מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דיכאון חרדה וocdאיתן24/12/2013
אני סובל מידכאון חרדה ובמיוחד מosd מיזה תקופה ארוכה של מס שנים אני מטופח בפרוזק 3 ביום לבעיית הosd ואדרונקס 2 ביום ואלפרליד 0.5 פעמיים ביום לדכאון וחרדה . לאחרונה הosd עלה לי משמעותית מה אפשר לתת בנוסף לפרוזק שיעזור לטיפול בosd?? והאים יתכן שהגוף יתרגל לפרוזק שאני לוקח וצריך לשנות אותו במשהוא אחר לטיפול osd
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול ריגשי
שמוליק24/12/2013שלום איתן.
O.C.D. נגרם לא רק בגלל בעייה של חוסר איזון כימי שאותו התרופות אמורות לפתור. יש עוד מרכיבים לבעייה: גופני, ריגשי וסביבתי.
מבלי לזלזל בטיפול התרופתי במרכיב של חוסר האיזון הכימי במוח, הטיפול הריגשי הוא הרבה יותר חשוב.
ירדת לפרטי פרטים בטיפול התרופתי, ולא ציינת שום דבר על הטיפול בשאר המרכיבים של הבעייה.
בלי שום קשר לשאלה, אני חושב שצריך שתבדוק האם הטיפול המרכיב הריגשי הוא מספיק טוב.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיכאון חרדה וocd - תגובה
ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור24/12/2013שלום רב,
הפרעה טורדנית כפייתית (OCD) היא הפרעה כרונית מה שאומר שגם האדם שמטופל תרופתית ומרגיש טוב, עלול לסבול מהחמרות במצב על אף הטיפול. ההחמרות עלולות להופיע בתקופות של לחץ, שינויים בחיים ובעת אירועים משמעותיים. ההחמרה במצב לא בהכרח מעידה על חוסר יעילות התרופה ולא תמיד מחייבת שינוי בטיפול התרופתי: לפעמים מספיק לברר מה קדם להחמרה, לקבל תמיכה מהאנשים הקרובים או מפסיכולוג (בדרך כלל בטיפול קצר מועד). לעומת זאת, במידה רוצים לשקול שינוי בטיפול התרופתי, חשוב לעשות זאת בהתייעצות עם הפסיכיאטר שמכיר אותך ואת מהלך המחלה שלך, כולל התגובה שלך לטיפול תרופתי בעבר. יש להעזר בהרבה סבלנות ולא לאבד תקווה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת תרופות במשפחת SSRIמיואשת23/12/2013
שלום רב ותודה רבה על התשובה מראש , אני סובלת מחרדה חברתית וכן מהסתכלות בלתי רצונית על איברי גוף של שותף השיחה ,
אני נוטלת Fluoxetine לפחות 2 חודשים במינון של 20 ולפחות 3 חודשים במינון של 40.(סהכ 5 חודשים) הדבר גורם לי לחוסר ריכוז, בהייה מול מסך המחשב ואי עבודה או מחשבה ברצף. אני עוברת כעת לתרופה Sertraline.
1) כמה זמן צריך לחכות בין תרופה לתרופה, הפסקה גמורה מתרופה אחת להתחלת תרופה שנייה .
2) האם ניתן להגדיר את ההסתכלות הלא רצונית על אברי גוף של שותף השיחה כ OCD ?
3) האם לבעיות שתיארתי שיש לי, צריך לטפל בתרופות חרדה ותרופות להפרעת קשב וריכוז?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלפת תרופות במשפחת SSRI - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור24/12/2013בדר'כ אין בעיה לעבור בין SSRI למשנהו , יורדים ואז מתחילים את הטיפול החדש במינון קטן...
OCD - דורש מינונים גבוהים.
במצבי חרדה ו OCD קשים, מומלץ להוסיף טיפול ב CBT. ( פרטים באתר שלי)
בהצלחה !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת סרוקאליפה23/12/2013
שלום ,
אני בת כ- 84 , נוטלת סרוקאל 300 מ"ג ביום.
לאחרונה סבלתי מדלקת עפעפיים (בלפריטיס ) חריפה מאד , עד כי התקשיתי לפתוח את העיניים.
בביקור אצל רופא עיניים , טען הלה כי התרופה סרוקאל היא לדעתו גרמה לדלקת החריפה,
והורה לחדול מייד מנטילת התרופה.
מה לעשות ?
האם יש תחליף טוב לתרופת סרוקאל במינון 300 מ"ג ביום , שלא יגרום ליובש ולדלקת בעיניים ?
בברכה
יפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני מניח שכן
שמוליק23/12/2013שלום יפה.
אינני רופא.
דלקת בעיניים היא תופעת לוואי נדירה מאוד, וכנראה שישנה תרופה אנטי-פסיכוטית אחרת שלא תגרום לכך. אבל יכול להיות שאצלך מדובר ברגישות מיוחדת כללית לתרופות אנטי-פסיכוטיות, והחלפה תרופתית לא תעזור.
על כל פנים, התרופה הזו אמורה לחסום קולטים של דופאמין, ובכל לעשות איזון כימי במוח. כידוע, חוסר איזון כימי במוח אינו המרכיב היחידי בבעיות נפשיות. ישנם מרכיבים נוספים: פיסי-גופני, ריגשי וסביבתי.
הגורמים האחרים הם משמעותיים יותר, ולכן כדאי להשקיע יותר מאמץ בטיפול בשאר המרכיבים שהתרופות אינן אמורות לעזור בטיפול בהן כלל. טיפול מספיק טוב בשאר המרכיבים יכול לבטל את הצורך בתרופות שיש להן הרבה תופעות לוואי.
דעתי האישית, שהמרכיב של חוסר איזון כימי במוח, הוא תוצר של שאר המרכיבים ואינו בעייה העומדת בפני עצמה.
כל טוב.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחלפת סרוקאל - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור24/12/2013יש להתייחס להמלצת רופא מומחה ולידע את הרופא המטפל בנדון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויפאקס - קצת דחוףאורח21/12/2013
שלום רב ד"ר,
כתבתי כאן בעבר כמה פעמים אבל עכשיו יש לי שאלה די דחופה.
אני סובל מ-OCD מחשבתי קשה ועמיד וחרדה, לפני כמה חודשים בעקבות החמרה ניתן לי טיפול בויפאקס XR, אחרי שבוע הגעתי למיון פסיכיאטרי עם החמרה עוד יותר גדולה, שם הוחלף בין השאר הויפאקס XR לויפאקס רגיל פעמיים ביום בוקר וערב, כנראה שהייתה סיבה להחלפה זאת. עם הזמן המינון הועלה (קודם 75 מ"ג ביום, אחר כך 150 מ"ג ביום, אחר כך 187.5). כעט הגעתי לרופאה חדשה שלא ראתה אותי קודם, בגלל מחדלי הרפואה הציבורית זה כבר הרופאה הרביעית בתוך חצי שנה, אני כל הזמן נזרק מרופא לרופא. הרופאה החליטה להעלות את המינון ל-225 מ"ג ביום, אבל שזה יהיה ויפאקס XR ולא הרגיל. הסברתי לה שאני רגיש מאוד לכל שינוי בתרופות וסיפרתי מה היה קודם, אבל היא אמרה שהיא לא רואה שום סיבה לתת את הרגיל ולא XR וגם אין לה הסבר למה במיון החליטו אחרת. גם בסיכום אשפוז מהמיון אין התייחסות לכך.
כבר עברו כמה ימים מאז שאני לוקח ויפאקס XR במינון 225 מ"ג ואני חש התגברות בחרדה. האם יתכן שויפאקס XR משפיע פחות טוב מהרגיל או לא משפיע בכלל ? או שזה פסיכולוגי (הנטייה הכפייתית שלי לחפש ספקות בכל דבר ולצפות כל הזמן להחמרה ובעצם אני משכנע את עצמי שהתרופה אולי לא עובדת ולכן מחכה להתגברות בחרדה) ?
יש הבדל בספיגת התרופה אם אני לוקח אותה עם אוכל או בלי ? הרופאה אומרת שאין הבדל ואת הויפאקס הרגיל לקחתי בלי אוכל כבר מאז המיון, אבל משום מה זכור לי אחרת מאיפה שהוא.
התור שלי לפסיכיאטרית רק עוד חודש. אשמח אם תנסו לענות לי בהקדם לפני שחלילה אמצא את עצמי שוב במיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התאופות אמורות לפתור רק חלק מהבעייה
שמוליק21/12/2013שלום.
התרופות אמורות לפתור רק את המרכיב של חוסר איזון כימי במוח. לבעייה יש מרכיבים נוספים שהתרופות אינן אמורות לטפל בהם כלל, ולכן טיפול המבוסס על תרופות בלבד אינו מספיק יעיל.
האם אתה מקבל טיפול ריגשי (כגון טיפול בשיחות)? ואם כן האם אתה מרגיש שהטיפול הזה מספיק עוזר?
לדעתי, הטיפול הריגשי חושב יותר, ולכן הייתי מציע שתבדוק האם הטיפול הזה מספיק טוב. הטיפול התרופתי הוא בעיניי משני בחשיבותו לעומת הטיפול הריגשי.
כל טוב.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול בשיחות
אורח21/12/2013בעבר קיבלתי טיפול בשיחות, בעיקר טיפול מסוג CBT, שזה סוג הטיפול שאמור להיות מתאים ל-OCD, אבל הטיפול עזר לי מעט מאוד אם בכלל. זאת למרות שניסיתי טיפולים אצל כמה פסיכולוגים שונים, גם דרך קופת חולים וגם באופן פרטי. בסוף כבר לא היה באפשרותי להמשיך לשלם עבור פסיכולוג פרטי וגם ממילא זה לא ממש עזר. עם זאת, לפחות היה לי עם מי לדבר.
אחת הסיבות ש-CBT לא עזר הייתה כנראה שיש לי גם תסמונת אספרגר. בנוסף, רוב האובססיות שלי כיום הם רק בצורת מחשבות, ספקות וחרדות עצומות ולא בטקסים פיזיים כמו שטיפות ידיים.
כיום אני לא מקבל טיפול בשיחות בכלל, למרות שהייתי רוצה, לפחות כדי שיהיה לי עם מי לדבר ואיפה לשפוך את הלב. אבל במרפאה הפסיכיאטרית שאליה אני שייך נאמר לי שהם בעומס יתר ואין להם אפשרות לתת לי שיחות. ואין לי איך לשלם על פסיכולוג פרטי.
למה כוונתך כשאתה אומר טיפול רגשי ? שיחות או שיש עוד משהו ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש עוד הרבה דברים
שמוליק22/12/2013שלום.
הטיפול הריגשי הסטנדרטי הוא באמת טיפול באמצעות שיחות (פסיכותרפיה). זה באמת מצער מאוד לשמוע שאת הטיפול הטוב והנכון קופת החולים מעדיפה לזנוח...
זכור לי מהאישפוז בבית החולים, שהייתה מטופלת שהייתה נודדת מהחמלקחה הסגורה למחלקה הפתוחה, ואמר שהיא מעדיפה את המחלקה הסגורה מפני שבה מקבלים יותר טיפולים בשיחות...
על כל פנים, יש עוד הרבה מאוד דרכים לטפל בבעייה הריגשית. קודם כל, אני חושב שאפשר לנסות לשפוך את הלב בפני מישהו אחד אפילו אם הוא לא מקצועי, ובלבד שהוא מסוגל להבין את הדברים ולתת תמיכה ריגשית. נכון שאיש מקצועי יכול לתת את המענה הריגשי בצורה טובה יותר, אך צריך איכשהו למצוא את האיזון בין היכולת התקציבית לבין האיכות. ניתן לעשות את זה אפילו בחינם עם קרובי משפחה, חברים, מכרים וכיו"ב.
יכול להיות שלחלקם יש את היכולת להקשיב, אבל תצטרך לשפר את המיומנות שלך להעביר את הרגשות שלך - משהו שיכול להיות קל יותר כשמדברים עם איש מקצוע.
אני חושב שאפשר גם ללכת לפסיכותרפיה בתדירות נמוכה יותר על פי התקציב שיש לך. למשל, פעם בחודש או פעם בחודשיים, ולא פעם בשבוע כפי שמקובל בדרך כלל.
בנוסף לכך, בעיקרון, אני חושב שמטרת הטיפול בשיחות היא להביא אותך למצב שבו תוכל להסתדר בעצמך בלי מטפל, וצריכה להיות שאיפה כזו מצד המטפל להקנות לך כלים שאיתם תוכל להסתדר בכוחות עצמך.
אני חושב שכל דבר שמשפר את ההרגשה שלך, זה טוב ותלך על זה. זה יכול להיות פעילות ספורטיבית, פעילות חברתית, תחביבים, וכיו"ב.
כל טוב.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אורח22/12/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהויפאקס - קצת דחוף - תגובה
ד``ר יעקב חרמון22/12/2013שלום לך
אכן כפי שאמרת העיסוק האובססיבי שלך בנושא התרופות הינו לרועץ ומפריע לאיזון.
תעשה CBT ותרגיש יותר טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהCBT ???
אורח22/12/2013תודה רבה על תשובתך,
הייתי שמח להיעזר ב-CBT אבל בנוסף לכך שקופת החולים לא רוצה לתת לי כרגע פסיכולוג ואיני יכול לעמוד בתשלום לפסיכולוג פרטי, הבעיה העיקרית היא שבשנים האחרונות טופלתי ב-CBT אצל כמה פסיכולוגים שונים, בקופת חולים ובאופן פרטי, והטיפול עזר לי מעט מאוד ואולי בכלל לא. כמה שלא עבדתי על זה, אמנם בשכל הבנתי את הכל אבל הרגש לא הלך בכיוון הנכון לא משנה מה לא עשיתי.
אולי מה שהקשה על הטיפול זה שרוב האובססיות שלי הם במחשבה ולא בטקסים פיזיים ? ואולי זה תסמונת אספרגר שלי ?
מה המלצתך ד"ר ? שמעתי על שיטה בשם DBT, האם במקרה שלי היא יכולה להיות יותר יעילה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לוסטראל בהנקהשקד20/12/2013
שלום רב,
אני נוטלת לוסטראל כשנתיים. התייעצתי עם המכון הטרטולוגי לגבי נטילת התרופה בזמן ההריון וקיבלתי המלצה להמשיך. נולדה לנו לפני שלושה חודשים תינוקת מקסימה והיא יונקת באופן מלא. התינוקת מתפתחת באופן תקין אבל ישנה המון! ז"א, לאחר שעתיים ערות היא עייפה וחוזרת לישון כארבע- חמש - שש שעות. בלילה ישנה לילה שלם. בזמן הערות היא מחייכת, נינוחה, פעלתנית.
האם שעות השינה המרובות שלה נגרמות עקב הכדורים שאני נוטלת? (50 מג כל יום)?
תודה, שקד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לוסטראל בהנקה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור24/12/2013קשה לקבוע באופו חד משמעי.
אני אישית ממליץ להשתדל לא ליטול תרופות בזמן הנקה ( כמובן יש לישקול את הקליניקה)
באופן כללי, מה שאת מקבלת ( תרופות ממשפחת SSRI ) , התינוק גם מקבל...עובר בחלב, ובהחלט ייתכן תופעות לוואי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי אדרונקס מתחיל להשפיע?עידן20/12/2013
יתי לשאול האם אדרונקס מתחיל להשפיע מיידית כמו ריטלין או שלוקח לו זמן להיספג בגוף כמו תרופות SSRI שלוקח שבועיים עד שמתחילים לראות השפעה?
הרופא המליץ לי על שילוב של אדרונקס עם ציפרלקס, לחרדות המלוות בדיכאון עם מצב רוח ירוד, חוסר מוטיבציה ועייפות, האם זהו השילוב הכי מומלץ? מה ההבדל בעצם לבין לקחת פשוט SNRI כמו אפקסור? מה היתרון שבנטילת NRI וSSRI לחוד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אדרונקס - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור24/12/2013שאלה מצויינת..
ראשית , אדרונקס מתחיל להשפיע יותר מהר מ SSRU, אך הדבר תלוי במינון אפקטיבי.
בהחלט יש הגיון במקום שילוב של SSRI ואדרונקס
לתת SNRI, כגון איקסל, סימבאלטה , אפקסור...
שילוב אדרונקס עם SSRI מוסיף פעילות NE ( נוראדרנלין) שאין ל SSRI , ובהחלט הגיוני.
יש להיזהר מבעיות של חסימת שתן, דופק מהיר, לחץ דם וכו.. כאשר מתחילים אדרונקס..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפראמיל בהריון..דחוף!לי20/12/2013
שלום רב!
אני בת 33 . היום גיליתי שאני בהריון ... אני נוטלת כדור ציפראמיל 20 מ"ג כל יום לפני השינה בגלל סחרחורות כתוצאה ממתח וחרדה.
שאלתי היא:
האם זו תרופה שבטוח להשתמש בה בהריון?
במידה ולא מוכח באופן חד משמעי שאיננה מזיקה לעובר, מהי הדרך המומלצת להפסיק את התרופה? האם בבת אחת או בהדרגה?
אני נוטלת את התרופה קרוב לשנה וחצי.
תודה רבה מראש!!!
לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפראמיל בהריון..דחוף! - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור24/12/2013SSRI באופן כללי נחשבות בטוחות בהריון.
בטרימסטר הראשון - עדיף ללא תרופות או מינימום ככל שניתן.
ה SSRI הכי בטוחה .. סרנדה.
יש לברר את הנושא , במשרד הבריאות , יעוץ טרטולוגי
חיפוש גוגל.
שם ניתן לקבל מידע עדכני ומדויק ביותר, שרות מעולה וחינם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לואירנית19/12/2013
שלום, כשבוע לאחר תחילת נטילת ציפרלקס הופיעו כאבי פרקים. מה הסיבה לכך, והאם מדובר בתופעות שתחלופנה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לואי - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור24/12/2013יש צורך בבדיקת רופא מטפל, לא תופעת לוואי שכיחה, יש לשלול בעיות גופניות אחרות.. וכן לברר גורמים נוספים לתגובה אלרגית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורי הרגענירית19/12/2013
שלום
רציתי לשאול האם ישנם כדורי הרגעה שהם טובים גם לאלרגיה
אני סובלת מאלרגיה לקרדית שגורמת לגירודים עזים בגוף
כדורי אנטיהיסמינים לא עוזרים. לא רוצה להשתמש בסטרואידים
האם הפסיכיאטריה יכולה לסייע במקרה כזה??
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדורי הרגע - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור24/12/2013פרוטיאזין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפרלקס בשילוב אלכוהול וסמים קליםיונתן19/12/2013
הייתי רוצה לדעת עוד בנושא, יש הרבה אנשים שאומרים שזה לא עושה להם כלום ויש אנשים שאומרים שזה אסור כי כתוב.
השאלה שלי היא מה קורה תכלס? מה מה קורה במוח או איפה שזה קורה שאסור?
השאלה שלי היא כי אני נוסע לטיול והייתי רוצה להתכוננן לזה מראש, בנוסף אשמח לקבל טיפים ממומחים או אנשים עם נסיון מה לעשות במידה ואני שותה או מעשן- לא לקחת כדור באותו יום או משהו כזה.
תודה רבה על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אל תחשוב על סמים!!!
שמוליק20/12/2013שלום יונתן.
יש הרבה משתתפים בפורום שניסו סמים וכתוצאה מהניסוי הזה נכנסו למצב פסיכוטי, ולא התליחו לחזור לעצמם.
אל תחשוב על סמים!!!
כל טוב.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אין רגשותשירן18/12/2013
אני בת 28 מאובחנת בסכיזואפקטיב ומפריע לי הצרות רגשות והכהות חושים אני מתגעגעת להרגישששששששש המצב הזה הוא שונה שמים וארץ מהחוויות הרגשיות שחויתי במהלך חיי חשובה לי דעה נוספת אשמח לכל תגובה ומה אפשר לעשות.אוכל גם להגיד מה הטיפול התרופתי שלי .תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כנראה שמדובר בסבל מתופעות לוואי
שמוליק20/12/2013שלום שירן.
גם אני אובלחנתי בסכיזו-אפקטיב, ומן הסתם את מקבלת תרופה אנטי-פסיכוטית, דקינט נגד תופעות הלוואי של האנטי-פסיכוטיות ומייצב מצב רוח (ואולי גם תרופה אנטי-דיכאונית).
על כל פנים התרופה האנטי-פסיכוטית גורמת לקשיי תיפקוד שהרבה פעמים מנסים לומר שהקשיים האלה הם סימפטומים שליליים של המחלה, ואין הדבר כן.
קשיים אלה בהחלט יכולים לגרום לאדישות טוטלית, וצריך דברים מיוחדים שירגמו לרגשות.
על כל פנים הטיפול התרופתי נועד רק כדי לגרום לאיזון כימי במוח שהוא אך מרכיב בודד של הבעייה.
צריך גם טיפול ריגשי - והוא העיקר. כשהטיפול הריגשי מספיק טוב, ניתן לחשוב על הורדת מינונים עד להפסקה גמורה של הטיפול התרופתי הכרוך בתופעות לוואי קשות.
חשוב להשקיע בטיפול הריגשי. צריך למצוא מטפל מתאים. חוסר התאמה אינו מעיד דבר על מקצועיותו של המטפל. צריך לנסות עד שמוצאים מטפל טוב.
כל טוב.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין רגשות - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור24/12/2013ייתכן ואת מתארת סימנים שליליים של התהליך.
יש לישקול שינוי תרופתי ואו להוסיף אדרונקס.
בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוביםאילי18/12/2013
שלום עקב חרדה. החלתי ליטול ציפרלקס. מספר שאלות:
האם מותרים בעת הטיפול טיפולי ספא- עיסוי, גקוזי וכד'?
האם מותר לשלב מיץ נוני, אשר ידוע כמעלה את רמת הסרוטונין או שיש חשש לסינדרום סרוטונין?
האם מותרים ויטמינים E' , Q10 , ואומגה 3 ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילובים - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור24/12/2013כל מה שמעלה סרוטונין - אסור !!!
יש להתייעץ עם דיאטנית בנדון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויאפקסזיוה18/12/2013
אני נוטלת ויאפקס 150 אני שוקלת להפסיק את התרופה לפני כניסה להריון איך עושים את זה??ומה התופעות לוואי ..ממש מפחיד אותי אחרי מה שקראתי על התופעות לוואי וגם שאני לא לוקחת יומיים במקרה אני מתחילה להרגיש הבזקים ומכות חשמל בראש ובחילות נוראיות מה אני עושה ????
אשמח לתשובה במהרה תודה
נ.ב יש לציין שאני רוצה להפסיק עם הכדורים לגמרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויאפקס150
זיוה22/12/2013ערב טוב אני לא מבינה למה לא עונים לי זה ממש חשוב
אשמח לתשובה במהרה.תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהויאפקס - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור24/12/2013קשה להתייחס באופן כללי וגורף להפסקת טיפול.
יש צורך בהורדה איטית, לפעמים חודשים, זאת בהתאם למצב הקליני,
לכן חשוב להתייעץ עם רופא מטפל אשר מכיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוזי חשובה לי תשובתך.18/12/2013
היי
אם ליריקה לאישה מבוגרת יכולה לגרום לשיכחה וחולשה
חשוב מאוד - האם ליריקה (הכוונה גם במינון מינימום ,ומקסימום ) יכולה לעשות נזק בלתי הפיך בנושא זיכרון
או אחר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוזי חשובה לי תשובתך - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור24/12/2013בלתי הפיך לא סביר.
תופעות לוואי ייתכן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערב טוב דוקטור חשוב.18/12/2013
שלום
אחרי מספר שנים עם סרוקסט עברתי לכדור ציפרלקס לצערי לא עוזר לי
איזה כדור מ- SSRI שדומה לסרוקסט במובן הזה שיש לכדור יותר מימד מרגיע
ושמאפשר לקחת עם כדור ריטלין או אדרל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערב טוב דוקטור חשוב - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור24/12/2013ניתן לשקול מירו ..
לא בדיוק הגיוני , שילוב של ממריץ ומרדים...
יש להתייעץ עם רופא מטפל בנדון, לשלול שימוש בחומרים מריצים נוספים,
הוספת טיפול CBT , טיפול הרגעתי טבעי.. וכו..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)