מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפסקה של ssri אחרי שניםfhg04/01/2014
האם לאחר שמטופלים בתרופה ממשפחת ssri במשך שנים ואז מפסיקים לקחת אותה אפילו בצורה איטית והדרגתית. האם יכול להיות שהגוף התרגל לתרופה וכעת יהיה לו קשה ליצור איזון כימי במוח באופן עצמאי ללא התרופה. וכתוצאה מכך המוח ייכנס לסוג של ''טראומה'' כי הרי הוא רגיל במשך שנים לתרופה וכעת עליו ליצור איזון כימי בכוחות עצמו .ואז אותו אדם עשוי להיכנס לחרדות ודיכאונות עוצמתיות יותר מן הישנות של המחלה המקורית? כמה זמן לוקח לגוף ליצור איזון מחדש בכוחות עצמו? האן תהליך זה עשוי להיות ממושך ולהתמשך חודשים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקה של ssri אחרי שנים - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור05/01/2014באופן תיאורתי, לאחר הפסקה של טיפול, במיוחד לאחר זמן רב, חזרה לשימוש לאחר הפסקה, ייתכן מוהתגובה תיהיה פחותה, רבות בגלל תגובה ביולוגית מופחתת.. שינוי מולקולרי ברמת התא שפחות מגיב, לכן לפעמים יש צורך לשנות תרופה או משפחה, לדוגמה , SSRI אחר או מעבר ל SNRI ...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עייפות מצטברת?fhg04/01/2014
אני מטופל מזה כשנה וחצי בציפרלקס 10 מ''ג. בתחילת הטיפול הכדור לא גרם אצלי לעייפות. אך ככל שהחודשים עברו והמשכתי לקחת אותו יותר זמן לאט לאט ובהדרגה התחלתי להרגיש תופעה של עייפות שהולכת ומתחזקת. כעת הגעתי למצב שבשבועות האחרונים אני ממש מרגיש חולשה חזקה ועייפות.
נניח לרגע שתופעת העייפות נובעת מהכדור ולא מגורם אחר. האם יכול להיות שהכדור פוגע לי באופן מצטבר בתפקוד בלוטת התריס או בתפקוד של אחת מהמערכות בגוף. וכתוצאה מזה אני נהיה עייף בצורה הדרגתית. כלומר פגיעה מצטברת בעקבות הטיפול שרק יחמיר אם אמשיך בטיפול? כיצד אפשר לטפל במקרים כאלו? אני לא רוצה לוותר על הטיפול התרופתי שעוזר לי אבל מצד שני העייפות ממש בלתי נסבלת. (בהנחה שהעייפות אכן נובעת מהכדור ולא מגורם אחר)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עייפות מצטברת? - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור05/01/2014ציפראלקס, באופן תיאורתי, יכול להוריד פעילות דופאמין וכן לדכא הפרשת הורמונים , במיוחד LH FSH , ירידה של טסטוסטרון, עליה במשקל ועייפות ..
יש לעשות בדיקות דם ולברר את הנ''ל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלטפל במרכיב הריגשי
שמוליק05/01/2014שלום לך.
על פי התיאור שלך, אני מבין שאתה משוכנע שהציפרלקס עוזר לך מצד אחד, אבל תופעת הלוואי שלו של עייפות מפריעה לך.
הטיפול התרופתי נועד, כפי שאתה בעמצך כבר מבין, לטפל במרכיב של חוסר האיזון הכימי במוח. אין לטיפול התרופתי שום מטרה אחרת. חוסר האיזון הכימי במוח הוא רק אחד מהמרכיבים של הבעייה. מהסיבה הזו טיפול המבוסס על תרופות בלבד אינו מספיק יעיל.
יכול להיות שאתה לא מקבל טיפול במרכיב הריגשי בכלל, או שאתה מקבל אבל הוא יכול להיות טוב יותר. טיפול מספיק טוב במרכיב הריגשי יכול לבטל את הצורך בתרופה לגמרי. ישנם אנשים שעברו את הבדיקה של הנוירוטרנסמיטורים (שנעשית אך ורק לצרכים מחקריים), ועל פי תוצאות הבדיקה יש להם חוסר איזון כימי במוח, אך ההתנהגות שלהם "נורמאלית", ואף אחד לא יחשוב להגיד להם שהם צריכים תרופות בגלל זה.
לדעתי, אתה צריך לבדוק האם הטיפול בשאר המרכיבים של הבעייה הוא מספיק טוב.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימבאלתה וקנאביס רפואיעומר04/01/2014
שלום
אני מעשן קנאביס רפואי מזה שנתיים.
לפני כמה ימים קיבלתי מרשם לכדורי סימבאלתה.
קראתי שיש סיכון להרעלת סרוטונין וקראתי על כך ברשת, למיטב הבנתי עישון קנאביס וכדורים מסוג זה עלולים לגרום לאותה הרעלה, האמנם?
הרופא שנתן לי את המרשם לסימבאלתה יודע שאני מעשן קנאביס רפואי ולא אמר שיש סיכון.
לפני שאני מתחיל ליטול הכדורים
יש סיכון?
האם עלי ללכת לרופא אחר?
האם מותר לקחת את הכדורים האלה עם עישון קנאביס רפואי?
אשמח מאוד לתגובה בנושא
תודה רבה ושבוע נעים
רונן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימבאלתה וקנאביס רפואי - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור05/01/2014מומלץ לא ליטול קאנביס בו בזמן...
תיאורתית, עושה בדיוק הפוך מ SSRI .. ויכול להחמיר את המצב הנפשי..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה. שאלה חשובה-
עומר06/01/2014שאלתי בפורום זה כיוון שידעתי שפסיכיאטרים מבינים בנושא.
את הסימבלתה נתנו לי בגלל מצב פיזי ולא נפשי (שרפה בגוף עקב בעיות עצביות)
רציתי לדעת בכל זאת אם שילוב זה יכול לגרום להרעלת סרוטונין.
מאוד אשמח להתיחסות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה לא יגרום . קנביס לא גורם למוות .
no no06/01/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה. שאלה חשובה- - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור07/01/2014יש סבירות שבריכוז נמוך יש השפעה חיובית בדיכאון, כנראה דרך סרוטונין..
לא ידוע לי על נתונים חד משמעיים לגבי השפעה של קאנביס על סרוטונין והסיכון לתסמונת סרוטונין..
יש מידע אודות השפעת קוקואיין ואלכוהול על גרעין ראפה, המקור של סרוטונין, לא ברור מספיק לגבי קאנביס ..
בכל מקרה , לא מומלץ לשלב SSRI וקאנביס.. במיוחד אם יש חשד אפשרי לתסמונת סרוטונין.. אפילו הקטן ביותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רבע כדוראלעד04/01/2014
שלום לכולם
התחלתי לקחת אסטו 10 לפני כשנה בעקבות דכאון. לאחר מספר חודשים הורדתי את המינון ל5 מג במטרה להמנע מתופעות הלואי של השמנה ובעיות בתפקוד המיני.
זה עזר לתפקוד המיני אך המשכתי להשמין. תחת השפעת התרופה אינני בדכאון ולא בחנתי את הנושא ללא התרופה.
שאלותיי הן
1) האם הורדה של המינון ל2.5מ"ג במטרה להפסיק את ההשמנה תהיה אפקטיבית ?
2)אני שוקל לעבור לNDRI כמו Zyban האם זהו פתרון מקובל ? האם תחושת האין דכאון של תרופה זאת זהה לאין דכאון של תרופות מבוססות סרטונין ?
תודה
אלעד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רבע כדור - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור05/01/2014לרדת ל 2.5 מ''ג לא יהיה יעיל
הוספת וולבוטרין - בהחלט אופציה טובה
יש לברר בקופ'ח : LH FSH טסטוסטרון חופשי + כללי, כסיבה להשמנה.
( תופעת לוואי לפעמים של ציפראלקס)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת הבהרה
אלעד07/01/2014ד"ר יונתן שלום תודה על התגובה
יכול להיות שלא הסברתי את עצמי מבחינה מצב רוח אני בסדר אך מעוניין לעבור תרופה רק משום ההשמנה.
מדוע להוסיף ולא להחליף את הssri בוולבוטרין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשמנה
אלעד07/01/2014ומה בעצם בבדיקת LH FSH טסטוסטרון חופשי + כללי, מסביר השמנה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לשמוליקאליאנה04/01/2014
שנה טובה
אתה עושה עבודת קודש באתר כל הכבוד!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה רבה
שמוליק04/01/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קושי במיומנות של הידייםבסטיאן03/01/2014
אני לוקח לפונקס כבר הרבה שנים.
הייתי לוקח דקינט בלי בעיה. לפני כחודש לקחתי דקינט
ומאז יש קושי במיומנות באצבעות הידיים ומין חולשה כזאת בידיים.
אם אני שוב לוקח דקינט, זה מחמיר עד שההשפעה של דקינט עוברת,
ואם אני לוקח קלונקס זה משפר את המצב.
יכול להיות שזה טרדיב דיסקינזיה שלקח לה הרבה זמן עד שהיא הופיעה?
יש תרופה שאפשר לקחת שתטפל בבעיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השערה
שמוליק04/01/2014שלום בסטיאן.
לפונקס היא תרופה אנטי-פסיכוטית. מטרתה לחסום קולטי דופאמין. הדופאמין הוא חומר שאם הוא מופרש מהמוח בכמות גדולה מדיי, זה גורם להזיות.
דקינט היא תרופה שמטרתה למעט את תופעות הלוואי של התרופות האנטי-פסיכוטיות. מנסיון אישי מר, התרופה הזו איננה מנטרלת את כל תופעות הלוואי. תופעות לוואי כגון עייפות חזקה וחוסר יכולת לתפקד בכלל, שמוסברות כ"סימפטומים שליליים של המחלה", אינן מנוטרלות ע"י הדקינט.
אני מניח שמדובר בתופעות לוואי של הלפונקס.
על כל פנים, הטיפול התרופתי נועד כדי לטפל במרכיב של הפרשה מוגברת דל דופאמין מהמוח. זה רק מרכיב אחד של המחלה. ישנן מרכיבים נוספים שהטיפול התרופתי אינו אמור לטפל בהם כלל. המרכיב הריגשי והסביבתי הן דוגמאות לכך.
אין חולק על כך שטיפול המבוסס על תרופות בחבד אינו מספיק יעיל. צריך לטפל גם במרכיב הריגשי. בדרך כלל, מטפלים במרכיב הזה ע"י שיחות (פסיכותרפיה).
טיפול מספיק טוב במרכיבים האחרים של המחלה, יכול לבטל את הצורך בתרופות, ולכן אני מציע להשקיע את עיקר המאמצים בטיפול במרכיב הריגשי של המחלה.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקושי במיומנות של הידיים - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור05/01/2014ראשית יש לברר מה התופעה..
ניתן להתייחס רק בבדיקה רפואית.
באם קלונקס עוזר, סביר להניח שיש מרכיב חרדה ...
יש לבדוק ולשלול EPS , תופעות לוואי וכן לברר קיום של TD
.. רק על ידי רופא ולא על ידי התכתבות בפורום.
בהצלחה !
נ.ב. כן, יש טיפול ב TD ( טארדיבדיסקנזיה )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב בין ציפרלק לקסאנגיסארון03/01/2014
שלום רב,
הפסיכיאטר נתן לי מרשם לאסטו (ציפרלק 10 MG) ואמר לי לקחת חצי כדור כל יום תחילה ולראות איך זה משפיע.
לפני כן הייתי לוקח אלפרליד (קסנאגיס) 0.25 רק כאשר הייתי מרגיש את החרדה. הסיבה לכך שהפסיכיאטר רשם לי את הציפרלק היא כי החרדה שלי נהייתה קבועה יותר לאחרונה ולדעתו האסטו מתאימה יותר.
השאלה שלי, ששכחתי לשאול אותו, היא האם אני יכול לקחת את הציפרלק באופן קבוע ומדי פעם כשיש יותר חרדה מן הרגיל לקחת גם חצי כדור או כדור של האלפרליד כפי שהייתי לוקח בעבר?
שאלה נוספת - אני בחור בשנות ה-20 לחיי והאיסור לשתות אלכוהול בגלל הציפרלק יכול בגדול לחסל לי את החיים החברתיים הליליים. אני לא באמת אצא עם חברים ואהיה היחיד בשולחן בפאב שאין לו בירה. לכן השאלה שלי היא האם זה באמת יעשה משהו אם אשתה פעם בשבוע כוס יין אחת עם חברים או שליש בירה (לא יותר מזה!)?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצעה
שמוליק03/01/2014שלום ארון.
זה באמת לא נעים להיות עם החברים בפאב ולא לשתות.
בגדול לא מומלץ לצרוך אלכוהול עם התרופות, מה בדיוק הגבול בין המותר לאסור - אינני יודע. אני בטוח שאחד הרופאים בפורום ישמח להשיב.
על כל פנים. חשוב לטפל גם במרכיב הריגשי של הבעייה. טיפול המבוסס רק על תרופות אינו מספיק יעיל. הטיפול התרופתי נועד רק גדי ליצור איזון כימי במוח, וזה רק אחד מהגורמים של הבעייה.
טיפול טוב בשאר המרכיבים ובמיוחד במרכיב הריגשי יכול לבטל לגמרי את הצורך בתרופות, ואז בכלל לא תהיה הגבלה לשתות עם החברים.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשילוב בין ציפרלק לקסאנגיס - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור05/01/2014ציפראלקס , מתחילים במינון קטן , עולים בהדרגה, נטילה בזמנים קבועים, אסור להוסיף .. בגלל שינוי מצב, סכנה לתופעות לוואי.
אלפרוליד , ניתן לקחת לפי הצורך SOS , כמובן בידיעת רופא מטפל.
אסור לערבב אלכוהול ואלפרוליד = סכנת חיים.
לא מולץ לערבב אלפרוליד + SSRI ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיכאוןד02/01/2014
שלום רב,
אמא שלי, בת 70 אישה שתמיד הייתה פעילה: מטיילת, חוגים, מתנסים...
כבר כשנתיים היא הייתה פונה אלינו האחים ומספרת שאבא שלנו בוגד בה
תחילה הסיפורים לא היו רצינים וגם חלפו כבאו...
בשנה האחרונה חלה הדרדרות והיא הייתה מספרת באובססיה שמישהי באה לביתם
היא ישנה בחדר נפרד ממנו שנים (בגלל נחירות) היא עומדת בלילה ושומעת רעשים,
ושאנו שואלים למה לא הלכת לראות היא אומרת שבפעם הבאה היא תבדוק.
לקחנו אותה בהמלצת רופא המשפחה לפסיכיאטר והוא טען שכנראה יש לה סכיזופרניה והוא נתן לה כדורים... אמא שלי אמרה שתקח את הכדורים ושתלך לתור שקבעו לה ... היא לא הלכה ולא לקחה את הכדורים ... היא הסתירה זאת מאיתנו ..
בחודשים האחרונים מצבה קשה יותר היא מסמנת עם חתיכות נייר את הדלתות וסופרת גלילי נייר נועלת את הדלת בלילה ולוקחת את המפתח איתה , לא ישנה ובוכה...( דוגמא: בשבוע שעבר היא אמרה שהיא ראתה מישהי עולה לרכב של אבי והוא הלך לבנק והיה לבד)
המצב מאוד קשה... היא לא מוכנה לשמוע על כדורים או בדיקות היא טוענת שהיא לא משוגעת...
היות והמצב קשה ואבי סובל אנו האחים לא יודעים איך לפעול...
אני הצעתי שנפגש כולנו עם אבי ואמי ופשוט נשוחח על הכל וכך ננסה שוב להפנות אותה לבדיקות.
מבקשת סליחה על אורך השאלה...
אשמח לדעת מה כדאי לנו האחים לעשות כדי לעזור למצב הקשה הזה
תודה וכל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המלצה
גיל02/01/2014שלום,
אני ממליץ לפנות לפסיכיאטר אחר שמתמחה בפסיכוגריאטריה.
האבחנה של סכיזופרניה נראית לי בעיתית. קודם כל, סכיזופרניה לא פורצת בגיל 70 אלא בין גיל 15 ל-25 בד"כ ולפעמים קצת יותר מאוחר. יותר הגיוני שזה דמנטיה מסוג אלצהיימר, שיכולה לפרוץ במקרים נדירים החל משנות ה-30 ובדרך כלל בזקנה. דבר נוסף, מחשבות שוא של בגידת בן הזוג נפוצות מאוד באלצהיימר (סוג אחר של מחשבות שוא הנפוצות באלצהיימר הן מחשבות יחס).
אני רוצה להתיחס גם לתרופות. היות שהאבחנה היא סכיזופרניה, יכול להיות שנרשמו תרופות אנטי פסיכוטיות וצריך לדעת שבדמנטיה לפחות רוב אם לא כל התרופות האנטי פסיכוטיות אסורות לשימוש בשל סיכון מוגבר לשבץ.
כיון שהאמא שלכם מסרבת ללכת לטיפול, אני ממליץ לחפש משהו שמפריע לה כמו הפרעות השינה, הדכאון, הבכי, ולומר לה שהטיפול יהיה בבעיות האלה.
בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיכאון - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור05/01/2014המצב מורכב.
יש צורך בגיוס המשפחה ואו חברים ולנסות לשכנע לשתף פעולה.
באם אין שיתוף פעולה ויש עדות למסוכנות עצמית או לסובבים, לפעמים אין מנוס ויש צורך באשפוז נגד הרצון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה שיש לה פתרון תרופתי?עדי01/01/2014
רציתי לדעת, אני כבר זמן מה שמה לב להתנהגות שיש לי שנראית לי לא הגיונית.לאחר מפגש עם חברים, חברה, שיחות בטלפון וכל אינטראקציה חברתית, אני שופטת את עצמי ומגלגלת את השיחה אחורה ונוזפת בעצמי למה לא אמרתי את זה וחצה לא עניתי לה על זה. ועכשיו בטח מושבים עלי ככה וככה. מאד מעסיק אותי מה יחשבו עלי , ואם אני משעממת או מעניינת ומנסה להתאים את עצמי לכל אחד כדי שיאהבו אותי . אני מרגישה שאני לא נסוגות להתמודד עם מצב שאני לא מעניינת אנשים או שמישהו פחות מתעניין בינואר על מפעם דיברה לא מרימה אלפון או לא עונה לי ישר אני חושבת שהיא לא אוהבת אותי.
איך קוראים לתופעה הזו?
מעבר לזה אני מרגישה כמו ערפול , כמו עננה שמרחפת מעלי .ואני לא צלולה
בעלי אומר שאני על טייס אוטומטי ולא חושבת בכלל קדימה.
אציין שאני מאד עייפה עם ילדה ותינוק שלא יומנים לישון +פיברומיאלגיה ואני מתפקדת בקושי. ולא עובדת כבר שנה וחצי.
מה דעתך? מה התופעה הזו? האם טיפול תרופתי יכול לעזור?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריך לטפל גם במרכיב הריגשי
שמוליק01/01/2014שלום עדי.
את מתארת מצב של סבל. כדאי רצוי וניתן לטפל במצב.
אינני רופא, ואינני יודע להעריך מה יכול להיות האיבחון של הבעייה. עלך כל פנים, גם רופאי הפורום יגידו שעדיף לפנות לאיש מקצוע שייתן הערכה על סמך יותר מידע והתרשמות אישית.
חשוב לי להגיד שטיפול תרופתי נועד רק כדי לטפל במרכיב של חוסר איזון כימי במוח, ולא מעבר לזה. צריך וחשוב מאוד לטפל גם במרכיב הריגשי של הבעייה.
טיפול במרכיב הריגשי של הבעייה הוא בדרך כלל באמצעות שיחות (פסיכותרפיה).
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיפרסון ועודאמא01/01/2014
שלום רב
קראתי ושמעתי לאחרונה שניתן להשתמש בתרופה הטבעית דיפרסון במקום קלונקס שגורם לתופעות לוואי לא קלות.האם ינתן אישור בבי"ח לתרופה זו שאני אקנה?
אשמח לשמוע תשובות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא ברור
שמוליק01/01/2014שלום לך.
שאלתך לא כל כך ברורה לי. אני מניח שאין בבתי החולים ציד מכשפות, ולכן יהיה אפשר להכניס את התרופה הזו לבית החולים, ואף אחד לא אמור לנהל אחרייך מעקב. הדבר היחידי שמקפידים עליו הוא שמטופל לא ייקח תרופות הדורשות מרשם רופא אם אין בידו מרשם.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיפרסון ועוד - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור05/01/2014אין אישור ומימון "לתרופות" - טבעיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב בין טיפול נפשי ופסכיאטרישירה01/01/2014
במקרה של ocd חריף אשר לא הגיב בעבר לטיפול סיביטי,וכרגע החולה החל בטיפול תרופתי האם מומלץ לחכות להשפעת הטיפול התרופתי לפני שמתחילים טיפול סיביטי חדש עם מומחה בתחום,או שניתן לשלב? יש חשש כי שוב תחזור תמונה של חוסר יכולת לשתף פעולה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילוב בין טיפול נפשי ופסכיאטרי - תגובה
ד``ר יעקב חרמון01/01/2014עדיף לאפשר לכדור להקל במעט ולאפשר שיתוף פעולה עם ה CBT.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול C.B.T.
שמוליק01/01/2014שלום נועה.
טיפול C.B.T. לא תמיד מצליח; הוא לא בהכרח מתאים לכל מטופל. יש כאלה שהטיפול עצמו לא מתאים להם.
אלה שהטיפול הזה מתאים להם, צריכים למצוא מטפל מתאים. אם טיפול כזה לא הצליח בעבר, אין בכך כדי להעיד על חוסר מקצועיות של המטפל, או על אי-התאמה של הטיפול. יכול להיות שבסך הכל מדובר באי-בתאמה.
הנסיון ללכת למומחה בטיפול ב C.B.T. הוא נסיון טוב, אך למרות זאת, יכולה להיות אי-התאמה, וגם אם הטיפול לא יצליח, זה לא אומר נואש. יכול להיות שצריך לחפש מטפל אחר, ויכול להיות שצריך טיפול אחר במרכיב הריגשי.
על כל פנים, הטיפול התרופתי אמור לטפל אך ורק במרכיב של חוסר האיזון הכימי במוח, טוזה רק אחד מהגורמים של ה O.C.D.. טיפול המבוסס רק על תרופות אינו מספיק יעיל. זה טוב מאוד שמנסים טיפול C.B.T. במרכיב הריגשי.
הטיפול במרכיב הריגשי חושב מאוד, וטיפול טוב ונכון במרכיב הזה יכול לבטל את הצורך בטיפול תרופתי.
שיהיה בהצלחה רבה.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפרצות של המחלהמנדה01/01/2014
יכול להיות שאחרי שמפסיקים שימוש ממושך בתרופות ssri החדרות והדיכאון יחזרו אבל בעוצמות יותר גבוהות ממה שהיה לפני תחילת הטיפול?
הגיוני שהם יחזרו אבל האם יכול להיות שהם יהיו בעוצמות יותר חזקות מלפני תחילת הטיפול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגיוני שכן
שמוליק01/01/2014שלום מנדה.
אינני רופא.
לדעתי הלא מקצועית, הגיוני שהתשובה לשאלתך היא חיובית.
יכול להיות שאחרי שהגוף מתרגל לקבל את התרופות, אז אחרי הפסקה יש גם את המרכיב ה"רגיל" של הבעייה, וגם תחושה של המחסור באפקט של האיזון הכימי הניתן ע"י התרופה.
על כל פנים, הטיפול התרופתי נועד כדי ליצור איזון כימי במוח, אך זהו רק אחד מהמרכיבים של הבעייה. טיפול המבוסס רק על תרופות אינו מספיק יעיל; צריך לטפל גם בשאר המרכיבים של הבעייה.
חשוב לטפל במרכיב הריגשי של הבעייה, ולכל הדיעות, התרופות לא נועדו לטיפול במרכיב הריגשי. הטיפול מספיק טוב במרכיב הזה, יכול לבטל לגמרי את הצורך בתרופות.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתפרצות של המחלה - תגובה
ד``ר יעקב חרמון01/01/2014הפסקת התרופות איננה מגבירה את החרדה אלא כנראה מהלך החרדה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול לתשישות נפשיתברכה31/12/2013
שלום
אני בת 37 מיזה כמה שנים שאני מרגישה עייפות כל הזמן רוצה לשכב במיטה לישון כרגע אני לא עובדת אני מרגישה כמו אדם שחסר שינה מתפקדת באיטיות תוך כדי מנוחה בין לבין (בעבודות הבית) התחושה של החולשה היא חזקה למשל שאני הולכת בחוץ אפילו שעתיים שלוש שאני חוזרת אני כל כך עייפה כאילו לא הייתי בבית יום שלם בנוסף יש לי לחצים שגורם לי לכעסים אני למשל שלא מצליחה לגמור ביום את כל מטלות הבית מלחיץ אותי אני מנסה להתמודד ללא כדור אבל מעצה של חברה שהיא סובלת ממשהו דומה המליצה לי לטפל יש לי פחד מכדורים יש לציין שזה בתורשה במשפחה אימי סובלת מהתמוטטות עצבים שמטופלת יותר מ20 שנה שני אחיותיה דודים ואף אחי הבחור אני מצד אחד רוצה לטפל אך יש לי חששות לגבי יציאה לעבודה אני צריכה לעבוד אך רק מהמחשבה אני מתעייפת עד לפני 3 שנים עבדתי במקום האחרון שעבדתי הלחצים היו חזקים עד שזה ליווה אותי בשפעות קוצר נשימה אלרגיה הרופא משפחה לא ראה בזה שזה מהנפש קיבלתי טיפול רגיל אך ראיתי באינטרנט שזה התופעות של מתחים ולחצים. אני מרגישה די אדישה לכל דבר בזמן האחרון יש לי פחדים ממחלות תאונות מוות דאגה אשמח מאוד לקבל תשובה ועצה וסליחה על אורך המכתב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לטפל ולא לפחד
שמוליק01/01/2014שלום ברכה.
מתיאור המצב שלך, נראה שאת סובלת, אבל בסך הכול את אישה טובה, ואין שום סיבה שמצבך לא ישתפר.
אני מבין מאוד את הפחד שלך מכדורים. לכדורים יש תופעות לוואי קשןות שהן שכיחות בקרב המטופלים. הרבה מהמטופלים שמקבלים כדורים, סובלים מקשיי תיפקוד שבעטיים הם מקבלים אפילו נכות קבועה.
על כל פנים, הטיפול באמצעות כדורים נועד כדי לטפל במרכיב של חוסר איזון כימי במוח. זה רק אחד מהמרכיבים של הבעייה, וישנם מרכיבים אחרים. אני אישית חושב שהמרכיב של חוסר איזון כימי במוח הוא תוצר של שאר המרכיבים וכאשר מטפלים בשאר המרכיבים, המרכיב הזה נעלם.
כדאי וחשוב לטפל במרכיב הריגשי של הבעייה. לכל הדיעות, טיפול המבוסס רק על תרופות אינו מספיק יעיל. הטיפול העיקרי במרכיב הזה הוא ע"י פסיכותרפיה.
את יכולה ללכת לפסיכולוג, אך את יכולה גם ללכת לפסיכיאטר לטיפול בשיחות. העובדה שפסיכיאטר רשאי על פי שיקול דעתו לתת טיפול תרופתי איננה מחייבת אותו לתת טיפול כזה, ואת יכולה לומר שאת חוששת מטיפול תרופתי, ולבקש טיפול בדרכים אחרות שאינן כוללת מתן תרופות.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לשמוליק על התשובה
ברכה05/01/2014האם יש תשובה של רופא?
?? שמוליק תודה רבה על התשובות שאתה נותן תבורך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול לתשישות נפשית - תגובה
ד``ר יעקב חרמון05/01/2014שלום לך ברכה
נעשו עבודות רבות בעולם באשר לסוג הטיפול העדיף במצבים הללו.
התברר מעל לכל ספק שטיפול משולב של תרופות ושל שיחות מסוג CBT הוא המוצלח ביותר.
אז הנה לך התשובה:גשי לטיפול משולב והרגישי טוב!
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחופה!עידית30/12/2013
אמי בת 73, סובלת מסכיזופרניה כ- 15 שנה ורק לפני כחודשיים התחילו לה טיפול של רספירדל 1 מג. אציין שלפני שבועיים היא אושפזה עם דלקת במעי, שגם זה יכול לקרות עם רספירידל (למרות שאני לא יודעת מה גרם) לאמי יש אבנים בכיס מרה וקראתי בעלון שכשיש אבנים בכיס מרה יש אפשרות לדלקת בלבלב. זה מפחיד אותי מאד ואני לא רוצה לתת לאמי כדור כזה שיכול לגרום לנזק כה כבד וביקשתי כדור אחר,אבל הרופא הפסיכיאטר שלה אומר שכל הכדורים הפסיכיאטרים אותו דבר וכולם יכולים לגרום לדלקת בלבלב. איך זה יתכן שכל הכדורים יכולים לגרום לנזק שכזה? אנא ממך, האם יש כדור שלא גורם לדלקת בלבלב אם יש אבנים בכיס מרה? רק לציין כי אמי סובלת מקולות שמדברים איתה ודמיונות, ופחדים שמצלמים אותה דרך הטלויזיה.. לא יודעת אם לתת לה את הכדור יותר ומתחננת לתשובה. האם לתת או האם יש כדור אחר שלא גורם לנזק שכזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נזק מול תועלת
שמוליק31/12/2013שלום עידית.
אינני רופא.
עד כמה שהבנתי ממה שכתבת, זה שהריספרדל י-כ-ו-ל לגרום לנזק ללבלב. אבל לא מודבר בתופעת לוואי וודאית, ולכן אני מניח שישנה מודעות למצב הרפואי של אימך, ומבצעים בדיקות האם ישנה פגיעה בלבלב, ואם יתברר שאכן יש חשש לפגיעה בלבלב, יפסיקו את מתן התרופה.
על פי הידוע לי, ישנה עוד תרופה אנטי-פסיכוטית "מסוכנת" הנקראת "לפונקס". לתרופה זו ישנה תופעת לוואי של פגיעה בכדוריות הדם הלבנות, ולכן אם צחליטים לתת את התרופה הזו, אז לפחות בתחילת הטיפול מבצעים אחת לשבוע בדיקת דם כדי לוודא שאין פגיעה בכדוריות הדם הלבנות. אחרי איזה זמן, מבצעים את הבדיקה הזו פעם בחודש.
על כל פנים, הטיפול התרופתי נועד כדי ליצור איזון כימי במוח. זהו רק אחד מהגורמים לבעייה הנפשית וישנם גורמים אחרים, ולכן טיפול המבוסס רק על תרופות אינו מספיק יעיל.
אם ניתן, אז צריך לנסות לטפל גם בגורם הריגשי של הבעייה. טיפול טוב בגורם הריגשי יכול לבטל לגמרי את הצורך הטיפול תרופתי.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה דחופה! - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור05/01/2014לא מדובר בנזק ישיר, אולי עקיף, לאחר זמן רב של טיפול..
( מעקב בדיקות דם ורופא , יכולות למנוע זאת ללא בעיה)
נזק ללבלב לא שכיח תחת רספירדל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לגבי המשך טיפולמור30/12/2013
היי אני בת 31. סבלתי מחרדות שהובילו להתקף פסיכוטי וכיום אני סובלת מדיכאון. אני לוקחת סרוקואל במינון של מאה מ"ג בבוקר ומאתיים בערב. הרופאה המליצה לי שאם אמשיך לסבול מדיכאון אתחיל טיפול בציפרלקס במינון של עשרה מ"ג. הרופאה שלי לא זמינה. ואני רוצה לדעת אם אני יכולה לשלב בין שני הכדורים במינון שציינתי ולהתחיל לקחת ציפרלקס. אשמח לתשובה בהקדם. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגבי המשך טיפול - תגובה
ד``ר יעקב חרמון31/12/2013לא מומלץ! הssri עלולים לגרום להחמרה פסיכוטית.
אלא אם כן את מוגנת באופן נאות..ואת לא מוגנת!
תמתיני לרופאה שלך בכדי להרגיש טוב!
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)