מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הרגלי אכילה של בת 3.5אבי15/12/2011
שלום רב,
אינני יודע אם פה זה המקום לפרסום ההודעה הזו....אבל....
בתי בת 3.5 ומימדיה הפיזיים הם מעל הממוצע לגילה (משקל, גובה).
בניגוד להרבה ילדים בגילה- לבתי אין בעיות עם אוכל - היא אוכלת היטב ולא "עושה בעיות".
הבעיה בגינה אני פונה אליכם כן קשורה לאוכל - היא חושבת תמיד על אוכל, היא מתכננת את ארוחת הערב אחרי הגן, היא מתענגת על הצלחת שלה ואם חלילה אנו מנסים להפחית בכמות (אנו תמיד מגישים כמות אוכל מסוימת)- היא ישר מתחילה לבכות...כאילו הרסנו לה את הארוחה.
לאחרונה החלטנו לא להגיש אוכל למרכז השולחן (למעט ירקות), אלא אוכל בצלחת, כך היא לא תבקש/תיקח עוד, וכמות האוכל תהיה "מדודה".
אנו חוששים שהיא תגדל להיות ילדה שמנה, עם כל הבעיות הכרוכות בזה, אך החשש הגדול יותר שלנו נובע מתאוותה לאוכל, על כל הנגזרות שלו.
מבקש עזרתכם בטיפול לתופעה- איך אנו צריכים לפעול? האם צריך לפנות לדיאטנית? האם איש מקצוע אחר, לדעתכם, צריך לטפל ב"בעיה"?
אודה מאוד לתשובתכם,
אבי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרגלי אכילה של בת 3.5 - תגובה
אפרת לוי16/12/2011שלום אבי,
נראה שהתאווה של בתכם לאוכל מעוררת בכם פחד. ילדים שונים זה מזה בטמפרמנט ובעוצמות התאווה והתשוקה שלהם לחיים. אני חושבת שאסור לכם להיכנס עם בתכם למאבקי כוח סביב האוכל, היא מרגישה את המאבק (גם אם הוא סמוי), כאשר אתם מצמצמים את כמות האוכל או מביאים לה כמות 'מדודה' , ולכן מגיבה בכעס.
העמדה הרגשית שלכם מאוד חשובה, אתם בעמדה בקורתית/ חרדה סביב האהבה שלה לאוכל, מדוע? האם אתם חוששים שהתאווה תצא מכלל שליטה (ותתבטא בהשמנה?)
מאוד חשוב שלא תווצר אצל בתכם אשמה סביב האוכל.
אני לא חושבת שצריך לפנות לדיאטנית, תנו לה לאכול, כן כמובן ווסתו את סוג המזון , ובמקביל צאו איתה לפעילות גופנית. ( עם ילדים קטנים זה יותר קל, אפשר לעשות פעילות משפחתית משותפת, כמו רכיבה על אופניים, משחק בכדור בפארק וכו') .
אם אתם מרגישים שהמאבק/ חשש שלכם לא נרגע פנו לקבל הדרכת הורים מפסיכולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אין לי כוח להתמודדמיואשת11/12/2011
אני בת 29.5 מיואשת מהכל!!!!
בשנתיים האחרונות...מעבר לבולמיה גיליתי עוד כמה דברים על עצמי!
דיכאון,חרדות והפרעת אישיות גבולית.
מבחוץ אני נראית כמו כולם ולצערי הרב חושבים שהכל בסדר ושטוב לי!
אף אחד לא יודע שאני כבר מחודש יוני...מקיאה ובחודשיים האחרונים זה רק מחמיר!!
חבר שלי בשנתיים האחרונות יודע שאני מקיאה והיום כבר דיברתי איתו על זה ברצינות ושאני רוצה עזרה! וחשבתי לחזור לאישפוז בתל השומר! הוא לא מבין מילה ממה שאני מדברת ואני לא יכולה לכעוס עליו!!! לא אשמתו!!!!
בסה"כ בחיים...הכל בסדר,לא רע!
בקיצור אין לי מושג איך להסביר את הטימטום הזה שחזרתי להקיא ככה אחרי שהפסקתי יפה! אני פשוט רוצה לרדת במשקל!!!!!!!!!!! אני מגעילה! שמנה! לא אסתטית! וממש לא אכפת לי שכולם אומרים ההפך! זאת ההרגשה שלי!!!!!!!! אני מתקלחת המוןןן (יש לי גם OCD של ניקיון) ממש דפוקה!!!! יש לי הכל מהכל!
הלוואי והיה יותר קל!!!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אל ייאוש!
קרן אור11/12/2011יקרה,
אני שומעת כמה קשה לך וכמה אנרגיות את מבזבזת על הניסיונות להסביר את עצמך,אנרגיות שכדאי להשקיע דווקא במציאת טיפול מתאים,כזה שיתן לך את האחזקה המספקת שאת כמה כמהה אליה כרגע.
הפרעת אכילה היא מנגנון הגנה שהנפש סיגלה לעצמה כדי להתמודד עם דברים עמוקים וכואבים יותר שקשה מאוד לגעת ולהבין ולצאת ממנה לבד.
הפרעת האכילה היא הסימפטום.בדומה לכאב שיניים שמצריך טיפול שורש אבל אנחנו בוחרים להתעלם ורק לכסות אותו בסתימה,במוקדם או במאוחר הכול עולה.
אני מבינה מדברייך שהיית בטיפול בעברך וממליצה לך לשקול לחזור אליו או אל כל מרפאה אחרת המטפלת בה"א,שם יוכלו להעריך את מצבך ולהתאים לך טיפול בהתאם לכך.אגב,בכל מרפאה יש קבוצות להורים,משפחה ובני זוג,שחבר שלך יוכל להשתבץ בהם עמ"נ להבין ולעזור לך לעבור את התקופה הזאת.
רק את יודעת מה את מרגישה ונכון לעכשיו לא ממש משנה ההגדרה או הלמה,מה שחשוב עכשיו הוא לאפשר את האיך,איך את מוצאת לעצמך טיפול וכמה שיותר מהר כן יטב.
עדכני,
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נמאס כבר:(10/12/2011
היי אני בת 15 ולפני שנה בערך התחלתי לרדת במשקל כי הרגשתי ממש שמנה ירדתי 8 קילו והלכתי לטיפול אצל דיאטנית בעיר אבל זה לא עזר המשכתי לרדת ופעם אחת עליתי אחרי ששמעתי שעליתי ב קילו וחצי תוך שבועיים נבהלתי נורא ולא אכלתי כמעט והצלחתי לרדת אותם בשבועה אחרי המקרה הזה הופנתי למרפאה מיוחדת בצפון להפרעות אכילה ושם אובחנתי כחולה באנורקסיה זה נראה לי הזוי ובלתי אפשרי זה ממש לא הגיוני לי הבעיה היא שאני גרה מאוד רחוק מהמקום הזה ו אני נאלצת לטוס פעם בשבועה ולכן אני מפסידה יום לימודים וההורים שלי מפספסים יום עבודה ונמאס לי לתרתר אותם בגללי וחוץ מזה אני מרגישה שאני משמינה וזה גורם לי לעצב ממש גדול אני ואני מרגישה שאני ממש משמינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נמאס כבר - תגובה
קרן אור11/12/2011יקרה,
אני רוצה להתחיל לענות לך בשאלה דווקא-אם למישהו מהקרובים אלייך או מבני משפחתך היתה מחלה פיזית קשה כדוגמת סרטן חלילה והיו אומרים לכם שהטיפול הכי טוב למחלה שלו מצריך הפסד יום עבודה\לימודים ונסיעה מרוחקת האם היית ממליצה לו לא לטפל?האם היית מקבלת את חוסר הנוחות שהוא חש בכך שאולי הוא מטרטר אותך?הרשי לי להניח את התשובה.ודאי שלא.את היית רוצה להיות שם בשבילו ואת לא היית מרפה עד שהוא היה מקבל את הטיפול הכי טוב שהמליצו לו לקבל ולא משנה אילו ויתורים ייאלץ\צו לעשות.
אז במה שונה המקרה שלך?תפקידם של הורים הוא ללוות,לטפל,לדאוג לך.כל מטרתם הוא הרווחה הנפשית והפיזית שלך והם נמצאים שם ברצון בשבילך.
אני לא מכירה אותך ואת הנתונים שלך אבל רק מלקרוא על איך שאת רואה את עצמך ומה שזה עושה לך ברמה הריגשית ,די ברור שיש לך הפרעת אכילה.
אבל גם ברור לי שאת מחפשת תירוצים כדי להמנע מטיפול ואת בעצמך כותבת "אני ממש מרגישה שאני משמינה(בגלל הטיפול)".גם להרגשה הזאת יש מקום במרחב הטיפולי ואני מציעה לך להתמסר לטיפול כדי למנוע התדרדרות נוספת שתדרוש מצידה יותר מיום בשבוע ואת זה את הרי לא רוצה נכון?
אני יודעת שזה קשה.טיפול הוא לא דבר קל,אבל יכולה להבטיח לך שהוא היחיד שמשתלם.
אשמח אם תעדכני,
קרן אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצטערת לשמוע!נטע07/12/2011
חד משמעית - כדאי שתתפסי את עצמך לידיים ואם לא את, אז שיתפסו אותך חזק חזק ההורים לידיהם.
מצטערת יקירתי שהפרסומת של קארין באומן גרמה לך למוטבציה הרי כל כך הרבה סבל ודמעות יורדות לה שם... וללא ספק כל צופה טיפש שלא יהיה מזיל דמעה או שניים.
חשבתי להעלות לכאן את הסרטון, ולאור זאת שאת טוענת שזה הגביר לך את המוטבציה , אני מאושרת שלא עשיתי זאת ,לא בשבילך ולא בשביל אף אחת אחרת פה !!!
אני באמת רוצה שיהיה לך טוב,יקרה!!!
ההודעה שלך לא עשתה לי טובה, בחיי אני גמורה רק רוצה לצאת מזה ואת מציבה לך יעדים כל כך לא שווים ולא משתלמים.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התגובה הנ"ל לרעות
נטע07/12/2011תרגישי טוב יקרה!!!! שמרי על עצמך....
לא נראה לי שאת רוצה להיות בסרטון הבא של הדוגמניות הנכשלות. תשקיעי במאמצים לטפח את עצמך לא להוריד ממשקלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ..
רעות08/12/2011ודרך אגב אני בכלל לא מהדוגמניות האלה .
לא עשיתי ואני לא בתוך כך המעגל הזה כדי להתפרסם או משהו .ממש לא .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיקרה סליחה שהייתי תקיפה...
נטע08/12/2011התכוונתי להגיד שאני לא רוצה שתגיעי למצב הזה של קארין באומן... אנחנו לא רחוקות ממנה בהרבה. אז שיקחו אותך לידיים. אנחנו לא רוצים עוד סרטון כזה כואב :-(
מחזיקה לך אצבעות....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיקרה סליחה שהייתי תקיפה... - תגובה
אפרת לוי09/12/2011נטע יקרה,
הנוכחות שלך והתגובות שלך בפורום חשובות, אל תבהלי גם אם את קצת תקיפה,
אני חושבת שהגבת בעוצמה מתוך דאגה לרעות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אפרת!
נטע09/12/2011:-)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרעות בבקשה ו...
נטע08/12/2011התכוונתי להגיד שאני לא רוצה שתגיעי למצב הזה של קארין באומן... אנחנו לא רחוקות ממנה בהרבה. אז שיקחו אותך לידיים. אנחנו לא רוצים עוד סרטון כזה כואב :-(
מחזיקה לך אצבעות....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה בסדר .
רעות08/12/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בולמיה ואנורקסיה .רעות07/12/2011
אני אוטוטו 18....כבר שנתיים במעגל של בולמיה .
אני לא אנורקסית,אנורקסיות הן אלה שבתת משקל .ובכל זאת הרופאים הגדירו שאני סובלת במולמיה ואנורקסיה קשה ....
אני במשקל תקין אני גובה160,ומשקל 53 .המטרה שלי היא 35.
יש לי דרך לירידה במשקל הזאת .אני אוכלת מאוד מצומצם,בין 100 ל-150 קל' ליום,ומקיאה .....אני אוכלת כל מה שמתחשק לי .אני פשוט לועסת את האוכל אבל לא בולעת אותו,אלה יורקת אותו לשקית ......הייתי מאושפזת חודש וקצת בנהרייה וחתמתי על סירוב אשפוז כי העלו אותי במשקל .כל החיים הייתי שמנה,והשיא שלי היה 90 קילו....
וזה היה ממש לפני שנתיים .כל הפירסות הזה עכשיו של קארין באומן ואנורקסיות אחרות,גורמות לי למוטיבציה מטורפת,זה לא מעורר נורה אדומה בראש שלי ....
אני מפחדת נורא מעלייה במשקל,אני מפחדת לאכול.
כולם אומרים שהכי נכון בשבילי הוא אשפוז בתל השומר,אבל אני לא רוצה,מהסיבה הפשוטה ששם יצחקו עלי .אני חמישים ושלוש קילו אין לי סיבה להיות בתל השומר .יש הצעת חק הכנסת על אשפוז בכפייה לאנורקסיות ובולמיות,ואני מפחדת שהרופאה או הסיכיאטרית ייתנו לי הפנייה בכפייה ....
ירדתי חמש מידות בחודשיים האחרונים.חמש מידות בחזייה,שלוש מידות בג'ינס ,ובחולצות אני xs.....אומרים לי שאני רזה,אומרים לי שזה כבר לא יפה,קר לי כל היום,ואין לי מצב רוח ....אני לובשת 4 שכבות של חולצות ,ושתי מכנסיים,ועדיין אומרים שאני רזה .עדיין קר לי עם כל השכבות .....אני אוהבת לראות עצמות בולטות .ואני רוצה לראות את כולן אצלי בגוף.מבחינתי זה זה יפה,וזה המודל לחיקוי שלי .תמיד שולחים לי תמונות של השואה,חושבים שזה יעורר בי מחשבה נכונה ....אבל שוב זה להיפך מבחינתי זה יפה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בולמיה ואנורקסיה . - תגובה
אפרת לוי09/12/2011שלום רעות,
גם אם את לא בתת משקל נשמע שאת סובלת מהפרעת אכילה.
אני מפצירה בך לפנות לטיפול, אל תפסלי מסגרת אישפוזית.
המוטיבציה שמתעוררת מהמקרה של קרין באומן מעידה על כך שאת במצב קשה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני לא רוצה
רעות10/12/2011אני לא רוצה אשפוז,ברחתי מהאשפוז הקודם והוא היה האשפוז הראשון שלי .לא מסוגלת להעביר את המחשבה שיעלו אותי במשקל .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרעות יקרה
נטע10/12/2011אשפוז זה אכן סיטואציה מאדדדדדדדדד מאד קשה של משטר ומאסר איומים והחרמות עונשים וקשים ! אבל שווה...ותאמיני לי שווה גם לטווח רחוק. למרות שקשה לראות את זה.
האם כבר עשית צבא?
תלכי בינתיים לטיפול בלי אישפוז....זה עדיף מכלום.
לא כדאי לך להתעורר במחלקה - כמו שקרה אצלי. עדיף לך ללכת לשם ברגלייך מאשר ליפול לשם בהפתעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצבא
רעות16/12/2011עד ל-30.1 אני מושעת מגיוס ,לא נתנו לי יותר מידי פרטים רק את המידע הזה.אני חושבת שהצבא גילה על האשפוז שלי או משהו ולכן מעקבים לי את הגיוס .
אני מטופלת .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני לא רוצה - תגובה
קרן אור11/12/2011רעות,
עצוב מאוד לקרוא את מה שאת כותבת.כנראה שאת צריכה לעבור עוד דרך מסוימת כדי להבין שאת במדרון תלול והדרך אליו מובילה רק לגיהנום עמוק וטובעני..
אין לי אלא להצטרף לדבריה של אפרת ולומר לך להתמסר לטיפול ויפה שעה אחת קודם.
ואגב,קרין באומן בסבל נוראי,תאמיני לי,אני מכירה אותה מקרוב.אם היא היתה יודעת את מה שהיא יודעת היום היא לא היתה נותנת לעצמה ולמצב להתדרדר למצב כזה.
הפניה שלך אלינו מאוד מעודדת כי היא מבהירה לי שיש בך קול בריא שמבין שאלו חיים ללא חיים.את בתחילת הדרך הזאת ובידיך השליטה האמיתית להחליט לאן
מועדות פנייך.
אל תוותרי על עצמך,
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול
רעות16/12/2011אני מטופלת ,יש לי פסיכולוגית פעם בשבוע,שמאוד כיף לי אצלה .היא יותר נכון פסיכותרפיסטית שמתמחה בנושאי תקיפות מניות וה"א.אנחנו יותר עובדות על התקיפות המיניות מכיוון שאיני רוצה טיפול בה"א.אתמול הגיע מכתב שאמור לעבור לכל המטפלים שלי מהבית חולים שבו הייתי מאושפזת .הייתי גם אצל פסיכיאטרית אתמול והחוות דעת שלה היא שכל מה שמפריע לי עכשיו זה הה"א.היא לא הצליחה בידיוק להבין איזה מין הפרעת אכילה יש לי כי בעצם אף אחד לא קבע,אם אני אנורקסית או בולמית .אנורקסית אמורה להיות בתת משקל,ובולמית צריכה שהיו לה בולמוסים והקאות יזומות .יש לי הקאות יזומות,אך אין לי בולמוסים,ואני ממש לא בבת משקל .נשקלתי שלשום וירדתי קילו והמשקל שלי עומד עכשיו על 52.2.לא הקאתי קרוב לשבוע ,מהסיבה הפשוט שאין לי מה להקיא .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כ''כ קשה לי ...חסויה06/12/2011
אני משתגעת !
אני אוכלת בין 600 - 700 קל'
ורוצים שאני יאכל יותר [ הדיאטנית והפסיכולוגית ]
ואני לא מסוגלת !
אני אשמין !!
ואני מפחדת לרדת כדי שלא יאשפזו אותי
ואני מפחדת לעלות כי אני גם ככה שמנה ...
אני מתחרפנת וקשה לי , כ''כ קשה ואני מנסה להבריא
ולצאת מזה ואני לא מצליחה ולא בא לי לצאת מזה ,
מפני שאני רוצה לאהוב את עצמי בסך - הכל
והאהבה העצמית הזאת תתממש רק כאשר אני ארד במשקל .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כ''כ קשה לי ... - תגובה
אפרת לוי09/12/2011המאבק במחלה הוא מאוד קשה, שומעים אותו דרך המילים הסותרות שלך הרצון לעלות ולהבריא לצד הרצון לרדת וכך תרגישי מאושרת.
הדרך שלי לעזור לך הוא לחזק אותך במאבק, המשיכי בטיפולים שלך,וכמובן את יכולה להיעזר בפורום ולהפנות שאלות לגולשות/ים
מאחלת לך הצלחה ובריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצ
חסויה09/12/2011בנוסף להכל ,
המחזור מאחר לי עוד מעט בחודשיים ואני לא יודעת אם לספר או לא ,
מכיוון יכריחו אותי לאכול יותר .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצ - תגובה
קרן אור11/12/2011יקרה,
ראשית,מחקתי נתונים משקלים מהסיבה שבעבר הדבר עורר טריגרים בקוראים אם כי אני מבינה מה ניסית להמחיש באמצעות ציונם.
שנית,אני לא מכירה אף אחת שהגיעה לטיפול ללא האמביולנטיות שאת מתארת.המלחמה בין שני הקולות,הצד החולה שמפחד לאבד את ההגנות שלו והצד הבריא,זה שמביא אותך לטיפול וזה שבתקשורת איתנו (מתוך הבנה שמה שאת עושה וחווה אינו תקין ובריא עבורך).
עצתי לך היא לא לוותר.להביא את הקשיים הללו לתוך הטיפול כדי שניתן יהיה להבין מה מקומם ואיך ניתן לפרק אותם ולהקל עליך ,הקלה אמיתית,כזאת שלא נשענת על נתון מספרי,שאינו יודע שובע. (אל תשלי את עצמך שזה ישתנה רק אם תרדי עוד קצת כי תרשי לי להניח שבעבר הלא רחוק כשהתחלת רצית להגיע עד מספר מסוים "רק כדי לאהוב את עצמך" וזה כמובן לא קרה וכך זה המשיך לרדת..פרוגנוזה ידועה מראש,לצערי).
העזרי בצוות הטיפולי ,תני להם לקבל כרגע את ההחלטות הנכונות עבורך.
ואנחנו כאן כדי ללוות אותך בין לבין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות אכילה אצל גבריםדנה05/12/2011
שלום, שמי דנה, אני סטודנטית בבר אילן ואני עושה עבודה על הפרעות אכילה אצל גברים. זה נושא שלדעתי לא חקרו אותו מספיק בעיקר כי קשה להגיע אל אנשים שמוכנים להתראיין.
לכן אני פונה אליכם, אם אתם מוכנים לשתף ולחלוק את הסיפור שלכם, או מכירים מישהו שזה רלוונטי לגביו, בבקשה צרו איתי קשר. כמובן שכל דבר שיאמר ישמר בסודיות מוחלטת.
תודה,
דנה
[email protected]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעות אכילה אצל גברים - תגובה
אפרת לוי05/12/2011הי דנה,
איך ניתן ליצור עמך קשר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי אפרת
דנה05/12/2011את יכולה ליצור איתי קשר במייל שצירפתי
[email protected]
או בטלפון
0544453483
תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתייאשתמרי28/11/2011
יש לי הפרעת אכילה (-כן, אני בשלב שמוכן להודות ומכיר בה) כבר הרבה שנים - אךלרוב הייתה שקטה ייחסית והייתה יותר מדוברת מאשר מעשית למעט שבועות מספר במהלך השנים.
לפני כשנה - הכל יצא משליטה. התחלתי ברצון לרדת במעט ואפילו הלכתי לדיאטנית כדי שזה יהיה מבוקר אך בשלב מסויים הפסקתי להקשיב לה וכל שבוע הפחתתי באוכל עד שהפסקתי כמעט לגמרי - כיום כמות הקלוריות שאני צורכת ביום עומדת על פחות מ-300 ביום.
אני מטופלת במרפאה להפרעות אכילה של קופת החולים אליה אני משתייכת - נפגשת פעמיים בשבוע עם דיאטנית, עוד פעם עם פסיכיאטרית ופעמיים (מחוץ למרפאה) עם פסיכולוגית.
קשה לי להיות בטיפול אך אני יודעת כבר שלבד זה יותר גרוע ואי אפשר למרות שהרבה מאד פעמים יש בי רצון לברוח ולהיות לבד.
ועכשיו אין לי כוח יותר. התייאשתי - כל המטפלים סביבי רוצים לעזור אך אני לא מאפשרת. אני מרגישה שמנה למרות שאחרים טוענים שאני בתת משקל. כבר מאיימים עליי באשפוז וזה הדבר האחרון שאני רוצה.
אני עובדת במשרה כמעט מלאה ולומדת כבר תואר שני. יש לי בעצם חיים מלאים ואני לא רוצה להרוס את הכל אך נראה לי שזה מה שיקרה בקצב של ההתקדמות שלי.
אני כועסת על עצמי שאני לא מצליחה פשוט להכריח את עצמי לאכול ופשוט לאכול.
מה יהיה בסוף? אני לא רוצה למות! אבל כבר התייאשתי מלהילחם. זה פשוט מעבר ליכולות שלי.
סיוט!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתייאשת - תגובה
אפרת לוי01/12/2011שלום מרי,
קשה ׳להיפטר׳ מהפרעת אכילה, זה תהליך מייגע, מתסכל, אך אפשרי.
נשמע מתוך תיאורייך שבנית לך מסגרת טיפולית הדוקה. את מיואשת מכך שעדיין אין תוצאות ואת מתקשה לאכול, שתפי את המטפלים בך בתחושות הללו.
זה חלק בלתי נפרד מהטיפול.
את יכולה להשתמש בפורום הזה על ידי פנייה לגולשות אחרות על מנת שתלמדי מנסיונן בטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרפאות להפרעות אכילה של הכלליתרבקה28/11/2011
בס"ד
בוקר טוב
אני גרה בלוד
והייתי רוצה לדעת לאיזה מרפאות מטעם הכללית אני יכולה לגשת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרפאות להפרעות אכילה של הכללית - תגובה
אפרת לוי29/11/2011שלום רבקה,
ישנה רשימה מצורפת באתר של מרכזים להפרעות אכילה , גם של קופת חולים כללית.
( הכנסי לשאלות נפוצות ).
אני חושבת שבמקרה של הפרעת אכילה לילית רצוי להיות מטופל במרכז להפרעת אכילה על מנת לקבל טיפול משולב של דיאטנית, פסיכולוג וגם טיפול תרופתי.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בולמוסיםליאן ביטון25/11/2011
האם אפשר לצאת מהבולמוסים האלה ע"י פסיכולוג או שזה לכל החיםם?מדוכאת מהחיים..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בולמוסים - תגובה
אפרת לוי26/11/2011שלום ליאן,
ניתן בהחלט ' להתגבר' על בולמוסי אכילה, על ידי טיפול של פסיכולוג שמומחה בהפרעות אכילה. לרוב, בולמוסי האכילה מבטאים קונפליקט רגשי שמתבטא באמצעות האוכל,הם גורמים סבל רב ומצוקה. בדרך כלל, כאשר הקונפליקט מדובר בטיפול הפסיכולוגי בולמוסי האכילה פוחתים ואף נעלמים. (אני מציגה זאת באופן 'פשוט וקל' , כמובן שמדובר בתהליך שלוקח זמן).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלצאת מבולמוסים
טל28/11/2011הי כן אפשר לצאת מבולמוסים אשמח לתת לך טלפון של המטפלת שלי אים תרצי , מייל [email protected]
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה עצה!ליהי24/11/2011
שלום, יש לי חברה (חח לא אני, באמת חברה..)
שהיא לא שחיפה או רזה, אבל גם אי אפשר לקרוא לה שמנה! היא טיפה מלאה.. יש לה צורה נשית.... בעבר היא הייתה הרבה יותר שמנמנה ועשתה מאמצים במשך השנים והצליחה להשיל כמה קילוגרמים ע"י ספורט ודיאטות
היא ממש הצליחה לרזות יפה.. ואפילו די מרוצה מהתוצאה וכולם מפרגנים לה והכל....
אבל יש בעיה- ההורים שלה!
ההורים שלה ממש מייאשים ומדכאים אותה.. אבא שלה כל הזמן עוקץ אותה על זה שהיא שמנה, ושהיא צריכה לעשות דיאטות.. הוא אומר לה שהוא לא רוצה שהבת שלו תהיה שמנה
ואמא שלה תומכת בו ומחזקת את מילותיו..
היא כל הזמן בוכה בגללם , ורבה איתם על זה.. והם לא מבינים את גודל העוול שהם עושים לה כי היא אפילו בכלל לא כזאת שמנה!!
אני מפחדת שאולי היא תתחיל לפתח הפרעות אכילה בגללם ותהיה בולימית או שהיא אפילו עושה את זה בלי ידיעתנו.. (החברות הטובות שלה)
אנחנו כל הזמן אומרות לה שלא תיתן להם להרוס לה את ההרגשה.. שהיא רזתה ממש יפה ושהיא לא צריכה לרדת עוד במשקל כי כמו שהיא נראית כרגע היא בסדר גמור!
מה לעשות?!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דרך אגב.. אנחנו בנות 20
ליהי24/11/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצריכה עצה! - תגובה
אפרת לוי26/11/2011שלום ליהי,
ההתקפה של ההורים של חברתך עליה אינה מוסיפה לדימוי העצמי שלה ולתחושת הערך שלה, ישנו סכון שתפתח הפרעת אכילה, אך זה לא וודאי.
העובדה שאת וחברותייך תומכות בה ומעודדות אותה מהווה גורם תמיכה חשוב.
אם את מתרשמת שמצב רוחה ירוד, היא מרבה לבכות ויש פגיעה בתפקודה ( הפסיקה לעבוד, ישנה הרבה וכו') עודדי אותה לפנות לטיפול. את יכולה גם להפנות אותה לפורום על מנת להתייעץ ולקבל עזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיכאון כתוצאה מה"אלא משנה ...17/11/2011
יכול להיות דיכאון מאובחן כתוצאה מהפרעת אכילה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיכאון כתוצאה מה"א - תגובה
קרן אור17/11/2011בהחלט כן!
לא יודעים מה קדם למה.אבל יש שכיחות גבוהה של דיכאון בחולים עם הפרעות אכילה,שיכול להגרם עקב ירידה בסרוטונין במוח(=הורמון שאחראי על מצב רוח) כתוצאה מחוסרים תזונתיים .כמון כן,דיכאון הוא לעיתים אחד המאפיינים שגרמו להפרעת אכילה.בדר"כ מדובר בשילוב של השניים.
רוצה לספר יותר היכן את\ה רואה את עצמך ?
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחסוי13/11/2011
אנורקסיה יכולה להיות מאובחנת גם ללא התמכרות לספורט / הקאות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
אפרת לוי14/11/2011כמובן, התמכרות לספורט אינה 'תנאי' לקיום אנורקסיה. כך גם הקאות.
האם תרצה/י לשתף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
חסוי15/11/2011אני 39.6 על 1.55 ומאיימים לאשפז אותי .
לא אמרו לי איזה סוג של ה"א יש לי .
הפסיכיאטר רוצה לתת כדורים להעלאת תחושת הרעב
ולהורדת החרדות [ כי אני ממש מפחדת לעלות ולאכול מאכלים מסוימים ] .
אני לא רוצה להיות מאושפזת ובמיוחד לא לקחת כדורים .
קשה לי מאוד ואני מנסה לאכול יותר ולעלות במשקל -
אך בסופו של דבר אני נשברת ומגיעה לחוסר הצלחה .
אני אשמח אם תגידי לי איזה סוג של ה"א יש לי ותסבירי קצת מה הוא בעצם אשפוז .
תודה מראש ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה - תגובה
אפרת לוי15/11/2011שלום,
מה שאת מתארת נשמע קרוב יותר לאנורקסיה.
המטרה באשפוז הוא מתן של טיפול אינטנסיבי בהפרעת אכילה הכולל טיפול בהבט הפיזי ( שהמערכות בגוף יעבדו, שהגוף יקבל את החומרים להם הוא זקוק על מנת לחיות) וטיפול בהבט הנפשי שכולל: טיפול תרופתי, טיפול פסיכולוגי פרטני, לעתים יש טיפול משפחתי ( מתחת לגיל 18) . הפחד שלך לעלות במשקל הוא חלק מהפרעת האכילה, גם אם את מתאמצת לעלות , אם לא תטפלי במה שעומד בבסיס ההפרעה אז המאמץ מועד לכישלון.
לעיתים אין מנוס מאשפוז, במיוחד אם ישנה סכנת חיים או חשש לפגיעה במערכות חיוניות בגוף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיהאליסון07/11/2011
שלום, אני בת 16, שוקלת 56 וחצי- 58 (תלוי בתקופה, אם אני לפני מחזור וכאלה)
יש לי בעיה שאני ממש מרגישה רע עם הגוף שלי. לא חשוב איך אני מסתכלת אני נראת לעצמי שמנה. אני לא כלכך מלאה, יש לי חזה גדול ורגלים ארוכות ורזות,
הגוף שלי נחשב יפה ואומרים לי שהוא יפה אבל אני ממש ממש ממש מרגישה רע עם עצמי ומחפשת דרכים איך להפסיק לאכול הרבה.
אני תקופה אוכלת פחות מ1000 קלוריות ליום, משתדלת לפחות, רזיתי טיפה אבל הבעיה שהמטרה שאני שואפת אליה רחוקה ממני..
נכון יש את הבנות האלה שלא חשוב כמה הן אוכלות, הן נשארות שלד?
אני רוצה להראות כזו. שלד.
אני לא רואה דרך להגיע לזה חוץ מאנורקסיה/ להתחיל להשתמש בחומרים משלשלים אבל הבריאות שלי נורא חשובה לי.
איך אני אגיע למטרה שלי? אני לא יכולה לחיות עם עצמי ככה. אני מתחמקת מלהסתכל על המראה בכלל, ואני מרגישה ממש רע כשאני שוכבת עם חבר שלי וזה מוריד לי מהחשק המיני.
בנוסף לכך, אני משמינה נוראאאאאא מהר!! ולא רק אני חושבת ככה, המשקל מעיד על כך שאם אני אוכל טיפה יותר מ1200 קלוריות ביום אני ממש אעלה במשקל וזה נורא מבאס כי אני צעירה ואין לי ממש שגרה שאני יכולה לשמור עליה. הייתי בחדר כושר שנה וחצי אבל בגלל כיתה י"א אין לי זמן בכלל. מה אני עושה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה - תגובה
אפרת לוי09/11/2011שלום ג'ני
בכל מיני דרכים את אומרת שאת לא מרוצה ממי שאת. על אף שאומרים לך שיש לך גוף יפה זה לא מרגיע זה לא מספק. את נמצאת על קו התפר בין סכנה שתפתחי הפרעת אכילה לבין יכולת בריאה שלך שיודעת שכך תזיקי לעצמך.
אני ממליצה לך בחום לבקש מהוריך לפנות לקבלת עזרה מקצועית עבורך. הטיפול יכול להרגיע את החלקים בהם את לא מרוצה ממי שאת, מאיך שאת נראית. בטיפול את מסתכלת על עצמך יחד עם הפסיכולוג/ית ובוחנים יחד מה עולה , מה רואים.
מה הרצון להיות 'שלד' מבטא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבקשהלירון30/10/2011
האם אפשר לפנות לטיפול דרך קופת חולים?
אני קצת בבעיה כי ההורים שלי לא יודעים ואני לא רוצה גם שהם יידעו.
מה ניתן לעשות? האם הפנייה דרך קופת חולים עולה הרבה כסף?
תודה על העזרה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי לירון
נטע31/10/2011ברוכה הבאה !
בהחלט את יכולה לגשת לטיפול דרך הקופת חולים. בת כמה את?
תפני לרופא המשפחה או ילדים, תסבירי את הקושי שלך ותבקשי הפניה למרפאה להפרעות אכילה דיאטני או פסיכולוג..
ב ה צ ל ח ה@* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהברור שאפשר
מיכל22/11/2011כל קופות החולים היום מאפשרים סיבסוד חלקי של טיפול פסיכולוגים (ולדעתי גם פסיכיאטרים)
תכנסי לאתר של הקופה שאת שייכת אליה, תחפשי מטפל באזור מגורייך ולדעתי את לא צריכה אפילו הפנייה...
אני הייתי מטופלת ככה על ידי פסיכולוגים של הקופה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה בבקשה - תגובה
אפרת לוי31/10/2011שלום לירון,
בהמשך לדבריה של נטע, השאלה היא בת כמה את? אם את מתחת לגיל 18 , מבחינה חוקית, אין אפשרות לקבל טיפול ללא הסכמת ההורים ( בין אם זה דרך קופת חולים ובין אם זה טיפול פרטי).
חשוב שתביני שגם אם ההורים נותנים את הסכמתם לטיפול/משלמים עליו, אין זה אומר שהם חשופים לתכנים שיעלו בטיפול, אילו נשארים בינך לבין הפסיכולוג/ית.
במידה ואת מעל לגיל 18 הענין פשוט יותר, את פונה דרך רופא המשפחה או ישירות למרכז לטיפול בהפרעות אכילה (תלוי בקופת החולים אליה את משתייכת), או לטיפול אצל פסיכולוג הנמצא בהסדר עם קופת החולים. איני יודעת מה התעריף לפגישה.
את מוזמנת לשתף בהתלבטות שלך , בקושי לספר להוריך (במיוחד אם את מתחת לגיל 18)
אם את צריכה הכוונה נוספת אל תהססי לפנות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך...
לירון11/11/2011אני בת 20.. עדיין חיילת אבל משתחררת ממש בקרוב..
אני מתכוונת להתחיל בטיפול לאחר השחרור כי ממש לא בא לי על כל הפרוצדורות האלה בצבא..
בינתיים המצב רק מחמיר.. אני בין בולמוסים להרעבות..
המחשבות האובססיביות רק גוברות מיום ליום..
אין לי ספק שאני במצב הכי גרוע שהייתי מאז שההפרעה התחילה (אני נמצאת במערבולת הזאת קרוב לשלוש שנים וזה מרגיש כמו 20)..
מה שאני צריכה עכשיו זה בעיקר תמיכה כי אין לי אף אחד שאני יכולה לדבר איתו על זה..
אני לא מצליחה לשבור את מעגל הבולמוסים האלה..זה פשוט נורא.
אני יודעת וזוכרת היטב כמה רע אני מרגישה אחרי אבל אני פשוט לא יכולה לעצור בעצמי.. זו תופעה בלתי מוסברת! איך אפשר לעצור את זה???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך... - תגובה
אפרת לוי12/11/2011שלום לירון,
מדוע את מחכה עד לאחר השחרור? את יכולה להתחיל טיפול באופן פרטי, ואין לך מחויבות לדווח על כך לצבא (בנגוד לעבר בו היה צריך לדווח) .
מדברייך נשמע שאת מאוד לבד עם ההפרעה , האם הורייך מודעים לכך?
אני מזמינה אותך להשתמש בפורום ולהפנות בקשה לתמיכה מצד הגולשים/ות .
לצערי זה לא מספיק,
את חייבת להתחיל בטיפול פסיכולוגי מקצועי על מנת לטפל בהפרעה הזו שמאמללת את חייך ולא מאפשרת לך לחיות חיים של בחורה צעירה שמיטב שנותיה לפניה
אם יש קושי לספר להוריך, מה הקושי, אנא ספרי
.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקושי לספר
לירון13/11/2011אני ממש לא מסוגלת לספר להורים, קודם כל כי אמא שלי היא האישה הכי לחוצה ביקום. ברגע שאגיד לה משהו כזה היא לא תתן לי לצאת מהבית ותשתגע מדאגה! מספיק שאני אומרת לה שיש לי איזה כאב בטן קטן היא משגעת אותי כל היום ומתקשרת כל שנייה לבדוק שהכל בסדר.
דבר שני, אני צריכה להסביר פה משהו. כל חיי הייתי הילדה הרזה הזאת שכולם מקנאים בה כי היא אוכלת כל כך הרבה ולא משמינה. לעולם לא חשבתי על אוכל, לא ידעתי מה זה קלוריות, מה זה תזונה, לא עניין אותי בכלל המשקל, אם אני מעלה קילו או לא, אם מכנס נסגר עליי או נהיה קטן. זה כל כך לא הטריד אותי!!
אני פשוט זוכרת שיום אחד שמתי לב שקצת השמנתי (זה קרה כמה חודשים לפני הגיוס) והשתגעתי מזה! לא שהשמנתי הרבה, עכשיו למשל אני הרבה יותר שמנה מאז!
(הגובה שלי 165 ס"מ ואני שוקלת 54, כשהתגייסתי שקלתי בערך 51-52).
מאז המצב כמובן רק החמיר ככל שעוברים הימים זה רק הולך ומחמיר, אני מתעסקת בזה יותר ויותר, מצמצמת באכילה, מורידה במשקל אבל אז מעלה הכל בכמה ימים של בולמוסים קשים (אני לא מקיאה).
ליד המשפחה והחברים אני מתנהגת רגיל ומסתירה את הבעיה ממש טוב. זה גם לא שאני מרעיבה את עצמי או משהו, אני אוכלת טוב, פשוט שמה לב למה שאני אוכלת ומשתדלת לא לעבור 1000 קלוריות ביום..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהללירון
נטע13/11/2011לירוני, האם אנחנו מכירות???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחחחח כנראה שכן!
לירון13/11/2011שמות בדויים בפורומים, את יודעת איך זה...
;)
דברי איתי נטוש, אני מתגעגעת!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנשמה שלי את!!!
נטע14/11/2011חחח איך עליתי עלייך , יפה שלי הרגשתי אותך כל כך !
אני איתך בלב. את יודעת איפה אני....
נדבר לנו מחר בפייס....נשיקותתת!!!
אוהבתותך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקושי לספר - תגובה
אפרת לוי14/11/2011הי לירון,
על פי דברייך יכול להיות שלאמא זה יהיה מסובך יותר לספר. מה עם אבא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
לירון17/11/2011מבחינתי זה אותו דבר..
כי אבא שלי מיד יספר לאמא שלי, פשוט כי הוא לא ידע איך להתמודד עם זה..
אני גם לא נוהגת לדבר איתו יותר מידי על עניינים פרטיים ולשוחח איתו שיחות נפש..אז איך אני אפיל עליו פתאום פצצה כזאת??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה - תגובה
קרן אור17/11/2011היי לירון,
תמיכה משפחתית היא מרכיב חשוב בהחלמה מהפרעת אכילה,כי לרוב מדובר בדינמיקה משפחתית בעייתית שחשוב לעבוד עליה הן בטיפול פרטני והן משפחתי.
יחד עם זאת,ברור לי שישנם מצבים שאינם מאפשרים או "ששכרם יוצא בהפסדם" בשיתוף המשפחה בטיפול.אם כך המצב אצלך,זאת לא סיבה לא לפנות לטיפול(ולעיתים אפשר וניתן לעבוד עליו בתוך הטיפול) ובגלל שאת כבר לא קטינה את יכולה לפנות לטיפול מבלי לידע את הורייך.המטפל מחויב מצידו לסודיות.
אל תחכי.הפרעת אכילה נוטה להחמיר ללא טיפול,וקשה מאוד להחלים ממנה לבד.
אני חושבת שאת מבינה את זה.
יש בשימושון למעלה מרכזים,הן פרטיים והן ממשלתיים,שניתן לפנות אליהם לשם קבלת טיפול משולב בהפרעת אכילה.
אם את צריכה עזרה ספציפית ונוספת אל תהססי לפנות שוב.
הרבה הצלחה,
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין כמו לשתף חברה קרובה..
ליהי24/11/2011או אמא, או דודה או מישהי/מישהו שאת סומכת עליו....
תנסי, את אולי עוד תופתעי....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)