מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סל התרופות 2014אליאנה30/12/2013
אלו תרופות פסיכיאטריות נכנסו לסל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בגורם בריגשי
שמוליק31/12/2013שלום אליאנה.
אין לי תשובה לשאלתך, אבל אני בטוח שרופאי הפורום ישמחו לתת לך תשובה מפורטת.
אני רק רוצה לומר, שהטיפול התרופתי נועד רק כדי לטפל בגורם של חוסר איזון כימי במוח. זהו רק אחד מהגורמים למחלה, ולכן, טיפול המבוסס רק על תרופות אינו מספיק יעיל.
חשוב מאוד לטפל גם בגורם הריגשי של הבעייה. טיפול מספיק טוב בגורם הריגשי יכול לבטל את הצורך בטיפול תרופתי. לדעתי, כדאי להשקיע את עיקרהמאמצים לטיפול בגורם הריגשי של הבעייה.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסל התרופות 2014 - תגובה
ד``ר יעקב חרמון31/12/2013Zyprexa / Olanzapine Teva / Zappa
69
?Quetiapine
Quetiapine Teva / Seroquel
70
??Aripiprazole
Ariply/ Abilify
71
Iloperidone
Fanapt
72
ללא תוספת עלות
טיפול בסכיזופרניה - קו טיפול שני
Asenapine
Saphris
73* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדהטלי30/12/2013
בת 28 סובלת מהתקפי חרדה כבר 5 שנים עד היום שתיתי כדור 10 מ"ג של ציפרלקס
לאחר שנתיים הוחלף לתרופה גנרית בשם אסציטלופראם
לפני חודשיים שוב חזרו ההתקפים הסיכאטרית שלי נתנה לי מרשם לציפרלקס 15 מ"ג
האם כדי לעבור לציפרלקס 15 מ"ג או לשבור כדור של אסציטלופראם לחצי?
האם זה בסדר לעבור מתרופה אחת לאחרת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה - תגובה
ד``ר יעקב חרמון31/12/2013שלום לך טליה
שתי התרופות זהות!
עלית המינון מתבקשת בשל ההחמרה!
לכי אחרי המלצותיה של רופאתך ותרגישי טוב!
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחפים מורכביםחיים29/12/2013
היי,
מה עושים עם דחף עז לאחל ולהגיד בלב (אני מדגיש - לא בקול) דברים רעים, שהוא לא נראה כמו אוסידי פשוט. אם לא מייחסים לזה חשיבות, זה רק מתגבר, כי יש תחושה של סיפוק בלשחרר ולתת לעצמך להגיד, וישר מחפשים משהו חמור יותר לאחל. ואם נלחמים בזה, זה מתגבר כי הצורך לוחץ ולוחץ כי חייבים לאחל..
וזה לא ברמה של דחף רגעי, אלא ממש של חשיבה קבועה של איך עוד אני יכול לאחל משהו רע, בצורה כזו שאני לא אוכל "לבטל" את זה, או שיהיה לי קשה להלחם בזה. זה ממש חודר למחשבות.
כאילו יש את הרצונות האמיתיים שלי, ויש איזה חשיבה מאולצת שדורשת ממני לאחל משהו רע.
הבעיה שהמנגון הזה של הדחף 'נלחם' על עצמו. כלומר, אם אני מנסה לעצור את עצמי מלחשוב או להגיד משהו בלב, אז אני במקביל כאילו מחפש דרך לחייב את עצמי כן להגיד את זה. למשל,
הדחף הזה מתחיל להופיע כשאני מדבר. והרי אני לא יכול לא לדבר רציף ולעשות פאוסות, וזה גורם לי, כדי להמשיך לדבר חלק,
לפרוק את הלחץ ולהגיד משהו בלב. או שאני מייצר טריגרים ללאחל דברים כמו פעולה מוטורית שאני עושה או משהו תדיר שאני רואה. כאילו מתכנת את עצמי למשל שכל פעם שאני מזיז את רגל ימין יעלה בי הצורך לקלל. כלומר הדחף הזה לעשות משהו רע זה גם לחפש איך להכשיל את עצמי מלהלחם בו. והתדירות של האיחולים האלה היא ככ גבוהה שפיסית לא ניתן לבלום את כולם. מיותר לציין שהתחושה היא נוראית. כי אתה יכול לבוא ולחשוב שזה סתמי ולא עשית כלום כי זה רק מחשבות ואיחולים בראש, אבל ברגע שקורה משהו למישהו אתה מרגיש שזה באשמתך. מפחד לעבור ליד אנשים חולים/ קשישים וכו'. מצד שני גם ההמנעות הזו מחזקת את ההרגל... כלומר אין דרך שאתה יוצא מזה ללא תחושה של סטרס, או אשמה. כאילו לא משנה מה אני עושה, מחזק אצלי את המנגנון הזה.
מה שהכי מפחיד אותי, שאולי זה לא אוסידי בגלל החלק המחשבתי שכל פעם מחפש דרך יצירתית לאחל רע עוד ולמנוע מעצמי להלחם בזה.
בנוסף, ככל שאתה ממוקד יותר בלבלום כל אמירה, יש יותר אמירות - זה לא נגמר, וגם אתה פחות מחובר לשיחה עם אנשים ופחות מלא באינטלגנציה רגשית ובטח זה גם נראה מוזר מהצד כי כל הפוקוס הולך לזה..
האם מדובר באוסידי בלבד? או שזה משהו מאני, או סכיזו, או מן ביטוי של הפרעת שליטה בדחפים?
מעבר לזה שזה דורש טיפול אישי פרטני, מה הכיוון היותר נכון ללכת בו?
איך בכלל אפשר לתפקד, אני מרגיש שאני לא יכול להסתכל לאנשים בעיניים, כי אולי אני עושה להם משהו רע. במיוחד במצבים שהדחף לאחל כל כך חזק שאני לא מספיק לבלום אותו, או נאלץ להמשיך אותו ולהוסיף משהו מבטל. אז בכלל, זה מרגיש כאילו איחלתי משהו באמת או במודע וזה יכול לקרות. אני מבין לגמרי כמה מפגר זה נשמע, אבל מצד שני אתה לא יכול לשחרר את עצמך מהחשש שכשאתה מאחל לאנשים דברים רעים, הם עשויים לקרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בגורם הריגשי
שמוליק31/12/2013שלום חיים.
אני חושב שלא צריך להיכנס לדקויות האם זה O.C.D. סכיזופרניה או מאניה. השאלה מה בדיוק האיבחון המדוייק רלוונטית אך ורק לגבי הטיפול התרופתי.
הטיפול התרופתי נועד אך ורק כדי לתת למוח איזון כימי, אך מדובר רק בגורם אחד של הבעייה.
הטיפול בגורם הריגשי של הבעייה הוא הרבה יותר חשוב. לדעתי, צריך לנסות להבין מאיפה בדיוק נובע הדחף הזה לאחל לאנשים אחרים שיקרה להם דבר רע, וע"י זה לנסות לחשוב מהי הדרך הנכונה לטפל בכך.
על כל פנים, אני לא חושב שהדחף הזה נובע מרוע לב.
בהצלחה,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי חוקיותמתי29/12/2013
האם פסיכאטר יכול להתנגד לבקשת מטופל להפסיק תרופות ? כלומר אם יש מינון מסויים שאי אפשר להפסיק אותו . וצריך מרשם אחר . האם הרופא יכול להתנגד למרות הבקשה של המטופל ? ואני לא מודע להשלכות שבוודאי יזכירו פה לגבי הסכנות .
תודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
שמוליק29/12/2013שלום.
בעיקרון, על פי חוק יסוד: כבוד האדם וחירותו, אף מטופל אינו חייב לקחת טיפול תרופתי, בין אם מדובר במחלה נפשית ובין אם מדובר במחלה פיסית. זכותו של כל מטופל לסרב לקבל טיפול רפואי.
טיפול פסיכיאטרי כפוי, ניתן רק כאשר בן אדם נמצא במצב פסיכוטי, והוא מסוכן לעצמו או לסביבתו. כאן היתן לתת טיפול תרופתי כפוי, אבל עד כמה שניתן, משתדלים לשכנע את המטופל בצורך בטיפול.
לא ברור על מה בדיוק מדובר, אם בן אדם נמצא באישפוז כפוי, אז כנראה שאי אפשר, אבל אפילו מי שנמצא באישפוז בהסכמה, יכול להחליט שהוא אינו מעוניין בטיפול התרופתי, רק שבית החולים יכול להחליט לשררו ושיתמודד עם הבעייה על פי מיטב הבנתו.
מי שנמצא במסגרת שיקומית (הוסטל או דיור מוגן), אז הוא מתחייב בכניסתו למסגרת כי הוא ייטול תרופות על פי המלצת הרופא המטפל, אבל בעיקרון הוא יכול בכל זמן שיחפוץ לעזוב את המסגרת.
לא ממש ברור לי מהשאלה באיזה מצב מדובר.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדובר
מתי29/12/2013באדם עצמאי לחלוטין הקשר היחיד לפסיכאטר זה הקופת חולים. והרצון בעבר להפסיק נתקל באי רצון ללקיחת אחריות ע"י הרופא .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
שמוליק29/12/2013שלום.
ניתן להפסיק את הטיפול התרופתי בניגוד לדעתו של הרופא המטפל.
אציין, שגם אני הפסקתי טיפול תרופתי בניגוד לדעתה של הפסיכיאטרית (ובדיעבד היא מודה שזה היה צעד נכון).
צריך להבין שהרופא כפוף לנהלים של משרד הבריאות, ולכן הוא ימנע מלקחת אחריות לגבי הפחתת מינון או הפסקה כשהדבר נוגד את הנהלים של משרד הבריאות. הוא עלול לסכן בכך את הרשיון שלו.
לא ברור מה בדיוק הבעייה להפחית את המינון בניגוד לדעת הרופא.
על כל פנים, אם ישנה איזו בעייה טכנית (כגון שמדובר בזריקה, או כדור שלא ניתן לחצות אותו), אז אם המטופל מבקש להפחית מינון על דעת עצמו, אז הרופא אינו מסכן את עצמו, אם הוא מזהיר שלפי דעתו הדבר מסוכן, והמטופל עומד על דעתו. אם הרופא הנוכחי אינו מוכן להפחית מינון, אז ניתן פשוט לעבור לרופא אחר...
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לגבי חוקיות - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור05/01/2014פסיכיאטר יכול להמליץ על טיפול..
פסיכיאטר לא מייצג גוף אוכף ומעניש.
המצב היחיד אשר בו פסיכיאטר יכול לדרוש להמשך טיפול, זה בטיפול מרפאתי בכפייה ואו אשפוז בכפייה, אז ניתן לתת טיפול נגד הרצון, גם אז, בכפוף למיגבלות ופיקוח החוק.
פרט לכך, אין אפשרות להכריח אדם ליטול תרופות כנגד רצונו.
לדעתי , יש להקשיב לרופא מטפל, לבקש הסברים לדרישתו ולבקש חלופות.
יש לזכור, המטרה היחידה של פסיכיאטר זה לטפל, להקל בסבל ולעזור.
במקרה של ספקות, תמיד ניתן לבקש חוות דעת נוספת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לגבי חוקיות - תגובה
ד``ר יעקב חרמון05/01/2014מטופל יכול להפסיק תרופות כאוות נפשו כל עוד אין צו מבית משפט או הוראה מהפסיכיאטר המחוזי לעשות כן-זה חלק מהזכויות הבסיסיות של אדם להיות אדון על גופו.
יחד עם זאת אם ישנה המלצה רפואית לטובת המטופל,מדוע שלא ינהג על פיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון תרופהשירה29/12/2013
שלום רב.בני בן 18 קיבל מרשם לפריזמה עקב אבחון ocd ברמה גבוהה.
לבן יש רקע של רגישות במערכת העיכול ואלרגיות לתרופות.על פי בקשתנו הרופא המליץ על מינון הדרגתי של 5 מ"ג בשבוע ראשון ועליה לחצי כדור בשבוע שני ואז המתנה של שבועיים ועליה לכדור שלם.האם מנסיונכם מומלץ להאיט את הקצב עוד יותר על מנת למנוע תופעות לוואי,כלומר האם לקחת שבועיים מינון של 5 "מג ורק אחכ לעלות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינון תרופה - תגובה
ד``ר יעקב חרמון31/12/2013שלום רונית
כדאי לעקוב אחרי הוראות הרופא ועל פי תגובה הקלינית.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רבגיורא29/12/2013
אני מדבר בשם בני,אשר סובל כבר תקופה דיי ארוכה
הוא שקוע בדיכאון וחרדה דיי חזקים ואיני יודע מה לעשות.
המצב הזה התחיל לאחר שבני לא התקבל ללימודים גבוהים בארה"ב.
הוא היה ממש הרוס בגלל זה.הפסיק לעבוד,יישן הרבה,ולא אוכל כמו שצריך.
הוא פשוט תקוע בייאוש ולא משנה מה אני אומר לו,לא עוזר.
כל מי שהתייעצתי איתו אמר לי שכדי שבני יילך לפסיכיאטר שייתן לו כדורים נוגדי דיכאון וחרדה.
החלטתי שזו באמת הבחירה הטובה ביותר(לקחת אותו לפסיכיאטר).
אבל לפניי כן רציתי לשאות מס' שאלות אם אפשר ואודה לתשובות מדוייקות עד כמה שאפשר.
1.לפי מה שהבנתי כדורים פסיכיאטריים משפיעים על תהליכים כימיים מסויימים במוח אשר כביכול אינם פועלים כשורה ובכך למעשה לעזור לבן אדם במצוקה.
אז השאלה שלי היא בעצם מה שם הבדיקה אשר בודקת איזו בעיה בדיוק יש לבני?
האם זאת בדיקת דם?סי טי?בדיקת שתן?
איך בודקים שלאדם מסויים יש דיכאון קליני ולאחר סכיזופרניה?
אני פשוט מאוד דואג שהבדיקה היא סובייקטיבית ורק שיקולו האישי של הפסיכיאטר היא זו שקובעת.וזה פשוט לא מדעי במיוחד.ולא סיבה מספיק טובה לתת לאדם כדורים שישפיעו על מוחו.
אני פשוט מאוד סקפטי.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
שמוליק29/12/2013שלום גיורא.
להפרעה נפשית ישנם ארבעה מרכיבים: פיסי-גופני, ריגשי, סביבתי, וביולוגי (חוסר איזון כימי במוח).
התרופות הפסיכיאטריות נועד כדי לטפל אך ורק במרכיב של חוסר האיזון הכימי במוח, ולא בשאר המרכיבים של הבעייה.
מהסיבה הזו, טיפול המבוסס רק על תרופות אינו מספיק יעיל. אסור להזניח את הטיפול בשאר המרכיבים.
לדעתי האישית, המרכיב של חוסר איזון כימי במוח, הוא תוצר של שאר המרכיבים, ואינו העייה העומדת בפני עצמה.
ישנן בדיקות המראות את הנוירוטרנסמיטורים, שלפיה ניתן לדעת האם ישנו חוסר איזון כימי במוח, אך זו בדיקה יקרה, ובפועל לא עושים אותה. האיבחונים הם איבחונים קליניים לגמרי.
יתר על כן, ישנם אנשים שעל פי הבדיקות האלה, יש להם חוסר איזון כימי, אך ההתנהגות שלהם תקינה, והם אינם נחשבים לחולי נפש.
לכל הדעות, צריך לטפל גם במרכיב הריגשי, זה לא חייב להיות בהכרח ע"י שיחות או C.B.T., אלא כל דבר שמשפר את ההרגשה. גם לגבי טיפול בשיחות ו C.B.T. צריכה להיות התאמה של מטפל-מטופל, ויכול להיות שבגלל אי-התאמה הטיפול לא יהיה מספיק יעיל, ואין בכל כדי להעיד על חוסר מקצועיות של המטפל.
התרופות אינן מטפלות במרכיב הריגשי.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
גיורא29/12/2013אם אמרת שהתרופות לא מטפלות במרכיב הרגשי.
אז מדוע השמות שלהן הן נוגדי דיכאון חרדה,ותרופות להלעאת מצב רוח(הרי כל אלה הם רגשות).דיכאון,חרדה,מצב רוח זה רגש.
אז אתה יכול להגיד שהתרופות האלה לא מטפלות במרכיב הרגשי?
אם כבר,אז הן מטפלות אך ורק במרכיב הרגשי(כביכול).
ומה שמה של הבדיקה שבודקת את הכימיה במוח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה
שמוליק29/12/2013שלום גיורא.
המרכיב הריגשי, לצורך העניין, במקרה של הבן שלך, הוא תחושת האכזבה מכך שהוא לא התקבל ללימודים הגבוהים.
באופן כללי יותר, המרכיב הריגשי, הכוונה היא שהמטופל עבר איזו חוויה שבגללה חלו השינויים במצב הרוח הגורם לבעייה הנפשית. הטיפול במרכיב הזה הוא ע"י ניתוח החוויה, השלכותיה, והצעת דרכים להתגבר על הרגשות הבאות מאותה החוויה.
חזרה לדוגמא הספציפית: טיפול במרכיב הזה יכול להיות במתן עזרה מעשית בשיפור תוצאות המבחנים המהווים קריטריון לקבלה ללימודים (דוגמת המבחן הפסיכומטרי כאן בארץ), עזרה בהשלמה עם המצב, וכיו"ב.
אינני יודע איך בדיוק נקראת הבדיקה המראה את הפעילות של הנוירוטרנסמיטורים במוח, אני מניח שאחד מרופאי הפורום ישמח לענות לך על השאלה הזו.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקיי אז מחכה לתשובה
גיורא29/12/2013לגבי שם הבדיקה.
אודה לתשובה בהקדם האפשרי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקיי אז מחכה לתשובה - תגובה
ד``ר יעקב חרמון31/12/2013שלום לכם
הבדיקה של הנאורוטרנמיטורים הינה בדיקה מחקרית ואינה משמשת לטיפולים קליניים.
צודק שמוליק ברוב התייחסותו.
הכאב האכזבה והדיכאון שחש בינך הינה תגובה נפשית מוגזמת לאירוע וזה בשל המבנה האישיותי שלו שאינו מאפשר לו לחוש כשלון.
כדאי לטפל בדכאון על ידי פסיכיאטר כי פסיכיאטרים יודעים לטפל בצורה נאותה.
זה יאפשר לעשות CBT בצורה טובה יותר!
גוף הנתון בדכאון ממושך הינו פגיע בשל דיכוי המערכת החיסונית!
תן לרופאים לטפל בבנך ואתה תהיה לו לאבא אוהב ומכיל!
שירגיש טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המחמאות
שמוליק31/12/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקוקה ליעוץ דחוףחיה אריאל28/12/2013
בני בן 19, מאובחן כפידידי נוס בתיפקוד גבוה. עקב התפרצויות והפרעות התנהגות במסגרת החינוכית נאלצנו להכניסו למסגרת של אישפוז יום לצורך "איזון תרופתי וטיפול לתקופה קצרה". הוא נמצא במסגרת זו מאמצע חודש נובמבר. שבוע לפני, הועלה הטיפול התרופתי, דאז, ריספרידל, מ-1 מ"ג ל1.5 מ"ג.. לאחר שבועים הוחלט להפחית הריספרידל שוב ל-1 מ"ג ולהוסיף 0.25 מ"ג רידזין. אחרי כ-10 ימים נקראנו לשם ונאמר לנו שעקב מצב פסיכוטי יש להפסיק הריספרידל (במיידית) ולהוסיף רידזין 3 פעמים ביום 0.25 מ"ג X 3 פעמים ביום. אחרי 5 ימים נקראנו שוב שוב ונאמר לנו שיש כוונה להוסיף כבר למחרת כדור אביליפיי 5 מ"ג בנוסףשבהמשך יעלו ל-10 מ"ג. כשמחיתי על כך ואמרתי שעדיין לא חווינו את התוצאות של החלפת התרופות נאמר לי שאין זמן וצריך להספיק ואם אני רוצה לעזור לבן שלי אני צריכה לשתף פעולה.
הבן שלי מודע לסביבה, מתקשר, מבין, מתפקד, אך יחד עם זה, לא רגוע וכועס. מבקש לחזור למסגרת החינוכית הקודמת שלו. מתגעגע לחברים שלו ולסדר היום הקודם. יש לו הרבה שעות "מתות" של חוסר מעש וזה משגע אותו.
אני חוששת מאוד מאוד מכל התרופות האלו ומהאפקט המצטבר ומהנזק שעלול להיגרם. אך מצד שני אינני יכולה לסרב כי אז הבן שלי יהיה ללא מסגרת. לא יקבלו אותו בחזרה לביה"ס ללא המלצה של הפסיכיאטר.
מה לעשות?????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר באמת שלא קל...
שמוליק28/12/2013שלום חיה.
המציאות שאת מתארת באמת לא פשוטה.
ישנה נקודה שלא כל כך ברורה לי. אם בנך בן 19, אז בגיר, והוא אינו מחוייב להימצא באיזו מסגרת חינוכית, ואם המסגרת ההיא לא מתאימה, אז אפשר לחפש מסגרת אחרת שמתאימה יותר, ואפר גם בכלל לוותר על מסגרת חינוכית ולחנך עצמאית.
על כל פנים. יכול להיות שהשעות המתות של בנך באות כתוצאה מתופעות הלוואי של אביליפי. זו תרופה ששיכת למשפחה של האנטי-פסיכוטיות, והרבה מטופלים סובלים מתופעות הלוואי של תרופות כאלה, עד כדי חוסר יכולת לתפקד המוכרת ע"י הביטוח הלאומי לצורך קבלת נכות קבועה.
הטיפול במרכיב הריגשי חשוב יותר. הטיפול התרופתי אמור להועיל רק לגבי המרכיב של חוסר איזון כימי במוח.
יכול להיות שיהיה לי רעיון טוב יותר, אילו המציאות הייתה יותר ברורה.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזקוקה ליעוץ דחוף - תגובה
ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור31/12/2013שלום רב,
מהודעתך עולה שבנך מתמודד עם בעיה מורכבת וכתוצאה מהתפרצויות זעם והפרעת התנהגות בתקופה אחרונה, הופנה לטיפול למסגרת של אשפוז יום. כמו כן, משתמע כי מטרת האשפוז היא להגיע לשיפור התנהגותי ותפקודי באמצעות התאמת הטיפול התרופתי המתאים.
בחלק גדול מהמקרים התאמת הטיפול התרופתי לוקחת זמן ולרוב יש צורך במספר ניסיונות והחלפות של התרופות עד שמגיעים לטיפול המתאים. בשלב זה יש להעזר בסבלנות ולתמוך בבנך שעובר תקופה לא פשוטה. קיים סיכוי טוב שעם הטיפול מצבו ישתפר והוא יחזור וישתלב במסגרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה קשהבים12027/12/2013
שלום. אמא שלי היא בת 51 ויש לה לפי דעתי חרדה קשה ממחלות. היא כמעט כל שעה מודדת חום ומחפשת באינטרנט דברים שיאמתו שיש לה מחלה קשה. בהתחלה זה לא השפיע על המשפחה, אבל כשהחרדה הפכה להיות יומיומית ואמא שלי התחילה לבכות כמעט כל יום בגלל "מחלה" שיש לה, זה כבר הפך להיות בלתי נסבל. החרדה למחלות התחילה לפני שנה וחצי כאשר התחילו אצלי כאבי בטן חזקים. בינתיים, כל הבדיקות שאמא שלי עשתה מראות שאין לה מחלה קשה, אך היא בטוחה שהבדיקות לא תמיד מראות על מחלה שנמצאת בגוף(ככה היא קוראת באינטרנט).החרדה באמת מפריעה למשפחה וזה אף גרם לאבי להתאשפז בגלל כאבים בחזה. יש לציין שאמא שלי ניסתה כמה פעמים ציפרלקס אך היא כל פעם הפסיקה בטענה שזה גורם לה לכאבי ראש( היא סובלת ממיגרנות). כמו כן היא ניסתה אלטרול, אך היא הפסיקה כי זה גורם לה לישון. כרגע, היא לוקחת VABEN, אך אני לא רואה שהתרופה הזאת מקלה על החרדה שלה.
אשמח אם תוכל/י לייעץ לי מה לעשות לגבי החרדה הזאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול במרכיב הריגשי
שמוליק28/12/2013שלום.
התרופות אמורות לטפל אך ורק במרכיב של חוסר איזון כימי במוח המהווה את אחד מהגורמים של הבעייה.
טיפול במרכיב הריגשי חשוב הרבה יותר.
אני חושב שהמשפחה שמכירה את אימך הרבה יותר טוב מכל מטפל, יכולה לדעת מהיכן בדיוק באות החרדות האלה, וניתן לנסות להתייעץ עם גורם מקצועי מה ניתן לעשות בנידון. ברור שלנסות "להוכיח" לה באופן ענייני שאין לה שום מחלה - לא יעזור. כנראה שצריך לנקוט בשיטות מתוחכמות יותר...
כל טוב.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למיקטלחגית27/12/2013
שלום
האם אפשר להמיר מרשם פרטי של למיקטל למרשם של מכבי? (לדו-קוטביות)
האם מקבלים למיקטל או תרופה תואמת, ואם כן, האם יש הבדל כלשהו? (התחלתי למיקרטל) (מאוד רגישה להבדלים).
שאלה נוספת- האם למיקטל יכולה לגרום להזעת לילה מוגברת (ממש!) ו/או לסיוטי לילה שיובילו להזעת יתר. ואם כן, האם זה עובר עם הזמן?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיקטל - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור05/01/2014לא אמור להיות בעיה בהמרה של מרשם מכבי.
באם מתחילים טיפול, אין הבדל בין תרופה מקורית לגנריקה.
בהמשך, לאחר איזון, עדיף לא לשנות בין פריטי משפחות תרופות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ריטלין וSSRI מבטלים OCD?מיואשת27/12/2013
תודה ד"ר על תשובתך ( העתקתי אותה לתחתית המכתב)
רציתי לשאול בנוסף
אני בטוחה שאני היפראקטיבית בנוסף לחרדתית עם OCD ,
רציתי לשאול אם נטילת רטלין לטיפול בהיפראקטיביות יחד עם SSRI לטיפול בחרדה ,
יכול לבטל את הOCD , שכן הרי ה OCD מתבצע רק במהלך שיחה עם שותף לשיחה ,לכן האם תרופה להגברת הריכוז יכולה להעלים OCD, שהרי תגרום לריכוז ותבטל מחשבות נוספות באותו זמן.
והאם יש תרופה מומלצת המשלבת בין הפרעות קשב וחרדה ?
ואגב עברתי טיפול CBT ללא תוצאות או שיפור.
תודה ד"ר על תשובתך
להלן המכתב הקודם ותשובתך עליו:
*****שלום רב ותודה רבה על התשובה מראש , אני סובלת מחרדה חברתית
וכן מהסתכלות בלתי רצונית על איברי גוף של שותף השיחה ,
אני נוטלת Fluoxetine לפחות 2 חודשים במינון של 20 ולפחות 3 חודשים
במינון של 40.(סהכ 5 חודשים) הדבר גורם לי לחוסר ריכוז, בהייה מול
מסך המחשב ואי עבודה או מחשבה ברצף. אני עוברת כעת לתרופה Sertraline.
1) כמה זמן צריך לחכות בין תרופה לתרופה, הפסקה גמורה מתרופה
אחת להתחלת תרופה שנייה .
2) האם ניתן להגדיר את ההסתכלות הלא רצונית על אברי גוף של שותף
השיחה כ OCD ?
3) האם לבעיות שתיארתי שיש לי, צריך לטפל בתרופות חרדה ותרופות
להפרעת קשב וריכוז?
*********בדר'כ אין בעיה לעבור בין SSRI למשנהו , יורדים ואז מתחילים את
הטיפול החדש במינון קטן... OCD - דורש מינונים גבוהים.
במצבי חרדה ו OCD קשים, מומלץ להוסיף טיפול ב CBT.
בהצלחה !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דעה אישית
שמוליק27/12/2013שלום לך.
אינני רופא.
לבעייה ישנה ארבעה מרכיבים: ריגשי, סביבתי, גופני-פיסי וביולגי (חוסר איזון כימי במוח).
התרופות אמורות לטפל אך ורק במרכיב הביולוגי, ואין להן שום השפעה על שאר המרכיבים.
הטיפול בשאר המרכיבים ובמיוחד בריגשי חשוב יותר.
כתבת שהטיםול ב C.B.T. לא עזר. יכול להיות שהטיפול הספיציפי הזה לא עוזר לך, וצריך לנסות כיוונים אחרים של טיפול במרכיב הריגשי. יכול להיות ש C.B.T. כן טוב לך, רק שהמטפל לא התאים לך. אין בכך כדי להטל דופי במקצועיותו של המטפל, אלא פשוט אין התאמה.
כל טוב.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמוליק,תודה רבה על תשובתך
מיואשת02/01/2014"אנשים טובים באמצע הדרך, אנשים טובים מאוד" \ שיר של נעמי שמר אם אני לא טועה.
תמיד מרגש אותי לפגוש כאלה אנשים, זה נותן לי אור ותקוה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהותודה לך על המחמאה
שמוליק02/01/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם ריטלין וSSRI מבטלים OCD? - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור05/01/2014ריטלין לא מומלץ בכלל כאשר יש הפרעת חרדה.
יכול להחמיר סימפטומים.
OCD - יש צורך בקריטריונים ברורים, לפעמים יש מחשבות טורדניות
כחלק מהפרעת חרדה ולא תמיד מדובר ב OCD.
בדיקה של איש מקצוע.. יכולה לעזור באבחנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש פתרונות דיור מוגן באופן פרטימירב25/12/2013
בהמשך לפנייתי הקודמת ברצוני לשאול האם ישנן פתרונות דיור פרטיים למשתקמים ,פנייה עצמאית דרך מטפל פרטי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מן הסתם כן, אבל זה ים של כסף...
שמוליק26/12/2013שלום.
אני מניח שעם תקציב גדול, ניתן לשכור דירה עבור הבת, ולהעסיק מטפל באופן פרטי.
אני הייתי מאוד שמח אילו היו מסגרות שמנסות לטפל בצורה טובה יותר במרכיב הריגשי של הבעייה, במקום להלעיט את המטופלים בתרופות שמקשות על התיפקוד עד כדי נכות של ממש.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמכון סאמיט
אמא אחרת26/12/2013היי אמא,
כאמא לאמא - גם בתי מאושפזת בבית חולים במחלקה פסיכיאטרית עקב הפרעות אכילה, חרדות ואו סי די. היא מקבלת כיום קלונקס למרות שהודענו על בעית התמכרות לכדורי הרגעה אולם הפסיכיאטרית החליטה לתת לה בכל זאת עם הבטחה שככל שמצבה יטב המינון ירד לאט לאט.
אני בניגוד אלייך מרגישה מאד בטוחה בידיים שבהם השארתי את הילדה שלי.. כל החששות, הדאגות והפחדים עדיין קיימים אולם גם היא וגם אנחנו מרגישים שהיא נמצאת במקום הנכון עבורה כרגע.
לשאלתך לגבי מקומות שיקומיים, קיימים מספר מקומות שיקומיים (בעיקר מתבגרים שסובלים מסכיזופרניה). אחד המקומות בהם ביקרנו ומאד התרשמנו הוא מכון סאמיט בירושלים. יש להם תוכנית שיקום של 3 שנים ויש להם תוצאות מצויינות. מקום אחר הוא "אחד על אחד" שנמצא בכפר ורדים (אותו לא בדקנו אולם נמצא ברשימה).
מקווה שבתך תתאושש ויש לך את עמותת אנוש לפנות אליהם במידה ואת מרגישה שבתך אינה מקבלת את הטיפול הנכון... מחזיקה לך ולה אצבעות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאמא מאמא
מירב26/12/2013שלום ותודה על תשובתך.
קראתי על מכון סאמט באינטרנט והתרשמתי..
האם צריך להיות בעל סל שיקום כדי להשתכן שם? זכאות ממשרד השיכון? וכן אם תוכלעי להגיד לי כמה העלות במקום זה? אפילו במייל פרטי.
ותודתי לך מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתן תרופה בלתי מתאימהמירב25/12/2013
מזה כשבועיים בתי שמאובחנת כסכיזופרנית,נמצאת בבי"ח מסוים במחלקה סגורה וזאת מהסכמה. מאחר ולא נטלה תרופות בצורה מסודרת ומצבה הידרדר.
לאחר שנים רבות שבהן טופלה במרפאה הקהילתית התברר שהתרופה המתאימה ביותר עבורה הינה קלונקס וזיפרקסה במינון המתאים.
בתי אינה אלימה ,היא בחורה שקטה וטובה ואינה מזיקה לחלוטין.
הכוונה והרצון הן שלה והן שלנו היו לטפל בה בבי"ח ומשם ישר שתעבור לדיור מוגן כוללני ושם תמשיך לקבל את התרופה מהצוות שבמקום ,כך שרצף הטיפול יהיה קבוע.
לאחר כשבוע וחצי בו קיבלה אכן את הטיפול של זיפרקסה וקלונקס ושיתוף פעולה מלא מצידה,החליט פתאם הרופא המטפל לתת לה גם קלופיקסול.
דיברתי עם הרופא ואמרתי לו שתרופה זו אינה מתאימה לה אלא גורמת לתופעות לוואי קשות וגם הטיפול בזה אינו יעיל ,אך הוא המשיך בשלו.
במרפאה הקהילתית לא מוכנים להתערב עכשו "זה ענין של בית החולים" וכל הטיפול יהיה שם כולל ועדה וכו'.
עלי לציין שבתי קיבלה אישור מהועדה במרפאה הקהילתית, הן לדיור מוגן,למפעל מוגן שגם עבדה בו עד להדרדרותה.,בחודשים האחרונים.
כך שכל השנים הרבות שעברנו בטיפול בה נזרקים לטמיון ועכשו מתחילים מהתחלה עם הניסויים ואינני יודעת אם הנזק שיגרם לא יהיה בלתי הפיך.
מדובר על בחורה עדינה שמבינה ומעונינת בתהליך שיקום.
אני מאד חוששת עכשו מהטיפולים הבלתי מתאימים שינתנו לה.
אני מציינת שוב כי המשך שהייתה בית החולים תלוי בהסכמתי לשחררה,אבל זה בדיוק הענין שאינני רוצה שהבת תחזור הביתה אלא תצא לדרך שיקום עצמאית דבר שכולם מבינים (במרפאה הקהילתי ת),זה הפתרון הנכון.
מצד אחד אני חוששת לשחררה כדי שלא תיפול בין הכסאות ומצד שני מתלבטת האם לשחררה ולהמשיך לקבל טיפול דרך פסיכיאטר של קופ"ח או פרטי וזאת למרות שאיננו משופעים בכסף אך מוכנים למענה לוותר על דברים אחרים.גם אם תקבל טיפול באופן פרטי ,האם בעתיד זה לא יפגע בה? האם תוכל להכנס להוסטל-דיור מוגן בלי שום בעיה מאחר ויש צורך בדוח סיכום אשפוז וכן דוח פסיכו- סוציאלי?
מי יכול לעזור לי ולה? מדובר על בן אדם ולא בחפץ,.האם המרפאה הקהילתית לא תרצה להמשיך לטפל בה?
אם בתחילה הייתי רגועה שהיא בידיים טובות (?)...היום אני בפחד האם נהגתי כשורה ? מעולם לא היו לי רגשי אשמה בנושא עד עכשו וזאת מאחר ואני מכירה את בתי וכל ניע וזיע שלה ויודעת שהתרופה שציינתי זו התרופה המתאימה לה ואם היא לוקחת אותה באופן רציף היא פשוט פורחת ומתפקדת בקהילה כבן אדם רגיל.בתי בחורה משכילה וחכמה ובהיותה מטופלת בתרופות המתאימות היא יכולה לעבוד ועבדה אפילו במקומות פרטיים.
אני חוששת שאם אפנה לדרגים בכירים יותר, מנהל בי"ח ואפילו לשרת הבריאות עצמה בי"ח לא ינהג בה כשורה שכן קיים קשר של שתיקה בבתי החולים ואין זה סוד.
אנא עיזרו לי..שכן אני כבר לא ישנה בלילות מהמחשבות הרבות שמתרוצצות בראשי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסיון לעזור
שמוליק26/12/2013שלום לך.
אינני רופא. היו לי הרבה אישפוזים, רובם היו בכפייה, ואני אנסה לעזור עד כמה שאני מבין מנסיוני האישי.
קודם כל, אני רואה שאת אם מסורה וכל מה שעשית, עשית מתוך רצון כן לעזור לבתך.
חשוב לי להדגיש שטיפול המבוסס על תרופות בלבד אינו מספיק יעיל. מחלת נפש מורכבת מארבעה גורמים: גופניים, ריגשיים, סביבתיים, וביולגיים (חוסר איזון כימי).
התרופות מטפלות רק במרכיב של חוסר האיזון הכימי והוא אינו המרכיב היחידי. חושב מאוד לטפל גם במרכיב הריגשי. כאשר הטיפול במרכיב הריגשי הוא מספיק טוב, ניתן לשקול מחדש את הצורך בתרופות.
אכן, לתרופות האנטי-פסיכוטיות ישנן תופעות לוואי קשות, ובמיוחד לתרופות האנטי-פסיכוטיות, ובכללן הקלופיקסול (וגם הזיפרקסה). הרבה מהמטופלים אינם יכולים לתפקד כתוצאה מתופעות הלוואי של התרופות, ואף מקבלים נכות יציבה בשל כך. יש נטייה להעלים את הדברים, ולומר שמדובר ב"סימפטומים שליליים של המחלה".
הנזק שעלול לקרות כתוצאה מהקלופיקסול הוא הפיך, ובמיוחד אם מדובר בסדרי גודל של חודש או חודשים ספורים. מה שיקה זה שהיא אולי תתקשה לתפקד, ותהיה לה עייפות חזקה כל עוד היא מקבלת את התרופה, אבל תוך חצי שנה מהפסקתה היא תחזור לעצמה.
לגבי המסגרות השיקומיות (אני בעצמי הייתי בדיור מוגן), אינני חושב שמקבלים שם טיפול מספיק טוב במרכיב הריגשי, אלא בעיקר רודים במטופלים שיהיה סדר במקום המגורים, ושייקחו את התרופות. לא נראה לי שיש שם באמת כוונות לעזור למטופלים להשתקם, אלא המטרה העיקרית היא שהם לא יפריעו לחברה ה"נורמטיבית".
בכל אופן, בהוסטל, הטיפול התרופתי ניתן ע"י הצוות. בדיור מוגן, מי שלוקח כדורים - אין עילו פיקוח. יכול להיות שיהיה צורך לערב פסיכיאטר פרטי שייתן חוות דעת שאין צורך בקלופיקסול, אך אני די מסופק עד כמה זה מחייב את הצוות.
בכל אופן, אני מציע שלא להזניח את הטיפול הריגשי. הוא הרבה יותר חשוב מהטיפול התרופתי.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובות ועוד
מירב26/12/2013תודה לשמוליק ולאם השנייה,אכן נתתם לי תשובות קצת מעודדות...
היום שוחחתי לראשונה עם העו"ס וקיבלתי תשובות ברורות ועיניניות ואני רגועה קצת יותר..
מבחינת טיפול רגשי ,בתי ,פעמיים בשבוע בשיחות עם העו"ס,אני עצמי מנסה ככל יכולתי לשוחח עימה ולעודדה. לאחר כשבועיים כפי שציינתי היום היתה הבת צריכה לצאת החוצה למספר שעות בלווי שלי,אך פתאם כנראה שהיא מרגישה קצת יותר טוב,היא לא רצתה לדבר עם העו"ס ואפילו צעקה עליה ואח"כ צילצלה אלי מספר פעמים ,שהמקום לא מתאים לה,ושאני אעזור לה ואחזיר אותה הביתה ועוד ועוד הרבה שטויות אחרות. ברור לי שהיא אינה מאוזנת לגמרי והיא עדיין שרויה בעולם שלה ופחדתי שאם הוציא אותה הוצה לעיר היא תברח לי.. וכעת אני חוששת להוציאה ,אלא חושבת שאבקר אותה בבי"ח בלי יציאה בשלב זה.
מצד אחד זה לא כל כך נעים להיות במחלקה סגורה ומצד שני היא מתחילה לעשות בעיות...אני החלטתי שהפעם אני אהיה חזקה יותר מפעמים קודמות(2) ולא אכנע למניפולציות שלה. היא טוענת שיהפכו אותה ללא שפויה...כואב מאד לשמוע דיבורים כאלה אבל פשוט אין לי ברירה,יתכן ועוד יומיים אוציא אותה רק לחצר ...
מה דעתכם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצריך סבלנות
שמוליק27/12/2013שלום לך.
קודם כל, אני חשב שאת פועלת בתבונה רבה, וגם אם אין עדיין תוצאות, צריך להתאזר בסבלנות, ובסבלנות רבה, ועד אז, אני מציע לך שלא לייחס לעצמך יותר מדיי רגשות אשמה. זה באמת לא פשוט לראות את הבת במצב כזה מבלי שיתעוררו רגשות של חמלה ורחמים. זה באמת לא פשוט.
אני חושב שצריך לחכות עד שהיא תירגע, ולאט לאט לעזור לה להשתקם.
מצד שני, יש אמת בדבריה שהיא מרגישה שרוצים לעשות אותה בלתי שפוייה. מי שהדביקו עליו תווית של "חולה" נפש, אע"פ שעל פי ההגדרה, לכל מצב של "חולי" יש מצב - ולו תיאורטי - שבו המטופל יוגדר כ"בריא", בפסיכיאטריה אין דבר כזה להבריא מהמחלה.
על פי התיאוריה אחד מהמרכיבים של המחלה הוא חוסר איזון כימי במוח, ומדובר במחלה כרונית.
עם זאת, חשוב לציין שזה רק אחד מהגורמים, וטיפול טוב בשאר הנרכיבים של המחלה, ובמיוחד במרכיב הרעגשי והסביבתי יכולים להביא למצב שבו לא צריך תרופות, ובהחלט ניתן להגדיר את המצב כהחלמה מהמחלה.
הרבה מאוד מהצוות המטפל, בין אם מדובר ברופאים פסיכולוגים אחים או סתם עובדים, רואים את עצמם כשליחים של החברה שתפקידם להגן על החברה הנורמטיבית מפני המטופלים, יותר מאשר לעזור למטופלים, ולכן יש צדק בטענה הזו, רק שעכשיו היא במצב שאין יותר מדיי מה לעשות...
אין לי אלא לחזק את ידייך, ולאחל לך ולבתך כל טוב.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתן תרופה בלתי מתאימה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור05/01/2014לדעתי זה חובת המשפחה להתריע בפני רגישות וסכנה לתופעת לואי.
הגישה כיום, לראות את המשפחה כשותפים חשובים בטיפול.
קלופיקסול, אכן תרופה ישנה ובעלת פרופיל בטיחותי נמוך.
לפעמים יש שיקולים רפואים לרופא מטפל, ותרופות ישנות לפעמים יותר אפקטיביות.
יש צורך לקבוע פגישה עם פסיכיאטר מטפל, לברר מולו..
יש לכם זכות, מוגנת בחוק, לחוות דעת נוספת..
יש לכם את האפשרות להחליף רופא מטפל ואו אופציה טיפולית אחרת.
בכל מקרה, ראשית, ממליץ להיפגש עם הרופא המטפל, להקשיב להסברו, שאולי הגיוני וצודק... ואולי הכי מתאים למצב הקליני הנוכחי.
בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לד"ר הנכבד
מירב06/01/2014ראשית תודה על תגובתך..
אכן, קיימת האפשרות להוציאה מבי"ח ,מאחר והאישפוז בהסכמה וכרוך באישורי..אבל אני חוששת שהדבר עלול לפגוע בה ,כביכול אנחנו לא משתפים פעולה והדוח ירשם בצורה שלילית כך שעלול לפגוע בסיכויים שלה לדיור מוגן מתאים שכבר מסודר.
האם חוו"ד חיצונית תתקבל בבי"ח?
אם הייתי יודעת שהמערכת תשתף פעולה ,הייתי מיד פונה אפילו באופן פרטי לטיפול...
כרגע אנחנו כבולים בידי המערכת ואני מרגישה חסרת אונים ומדברת אל הקיר!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לד"ר הנכבד - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור07/01/2014זה זכותכם לחוות דעת שניה
באם גורם רפואי מונע זאת - זה פגיעה בחוק זכויות החולה..
ראשית ממליץ להתייעץ עם הרופאים המטפלים בנדון ומה דעתם..
שיתוף פעולה עם הצוות המטפל, מהווה את החלופה הטובה ביותר,
גם במקרה של חות דעת שניה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התמודדות עם קולגה ממש פרנואידירוצה להבין25/12/2013
שלום,
עברתי אירוע מפחיד מול קולגה קרוב לפני מספר שבועות, אני מנסה לצאת מזה אבל עדיין לא מצליח. מדובר באדם שכמסתבר נוטר לי טינה עמוקה ללא ידיעתי במשך שנים. אינני יודע על מה ולמה. יחסי העבודה איתו היו תמיד מתוחים אך קורקטיים. אני מקבל שייתכן בהחלט שעשיתי משהו שפגע באחר, ללא ידיעתי, ללא כוונה. לכן ניסיתי ליישר את ההדורים אך ניסיונות להתנצלות מצידי זכו לתגובה קיצונית עליה רציתי להתייעץ. כל דבר מצידי מתפרש בצורה אימפולסיבית ומקבל פרשנות עוינת וצינית ולעגנית ואלימה בצורה קיצונית, הייתי אומר שאפילו קונספירטיבית כאילו כל מטרתי בחיים היא להרוס אותו, כאילו יש לי מניעים מרושעים כלפיו ואני אדם מסוכן שראוי רק לשנאה. זאת כשבעצם מטרתי היא הפוכה.
אני מבין שזה כנראה הסיפור שלו. שזה לא שלי. למרות זאת הסיפור מסרב להירגע. יש לסיפור השפעה לרעה על התפקוד שלי. על מצב הרוח שלי. לרוע מזלי מדובר באדם בעל השפעה, לכן זה מזיק לי נזק עצום בתחום העבודה. גם מבחינה אישית קשה לי לעבור לסדר היום על זה. אני מרגיש כאילו זה סוג של התעללות, או, סוג של תקיפה.
האם יש משהו שביכולתי לעשות? או שבמצב כזה אין מה לעשות מלבד להתרחק, ולהיזהר ממנו, ולשלם את המחיר המקצועי ואת המחיר האישי, וללקק את הפצעים? אודה על כל עצה. במיוחד אודה על כל הסבר מקצועי שיוכל לעזור לי להבין את אותו אדם ואת התנהגותו שנראית לי פתולוגית אך אינני מבין בתחום. הייתי רוצה להבין מה קרה כאן, כדי שאוכל להמשיך הלאה.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משימה קשה...
שמוליק26/12/2013שלום לך.
העלית שאלה חשובה ומעניינת, ונראה שכוונותיך טובות מאוד, והיית מוכן לעשות כל שביכולתך כדי לעזור.
כנראה שהגורם לאותו בעייה אצל אותו קולגה הוא לא אתה, ואני בטוח שהשערתך נכונה.
רוב הסיכויים שמדובר במרכיב ריגשי שלו או במרכיב סביבתי או איזה שילוב של שניהם, וזה יהיה קשה מאוד לנסות לאתר את מקור הבעייה, במיוחד כאשר כפי שאתה מתאר, הוא אינו נותן בך אמון.
בסופו של דבר, הוא מזיק לעצמו הרבה יותר מאשר הוא מזיק לאחרים, ועד שהוא לא יבין את זה ויחליט לטפל בעצמו - הוא ימשיך לסבול.
אני חושב שאתה צריך לראות את עצמך כצד הצודק, ולהתנהל בחכמה, כדי להשיג את האינטרסים שלך.
כל טוב.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה שמוליק
רוצה להבין26/12/2013שמוליק,
תודה על התגובה האמפתית והרגישה. שמרתי אותה ואני אחזור אליה ואקרא אותה כשארגיש שאני צריך להתעודד. בתגובה שלך הזכרת לי שלמרות הכאב והקשיים אני עדיין בסה"כ בן אדם טוב, שלפעמים יש לו כוונות טובות, גם כשאחרים לא רואים את זה, אפילו כשהם רואים את ההיפך. כל-כך קל לשכוח את זה כשנפגעים, ואז מתקשחים. אני רוצה להחזיר לך טובה, ולומר לך שאתה בן-אדם טוב ונדיב. עשית למישהו טוב על הלב היום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה נוספת לגבי אדרונקסעידן25/12/2013
שאלתי לפני מספר ימים לגבי אדרונקס, לקחתי היום והרגשתי יותר עירנית (לוקחת בשילוב הציפרלקס- ציפרלקס בלילה ואת האדרונקס בבוקר), לקחתי סה"כ 2 מ"ג אדרונקס והרעב שלי פשוט ירד(כאשר הציפרלקס עשה לי רעב מוגבר מאוד), אך הרגשתי קצת עלייה בחרדה, קושי לישון,לחץ בחזה, ואז שאלתי את עצמי אם האדרונקס עובד על מנגנון הנוראדרנלין(אדרנלין) והרי התקפי פאניקה וחרדה נובעים מעלייה חדה ברמות הנוראדנלין בגוף אם אינני טועה, אז איך יש פסיכיאטרים שנותנים אותה גם לחרדות וגם ראיתי שיש אתרים שרושמים את התרופה לדיכאון וחרדה? איך זה ייתכן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה נוספת לגבי אדרונקס - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור25/12/2013אדרונקס - עובד במנגנון של נוראדרנלין
בהחלט יכול להחמיר חרדה בהתחלה
יש להוסיף נוגדי חרדה לפעמים לזמן קצר, לפי הצורך..
בדר'כ תופעות לוואי זמניות..
יש להפחית קפה ולהימנע משימוש בממריצים..
כמו כן, מומלץ מעקב לחץ דם ודופק, אקג בקופ'ח לביקורת..
בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה האם תרופה נסיונית בתחוםתומר24/12/2013
הסכיזופרניה עלולה לגרום לנזק מוחי מעולם לא שמעתי קולות שהם סימן ברור לסכיזופרניה ובחמישה הימים האחרונים שמעתי פעמיים קולות זה הפחיד אותי מאוד והייתי יומיים בחרדות מה עושים וממה זה נגרם בארבע השנים האחרונות מעולם לא נתקלתי בתופעות כאלה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה האם תרופה נסיונית בתחום - תגובה
ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור25/12/2013שלום רב,
מהודעתך עולה כי אתה חווה פחד מתופעות שנתקלת בהן לאחרונה וחושש כי התופעות קשורות לסכיזופרניה. לא ניתן על סמך התיאור בלבד לאבחן ולקבוע באיזה תופעה מדובר. יתכן והחוויה קשורה לחרדה ולא מהווה סימן למחלה פסיכוטית (כגון סכיזופרניה) ולסירוגין יתכן שאכן מדובר בתסמין של מחלה זו. כדי לבצע אבחון נכון ובמידת הצורך להתאים טיפול, יש לפנות לבדיקה פרטנית אצל איש מקצוע. המודעות שלך לקיום הבעיה היא חשובה ומעלה סיכויים לשיפור המצב בעזרת הטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)