מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סכיזואפקטיב - האם זה סכיזופרניה עם מאניה דיפרסיה?ד``ר יונתן דוידאור29/01/2014
שלום רב ,הרופאה הפסיכיאטרית אמרה לי שיש לי הפרעה סכיזואפקטיבית .מה זה אומר האם זה סכיזופרניה עם מאניה דיפרסיה?. תודה מראש .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן
שמוליק29/01/2014שלום אתי.
גם אני אובחנתי בסכיזו-אפקטיב, ועד כמה שידוע לי זה שילוב של סכיזופרניה עם מאניה-דפרסיה.
מה שזה לא, לא מחלה סופנית, ולא מחלה שלא ניתן להתמודד איתה, ולא כתם לכל החיים. אדרבא, ההתמודדות מוציאה כוחות חזקים מאוד שאולי היו חבויים ולא יצאו לפועל.
להתמודד ולא לפחד.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה שמוליק המילים שלך מעודדות
אתי30/01/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחכה לתשובת הרופא
אתי30/01/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחכה עדיין לתשובת רופא
אתי02/02/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר בבקשה תשובה מהרופאים?
אתי05/02/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד על סכיזואפקטיב
שרון18/02/2014שלום לכם
גם לי הרופאה, אחת ממנהלי הפורום כאן...:) איבחנה לי סכיזואפקטיב.
כלומר גם סכיזופרניה וגם מניה דיפרסיה... כל מחלות הנפש שקיימות בעולם - לי יש את כולן... מעניין!
מה שבטוח שלי היה התקף פסיכוטי, אני חייתי במציאות לחלוטין מדומיינת שהיתה קיימת רק בתוך הראש שלי וזה נמשך כמה חודשים, מחשבות שווא פרנואידיות וכמובן הרגשתי שאני צריכה להגן על עצמי ולהלחם ברעים שרוצים לפגוע בי כמו בסדרות מתח אמריקאיות.
בקיצור ירדתי מהפסים.
אבל מעולם לא הייתי בדיכאון ובאמת שלא הבנתי מה זה מניה.
נגיד אני רוצה להיות ראש ממשלה, זה מצב מאני?
כי בזמנו, הרופאה כאן בפורום כשספרתי לה שחזר לי החשק לסקס והתחשק לי לקנות סט חדש של תחתונים וחזיות סקסיים אחרי שירדתי במשקל הודות לסרקוול אחרי שבתקופה שלקחתי רספידרל עליתי במשקל ובחורים היה הדבר האחרון שעניין אותי, אז היא אמרה לי שאני במצב טרום מאני ורשמה לי זיפרקסה. אז עליתי ב 10 חודשים 10 קילו ושוב כמובן ירד לי לחלוטין החשק לסקס ולהראות סקסית כי השמנתי בטירוף ושוב הייתי צריכה לקנות בגדים חדשים כי הישנים לא עלו עלי יותר ואז פשוט הלכתי לרופא אחר והודעתי לו שאני לא לוקחת יותר זיפרקסה, אז הוא רשם לי גאודון שגרם לי להפרעות שינה מטורפות, אם לקחתי לפני השינה לא ישנתי כל הלילה, אם לקחתי ב שבע בערב בתשע כבר נרדמתי ובכל מקרה הכדור של הבוקר הפך אותי לזומבי לחצי יום. אז חזרתי אליו והודעתי לו שאני לא יכולה יותר עם הכדור הזה, אז הוא ענה לי שהיה לי התקף פסיכוטי חד פעמי ושאין לי כלום ושאפשר להתחיל לרדת במינון. הללויה! אליו הלכתי באופן פרטי ובקשתי ממנו ומרופאת המשפחה המלצה על פסיכיאטר של קופ"ח ובשנה וחצי האחרונות הורדתי את המינון של הגאודון ומראש השנה אני כבר בלי כדורים פסיכיאטרים.
אז איך מצב הרוח שלי? נראה לי בסדר, אם מעליבים אותי אני נעלבת, אם אני רואה סרט עצוב אולי תרד לי דמעה, עם צועקים עלי זה לא נעים לי ומכעיס אותי ואם מצחיקים אותי אני צוחקת. חזרתי לחיים. אני לא אדישה יותר למה שקורה סביבי, אני מתקשרת עם אנשים והדמיון עובד תוך כדי שינה כשאני חולמת... את המציאות אני קוראת כפי שהיא. אז מה, אני נורמלית? אין לי מחלת נפש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכנראה שהבראת
שמוליק18/02/2014שלום שרון.
זה כנראה ההסבר הכי הגיוני :-)
השאלה היא רק איך בדיוק הפסיכיאטרים יגדירו את המצב הזה: האם זו הבראה או שאת לא נזקקת לטיפול תרופתי, ואין חשש להמחרה במצב, אך מבחינתם יש לך עדיין חוסר איזון כימי במוח, אבל כיון שהגורמים האחרים ל"מחלה" אינם פעילים, אז לכן אין חשש להתפרצות פסיכוטית נוספת. האמת, מה זה משנה???
אני מניח שאפילו אם תהיה לך עוד התפרצות, אז את תדעי להתמודד עם זה הרבה יותר טוב ממי שכלל לא עבר התפרצות פסיכוטית.
בקיצור, את בסדר גמור, ולא צריך להסתבך עם טרמינולוגיה.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה ממחשבותתומר29/01/2014
שלום רב .
(סליחה על ההודעה הארוכה)
לפני כחודשיים בערך יצא לי לנסות לעשן קצת גראס רפואי פעם ראשונה בחיי(2 שאיפות וזהו) זה היה בשילוב עם כמות אלכוהול קצת גבוהה מה שאיני רגיל לעשות בד"כ..פשוט רציתי להישתחרר מהלמודים האינטנסיביים..הרגשתי ממש רע אחריי זה חשבתי שאני באמת עומד למות בחיי לא הרגשתי כזה רע(קוצר נשימה,הלב עמד לעצור את עצמו..לא יכולתי לעמוד על הרגליים)למחרת הכל היה בסדר אבל הרגשתי תחושת "היי" התחלתי להכנס לאינטרנט לברר אודות נזקים מוחיים אפשריים של גראס...ונכנסתי לחרדה ממש קשה ממה שקראתי שזה עשה לאנשים שהם נדפקו עם הפרעות ניתוק..החרדות מהסם ירדו אחריי 3 שבועות בערך..אך מהחרדות האלו התחלתי להרגיש כמו ניתוק מעצמי ותחושה שהכל חלום שהמציאות היא אולי לא אמיתי..וממש התחלתי להיתעמק בהן ממש חזק..והן מעוררות בי פחד וחרדה משתקים..יש בי פחד שאולי אוטוטו מתפתחת אצלי מחלת נפש (עם כל האבסורד שבמחשבה זו)אני מסתכל במראה ומרגיש שאני לא אני..מידיי פעם אני מכניס לעצמי מחשבות חיוביות והם עוזרות למשך כמה שעות..אבל הבעייה והמצב הנפשי הזה די מקשים עליי..כמו כן אני גם ממש מפחד ממחלת הסכיזופרניה(אמרו שגראס יכול לעורר מחלה זו ,תודה לאל אין לנו שום הסטוריה משפחתית של מחלה זו במישפחה) לכן אני כל פעם בודק האם אני לא הוזה יש בי פחד להיות במצב של הזייה...ועולות בי כל מינ י מחשבות פלוסופיות...מחשבות שמביאות אותי לאי וודאות על הקיום שלי..ןתחושת ניתוק קשה(יש הפוגות קטנות מידיי פעם)אשמח לעצה ממך א ני די צריך עזרה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להתמודד ולא לפחד
שמוליק29/01/2014שלום תומר.
קודם כל, אני מציע לך לסלוח לעצמך על הנסיון לעשן גראס. נראה לי שהדבר הכי חשוב זה להאמין שאפשר לצאת מזה.
על פניו נראה שישנן תחושות קשות ולא נעימות, אבל בסך הכל המצב יציב. הרבה פעמים הפחד מהמחלה משתק יותר מהמחלה עצמה, שניתן להתמודד איתה אם היא חלילה תתפרץ.
אני מציע לנסות טיפול בשיחות שיוכל לחזק לך את הביטחון העצמי שקצת נפל. זה גם יכול לתת ביטחון שהמצב לא יתדרדר. התדרדרות במצב היא לא פתאומית אלא הדרגתית, ומטפל טוב ירגיש בהתדרדות מייד בהתחלה, ויהיה ניתן בעת הצורך לעצור אותה חזק יותר עם טיפול תרופתי מתאים.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקודם כל המון תודה
תומר29/01/2014אתה איש מקצוע..?סליחה על השאלה הישירה קצת...
אם כן...מה יכול להיות המצב הזה שאני נמצא בו האם זה דכאון קשה ?הפרעת חרדה?..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני לא איש מקצוע
שמוליק29/01/2014שלום תומר.
אני לא איש מקצוע. אני בעצמי מטופל אחרי ארבעה אישפוזים...
על כל פנים, מי שנכנס לפורום, הדבר הראשון שהוא צריך זה אמפתיה, ואת זה אפשר לתת גם מבלי להיות איש מקצוע...
קשה להעריך מה זה בדיוק, אפילו איש מקצוע היה מתקשה להעריך מבלי בדיקה מקיפה.
בכל אופן, אפשר לנצח, תהיה אופטימי.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכל הכבוד לך...
תומר29/01/2014אני מבין שאתה חולה סכיזופרניה...מאחל לך המון בריאות...וכל הכבוד לך על זה שאתה מעודד אנשים ...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
שמוליק30/01/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי שמוליק
יעלי11/02/2014היי ,חשוב לי לציין שאין לי שום דבר נגדך ... ההפך הוא הנכון אני פשוט קצת פחדתי וחששתי מתשובותייך לאנשים אחרים ולי...ניסחתי את השאלה שלי לא נכון ובכעס כלפייך לא במכוון...תמשיך לעשות מה שאתה עושה כי אני רואה שאתה באמת מעודד ויכול לעזור בדרכך שלך לאנשים..אז סלח לי על תגובתי...
ישר כח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה בסדר גמור
שמוליק11/02/2014שלום יעלי.
סלוח ומחול. צריך להעריך את היושר ואת הכנות שלך ואת היכולת להודות בטעויות. לצערינו הרב, ישנם הרבה אנשים שמתעקשים שלא להודות במעשים מקולקלים שהם עשו, גם כאשר יש נגדם ראיות חותכות, וגם אם הווידוי לא יגרור אחריו שום "עונש". אשרייך שאת לא כזו.
אני מאחל לך הצלחה וכל טוב.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
יעלי12/02/2014תודה רבה גם לך מתוק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתומר שלום
סוזי04/02/2014תומר שלום,
כמה שידוע לי, צריכת גראס בכמות מזערית היא לא מסוכנת. יתכן שהערבוב בין האלכוהול והגראס יצר את התגובה הפיזית הראשונית הזו, ויתכן שאתה באופן ספציפי לא מגיב טוב לגראס. זה כמובן יכול להיות גם תוצר של סיבות שונות שמי שאינו מומחה לא ידע להסביר. אני גם קראתי ששימוש בגראס יכול לעורר סכיזופרניה אצל בעלי נטייה לכך. עם זאת, ממה שאתה מתאר לא נראה שמדובר אצלך בתחילתה של סכיזופרניה.
אני מסכימה עם שמוליק שאמר שהרבה פעמים הפחד מהמחלה משתק יותר מהמחלה עצמה, שניתן להתמודד איתה אם היא חלילה תתפרץ. כמישהי שמכירה מקרוב את מחלת הסכיזופרניה אני יכולה לומר לך שזו אמנם מחלה קשה (יש חומרות שונות) אך ניתן לטפל בה ולחיות איתה.
האם יש לך רקע קודם של בעיה נפשית?
הסיכוי שאתה מביא לפתחך מחלה בעצם המחשבה על כך הוא קטן. עם זאת, מחשבה לעיתים יוצרת מציאות (במקרה שלך של חרדה ושיתוק), ולכן הייתי מציעה לך לסרב לכל ה*אפשרויות* הנחמדות שמציע לך האינטרנט בדבר הפרעות נפשיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
סוזי04/02/2014באופן כללי, בחיים עוברים חוויות, ובשביל ליפול להגדרה של מחלת נפש מסויימת צריכים להתקיים מספר תסמינים. לדעתי אתה בעיקר מלחיץ את עצמך בכך שאתה שם דגש כל כך גדול על תסמין אחד, רק מעצם היותו נוכח ברמה קטנה. גם החוויה של לרדוף אחרי תסמינים של מחלה כלשהי, אם הם קיימים או לא, מעסיקה אותך ולא מאפשרת לך להמשיך להתנהל כרגיל בחיים, להיות אתה, לתרום לעולם ולקבל ממנו.
עם זאת, יכול להיות שבמקביל לההתנסות עם הגראס עברת תקופה של חוויות רגשיות קשות או שהיה עלייך עומס גדול. הייתי מציעה לך לתת תשומת לב להתמודדויות שמלוות אותך בזמן האחרון ולקשיים אם אכן הם קיימים (לחץ בלימודים וכו'). יתכן שעל מנת להמשיך להתגלגל מה שנקרא, אתה לא נותן מספיק תשומת לב לקושי הנלווה אליהם ומפנה את תשומת ליבך לאפשרות שיש באופק מחלה שמתחילה לבצבץ.
לגבי תחושת הניתוק, עברת חוויה לא קלה בה ערערת על עצם קיומך, והבטחון שבשגרת הקיום נעלם לזמן זה. יתכן שעקב כך התעוררה בך מודעות חדשה לעצמך שיצרה תחושה ש*הכל חלום*. הצעתי לך היא לא לייחס לכך חשיבות. לעיתים ההתעסקות בעניין היא שמשמרת אותו. דברים לאט לאט יחזרו לסדרם. אני אומרת את כל זה מניסיון. עוד לפני שאובחנה אצלי הפרעת נפש, עברתי שנים לא קלות. היו תקופות שהרגשתי שמשהו אצלי לא בסדר, חרדות, מחשבות שווא. אין ספק שזו הייתה חוויה רגשית לא קלה. באופן רגיל צריך להתייחס לכך ולטפל במצב. אני, באופן אישי, ניסיתי להתעלם או *לבטל* את התסמינים האלו ואכן המשכתי הלאה לתקופה טובה יותר (כמובן שבזמן הזה היו שינויים ותמורות חיצוניים שאפשרו את זה). אין לי ספק שאם הייתי נתקעת במקום של ''הכל לא בסדר אצלי'' לא הייתי מסוגלת להתקדם הלאה. (ורק בשביל להסיר ספק, ההפרעת נפש אצלי התפתחה אצלי בעקבות טריגר חיצוני מאוד מסויים, ויתכן שהייתה נמנעת כולה).
ובכל מקרה, טיפול בשיחות, כמו ששמוליק אמר, בוודאי יכול רק להועיל לך.
בהצלחה,
סוזי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממש תודה סוזי
תומר05/02/2014הדברים היפים שכתבת אכן גורמים לי הרגשה טובה ואני מאוד מעריך את הדברים שלך ושל שמוליק...המון תודה...:-)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ ופארנויהכהן29/01/2014
שלום כל פעם שאני הולך לפסיכאטר אני לחוץ פראנואיד אבל כל הזמן שאני מקבל מרשם (אינווגה ) אני לוקח אותו יום אחר .
אתמול בשונה משאר הפעמים הלכתי באותו היום לבית המרקחת וגם שם הייתי פארנואיד .
" כמה זמן לוקח לו " , " אולי אין להם את התרופה "
וכשחזרתי הבייתה הרגשתי חרדה (?) לחץ בחזה ונשימות כבדות .
לאחרונה חשבתי הרבה על זה שאני פארנואיד אבל לא חשבתי שזה יהיה עוצמתי .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ ופארנויה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור29/01/2014יש לשקול טיפול בזריקות, פעם בחודש, XEPLION ..
ממליץ לדבר עם רופא מטפל בנדון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריטלין ומופנמותיריב29/01/2014
שלום
1.עד כמה ריטלין גורם למופנמות ואדישות חברתית?
ואם כן האם זה רק בזמן השפעתו או גם לאחר הסתלקותו מהגוף?
2.האם יש לריטלין תופעות לוואי שמתחילות רק אחרי תקופה ממושכת בה משתמשים בתכשיר ולא בהתחלה? (בהנחה שמדובר על שימוש במינון סביר בפיקוח רפואי)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריטלין ומופנמות - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור29/01/2014נושא המופנמות - מאוד אינדבידואלי.
תיאורתית יכול לשפר את יכולת הביטוי והריכוז בשיחות.
תופעות לוואי, שכיחות בזמן התחלה, ככל שעולים במינון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאורן28/01/2014
שלום,רציתי לדעת האם יש בפסיכיאטריה מצב כזה שבו מישהו חש שהוא ילד,לא מאמין בזה אלא רק תחושתו הסובייקטיבית היא כשל ילד או נער,מבלי שהתנהגותו תואמת תחושה כזאת,כלומר רק תחושה בלי התנהגות ילדותית.תלונה כזאת יכולה להיות משוייכת להפרעת דיכאון או פוגה דסוציאטיבית שקיימת ברקע???תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור29/01/2014יכול להיות קשור למרכיב אישיותי, הפרעת אישיות.
לעיתים, במצבי דחק קיצוניים, מצב רגרסיבי פסיכולוגי, אך מלווה גם בהתנהגות.
באם יש ספק, מומלץ בדיקה מסודרת, ייתכן והמצב גם בגדר הנורמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה לעשות?ניקול28/01/2014
שבע שנים אני מטופלת בסרוקסט 20 מ״ל ביום ( דרך רופאת המשפחה)
יש תקופות טובות ויש גם הרבה ירידות
כל פעם אני מרגישה שהפעם. זה לא יעבור
האם לפנות לרופא פסיכיאטר על מנת לשנות תרופה?
חשבתי גם על טיפול רגשי אבל יש לי אגורפוביה שמקשה עליי לגשת לטיפול
וגם העיניין הכספי קצת מקשה
אשמח להכוונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה לעשות? - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור29/01/2014מומלץ יעוץ עם פסיכיאטר, לברר לגבי איזון תרופתי,
וכן לישקול טיפול פסיכולוגי , CBT.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזיות שמיעה מפחידות ומציקותדן28/01/2014
יש לי עדיין הזיות שמיעה למרות הטיפול התרופתי.
מה ניתן לעשות? האם יש דרכים להתמודד איתן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזיות שמיעה מפחידות ומציקות - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור29/01/2014התמודדות :
1. תרופות - איזון.
2. תמיכה - רשת ביטחון חברתי, משפחתי , רפואי.
3. טיפול בשיחות - CBT .
4. שלילת גורמים אחרים, סיבה אורגנית מוחית.
בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וולבוטרין לפני ואחרי ניתוח פלסטיהדס27/01/2014
שלום רב,
אני מתעניינת לגבי ניתוח פלסטי בגוף
ורציתי לדעת לגבי תרופה בשם וולבוטרין שאני התחלתי להשתמש ויש לי כמה שאלות:
1. האם זה אפשרי לקחת עד למועד הניתוח כשהניתוח מתבצע בהרדמה מלאה?
2. האם אחרי הניתוח שאצטרך משכך כאבים האם יש איזשהי בעיה עם האינטרקציה ? או שיש משכך כאבים שאפשר לקחת עם התרופה ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וולבוטרין לפני ואחרי ניתוח פלסטי - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור29/01/2014באופן כללי לא אמור להיות בעיה.
לגבי שיכוח כאבים, תלוי בסוג התרופה, מומלץ תמיד להתייעץ
עם רופא מטפל בנדון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרה לרסיטל אחרי לידה ועוד.מור27/01/2014
שלום רב-
אני מטופלת ברסיטל כעשר שנים ברוטו (כדור ביום) מתוכן בזמן הנקת שני ילדיי הבוגרים הפסקתי את נטילת הכדורים לאור חששותי, כיון שבמכון הטרטולוגי לא ידעו לומר באופן חד משמעי שניתן ליטול בהנקה.
כיום אני חודש וחצי לאחר לידה, ולאחריה הפסקתי את נטילת הכדורים . יש לציין שזה קרה בבת אחת ולא בהדרגה. הפעם שוב התייעצתי עם המכון הטרטולוגי והיום הם אומרים שניתן לקחת רסיטל בהנקה אך שיש לשים לב שהתינוק עולה במשקל ונותן מספיק שתן )כלומר שהכדורים לא גורמים לו לישנוניות ולדילוג על ארוחות(.
אני זקוקה נואשות לכדורים כיון שמצב רוחי ירוד ואני עצבנית מאוד. מיותר לציין את ההשפעה על כל בני הבית.
האם לוותר על הנקה, על אף ההנחייה של המרכז הטרטולוגי?
ובכל מקרה, כיצד עליי לחזור ליטול את הכדורים? בהדרגה?
ומתי סביר להניח שישפיעו עליי?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ילנה27/01/2014אל תדאגי,ניתן להניק עם ציפרמיל. הרבה אמאות מניקות עם תרופות מקבוצה זו. תרופה. תתחיל להשפיע כעבור 3 שבועות. מתחילים בהדרגה, רבע כדור,עוברים לחצי כדור,עוברים לשלם.מפסיקים גם בהדרגה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לדרא חרמון או דר דוידאוראורן27/01/2014
הגלוקוקורטיקואידים יכולים לתרום למצב של עמידות לתרופות?.הפרעות דסוציאטיביות במיוחד שהם חמורות במיוחד ומאופיינים באובדן זהות וזיכרון ביוגרפי מחייבים בדיקות ראש והתיעצות עם נוירולוג???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לדרא חרמון או דר דוידאור - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור27/01/2014גלוקוקורטיקואידים מהווים חלק מהורמוני הדחק, אשר לאורך זמן , התוצאה הרסנית.
דיברתי על הנושא אתמול בשידור הרדיו, ראה קישור.
הפרעות דיסוציאטיביות ברובם מבוססות מנגנון פסיכולוגי.
בברכה
דר יונתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חייבת תשובה דחוףברכה26/01/2014
שלום
הייתי אצל רופא משפחה והוא המליץ לי לקחת רסיטל (שבתרופה שקניתי כתוב ציפרמיל) בעבר לקחתי תרופה זו במשך שנה והפסקתי ( בהדרגה) כי תכננתי הריון ולא רציתי לקחת ועכשיו שנתיים לאחר לידה הרופא המליץ ציינתי לפני כמה זמן שיש לי לחצים,
השאלה שלי היא נכון שאני מכירה תתרופה וזה לא ממכר אך יש לי פחד כי אני מכירה מישהי שלוקחת אותו תרופה היא סובלת מחרדות אבל היא ידוע אצלנו כאישה תוקפנית ושאני רואה את התרופה יש לי פחד מה אתם אומרים? אני רחוקה מתוקפנות והתרופה יכולה להשפיע עליי לרעה? אני פוחדת הרופא אמר שכל אחד זה אחרת אשמח לקבל תשובה ערב טוב ותודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
שמוליק26/01/2014שלום ברכה.
אינני רופא, על כל פנים, כתבת שדחוף לך לקבל התייחסות, אז לפחות את זה תוכלי לקבל, גם אם היא לא הכי מקצועית.
התוקפנות של המכרה שלך היא לא בהכרח תוצאה של התרופה. עד כמה שידוע לי, תוקפנות היא איננה תופעת לוואי של התרופה. יכול להיות שמדובר בתופעת לוואי נדירה. תופעות הלוואי השכיחות של נוגדי-דיכאון הם השמנה ורידה בתפקוד המיני.
מה שהכי חשוב לשקול בהחלטה האם לקחת את התרופה או לא הוא השיפור הממשי בהרגשה שלך לעומת תופעות הלוואי. כאן, כל מטופל, ןההרגשה שלו, ואין כאן כללים. השאלה היא מאוד פשוטה: האם התרופה הזו מועילה יותר או מזיקה יותר, ולך באופן אישי.
על כל פנים, תרופות פסיכיאטריות אמורת לגרום לאיזון כימי במוח. זהו רק אחד המרכיבים של הבעייה. צריך לטפל גם במרכיב הריגשי. ישנה נטייה להעצים את החשיבות של הטיפול התרופתי ולמעט בערכו של הטיפול הריגשי.
טיפול ריגשי טוב יכול לבטל את הצורך בתרופות.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחייבת תשובה דחוף - תגובה
ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור27/01/2014שלום רב,
רסיטל (או ציפרמיל) הוא תכשיר נוגד חרדה ודיכאון יעיל.
התכשיר לא גורם לשינויים באופי , כלומר הוא לא יגרום לאדם להיות תוקפני.
יחד עם זאת, התרופה עשוי "לשחרר" את האדם הסגור והמופנם כתוצאה מדיכאון ואולי במקרים קיצוניים זה עלול להחוות כתוקפנות.
ההחלטה להתחיל טיפול תרופתי במרבית המקרים היא לא פשוטה ולכן חשוב לשתף את הרופא המטפל בספקות שלך , לקבל כמה שיותר מידע בנוגע לטיפול ולהיות שלמה עם ההחלטה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בנזעי חשמלאביטל24/01/2014
שלום רב,
אימי חולה מזה שנים רבות במחלת הסכיזופרניה הפרנואידית ומאושפזת מזה זמן רב בבי"ח לבריאות הנפש. אימי קיבלה טיפולים שונים ומגוונים, אך נדמה ששום תרופה לא מאזנת אותה או עוזרת לה לאורך זמן. הרופאה הציעה טיפול בנזעי חשמל, אני קצת חוששת..האם כדאי? מהן ההשלכות? האם יש טעם להיוועץ עם רופא פרטי חיצוני לגבי טיפול תרופתי אחר לפני קבלת טיפול פרימיטיבי זה?
אשמח להתייחסות ולמענה מהיר לצורך התחלת טיפול.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוףף ביותרר! אשמח לתשובת מומחה!!
אביטל26/01/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה עם טיפול ריגשי?
שמוליק26/01/2014שלום אביטל.
שאלת שאלה טובה וחשובה, ואני מאחל לך ולאימך כל טוב.
לצערי, אינני יודע לתת תשובה לשאלתך, ואין מנוס מלחכות לתשובה מרופאי הפורום. בדרך כלל, בימים א'-ה', הם נותנים תשובות פעם ביום. אני מקווה שתקבלי תשובה עוד היום.
ראיתי שכתבת שאף תרופה לא השפיעה על אימך. האם היו נסיונות לתת טיפול ריגשי?
הטיפול הריגשי הרבה יותר חשוב ומועיל מהטיפול התרופתי. הטיפול התרופתי נועד אך ורק כדי לתת איזון כימי במוח. זהו רק מרכיב אחד של המחלה, ולכן טיפול המבוסס על תרופות בלבד אינו מספיק יעיל.
טיפול בנזעי חשמל יכולל לתת את האפקט הרצוי של הטיפול התרופתי כשהתרופות אינן עובדות, אך בשום פנים ואופן אינו יכול להחליף את הטיפול הריגשי.
בין כך ובין כך, צריך לתת את הדעת לחשיבותו של הטיפול הריגשי.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול רגשי
אביטל26/01/2014תודה שמוליק על התייחסותך לשאלתי :)
אימי נמצאת כרגע במצב של חוסר איזון נפשי ובקושי מתקשרת איתנו אני חושבת שטיפול רגשי כרגע פחות יתאים לה, אך תודה על המידע אולי בעתיד נוכל לשלב זאת עם הטיפול התרופתי שתקבל..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכנראה שלא רוצים לענות...
שמוליק27/01/2014שלום אביטל.
אם לא קיבלת תשובה עד עכשיו, אז כנראה שלא רוצים לענות. זו תופעה די חריגה; בדרך כלל הרופאים בפורום שמחים לעזור.
על כל פנים, מה שאני מציע זה לבקש הסבר מהרופאים של בית החולים על התועלת הצפויה מהטיפול ועל הנזקים האפשריים. הם אמורים לדעת טוב יותר מה המצב של אימך.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם ניסיתם סוליאן?
אליאנה28/01/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה נוספת לגבי טרנקסלנועם24/01/2014
כבר שנים שאני לא נרדם לילה לפני מבחן חשוב. שוכב ער במיטה עד הבוקר.
כמובן ניסיתי פרחי באך, רגיעונים למיניהם ועוד, אך דבר לא עזר מלבד נומבון וטרנקסל 10 מ"ג. הבעיה היא שטרנקסל משפיע על התפקודים הקוגניטיביים למשך שעות רבות ואפילו יממה ופוגע בתפקוד במבחן.
האם יש תרופה שתעזור לי להרדם לילה לפני מבחן, שאינה פוגעת כ"כ בתפקוד למחרת בבוקר כמו טרנקסל (מינון טרנקסל נמוך יותר לא עוזר)?
*אני כמובן לא מבקש ייעוץ ספציפי אלא רק לשמוע מניסיונך האם קיימת תרופה כזו.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אופציה אחרת
שמוליק24/01/2014שלום.
יכול להיות שזה לא כל כך נורא אם לא תצליח להירדם בלילה לפני המבחן, ובסך הכל אתה צריך לגלות לעצמך סלחנות. יש לילות כאלה שלא מצליחים להירדם וזה בסדר גמור. יכול להיות שלא הבנתי אותך נכון, ואם אתה נשאר ער, אז זה יותר גרוע. הדברים שכתבת אינם חד משמעיים.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות אנטי דכאוניות במקום מריחואנהאנונימי24/01/2014
שלום אני מאובחן כסובל מדכאון קליני והפרעות קשב וריכוז.
אני נוטל קונצרטה 54 מ״ג, ועד לא מזמן גם הייתי מעשן מריחואנה וחשיש
כדרך להתמודד עם הדכאון ועזרה בלימודים. משום מה השילוב של הקונצרטה
והחשיש היה מעולה. עשיתי פסיכומטרי ובגרויות וקיבלתי ציונים גבוהים אפילו.
מאז שהספקתי לעשן אני לא מצליח לצאת מהדכאון המקולל הזה. השאלה שלי היא
האם יש תרופות אנטי דכאוניות שנותנות את התחושה הטובה שהחשיש נתן לי, כגון:
בטחון עצמי, אמפתיות, סקרנות, יכולת להנות מכל דבר כמעט, תאבון, חשק מיני והכי חשוב מוטיבציה ללמוד ומוטיבציה לחיות באופן כללי.
האם מישהו מכיר תרופה כזו? ואם כן, מהן תופעות הלוואי?
שלכם
מישהו שלא מצליח לצאת מהמיטה בבוקר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יכול להיות שצריך להפסיק בהגרדה
שמוליק24/01/2014שלום.
אני מסופק אם ישנן תרופות כאלה. עובדה שינה עכשיו סערה גדולה בעניין הקנאביס הרפואי (מריחואנה), וכנראה שאין באמת תחליף לכך.
יכול להיות שעדיף שתעשן ותרגשי טוב מאשר להיות במצב נוראי שאין חשק לקום מהמיטה, ויכול להיות שניתן להשיג אישור לצריכת קנביס רפואי (מן הסתם זה יהיה קשה מאוד...).
איך שלא יהיה, אני מציע לנסות טיפול ריגשי ע"י שיחות. לתרופות יש תופעות לוואי קשות, והרבה פעמים הנזק גדול מהתועלת. טיפול ריגשי בטוח עוזר, אין לו תופעות לוואי ואינו יכול להזיק.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשרות
סוזי26/01/2014היי,
למיטב ידיעתי שילוב של מריחואנה עם תרופות פסיכיאטריות הוא לא מומלץ.
האם נתת מספיק הזדמנות לתרופות חלופיות לדכאון? אם לא, הייתי ממליצה לך להתייעץ עם פסיכיאטר לגבי החלפת התרופה.
שימוש במריחואנה יוצר תחושת ''היי'' ולכן אני מבינה אותך כשאתה אומר שהיא נותנת לך להנות מכל דבר כמעט. באופן כללי, בחיים, לא כל דבר הוא כיף (ולא כל דבר שעושים/צריך לעשות צריך להיות כיף).
הייתי ממליצה לך לנסות להתמקד בנוסף ללימודים ולעבודה גם בדברים שמעניינים אותך, מפרים אותך ועושים לך כיף (תחביבים, טיולים בטבע, מוזיקה וכו') ולגלות מחדש את הכוחות שיש בך.
יתכן כמובן שצריך לטפל תרופתית בדכאון שלך. בנוסף לזה, אני מזמינה אותך לקרוא באינטרנט על דכאון, חוויות של אנשים, קומיקאים שמדברים על הדכאון, כדי לראות שאתה לא לבד ולקבל מבט על על הדכאון והחיים בכלל.
וכמו שאמר חברי מלמעלה, טיפול רגשי יכול מאוד לעזור.
טיפול פסיכולוגי מוזל (לא באופן פרטי) אפשר לקבל דרך הקופה שלך. הבעיה שזה לא חינמי, אתה לא יכול לבחור את המטפל וישנה רשימת המתנה.
בשביל לברר היכן אתה יכול לקבל טיפול פסיכולוגי תבדוק בגוגל על עמותות של בריאות הנפש. אלו וודאי יוכלו לייעץ לך יותר על האפשרויות שלך.
בהצלחה,
סוזי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרופות אנטי דכאוניות במקום מריחואנה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור29/01/2014בהחלט קיים, לדוגמא: וולבוטרין.
שימוש בריטאלין וחשיש או סמים אחרים, יכולים להוביל לתסמונת
נפשית משנית לסמים והתמכרויות.
ראשית יש לנסות להפסיק ולהיגמל מחשיש או גראס, לבדוק צורך של ריטאלין
ולנסות להתמקד ולתת תרופה נוגדת דיכאון .
בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אובססיה?אנונימית23/01/2014
אני ובעלי החלטנו לפני חצי שנה להתנסות במערכת יחסים פתוחה מכיוון שלשנינו אין ניסיון, לפני חודש שכבתי עם מישהו ואחרי כמה שבועות עשינו שלישיה הוא אני ובעלי, מאז יצא לי להתמזמז איתו ואז פתאום בעלי הודיע שלא מתאים לו שאני אהיה עם אותו האדם באופן קבוע. אם כל האהבה והכבוד שלי לבעלי, אני פשוט לא מצליחה להפסיק לחשוב על אותו האדם בצורה אובססיבית ולמשל בערב אחד שקראתי לו והוא לא בא, ישבתי מדוכאת ועצובה כל הערב ולא התחשק לי כלום. האם זאת אובססיה? אהבה? זאת בעיה פסיכולוגית בכלל? איך יוצאים מזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא בעיה נפשית
סוזי26/01/2014היי,
יש זוגות שמחליטים על מערכת יחסים פתוחה. לפעמים נקבעים תנאים וגבולות, האם מספרים לבן הזוג על החוויה וכו'. לפעמים, גם במקרים של מערכת יחסים יציבה, יכול להגרם נזק לקשר שמקורו יכול להיות בקנאה (שהיא בריאה כשהיא במידה), משבר אמון או כמו במקרה שלך .
אני יכולה להבין את בעלך שלא מעוניין שיהיה לך מערכת יחסים ארוכת טווח עם בחור אחד שיכולה להתפתח לקשר רגשי.
עם זאת, תהי בטוחה שלא מדובר בבעיה נפשית. בסך הכל הכרת בחור נחמד ואת חושבת עליו.
זה בעיה ידועה אצל אנשים שנישאו בגיל מוקדם ולא הספיקו להתנסות עם עוד אנשים. אנשים שהתנסו מספיק יכולים לסמן וי על הקטגוריה הזו ולחפש את בן הזוג שיהיה גם החבר הקרוב שיתלווה אליהם. במקרים רבים אתה מגיע למצב שעייפת מעולם הדייטים ומשחקי החיזור ואתה רוצה למצוא את האחד שלך.
לדעתי כדאי לך לשאול את עצמך מה את מקבלת מאותו בחור שאת לא מקבלת מבעלך, ואם יש בעיות או עניינים שדורשים התייחסות בקשר עם בעלך לנסות לגשת אליהם, בשיחה או באמצעות יועץ נישואים. בקיצור, לנסות להציל את הקשר לפני שמסיימים אותו. יתכן שאת נהנית להרגיש נחשקת ויכול להיות גם שהזוגיות עם בעלך כבר לא מתאימה לך והבחור החדש הגיע בזמן הנכון או שפשוט הוא שבה את ליבך. אני מציעה לך להתמודד עם המצב עכשיו, לפני שיהיו השלכות קשות יותר.
ושוב, זה לא בעיה נפשית. תנסי להתייעץ בפורום סקס ויחסים.
בהצלחה,
סוזי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאהבתי
שמוליק26/01/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנזק לקשר = משבר בקשר
סוזי26/01/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)