פורום הפרעות אכילה - תמיכה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מרפאה להפרעות אכילה
    אנונימית
    03/11/2013

אני בת 34,שנתיים וחצי אחרי ניתוח מוצלח של קיצור קיבה...
    מרגישה שאין לי שליטה על האוכל,יש לי בולמוסים ואני לא מצליחה לשלוט בעצמי,לא מקיאה אבל אוכלת בלי שליטה.
    התחלתי לעלות קצת במשקל וזה מלחיץ אותי מאוד.
    אני בקופת חולים כללית,יש איזו מרפאה להפרעות אכילה (פרט לתל השומר) בתל אביב?
    אני צריכה טיפול קוגניטיבי התנהגותי,לא בקבוצה רק אחד על אחד...
    מאוד אשמח להמלצה,תודה מראש,
    תום.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מרפאה להפרעות אכילה

הוספת תגובה

• נסי מכון אגם

מיכל
    16/11/2013

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התמודדות עם בולמוסים
    מילי
    19/10/2013

יש לי רקע של בולימיה. מזה כתשע שנים אינני מקיאה, אבל סובלת מתקופות שבהן יש לי בולמוסים בלתי נשלטים בתדירות משתנה (ללא הקאה/ הרעבה או כל פעולת ריקון אחרת). יש לציין שלעיתים עוברות תקופות של מספר שבועות עד חודשים ללא בולמוסים ויש תקופות (כמו בחודשים האחרונים) שזה קורה לפחות 3-4 בשבוע. זה היה כך גם במהלך ההיריון.
    ניסיתי להימנע מהמאכלים שמעוררים טריגר לבולמוס וזה עזר לפרקי זמן קצרים. ניסיתי גם את הגישה ההפוכה, של לשלב את המאכלים האהובים בתפריט. גם זה החזיק מעמד מעט מאוד זמן. הגעתי לנקודה שנמאס לי, השמנתי 6 ק"ג בחודשיים האחרונים ואני פשוט רוצה לאכול בצורה מאוזנת ובריאה ושחיי לא יהיו סביב הבולמוסים/ הניסיון להוריד את מה שהעלתי בגלל הבולמוסים. אני מתכננת הריון נוסף, אבל רוצה לייצב את האכילה שלי, כי אני חוששת גם מהפן הבריאותי וגם מהשמנה וכמובן מהמחיר הנפשי מדפוס ההתנהגות הזה. יש לציין שעשיתי כל מני טיפולים בעניין הזה(התנהגותי- קוגניטיבי, פסיכותרפיה וכל מני אלטרנטיביים כמו טטא הילינג וכו', דיאטנית שמתמחה בהפרעות אכילה) וכלום לא עזר לי מעבר לזמן מאוד מוגבל, אז אשמח להצעות נוספות מעבר לפנייה לטיפול. אני מעדיפה לקבל כלים פרקטיים בשביל לפתור את זה לבד ולקחת אחריות על עצמי.

לקביעת תור
    סגירה
    התמודדות עם בולמוסים

הוספת תגובה

• התמודדות עם בולמוסים - תגובה

אפרת לוי
    26/10/2013

היי מלי,

נראה שנואשת מפנייה לטיפול ואת רוצה לפתור את הבעיה לבד, בעצמך, מבלי להזדקק לעזרה חיצונית. את צודקת ואני מבינה מאוד את הרצון הבריא שלך לחיות ללא עיסוק באוכל ובבולמוסי האכילה. זה מתיש. איני מכירה דרך אחרת לטפל בבעיה ובשורשים העמוקים שלה מלבד טיפול פסיכולוגי שמלווה בטיפול על ידי תזונאית. חלק מהקושי לפנות לטיפול, לדעתי נובע מכך שלא רואים קשר ישיר בין העיסוק באכילה לבין תכנים רגשיים, בעיקר עסוקים במשקל, לעיתים הקושי נובע מכך שלא רוצים שום עזרה מבחוץ כמו שלא רוצים את האוכל (שגם הוא בחוץ).
    אני מבינה שניסית מס' טיפולים אשר יצרו הקלה, אך לא שינוי לאורך זמן, אני מצרה על כך, ואיני יודעת 'מה לא הלך שם'. אני כן יכולה לאמר לך שהעיסוק באוכל והבולמוסים מבטאים בעיה רחבה הרבה יותר מאשר האוכל עצמו, וברגע שנוגעים ומדברים את הבעיה הרגשית בטיפול הסימפטומים של הבולמוסים נרגעים ונכחדים.

מאחלת לך בריאות, את מוזמנת להגיב למה שכתבתי לך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך נפטרת מהמהחלה

ענבל
    19/06/2014

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דימוי גוף והפרעת אכילה
    דני
    14/10/2013

שלום,

בעברי הייתי ילד שמן מאוד (בסביבות ה 100 קילו בכיתה ו').

לאחר מכן ירדתי קצת, אך תמיד הייתי שמנמן.

לאחרונה התחלתי אורך חיים בריא הכולל 5-6 ארוחות ביום (כל שלוש שעות) עם פחמימות מלאות והרבה אימונים (6 אימונים בשבוע - זה התחיל בהדרגה, ללא עומס).

הבעיה שלי היא האובססיה, אני מגיע למצבים בהם אני מהווה מטרד לסביבה שלי בגלל האורח חיים כי אני מתעצבן בקלות מאוד עם משהו קטן לא מסתדר, ומיד מרגיש שזה משפיע לי על הגוף (אני שוקל כעת 65 עם 12.5% שומן - כאשר התחלתי הייתי 85 עם 27% שומן).

וזה עוד בעיה שיש לי, הדימוי גוף, אני ממש מרגיש שאני שמן..אני מסתכל במראה, וימים רבים אני באמת רואה אדם שמן, לעיתים בתמונות שאני נתפס מרחוק אני פתאום מבין שאני נראה חטוב - וכך גם רבים מעידים על גופי שהוא חטוב (יש לי קוביות..) אבל אני עדיין מרגיש ורואה את עצמי כשמן..ובעיקר לאחר חריגה (קטנה ככל שתיהיה - ברמת האכלתי עוד 2 כפות קוסקוס, מחיטה מלאה כמובן) אני מרגיש שהשמנתי בטירוף והרסתי את כל מה שהשגתי.

אך יש ימים שבהם אני קם ומרגיש מעולה עם הגוף שלי ומתלהב מאוד מהשרירים וממה שהשגתי, ברור לי שאין מצב שהשינויים כל כך קיצוניים וזה רק בראש שלי כנראה בגלל שפשוט התרגלתי להיות שמן. השאלה היא אחת איך משפרים את היחס כלפי הסביבה, ושתיים איך לשפר את היחס שלי לגבי עצמי?

לקביעת תור
    סגירה
    דימוי גוף והפרעת אכילה

הוספת תגובה

• דימוי גוף והפרעת אכילה - תגובה

אפרת לוי
    21/10/2013

היי דני,

הכותרת שכתבת להודעה ששלחת מתאימה מאוד למצב שאותו אתה מתאר.
    על אף שהורדת במשקל ואתה 'רזה' אינך מרגיש כך. כי לא מדובר רק במשקל האובייקטיבי אלא במכלול של תחושות שיש לך כלפי עצמך (כפי הנראה תחושות מאוד לא טובות). האובססיה שפיתחת בנוגע לספורט ולאוכל ושאם הנך חורג ולו במעט מהתפריט אתה מרגיש מיד שזה אסון מהווה סמן להפרעת אכילה.

ממליצה לך בחום לפנות לטיפול פסיכולוגי על מנת לטפל בהפרעה זו, על מנת שתוכל להנות גם מההישגים של האימון והירידה במשקל.
    אם יש לך שאלה נוספת או אם אתה רוצה להגיב למה שכתבתי לך, אתה מוזמן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

דני
    25/10/2013

אני מודע לבעיה מאוד..

אני מרגיש שזה הרבה פעמים שולט לי בחיים, ואני מנסה לאט לאט לשלוט בכך בעצמי.

אינני מעוניין ביעוץ פסיכולוגי בגלל ההשכלות של הליכה ליעוץ מבחינה תדמיתית (אני יודע כי כיום זה כבר פחות קריטי אך עדיין אינני רוצה)

השאלה היא מה עלי לעשות כדי כן לשפר לעצמי את הדימוי.

אין סוף פעמים אני שומע את המשפט "אתה רזה מדי" "תאכל משהו.."

אבל אני בהרבה מאוד זמן מרגיש שמן בדיוק כפי שהייתי בעבר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בולמיה
    מיה
    27/08/2013

היי,
    אני חולה בבולמיה כבר 4 שנים , מאד רוצה לצאת מזה בכוחות עצמי.
    האם יש לך טיפים ? עצות? תפריטים? כדי לא לעלות במשקל אך לצאת מהמחלה?
    אני כיום בת 23 ודואגת מאד לבריאותי, המצב הוא שכל מה שנכנס לי לפה יוצא בהקאה..
    תודה רבה!!

לקביעת תור
    סגירה
    בולמיה

הוספת תגובה

• בולמיה - תגובה

אפרת לוי
    08/09/2013

היי מיה,

בולמיה היא הפרעה שהמקור שלה הוא רגשי. מאוד קשה להתגבר על בולמיה לבד. חשוב שתפני לקבל עזרה הכוללת טיפול פסיכולוגי וטיפול על ידי דיאטנית. הטיפול הפסיכולוגי יתרכז בהיבטים הרגשיים של מה שקורה לך סביב האוכל וההקאות. במפגשים אצל הדיאטנית תקבלי תפריט ויתבצע מעקב אחר המשקל.
    את מתארת שמה שאת מכניסה פנימה לא נשאר, הכל יוצא. את מפחדת שהאוכל ישאר ותעלי במשקל. את פוגעת בבריאות שלך והרבה פעמים החיים מצטמצמים סביב מעגל האכילה וההקאה וחבל כי ניתן לטפל בבולמיה!

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בולמיה
    טליה
    13/08/2013

שלום האם קיים טיפול תרופתי שיכול לסייע בנוסף לטיפול הנפשי בבולמיה?

לקביעת תור
    סגירה
    בולמיה

הוספת תגובה

• בולמיה - תגובה

אפרת לוי
    08/09/2013

היי טליה,

לעתים ניתן לקבל כדורים אנטי דיכאוניים שיכולים לסייע. אך אין כדור שמטפל בבולמיה. מאוד תלוי מה מצבך, צריך להיעשות במסגרת של פגישה עם פסיכיאטר שיאבחן את מצבך ויראה האם יכול להציע לך טיפול תרופתי בנוסף לטיפול הפסיכולוגי.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעות אכילה
    ספיר
    05/08/2013

שלום אני בת 17 ואני ספורטאית בענף הריצות הקצרות באתלטיקה קלה.
    עם התחלתי בענף זה (לפני שנה וחצי) החלטתי שאני רוצה לרזות הרצון הזה גבר והפך לכפייתי. התחלתי לפצוח בימי צום הכוללים אימונים שלא שיקפו חולשה שנראו למאמן והקאות מכוונות לאחר בולמוסים בזמנים שונים. הבולימיה מלווה אותי הרבה זמן והורסת אותי!! המשקל שלי הוא תקין 58 והגובה שלי 1.75. אני רוצה להוריד עוד 2 ק״ג
    תודה לעוזרים!

לקביעת תור
    סגירה
    הפרעות אכילה

הוספת תגובה

• הפרעות אכילה - תגובה

אפרת לוי
    08/09/2013

היי ספיר,

מצבך מדאיג ומחייב פנייה מיידית לקבלת עזרה. את פוגעת בעצמך, בבריאותך ויתכן אף שאת פוגעת בסיכויים שלך להצליח ולהגיע להישגים משמעותיים יותר בתחום האתלטיקה. ממליצה לך לפנות ולקבל טיפול פסיכולוגי יחד עם טיפול אצל דיאטנית שתתאים לך תפריט אשר מותאם לפעילות הגופנית המאומצת שבה את עוסקת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תקראי אותי

מיכל
    29/09/2013

חייבת גם להגיד שאם חשוב לך להמשיך בספורט אז תשוב שתלכי ליעוץ
    יכולה להגיד שאולי לא בגילך אך התמודדתי עם אליפויות שונות והפרעות אכילה הרסה לי את כל הקרירה ... את יכולה להמשיך להיות אלופה וגם לאכול והעיקר להנות מהחיים .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעת אכילה
    נויה
    29/07/2013

שלום. שמי נויה ויש לי אחות ששמה טליה (שם בדוי). טליה כמעט בת 14, היא עולה לכיתה ט׳. מזה זמן אני חושדת שהחלה לפתח הפרעת אכילה. היא סופרת קלוריות, שוקלת את עצמה (ככל הנראה לפחות פעם ביום אם לא יותר), אוכלת מעט פחמימות, מתאמנת פעמיים בשבוע ומתאמצת רבות. כאשר הוריי קוראים לה לאכול היא מסרבת בטענה שהיא אינה רעבה, ומשמפצירים בה לאכול היא אוכלת אך כמויות מועטות. לפי מיטב זיכרוני עניין זה החל לפני בערך 4 חודשים, אך רק הופך מוגבר ומוקצן בחלוף הזמן. אני שמתי לב לכך מזמן אך להוריי לקח דיי זמן עד שהשתכנעו שככל הנראה יש כאן בעיה, אבל למרות זאת הם לא מצליחים למגר את התופעה. אחותי סגורה רוב שעות היום בחדרה, כך היה גם לפני תחילת החופש הגדול. אנו יודעים שהיא צופה בטלוויזיה בתוכנית אהובה עליה. כאשר אנו יוצאים מהבית היא מעדיפה להישאר. בזמן האחרון האנשים הקרובים החלו להחמיא לה על שרזתה ( יש לציין שאחותי לא מלאה, וגם לא הייתה בעבר, משקלה אולי היה גבוה טיפה אך לא באופן מוגזם). הבגדים שלה כבר נראים תלויים עליה ואני מאוד מפחדת שהיא באמת חולה. הוריי שמים לב לכך את אני חושבת שמנסים להדחיק את העובדה והם גם לא ממש מצליחים להתמודד איתה כיוון שהיא צועקת הרבה ומתווכחת. אני לא יודעת מה לעשות, איך לגרום להוריי להבין שיש כאן סכנה משמעותית? תודה רבה!
    חזור

לקביעת תור
    סגירה
    הפרעת אכילה

הוספת תגובה

• הפרעת אכילה - תגובה

אפרת לוי
    08/09/2013

היי נויה,

אני מתנצלת על התגובה המאוחרת שלי ומקווה שתקראי את התשובה שלי.
    הדאגה שלך לאחותך נוגעת ללב. את מתארת תמונה מעוררת דאגה שמתאימה להפרעת אכילה. מאוד חשוב לא להיכנס עם טליה למאבקי כוח סביב עניין האכילה על אף שזה מאוד קשה. כן חשוב לאמר לה בתקיפות שהיא צריכה לקבל עזרה ולקחת אותה לטיפול פסיכולוגי ומעקב אצל תזונאית.
    יתכן וההורים שלך רואים שיש בעיה אך לא רוצים להדאיג אותך או שהם מתקשים לראות שיש בעיה וחושבים שמדובר ב'דיאטה ' רגילה.
    האם את ניסית לדבר עם טליה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בולימיה
    דניאל
    28/07/2013

אין לי מושג איך זה קרה או למה אבל לפני כמה שנים שמתי לב שכל פעם שאני שותה קצת יותר מידי מים אני מקאיה את כל האוכל לפעמים זה קורה גם אם אני שותה רק כוס מים אחת כול האוכל עולה לי
    יש לזה סיבה רפואית? אני צריכה ללכת ליבדוק את זה?

לקביעת תור
    סגירה
    בולימיה

הוספת תגובה

• בולימיה - תגובה

אפרת לוי
    04/08/2013

היי דניאל,

כדאי שתיבדקי על ידי רופא, אם ההקאות אינן יזומות על ידייך .
    במידה וישנו רצון שלך גם להקיא בשילוב עם עניין גופני יש לפנות גם לטיפול בהפרעת אכילה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הלפ
    לאמשנה
    19/07/2013

אם יש כאן מישהי שהחלימה מהפרעת אכילה, בולמיה , כל דבר , בבקשה תצרי קשר כאן

לקביעת תור
    סגירה
    הלפ

הוספת תגובה

• הלפ - תגובה

אפרת לוי
    08/09/2013

היי,

אולי כדאי שתשאלי שאלה ספציפית על מנת שתקבלי מענה מגולשי/גולשות הפורום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעות אכילה בהריון
    ש
    17/06/2013

שלום,
    אשמח לעזרתכן בהקדם...
    אני נמצאת בחודש השני להריוני ולצערי סובלת מהפרעות אכילה. בעיקר בגלל ההריון אני מודאגת ומאוד רוצה לטפל בעניין בהקדם.
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    הפרעות אכילה בהריון

הוספת תגובה

• הפרעות אכילה בהריון - תגובה

אפרת לוי
    18/06/2013

היי,

במהלך ההיריון חלים שינויים בגוף, כחלק בלתי נמנע שלו. עבור מי שסובלת מהפרעת אכילה המצב הזה הוא כמעט בלתי נסבל כי מצד אחד רוצים את ההיריון, רוצים תינוק ומצד שני קיים פחד לעלות במשקל. אני חושבת שהכרחי עבורך בהקדם האפשרי לפנות ולקבל טיפול פסיכולוגי על מנת לשמור עלייך ועל ההיריון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ועוד שאלה

ש
    18/06/2013

תודה רבה אפרת,
    האם את מכירה את המרכז באיכילוב? האם את ממליצה עליו או שעדיף לפנות למכון פרטי?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ועוד שאלה - תגובה

אפרת לוי
    20/06/2013

היי,

אני לא מכירה את המרכז באיכילוב. לעיתים קרובות השיקול בין לפנות למרכז ציבורי או פרטי הוא שיקול כלכלי. את יכולה לפנות למרכז באיכילוב לברר איזה אופציות של טיפול הם מציעים. לפגוש איש מקצוע שיעשה הערכה ראשונית של מצבך ואז יציע לך מסגרת טיפולית. באיכילוב יש גם מרכז לאשה שמטפל ספציפית בנשים בהריון, עליו אני יכולה להמליץ בלב שלם, יש שם אנשי מקצוע טובים. אל תישארי לבד עם החששות והמאבק שלך, פני לטיפול.

מאחלת לך הצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ועוד שאלה

ש
    22/06/2013

מהו שם המרכז באיכילוב שמטפל בנשים הרות? האם יש לך את פרטי ההתקשרות שם?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בולמוס חלבונים וירקות
    נגה
    15/06/2013

אני בת 35 וילדתי לפני שנה, עוד קודם סבלתי מעודף משקל אלא שבזמן ההריון התפתחה גם הפרעת אכילה, אכילה בלילה ואכילת פחמימות ריקות, כמו קילו פתי בר וכל מה שזמין בבית שמיועד לבן ולבעלי
    האם עד שאטפל אולי דרך oa עדיף ״לשכנע״ את עצמי לזלול ירקות ואולי להזמין 250 גר סטייק סינטה הביתה, שזה צעד שקצת ינחם אותי שבזבזתי כסף ואכלתי גורמה, כל מה שקשור לפסיכולוגיה מאוד יכול להשפיע על ההרגשה שלי לגבי אוכל, למשל אכלתי את קילו הפתי בר בכלל לא כי היה לי טעים אלא כי היתה תמונה של עוגה והיה רשום בטעם חמאה...
    תודה אשמח לכל תגובה

לקביעת תור
    סגירה
    בולמוס חלבונים וירקות

הוספת תגובה

• בולמוס חלבונים וירקות - תגובה

אפרת לוי
    18/06/2013

היי נגה,

זאת שאלה מדוע במהלך ההיריון התפתחה הפרעת אכילה שעדיין ממשיכה. יתכן וזה שייך לדימוי הגוף ולגוף שמשתנה בזמן ההיריון, יתכן וזה שייך לאימהות המתקרבת ולחרדות הקשורות אליה, אין לדעת כרגע. אני חושבת שלא מספיק לפנות ל OA, שם את יכולה לקבל תמיכה ולפגוש אנשים שמתמודדים עם בעיות דומות לשלך, אך לא מדובר בטיפול. ממליצה לך לפנות ולקבל טיפול פסיכולוגי המלווה במעקב של דיאטנית.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דואגת לבתי
    רחל
    05/05/2013

שלום,
    בתי בת 15 ואני חוששת שהיא מפתחת הפרעת אכילה. שמעתי אותה מקיאה פעמיים בשירותים מיד לאחר ארוחת הערב. היא טענה שלא חשה בטוב וכשמדדתי לה חום הוא היה מעט גבוה. אז הנחתי לזה. עם זאת, לךאחר מספר ימים ראיתי שהרבה אוכל נעלם במהירות מהמקרר. יש לנו עוד ילדה בת שמונה, אני לא מאמינה שהיא חיסלה את כל האוכל...
    ניסיתי לשאול את בתי מספר פעמים אם משוה מטריד אותה, או שהיא מעוניינת לשוחח על משהו והיא רק אמרה שהכל בסדר, בנחת, לא התעצבנה אפילו. וזה עוד יותר מדאיג אותי כי אני לא יודעת מה לחשוב על זה ומבולבלת בקשר למצבה.

מה עלי לעשות כדי לעזור לה?

לקביעת תור
    סגירה
    דואגת לבתי

הוספת תגובה

• אפשר תגובה בבקשה?

רחל
    19/05/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממתקים
    שלי
    11/04/2013

הי,
    אני בתהליך הרזיה ולא מצליחה להתנזר מעוגות ושוקולד. יש לכם פתרון?

לקביעת תור
    סגירה
    ממתקים

הוספת תגובה

• תמרים

סיון
    24/04/2013

נסי לאכולן פעם ביום את המתוק שלך, עם הקפה של אחר הצהריים כמו שרובנו אוהבים, או מתי שנוח לך. אפשר עוגה קטנה או עדיף שני תמרים וחופן אגוזי מלך - טעים מאוד ויותר בריא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כל הזמן חושבת על אוכל
    לילי
    19/03/2013

שלום,
    אני כל החיים הייתי בעודף שמקל של בין 5-12 קילו. כיום אני כשבעה קילו ממשקל היעד שלי. אני לא באמת עושה דיאטה, שפוט שומרת. אני מוצאת את עצמי כל הזמן חושבת על אוכל, מתי אוכל, מה, איפה, עם מי, מה אחרי זה. זה ככה כל חיי. זה נחשב להפרעת אכילה?

לקביעת תור
    סגירה
    כל הזמן חושבת על אוכל

הוספת תגובה

• כל הזמן חושבת על אוכל - תגובה

קרן אור
    04/04/2013

שלום לילי,

זה קשה וגם לא מקצועי לאבחן הפרעת אכילה מרחוק ,כשלא מכירים אותך ,כפי שקורה לאחר תשאול מסודר.
    יחד עם זאת,אני מניחה שאת מסכימה איתי שחשיבה על אוכל,משקל ומה שבניהם כל היום אינה תקינה.
    את כותבת שכך זה כל חייך והשאלה שעולה לי היא האם בעבר פנית לאיזשהו טיפול בעניין?
    נשמע לי שהכתובת הראשונית צריכה להיות אצל תזונאית שתחום מומחיותה הוא הפרעות אכילה ובמידת הצורך,היא תפנה אותך לטיפול משולב.
    כך או כך,אל תשאירי את המצב כמו שהוא,כי כפי ששמת לב זה לא משהו שפשוט יעלם וניתן לקיים חיים בריאים ללא העיסוק הזה.
    אם יש שאלות נוספות שאני יכולה לענות עליהם,בשמחה.

בהצלחה,
    קרן אור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה!!
    שיר
    10/03/2013

בקיץ של 2012 החלטתי לקחת את עצמי בידיים ולרדת במשקל ולהתחיל לחיות אורך חיים יותר בריא,הכל הלך מצויין שקלתי 56 ואני גובה 1.61 והורדתי חמישה קילו וכך הלאה, עד שעכשיו הגעתי ל45,44 קילו,בתקופה האחרונה שמתי לב שאני מתעסקת הרבה עם אוכל,וכל פעם שאני אוכלת אפילו שוקולד קטן אני כועסת על עצמי, החלטתי שאני לא יביא לעצמי לחלות בהפרעות אכילה,אך זה לא נפסק,יש לי ימים שאני מתחילה לזלול בלי סוף בלי שאני רעבה בכלל,כל דבר שבא ליד, ומסיימת את היום עם 3000 קלוריות,אני מרגישה נורא עם עצמי ומצפה יום אחרי עם הרבה ספורט ומורידה את המשקל המיותר, וככה זה נמשך כבר חודש,חודשיים..
    אני באמת לא יודעת מה לעשות,גם היום זה קרה,ואני מרגישה נורא כי אני לא רוצה להשמין:(

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה!!

הוספת תגובה

• עזרה!! - תגובה

קרן אור
    04/04/2013

שיר,

סליחה על שלקח לי זמן לענות..לא הייתי ברשת.
    את מתארת נפילה במדרון מאוד תלול של הפרעת אכילה,וכואב לקרוא את המצוקה שעולה מדברייך.יחד עם זאת,יש הרבה שניתן לעשות ומוטב מוקדם(את עוד צעירה בהפרעה וסיכויי ההחלמה הם טובים יותר כשמטפלים בזמן)
    אשמח אם תפרטי יותר על עצמך -בת כמה את?האם נעשו נסיונות טיפול כלשהם בשנה שעברה מאז?מהיכן את?

נשמע שאת חייבת לפנות לטיפול ואשמח אם תעני על השאלות ששאלתי עמ"נ שנוכל להתאים לך טיפול.

קרן אור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה