככה זה נראה בכל אופן..
לפני שבועיים הייץי אמורה לקבל תשובה מהדסה.. ובאותו זמן אמא פשוט החליטה לטוס לה לחופש בחו"ל.. כאילו זה היה בדיוק השבוע שבו הייתי אמורה להתאשפז לפי מה שאמרו (מה שמסתבר כלא נכון כי זה לוקח הרבה יותר זמן) אבל בכל אופן היא פשוט טסה.. בכלל לא מבינה את המצב..אני כל הזמן צריכה "להכריח" אותה להתקשר למקומות ..ואמרתי לה שהמטפל הזאת שלהם מדריכה אותם ממש לא נכון ושהמקום הזה לא עוזר לי והיא ממשיכה ללכת לשם..
אני לא יודעת מה לעשות קצת נמאס לי מכל המצב הזה.. קצת הרבה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבאמת כתבת לה
..05/09/2011את הBMI שלה?? אשכרה חישבת אותו..... למה??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
??05/09/2011לא הבנתי את פשר השאלה אבל בכ"ז אענה לך:
היא כתבה שהיא שמנה,שהבטן שלה נפוחה,ציון הBMI נועד כדי להראות לה שאין זה כך כלל ושהיא רחוקה מזה ושמה שמתקיים כאן הוא עיוות בדימוי הגוף כך שלא משנה כמה היא תשקול היא עדיין תראה את עצמה כך במראה.
עניתי לך???????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאשר מתקיים עיוות בדימוי מסוג זה
..07/09/2011הסברים רציונלים לעיתים רחוקות עוזרים.
מה שכן- ייתכן והוספת לה מונח חדש שלא בהכרח היא הכירה קודם, הביאמאיי.
עוד משהו שאפשר להתחיל לחשב.
לחשב למופרעת אכילה את הביאמאיי על דפי הפורום נראה לי צעד מסוכן ולא אחראי.
בוודאי שהיא מודעת לכך שהיא בתת משקל. להסביר לה את זה ע"י מדידת מדדים לדעתי רק יכול לדרבן אותה להמשיך. (הרי עכשיו היא קיבלה את האישור שכ"כ השתוקקה אליו כאשר רשמה את הגובה והמשקל שלה.... שמישהו יגיד לה שהיא נורא רזה וכ'ו....)
הבחורה זקוקה לטיפול פסיכולוגי ודיאטני, לא לחישוב ביאמאיי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהל.. ולאני,
קרן אור08/09/2011ל-...
אם תסתכלי אחורה בפורום תראי שאני לא מתירה לפרסם משקל והיו פעמים שנתון זה נמחק.כאן חרגתי כי אני חושבת שיש לזה כן משמעות.לפי מה שאת אומרת גם לרשום לחולת הפרעת אכילה שהיא בתת משקל יכול ליצור טריגר(הרי בינינו כל דבר קטן מפורש אצל מי שרוצה בצורה מעוותת,כמו שיגידו למישהי שהיא ניראת טוב ואחת תשמח ותאמר תודה אבל חולת הפרעת אכילה תחשוב ישר:"זה בטח אומר שאני ניראת שמנה,בריאה..").גם אם מתקיים עיוות אני חייבת לדבר אל ההיגיון כי ללכת עם הקולות החולים,ידי תמיד תהיה על התחתונה.זאת תהיה מלחמה אבודה ומערכה שאסור לשום מטפל בכלל להכנס אליה. .אסור לוותר אף פעם.כשמדברים אל ההיגיון לעיתים מצליחים לחזק אותו.תמיד קיים סיכוי שמתישהו זה יחלחל ואסור לותר עליו.
בעבר המונחים והמידע לא היו כ"כ שכיחים היום אין מישהי שלא יודעת מה זה BMI ולמעשה,מתוך היכרות שלי עם המון חולות אין אחת שלא מחשבת לעצמה את זה ועד כמה וכמה שהיא היתה עד לא מזמן בטיפול ומן הסתם זה חושב והובא לידיעתה.לא חשפתי איזה סוד מדינה לא ידוע..הרי כחולות אנחנו כל הזמן מחשבות קלוריות ואובססיביות לגבי כל 100 גרם שעלה\ירד.המידע זמין וזה שלא נדבר עליו לא אומר שהוא לא ממשיך להתקיים מאחוריי הקלעים.
ולך אני,אין לי מה להוסיף מלבד לחזור שוב על המלצתי לפנות לטיפול כוללני עם אורנטציה לה"א.אם תרצי את עזרתי בחיפוש מקום מתאים ,את מוזמנת לפנות אליי שוב.
מעבר לכך,הדיון הזה סגור.
תודה על ההערות והארות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה ..חסוי24/08/2011
יש לי משהוא בלב שאומר לי שיש בעיה והראש אומר להמשיך ...
ואני מתכוונת ל-להמשיך לאכול מספר מצומצם של קלוריות .
אני בתת משקל (1.56 על 43.4 קילו )
אבל אני מפחדת לבקש מאמא שלי לקחת אותי לאבחון או לפסיכולוגית המתמחה בנושא כיוון שאני מפחדת מהתגובה של ההורים והמשפחה .
אני באיזה שהוא אופן מודעת לכך שיש בעיה כי אני לא אוהבת את הגוף שלי , אוכלת מצומצם ובכללי האוכל והמלחמה איתו זה חלק גדול מהחיים שלי שאני לא יודעת אם אני מוכנה לוותר עליו אבל אני יודעת שההרגשה של החוסר מוכנות לא תעלם .
אני אשמח אם תעזרי לי ותתני לי סוג של הכוונה ראשונית .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול מלווה...
אלה25/08/2011היי חמודה, נכנסתי לפורום כאמא לילדה אשר סבלה מהפרעות אכילה מאוד קשות. אחרי שהיא ישבה ודיברה איתנו ואנחנו בהסכמה מלאה וברצון רב רצינו כ"כ לעזור לה, החלטנו לקחת אותה למכון פרטי שיש בתוכו יחידה להפרעות אכילה. פגשנו מבטפלת מקסימה למפגש ראשוני שאיבחנה את מצבה וליוותה אותנו בכל התהליך הדרוש והסבירה לנו למה הילדה זקוקה. קיום לאחר טיפול במרכז היא עלתה קצת במשקל ושמרה עליו כך כבר קרוב לחצי שנה! זה כיף גדול לעזור לילד שלך שכ"כ במצוקה וכל שרוצה זה לעזור לעצמו.. פשוט צריך להיעזר באנשי צוות מתאימים וליוי אישי. ממליצה לך בחום לדבר עם הוריך, בטוחה שהם ישמחו לעזור לך!! המכון שאנחנו טופלנו בו הוא המכון של ד"ר אילן טל, מקום מקסים בליווי אישי וצמוד, עזרו לנו ובמיוחד לביתנו המון. כדאי לך.. לא לוותר!!! בהצלחה שיהיה לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה .. - תגובה
אפרת לוי25/08/2011שלום,
ישנה משמעות גדולה לעובדה שאת מזהה שיש בעיה, גם אם כרגע אמא לא יודעת.
הבעיה היא העיסוק והמלחמה באוכל. מה את חוששת שתהיה התגובה של אמך?
את כרגע מסתירה את הבעיה, אך במידה ותמשיכי לרדת במשקל 'הבעיה' תיחשף ויכולים להגרם לך בנוסף נזקים בריאותיים.
המטרה בטיפול היא לעזור לך להבין מה המאבק באוכל מייצג, מדוע אינך אוהבת את הגוף שלך (האם זה מספר שאינך אוהבת את עצמך, למשל? לא בטוח שזו התשובה, בטיפול ניתן לברר זאת).
את יכולה לפנות לטיפול גם מבלי שתהיה לך מוכנות לוותר על המאבק באוכל, זה בסדר גמור, מצד אחד להכיר שיש בעיה שצריך לטפל בה ומצד שני לא לרצות לוותר עליה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה..
חסוי25/08/2011עזרתן לי מאוד , המון תודה !
דיברתי עם אמא שלי אחרי שהיא התחילה לשים לב
שמשהוא לא בסדר כשישבנו במסעדה ..
דיברתי איתה וזה היה רגע שמוצף ברגשות והמון המון בכי ( מהצד שלי .. )
היא אמרה שהיא שמחה שפניתי אליה ושעוד השבוע הזה אנחנו נלך לבדוק איך ממשיכים הלאה ואיך לטפל בזה ..
אבל אני מרגישה עכשיו שאני בסוג של משטר ואני אוכלת בשביל לרצות אותה ושהיא מסתכלת ואומרת לי שכשלה אבד הרעב הרופאה אמרה לה לאכול כל שלוש שעות ארוחה קטנה , אבל הרעב שלי לא אבד וכנראה שקשה לה לעכל את זה ..
אני לא מאשימה אותה כי אני יודעת שזה לא קל שאומרים לך שמשהוא לא בסדר עם משהוא קרוב אליך שאתה אוהב ..
אני מקווה שיהיה בסדר והכל יסתדר !
המון תודה על העזרה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה.. - תגובה
אפרת לוי26/08/2011כל הכבוד!
עשית צעד משמעותי, את מוזמנת לשתף/להתייעץ בהמשך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לנטע ולקרן אור המקסימותתת !רונית18/08/2011
מה שלומכם ?
ראשיתת אני מתנצלת על זה שלא ביקרתי המון זמן בפורום ..האמת ההכנות לחתונה משגעות... כן החודש החתונה שלי ..
אמממ מצבי מעולה תאמת יותר מידי חח .. משקלי 87 כןן עליתיייי המוווןןןן ...ועם כל העלייה הזאת ניתנה לעי ברכה בריאות [55555] מאד קשה היה לחשוב שאני מתישהו יגיע למשקל הזה .. אבל כן הגעתי ואני גאה .. לא גאה שהשמנתי גאה שעזבתי את ההפרעת אכילה שלי לשנה קצת פחות ... החיים הרבה יותר יפים מאשר לשבת ולספור קלוריות אני אוכלת ונהנת והמשקל גם מצביע על כך ... אך אחרי החתונה אחזור לדיאטה עם דיאטנית צמודה ומאמן אישי והכי חשוב עם בקרה של הסובבים אותי=]
נטעעע יקירתי כמה זמן לא דיברנוווווו?! מתגעגעת לשיחות .. ממקווה שהכל טוב איתך אני נורא אשמח להתכתב איתך במייל ותעדכני אותי איך את,הבריאות,החבר וכו' ..
שולחת לך אלפי נששששששששששששיקות !!
קרן אוררר ..
הפורום המדהים הזה שמאפשר לכולם לשפוך את הלב .. אני מקווה שאת זוכרת אותייייייי ואת ההשפעה שלך על זה שאפשרי להצליח ,ואני תדווה היה לי כח עצום התרפאתי ללא כל עזרה של פסיכולוג או טיפול לבדד ..!! קשהה אך לבד..!!! ולכן אני אומרת שיש דבר כזה כח רצוןן זה אפשריי בנותת ..!!
ולכן אסיים את מכתבי ומוסרת לכולכן/ם שפע של בריאות ושמחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאביביתושששש החמודה
נטע21/08/2011מה שלומך יקרה?
איך את מרגישה?
שיהיה לך פוווווווול פווווווללללל מזל טוב כבר חשבתי שהתחתנת עם אהובך!!!
שיהיה לך המון המון מזל טוב וחיים שמחים יפים מלאים באהבה והעיקר בבריאות!
גם אני מתגעגעגעת אלייך.
את יכולה לשלוח מייל חופשי :-)
יום טוב מאמי!
אוהבת
נטע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדהים
כרמית29/08/2011אני במקום ממש רע כרגע..
לפני שנה סיימתי דיאטה מאוד מאוד מוצלחת שירדתי בה בקצב טוב 7 קילו (בכיתה י')
במשך השנה האחרונה לא הפסקתי להיאבק עם האכילה ועם העלייה בחזרה במשקל- עליתי וירדתי במשך כל התקופה הזאת ולבסוף הגעתי לתקופה עם הרבה בולמוסים שאני עליתי וממשיכה לעלות בה אל מעבר למשקל המקורי שלי...
מאוד קשה לי עם זה ואני לא מצליחה למצוא את הכוחות להיכנס שוב למסגרת בריאותית נכונה... דיברתי עם ההורים שלי על ללכת לפסיכולוג אבל זה לא קרה באמת בסוף....
אחת הסיבות לכך היא שאני רוצה לעשות את התהליך הזה בעצמי, בתקווה שהוא גם יוכל לעזור לי ללמוד על עצמי יותר, מנקודת המבט שלי.
מה שכתבת עכשיו עורר בי המון גאווה והמון רצון להצליח בזכות עצמי, להגיע למקום בו אני שלמה עם המשקל שלי ואני מאמינה שממקום כזה אני גם אהיה מסוגלת להיכנס לתהליך של ירידה ושמירה של המשקל.
הייתי רוצה לשמוע ממך עצות ואם אפשר להיעזר בך קצת כדי שאני אוכל סוףסוף, אחרי שנה של התעסקות בלתי פוסקת בזה, לעזוב את התחושות האלו ולהתחיל להתפנות לדברים החשובים באמת בחיים...
תודה מראש! (אם מישהו אחר מזדהה עם מה שכתבתי או יש לו עצות, אני אשמח לשמוע!)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכרמית,
קרן אור01/09/2011קראתי את מה שכתבת לאביבית ולא היה לי ברור אם את מבקשת גם את תגובתי אבל חשוב לי לומר לך שקשה מאוד להחלים מה"א לבד! והאמת היא ,שקשה גם להשאר ולהתמודד איתה לבד ובמבט לאחור אני יכולה לומר לך ששנים חשבתי שאני יכולה לצאת מזה לבד שאני לא צריכה טיפול,שה"א שלי לא חמורה כ"כ,אבל מצאתי את עצמי אחרי עשור עם הפרעת אכילה קשה ,מפוחדת ולא הצלחתי כבר להושיט את ידיי ולבקש עזרה.בסופו של דבר כשהייתי על סף מוות,מצאתי בי את הכוחות ופניתי לטיפול.עברתי כמה טיפולים,עברתי כמה מטפלים,ברחתי מטיפול לא מעט,עד שלבסוף החלטתי להביט לאמת בעיניים ולהתחיל להתמודד.הדרך היתה קשה אבל עם ליווי זה היה פחות בודד.
את צעירה ונמצאת בתחילת הפרעת האכילה שלך והסיכויים לצאת מזה ולהחלים הם מאוד גבוהים בשלב הזה,זה משחק לטובתך.פני לטיפול שוב,את אף פעם לא יודעת אם הטיפול הבא הוא זה שיעשה את ההבדל.
בכול אופן אני כאן אם תרצי להמשיך להתייעץ\לשתף.
שלך,
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום כרמית
רונית12/09/2011הדרך היא לא קלה בכלל .. היו לי הרבה מעליות וירידות ..את צריכה למצוא משהו שנותן לך כח להמשיך בחייך , ושנינו יודעת שהפרעת האכילה הייתה ממלאת את המקום הזה ,במקום הזה אנחנו מתפרקות על כל הזעם התיסכולים ואפילו גם בדברים החיוביים .
אני ממליצה לך לחשוב מה כן עושה לך טוב שלא בהכרח קשור לאוכל , לטייל ,שופינג, חברות, מסיבות פשוט תבלי תנסי למצוא תעסוקה שהיא לא סביב האוכל ובשביל זה דרוש הרבה מאמץ אבל בתוך תוכך הוא קיים , אני נאחזתי באימא שלי לא רציתי שהיא תסבול מהבת שלה ומספיק היא הייתה איתי שהייתי מאושפזת לא עוד .
איני יודעת את המשקל שלך כרגע אבל אני אומרת גם עם את מלאה ומנסה להרזות תעזבי את הדיאטה לפחות לתקופה של חצי שנה עד שתרגישי רעננה ומוכנה לפתוח תהליך בריא עם תזונאית ופסיכולוג שתיהיה תחת ביקורת כלשהי .
אשמח להיות איתך בקשר ויענה לך על כל שאלה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאביביתוש היקרה,
קרן אור01/09/2011צר לי שאני מתפנה לענות רק עכשיו ובוודאי שאני זוכרת אותך(איך אפשר לשכוח??)
רוצה לומר לך שהתרגשתי לקרוא את דברייך ואני מאד מאד שמחה לשמוע! מאד משמח שטרחת לכתוב כאן ולעדכן. לפעמים גם מילת תודה של מישהו מהצד השני של המחשב יכולה לעשות הרבה טוב.
אז ספרי לי,איך היתה החתונה???
בהצלחה!
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלקרן אור
רונית12/09/2011החתונה הייתה מהממת .. פשוט שיגעעון ... עכשיו מעקלים את חיי הנישואים ,לומדת מזה להיות אישה נשואה .
מה איתך איך את מרגישה ?
האמת התגעגעתי מלא לפורום .. מבטיחה שאני יבקר יותר =]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלקרן אור - תגובה
קרן אור27/09/2011יקרה,
אני שמחה מאוד לקרוא על הדרך החדשה אותה את עוברת!
מאחלת לך ולכם כזוג הרבה הרבה שנים מאושרות,של הבנה,חברות והכלה.
שנה טובה,
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כפיית אשפוזס'17/08/2011
שלום,
האם על פי החוק ניתן לכפות על אדם להאתשפז במחלקת הפרעות אכילה
או שבשום מקרה החוק לא מחייב זאת?
תודה,
ס'* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כפיית אשפוז - תגובה
אפרת לוי17/08/2011שלום ס'
אם את מתחת לגיל 18 ונשקפת סכנה לחייך עקב הפרעת האכילה ניתן לאשפז באופן כפוי.
האם את רוצה לספר ולהרחיב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וצה לרדת במשקלמיואשת28/07/2011
היי,
אני רוצה לרדת במשקל, עליתי כמה ק"ג במהלך השנה האחרונה, אני לא יכולה לסבול את הגוף שלי ומרגישה מנופחת כל הזמן.
ברגע שאני מחליטה לעשות דיאטה, הצורך במתוק ובפיצוי עצמי כ"כ גדול ואז אני הופכת להיות בולמית.
גם בזמן לחץ ומצוקה רגשית אני הולכת לאכול ומיד אח"כ להקיא.
אני מבקשת שתעזרו לי למצוא דיאטה או דיאטנית שתעזור לי לרדת 5 ק"ג וכך תרד לי תחושת הנפיחות. זה מציק לי בעיקר לפני מחזור כי הגוף אוגר נוזלים.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וצה לרדת במשקל - תגובה
קרן אור02/08/2011מיואשת יקרה,
אני מבינה את המצוקה שאת חשה,אבל האם באמת חשבת שבפורום תמיכה בה"א ניתן לך תפריט הרזיה????
צר לי לאכזב אותך.רוצה להזכיר לך שהדרך להחלים ולהתגבר על הבולמוסים היא דווקא לא לצום אלא לאכול תזונה מאוזנת וקבועה,וזאת תוכלי לעשות בעזרתה של דיאטנית.
הדגש צריך להיות על מניעת הבולמוסים .שום טיפול בה"א לא מתחיל בדיאטה.רק אחרי איזון וריפוי,ורק אם אח"כ תחליטו שאת באמת צריכה(ולא שזה עיוות של הפרעת האכילה ממנה את סובלת),ניתן יהיה לחשוב על תפריט אחר אבל ממש לא בתור התחלה.
מציעה לך גם לפנות לטיפול נפשי שיעזור לך להבין ולהתיר את הקשיים האמיתיים שמבטאת הפרעת האכילה שלך.
מקוה שאת בטוב,
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אכילה לילית - הפרעה פחות מוכרתיסמין20/07/2011
אני בת 21 אני מטופלת כבר זמן מה אצל פסיכולוגית, הגעתי לשלב שאני מרגישה שהטיפול עוזר אבל יעזור מאוד גם קבוצת תמיכה כל שהיא.... הקושי הוא שההפרעת אכילה שלי היא הפרעה פחות מוכרת... ואני בעצמי לא שמעתי על הרבה אם אותה בעיה, לקח לי זמן עד שהבנתי בכלל שזה משהוא מוכר.. אני גרה בירושלים ואני מחפשת קבוצה מתאימה ..עוד אנשים שאני אוכל לדבר איתם על הבעיה כי זה באמת נורא מתסכל להרגיש שאתה דיי לבד בבעיה...!!! אני בהחלטת חושבת שקבוצת תמיכה יעזור לי מאוד!!! אם יש לכם איזה שהוא משהוא מתאים אני אשמח ,להכיר ואפילו ליצור עוד אנשים שסובלים מאותה הבעיה כי רוב הזמן אני פשוט מתוסכלת מזה שאני מרגישה לבד עם הבעיה הזו שהיא לא כל כך שכיחה בקרב הרבה אנשים... תודה יסמין!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא כתבת איזה הפרעה יש לך
תמי28/07/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאכילה לילית - הפרעה פחות מוכרת - תגובה
קרן אור02/08/2011שלום לך,
היום יש יותר ויותר מודעות לסוגים השונים של הפרעות אכילה,גם לאכילה לילית,ובמקביל יש יותר ניסיון קליני טיפולי.כתבת שאת מטופלת אצל פסיכולוגית,האם הפסיכולוגית שלך היא פסיכולוגית שהתמחתה בטיפול בה"א?איך היא מרגישה את המצב?האם דיברתן על הצורך שלך בעוד מסגרת מחזקת?
והאם את מטופלת גם אצל דיאטנית?
אני מבינה את הצורך שלך בטיפול קבוצתי אבל לצערי אני לא מכירה קבוצות בירושלים .אולי אפשר לשאול במרפאה לה"א בהדסה עין כרם אם הם מקיימים או מכירים קבוצה כזאת?
הכי חשוב לי לומר לך לא להתייאש.טיפול בה"א לוקח זמן(לעיתים גם שנים) אבל הדבר החשוב ביותר הוא שזה אפשרי!
אני כאן אם יש שאלות נוספות.
בהצלחה,
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרעת אכילת הליילה שלי
יסמין04/08/2011היי!
קודם כל אני אציין שאני מטופלת אצל הפסיכולוגית שלי שהיא מתמחה בהפרעות אכילה- בהדסה עין כרם .היא בעצמה בדקה לי קבוצות תמיכה בירושלים ולא ידוע עכשיו על קבוצה קיימת או שעומדת להיפתח בזמן הקרוב.....
אני מטופלת גם אצל דיאטנית מעולה להפרעות אכילה, אבל המפגשים איתה כל כך לא רצופים ועקבים כיוון שבתחום התזונה אין לה כל כך כבר מה לחדש או לתרום לי כי יש לי המון ידע וניסיון בנושא, הבעיה היא שלי חסרים היום מוטיבציה כוח רצון או אמונה כל שהיא בעצמי בנושא כך שאני מרגישה בעצם שאני לא מקבלת שם שום כלים שבאמת עוזרים לי , וכך אנחנו לא בונות או מתקדמות לשום מקום! מאוד הייתי רוצה ליישם את מה שיש לי מבחינת ידע למה שבפועל אני עושה או לא עושה! ולכן היום אני דיי נואשת למצוא איזה שהוא מענה כתובת שאני אוכל להגיע אליה עם הבעיה שלי, עוד אנשים שעוברים או מבינים אותי ושאני אוכל לשתף אותם וגם לשמוע מהם כי אני פשוט מרגישה נורא מיואשת ולבד במלחמה יומיומית נוראית וקשה בתחושה של חוסר מוצא! . לכן חשבתי לנסות לבדוק פה אולי מפה יבוא משהוא, לשמוע להיכר לדבר עם עוד אנשים לברר לגבי העניין , כי נורא חסר לי תמיכה נוספת !אשמח לכל מענה שהוא . יסמין :]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרעת אכילת הליילה שלי - תגובה
אפרת לוי14/08/2011שלום יסמין
את הפרעת האכילה שלך לא רואים, את נמצאת איתה לבד, בלילה.
יש אנשים רבים הסובלים מאכילה לילית אך אינם מודעים לכך שמדובר בהפרעת אכילה הדורשת טיפול, חלקם מסתירים זאת ומתביישים בהתנהגות אשר אינם יכולים לשלוט עליה. אני מזמינה אותך להמשיך ולהשתמש בפורום הזה על מנת שלא תישארי לבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאכילה לילית
סמדר20/09/2011כמוני כמוך מתוסכלת גם מהפרעה זאת .אצלי היא קיימת הרבה שנים לתומי חשבתי שזו תופעה חולפת אך היא רק מתעצמת עם הזמן .הבנתי שיש מחקר חדש בתחום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאכילה לילית - תגובה
אפרת לוי22/09/2011שלום סמדר,
את כותבת שאת סובלת מהתופעה שנים וזה אף מחמיר, האם פנית לטיפול ואם כן איזה.
הוכח שבמקרה של הפרעת אכילה לילית שילוב של טיפול תרופתי וטפול פסיכולוגי נמצא יעיל.
אשמח אם תעדכני בנוגע למחקר החדש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאכילה לילית
סמדר08/10/2011ראי תגובה שלי ליסמין ,המחקר בבית חולים רמבם ,אני מקווה שאתקבל אוליי משם תגיעה הישועה.אני מתוסכלת וקשה לי שילדיי מודעים להפרעה שלי. ורואים אותי אוכלת בלילה
קשה לי להתעורר בבקרים .קשה לי עם התחושה של המלאות אני מתעוררת עם בחילות.
במהלך שעות הכוקר מלווה אותי תחושת עייפות למשך שעות.
מתסכלת אותי ההשמנה .הפרעה נוראית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאכילה לילית
סמדר08/10/2011ראי תגובה שלי ליסמין ,המחקר בבית חולים רמבם ,אני מקווה שאתקבל אוליי משם תגיעה הישועה.אני מתוסכלת וקשה לי שילדיי מודעים להפרעה שלי. ורואים אותי אוכלת בלילה
קשה לי להתעורר בבקרים .קשה לי עם התחושה של המלאות אני מתעוררת עם בחילות.
במהלך שעות הכוקר מלווה אותי תחושת עייפות למשך שעות.
מתסכלת אותי ההשמנה .הפרעה נוראית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאכילה לילית - תגובה
קרן אור25/10/2011היי סמדר,
איך מתקדם המחקר?
חשוב לי להדגיש שבלי קשר אליו יש צורך להבין מה נמצא בבסיס האכילה הריגשית שלך,דווקא בגלל שאת מספרת שילדייך כבר ערים למצוקה של הפרעה זאת בחייך ואת זה יוכל לתת טיפול נפשי.לפעמים יש צורך לעבור כמה טיפולים עד שמגיעים אל הטיפול המתאים הן מבחינת הבשלות הנפשית והן מבחינת הכימיה עם המטפל\ת.
כיון שאת מציינת שלא מיצית את הטופמקס עד הסוף יש מקום כן לשקול לפחות בתקופה הראשונית של התהליך אולי לחזור ולנסות שנית.אני יודעת שיש הרבה שזה מקל עליהם.אנא התייעצי עם איש המקצוע שנתן לך את התרופה בעבר.
בהצלחה,
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי סמדר!!!!
יסמין30/09/2011היי סמדר !! אני יודעת כל כך על מה את מדברת..... ואני רוצה שתדעי שאת לא לבד... ושאם תרצי אני מאוד אשמח לדבר אתך!! אין דבר יותר נורא מלהיות בזה לבד ולהרגיש שאתה היחידי בעולם שעובר את זה!! אני גם מאוד אשמח לשמוע ממך לגבי המחקר החדש ... זה האי מיל שלי : [email protected] ושוב אני ממש אשמח שנדבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אין לי כוחים14/07/2011
אני לא מאמינה שאני באמת התחלתי לעלות במשקל בגלל התפריט של הרואים האלה.
אני שונאת את הגוף שלי ואני ממשיכה לעלות, כי אני רוצה לסיים עם זה
אבל אני ממש ממש ממש ל א רוצה לסיים עם זה
כל מה שאני חושבת עליו זה האפשרות שייתנו לי סוף סוף לחזור לעשות כושר...
שונאת את הגוף שלי. לשרוף אותו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתוקה...
לירון18/07/2011אני באמת באמת מבינה אותך..
תיהיי חזקה מותק! הכל יהיה בסדר!
תקשיבי לרופאים ויהיה בסדר! הם יודעים היטב מה הם עושים..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה לאכול?בדוי:)07/07/2011
מה לעשות בא לי לאכול משהו ולא בא לי לאכול את המקרר. פתחתי את הבוקר עם חתיכות אבטיח. תפוח ואחרי שעה אכלתי מלון.
אני יודעת שזה בריא לאכול פירות בבוקר. אני באמת מנסה לאכול בריא. עכשיו אני מרגישה קצת רעב.? מה אני יכולה לאכול שאני לא ארגיש רע עם זה? פעם הייתי מרעיבה את עצמי כבר שנה שאני בריאה מהמשחקים עם האוכל. אני יודעת שתוך שנייה אני יכולה ליפול לבולמוס אכילה ואני לא רוצה שזה יקרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה לאכול? - תגובה
קרן אור13/07/2011יקרה,
ירקות או פירות לא נחשבים מספקים בתור ארוחת בוקר.הגוף בצום אחרי שינת הלילה וחשוב לספק לו פחמימות מורכבות עם מנת חלבון עמ"נ לעלות את האנרגיה ולמנוע תחושות רעב .פירות הם בריאים אבל כארוחת ביניים כיוון שהם נחשבים כפחמימות פשוטות בגינם האינסולין עולה מהר ואז מרגישים יותר אנרגיה אבל אחרי זמן קצר יש ירידה חדה באינסולין בגינה מרגישים עייפות ורעב.
הדרך למנוע בולמוסים הוא לאכול ארוחות מאוזנות-3 גדולות ועיקריות ועוד שתיים-שלוש ארוחות קטנות.באופן כזה שומרים על רמת סוכר קבועה ולא מגיעים למצבי רעב.
ארוחת בוקר משביעה ומספקת יכולה להיות 2 פרוסות לחם מלא עם ממרח גבינה\טחינה\ביצה וירקות כתוספת.דייסה או יוגורט עם דגני בוקר מלאים גם הם אופציה טובה.
אני חושבת שכדאי שתפני לייעוץ תזונתי,(אפילו למפגש בודד אם עוד לא מתאים לך טיפול) ושם ירכיבו לך תפריט שיתבסס על הצרכים שלך,על הפעילויות והעדפות שלך.
בהצלחה,
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשךנופר06/07/2011
הרגליים קצת מציקות לי. אבל שטויות קצת ספורט והכל עובר. בקיצור בנות הסיפור הוא בשבילכן שתיהיו חזקות אפשר לצאת מזה. ברור שיש עדיין תופעות לווי. אבל דיי צריך להמשיך עם החיים. צריך לחשוב על משפחה ילדים. על בן זוג. אתן לא רוצות לחפור בראש לבן זוג כמה השמנתן. הוא רוצה אותכן נורמליות. אלא אם כן גם הוא מתוסבך. בכללי שהייתי רזה היה לי כיף אבל בלילות הייתי בוכה שנמאס לי. שאני רוצה לאכול רגיל ונורמלי. שזה יצא מכלל שליטה. לא רציתי להגיע לאובססיה הזאת. הרבה אנשים בגלל התגובות שלהם גרמו לי לעשות דיאטה יותר חריפה. כמו אבא שלי. שאמר לי שאני בחיים לא אצליח להיות רזה יותר ממה שאני(היה לי גוף רזה אבל הוא התכוון יותר רזה מזה) והוכחתי לו את ההפיך. בעבודה היו אומרים לי איך את לא משמינה. כולם עם העיניים שלי. רציתי שימשיכו לקנא. אני כבר לא ידעתי האמת עם זה בשביל לעזור לי או בגלל הקנאה של הבנות. היה לי קשה להשמין למרות שרציתי רק בגלל האנשים האלה. להראות להם שאני בחיים לא אשמין. האמת שיכולתי להמשיך ככה אבל בתוך תוכי לא רציתי להיות ככה ופחדתי ממה שיחשבו שהנה עשתה דיאטה ואז השמינה. אל תתייחסו לאף אחד. כולם קנאים. כולם בתוך תוכם רצו שאני אשמין. ובגלל שרציתי להראות להם שאני לא אשמין עשיתי נזק לעצמי. השמנתי כי זה יותר בריא ככה. היה לי סבל רב לעלות את המשקל כי זה משהו שהגוף לא רגיל. והיו ימים של התקפים לאוכל ובכוונה לא הקאתי כי ידעתי שאני אחזור לעצמי. שלאט לאט אני אתחיל לאכול נורמלי ככה. אני רק מקווה שאני אשאר ככה עכשיו שאני לא אפול שוב לדבר הזה שנקרא הרעבה. לא רוצה את זה בחיים שלי. אני מקווה שקצת חיזקתי אותכן למרות הנפילות בדרך. כי כיף לי ככה פתאום אני לא "הרזה מידיי" ואני לא המלאה.אני בשדיוק איך שצריך להיות. אני סוף סוף הולכת ברחוב ולא מסתכלים עליי שמבט כזה של תיראו איזה רזה היא. היה לי יותר מידיי תשומת לב בחיים שלי והיו מסתכלים איך אני אוכלת וכמה. שזה גם תיסכל אותי באותה תקופה כי אנשים אוהבים להסתכל בצלחת של אחרים. פשוט בנות תחשבו על עצמכן. לא על מה יחשבו. אני בטוחה שנמאס לכן לשמוע כל היום הנה היא לא אוכלת כלום כל היום וכל מיני עקיצות כאלה לא במקום. במיוחד אני שהייתי מקבלת ממישהי מסויימת כל הזמן עקיצה. בפנים הייתה אומרת לי אנורקסית. אחרי שחיסלתי מקרר שלם יום לפני ואכלתי ארוחת צהריים נורמלית. אבל בסדר ככה זה אנשים מתערבים. לא מתעסקים בחיים שלהם.
קצת פירקתי פה מעבר. אבל בסדר אתן בטח מבינות. שיהיה לכן בהצלחה בנות במאבק. וגם לי האמת כי אני עדיין דיי נלחמת עם עצמי מה שווה להכניס לפה ומה לא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך - תגובה
קרן אור13/07/2011נופר יקרה,
כל הכבוד לך על הדרך והתהליך שעשית,אני מבינה שודאי לא היה לך קל אבל הקשבת לחלק הבריא בתוכך שמבין שהחיים יקרים יותר מהכול ואפשר לחיות אותם אחרת.
יחד עם זאת,נשמע שיש לך עוד עבודה לעשות עם עצמך דווקא מהמקום הבריא בו את נמצאת היום.חשוב להבין ולטפל בבולמוסים (שאני קוראת מבין השורות שעדיין יש לך) עמ"נ למנוע נסיגה ולעזור לך להבין מה עומד בבסיס הפרעת האכילה שלך.
תודה על השיתוף.
בהצלחה,
קרן אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפריטים06/07/2011
מישהי יכולה בבקשה לכתוב כאן תפריט לדוגמא שהביאו לה במרכז להפרעות אכילה? זאת אומרת תפריט לעלייה במשקל.
אני לא מצליחה לעלות עם התפריט שהדיאטנית הביאה לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה ל-ים
ורו07/07/2011תביאי לי את המייל שלך אני יכולה להביא לך כמה תפריטים ובמספר קלוריות שונה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהורוניקה,
קרן אור13/07/2011היי,
הגבתי להודעה שלך בתגובה לים.
ומה שלומך?האם ישנם החלטות חדשות?איך את מסתדרת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתפריט - תגובה
קרן אור13/07/2011ים יקרה,
צר לי שאני קוראת את הודעתך רק עכשיו.
זה לא נכון ולא ראוי לתת לך תפריט מבלי להכיר אותך,את האנמנזה ואת ההיסטוריה של הפרעת האכילה שלך.אבל מה שיותר מדאיג אותי הוא שאת נמצאת בטיפול אבל לא משתפת את הדיאטנית שלך ועולה בדעתי שאולי היא לא יודעת שאת לא עולה במשקל?אולי את מחבלת בשקילות?שהרי אם לא היית עולה הדיון הזה לא היה מתנהל כאן אלא בחדר הטיפולי..יכול להיות שאת לא דבקה בתפריט ומקצצת ולכן לא עולה?
אני מניחה שאת יודעת מה הפתרון...במוקדם או במאוחר תצטרכי להתעמת עם זה.
זה ברור וטבעי שיהיה לך קשה אבל את צריכה להביא את הדברים לטיפול כדי שאפשר יהיה לדבר עליהם ולהקל.
תקני אותי אם אני טועה....
וורוניקה-אנחנו אף פעם לא יודעות מי יושב מאחוריי המסך ומאיזה נקודה הוא מתחיל את העלייה התזונתית ,זה לא יהיה נכון לספק תפריטים מבלי לדעת זאת.מה גם שלכל אחת יש צרכים,העדפות וחוסרים משתנים על פיהם התפריט נבנה.אני מבינה את הרצון שלך לעזור,אבל בה"א כמו בה"א הראש עובד שעות נוספות והכוונות שלך עלולות להתפס בצורה אחרת אצל האחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעת אכילה ליליתערן05/07/2011
שלום לכולם,
ב4 שנים האחרונות אני סובל מקימות תוך כדי השינה והליכה למטבח לצורך אכילה.
בדר"כ אני אוכל את מה שאני חוסך מעצמי ביום(ואני ממש לא מרעיב את עצמי אלא חוסך בדברים מיותרים ביום יום) ומתעורר כמה פעמים כל לילה.
האם הבעיה מוכרת?יש לה פתרון שאפשר להפנות אותי אליו?
אני כבר מתעייף מהמלחמות והתחושות של החוסר שליטה באכילה הזו בלילה.
אשמח לתשובות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעת אכילה לילית - תגובה
אפרת לוי05/07/2011שלום ערן,
זו בעיה מוכרת,וישנם אנשים שסובלים ממנה.
היא ניתנת לטיפול,הטיפול שנמצא יעיל ביותר הוא שילוב בין טיפול פסיכולוגי במקביל לקבלת טיפול תרופתי. (פסיכאטרי).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי ערן
יסמין20/07/2011היי ערן....
אני הרבה זמן בערך כמוך, סובלת מאותה הפרעה.... זו נחשבת הפרעת אכילה כידועה לך.. אבל היא לא מוכרת כל כך כמו האחרות. הרבה זמן חשבתי שאני דיי לבד, אבל היום אני יודעת שיש עוד הרבה שסובלים מאותה הבעיה.. וזה לא קל לעבור את זה לבד!!
אני כל כך מבינה ללבך..
אני היום מחפשת עוד אנשים שסובלים מאותה הבעיה ושהיו רוצים אולי לדבר עליה כי כשעושים את זה ביחד פתאום דברים גם נהיים יותר קלים...
אם תרצה ליצור איתי קשר אני אשמח!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערן יעל...
יעל03/08/2011היי, אני מבינה ללבכם כי שנים סבלתי מאותה בעיה, ניסיתי המון טיפולים וכלום לא עזר, עד שפגשתי במטפלת היקרה שלי. הייתי כבר מיואשת וכמעט חסרת תקווה, אבל משהו בי רצה לתת ניסיון נוסף, היא היחידה שבאמת הצליחה לעזור לי. בעקרון היא לא מקבלת כל אחד לטיפול, אבל אם תרצו אני אקשר בניכם... שלחו לי מייל ([email protected]), תיהיו חזקים ותלחמו- זה אפשרי, חזק ואמץ... בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערן ויסמין...
יעל03/08/2011תיקון כותרת... :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי יעל!!!
יסמין04/08/2011דבר ראשון מאוד שמחתי לראות ההודעה שלך!!!! את יודעת אני בדיוק כמו שאת מתארת מחפשת את המקום שאני אצליח לצאת ממנו שיעזור לי.... אני כל כך גאה בך ושמחה בשבילך שהתגברת על זה!! זה נורא קשה... האמתי היא שאני מטופלת אצל פסיכולוגית שהיא מתמחה להפרעות אכילה והיא עוזרת לי , ואני מאמינה מאוד בטיפול שלי איתה.... אבל את יודעת מה שנורא מפריע לי זה שבעצם על ההפרעת האכילה הזו את לא מוצאת הרבה כתובות שנותנות מענה, או בכלל אנשים שמבינים ומכירים את הבעיה... אני בעצם מחפשת שותפים או אנשים שיוכלו גם לשתף אותי ואני אותם בבעיה כי מעבר לטיפול אתה רוצה גם לראות שאתה פשוט לא נלחם לבד כי זו מלחמה נורא קשה ולא קל לעבור את זה לבד!!!! אני נורא אשמח אם תרצי לדבר איתי!!!!! המיל שלי הוא [email protected]..הייתי גם נורא שמחה לשמוע איך התמודדת עם זה או מה בטיפול שלך איתה עזר לך ואולי באמת אני אנסה ליצור קשר איתה....
יסמין :]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיואשתורו01/07/2011
היתי מאושפזת במחלקה להפרעות אכילה למבוגרים בתל השומר כמעט חודשיים ובערך מהשבוע השני לאשפוז הרגשתי וחשבתי שאני לא צריכה להיות במקום הזה ושעשיתי טעות שחזרתי בפעם השנייה....ושאני צריכה לשחרר את עצמי אבל משום מה לא עשיתי עם זה כלום עד שלב מסויים.
העליה במשקל היתה לי מאוד קשה כי היתי תקופה די ארוכה במשקלים מאוד נמוכים והיה לי קשה לקבל את העליה במשקל והשינוי קידומת במשקל והבצקות שהיו לי ויש לי עדיין לא תרמו להרגשה שלי...וגם ההרגשה שהצוות לא מאמין בי ובזה שאני יכולה להחלים...כמעט כל וועדה ביום רביעי היו שואלים אותי מה אני הולכת לעשות לאחר השחרור תמיד היתי עונה שאני הולכת לחזור לשירות הלאומי וכל פעם הצוות היה אומר לי שאין לי שום סיכוי לשרוד בלי בית שיקומי בשל ההיסטוריה של המחלקה שלי ואני תמיד התעקשתי שאני כן יכולה בלי זה וסירבתי בכל תוקף ללכת לבית שיקומי כי זה לא המקום שמתאים לי...ואני אומרת מניסיון כי כבר היתי בבית שיקומי אומנם לתקופה קצרה וכשהיתה הנהלה אחרת אבל עדיין זה לא המקום בשבילי באחת הוועדות האחרונות שוב שאלו אותי מה אני הולכת לעשות לאחר השחרור ועניתי את התשובה הרגילה ואז אחד מאנשי הצוות זרק הערה שמאוד פגעה בי: "ורוניקה חיה בסרט שהיא תחזור לשירות לאומי והכל יהיה בסדר" מאז המשפט הזה התחלתי לחשוב ברצינות רבה על זה שאני חייבת לשחרר את עצמי ושאין לי סיבה להיות במקום שאנשים לא מאמינים בי ובדרך שלי....ובשבוע שעבר אחרי הוועדה ביום רביעי התחלתי לחשוב שאני חייבת לעוף מהמקום הזה כי זה קשה לי מכל בחינה, גם מהבחינה שעליתי במשקל ואני לא מוכנה לקבל את המספר שאני רואה על המואזניים וגם לא מוכנה לקבל את הגוף שלי כפי שהוא נראה וגם שאני לא מוכנה יותר לשמוע את כל ההערות של הצוות שאין לי סיכוי בלי בית שיקומי וכל הדברים האלה וגם היה לי נורא קשה שלא יצאתי המון זמן הביתה...בקיצור בסוף שבוע האחרון כרגיל נשארתי שבת במחלקה והתחלתי לחשוב עם עצמי האם באמת כדאי לי להשאר באשפוז ועד כמה האשפוז הזה עוזר לי...והגעתי להחלטה שאני חייבת לשחרר את עצמי כי אני כבר לא מסוגלת...הודעתי לאמא שלי ביום שבת בערב שתגיעה עם סבתא לקחת אותי הביתה כי אני לא מסוגלת יותר כמובן שהיא בכלל לא היתה מרוצה מההחלטה שלי אבל כרגיל היא לא מסוגלת לשנות את דעתי בעצם אף אחד לא יכול לשנות את דעתי כשאנימחליטה משהו אם אני מחליטה משהו לא משנה אם יתהפך העולם ככה זה יהיה בסוף....ביום שני האחרון הגעתי לתחנת אחיות לאחר ארוחת הצהריים ואמרתי לאחות שאני רוצה לשחרר את עצמי והיא כמובן ניסתה לשכנע אותי להישאר ולחשוב שוב אבל אמרתי לה שאין לי מה לחשוב כי ההחלטה כבר התקבלה דיברתי עם ד"ר גור והוא אמר לי שאם זה רצוני אין לו מה לעשות בנידון והשתחררתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיואשת-המשך
ורו01/07/2011אחרי שלושה ימים בבית אני מתחילה להבין שאולי עשיתי טעות שאני אצטער ואשלם עליה מאוד ביוקר בעתיד אבל ההחלטה כבר התקבלה ואין לי שום דרך חזרה....כשהיתי עוד במחלקה הכל נראה לי כ"כ ורוד ושאני אגיע הביתה והכל יהיה אחרת אבל בפועל שום דבר לא אחרת ולא קל בכלל ההפך הוא הנכון בבית קשה לי פי אלף עם המשקל והכל ואני מוותר לעצמי באוכל עושה ספורט ופשוט חוזרת להרגלים הישנים לפני האשפוז אני פשוט לא אמינה שפעם אחרי פעם אני עושה את אותה הטעות ולא לומדת מזה שום דבר.
ביום שלישי הבא אני מגיעה לפגישת סיכום עם הפסיכולוגית מקווה שיהיה בסדר....אני צריכה לצלצל למרפאה לרמבם לקבוע מעקבים וכ"כ לא בא לי לחזור לשם בפעם המי יודע כמה נמאס לי שאני מוותרת לעצמי מצד אחד מצד שני אני ממשיכה לוותר ושוב לא לומדת מהפעם הקודמת שהיתי מגיעה אחת לחודש וחצי למעקבים והמצב הדרדר בצורה מהירה מאוד אבל מצד שני כשאני חושבת על זה גם כשהיתי כביכול במעקבים כל שבוע המצב הדרדר אז מה הטעם בעצמם לטיפול? אולי כדאי לי בכלל לוותר על הטיפול ויהיה מה שיהיה אבל כמו תמיד יש ת'קול ההגיוני שאומר לי בראש שאני לא יכולה לוותר על הטיפול כי אני רוצה להמשיך את השירות הלאומי ולעשות מה שאני אוהבת אבל היאוש הזה פשוט נוראי ומשתלט עליי בצורה נוראה!!!! אז מה אני עושה?? אני כ"כ מבולבלת הלוואי והיה מישהו שהיה מחליט בשבילי מה אני צריכה לעשות כי המשימה הזאת קשה לי מידי!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי ורו
נטע01/07/2011ליבי איתך!!!
מרגישה מה שאת עוברת וכל כך מבינה אותך שאין לך מושג עד כמה!!! !!! !!
מחזיקה לך אצבעות
אם היה לי תשובה בשבילך הייתי נותנת לך, אבל לצערי אנחנו השולטות ואף מלאך לא יכול לעשת זאת בשבילינו!!!!
תרגישי טוב אל תוותרי לעצמך אל תתני לא' להתשלט עלייך!!!
תחזיקי מעמד!!!!
נטע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה לא עונים לי???
ורו06/07/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהורוניקה יקרה,
??06/07/2011ניסיתי לענות להודעתך כבר כמה ימים אבל לא הצלחתי להכנס בגלל בעיות בשרת,אך קבלי את התנצלותי...
קראת את כל מה שכתבת ואני זוכרת גם את ההתכתבויות שהיו לנו בנושא עוד לפני האשפוז.אני חושבת שעברת ושאת עוברת הרבה ושאכן ההתמודדות הזאת היא קשה מאוד.כל שכן לבד,ואת זה את מתארת (ותיארת) באשפוזים החוזרים,בהתדרדרות במעקבים ברמב"ם בין לבין ועם הסביבה הקרובה שלא ממש מושיטה לך יד.
יחד עם זאת,אני שמחה שאת מבינה שעשית טעות.כולנו עושים טעויות ההבדל הוא מה עושים לאחר שמגיעים להכרה הזאת.רצית לקחת אחריות,אז היני ,השליטה בידיים שלך.
אני חושבת שויתרת למחלה ברגע הראשון שהתרחש משבר(ואת מתארת את זה מההתחלה) ,כאילו שחיפשת סיבה...(וסליחה על הישירות..).אני מבינה שמה שאמר לך הצוות נתפס אצלך כחוסר אמונה אולי אפילו מתפרש כאי תמיכה בך ובעצמאות שלך,אבל אני חושבת שאין בן אדם בעולם ששווה שבגללו תבחרי בהרס עצמי,ונראה לי שקצת נכנסת לעמדה של "לעשות דווקא",שהיא מיותרת.שהרי אם נניח את הצד הריגשי ונסתכל על הדברים בצורה קוגנטיבית אני מקוה שברור לך שהצוות חשב על ההצעה שלו מתוך היכרות איתך ורצון להטיב ולא להזיק.וממה שאני יודעת,לא מציעים לכולם להיות בבית השיקומי.אני חושבת שחשוב שתחשבי עם עצמך למה ההצעה הזאת גרמה לך להרגיש כ"כ רע?האם זה נוגע במקומות בעולמך הפנימי של קושי מול תלות ונזקקות?למה התלות הטבעית שמתפתחת בטיפול קשה עבורך?
אני חושבת שחשוב שתחזרי לאשפוז.לא מאוחר מידי.תגישי בקשה.אבל לפי כן חשוב שתעני לעצמך על השאלות האלו ותקבלי החלטה לעבור את האשפוז ולהכנס לבית השיקומי.
עדיין תוכלי לעשות שירות לאומי ולהגשים אי אילו שאיפות אחרים אבל כדי שזה יקרה חשוב שתטפלי בעצמך לפני.כל דבר בזמן שלו.אל תדחקי בעצמך.
כתבתי דברים שודאי לא קלים עבורך,אבל כן חשוב לי שתיראי את החבל משני קצוותיו.
אשמח לשמוע מה את חושבת.
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קבוצת תמיכה?עיסקה20/06/2011
האם מישהו פה יודע על קבוצת תמיכה להפרעות אכילה (אנורקסיה בעיקר) בכל מקום בארץ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי הילה
נטע21/06/2011יש קבוצת תמיכה בבית חולים ע"ש שיבא בתל השומר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקבוצת תמיכה? - תגובה
אפרת לוי23/06/2011שלום הילה,
יש מחשבה/תכנון להקמת קבוצה טיפולית להפרעות אכילה שתונחה על ידי ועל ידי 'קרן אור'. היא תתקיים באזור המרכז.
את יכולה לפנות אלי במייל.
[email protected]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך יודעיםמוריה18/06/2011
שלוקים בהפרעת אכילה?
ממה שקראתי יודעת שישנם 3 סוגים עיקריים ואני שיודעת שישבעיה לא מוצאת את עצמי שייכת לאף אחד מהם?
אנא עזרי לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך יודעים - תגובה
אפרת לוי19/06/2011שלום מוריה,
אולי כדאי לשים את ההגדרות בצד ולספר מה הבעיה, עם מה את מתמודדת. (לא הגדרה אלא תיאור)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבוקר טוב
מוריה19/06/2011אני מאובחנת כ - ptsd - על רקע ת.מינית קשה.
לאחרונה הבינותי כי דרך האכילה שלי אינה טובה ואו נכונה.
אני אינני אוכלת וכמעט אינני שותה במשך היום רק בלילה.
ויכולה לומר שהתמהלות זו הקשורה לאוכל פוגעת בי ומוד שכן איננייכולה לקבל טיפול תרופתי המצריך לקיחת מזון לפניו,ואפילו אם אני רעבה מאוד במשך היום אינני מסוגלת לאכול דבר,
האם זו הפרעת אכילה?
האם אפשרי טלפונית?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבוקר טוב - תגובה
אפרת לוי19/06/2011שלום מוריה,
אני לא יודעת מספיק פרטים אך יכול להיות קשר בין התקיפה המינית שעברת לעובדה שאינך אוכלת במהלך היום. טוב ששמת לב לכך, זה חשוב לתהליך הריפוי .
את בהחלט יכולה לפנות אלי טלפונית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרן אור היקרה:תקווה17/06/2011
מה שלומך?איך את מרגישה?כבר מלא זמן שלא נכנסתי לכאן פשוט די הייתי באטרף של השירות שלי בזמן האחרון..בסוף מקצרים לי שירות בשבוע וחצי אז אני משתחררת ב-10/7 שזה בערך עוד 3 שבועות אחרי שירות שהיה מבחינתי נורא ממצה אבל קשה..אני גם באמת מרגישה שעד כמה שהתקדמתי ואני מרגישה די במקום אחר לפעמים עדין יש לי את הקושי ואת הימים הקשים ואת הפחד הזה שמה יקרה אם יקרה איזה משו או אפילו אם לא יקרה שום דבר ופשוט אפול חזרה לתוך זה אחרי כ"כ הרבה מלחמות באמת שאני פשוט ממש מקווה שאני כבר נמצאת מעבר לזה..נראה לי שאני פשוט חוששת לחזור לגור בבית (בשירות הצבאי שלי אני משרתת רחוק מהבית בתנאים סגורים ויוצאת הביתה לשבתות) בשבועות היו לי רגעים שאמא שלי ממש הצליחה להציק לי אפילו אם היא לא כעסה או צעקה מפורשות עלי זה בכל זאת עשה לי רע-פעם פשוט לא הייתי אוכלת בכלל במקרים האלא ומשתדלת להעלם מהסביבה ונכון ההתקדמות שלי ניכרת בעובדה שהפעם כן אכלתי לא כמו שהיתי צריכה אבל אכלתי. אני באמת יותר שמחה שאני מנסה להתרחק יותר ויותר מה"א שלי אבל זה כאילו שעד כמה שאני יודעת שזה רע בשבילי זה פשוט שואב אותי בחזרה פנימה כמעין מנגנון שמגן עלי מפני כל הדברים הקשים למרות שאני יודעת שזה לא באמת שווה זה ושעדיף לי להתמודד בצורה הרבה יותר בריאה של פשוט לדבר ולחיות את החיים שלי כי זה שווה את זה!
אשמח לשמוע ממך,תקווה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרן אור היקרה: - תגובה
קרן אור19/06/2011שלום יקרה,
..וזאת הסיבה למה חשוב מאוד שתתארגני עם המשך טיפול במסגרת האזרחית.מה קורה עם זה??
ברור שהפרעת האכילה מרימה ראש ברגעים קשים,היא הרי מנגנון הגנה שיצרנו כדי להתמודד עם דברים פנימיים מכאיבים יותר וכל עוד שהדבר לא יעובד וידובר בטיפול יהיה מאוד קשה לצאת ממנו.
אני חושבת שחשוב לעבוד בטיפול גם על הנפרדות שלך מהבית וממערכת היחסים המורכבת עם אמך.
טיפול,כבר אמרתי?
שבוע טוב,
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)