מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ייעוץ בנושא קשיי הסתגלותא'23/01/2014
שלום ד"ר.
לפני עשרה חודשים התגייסתי לצה"ל כלוחם בגבעתי, אחרי שלושה חודשים של סבל דכאון ומחשבות אובדניות, הפסיכיאטר הוציא אותי ליחידה פתוחה (כל יום הביתה), גם שם לא הסתדרתי ואחרי חצי שנה בצבא רציתי לצאת מהמסגרת שהקשתה עליי כ"כ.
ההורים לחצו והוחלט שלא אצא, נשארתי בתפקיד שלי ניסיתי לעשות חושבים עם עצמי למה אני לא מסתדר, הייתי למדריך קאוצ'ינג של עצמי, דאגתי שכל יום יהיה טוב יותר מהיום שעבר, לאט לאט התחלתי להשקיע את הזמן הרב שיש לי בבית בדברים כמו נגינה, ספורט, העשרה ושאר תחביבים, היום, כארבעה חודשים אחרי שלקחתי את עצמי בידיים אני מרגיש שאני באמת בן אדם אחר, אין בי ולו טיפה של דכאון או חרדה.
אני סוגר תקופה של כמעט שנה בצבא (11 חודשים) ואני מסכם את כל מה שעברתי במילה אחת: קשיי הסתגלות, כשהתגייסתי לטירונות קרבית לא ידעתי לאן אני נכנס ולא היו בי מספיק כוחות נפשיים לאכול את זה, ובגלל זה מצבי הנפשי הדרדר.
בכל אופן, אני שואף לחזור להיות לוחם, להתגבר על הקשיים ולהוכיח לעצמי שאני מסוגל כי יש בי תחושת פיספוס שלא תפוג אף פעם אלא אם כן אני יעשה מעשה גדול של אדם גדול ויאבק עם עצמי על המטרה להיות לוחם.
רציתי לשאול את דעתך בנושא, כי עם כל הרצון הטוב אני מרגיש שאני צריך ייעוץ שיחתי כי אני לא יודע עד כמה אני מסוגל במכה אחת לעזוב את הבית ל21 ימים, למי אני יכול לפנות? איך מתמודדים עם קשיי הסתגלות?
חשוב לי לציין שהפסיכיאטר שבמעקב אחריי ישתעשע לשמוע על התכנונים שלי ואני יעשה הכל בשביל להסביר לו שאני מאמין בעצמי שאני יוכל לעמוד בזה.
*הוצע לי טיפול תרופתי (ציפרלקס) אך לא באמת נטלתי את הכדורים.
תודה רבה ד"ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסיון לעזור
שמוליק24/01/2014שלום לך.
הדבר הכי חשוב הוא שתאמין בעצמך, ושתדע שאין שום מניעה שתצליח להגשים את שאיפתך להיות לוחם.
לא כל כך ברור האם אתה נמצא במעקב אצל פסיכיאטר צבאי או אצל פסיכיאטר מחוץ למסגרת הצבאית, והאם אתה מקבל או שקיבלת טיפול באמצעות שיחות.
בין כך ובין כך, מי שאומר את המילה האחרונה בעניין הוא פסיכיאטר מטעם הצבא. על כל פנים, גם פסיכיאטר שלא שייך למסגרת הצבאית שיכול לתת מעקב יותר מסודר על פי הצורך, יכול לתת חוות דעת מקצועית עדכנית, וזו יכולה להשפיע על דעתו של הפסיכיאטר הצבאי.
אם אתה מרגיש צורך בטיפול בשיוחת - לך על זה בין אם זה ניתן במסגרת הצבא ובין אם לא. זה בוודאי יעזור, וגם המטפל יוכל לתת חוות דעת.
מקווה שעזרתי, ובכל אופן שיהיה בהצלחה.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשרות
סוזי26/01/2014היי,
למיטב ידיעתי שילוב של מריחואנה עם תרופות פסיכיאטריות הוא לא מומלץ.
האם נתת מספיק הזדמנות לתרופות חלופיות לדכאון? אם לא, הייתי ממליצה לך להתייעץ עם פסיכיאטר לגבי החלפת התרופה.
שימוש במריחואנה יוצר תחושת ''היי'' ולכן אני מבינה אותך כשאתה אומר שהיא נותנת לך להנות מכל דבר כמעט. באופן כללי, בחיים, לא כל דבר הוא כיף (ולא כל דבר שעושים/צריך לעשות צריך להיות כיף).
הייתי ממליצה לך לנסות להתמקד בנוסף ללימודים ולעבודה גם בדברים שמעניינים אותך, מפרים אותך ועושים לך כיף (תחביבים, טיולים בטבע, מוזיקה וכו') ולגלות מחדש את הכוחות שיש בך.
יתכן כמובן שצריך לטפל תרופתית בדכאון שלך. בנוסף לזה, אני מזמינה אותך לקרוא באינטרנט על דכאון, חוויות של אנשים, קומיקאים שמדברים על הדכאון, כדי לראות שאתה לא לבד ולקבל מבט על על הדכאון והחיים בכלל.
וכמו שאמר חברי מלמעלה, טיפול רגשי יכול מאוד לעזור.
טיפול פסיכולוגי מוזל (לא באופן פרטי) אפשר לקבל דרך הקופה שלך. הבעיה שזה לא חינמי, אתה לא יכול לבחור את המטפל וישנה רשימת המתנה.
בשביל לברר היכן אתה יכול לקבל טיפול פסיכולוגי תבדוק בגוגל על עמותות של בריאות הנפש. אלו וודאי יוכלו לייעץ לך יותר על האפשרויות שלך.
בהצלחה,
סוזי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוכמו ששמוליק אמר
סוזי26/01/2014תאמין בעצמך. אל תתרגש מאנשי מפתח במערכת, פסיכיאטרים ומפקדים שיכולים בקלות, מחוסר רגישות או ידע לבטל את שאיפותייך ויכולותייך. ובכל אופן, תמיד תשאל מה ההערכה שלהם לגבייך, ותשאל את עצמך אם זה באמת נכון לגבייך או לא ואיך ניתן להתמודד עם זה הלאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום סוזי
שמוליק26/01/2014שלום סוזי.
אני שאת כותבת לאחרונה הרבה תגובות, וכל הכבוד על האיכפתיות :-).
מעניין אותי לדעת מה הביא אותך לפורום.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי!
סוזי26/01/2014היי שוב, תודה:) אני נהנית לראות את התגובות שלך.
הגעתי משיטוט בגוגל והתחלתי להגיב פה אחרי שראיתי שאתה מסייע. לפני זה לא הייתי חושבת להגיב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהתעלם
סוזי26/01/2014היי,
תתעלם מהתגובה הקודמת שלי שלא הייתה מיועדת לך.
קודם כל, כל הכבוד שלך שהתעלית על עצמך, ועל המסוגלות והכוח ללוות את עצמך בתהליך לא קל. זה אומר הרבה על אופי של אדם ואין ספק שאתה ממוקם טוב.
לגבי שינוי מתכונת לקרבי, תשאל את עצמך האם במצבך היום ולאחר השינוי האישי שעברת בפנים ומחוץ לצבא, אתה רוצה לנסות להתמודד עם המתכונת החדשה על מה שהיא כוללת. העדרות מהבית, אינטנסיביות מסויימת וכל מה שנכלל.
פה גם נכללת השאלה של להיות לוחם, עד כמה זה משמעותי לך. יכול להיות שזה לא יתאים לך ותוכל לתרום בדרכים אחרות.
את קשיי ההסתגלות שלך והעובדה שהתגברת בעצמך והגעת לאן שהגעת אף אחד לא יקח ממך ואת הכלים שרכשת בתקופת ההסתגלות תוכל לנצל לאתגרים נוספים בחיים.
בהצלחה וכל הכבוד,
סוזי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טרנקסלנועם23/01/2014
שלום,
אני סטודנט, לוקח ציפרלקס 20 מ"ג וקונצרטה 90 מ"ג.
מאז התיכון (עוד הרבה לפני שלקחתי קונצרטה וציפרלקס) אני לא מסוגל להרדם לילה לפני מבחן חשוב ואני לוקח 10 מ"ג טרנקסל ונרדם. זה קורה פעם-פעמיים בחצי שנה. כמובן שניסיתי כל מיני שיטות טבעיות, פרחי באך רגיעונים וכו', שלא עזרו כלל. גם 5 מ"ג טרנקסל פחות אפקטיבי. ניסיתי גם נובמון אבל השינה פחות טובה. הסיבה לחוסר ההרדמות אינה הקונצרטה והציפרלקס, משום שהתופעה קיימת עוד הרבה לפני תחילת השימוש בהן. אולי היא מחמירה, אבל זה לא משנה - כך או כך בלי טרנקסל, אשכב ער כל הלילה.
שאלתי היא כמה שעות מרגע נטילת הטרנקסל הכדור עדיין מטשטש ופוגם ביכולותיי במבחן? האם 8-10 שעות מספיקות שתעבור רוב ההשפעה המטשטשת?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טרנקסל - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור29/01/2014תיאורתית , זמן מחצית החיים של טרנסקל, Dipotassium clorazepate.
30 -50 שעות.
מאוד אינדיבידואלי בהשפעה, תלוי בפעילות הכבד.
לזכור, אלכוהול יכול לסכן חיים בשילוב עם הנ''ל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- aaddd.23/01/2014
שלום דוקטור
לפי ניסיונך השאלה לגבי היכולת של ה - כדור לוסטרל של חברת פייזר
בטיפול בדיכאון עמיד, וחרדות חברתיות ואחרים .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר aaddd - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור23/01/2014מעולה !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת תרופה באופן חלקי על דעת עצמיסוזי22/01/2014
שלום רב,
לפני מספר שנים אובחנתי כסכיזופרנית.
הסיבה שאני לא מתייעצת עם המטפל שלי היא כי אני חוששת מהפסקת הטיפול אצלו, מהסיבות שאפרט כאן:
בשנים הראשונות לאחר האבחנה החלפתי 3 סוגי תרופות. בשימוש בתרופה הראשונה כבר נעלמו כל הסימנים החיוביים ונשארתי עם הסימנים השליליים שהשתפרו בקצב מאוד איטי ובאופן מועט. לפני חצי שנה בערך רשם לי המטפל קלוזפין. המינון עלה בהדרגה ל-150 מ''ג. עד אז, לאחר זמן הסתגלות של יומיים ובהנחה וישנתי שנת לילה מלאה, כמעט ולא הייתה עייפות/חולשה ביום שלאחריו. בגלל שרציתי להגביר את ההשפעה, מתוך הבנה שזה מינון נמוך יחסית, עליתי ל-200 ו-250, בשניהם הרגשתי תשישות וחולשת שרירים ממשית לאורך רוב או כל היום, ובין השאר, אני מניחה שגם בשל המצב הפיזי, התפקוד הקוגנטיבי שלי (חוויה רגשית, אינטליגנציה רגשית, מחשבות, נפח שיחה, והיחסים החברתיים) היה בשפל.
לאחר 4 חודשים לערך ובצמוד לנטילת המינונים הגבוהים שמתי לב שהתפקוד שלי משתפר מאוד (בעיקר בימים בהם לא נטלתי את התרופה).
יום אחד שכחתי לקחת כדור וגיליתי שמלבד רעננות גם היכולות שלי השתפרו.
במקביל בזמן הזה (לפני חודשיים-שלושה) התחלתי לעבוד במשרה חלקית. מתוך פחד להגיע מנוטרלת למקום העבודה, ובכך להשאר מאחור בכל הקשור לאינטראקציה חברתית ותפקוד – התחלתי לדלג על כדורים ויצא שלקחתי את התרופה 3 ימים בשבוע. מצד אחד, התפקוד שלי שהשתפר ירד שוב. מצד שני, כמעט באופן גורף, בימים בהם עבדתי, הייתי פעילה, מעורבת, חושבת ומתקשרת – היכולות שלי השתפרו, המחשבה, השיחה, המוטיבציה, הרגשות. ובימים בהם נשארתי בבית הם לא נעלמו לגמרי אבל היו ב-40% בערך.
ניסיתי לרדת חזרה ל-150 מ''ג שבעבר לא הפכו אותי לחלשה ועייפה במהלך היום, אבל בפעם הזו המינון השפיע לרעה כמו המינונים הגבוהים.
מזה מספר שבועות ומאז שעליתי על ה*טריק* ירדתי לכדור-שניים בשבוע ובשבועיים האחרונים לא נטלתי את התרופה. מצד שני, אני עדיין עובדת, בעבודה שנותנת לי משמעות ומרגישה שיפור הדרגתי.
שאלותי הן:
מה הסכנה בנטילת התרופה חצי מהשבוע?
מה הסכנה בוויתור על תרופות?
האם מומלץ לא לקחת את הסיכון שיחזרו הסימנים החיוביים, זאת למרות שאני מרגישה שיפור בחיי שבא בעקבות עלייה בתפקוד?
אני מתארת לעצמי שאם אני לוקחת את התרופה בצורה חלקית, אני לא נותנת לגוף אפשרות להסתגל לתופעות לוואי. מצד שני קראתי שבקלוזפין, יכולים לעבור חודשים רבים עד שתופעות הלוואי עוברות וקשה לי לתפקד מכל הבחינות כשאני נוטלת אותה.
אני לא יודעת איך התרופה עובדת, נטלתי אותה בערך 4-5 חודשים וחשתי שיפור, לאחריו התחלתי לעבוד ומצבי המשיך להשתפר גם אחרי שהפסקתי לקחת אותה. האם השיפור הוא השפעה של התרופה שתפוג עם הזמן (ובמצב כזה אולי כדאי לחזור למינון הנמוך ביותר ולעלות בהדרגה) או שאני יכולה לוותר על התרופה ולחזור לתרופה ישנה שאין לה השפעה על הסימנים השליליים וכמובן להמשיך עם מקום העבודה?
תודה רבה,
שלומית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
שמוליק22/01/2014שלום שלומית.
"תסמינים שליליים" הוא לא ההסבר היחידי האפשרי לתופעות של עייפות וקשיי תיפקוד. יכול להיות שהתופעות האלו הן תופעות לוואי של התרופה האנטי-פסיכוטית שאת בוודאי מקבלת אם אובחנת בסכיזופרניה.
צריך אולי להבין טוב יותר ממה נובעת סכיזופרניה ומחלות נפש בכלל ומה התפקיד של התרופות הפסיכיאטריות בכלל ושל תרופות אנטי-פסיכוטיות בפרט.
סכיזופרניה ושאר מחלות הנפש נגרמות מארבעה מרכיבים: ביולגי (חוסר איזון כימי), ריגשי, סביבתי, וגופני-פיסי.
התרופות אמורות לטפל אך ורק במרכיב של חוסר איזון כימי במוח, ולא באף אחד מהמרכיבים האחרים של המחלה. מסיבה זו כולם מודים שטיפול המבוסס רק על תרופות אינו מספיק יעיל.
המרכיב הריגשי של המחלה, פירושו שהמטופל חווה בעבר ואולי חווה גם בהווה חוויה לא נעימה שגורמת להקנה במצב הרוח. טיפול במרכיב הזה של המחלה הוא ממש לא ע"י תרופות.
אני אישית מאמין, ובכך אני חולק על נגישה הרווחת של הפסיכיאטריה, שחוסר האיזון הכימי במוח הוא תוצר של שאר המרכיבים של המחלה ואינו מרכיב בבעייה העומד בפני עצמו. אין שום הוכחה לא לכאן ולא לכאן, אולם ישנן מקרים (אני אחד מהם), שמראים שטיפול מספיק טוב במרכיב הריגשי של הבעייה יכול לבטל לגמרי את הצורך בטיפול תרופתי.
הפחתת מינונים או הפסקה עלולה להחמיר את המצב, אך מאידך, אם העייפות וקשיי התיפקוד הם תופעות לוואי של התרופות ולא צסמינים שליליים, אז תהיה הקלה משמעותית ביכולת לתפקד.
העבודה שנותנת לך משמעות, ובוודאי שמשפרת את מצב הרוח שלך היא בהחלט עוזרת לך ויכול להיות אפילו יותר מהתרופות.
ניתן לעשות אי אילו צעדים שיקטינו את הסיכון. אם את נמצאת בטיפול בשיחות, אז ניתן לסמוך על המטפל שבמקרה של החמרה במצב הוא יזהה את ההתדרדרות במצב כבר בהתחלה, וימליץ על העלאת המינון, ויוכל למנוע אישפוז נוסף.
בנוסף לכך, אני רוצה לזרוק לאוייר שאלה שבוודאי לא תמצא כל כך חן בעיניי הרופאים של הפורום, אבל בכל זאת. אם יהיה עוד אישפוז, אז מה???
אחרי ארבעה אישפוזים, אם יהיה לי עוד אחד, זה ממש לא סוף העולם. אני ממש לא חושש מעוד אישפוז. אני בטוח שאני די מהר חוזר לעצמי כאילו לא קרה כלום. בין האישפוז הראשון לשני עברו 11 שנים, שבהם בזכות הפסקת הטיפול התרופתי יכולתי לתפקד בשנים האלו. נניח שהייתי לוקח תרופות ולא מתפקד, ובכך האישפוז השני היה נמנע, האם זה היה טוב? אני חושב שלא, ולא רק זה, אני חושב שבדיעבד ההתמודדות עם האישפוז בסופו של דבר עשתה לי טוב.
בשורה התחתונה, אחרי הבנה של המציאות, עשי מה שנראה לך טוב. את אינך חייבת לקחת תרופות ומותר לך להוריד מינונים. יכול להיות שכדאי לך להגיד את זה לרופא המטפל ולהמשיך בטיפול בשיוחת בלבד, ואם זה לא מוצא חן בעיניו, את יכולה פשוט להחליף מטפל.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבוקר טוב
סוזי22/01/2014שמוליק תודה רבה,
למרות שלא קיבלתי תשובה על עיקר השאלות הקשורות לתרופה שמחתי לשמוע על ניסיונך האישי. במקרה שלי, לדעתי, עקב מספר חודשים של פסיכוזות לאחר ההתפרצות בהן לא טופלתי נגרם לי נזק קוגנטיבי ממשי. לפניו הייתי אדם מתפקד, רגיש ועוד ועוד, אמנם חרדתי אבל מלא בחיים. והיום במשך כמה שנים לא מוצפת רגשית ולא חרדתית אבל גם לא ראיתי זכר לאדם שהייתי בעבר. אחרי כמה חודשים של שימוש בתרופה וחזרה לעבודה ראיתי שיפור ניכר. אני משתדלת להיות בטוחה במצב עד כמה שאפשר. כמו כן, אמנם היו חוויות רגשיות מאוד קשות שקדמו להתפרצות אבל במשך שנים לאחר מכן חייתי בקקון מוגן בביתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטו והשמנהאלעד22/01/2014
אני לוקח אסטו 5 מ"ג במשך שנה , במהלך השנה עליתי כ20 ק"ג
אני מחפש להחליף תרופה לתרופה אשר פחות גורמת להשמנה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסטו והשמנה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור23/01/2014ראשית ממליץ לבדוק את נושא ההורמונים בדם, טסטוסטרון, FSH LH
TSH וכו..
לאחר שנשלל בעיה גופנית, ניתן לשקול שינוי טיפול..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר מאיקסל לאפקסור?רוי20/01/2014
הבנתי שאם לוקחים שני תרופות אלו במקביל יכולה להיות תסמונת סרוטונין. לכן כיצד ניתן לבצע מעבר מתרופה לתרופה? האם לוותר על החפיפה בינהם כלומר פשוט להפסיק יום אחד עם איקסל ולמחורת לעבור לאפקסור?האם יש צרוך להוריד מינון בהדרגה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר מאיקסל לאפקסור? - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור23/01/2014חובה מעקב רופא מסודר
יש ראשיתלרדת במינון תרופה נוכחית בהדרגה עד כמעט הפסקה
הפסקה
יום אחרי התחלת תרופה חדשה..
מאוד תלוי במטפל וניסיונו, מצב קליני, גורמי דחק ועוד..
בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הוספת אדרונקס לאיקסלרוי20/01/2014
אני לוקח איקסל אך למרות שהוא נחשב לכדור מעורר יחסית אני מרגיש עייפות. האם הוספת אדרונקס עשוייה לעזור? האם בכלל מותר לשלב בין תרופות אלו?
אל תמליצו לי על וולבוטרין חושב לציין שניסיתי לקחת בעבר וולבטורין אבל אליו הייתי אלרגי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוספת אדרונקס לאיקסל - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור23/01/2014לא מומלץ הוספת אדרנקס, סכנה גבוה מדי לתופעות לוואי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקף חדרהמעיין19/01/2014
שלום רב, בהריון שבוע 8. עקב התקף חדרה שעברתי לקחתי על דעת עצמי שלשום כדור סרוקסט אחד בלבד 20 מ"ג. האם יש צורך לעשןת אקו לב לעובר עקב כדור אחד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקף חדרה - תגובה
ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור23/01/2014שלום רב,
ככל הנראה ובהתאם למחקרים שקיימים בתחום, הסיכוי להתפתחות מומים לבבים אצל עוברים שאמהותיהם נוטלות טיפול בנוגדי דיכאון אינו עולה או לפחות אינו גבוה באופן משמעותי מזה של העוברים שאמותיהם לא נוטלות את הטיפול.
חשוב לציין כי במידה ואת סובלת מחרדה / התקפי חרדה רצוי לפנות ליעוץ מקצועי מאחר ומצב נפשי לא מאוזן, מלבד המצוקה שאת חווה, עלולות להיות גם השלכות על מהלך ההיריון ורצוי ונכון לתת לכך התייחסות ובמידת הצורך לקבל את הטיפול המתאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריטלין אחד אחרי השנייריב19/01/2014
שלום רב,
במידה ואדם נוטל 2 מנות ריטלין ביום של שחרור רגיל, 15 מ"ג כל מנה (כלומר כדור וחצי פעמיים ביום)
אחרי כמה זמן מנטילת המנה הראשונה אפשר ליטול את השניה?
אמנם אומרים שריטלין משפיע בשחרור רגיל כ4 שעות, אבל סביר להניח שזה לא מדע מדוייק, כי אין לגוף טיימר, אלא הכל אומדן. ואולי אצל אחד זה לוקח 6 שעות?
ואז יש חשש שבינתיים יצטבר בגוף מינון מסוכן של 30 מ"ג במכה?
אז תוך כמה זמן אפשר ליטול עוד מנה בלי חשש סכנה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריטלין אחד אחרי השני - תגובה
במידה ומדובר באדם בריא ללא מחלות רקע כרוניות ובמידה והטיפול בריטלין במינון הנ"ל הוא על פי המלצת הרופא המטפל , אין סכנה בנטילת שתי המנות של 15 מ"ג פעמיים ביום בהפרש של 4 שעות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלטרנטיבה?גד19/01/2014
במקרה שלאדם יש רגישות מסוימת לתרופות שמפשיעות על סרוטונין. הגוף שלו רגיש יותר מהממוצע לתופעות הלוואי של תרופות ssri. האם יש משפחת תרופות אחרת שיעילה גם כנגד חרדה וגם כנגד דיכאון והגוף עשוי להיות פחות רגיש לתופעות הלוואי שלה? אם קיימת מדוע תמיד מעדיפים את הssri?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וגם
גד19/01/2014הכוונה גם לתרופות הsnri שהן ssri בחלקן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש אלטרנטיבה של הגישה הטיפולית
שמוליק19/01/2014שלום גד.
לדעתי, הנחתך שאתה חייב לקחת תרופות היא לא נכונה. יכול להיות שאפשר גם בלעדיהן.
התרופות נועדו כדי לטפל במרכיב של חוסר איזון כימי במוח, ולא באף אחד מהמרכיבים האחרים של הבעייה.
טיפול מספיק טוב במרכיב הריגשי של הבעייה יכול לבטל את הצורך בתרופות לגמרי.
אני מציע לך להשקיע את עיקר המאמצים בחשיבה על טיפול טוב יותר במרכיב הריגשי של הבעייה. יכול להיות שגם אתה תגיע למצב טוב שלא תצטרך את התרופות.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצותטלי18/01/2014
שלום רב. יש לי שאלה דחופה . הבן שלי בן 13 וחצי עם PDD בתפקוד גבוה. בתקופה האחרונה מתעסק עם אוסף משונה של צילומי כפות ידיים ורגליים של מכרים וחברים קרובים וגם של זרים. מבקש ומטריד את כל מי שרק יכול שישלח לו צילומים ולא משנה שיש לו כבר המון באוסף. דיברנו והסברנו שזה לא מתאים לעשות זאת ואף החרמנו את המחשב והטלפון לתקופה מוגבלת כדי שיפנים את חומרת העניין ואת הרצינות שלנו. הצרה שזה חזק ממנו ואי אפשר להסביר מדוע כי ברגע שהוא מקבל את המחשב או הנייד לשעה מיד הוא מתעסק בכך שוב בלי פחד או חרטה ולא מבין שזה אסור. האם יש לכך קונוטציה מינית או סיפוק איזשהו צורך מיני? ברור שחייבים עזרה מקצועית פיכיאטרית אך כרגע לא ממש מוצאים. בבקשה חוות דעת . תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה.. למה..
סוזי23/01/2014למה בדיוק העיסוק שלו בכפות ידיים/רגליים של מכרים הוא פסול? ואם אפשר לשאול האם בכלל יש משהו מלבד העיסוק עצמו שגורם לך לחשוד שמדובר בעיסוק מיני? (וגם אם כן, אז מה? הוא פוגע במישהו?)
האם העיסוק הנ''ל מסב לו נזקים אישיים/חברתיים/התפתחותיים? האם אנשים מתרחקים ממנו או האם זו רק הרתיעה שלכם מחדירה שכזו מצד בנכם לחיי הסובבים אותו. איך הוא מבחינה תקשורתית ומבחינת היכולות החברתיות? האם הוא מסביר מדוע הוא מעוניין בתמונות מכל האנשים שהוא פוגש (לכם או לסובבים)? ולמה העיסוק הזה משמעותי לו?
אולי התמונות של האיברים הן אמצעי שלו להרגיש קרוב ומחובר לאנשים, למצוא מכנה משותף איתם, לגעת בצורה פחות תקשורתית בשונות (הפיזית) בין האנשים ובכך לגשר במעט על הפער בינו האוטיסט לבין האדם ''הנורמטיבי''. אולי דווקא בגלל שזה מאוד אישי זה מאפשר אצלו איזו קרבה לסובבים שלא מתאפשרת עקב כשל בתקשורת הבינאישית.
אם הוא פונה לזרים אותם רק פגש בבקשה לקבל את תמונותיהם, יתכן שהוא מרגיש נחות מולם ומנסה להחזיר את המצב לטובתו על ידי ''קירוב כפוי'' של האדם (כשהוא מבקש מהזר להחשף כך בפניו). יכול להיות שאנשים שונים, מתוך אי נעימות וחוסר רצון לפגוע, נעתרים לבקשתו ונותנים לו גישה לפרטים האישיים האלו, אך אתם דואגים שאותם אנשים ''מסמנים'' אותו כחריג ושצורת האינטרקציה הזו עם אנשים זרים היא לא הדרך בה עליו ללכת.
אני חייבת לומר, שאם חברה שלי הייתה מבקשת ממני תמונות ידיים ורגליים זה היה מרגיש לי מעט מוזר ובהחלט אישי, אבל לא חריג במיוחד. אני לא יודעת מה התגובות של ילדים בני 13 לעניין ומה הוא משדר ואיך זה פוגע או לא פוגע בו.
בלי לשנות הרבה, במידה וצדקתי לגבי החששות שלכם, הדבר היחידי שהייתי עושה הוא ליצור סיפור תירוץ טוב לסיבה בגינה בנכם מעוניין בתמונות האלו. שהוא עושה עבודת אומנות, שהוא מתעניין מאוד בפיזיולוגיה של כפות הידיים והרגליים, או דברים פשוטים מזה. ברגע שתצרו סיפור, תציעו לבנכם לומר את הסיפור הזה על מנת לקבל יותר שיתוף פעולה מאנשים אחרים.
קיום תירוץ לא יסמן אותו כחריג בעיני אחרים מצד אחד, מצד שני יאפשר גישה לחיים האישיים של אנשים אחרים בה הוא בעמדת כוח. (הכוונה בעמדת כוח היא שהוא יוצר סוג של אינטימיות והוא נהנה מהקרבה הזו לאדם (חבר או זר) שאולי לא היתה מתאפשרת אחרת).
אני לא יודעת אם במקביל יש צורך להציב לו גבול גמיש ולהגביל אותו בכמות האנשים אליהם הוא פונה. אולי לנסות להסביר לו שצילומים של כפות הרגליים והידיים הם דבר אישי לחלק מהאנשים?
בכללי, אני חושבת שחשוב להבין מה הוא מקבל מכל העיסוק הזה הכולל בתוכו את האינטרקציה הנלווית לאנשים השונים.
עם זאת, יש מצב שדיברתי שטויות, באופן חלקי או מלא.
בהצלחה,
סוזי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמו כן,
סוזי23/01/2014כמו כן, ושוב, יתכן שאני טועה לגבי זה, אבל אולי אפשר להסביר לבנכם (רק במידת הצורך) כי רצוי לבקש תמונות מאנשים שקרובים אליך כי אנשים זרים שלא מכירים אותו יכולים להיות יותר רגישים לפרטיות שלהם בחייהם האישים - זאת במטרה למנוע דפוס התנהגות ביצירת קשר והתיידדות *מעוותת* שכזו שעלולה להביא לתוצאה ההפוכה מצד האדם השני שמרגיש שמכניסים אותו למצב קרבה כפוי וגורם להתרחקות ולמגננה. במקביל לנסות להבין את הצרכים שלו בקשרים עם אנשים ולתת לו כלים על מנת להשיגם.
בהצלחה,
סוזי
שמוליק, יש לך איזה רעיון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש רעיון
שמוליק24/01/2014שלום סוזי.
בעצם זה שכתבת תגובה אמפתית, אני מניח שעזרת לטלי, אפילו אם העלית השערות שאינן נכונות.
אבל בגדול אני חושב שמה שכתבת יכול להיות נכון.
אם יש לי איזה רעיון מה לומר, אז זה בזכותך :-).
ההגדרה של הפרעה הפשית היא התנהגות שגרתית שחורגת מהנורמות החברתיות ושגורמת לסבל או לאדם עצמו או לסביבתו.
צילום כפות ידיים וכפות רגליים של אנשים אחרים היא בהחלט התנהגות שחורגת מהנורמות.
אני מניח שההתנהגות הזו איננה גורמת לסבל לילד עצמו, אך כנראה שהיא גורמת סבל לסביבה.
שתי דרכים עומדות לפנינו: האחת היא למנוע את ההתנהגות הזו, והשנייה היא לדאוג שהתנהגות הזו לא תפגע בסביבה, והדרכים אינן בהכרח סותרות זו את זו, אלא יכולות להשלים.
בין כך ובין כך, צריך להבין את הצורך של הילד בצילום כפות הידיים וכפות הרגליים. יכול להיות שניתן לספק את הצורך הריגשי הזה בדרכים אחרות. עם זאת, ההבנה הזו יכולה לתת לגיטימציה להתנהגות הזו, ואז צריך למצוא דרכים להשיג את המטרה מבלי לפגוע בסביבה. רעיון "קיצוני" לדרך לגיטימית כזו היא למשל ע"י בקשת רשות (ואפילו מאנשים זרים). קרוב לוודאי שבקשה שכזו לא תזכה למענה נרחב, ובמיוחד כשמדובר באשים זרים, אך בכך, אין פגיעה בסביבה; מי שלא נותן הסכמה - מניחים לו.
אין לי רעיון איזו צורך ריגשי הצילום הזה מספק. ההשערות שהעלית יכולות להיות נכונות. צריך לבדוק את זה עם הילד עצמו...
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפרלקס ודופקעידן18/01/2014
התחלתי לקחת SSRI מסוג ציפרלקס לפני כחודש, שמתי לב כאשר אני משתמשת בשעון דופק באימוני אירובי שהדופק מנוחה בעמידה שלי קפץ בסביבות של 20 פעימות בדקה, האם זה תקין? האם הציפרלקס מעלה את הדופק? זה לא מסוכן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפרלקס ודופק - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור23/01/2014לא תקין , לא מתאים לציפראלקס
מומלץ בירור גופני - רופא משפחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביקור רופא פסיכיאטר דרך סקייפאליאנה17/01/2014
לרופאים שלום
אני תושבת ארה"ב אני צריכה מרשם לסוליאן, מצאתי דרך לייבא אותו מקנדה.
רק שאני צריכה מרשם.
האם יש דרך להתראיין אצל פסיכיאטר דרך הסקייפ על מנת לקבל את המרשם.
בתשלום כמובן.
היות והתרופה אינה מוכרת בארה"ב אני חוווה קצת קשיים.
אבל מבחינה רפואית כבעלת הפרעה סכיזואפקטיבית אני מאוזנת.
אודה על כל המלצה או עצה שלכם.
תודה רבה .
בברכה
אליאנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מישהו נפגש עם פסיכיאטר דרך הסקייפ?
אליאנה23/01/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויאפקס XR 75 מ"גחזי17/01/2014
שלום, לאחר שנה של שימוש והטבה משמעותית ושינוי בחיים לטובה,
החלטתי להפסיק בהדרגה את הטיפול התרופתי.
אני מעוניין לרדת לחצי כדור בהדרגה ולאחר כחודש להפסיקו.
כתוב שאסור לחצות את הכדור מדוע? ניסיתי וזה אפשרי בניגוד לכדורים אחרים.
ישנו כדור של 37.5 מ"ג אך הוא לא XR והרגיל עשה לי תופעות לוואי.
כיצד אנהג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויאפקס XR 75 מ"ג - תגובה
חציית התכשיר XR פוגעת בשלמות המעטפת שלו , זאת שאחראית על השחרור האיטי של החומר הפעיל וכך למעשה הופכת אותו לתכשיר רגיל (לא XR).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש תרופה של חברה אחרתXR בחצי מינון?
חזי23/01/2014ואם לא כיצד אפסיק בהדרגה את הטיפול שאינני זקוק לו יותר גם לפי רופא המשפחה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר התיחסות של ד"ר דוידאור והשאר?
חזי24/01/2014תודה מראש ושבת שלום לכולם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוקפץ
חזי27/01/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיחס יחס יחס יחס יחס יחס יחס יחס יחס
חזי02/02/2014תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעד כמה שזכור לי יש דבר כזה
שמוליק02/02/2014שלום חזי.
צר לי על כך שלא קיבלת תשובה מאחד מרופאי הפורום. זו תופעה נדירה. בדרך כלל עונים, ובמיוחד אם השאלה היא עניינית ומכבדת.
עד כמה שזכור לי, יש כדורים במינון של 37.5 מ"ג.
על כל פנים, אני לקחתי ויאפקס, במינון של 225 מ"ג ליום, ועד כמה שזכור לי זה היה XR, ועם שיפור מצב הרוח המינון ירד. כשהוחלט להפסיק את התרופה לגמרי, זה היה ממינון של 75 מ"ג ליום. כנראה שניתן להפסיק לגמרי ממינון של 75 מ"ג ליום, ואפשר אולי גם לנסות לחצות את הכדור. בזמן שהייתי מקבל מינון של 225 מ"ג ליום. הייתי מקבל כדורים של 150 מ"ג והייתי צריך לקחת בכל יום כדו וחצי, כך שחציתי כדור של 150 מ"ג.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיני מבין ההתנהלות הלא מכובדת הנ"ל
חזי03/02/2014של דילוג על אדם משל הוא עלה נידף. בושה וחרפה!
תודה לך שמוליק על תגובתך הנסיונית. יום מעולה לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למיקטל ונדודי שינהגיא16/01/2014
מזה כמה שבועות התחלתי לקחת למיקטל,ונדודי השינה הכרוניים שלי החריפו מאוד מאז.
בתופעות הלוואי כתוב שעלולים להופיע נדודי שינה.
אז אני לא מבין את ההגיון של הרופא,שלא רוצה להחליף את התרופה למשהו אחר,אולי מתאים לי קלונקס?!-אבל הרופא לא רוצה להחליף לי לקלונקס!.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון,לאחר לילה קודם ללא שינה
גיא17/01/2014אז בלילה האחרון השתפרה בצורה ניכרת איכות השינה.
אז אולי הרופא בכ"ז יודע את עבודתו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמיקטל ונדודי שינה - תגובה
בדרך כלל למיקטל לא גורם לקשיי שינה ולא מחריף את המצב הקיים, לכן יתכן מאוד שהחמרה בנדודי שינה לא קשורה לטיפול בלמיקטל אלא מדובר בצירוף מקרים. מהודעתך עולה כי השיקולים של הרופא המטפל לא ברורים לך ולכן, מאוד מומלץ ורצוי להתייעץ איתו מחדש הן כדי להבהיר בפניו באופן יותר מדוייק את המצב שלך ולקבל החלטות בנוגע להמשך הטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)