מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- היפוכונדריה מלחץ דם דחוף!שי16/01/2014
שלום ד״ר, אמרו שערכים של עד 170/100 נחשבים במדידת לחץ דם כתקינים בחרדה. השאלה אם יכולים להיות קפיצות של 200/120 בזמן התקף חרדה? ואיך להתייחס אליהם? במקביל רופא המשפחה הוסיף לי ללוסטרל קרדילוק 1.25 בבוקר. התייחסותך בבקשה. מיואשת עם כאבי ראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היפוכונדריה מלחץ דם דחוף! - תגובה
ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור23/01/2014שלום רב,
אכן, בעת התקף חרדה ערכי לחץ דם עלולים לעלות.
מומלץ אמנם לעשות הפרדה בהתייחסות וטיפול בהפרעת חרדה לעומת התייחסות וטיפול ביתר לחץ דם. מומלץ כי תפנה ליעוץ פסיכיאטרי כדי לבחון מידת היעילות של הטיפול הנוכחי ולשקול שינויים במידת הצורך. במקביל, יש להייעץ עם רופא פנימאי המתמחה בטיפול ביתר לחץ דם, כדי לבחון צורך בטיפול / שינויים בטיפול וכדי לקבל הדרכה בנוגע למעקב המומלץ אחרי לחץ דם (למשל מהם שעות המועדפות למדידת לחץ דם, תדירות וכד').* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- להחליף תרופה?ניקול16/01/2014
כבר שבע שנים אני מטופלת בסרוקסט 20 מ״ל עקב חרדות ואגורפוביה
בחצי שנה האחרונה אני מרגישה שהתרופה לא משפיעה עליי, נסתי עם המלצה של רופאת המשפחה לעלות במינון בעוד חצי כדור ביום איך לא היה שינוי לטובה
מה עליי לעשות ?
האם הגוף התרגל לתרופה והיא כבר לא משפיעה ?
האם מעבר לכדור אחר מומלץ ?
והאם יהיו תופעות לוואי ( כמו החמרה בחרדה ) עקב השינוי?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לטפל גם במרכיב הריגשי
שמוליק16/01/2014שלום ניקול.
מטרת התרופה היא לטפל אך ורק בגורםשל חוסר איזון כימי במוח.
לדיכאון והחרדה ישנם עוד מרכיבים. במרכיב הריגשי הוא אחד מהם, והתרופות אינן אומרות לטפל בו.
חשוב מאוד לאטפל במרכיב הריגשי. טיפול המבוסס על תרופות בלבד, שאינו מתיימר לטפל במרכיב זה אינו נחשב ליעיל.
אם יש לך חוסר שביעות רצון ממכלול הטיפולים שאת מקבלת, אז אני חושב שהכי כדאי לבדוק האם הטיפול הריגשי שאת מקבלת הוא מספיק טוב.
בהצלחה,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפסיכיאטריםדני15/01/2014
בכנות תגידו לי. .אבל באמת בכנות.איך אתם חיים עם עצמכם? אתם מתעסקים בתחום בו אינכם יודעים בו דבר. אתם עובדים לפי ספר שרירותי ולא מדעי בשם די אס אם. אתם יוצרים היפותזה שנשמעת טובה שאומרת שישנו חוסר איזון כימי במוח ומשם נובעות כל הבעיות ולכן אתם גם מספקים לאנשים את הכדורים. אבל מתי לאחרונה נעשתה בדיקה כזאת במשרדו של הפסיכיאטר על מנת לאשש את ההיפותזה הזו. איך אתם מעיזים לתת לאדם סם למוח בלי לבדוק מדעית אם יש צורך בכלל. ואם אין לו חוסר איזון? אתם מקטלגים אנשים במחלות נוראיות באופן סובייקטיבי ולא מדעי כלל וכלל. והוכחה לכך היא שאתם משנים אבחנות כל הזמן. אני בטוח שאין כאן אדם אחד שלא שינו לו אבחנות לפחות פעמיים. אתם לא עקביים. תרופה נגד פסיכוזה וסכיזופרניה ניתנת לחרדה וסחרחורת. תרופה נגד דיכאון ניתנת לפאניקה. האם אני היחידי שרואה את זה? האם אני היחידי שרואה שהפסיכיאטריה אינה ראוייה להיות אסכולה רפואית. אנשים פונים אליכם מתוך תסכול ואתם משתמשים בזאת. תתביישו לכם! היכן האמפתיה שלכם? אנחנו אחים שלכם. למ אתם עושים מאיתנו שפניי ניסיונות? תתוודו בפני עצמכם ואחרים שאין לכם מושג אין לטפל בבעיות האלה. תפסיקו לחשוב על כסף. איפה הקוד המוסרי שלכם כרופאים? אני פשוט לא מבין איך אתם חיים עם עצמכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני בעד ביקורת עניינית ונגד השמצות
שמוליק15/01/2014שלום דני.
אני מסכים איתך בהרבה מאוד מדברחי הביקורת שיש לך על המערכת.
זו באמת בעייה גדולה מאוד שלאף איבחון ב D.S.M. אין מצב - ולו היפוטתי - שבו ניתן לומר שאדם שאובחן באיבחון X הבריא ממחלתו. עצם זה שאין דבר כזה מרתיע אנשים מלטפל בעצמם, כי הם יודעים שללכת לטיפול פירושו לקבל איבחון סטיגמתי שלא ניתן אחר כך להיפטר ממנו.
עם זאת, ממש לא ברור לי על מי מוטלת האחריות על המנצב הזה. אינני חושב שאפשר להאשים רופא ספיציפי בכך, וגם לא קבוצה של מאה רופאים. לדעתי, מוטב שהציבור יידע את האמת שניתן להבריא מהמחלות האלו, לא רק להלכה אלא גם למעשה.
דעתי האישית על תיאוריית חוסר האיזון הכימי במוח ידועה. לדעתי, חוסר האיזון הוא תוצר של שאר המרכיבים של המחלה ואיננו בעייה העומדת בפני עצמה. אין הוכחה לאף אחד מהצדדים. השאלה האם לקחת תרופות או לא היא שאלה פרקטית של נזק מול תועלת, ויש מטופלים שלא כל כך סובלים מתופעות הלוואי.
יש לי בהחלט ביקורת קשה מאוד על כך שלא אומרים את האמת על תופעות הלוואי, ומנסים להגיד שהן "סימפטומים שליליים של המחלה".
בפועל, הפסיכיאטרים עושים גם דברים טובים. טיפול בשיחות וטיפול ב C.B.T. הם טיפולים טובים ומועילים שניתנים גם ע"י פסיכולוגים קליניים אבל גם ע"י פסיכיאטרים.
דני, אם אתה אישית לא מעוניין לקחת תרופות, כי אתה סובל מתופעות הלוואי שלהן, אז אל תיקח. רוב המטופלים אינם כפויים, והם יכולים בכל עת שירצו בכך להפסיק את הטיפול התרופתי, ולהמשיך לטפל אצל אותם פסיכיאטרים במרכיבים האחרים של הבעייה.
אני חושב שעיקר הבעייה היא בבורות של הציבור. על כל שטות הכי קטנה, מייד חושבים, מה התרופה המתאימה. לדעתי, צריך להביא את הדברים לידיעת הציבור, שהרבה יותר חשוב לטפל במרכיב הריגשי של הבעייה.
בתחילת דרכי בפורום, כתבתי תגובות חריפות ומתלהמות, והרבה פעמים הן היו נמחקות בשל כך. כדאי לדבר בנחת.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מסכים אם הגישה של שמוליק
xxx14717/01/2014אני גם חושב הרבה דברים על התחום הפסכיטריה שמגדיר את עצמו כמקצוע מדעי רפואי ורלוונטי לכל דבר אבל אייני באמת חושב שאפשר לטפל באנשים עלי הפרעות נפשיות כולשהם רק בטיפול תרופתי ואני אשית נגד טיפול תרפותי בל תפועות לואי ומכיוון שהרבה פעמים הטיפול לא מקהל אלה יותר מכביד אני תומך כפי שתומך שמוליק בטיפול רגשי שיבסוס בעקר על שיחות. ואפשר גם לשלב טרפיה בציור או רפיו בעיסוק בכול תחום שאותו חולה מתעניין בו או אוהב לעסוק בו. אבל הבעיה העיקרית היא ההפסכיטרים מסתכלים על אנשים בעלי בעיות רגשיות( הפשיות. התפתחתיות) בצורה של עוד מספר בתור עוד בן אדם לא מטפלים בכול בן אדם באופן אישי ובאופן שבו הוא יתקדם ומהכירות שלי מפסכיטרית מסתכאלים אליו בצורה עקומה אני אשית הרגשתי כאיזה שפן או כאיזה יצור מוזר שצריך לשנות אותו אבל הבעיה שהם לא באמת יודעים איך אז הם נותנים תרפות אני נוטל תרפות מגיל 12 תרפות אנטי פסכטיות איבחנו אותי כבר בתור סובל מסיכופרניה שהתגלתה כלא נכונה ומאניה דפרסיה ועכשיו הגעיו לאבחנה שגם פה הם מתקרשים לאבחן סופית בטענה שהמצב שלי מורכב ואני בן אדם מסובך ונתנו לי איבחון מעורפל של לוקה בתסמונת אספגר או בF.D.D בתפקוד גבוה כתבתי את המצב שלי באחד הפוסטים אבל לא ענו לי.. אני אשית לא חושב שצריך לשנות אנשים אני חושב שצריך לנזות לעזור חהם להבין אם הם רוצים להשתנות כמובן אם הם לא פוגעים באמצעם או בסביביה אבל השיטה הנפוצה ביותר אצל רופאים שאדם שאיניו נוטל תרפות היא לאשפז יכול להיות שאני טועה אבל זה האיומיום שחוזרים פעם אחר פעם בכול פעם שאיני רוצה לנטפול את התרפות ועבר קרה שאיפזו אותי שבועים באבארבאנל כי לא נטלתי תרפות מסיביות אישיות. ובקשר לגישה שלך שמוליק אני חושב שהיא מציונת גם אני לעים אולי לי הדם לאש ואני מתחיל ותקוף מה שגורם לחסימאות ולמחיקת תגבות לא שלי או אפילו מבקרים את דרך החשיבה שלי ואומרים שהיא צתריכה להשתנות ושאני צריך להפסיק ולמרוד ולהיות כמו כולם. ו.
בקשר למה שכתב שמוליק זה ידוע שנושא הפרעות נפשיות הוא נושא רגיש ויש בו הרבה בורות
בני אדם פשוט לא מסוגלים לקבל אנשים השונים מהם זה טבע האדם לדחות את האחר
וכך כך גם קרה במהלך היסטורחיה לאותם" מוזרים" שהתגלו ופגעו בהם וזה ממשיך עד עכשיו לחולי הנפש אין כמעת וזכיות בכו ולפי ידעת בנושא אין בעיה לאשפז גם מהסיביות הכי קטנות אם כך החליט איזה פסכיטטר פשוט לבעלי הפרעות נםשיות יש תלות גמורה בפסכיטרים שיכולים לשנות את חיים ולמרר להם את החיים היום להיות בעל הפרעה נפשית זה כתם גם מבחינה תעסקוקית וגם מבחינה חברתית שהיה לכם סוף שבוע מציון וכן אני מאוד מסכים איתך גם אני מאוד סובל וכנראה אמשיך לסבול מאותם אנשים המכנים את עצמם " רופאים" אבל חוץ מלרשום כדורים לא ראיתי שום פיתרון לבעיה ולי יש עוד אוטאיזים ויש כול כך הרבה דרכי טיפש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וואבןרינה15/01/2014
שלום, בעקבות לחץ וחרדה אני נוטלת במשך חודש וחצי וואבן 10 מ"ג, התחלתי חודש ושבוע בערך עם 2 כדורים ביום, בוקר וערב (ביחד 20 מ"ג)ולאחר מכן במשך שבוע ירדתי לכדור אחד ביום.. שלשום היה לי ממש לחץ אז שוב לקחתי 2 כדורים ביום ואתמול לקחתי כדור אחד בבוקר והחלטתי ללכת לפסיכיאטרית, היא רשמה לי טיפול לציפרלקס קבוע ולשלב עם קלונקס חצי כדור בוקר, חצי כדור ערב לעשרה ימים.. אתמול בערב לקחתי חצי כדור קלונקס והיום אני יתחיל את הטיפול עם ציפרלקס.. לאחר מה שקראתי על קלונקס אני ממש לא רוצה להמשיך עם הכדור הזה, אני מעדיפה לחזור לוואבן אבל להתחיל להיגמל מימנו לאט לאט עד שהציפרלקס יתחיל להשפיע.. איך אני מתחילה להיגמל מהוואבן? או שפשוט לא לקחת אותו יותר וזהו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וואבן - תגובה
ד''ר דבי פרס וינשטוק15/01/2014ואבן וקלונקס שייכות לאותה הקבוצה התרופתית(בנזודיאזפינים)-אם הפסייאטרית שלך החליטה על קלונקס אז ככל הנראה זו התרופה העדיפה עבורך. תיהי בטוחה שגם הרופאה שלך קראה מה שכתוב בעלון והיא יודעת היטב את השפעות התרופה-לא ממליצה לקחת החלטות על דעת עצמך- ממליצה לך ליישם את המלצות הפסיכאטרית שלך ולהיתעץ איתה לגבי שינויים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוואבן
רינה15/01/2014אבל יכולה להיות לי תגובות של גמילה מהוואבן בגלל שלא הפסקתי אותו כמו שצריך להפחית יותר ויותר... אז מה אני יעשה??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירדה בתפקוד הקונגטיבי ובעיה חדשהxxx14715/01/2014
שלום רב.
שמי נתנאל אני כתבתיבפרום הזה מספר פעמים והתשבות ברוב המקרים עזרו לי
אנ יפרט במקצבת על המצב בו אני נמצא על מנת שאולי באמת אני יכול לקבל מענה או הכוונה איך לעבור את המשבר אותו אני חווה כבר למעלה מחודשים וחצי וזה והמצב מדרדר אני יתן לכם פרטים על מצבי הרופאי הנפשי אני מאובחן באוטאיזים בתפקוד גבוה
יש מחלקות בין הרופאים האם זה F.D.Dתפקוד גבוה או שזה תסמונת אסזפגר אני מקבל תרפות אנטי פסכטיות שהם לתיום 600 מלגרם. רסיטל לדיכאון ומצבעי רוח
ונקטרנו 30 מלגרם לשינה עכב בעיות שינה שהתפתחו בשנים האחרנות
הדרדור מתבטא בירדה ביכלות הקנגטיביות בצורה דרסטית אני כבר איני מצליח ללמוד כפי שהיתי אני אבדתי כול חשק בתחחומי עניין ותחבבים שבהם נהגתי לעסוק אני מרגיש פשוט חוסר תקווה ורצון להמשיך את החיים. אני לא מתכוון לכך שיש לי נטיות אובדניות אני לעתים חושב על האופציה הזאותי אבל היא נעלמת מן הראש מהר מאוד אלה פשוט שאני חושב שאני לא יצלח בשום דבר שאני עושה.. יש לי משפחה שהיא בסך הכול בסדר היא מטפלת בי כבר מגיל הינקות מבעיות שהופיעו כבר אז כמו בעיות של ריכוז והפיראטיביות היתי מתפרע משתלולל רץ מטפס ילד מאוד אנגגטי ושובב אבל שסיכן את עצמו מה שגר ללחץ רב ולפחדים מצד אימי היא גם כן אישה לא בראיה נפשית וסובלת מחרדות קשות ומקבלת טיפול תרופתי עכשיו אני רוצה לדעת מה הסיבה שפתאום כול היכלות האנטלקטאולית שלי ירדה בצורה מחירדה אני היתי אדם שרוב הזמן או שרואה הרצות בארטרנט בנושאים שונים: היסטוריה. ספרות. בילוגיה. ביוגרפיות ואפילו קצת כימ לא באופן מעמיק אלה תבסיס אני אהבתי מאוד מאוד מתליגיות וידעתי את כול המתלוגיה היוונית ידעתי את כול סוגי הכלבים היה לי פשוט ידע עצום ורב בהרבה מאוד תחומים ופתאום אני מרגיש בור ועם הארץ ואחי הקטן מנצל זאת הוא יורד עלי בצורה מכוערת ומבישה הוא נהוג לקרוא לי "מפגר" " תראו שאתה לא יודע כלום אתה סתם מנסה להראות חכם אבל אתה טיפש כמו נעל" הורים שלי לא מקשיבים לי אני בקשתי קלנאי תקשרות על מנת שיעזור לי לפתח כישורים חברתים פיתוח השפה הרחבת אוצר מילים העניין הזה של חוסר הבנת הנקרא והבנת מילים התחילה לי כלפני שבועים וחצי וזה מדרדר לאט לאט ואני פשוט מתחיל לאבד לגמרי את השפה אני ח מקשר בין מילים אני לא מבין מה מדברים איתם אני לא יכול פשוט לנהל שיחה עניענית ולא לחזור על אום מלים שוב ושוב וזה לא היה ככה אני מרגיש שהעולם שלי מתמוטט שאני כבר מיאוש ואין סכיו למצוא מכה לתרופה אני באמת מתחיל לחשוב שכן יכול להיות שאני מפגר זה ממש מפחיד אותי כי אני בתור אדם אדם ששואף תמיד רחוב ורוצה להגיע לפסגה רוצה לדעת כמה שיותר אני סקרן מאוד ואוהב ללמוד וזה באמת מה שגרם לי כמו שנקרא להשאר בעל שמחת חיים אבל עכשיו שאין לי לא את זה ולא את זה ומצד אחר בא לי הפסכלוגית שאומרת שאני לא יכול לקבל הוסטל אף על פי שהיא הציע בעצמה הוסטל לאוטאיסטים בתפקוד גבוה אם אופציה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
xxx14715/01/2014לממיון התאור על ידי המדינה ושיפור הבגריות על ידי מחנך אישי
שינה הוסטל ו+סל שיקום אני פשוט לא מביין מאיפה נובע החוצפה של
היא זורקת הבטחות לאוויר ואחר מתנערת מהיסיום שלהם בטענה שכרגע אין דרך לטפל בו עד שלא יאובחן שנית לבדוק את רמת התפקוד שלו ואם הוא עדין על הספרקטום האוטאיסטי יש כבר שלושה פסכיטרים שהביעו חוות דעת שיש לי אוטאיזים קל כלומר שאני בתפקוד גבוה יחסית אבל היא רוצה עוד איבחון אני מרגיש פשוט מרומה
אני מרגיש כמו ברוג קטן במערכת ושאין לי חשיביות רק כדורים . וכדורים באופן תמידי היא קובעת עמנו פיגשה כול חודש רושמת לי את הכדורים מדברית איתי שיחה של שתי דקות ואני הולך הביתה לאיפה יגע הזלזל אני רוצה לדעת מה הם האפשריות העומדות לרושתי על מנת לקבל כמה וכמה דברים:
1. אני מעוין בהוסטל טיפולי שיכול לענות על הצרכים שלי שהם לימודים.. פעילות אם חיות, חוגים אני מאוד אהבתי לצייר וכול משהוא שקשור לעבדוה בידים ואץ היתי צריך לקחת את ציורי לתערוכה הארצית שהיתי כבן 8 אומנם היתי שלא מדבר כמעת כלל אבל דמיון ויצרתיות מרשימיות ביותר היה לי אז אז אני ררוצה לשאול עוד שאלה מה הפורוצנדרה אם היא לפרסם את ציורי הישנים בתעורה או לפחות לנסות להתקבל כי אני חושב שהם יכולים לעזור ולהביא הרבה תעולת לאנשים שבהיו במצב כזה בילדותם והציור זה היה הדבר היחדי שנתן להם נחת זה ציורים אם הרבה משמעות והרבה מוסר מבחינה ויזאולים הם ברצמה מאוד מאוד גבוה לא מושלמת אבל היו מציורים על שני בירטולים ובצבעי פנדה למעלה מ30-50 ציעורים אז חבל לי שהם יקחו לי אותם כי זה אולי יכול לקדם אותי ואולי אני יכול שוב ללמוד לצייר למה יש לי כמה וכמה רעינות מציונית ומקורים
2.קלנקאי תקשרות אני מעונין בקלנאי תקשרורת שיעזור בפיתוח קשרים חברתים פחות להרגיש לחוץ במקומות רועשים מקמות המונים זה עושה לי רע מאוד וזה מכניס אותי לצ של אטרף ולכן אני כמעת ולא יוצ מהבית אני רוב הזמן בבית או במחשב או לומד ולא יוצא אם חברים אני לא יכול פשוט לנהל שיחות אם אנשים הסיבה היא שאני בזמן האחרום מתחיל לגמגמם בגלל שאני נלחץ והמלים מתבלבלות לי ואז אנשים חושבים שאני מפגר וזה מאוד פוגע בי אני רוצה שהקלנקאית תקשורת שתעזור לי להרוויח את האוצר מלים ותעזור לי להבין אותם ממש מהסיס זה תופעה מוזרה אני פשוט לא מצליח להבין מה מדברים איתי וזה מביא אותי לידי תיסכול ואגרסיביות שמתבטא בהחטפת מכות בראש או באלימות מילולית מול אמא שלי מה שאחר כך גורום לי לרגשות אשמה
האדם הקלנקאי תקשרות יכול לעזור לי בתחום זה. בכך שאני יכול להיות ככל האנשים
3.סל שיקום איך נתנית הקציבה מתבעצת? ומהו הסכטם הניתן לאנשים המאובחנים
F.D.D בתפקוד גבוה והאם לרחר קבלת הקציבה יש הטבות הנחות וכולי?
ואיך מתקיימת הפרצדורה והאם אפשר לשלב בין הוסטל וסקל שיקום כלומר גם לקבל סל שיקום וגם להיות בהוסטל ואיך זה הולך?
תודה לעוזרים בברכה נתנאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש אולי מישהוא שיכול לענות לי
xxx14717/01/2014אני מבקש שאם יש פסיכיטר או כול ממש אחר בעל נסיון וידע שיעזור לי..
אני פוט אובד עצות אני התקשרתי כבר כמה פעמים למטפלת שלי והיא לא עונה
ואני חייב לפחות תשובה שתכול לדעת למה חל בי כזה שיניו דרסטי לאחרונה ומה אני עושה על מנת להמשך הלאה אז אנא ממכם השתפו ועזרו לי כי אני אובד עצות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתתעודד
שמוליק21/01/2014שלום נתנאל.
לצערי, אין לי רעיון, אבל זה נראה שהציפיות שלך הן נכונות וצודקות. לפעמים לוקח זמן עד שהצדק יוצא לאור. תתחזק עד אז.
המסגרות שקיימות נועדו כדי לתת מענה לרוב המשתקמים, ולכן מישהו מיוחד כמוך נופל בין הכיסאות. מצד אחד המסגרות הרגילות אינן נותנות מענה לצרכים המיוחדים שלך, ומצד שני לא יפתחו מסגרת רק בשבילך.
המירב שניתן לעשות לדעתי, הוא לנסות להגמיש את המסגרת הקיימת כך שתתן מענה עד כמה שניתן לצרכים המיוחדים שלך. אני מאחל לך שבסופו של דבר תהיה עצמאי ולא תצטרך מסגרת.
אגב, תודה על התגובה המחמיאה שלך בדיון אחר :-).
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה שמוליק על התגובה
xxx14722/01/2014אני באמת מקווה ומצפה שיתנו מענה לצרכים שלי..
ולא יסמנו אותי כעוד מספר..
הקווה לטוב ומה שנשאר זה להיות אופטמי..
יש לי פגישה אם הפסכיטרית בסןף החודש מקווה שתתן מעהנה אם לא אני כבר פניתי לעורך דין והוא יטפל בזה..
ואתה באמת עוזר למשתתפי הפרום ועל כך מגיע לך ישר כוח..
וזה לא בחסד זה בזכות לכן אין מה להצתנע כול שאלה אתה עונה ומראה להם את הדרףך שלפי דעתי נכונה טיפול רגשישיחות. ריפיו בעיסוק לפי דעאתי חוב אפשר בציור יש כולמני אופציות) ותרפות אם המצב באמת מצריך טיפול תרפותי..
ויום טוב
בברכה נתנאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי נתנאל
סוזי23/01/2014קראתי את כל הטקסט שלך בעניין רב.
אכן נשמע שאתה אדם מיוחד, מעניין ואינטיליגנטי. שלא לדבר על נבון ורגיש.
אני לא מדברת מתוך ניסיון אישי או מהכרות מוקדמת עם אוטיזם, אלא מתוך ניסיון אישי אחר שלי שמקביל בהרבה לסיפור שלך.
לפעמים פחד מאיבוד (במקרה שלך של יכולות) יכול להתקיים (ולהרגיש מאוד ממשי) ולקיים בעיה, גם ללא בעיה אמיתית. מה שקורה, אתה נלחץ, חרד, תפוס רגשית ועסוק ב*הדרדרות* שלך.
אני לא אומרת שתחושותייך אינן אמיתיות. יתכן ומדובר בהדרדרות אמיתית מסיבה רפואית ויתכן שמדובר בהחמרה של המצב עקב לחץ ופחד. יכול להיות שמדובר גם בשילוב של הדרדרות וחרדה נלווית שמעצימה את ההדרדרות.
הצעתי לך, אתה כרגע בשלב לא קל של חייך. תוריד מעצמך ציפיות. זה לא אומר שאתה לא או לא תהיה הבחור החכם שאתה. בימים אלה תעשה את מה שאתה אוהב, מה שעושה לך כיף, מה שנותן לך להתבטא (כמו הציורים).
אתה רוצה להתחיל ללמוד, ולצייר במקום מוסדר ובאופן כללי נראה שאתה מפוקס על מה שאתה רוצה לעצמך בעתיד.
לגבי אינטרקציות שטחיות עם אנשים אחרים, לא פגשתי אותך מעולם אבל מניסיון - גם כשאדם מאוד לא בטוח בעצמו, עוזר לזייף בטחון עצמי גם במחיר של דיבור מועט וענייני והעמדת פנים של השתתפות.
אותו הפחד בחייך האישיים חוזר גם בשיחות עם אנשים. כאשר אדם עסוק בעצמו, איך הוא נשמע ונראה לצד השני, הוא לא פנוי וחופשי להביא את עצמו האמיתי או להרגיש את הצד השני ולהגיב בהתאם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגביך אחיך
סוזי23/01/2014שקורא לך מפגר, אם אתה מרגיש שאתה מעוניין, תסביר לו שזה פוגע בך ולא עוזר לך להשתפר. לשתף אותו יכול לשים אותך במצב שחשפת את עצמך וקיבלת זלזול או התעלמות מתחושותייך ורצונך הטוב, אבל יכול להיות שהוא יבין ויפסיק והיחסים ביניכם ישתפרו, ויכול להיות שהוא פשוט לא אדם רגיש מספיק בשביל לדעת שלא מעליבים בן אדם שרגיש למשהו אצלו.
במצב כזה שהוא לא יבין ויתחשב זה כבר יהיה מחוץ ליכולתך ותצטרך לקבל שהוא פחות ממה שהיית מצפה ממנו מבחינת רגישות כלפייך, בתור אח ואדם קרוב. מה לעשות, לפעמים גם הקרובים אלינו אינם רגישים מספיק וזה כואב. אתה כבר מודע לכך שמעשיו פוגעים בך וזה חשוב, תשתדל להתעלם.
בהצלחה, סוזי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוהכי חשוב!
סוזי23/01/2014וסליחה שאני מעייפת אותך,
תיקח את השיפור במצבך לאט לאט, תן לעצמך קרדיט על שיפורים קטנים.
למרות שאתה רוצה להיות במיטבך (מי לא?) חשוב לא לצפות לחזור בבת אחת להיות מה שהיית ואז לראות שיש בעיות ולהתאכזב מדברים קטנים כגדולים.
וכשתראה שיפור במצבך, תזכור שלאנשים יש ימים טובים וימים פחות טובים. לפעמים גם אין להם חשק או רצון וכו'.
סוזי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסוזי כל הכבוד לך
שמוליק23/01/2014שלום סוזי.
כל הכבוד לך על התגובות האמפתיות.
אני לא חושב שאת צריכה להתנצל על האורך; הרבה פעמים זקוקים לעידוד, ועידוד ארוך הוא יותר טוב.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה תודה
סוזי23/01/2014תודה תודה. רואה אפילו אותי הצלחת לעודד כשלא אני הוא מבקש העידוד הפעם.
אני מקווה שבאמת עזרתי לנתנאל, ונתנאל, אם יש לך תגובה או שאלה נוספת, גם אני מבקרת בפורום הזה מידי פעם ואשמח לשמוע.
סופ''ש נעים, סוזי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרוקוול וזרימות בידייםיהודא14/01/2014
לוקח סרוקוול XR 200
ויש לי לעיתים קרובות זרימות חזקות בידיים
וגם דיכאון ועצבנות מה עושים??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול במרכיב הריגשי של הבעייה
שמוליק15/01/2014שלום יהודה.
סרוקוול היא תרופה אנטי-פסיכוטית. תופעות הלוואי שאתה מתאר הן תופעות לוואי שכיחות בקרב המטופלים הנוטלים תרופות כאלו.
ישנה משווה שאומרת או לקחת תרופות ולסבול מתופעות הלוואי שלהן או לסבול מהמחלה.
אני חושב שאפשר להינות שמני העולמות גם יחד. לא לסבול לא מהמחלה ולא מתופעות הלוואי של התרופות.
הבעייה מורכבת מעוד גורמים מלבד חוסר איזון כימי במוח שאותו התרופה אמורה לפתור.
טיפול טוב במרכיב הריגשי של הבעייה יכול לבטל את הצורך בתרופות לגמרי.
אני מציע להשקיע מאמצים בטיפול במרכיב הריגשי של הבעייה, כגון פסיכותרפיה, C.B.T. וכיו"ב.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרוקוול וזרימות בידיים - תגובה
ד''ר דבי פרס וינשטוק15/01/2014ליהודא שלום
צריך לבדוק כמה זמן אתה נוטל את התרופה והאם התחשות הללו היו לפני תחילת מטילתה או אחריה עלמנת לברר האם זו תופ'. לואי או החמרה במצב הנפשי- ממליצה לך להיתעץ עם הרופא המטפל ע''מ לפתור את הבעיה. הרבה בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת נטילת קלונקסאביב14/01/2014
בעקבות התקפי חרדה נרשם לי טיפול של אלטרולט וקלונקס 0.5. לקחתי מינון של קלונקס 0.5 החל מה- 18.11 למשך כ- 4 שבועות. בעצה עם הפסיכאטר המלווה הוחלט על הורדת מינון הקלונקס בהדרגה.רבע כדור כל שבוע-שבועיים שמשך הזמן נקבע עפ"י התיצבות במצב החדש ללא תופעות לוואי משמעותיות.
ביום חמישי לפני כשבועים ירדתי מחצי כדור קלונקס לרבע כדור כאשר במהלך 7 הימים הראשונים היו לפי תופעות לוואי של קשיי שינה, בחילה קלה, כאבי שרירים בעיקר בידים, דופק חזק ותחושת ריחוף בלב במיוחד לפני השינה ותחושות של קור בידים ובעיקר ברגלים ורגישות לרחות.
האם אלו תופעות לוואי מקובלות של ירידה במינון במיוחד במינונים הקטנים וכמה זמן הם יכולים להמשך ?
הערה: לפני זה שירדתי מ1 לשלושה רבעים ואח"כ לחצי חוותי בעיקר יום יומים של בעיות שינה וקצת כאבי שרירים)
מתי רצוי להפסיק את הרבע הכדור האחרון?
האם בהפסקת הרבע האחרון תופעות לוואי יחזרו באותה עוצמה או גדולה יותר. כי אני רוצה להפסיק ולא לקחת יותר?
תודה מראש על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אפשר בבקשה לענות לפניה שלי
אביב24/01/2014למה לא עונים לפניה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דכאוןיוסי מחלב12/01/2014
שלום
אני מבקש לקבל יעוץ אני בן 64 לוקח ציפרלקס + קסנס.
אני מרגיש אי שקט נפשי אי בטחון בנהיגה , תופעה חדשה כבדות בההליכה אי שקט .
הכל הולך קשה . אבקש עם אפשרי לקבל כדורים אחרים ומה לעשות
אשמח לתגובתכם תודה מראש סליחה
תזכורות אני עובד 40 שנה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול במרכיב הריגשי של הבעייה
שמוליק12/01/2014שלום יוסי.
אתה עובד ארבעים שנה וזה בהחלט מעיד על יציבות גדולה וחזקה, וזה טוב מאוד.
דיכאון, כמו כל בעייה נפשית אחרת, נגרם מארבעה מרכיבים: ביולוגי (חוסר איזון כימי במוח), ריגשי, סביבתי וגופני-פיסי.
התרופות נועדו כדי לטפל אך ורק בחוסר האיזון הכימי. מסיבה זו, טיפול המבוסס על תרופות בלבד אינו מספיק יעיל. יתר על כן, תופעות הלוואי של התרופות לפעמים עושות יותר נזק מאשר תועלת.
טיפול מספיק טוב במרכיב הריגשי יכול לנטרל את הבעייה, כך שלא יהיה צורך בתרופות כלל. לדעתי האישית, חוסר האיזון הכימי במוח הוא אינו בעייה העומדת בפני עצמה, אלא תוצר של שאר המרכיבים.
כתבת בפירוט את התרופות שאתה מקבל, אבל לא כתבת שום דבר על טיפול במרכיב הריגשי.
כדאי להשקיע את המאמצים בטיפול במרכיב הריגשי של הבעייה.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדכאון - תגובה
ד''ר דבי פרס וינשטוק12/01/2014יוסי שלום-יתכן והציפרלקס היא לא התרופה המומלצת לך ובהחלט יש מקום לשקול שינוי תרופתי על מנת להקל על התחושות שלך- כדאי מאוד לגשת לרופא המטפל ולבקש שינוי תרופתי. הרבה בריאות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אובדנות ואשפוזשירה12/01/2014
שלום,
ברצוני להתייעץ: מהו דין החוק לגבי אשפוז כפוי כאשר מישהו משמיע אמירות אובדניות ברורות אך אינו במצב פסיכוטי?
אחותי, בת 33, נמצאת בדיכאון קשה מזה מספר חודשים שעונה על כל הסימפטומים של דיכאון מאז'ורי, היא גרה אצל הוריי, מסתגרת נעולה בחדרה ומסרבת להגיע לטיפול למרות ניסיונות רבים. לאחרונה היא החלה לדבר רבות על כך שהיא רוצה למות והחלו אמירות אובדניות ברורות כגון "אני אקפוץ מהחלון" או "אני אבלע כדורים". כל הניסיונות לשכנעה להגיע לטיפול ולקבל טיפול, פסיכולוגי או תרופתי, לא עוזרים, וקיים חשש ממשי לחייה.
1. מהו החוק לגבי אשפוז כפוי במקרה זה? לפי נוסח החוק, כתוב שניתן לאשפז בכפייה במידה והאדם מהווה סיכון לעצמו או לסביבתו. עם זאת, ראיתי שכתוב גם שיש תנאי נוסף לאשפוז בכפייה, לפיו "האדם חולה וכתוצאה ממחלתו פגום במידה ניכרת כושר שיפוטו או כושרו לביקורת המציאות". מה זה אומר? האם מדובר רק במצב פסיכוטי, או גם במצבים נוספים? כי למשל באחד מהאתרים בהם חיפשתי כתוב שניתן לאשפז בכפייה גם במצב של דיכאון מאז'ורי.
במידה ואכן החוק מאפשר לאשפז בכפייה רק במצב בו האדם הוא פסיכוטי, מה ניתן לעשות מבחינה חוקית במידה והאדם לא פסיכוטי אך משמיע אמירות וכוונות אובדניות ממשיות ומסרב ללכת לטיפול? האם ניתן להזמין ביקור בית של פסיכיאטר בכפייה? האם להזמין מגן דוד אדום או משטרה? האם יש הצעות נוספות? אנחנו חשים כרגע חסרי אונים ולא יודעים איך ניתן להגיב ואיך לפעול למול האמירות האובדניות הללו, במידה ואין אפשרות מבחינה חוקית לאשפזה.
בתודה מראש על עזרתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נראה לי שכן
שמוליק12/01/2014שלום איתן.
אינני רופא.
דיכאון היא גם כן מחלה שעונה על הדרישה של מחלה הגורמת לליקוי בשיפוט, ולכן ניתן לאשפז בכפייה.
דוגמא שבה לא ניתן לאשפז בכפייה, יכולה להיות במקרה שבו אדם סובל ממחלה סופנית או מחלה אחרת הגורמת לסבל רב, ובשל כך הוא מחליט אינו מעוניין להמשיך לחיות, ולמרות המחלה דעתו צלולה. לדוגמא המקרה של מתי מילוא.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איקסל ועייפותaa12/01/2014
ניסיתי כבר הרבה תרופות ממשפחת ssri כולם גרמו לי לי לעייפות וחולשה חזקה ברמה שזה ממש פוגע בתפקוד היומי שלי. לכן לאחרונה עברתי לאיקסל אך משום מה העייפות נשארה באותה המידה. אני לא יודע למה אבל כל התרופות האלו גורמות לי לתופעת לוואי זו. ניסיתי להפסיק לקחת את התרופות ואז העייפות נעלמה מייד !!! אך גם חזרו התקפי חרדה ודיכאון לכן אני חייב לקחת תרופות אלו. אבל אני לא מבין מדוע הן משפיעות עליי כל כך חזק ומה אוכל לעשות על מנת לפתור תופעה זו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טפל במרכיב הריגשי
שמוליק12/01/2014שלום.
אכן, לא אחת ישנה משוואה שאומרת לקחת תרופות ולסבול מתופעות הלוואי או לא לקחת ולסבול מהמחלה.
התרופות נועדו כדי לפתור את המרכיב של חוסר איזון כימי במוח. זהו רק מרכיב אחד של הבעייה. במקרה שלך, ניטרול המרכיב של חוסר איזון כימי במוח, עזר כדי לפתור את החרדות, אך גורם לתופעות לוואי.
ניתן לנטרל את המרכיבים האחרים של הבעייה, כגון המרכיב הריגשי. טיפול טוב במרכיב הריגשי יכול לנטרל את הבעייה ולבטל לגמרי את הצורך בתרופות.
בהצלחה,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון קונצרטהשי11/01/2014
עד כמה מינון קונצרטה של 54 מ"ג (15 מ"ג ליחידת זמן, סה"כ 10-12 שעות) הינו מינון סביר לבן 28 במשקל 71 ונניח עם רקע חרדתי?
האם זה מינון מסוכן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינון קונצרטה - תגובה
ד''ר דבי פרס וינשטוק12/01/2014המינון בהחלט מקובל -צריך להתאים מינון בהתאם לקליניקה-ואין זה מסוכן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפרלקסשירן10/01/2014
של ום
אני לוקח ציפרלאקס שנים
לאחרונה התחלתי לעבוד ואת הציפרלאקס אני לוקח בערב אחרת אני עייף כל היום
הבעיה היא שלא תמיד באותה השעה יש לי הפסקה לאכול האם זה בסדר לקחת כדור בלי אוכל או משהו קטן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפרלקס - תגובה
ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור13/01/2014שלום רב,
מומלץ ליטול את הכדור אחרי אוכל, אך בהחלט זאת לא חייבת להיות ארוחה מלאה אלא כפי שהגדרת "משהו קטן" כגון חטיף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהקארין10/01/2014
ציפרלקס כבר שנתיים לדיכאון וחרדות לפני שבוע וחצי העליתי בהתיעצות עם הרופא ל20 מג כי הרגשתי שוב מין הרגשת דיכדוך ועייפות פתאים,על אף שהכדור עזר לי מאוד בשנתיים האלה פתכום ירידה...עכשיו עם העליית המינון מתי מרגישים תוצאות כי עכשיו אחרי שבוע וחצי אין שיפור טיפה חרדה חוזרת ועייפות האם זה תופעות לוואי בגלל ההעלאה....מתי זה יורגש התוצאה????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול במרכיב העיקרי
שמוליק10/01/2014שלום קארין.
התרופות נגד דיכאון עובדות ממש כמו סמים. צורכים בהתחלה קצת, ואח"כ צריך עוד, ובאמת, כל מטרתן היא לגרום להפרשה גדולה יותר של סרטונין. מחסור בסרטונין הוא רק אחד מהמרכיבים של הבעייה. מהסיבה הזו, טיפול המבוסס על תרופות בלבד אינו מספיק יעיל.
ראי תגובתו של מומו.
הרבה יותר חשוב לטפל במרכיב הריגשי של הבעייה. את זה עושים בטיפולים אחרים: פסיכותרפיה, C.B.T. וכיו"ב. טיפול מספיק טוב במרכיב הריגשי יכול לבטל את הצורך בתרופות.
בהצלחה,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוך ארבעה שבועות
אליאנה12/01/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה - תגובה
ד''ר דבי פרס וינשטוק12/01/2014צריך לחכות עוד כמה ימים עד לקבלת השפעה-אם עד אז אין שינוי במצב הרוח והחרדות אז שווה לשקול החלפת תרופה.יתכן והיא כבר אינה עוזרת לך ויש צורך במתן תכשיר אחר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרולוקוטין גבוהסילבה09/01/2014
שלום רב,
אני בן 33 משקל 80 קילו גובה 1.81 ומוגדר כסיכזואפקטיבי ונוטל כדורי סוליאן 400 מ"ג ולאחרונה אני בשלבי מעבר לתרופת אירפלי. לאחרונה ביצעתי בדיקת דם והפרולקטין הוא 515. אני סובל מתופעות לוואי של עייפות ובעיה באונות. כיצד מומלץ לטפל בבעיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לטפל במרכיב הריגשי
שמוליק09/01/2014שלום סילבה.
הרבה מטופלים סובלים מתופעות הלוואי של התרופות האנטי-פסיכוטיות. בניהן עייפות וקשיי תיפקוד וירידה בחשק המיני.
אפשר להסתדר בלי תרופות!!!
התרופות נועדו כדי ליצור איזון כימי במוח. חוסר איזון כימי במוח הוא רק אחד מארבעה מרכיבים של המחלה. בגלל זה, טיפול המבוסס רק על תרופות אינו מספיק יעיל.
הרבה יותר חשוב לטפל במרכיב הריגשי של המחלה. טיפול במרכיב הריגשי יכול להיעשות ע"י פסיכותרפיה C.B.T. וכיו"ב. עובדה שישנם נבדקים שבמהלך מחקר התברר שיש להם חוסר איזון כימי במוח, אבל כיוון שההתנהגות שלהם "נורמטיבית" אז אף אחד לא הציע להם לקחת תרופות (הבדיקה של המוליכים העצביים נעשית לצורכי מחקר בלבד), ומכאן, שטיפול טוב בשאר המרכיבים של המחלה יכול לבטל את הצורך בתרופות.
אני מציע להשקיע את מירב המאמצים בטיפול בשאר המרכיבים של המחלה, שיכול בהחלט לבטל את הצורך בתרופות.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרולוקוטין גבוה - תגובה
ד''ר דבי פרס וינשטוק13/01/2014ככל הנראה הסיבה לעליה בפרולאקטין היא הסוליאן לכן טוב מאוד שאתה עובר לאריפלי שזו תרופה שאינה אמורה לגרום לעליה בפרולאקטין- הערכים יתאזנו לאט לאט צלאחר הפסקת הסוליאן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשאל זאת אחרתמומי09/01/2014
כל הפסיכיאטרים טוענים שתרופות אנטי דיכאוניות אינם ממכרות. השאלה שלי היא כיצד הם יודעים? האם יש מחקרים שמוכיחים זאת? הרי האינטרס של חברות התרופות הוא לעשות כסף אז הם אף פעם לא יעשו מחקר כזה. וגם אם יתגלה שהאנטי דיכאוניים ממכרים אז חברות התרופות יעשו הכל כדי להסתיר מידע זה.
לכן השאלה שלי היא כיצד הרופאים יודעים שתרופות אלו אכן לא ממכרות? אם הן ממכרות אז היה אפשרי להסתיר מידע זה מין הרופאים והציבור? האם יש פיקוח על נושא זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כנראה שאתה צודק
שמוליק10/01/2014שלום מומי.
יכול להיות שמדובר בתרופות שעלולות למכר, ויכול להיות שרק חלק מהמטופלים עלולים להתמכר. אני אישית לקחתי במשך שלו שנים תרופות אנטי-דיכאוניות שונות: רסיטל, אנדרונקס, וויפקאס, אבל כשהחלטתי להפסיק לא היו לי תסמיני גמילה.
יכול להיות שמסתירים את המידע הזה מעיני הציבור. ישנו עוד שקר שממש מקומם: "סימפטומים שליליים של המחלה". המונח הזה בא להסביר את קשיי התיפקוד (עד כדי נכות) של מטופלים הסובלים מתופעות הלוואי של תרופות אנטי-פסיכוטיות. לפחות שיגידו את האמת, שמדובר בתופעות לוואי, ונראה להם שעדיף לקחת תרופות ולסבול מתופעות הלוואי שלהן.
על כל פנים, אני מניח שאם תרד במינון בהדרגה, תסמיני הגמילה יהיו יותר קלים.
לדעתי, הרבה יותר חשוב לטפל במרכיב הריגשי של הבעייה. טיפול טוב במרכיב הריגשי יכול לבטל לגמרי את הצורך בתרופות.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)