פורום פסיכיאטריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מינון 50 מ''ג
    בני
    04/02/2014

האם במינון חלקי כמו איקסל 50 מ''ג בלבד. יכולה להיות השפעה משמעותית כנגד חרדה ודיכאון האם לפעמים מינון זה יכול לשנות ולהשפיע גם אם קצת וחלקית?

יכול להיות שתהיה אפילו השפעה מלאה ללא צורך לעלות במינון?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מינון 50 מ''ג

הוספת תגובה

• מינון 50 מ''ג - תגובה

ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור
    05/02/2014

שלום רב,
    אכן , מדובר במינון נמוך יחסית וכך גם הסיכויים לשיפור - אינם גבוהים, אך כמובן קיימית. המינון היעיל המומלץ הוא בדרך כלל 100 מ"ג ליום (50 מ"ג בבוקר ו-50 מ"ג בצהריים).

.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שישה ניסיונות אובדניים
    לין
    04/02/2014

אני בת 20 וניסיתי להתאבד 6 פעמים בשנתיים האחרונות עי בליעת כדורים )150 במספר הכל פעם( .
    אף ניסיון לא הצליח .
    הפעם האחרונה קרתה ב23.6.2013 ומאז לא היה עוד ניסיון מכיוון שהתחלתי שירות לאומי וזה די מגביל אותי כי יעיפו אותי .
    אבל יש לי מחשבות אובדניות .
    עוד מעט מתקרבת חופשת פסח ומכיוון שאני עןשה את השירות במוסד חינוכי יש חופשת פסח ארוכה וחשבתי לעצמי שזהו הזמן המתאים .
    בפעם האחרונה שניסתי להתאבד הפסיכיאטרית בבית חולים אמרה לי שהיא יכולה לאשפז אותי בכפייה ,למרות שאני לא מסוכנת לעצמי ולסובבים אותי סיום ביום . אני מפחדת שאם אכן אנסה להתאבד שוב אותה הפסיכיאטרית תאשפז אותי בכפייה ואז לא יהיה לי שירות לאומי .
    זה מקום שמאוד חשוב לי ומקום שאני נורא אוהבת להיות בו . ומצד שני אני חייבת לעשות עוד ניסיון ,בשביל ההרגשה שלי .
    אני מטופלת אצל פסיכיאטרית מהקהילה כבר שנתיים ואצל פסיכולוגית חודשיים .הפסיכיאטרית תמיד נותנת המלצות טובות.
    על פי דוחות רפואיים אני מוגדרת כאחת שלוקה בהפרעת אישיות גבולית ,הפרעות אכילה ,וקשיי הסתגלות.

לקביעת תור
    סגירה
    שישה ניסיונות אובדניים

הוספת תגובה

• היי לין,

סוזי
    05/02/2014

היי לין,
    אני מצטערת לשמוע את מה שאת כותבת.
    לפני שאגיב בעצמי, אני רוצה לשאול, אם טוב לך בשירות הלאומי, למה בעצם את רוצה לעשות עוד ניסיון התאבדות בשביל ההרגשה שלך?

מחכה לתשובתך, רוני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משהו לא ברור לגמרי

שמוליק
    05/02/2014

שלום לין.

אני מניח שישנן סיבות טובות לכך שאת רוצה לנסות להתאבד, ואני מניח שאת בעצם רוצה משהו אחר שאולי הוא כן בר השגה וניתן להשיג אותו, וכדאי לנסות לברר מה זה בדיוק.

בכל אופן, ישנו משהו שנראה לךי מוזר ביותר. כתבת שאת רוצה לנצל את חופשת הפסח כדי לנסות להתאבד, ואז מה? את רוצה שנסיון הזה יצליח. אם זה יצליח אז מה החשש לאישפוז כפוי? לאישפוז כפוי של הגופה המתה?

ואם הכוונה שהנסיון הזה לא יצליח, אז זה אומר שיש כאן רצון אחר. דברייך לא מובנים, ואם אבין את כוונתך, אשמח לנסות לעזור.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קאנביס רפואי למאניה דיפרסיה
    יהודא
    04/02/2014

שלום רב
    לרופאים הנכבדים
    רציתי לשאול את דעתכם אני חולה מאניה דיפרסיה כבר 9 שנים ניסיתי ליתיום שפגע לי בבלוטת התריס
    למיקטל שהכניס אותי למאניה
    סרוקוול שפגע לי בכבד ובגוף
    ונראה שנגמרו לי התרופות
    כל חומר כימי פוגע לי בגוף ככה לפחות הפסיכאטר שלי אמר לי ונראה שגם הוא כבר אובד עצות
    מה עושים??
    אני כרגע בלי שום תרופה מרגיש סבבה
    אבל יודע שזה לא יימשך ככה הרבה זמן
    האם קאנביס רפואי יכול לעזור לי??
    או שנשארו עוד איזשהו תרופות שלא יפגעו לי בגוף??.

הוספת תגובה

• אולי טיפול ריגשי

שמוליק
    04/02/2014

שלום יהודא.

אכן, לתרופות הפסיכיאטריות יש תופעות לוואי קשות שהן שכיחות בקרב המטופלים.

מטרת התרופות היא ליצור איזון כימי במוח, אך זהו רק מרכיב אחד של המחלה. ישנו גם מרכיב ריגשי למחלה שנגרם בשל חוויה בעבר שייתכן שהיא נמשכת גם בהווה.

הטיפול במרכיב הריגשי של הבעייה הוא לא ע"י תרופות, אלא ע"י שיחות (פסיכותרפיה) C.B.T. וכיו"ב. טיפול טוב במרכיב הריגשי יכול לבטל את הצורך בתרופות לגמרי. לא כתבת שום דבר על הטיפול הריגשי. גם אם אתה מקבל, אז יכול להיות שהוא לא מספיק טוב (ואין בכך כדי להעיד על חוסר מקצועיות או אי התאמה של המטפל).

אני מטיל ספק רב האם קנביס רפואי יכול לעזור באמת. עד כמה שידוע לי, קנביס רפואי נועד כדי להקל בעיקר על כאבים פיסיים, ואינני יודע עד כמה הוא יכול להשפיע על מצבים נפשיים. בכל אופן, הוא לכל היותר יכול להוות תחליף לתרופות מצד האפקט של יצירת איזון כימי, אך בכל מקרה צריך לטפל גם במרכיב הריגשי.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשבתי אולי על תרופה בשם גאודון??

יהודא
    04/02/2014

אם מישהו מכיר ??
    אגב הרופא שלי לא ממליץ לי על טיפול בCBT למרות שבעבר ניסיתי את זה וזה עזר לי כשהייתי בדיכאון אבל גם אני חושב שזה לא קשור לעכשיו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה הרופאים פה לא עונים???

יהודא
    06/02/2014

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קאנביס רפואי למאניה דיפרסיה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    13/02/2014

קאנביס יכול להחמיר מצב נפשי וגופני, ממליץ שתשמע את ההרצאה שלי ביום א הקרוב, ראה פרסום בפורום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרצאה - יש וידיאו באינטרנט?

לילך
    23/02/2014

האם יש וידיאו איפהשהו של ההרצאה שלך? גם אחי עשן קאנביס ונראה לי שזה מה שגרם לו למניה ואז דיפרסיה...הייתי מאוד רוצה שגם הוא ישמע את ההרצאה ויבין את חומרת העניין כדי שלא יעשן שוב בחיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש

שמוליק
    23/02/2014

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מירו
    שאלה
    04/02/2014

שלום רב.
    בגלל חרדה-פחד לא להירדם בלילה-קבלתי כדורים מירו -חצי כדור כל ערב.
    אחרי חודש הרגשתי טוב מאוד.גם מצב רוח השתפר וכו.. אחרי חצי שנה לפי המלצה של רופא -הפסקתי לקחת כדורים ובעוד מספר יומים חרדות לפני שינה חזרו. האם צריך להמשיך הטיפול במירו?מה תקופה מקובלת כדאי לצאת מזה סופי(אם ניתן).איך עושים גמילה מכדורים? איזה עוד דברים יכולים לאזור אחרי שימוש במירו?
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    מירו

הוספת תגובה

• מירו - תגובה

ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור
    05/02/2014

שלום רב,
    כדי לענות על שאלתך, יש קודם כל לבחון מהו סוג של נדודי שינה איתם אתה מתמודד: האם מדובר בהפרעת חרדה שמקשה על הרדמות, דיכאון או לסירוגין לנדודי שינה שקשורים להפרעות במחזור השינה התקין. סביר להניח כי מירו עזר לך להירדם בשל השפעתו המרדימה וככל הנראה לא טיפול בבעיה הבסיסית. חשוב לעבור הערכה מקיפה של איש מקצוע , רצוי פסיכיאטר או מומחה לטיפול בהפרעות שינה במטרה לברר באיזה הפרעת שינה מדובר ובהתאם לכך לגבש המלצות טיפוליות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנהדוניה ומירטזאפין?
    הסטודנט
    04/02/2014

שלום,
    אובחנתי עם דיסתימיה (יותר מ15 שנים), עם אנהדוניה.
    מה שמפריע לי בעיקר לתפקד זה האנהדוניה, חוסר המוטיבציהת חוסר אנרגיה והעייפות (אני לא ישן טוב במיוחד). לאחר מפסר תרופות שלא עשו כלום (cipralex, effexor), ואחת שגרמה לתופעות לוואי קשות (wellbutrin) הרופא משום מה רשם לי רמרון (mirtazapine).
    התחלתי לפני חצי שבוע עם מינון נמוך של 7.5 מ"ג (בגלל בעיות עם כליות), והרגשתי עייפות נוראית (ואף על פי כן איכות השינה כלל לא השתפרה!) מעבר ללזאת שיש לי כרגיל. אומנם ישנתי יותר, אך אני נעשיתי עוד יותר עייף ואפטי...
    לאחר קריאה קלה על התורפה, הבנתי שהיא כלל וכלל לא תעזור לי עם האנהדוניה (אלא אף יכולה להחמירה?). ורק במינונים גבוהים יותר אולי ארגיש קצת פחות ישנוני.
    כאמור, אני יכול להתמודד עם שאר האספקטים של הדיכאון הקל, פרט לאלה שהזכרתי דלעיל.
    אני בתקופת מבחנים וחושש שבגלל התרופה אכשל בהכל (ואז יעיפו אותי מהתואר השני).
    יש לי בכלל סיבה טובה להמשיך עם התרופה?

לקביעת תור
    סגירה
    אנהדוניה ומירטזאפין?

הוספת תגובה

• אנהדוניה

מלי
    04/02/2014

לסטודנט שלום
    גם אני סובלת מאנהדוניה 20 שנה טופלתי במשך כמה שנים עם ציפרלאקס ביום ורמרון בלילה והרגשתי הכי טוב שיש לפני 3 שנים עברתי ניתוח ובעקבות ההרדמה וחזרה לטיפוןל כבר הפסיק להשפיעה מאז לא מוצאת טיפול יעיל ואני סובלת מעיפות תנסה את השילוב הזה דבר עם הרופא שלך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגבי ציפרלקס

הסטודנט
    04/02/2014

שמח לשמוע שלמישהו התרופות הללו עזרו. רק חבל שהן הפסיקו לעזור.

ציפרלקס לא עזר לי במיוחד עם אנהדוניה. לומר את האמת לא הרגשתי שום הבדל (ומאז ההאנהדוניה נעשתה גרועה כפליים). אותו דבר היה עם אפיקסור. כל תרופה ניסיתי סה"כ 3 חודשים, כאשר הייתי במינון המירבי בערך כחודש וחצי (אני כבר לא זוכר מינונים, זה היה לפני הרבה שנים). אני לא רואה סיבה לחזור לתרופה, או בעצם לכל תרופה מהמשפחות הללו. (ssri, snri).

מה שמעצבן הוא שאני עדיין מתעורר עשר פעמים בלילה אפילו עם התרופה הזאת. כל מה שהיא עשתה היא לגרום לי להרגיש עוד יותר עייף (ללא שום תועלת כמובן).

הרופא שלי מנסה לתת לי תרופות ממשפחות שונות עד שאחת מהן תעשה איזשהוא שינוי לטובה. טרם ניתקלתי בכזה דבר (אולי וולבוטרין היה עוזר אך לקחתי אותו רק שבוע במינון טיפולי של 300 מ"ג עד שהתחילו תופעות לוואי).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לסטודנט

מלי
    04/02/2014

רמרון מאוד עוזר להפרעות שינה שבאות בעקבות האנדוניה וולבטרין גם לי עשה תופעות לוואי תגיד לרופא יש שילובים שיכולים להקל
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ןומה עם טיפול ריגשי?

שמוליק
    05/02/2014

שלום לסטודנט.

כתבת שהתרופות נוגדות הדיכאון אינן עוזרות.

אני יכול להניח שאתה בחור חכם, אם אתה סטודנט לתואר שני :-)

המטרה של התרופות האלה היא להעלות את רמת הסרטונין. אבל מחסור בסרטונין הוא רק אחד מהגורמים של הדיכאון, ולכן לא מומלץ לטפל רק בתרופות. בדרך כלל ממליצים להוסיף גם פסיכותרפיה שאמורה לטפל במרכיב הריגשי של הדיכאון.

לא כתבת אף מילה על הטיפול הריגשי. יכול להיות שאתה לא מקבל בכלל ויכול להיות שאפשר לשפר אותו.

מנסיון אישי שלי, לאחר טיפול ריגשי טוב ראיתי לנכון לפסיק את הטיפול התרופתי בגלל סבל מתופעות הלוואי. אני חושב שסבל מתופעות הלוואי, ובוודאי שכאשר התרופות אינן משפיעות צריך לחשוב על הטיפול הריגשי.

שיהיה בהצלחה רבה.
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רמרון

רמרון מרדים דוקא במינונים הנמוכים. ככל שעולים במינון הוא פחות מרדים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השפעה
    רותי
    04/02/2014

אני אשה מבוגרת יש לי או סידי כבר 40 שנה התחלתי כדור פרוזק לוקחת אותו חודש וכעת עברתי ל2כדורים מרגישה יותר גרוע מימה שהיה בלי הכדורים בכי ודיכאון ופחדים ששיכים לאו סי די למה זה קורה

לקביעת תור
    סגירה
    השפעה

הוספת תגובה

• השפעה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    04/02/2014

בתחלת הטיפול או בזמן שינוי מינון, ייתכנות תופעות לוואי , משניות לשינוי הפתאומי
    בריכוז סרוטונין במוח, אמור להשתפר ואף לחלוף במהלך מס. ימים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סכיזופרניה שמיעת קולות
    ברוך
    04/02/2014

שלום אני מטופל ברספירדל 3 מ"ג ושומע עדיין קולות,השכנים גרמו לי להאמין שהקולות האלה הן הקולות שלהם מקלפי הטארוט והם אמיתייים
    אודה לך אים תחזק אותי ותתן לי אים אפשר טיפ להפחית מהפחד הקיים ולהתחיל לשמוע איש מקצוע ולהאמין לו
    תודה רבה לתשובה

לקביעת תור
    סגירה
    סכיזופרניה שמיעת קולות

הוספת תגובה

• סכיזופרניה שמיעת קולות - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    04/02/2014

יש צורך לבדיקה בהקדם אצל רופא מטפל וכן,
    יש צורך לשקול שינוי המינון.
    שימוש בחומרים ממכרים או חומרים ממריצים, עלולים להחמיר את המצב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציפרלקס
    צחי
    03/02/2014

בן 50 בריא בד"כ.נוטל ציפרלקס 10 מ"ג כשנתיים.
    יש לי שתי שאלות:
    אני לא רוצה להפסיק כי אני מרגיש טוב עם הכדור והשינוי מהעבר משמעותי.
    האם כדאי בכלל לחשוב על הפסקה ?
    שאלה נוספת : האם יש צורך בבדיקות ספציפיות בגלל התקופה הארוכה שאני נוטל את התרופה ?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ציפרלקס

הוספת תגובה

• ציפרלקס - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    04/02/2014

כל חצי שנה מומלץ בדיקות דם בכלל ותפקוד כבד בפרט.
    הפסקה בהחלט אופציה לאחר שנתיים, זאת לאחר בדיקה אצל רופא מטפל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי ויטמין D
    ניב
    03/02/2014

אני בן 24, לפני 4 שנים התחלתי טיפול בציפרמיל עקב חרדות.
    לפני 5 חודשים *הפסקתי* עם הכדורים - החרדות חזרו.
    אני כרגע בלי כדורים בכלל ויש מחשבות וחוסר יציבות (יש לי OCD).
    הויטמין D שלי מבדיקת דם בתחילת דצמבר הוא 20.
    באמצע ינואר התחלתי לשהות הרבה בחוץ בשמש (מצטבר של כמה שעות ביום) בכוונה כדי להעלות את הרמה. האם 3 השבועות שעברו הספיקו להעלות לרמה הרצויה (מהי הרמה הרצויה בכלל?)?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי ויטמין D

הוספת תגובה

• לאור זאת השאלה שלי היא האם אני צריך

ניב
    03/02/2014

להשלים את רמות הויטמין D - כלומר האם יש לי חוסר.
    אני מעדיף לנסות כל אלטרנטיבה טבעית לפני שאחזור לכדורים (אם אחזור, בעתיד הקרוב/רחוק, לא יודע).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול ריגשי

שמוליק
    03/02/2014

שלום ניב.

אני מניח שהחלטת להפסיק את הטיפול התרופתי בגלל סבל מתופעות הלוואי של התרופות.

התרופות נועדו כדי ליצור איזון כימי במוח. זהו רק אחד מהמרכיבים של המחלה. מהסיבה הזו טיפול המבוסס רק על תרופות אינו מספיק יעיל. מומלץ לטפחל במרכיב הריגשי של הבעייה ע"י פסיכותרפיה C.B.T. וכיו"ב.

טיפול טוב במרכיב הריגשי של הבעייה יכול לבטל את הצורך בתרופות. יתר על כן, לדעתי האישית, חוסר האיזון הכימי הוא תוצר של שאר המרכיבים של המחלה ואיננו בעייה העומדת בפני עצמה.

יכול להיות שיש מחסור בויטמין D, ומחסור זה נותן את אותותיו. אני מניח שרופאי הפורום ישמחו להתייחס לנקודה הזו.

בהצלחה רבה,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמוליק תודה על המענה ואגב כתבתי לך

ניב
    03/02/2014

כאן לפני כמה חודשים על שאני מתחבר לגישתך.
    הפסקתי את הכדורים לפני 5 חודשים וכתבתי על זה כאן (לא יודע אם אתה זוכר).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קח ויטמין D בטיפות

חזי
    04/02/2014

400 מ"ג 2 טיפות ליום למשך חודשיים שלוש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שואל בשנית בקשר לחרדה ממחשבות
    תומר
    03/02/2014

שלום רב .
    (סליחה על ההודעה הארוכה)

לפני כחודשיים בערך יצא לי לנסות לעשן קצת גראס רפואי פעם ראשונה בחיי(2 שאיפות וזהו) זה היה בשילוב עם כמות אלכוהול קצת גבוהה מה שאיני רגיל לעשות בד"כ..פשוט רציתי להישתחרר מהלמודים האינטנסיביים..הרגשתי ממש רע אחריי זה חשבתי שאני באמת עומד למות בחיי לא הרגשתי כזה רע(קוצר נשימה,הלב עמד לעצור את עצמו..לא יכולתי לעמוד על הרגליים)למחרת הכל היה בסדר אבל הרגשתי תחושת "היי" התחלתי להכנס לאינטרנט לברר אודות נזקים מוחיים אפשריים של גראס...ונכנסתי לחרדה ממש קשה ממה שקראתי שזה עשה לאנשים שהם נדפקו עם הפרעות ניתוק..החרדות מהסם ירדו אחריי 3 שבועות בערך..אך מהחרדות האלו התחלתי להרגיש כמו ניתוק מעצמי ותחושה שהכל חלום שהמציאות היא אולי לא אמיתי..וממש התחלתי להיתעמק בהן ממש חזק..והן מעוררות בי פחד וחרדה משתקים..יש בי פחד שאולי אוטוטו מתפתחת אצלי מחלת נפש (עם כל האבסורד שבמחשבה זו)אני מסתכל במראה ומרגיש שאני לא אני..מידיי פעם אני מכניס לעצמי מחשבות חיוביות והם עוזרות למשך כמה שעות..אבל הבעייה והמצב הנפשי הזה די מקשים עליי..כמו כן אני גם ממש מפחד ממחלת הסכיזופרניה(אמרו שגראס יכול לעורר מחלה זו ,תודה לאל אין לנו שום הסטוריה משפחתית של מחלה זו במישפחה) לכן אני כל פעם בודק האם אני לא הוזה יש בי פחד להיות במצב של הזייה...ועולות בי כל מינ י מחשבות פלוסופיות...מחשבות שמביאות אותי לאי וודאות על הקיום שלי..ןתחושת ניתוק קשה(יש הפוגות קטנות מידיי פעם)אשמח לעצה ממך א ני די צריך עזרה...

הוספת תגובה

• תתעודד

שמוליק
    03/02/2014

שלום תומר.

קשה לי להאמין שתתפתח אצלך סכיזופרניה בגלל אותה התנסות בסמים. סכיזופרניה מתבטאת במחשבות שווא, וזה ממש נראה רחוק ממך לגמרי.

יכול להיות שהתחושות הקשות נובעות ממרכיבים גופניים שנגרמו בשל ההתנסות בסם. זה משפיע על הנפש, אבל נראה שהדעה שלך צלולה.

באמת שלא ברור לי למה הרופאים של הפורום לא נתנו תשובה, הם בדרך כלל נותנים תשובה די מהר.

יכול להיות שכדאי ללכת לרופא המשפחה כדי לבדוק יותר לעומק מה ניזוק מההתנסות בסם, וכיצד ניתן להקל על הסבל. מן הסתם ישנם דברים שיעברו עם הזמן, וישנם דברים שיכולים לעבור יותר בקלות עם טיפול מתאים.

תהיה אופטימי. להיות אופטימי זה תמיד טוב :-)

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אתה אחלה גבר

תומר
    03/02/2014

רק שתדע אתה נשמה טובה אמיתית...!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שואל בשנית בקשר לחרדה ממחשבות - תגובה

ד``ר יעקב חרמון
    03/02/2014

שלום לך תומר
    התופעות שאתה מתאר אכן מופיעות פעמים רבות אחרי שימוש בגראס:תופעות של דהפרסונליזציה של דהריאליזציה הן התופעות שאתה מתאר!
    לדעתי כדאי לפנות לטיפול ולהכחיד אותם! הרי אין טעם להמשיך ולחוות את הפתולוגיה שהרי זה מעצים ומזיר אותה אליך שוב ושוב!
    ולכל אלה שטרם התנסו:אנא המנעו מזה אין בזה כל טוב לאדם שחיו עוד לפניו!
    תרגיש טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רק שאלה אחרונה

תומר
    03/02/2014

קודם כל תודה רבה על התשובה ד"ר חרמון.ושאלה אחרונה:האם התופעות האלה שאני חווה אותן הן הפיכות..?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רק שאלה אחרונה - תגובה

ד``ר יעקב חרמון
    03/02/2014

קשה לענות ללא בדיקה אך רוב הסיכויים שדבקות בטיפול תעלים אותםץ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ד"ר חרמון

תומר
    03/02/2014

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רק שאלה אחרונה - תגובה

ד``ר יעקב חרמון
    03/02/2014

ראה למטה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שואל בשנית בקשר לחרדה ממחשבות - תגובה

ד``ר יעקב חרמון
    03/02/2014

ראה למטה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקת רמוטיב האם צריך בהדרגה?
    שאול
    03/02/2014

אני נוטל מזה כחודשיים רמוטיב 500 מ"ג
    החלטתי להפסיק
    כיצד מפסיקים? האם צריך בהדרגה? משהו מיוחד?
    תודה.

הוספת תגובה

• הפסקת רמוטיב - תגובה

ד''ר דבי פרס וינשטוק
    03/02/2014

פשוט מפסיקים את הלקיחה וזהו-

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רגעי אי הימצאות במקום ורצון לברוח
    אלונה
    03/02/2014

שלום רב
    לאחרונה אני מרגישה פתאום תחושות מוזרות במצבים שונים למשל שוחחתי עם חברה הוא דיברה ככה רצוף ופתאום קיבלתי תחושה של וקשיי בנשימה ורצון לזוז ולנוע שלא יקרה לי משהו.... לא קשור למה שהיא דיברה כלל אבל זה מה שקרה לי. עוד מקרה ישבנו במסעדה אני ומשפחתי לפתע הרגשתי חרדה מסוימת ורצון לצאת מיד מהמקום. אני שמה לב שיש לי פתאום מחשבות שלא היו לי מעולם, מחשבות שקשה לי להסביר אותן, וכל התחושות האלה, לא מבינה מאיפה הם צצים לי ככה פתאום באמצע החיים.
    אני בת 50 מגדלת ילדה לבד, וגם שאני לבד פתאום אני חושבת כאילו עומד לקרות לי משהו אז אני חייבת לזוז לעשות משהו לנשום לאט .... ???????? אני רוצה לדעת מה לעשות והמשיך לחיות רגיל בבקשה לאן לפנות? למה מגיעים לי המחשבות המוזרות של אולי יקרה לי משהו . אני אישה בריאה ללא לקיחת תרופות או משהו ופשוט אני מרגישה שזה שולט בי שלא יאומן שזה קורה לי.

אשמח לעזרה בבקשה

הוספת תגובה

• עוד משהו.... אני מרגישה שזה פחד מ

אלונה
    03/02/2014

משהו שיקרה לי... למה זה בכלל מגיע למצב כזה? האם אמורה להיות טראומה? יש לי גם פחד מאנשים מסויימים שכאילו אני מרגישה שהם יעשו לי רע... אנשים חדשים למשל... אשמח לעזרה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להתעודד

שמוליק
    03/02/2014

שלום אלונה.

קודם כל, זה טוב מאוד שאת מודעת לכך שאת סובלת, שואת מנסה להבין מה המקור של הסבל הזה, ויש לך מוכנות לטפל בבעייה. נראה לי שהכי חשוב זה להאמין שיכול להיות טוב יותר, שניתן להתתמודד עם הקשיים וצאת מהם.

כדאי לנסות ללכת לטיפול בשיחות (פסיכותרפיה), על מנת לנסות להבין טוב יותר את התחושות הקשות האלה כדי לדעת איך להתמודד איתן.

כדאי רק לדעת מראש, שטיפול טוב בשיחות דורש התאמה טובה בין המטפל למטופל, והסיכויים הסטטיסטיים לכך הם אחד לשמונה. אי התאמה איננה מעידה על חוסר מקצועיות של המטפל, וצריך לנסות מטפל אחר.

יכול להיות שיהיה צורך גם בטיפול תרופתי, על פי שיקול דעת של המטפל, בין אם מדובר בפסיכיאטר שיכול לרשום תרופות בעצמו, ובין אם מדובר בפסיכולוג שיכול להפנות לפסיכיאטר.

בהצלחה רבה,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעת OCD ?
    מוטרדת967432
    03/02/2014

טוב אז ככה.. עד היום ידעתי שיש לי דכאון ויש לי חרדות קשות שאחת מהן היא חרדה חברתית מאוד חמורה.. אני מטופלת עם כדורים ופסיכולוג והכל. אבל לאחרונה כתוצאה מתקופה מאוד קשה ועמוסה בחיים שלי שאני לא אכנס כרגע לנסיבות שלה, התחלתי להרגיש שאני מאוד מטורדת, אבל כל הזמן. זה משהו שבעצם תמיד היה ותמיד הייתי מאוד שקועה במחשבות ו"חולמת בהקיץ" ברמה שלא הייתי יכולה להתרכז במה שקורה סביבי. ולא, אין לי הפרעות קשב או שום דבר כזה כבר בדקתי את העניין.
    פעם זה נבע מדכאון קשה ונסיבות חיים קשות ואמיתיות שגרמו לטורדנות הבלתי פוסקת (בעיקר טראומה שעברתי.)
    אבל כתוצאה מהדכאון הייתי פשוט בחוסר מעש מוחלט כמעט.. ולאחרונה כשקצת התחלתי לצאת מהמצב והתחלתי לעשות יותר, זה פתאום הגיע למצב של כפייתיות מסוימת לעשות דברים. גם אם הם לא באמת חשובים. גם אם זה בכלל לא מהותי ולא משנה. גם אם אלו דברים שאני כותבת לעצמי כדי לעשות לעצמי טוב ופשוט להוסיף לי עניין לחיים- אני מרגישה מן אובססיה כאילו שאני חייבת לעשות אותם.
    ובמקום להסתכל על זה כמשהו שיהיה לי נחמד לעשות אני מרגישה לחץ כתוצאה מזה ומחשבה תמידית על אותו דבר קטן שרשמתי לעצמי לעשות. אה כן- שכחתי להוסיף שאני כבר במשך חצי שנה ויותר, לא מתנהלת בלי רשימות. גם הרשימות הפכו לאובססיה קשה. הכוונה היא שגם אם זה "לקנות ספר" או "לשים את המחשב על המדף", או "לסדר את התיק" כל דבר הכי שטותי ולא חשוב אני חייבת לרשום. ואני ממש בפחד ולחץ שאני לא אעשה את זה ושאני אשכח מזה.
    הדחף הזה "לעשות" כל הזמן, התגבר בתקופה הזו כמו שאמרתי גם מהסיבה שזו תקופה מכבידה באמת מבחינה הגיונית- אך הפעולות עצמן לא הגיוניות ולא קשורות למושא שמטריד את מנוחתי.
    ואז בעצם קורה לפעמים שכתוצאה מהלחץ זה פשוט משתק אותי ואני לא עושה כלום. או מגיעה למצב שאני שקועה שעות בעשייה של דבר ספציפי שלא באמת מקדם אותי, אבל לא מסוגלת להרפות ממנו, ואז מזניחה את הדברים החשובים באמת.
    דוגמא- פעם אחת ישבתי כל הלילה במחשב וערכתי תמונות שצילמתי(אני מתעסקת קצת בפוטושופ) והיה לי קר כי היה מזגן בחדר אבל פשוט לא הייתי מסוגלת להפסיק - ובבוקר קמתי עם דלקת קשה בדרכי השתן וכאבי תופת שדרשו הגעה דחופה לקופת חולים.
    בניגוד למה שהספקתי לקרוא ולשמוע על הפרעת הOCD, אין לי אובססיה לנקיונות או לסדר את הבית- בקטע הזה אני דווקא נורא לא מסודרת ולא מייחסת חשיבות, אבל האובססיות מתקיימות במגוון תחומים ונושאים אחרים, שקשורים בעיקר לתחומי עניין או למטלות שהצבתי לעצמי כאילו שהם חוק ברזל שאסור לי לזוז ממנו. הרשימות שלי מפוצצות. באמת, רשימה של איזה 5,6 עמודים לפחות. והכל דחוס בהם- גם הדברים המהותיים וגם השטויות של "ללכת למכולת ולקנות לחם"- ואוי ואבוי אם אני לא אקנה, כי אז אני ארגיש עוד יותר חרדה ותקיעות במקום.

לקביעת תור
    סגירה
    הפרעת OCD ?

הוספת תגובה

• המשך..

מוטרדת967432
    03/02/2014

זה הפך להיות ממש מגוחך בקיצור..
    יש הרבה פעמים שאני כן מצליחה להשתלט על זה ולהבין שזה לא הגיוני, אבל ברוב הזמן קשה לי מאוד להרפות, מכל דבר שהוא. אבל זה רק חלק מהעניין..
    כמו שהתחלתי לכתוב בהתחלה - יש לי בעיקר כפיתיות במחשבות עצמן. כפיתיות שאולי החלה ממשהו אמיתי והפכה למשהו חסר הגיון... וזה משהו שפשוט סבלתי ממנו כל החיים והעלמתי עין... כי לא חשבתי שיש לזה שם או טיפול..
    העניין הוא.. שכנראה בגלל מה שעברתי הפכתי לאדם שמאוד מאשים את עצמו על כל שטות ומלא בשנאה עצמית והלקאה עצמית- וזה גורם לי ממש לרדוף את עצמי אחרי כל טעות שלי, אחרי כל טעות דמיונית שלי, ואחרי כל שטות קטנה שנדמה לי שעשיתי לא נכון. או לא בסדר. זה אומנם לרוב מתבטא בתחושות אשם- אבל האובססיה החמירה עם השנים והפכה להיות משהו כללי של בעיקר אי יכולת להרפות ממחשבות. גם כאלו שלא בהכרח קשורות לזה. זה היה גורם לי מצוקה עצומה אבל בכל פעם שדיברתי על זה אף אחד לא ממש הבין אותי או את החומרה של הדברים וחשב שאני כמו כל אדם פשוט מישהי שחושבת יותר מדי. אבל ה"יותר מדי" הזה הוא באמת יותר מדי, ולפעמים זה מגיע גם למצבים של מחשבות מטרידות ופולשניות שגורמות לי להרגיש רע עם עצמי ומכניסות אותי ללופ של "אני בן אדם רע", מחשבות שגורמות לי מצוקה רק בגלל שהן מופיעות בכלל ובמקום להתייחס אליהם כאל משהו רגיל הייתי בעבר כל כך רודפת את עצמי בגללן ואז הייתי הופכת את האובססיה לגדולה יותר. אלו דברים שאני אפילו מתביישת להשמיע בקול. והייתי מפחדת שאני אפעל לפי כל מני מחשבות שסתם עברו לרגע בראשי כמו שכל אדם חושב(כי הוא פשוט יכול) וחושבת שאני אדם נורא כשבעצם לא עשיתי כלום. ואז מנפחת את כל הסיפור ומחמירה את המחשבות שהופכות כבר לאובססיביות. ואז הייתי עוד יותר אכולת חרודות וזה מעגל שלא מפסיק להזין את עצמו.
    אני מסוגלת לחשוב על איזשהו מעשה או מקרה שקרה לי או למישהו במשך שעות גם אם תוך כדי אני צריכה לתפקד וללכת למקומות וזה לא מפסיק להטריד אותי.
    וגם יש לי הרגל כבר בערך מגיל 8,9 של "לקצץ" לעצמי את הציפורניים, אבל לא עם מספריים ולא אכילת ציפורניים אלא פשוט עם היד להתעסק שעות עם הציפורן עד שאני "קורעת" ומקצצת עוד ועוד עד שזה מגיע לרמה שיש לי דם, ואני עדיין לא מפסיקה.
    יכול להיות שאולי בתת מודע פעם זה היה פעולה שנעשתה מתוך נסיון להרגיע לחץ אבל זה כבר משהו שנמשך שנים והחמיר עם השנים וגם כשאנשים ליידי אומרים לי להפסיק ואני באמת מנסה אני לא מצליחה.. כאילו שאני מרגישה שאני ממש "חייבת". אולי זה גם חלק מכל ההלקאה העצמית, למרות שאני לא מנסה להכאיב לעצמי אלא פשוט מרגישה שאני לא יכולה להרפות מזה. לא יודעת למה
    כילדה היו לי גם אמונות שאם אני לא אגיד משהו הרבה פעמים בלב או אם אעשה פעולות"טקסיות" כלשהן אז משהו רע יקרה, אבל זה איכשהו פשוט נעלם עם ההתבגרות שלי. ורק לאחרונה אני מרגישה את ההחמרה הזו במצבים שונים...
    תודה מראש על ההתייחסות מחכה לתגובתכם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריך לנסות להבין מאיפה זה בא

שמוליק
    03/02/2014

שלום לך.

קראתי את דברייך, ואני משוכנע שיש לך מודעות עצמית ואין בהתנהגות שלך משהו שנובע מתוך רוע לב. אין מהתיאור שלך שום עדות שהדברים המוזרים שאת עושה גורמים לסבל לסביבה שלך.

לכל אחד יכול לקרות שהרגש ידחוק בו לעשות מעשים שהשכל הישר יגדי שעדיף להימנע מלעשות אותם. אולי אצל אחרים זה קורה פחות, אבל זה יכול לקרות.

ההדרכה הכללית להתמודדות עם מקרים כאלה, היא לברר מאיפה בא הדחף הזה. לנסות לברר את מקרורו של הדחף גם אם צריכים להיכנס לאירועים לא נעימים בעבר.

אני חושב שתוכלי לעשות את הבירור הזה בעצמך, ואולי תצטרכי להיעזר בפסיכולוג, אבל הוא יכול רק לעזור, ואת העבודה הזו תצטרכי לעשות בעצמך.

בכל אופן, אני מציע לך לאהוב את עצמך כפי שאת. תמיד טוב שיהיו שאיפות להגיע למקום טוב יותר, אבל צריך לדעת לגלות סלחנות כשלא מצליחים, ולהמשיך לנסות שוב.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופות אן אר איי
    חמי
    02/02/2014

אילו תרופות ממשפחת nri משווקות בישראל? האם הן פחות יעילות מssri? האם הן יעילות גם כאשר נלקחות לבדן ללא תוספת של ssri? האם משמשמות גם לטיפול גם בחרדה וגם בדיכאון? מדוע לא לנסות טיפול בהן אם יש לssri תופעות לוואי?

לקביעת תור
    סגירה
    תרופות אן אר איי

הוספת תגובה

• תרופות אן אר איי - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    04/02/2014

אדרונקס.
    לעתים שילוב יעיל.
    פחות שכיח כטיפול יחיד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופות טבעיות?
    חמי
    02/02/2014

איך התרופות הטבעיות כגון ''רמוטיב'' האם הן יעילות כמו ssri ? מדוע פחות שכיח שפסיכיאטרים רושמים תרופות טבעיות לטיפול בחרדה ודיכאון ומעדיפים דווקא את הכימיקלים? האם יש הבדל בין תופעות הלוואי? או לגבי עוצמת הטיפול הדרוש?

לקביעת תור
    סגירה
    תרופות טבעיות?

הוספת תגובה

• טיפול ריגשי

שמוליק
    02/02/2014

שלום חמי.

אני חוושב שהעלית שאלה טובה וחשובה מאוד.

תופעות הלוואי הקשות של התרופות הפסיכיאטריות היא נושא חשוב וכאוב מאוד, ואני מניח שהשאלה שלך באה ממקום של סבל מתופעות הלוואי של התרופות. בקטע הזה אני איתך. גם אני נמניתי עם הסבולים מתופעות הלוואי של התרופות הפסיכיאטריות.

התרופות נועדו כדי ליצור איזון כימי במוח, שזהו אחד מהגורמים למחלות הפסיכיאטריות. ישנם גם גורמים נוספים: ריגשי, סביבתי וגופני-פיסי.

מה שעזר לי לשבור את המשוואה הזו של או לסבול מהמחלה או לסבול מתופעות הלוואי של התרופות היה בלי שום צל של ספק טיפול טוב במרכיב הריגשי של הבעייה.

ע"י טיפול טוב במרכיב הריגשי של הבעייה, אין יותר שום צורך בתרופות.

לדעתי, הדרך הטובה לשבור את המשוואה הזו היא טיפול במרכיב הריגשי.

לא כתבת שום דבר על הטיפול הריגשי. האם ניתן לך טיפול ריגשי? האם הוא מספיק טוב?

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופות טבעיות? - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    04/02/2014

רמוטיב , מבחינת החברה המייצרת נחשב תרופה לכל דבר ולא תוסף מזון.
    פחות יעיל מ SSRI .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה