מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אישפוז במחלקה פסיכיאטריתאני02/02/2014
שלום רב,
רציתי לשאול מתי מומלץ לאשפז במחלקה פסיכאטרית?
אני אפרט: אישה שבדיכאון כבר כ-3 חודשים, מטופלת תרופתית (בליווי פסיכיאטר).
לאחרונה החלה לומר משפטים אובדניים.
האם כדאי לאשפז? או שהשגחה צמודה (עד כמה שניתן) מספיקה.
האם בבית חולים במחלקה פתוחה יש השגחה על המטופלים?
מהם יתרונות האשפוז?
(ברור לי מהם החסרונות, בהיבט של השלכות עליה ועל כלל המשפחה, הכוללת גם נערה בת 12)
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדאי להתייעץ עם הרופא המטפל
שמוליק02/02/2014שלום לך.
לדעתי עדיף להתייעץ עם הרופא המטפל שמכיר יותר טוב את המצב. עם כל הרצון הטוב של הרופאים של הפורום, יהיה להם קשה מאוד לייעץ מבלי להכיר את המקרה טוב יותר. אני מניח שזו התשובה תקבלי.
בכל אופן, כמי שעבר ארבעה אישפוזים, אני חושב שאישפוז זה כל כך נורא כמו שחושבים. ניתן לנצח מחלות פסיכיאטריות.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאישפוז במחלקה פסיכיאטרית - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור04/02/2014בהחלט אשפוז במצב אובדני מומלץ.
היתרון באשפוז
מניעת פגיעה עצמית ואו לסובבים
השפעה מרגיעה וטיפול - עצם האשפוז והליגיטמציה ,לנוח ולקבל טיפול.
מטופלים רבים במצב דיכאון קשה חשים צורך מתמיד להמשיך לתפקד ולהוכיח
רבות לספק לסביבה שהם לא מוותרים לעצמם..
בהחלט שלעתים המצב יכול להחמיר ואף לגרום לחוסר השפעת הטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פתרון לבעיהדוד02/02/2014
ניסיתי כבר כמה וכמה תרופות ממשפחת ssri וגם snri
כולם כולל כולם ואפילו האיקסל גרמו לי לעייפות וחולשה חזקה ובלתי נסבלת. בבדיקות דם שעשיתי הכל נמצא תקין. ויש לציין שהעייפות נובעת בוודאות מהתרופות כי כאשר אני מפסיק השימוש בהן תופעה זו חולפת. אני לא יודע מה בדיוק בתרופה גורם לעייפות לכן קשה לפתור תופעה זו. אני לא מעוניין לוותר על טיפול תרופתי שעוזר לי אך לא מסוגל לסבול תופעה זו. הייתי עובר לוולבוטרין אך אני אלרגי אליה לצערי. אני זקוק לתרופה שתהיה יעילה גם לחרדה וגם דיכאון. מה לעשות? הרי תרופות TCA יש הרבה תופעות לוואי וMAO דורשות דיאטה חריפה. לכן לא יודע לאיזו קבוצת תרופות עליי לפנות? שתעזור גם לחרדה וגם דיכאון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול ריגשי
שמוליק02/02/2014שלום דוד.
ניתן בהחלט להבין ולהזדהות עם מה שכתבת. שתופעות הלוואי של התרופות בלתי נסבלות, אך לא לקחת אותן, זה לסבול מדיכאון וחרדות.
ישנה דרך שלישית: לטפל במרכיב הריגשי של הבעייה. התרופות נועדו כדי לטפל במרכיב של חוסר איזון כימי במוח, שזהו רק מרכיב אחד של הבעייה. עיקר הבעייה היא המרכיב הריגשי: ישנה חוויה שעברת או שאתה עדיין עובר, שגורמת דיכאון וחרדות. התרופות לא נועד כדי לטפל במרכיב הזה של הבעייה. טיפול המבוסס על תרופות בלבד, אינו מטפל במרכיב הריגשי ואינו יעיל מספיק.
לא כתבת האם אתה מקבל טיפול במרכיב הריגשי (כגון פסכותרפיה C.B.T. וכיו"ב). טיפול ריגשי מספיק טוב יכול לשבור את המשוואה של לסבול מדיכאון וחרדות או לסבול מתופעות הלוואי של התרופות.
בהצלחה,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפתרון לבעיה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור04/02/2014יש בעייתיות ללא בדיקה מסודרת ומיפוי תרופתי.
באם המטרה להשיג עוררנות, ניתן לשקול מודפניל ( פרוביגיל).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שא.02/02/2014
שלום רב דוקטור
1ההיייחסות היא לגבי חרדה , האם עצם העובדה ש -דרלין לא מאפשר בזמן חרדה לדפיקות לב להיות מהירות, הוא הדבר המרכזי להיות המטופל רגוע,
כלומר אם יש דבר נוסף ב -דרלין שעוזר לצאת ממצב החרדה
2 האם לפי דעתך דוקטור , יש בעיה בשילוב של דרלין ו- ריטלין או אדרל,
האם דרלין יכול לפגום בהשפעה שצריכה להיות מושגת מהתרופה ריטלין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שא - תגובה
ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור03/02/2014שלום רב,
אכן, דרלין גורם לירידה ברמת החרדה באופן עקיף ע"י הפחתת תסמינים הגופניים שמתעוררים בתגובה לחרדה.
ריטלין עלול להגביר רמת החרדה, כלומר לעשות את הפעולה ההפוכה מריטלין. דרלין אמנם לא צפוי לפגוע ביעילות של ריטלין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למיקטל ואנטיביוטיקה- אפשר יחד?חגית01/02/2014
שלום!
אני מקבלת למיקטל למאניה דיפרסיה.
האם זה בסדר לטיול אנטיביוטיקה עם למיקטל?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר לשאול את רופא המשפחה
שמוליק02/02/2014שלום חגית.
אני מאמין שרופאי הפורום ישמחו לתת לך תשובה.
בכל אופן, אני חושב שהיית צריכה לומר לרופא שנתן לך את האנטיביוטיקה שאת לוקחת תרופות על בסיס קבוע, כדי שידע בהתאם לכך להתאים את התרופה הנכונה.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמיקטל ואנטיביוטיקה- אפשר יחד? - תגובה
ד''ר דבי פרס וינשטוק03/02/2014אין בעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקף פסיכומטילילך01/02/2014
שלום רב,
חברה מצויה בהתקף פסיכוטי ושבה לנטילת הכדורים אותם נטלה טרם ההתקף. מדובר באנדרונקס ולוסטרל. שאלתי האם עצם נטילתם יש בה משום לסייע בהתקף הפסיכוטי ? היא מסרבת בתוקף לגשת לרופא להיבדק. בעברה 2 אישפוזים.
האחרון לפני כשנה וחצי. אנא האירו את עיניי . מה עושים?? אודה למענה דחוף!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה ודעה אישית
שמוליק02/02/2014שלום לילך.
שתי התרופות שציינת הן תרופות נוגדות דיכאון, והן יכולות לגרום להתקף פסיכוטי. בהתאם לאיבחון נותנים בדרך כלל מייצב מצב רוח (אם מדובר במאניה-דיפרסיה), או תרופה אנטי-פסיכוטית (כשמדובר בסכיזופרניה).
אי ההסכמה להיבדק ננובעת מחוסר אמון במערכת. כמי שהיה במצב פסיכוטי וסרב להיבדק, אני בטוח בכך, ואני יכול לתת הסבר ממה נבע חוסר האמון שלי במערכת:
זה התחיל בכך שדפקו לי בצבא סעיף נפשי. הייתי יכול וצריך לקבל פטור בשל המצב המשפחתי, אבל לא חשבתי כלל על האפשרות הזו, כי לא רציתי להיות שונה מכולם. בסופו של דבר החליטו שלא רוצים איתי בעיות, אבל היה ניתן לתת פטור בשל אי-התאמה. לא אאריך, אבל בקיצור קיבלתי "כתם לכל החיים" בגלל פסיכיאטרים, עצם המחשבה שקיבלתי כתם כזה, הביאה אותי למצב פסיכוטי, אבל אז, המערכת עוד הייתה יכולה לקבל את האמון בחזרה, אילו מישהו היה מסביר שלמעשה, ע"י חוות דעת עדכנית, ניתן להשתחרר מהסטיגמה הזו.
הבעייה היא שזה ממש לא מה שקרה, יצאתי מבית החולים עם כתם עוד יותר גדול...
בגלל זה הפסיכיאטרים הצטיירו בעיניי כמפלצות שדופקות איבחונים ונותנות כדורים שעושים יתר נזק מאשר תועלת.
באישפוז השני שהיה כאחת עשרה שנים אחרי האישפוז הראשון, כמובן שלא שום אמון במערכת. מבחינתיף ללכת לאישפוז, פירושו לחטוף עוד תווית, ושוב פעם לקבל תרופות שיעשו אותי זומבי...
בסוף, אחרי טיפול ריגשי טוב, הפסקתי את התרופות. ניתן להתמודד עם המחלה בלי תרופוןת ובלי תופעות הלוואי המעיקות שלהן!!!
צריך לדעת שהפסיכיאטר יכול גם להיות "מלאך גואל". ואני אביא דוגמא:
נניח שנער בן חמש עשרה סובל מאיזו בעייה, שייתכן שבעטייה הוא עלול לקבל פטור מהצהא על סעיף נפשי, והוא מאוד רוצה להתגייס. פסיכיאטר יכול לטפל בבעייה, וגם לתת חוות דעת שיכולה לעזור לו לעבור את המכשול של הקב"ן.
הרבה פעמים שהרגשתי שרוצים ללעוד לי על האישפוזים, ידעתי שאני יכול לבטל את כל הלעגים האלה ע"י אמריה ברורה שניתן לבקש עליי חוות דעת עדכנית.
בקיצור, הסיבה לחוסר האמון יכולה לבוא מכך שפחד מפסיכיאטרים כ"מפלצות מתייגות", או בגלל נטיפול התרופתי שהרבה פעמים מביא לתופעות לוואי קשות.
עד שלא יהיה אמון - לא ניתן לטפל בבעייה.
מקווה שעזרתי.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתקף פסיכומטי - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור04/02/2014הטיפול הנ''ל בהחלט לא מתאים להתקף פסיכוטי ואף אסור.
מומלץ פניה מיידית לפסיכיאטר או חדר מיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- SOMTING&01/02/2014
מה עושים אם אחרי שלקחתי מודיקט
משהו כמו שנתיים הזכרון והההגיון קצת
נפגעו ואני מתקשה לתפקד נורמלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר SOMTING - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור04/02/2014לישקול להפסיק..
תוספות וויטאמינים מקבוצת B* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך להפסיק רמוטיב 500 מגמקסים01/02/2014
אני נוטל כשלושה חודשים רמוטיב 500 מ''ג ומעוניין להפסיק.
האם צריך בהדרגה?
איך להפסיק לקחת את זה מבלי להתסכן?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רק בהדרגה
שמוליק02/02/2014שלום דור.
לא מומלץ להפסיק את הטיפול מבלי להתייעץ עם הרופא המטפל, אבל אם החלטת להפסיק - זו זכותך המלאה, ואינני שולל את האפשרות שההחלטה להפסיק באה בשל סבל מתופעות לוואי של התרופות.
את הנפסקה צריך לעשות בהדרגה, כי הגוף רגיל לתרופה.
מה שמומלץ, זה להמישך את הטיפול הריגשי (פסיכותרפיה C.B.T. וכיו"ב), ולהיות עם יד על הדופק, ואם חלילה תתחיל התדרדות במצב, אז כדאי לחזור ולטיול את התרופות על פי המלצת המטפל.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך להפסיק רמוטיב 500 מג - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור04/02/2014להוריד ל 250 מ''ג
לאחר מספר שבועות
בדיקה אצל רופא מטפל והפסקה בהתאם לממצאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפש פיתרון לתופעות הלוואי של SSRIיעקובי01/02/2014
אני מטופל בציפרמיל היות ואני מתאים יותר ל SSRI בגלל שבנוסף לטיפול בדיכאון הוא גם מטפל לי במעי רגיש עם עצירות . הבעיה היחידה בתרופה זה תופעות הלוואי שנשארות כל זמן שנוטלים את התרופה וזה עליה בתיאבון וכתוצאה מכך עליה במשקל , וירידה בחשק מיני . האם יש תרופה שיכולה לעזור בטיפול התופעות הלוואי האלו מבלי לפגוע ביעילות הציפרמיל . אמרו לי וולבוטרין אבל ראיתי שיש לה תופעת לוואי של עצירות מה שיכול להזיק לי . האם יש עוד תרופה שאין לה תופעת לוואי של עצירות או שהוולבוטרין לא גורמת לעצירות ברמה גבוהה במינון נמוך שהוא גם יהיה יעיל בטיפול תופעות הלוואי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש אפשרות אחרת
שמוליק02/02/2014שלום יעקב.
תיאבון מוגבר וירידה בחשק המיני הן תופעות לוואי שכיחות של כל התרופות האנטי-דיכאוניות. יכול להיות שהחלפה תרופתית תעזור, אבל מאוד יכול להיות שלא.
על כל פנים, אני חושב שיש לך הנחת יסוד מוטעית: המשוואה שאומרת או לקחת תרופוה אנטי-דיכאונית ולסבול מתופעות הלוואי שלה או לא לקחת ולסבול מדיכאון איננה נכונה.
דיכאון, כמו כל מחלה פסיכיאטרית אחרת, נובע מכמה גורמים, וחוסר איזון כימי שאותו התרופה באה לפתור הוא רק מרכיב אחד של הדיכאון, ומסיבה זו טיפול המבוסס על תרופות בלבד אינו מספיק יעיל, ובדרך כלל, מומלץ לשלב עם הטיפול התרופתי טיפול ריגשי כגון פסיכותרפיה, C.B.T. וכיו"ב.
ע"י טיפול טוב במרכיב הריגשי ניתן לוותר על התרופות. לא כתבת שום דבר על טיפול ריגשי. יכול להיות שאתה לא מקבל טיפול ריגשי כלל, ויכול להיות שצריך לשפר את הטיפול הנוכחי.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב תרופותנועם31/01/2014
האם יש בעיה לקחת קונצרטה 90 מ"ג בשילוב עם ציפרלקס 20 מ"ג וזודורם 10 מ"ג (הזודורם לא באופן קבוע אלא במידת הצורך)?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילוב תרופות - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור04/02/2014בהחלט יש בעיתיות לפעמים, עדיף להוריד מינון ציפראלקס..
זאת כמובן לאחר בדיקת רופא מטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריזמהמלי31/01/2014
דר שלום
חודשים וחצי מטופלת בפריזמה 40 הטבה חלקית לדיכאון ודסתמיה לפני 8 ימים הרןפא העלה לי ל50 מאז העלאה כבר שבוע אני סובלת מקרקורי בטן קשים ללא קשר לרעב אי שקט םנימי וחוסר סבלנות מאוד סובלת האם זה תופעות לואי מוכרות של הפריזמה? האם הןא לא מתאים לי? והאם במצב כזה כדאי להמתין או שזה אומר תרופה לא מתאימה אשמח לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריזמה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור04/02/2014ייתכן וכן.
בכל שינוי במינון ייתכנו תופעות לוואי משניות לעליה בריכוז סרוטונין במוח.
מומלץ לקחת בבוקר לאחר אוכל.
אמור לחלוף לאחר מספר ימים.
באם לא חולף לאחר שבוע , שבוע +, חשוב לחזור לרופא המטפל ולעדכנו בכך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדוריםזוהר31/01/2014
בעלי לוקח מזה כחודש ציפרלקס לטיפול בדיכדוך,חרדות ועצבים.
לאחר כחודש רמצ
העצבים והדכדוך לא ירדה.כמו כן,החשק המיני נעלם כלא היה...
יכול להיות שהכדור לא מתאים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יכול להיות
שמוליק31/01/2014שלום זוהר.
יכול להיות שהכדור לא מתאים.
בכל אופן, ירידה בתיפקוד המיני היא תופעת לוואי שכיחה של תרופות נוגדות דיכאון.
בכל אופן, התרופות אמורות ליצור איזון כימי במוח, אך זה רק אחד מהמרכיבים של הדיכאון. מסיבה זו, טיפול המבוסס רק על תרופות אינו יעיל.
לא כתבת האם בעלך מקבל טיפול ריגשי כלשהו, כגון פסיכותרםפיה C.B.T. וכיו"ב. צריך לטפל במרכיב הריגשי של הבעייה, וטיפול ריגשי מספיק טוב יכול לבטל את הצורך בתרופות.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכדורים - תגובה
ד''ר דבי פרס וינשטוק31/01/2014זוהר- שלום- יכול ליהיות שאכן הכדור לא מתאים אך צריך לבדוק גם מהו המינון- כמו כן חשוב מעקב גופני עם ס. דם ובדיקות נוספות גופניות- נא תיתיעצי עם הרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איקסל בגלל ירידה בתפקוד המיניד``ר יונתן דוידאור31/01/2014
לאחר שהייתי מטופלת ברסיטל כ-5 שנים, הוחלט לעבור לאיקסל בגלל הירידה בתפקוד המיני ועליה בדיכאון.
קיבלתי קפסולה של 25 מ"ג ליום.
1. באיזו שעה של היום הכי טוב לקחת את הקפסולה?
2. עד כמה המינון הזה יכול לפגוע בכבד ובכליות במידה ואקח שוב במשך שנים?
3. איך התרופה מגיבה לגלולות ועישון?
4. היא גורמת להשמנה?
5. התרופה יכולה לפגוע לי בריכוז ובזיכרון?
תודה רבה (:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות לחלק מהשאלות
שמוליק31/01/2014שלום.
ירידה בתיפקוד המיני והשמנה הן תופעות לוואי שכיחות של תרופות נוגדות דיכאון. יכול להיות שההחלפה התרופתית לא תעזור.
התפקיד של התרופות הוא ליצור איזון כימי במוח. זהו רק מרכיב אחד של הבעייה, ולכן טיפול המבוסס רק על תרופות אינו מספיק יעיל.
חשוב מאוד לטפל גם במרכיב הריגשי. לא כתבת על כך שום דבר...
טיפול ריגשי טוב יכול להוציא אותך מהדיכאון בלי שיהיה שום צורך בתרופות.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיקסל - תגובה
ד''ר דבי פרס וינשטוק31/01/2014שלום:
1.איקסל ניתן לקחת על הבוקר לאחר ארוחת הבוקר
2.במינון כל כך נמוך אין סיכון לפגיעה כלשהי באיברים שציינת.(אב גם לא בגבוהים יותר...).
3.תלוי בהרכב הגלולה- אבל בסך הכל אין שום בעיה בנטילת גלולות במקביל. לגבי עישון כמובן שמיותר לציין שהוא מזיק לבריאות ללא קשר עם התרופה.
4.אינה גורמת להשמנה, להבדיל מתכשירים אחרים שכן גורמים.
5.לא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תגובה אלרגית לתרופה?חיים30/01/2014
האם בלקיחת תרופות לאו דווקא פסיכיאטריות יכולה להתפרץ תגובה אלרגית של הגוף לתרופה רק לאחר מספר חודשים של שימוש בתרופה? ולא לאחר מספר ימים בודדים? האם אלרגיה או רגישות של הגוף יכולה להשפיע בצורה עקיפה על בן אדם ולגרום לכך שאהיה עייף וחלש מהתרופה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר על עייפות וחולשה
שמוליק30/01/2014שלום חיים.
עייפות וחולשה יכולה להיות סימפטומים שליליים של המחלה. ישנם מאובחנים שאינם מקבלים טיפול תרופתי כלל ויש להם עייפות וחולשה, ולא ניתן לומר שזו השפעה של התרופות.
עם זאת, יכול להיות שמדובר בתופעות לוואי של התרופות, ובמיוחד תרופות אנטי-פסיכוטיות. ישנ נטייה להעדיף את ההסבר הראשון ולשלול את האופציה השנייה כהסבר לתופעות אלו.
איך שלא יהיה, המשוואה הזו או לסבול מהמחלה ומהתסמינים ה"חיוביים" שלה או לסבול מתופעות הלוואי של התרופות, היא לא בהכרח נכונה.
המחלה נגרמת גם ממרכיב ריגשי שהתרופות אינן אמורות לטפל בו כלל, ומהסיבה הזו טיפול המבוסס רק על תרופות אינו מספיק יעיל, ומומלץ לשלב גם טיפול בשיחות.
טיפול מספיק טוב במרכיב הריגשי יכול לנטרל את החלק הריגשי של המחלה, ובכך לבטל את הצורך בתרופות. זה בדיוק מה שקרה לי; סבלתי מתופעות הלוואי של התרופות, אך בשל טיפול טוב ונכון במרכיב הריגשי, היה מקום להפסיק את התרופות.
קבל עידוד, זה יכול לקרות גם לך; אין שום סיבה שלא...
אני מציע לחשוב האם הטיפול הנריגשי שאתה מקבל מספיק טוב.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעל עייפות וחולשה - תגובה
ד''ר דבי פרס וינשטוק31/01/2014לא ברור למה אתה מתכוון באלרגיה-אלרגיה לתרופה מתבטאת בתסמינים גופניים שונים, לרבות פריחה או גירוי בעור-בד''כ זה מופע לאחר מספר ימים אך יש מיקרים-נדירים יותר- שהאלרגיה מופיעה לאחר כמה חודשי טיפול.
עייפות וחולשה יכולות אף הן ליהיות תופעת לואי של תרופה אך יש לישלול קודם כל סיבה אורגנית.
תיתעץ עם הרופא המטפל לגבי הבירור שעליך לעשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משך ההשפעה המטשטשת של זודורםנועם30/01/2014
שלום ד"ר,
תוך כמה זמן חולפת ההשפעה המטשטשת של התרופה זודורם?
האם 8 שעות פלוס מינוס מספיקות?
כלומר, אפשר לקחת את התרופה (10 מ"ג) בשעה 24:00 אם למחרת בשעה 9 בבוקר אני צריך לעבור מבחן שבוחן מהירות תגובה וזריזות מחשבה?
אציין שאין לי ברירה אלא לקחת תרופת שינה, אחרת לא ארדם לילה לפני. כמובן שניסיתי את כל החלופות הטבעיות והרגיעונים למיניהם, שלא עזרו כלל. (טרנקסל 10 מ"ג גם עוזר, אך הבנתי שמטשטש לזמן ארוך יותר מאשר זודורם).
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משך ההשפעה המטשטשת של זודורם - תגובה
ד''ר דבי פרס וינשטוק31/01/2014ליוני שלום
זודורם אכן זו תרופה שלא נמצאת הרבה זמן בדם ולאחר כ 8 שעות אמורים לתפקד רגיל- בכל מיקרה כל אדם מגיב אחרת לטיפול תרופתי-זה מאוד אינדיוידואלי והרבה פעמים מספיק ליטול אפילו חצי כדור בלבד וזה עושה את העבודה מצוין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפרלקסדנה30/01/2014
שלום, לפני כחודש וחצי התחלתי לקחת ציפרלקס לטיפול בהתקפי חרדה. הרופאה אמרה לי להתחיל עם 5 מ"ג למשך שבועיים ואח"כ לעבור ל-10 מ"ג. עד היום אני חוצה את הכדור של 10 מ"ג ולוקחת חצי מהכדור. האם חציית הכדור מורידה מיעילותו? האם כמות של 5 מ"ג אפקיטיבית לטיפול?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפרלקס - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור04/02/2014אין בעיה לחצות ..
לפעמים בהחלט 5 מ'ג יכול להיות יעיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)