פורום פסיכיאטריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נטילת אלכוהול לאחר הפסקת שימוש
    שי
    09/01/2014

שלום רב,

אני הפסקתי לחלוטין שימוש ב-150 מ"ג לוסרטל ו-100 מ"ג למיקטל לפני כ-9 ימים. מתי אני יכול לחזור לשתות אלכוהול ?

תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תוספת - השתמשתי בתרופות למשך שנתיים

שי
    09/01/2014

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועוד שאלה
    אורח
    09/01/2014

האם יש בעיה להשתמש בתוספי התזונה של הרבלייף (לירידה במשקל ולאנרגיה) ביחד עם התרופות (ויפאקס, בונסרין ולוריבן) ? האם תוספי התזונה יכולים להחמיר את החרדה / לפגוע ביעילות התרופות / לגרום לתגובות מסוכנות עם התרופות ? תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    ועוד שאלה

הוספת תגובה

• ועוד שאלה - תגובה

ד''ר דבי פרס וינשטוק
    12/01/2014

אפשר להשתמש-אין שום בעיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סוליאן מול מודאל
    אורח
    09/01/2014

שלום רב ד"ר,

כתבתי פה כבר בעבר ותודה רבה על התשובות שעזרו לי להבין דברים מעבר למה שמתאפשר בביקור אצל רופא.

כאמור, אני סובל מ-OCD מחשבתי קשה + חרדה קשה + אספרגר, כרגע מטופל בויפאקס + בונסרין + לוריבן, שעוזרים רק חלקית.

בזמנו, לפני כשנתיים, פניתי לפסיכיאטר פרטי שידוע כמומחה לאספרגר אצל בוגרים, והוא המליץ על טיפול בסוליאן. לא עשיתי כהמלצתו, בגלל שפחדתי מתרופה אנטיפסיכוטית.

מאז מצבי החמיר והיו מספר ניסיונות תרופתיים אצל רופאים אחרים (במסגרת הציבורית), עד שהגיעו לתרופות הנ"ל, שכאמור עוזרות רק חלקית. היו גם נסיונות עם תרופות אנטיפסיכוטיות, בין השאר אינווגה, זיפרקסה, גאודון, סרקוול, איטומין, נוזינן, שככל הנראה לא עזרו בכלל ולא הרגיעו, ולעומת זאת גרמו לעייפות קשה. היה גם נסיון של כמה שבועות עם מודאל (100 מ"ג), שלא גרם עייפות כל כך קשה, אבל לא עזר בכלל ובתקופה שבו לקחתי אותו התחילה אצלי שוב החמרה קשה של חרדה (לאו דווקא בגללו).

אבל סוליאן לא ניסיתי בכלל ולאחרונה יצא לי לפגוש מישהו עם אבחנה כמו שלי (אספרגר + OCD + חרדה) שגם הוא עבר הרבה נסיונות תרופתיים שלא עזרו אבל גרמו תופעות לוואי קשות. גם הוא פנה לרופא שפניתי אליו בעבר וגם לו נתן הרופא סוליאן, ולפי דבריו, להבדיל מהתרופות האחרות, סוליאן עוזר לו מאוד לכל התסמינים שלו ללא תופעות לוואי.

לפי מה שקראתי, סוליאן ומודאל דומים מאוד זה לזה. לאור זאת, ולאור הנסיון השלילי שלי עם מודאל ועם שאר תרופות אנטיפסיכוטיות, האם יש טעם לבקש אותו מהרופא ? האם יש סיכוי סביר שהוא ישפיע עלי אחרת ?

לקביעת תור
    סגירה
    סוליאן מול מודאל

הוספת תגובה

• טיפול במרכיב הריגשי

שמוליק
    09/01/2014

שלום לך.

לתרופות הפסיכיאטריות ישנן תופעות לוואי קשות שהן די שכיחות בקרב המטופלים. לתרופות האנטי-פסיכוטיות ישנן תופעות לוואי קשות במיוחד, ואני בהחלט מבין את הפחד שלך מתרופות מהמשפחה הזו.

לבעייה ישנם ארבעה מרכיבים: ביולוגי (חוסר איזון כימי במוח), ריגשי, סביבתי, וגופני-פיסי (בעיות רופאיות פיסיות).

התופות נועדו אך ורק כדי לטפל במרכיב של חוסר איזון כימי במוח. מהסיבה הזו טיפול המבוסס רק על תרופות אינו מספיק יעיל, ואין על כך שום חילוקי דיעות.

אתה מתאר בפירוט רב את הטיפול התרופתי שאתה מקבל, אבל לא ברור האם אתה מטפל במרכיב הריגשי של הבעייה, והאם הטיפול שאתה מקבל מספיק טוב (מדובר בטיפולים כמו פסיכותרפיה, C.B.T. וכיו"ב).

בלי שום קשר לשאלה שלך מה הטיפול התרופתי הטוב ביותר, אני מציע להשקיע את המאמצים בטיפול במרכיב הריגשי. טיפול מספיק טוב במרכיב הריגשי יכול לבטל לגמרי את הצורך בתרופות; עובדה היא שבמחקרים הרבה נבדקים שאין להם שום בעיית התנהגות נמצאו כבעלי חוסר איזון כימי במוח. אף אחד לא אמר להם לקחת תרופות.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 17 שהשתנתה בשבוע
    מישהי שדואגת
    09/01/2014

שלום
    הבת דודה שלי שייכת למגזר החרידי , לפני מספר חודשים בשבוע אחד פתאם היא השתנה (עד היום) היא לא הולכת יותר לבית הספר, יש לה פרצי אלימות , היא לפעמים מנותקת מהמציאות (לדוגמא רוצה באמצע הלילה ללכת לקניון לקנות בגדים) , היא היתה ילדה חכמה מאוד , מתוקתקת מאוד בלבוש שלה ובהתנהגות שלה, מאוד מאורגנת ומסודרת , והיום היא יושנת רוב היום לא ממש יוצאת מהחדר והמבט שלה הפך להיות בוהה קצת באוויר.
    (ניסו לברר אם מישהו עשה לה משהו או נגע בה היא טוענת שלא אבל שוב היא לא ממש מחוברת למציאות )

מכוון שהיא שייכת למגזר החרדי ישנן כמה בעיות
    1. הטיפול חייב להיות דיסקרטי שכן הוא יכול להשפיע על השידוכים של האחים שלה ושלה עצמה.
    ב. האם ההורים שולטים בכפיה של אשפוז? כי אם זה על הפרק אין סיכוי שישלחו אותה לטיפול.
    ג. איך ניתן להתחיל לטפל בה בשביל לאבחן את הבעיה שלה?

תודה
    מישהי שדואגת.

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה בת 17 שהשתנתה בשבוע

הוספת תגובה

• לא פשוט...

שמוליק
    09/01/2014

שלום לך.

כל הכבוד לך שאת דואגת לשלומה של בת-דודתך.

אני מניח שניתוח הדברים נכון מאוד.

בעיקרון, דעתי בעניין ידועה. הימנעות מטיפול בבעיה רק יחמיר אותה, ויגרום לקשיים גדולים יותר במציאת שידוך.

אישפוז בכפייה נעשה כאשר אדם נמצא במצב פסיכוטי, והוא מסוכן לעצמו או לסביבתו. במקרה כזה כשמודבר בקטין, אין להורים שום השפעה. ההורים יכולים לאשפז בהסכמה לטובת הקטין, כאשר המצב שלו אינו עונה לדרישות המחייבות אישפוז כפוי, אבל על פי שיקול הדעת של ההרים (או האפוטרופוס כשאין הורים), האישפוז הוא לטובת הקטין.
    על כל פנים, לא נראה לי שההורים שלה ירצו לאשפז אותה בניגוד לרצונה כשאין הכרח לאשפז בכפייה.

כדי לטפל בבעייה, היא צריכה לתת אמון. כדי שתוכלי לעזור לה, היא צריכה לתת בך אמון, וזה לא משהו כל כך פשוט...

אני מציע שתנסי לשכנע אותה לבוא אלייך, ושתגיד לסביבה שלה שהיא הולכת אלייך כדי "לנקות קצת את הראש", ואז אפשר לנסות לבדוק מה בדיוק קרה וכיצד ניתן לטפל בבעייה. לא בטוח שזה יעזור או יצליח. לא לנסות להפעיל כוח או איומים. רק שכנוע.

בסופו של דבר, צריך להאמין שגם אם זה לא יצליח והיא תלך מדחי לדחי. בסופו של דבר דברים יסתדרו לטובה. אני אומר את זה כמי שעבר הרבה אישפוזים כפויים, וממש לא הייתי רוצה למחוק את החוויות האלה. בסופו של דבר, האישיות שלי מנבנתה מההתמודדוית האלה.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום
    אנונימית
    08/01/2014

שלום... אני בת 20, נשואה ואם לילד. אין באפשרותי לא את הכסף ולא את הזמן להגיע לפסיכולוג או פסיכיאטר כרגע ורק רציתי הזדמנות לשמוע ממישהו מומחה עם מה שעובר עלי הוא מוגזם ואפילו סוג של איזשהי הפרעה. אני מניחה שיותר מזה לא תוכלו לעזור לי ואולי רק לתת עצה כלשהי..
    בגיל 17 התאהבתי במישהו ואפילו שאחרי שגיליתי שהוא בכלל לא מה שחשבתי עדיין אהבתי אותו. איכשהו העניינים נהיו שהפכתי לחברה של אחד החברים הטובים שלו שחיזר אחרי, בהתחלה עדיין הייתי שקועה באהבה אל אותו האחד ואז התחלתי לאהוב גם את החבר שלי.
    נעלמנו ביחד לתקופה של כמה חודשים והתרחקנו מכל החברים שלנו, זאת הייתה התקופה הכי מאושרת בחיים שלי גם כי שכחתי את אותו האחד. ואז חזרנו והרגשות האלה חזרו, כאילו שאני מאוהבת בשניהם. אותו האחד התייחס אלי כידיד רחוק, גם כי יש לי אופי נורא ביישן וסגור וכמעט ולא יצא לנו לדבר.
    אחרי שנכנסתי להריון, אם כל הבלאגן שקרה לא היה לי זמן לחשוב, גם לא אחרי הלידה. אבל כיום כמעט שנתיים אחרי הלידה, הסבתות לוקחות את הילד באופן קבוע בסופי שבוע כדי לאפשר לנו להשתחרר ולהנות עם חברים.
    אני לא רוצה להיכנס לזה יותר מידי, אבל בעלי תומך בנישואים פתוחים ואני מסכימה איתו. שנינו סיכמנו שלא היה לנו מספיק ניסיון מיני ואנחנו זקוקים לזה כדי להמשיך ולהיות ביחד (בבקשה תעזבו את זה, זאת לא הבעיה), איכשהו קרה ששכבתי עם אותו האחד. הייתי מאד שיכורה ומאד הצטערתי על זה בבוקר כי זה ממש לא מסוג הדברים שאני עושה. אחרי שנרגעתי והקשבתי לבעלי ולקחתי את זה כחוויה המשכנו הלאה. וכמה שבועות אחרי קרה איכשהו ששכבנו שלושתנו.
    כמה ימים אחרי הזמנו אלינו חברים ואיכשהו יצא בטעות שאני ואותו האחד נתקענו לבד לזמן מה עד שכולם יגיעו, ישבנו שקטים וניסינו לעלות שיחות על הילד שלי וכל מיני עד שהוא הכריז פתאום שהוא הרגע חזר מהעבודה והוא צריך ללכת להחליף בגדים ויחזור עוד מעט. ואז מסתבר (אני לא רוצה להיכנס לפרטים), מה שקרה זה שידיד וחברה שהיו אמורים לבוא אלי, הוא קרא להם אליו והם הלכו לשם וישבו שם עד שעה מאוחרת ואפילו לא שקלו לבוא לכאן. בדרך חברה שלי גם אמרה שהוא התכתב עם מישהי כל הזמן ושלח לה סמיילים של לבבות.
    עכשיו נכנסתי לדיכאון של החיים שלי, אני יודעת שלא הייתי צריכה לצפות דבר מסטוץ אבל לפחות רציתי קצת כבוד כידידה... אני מרגישה פגועה ועצובה ובדיכאון, לא מתחשק לי כלום. עוד יותר מזה אני מרגישה כמו ילדה קטנה ומטומטמת, אין לי מושג איך הגעתי למצב המשפיל הזה בכלל, אין לי מושג איך זה שאני עדיין אוהבת אותו אחרי כל כך הרבה שנים ואחרי שיש לי בעל כזה נהדר ומשקיע ומקסים וילדה מדהימה, לא טוב לי עם עצמי. אני לא יודעת מה עובר עלי.

לקביעת תור
    סגירה
    שלום

הוספת תגובה

• צריך לתת לזמן לעשות את שלו

שמוליק
    08/01/2014

שלום לך.

מבלי שנכנסתי יותר מדיי לעומק, זה נראה שהיה מישהו שהתאהבת בו לפני שלוש שנים, והוא "לא יוצא לך מהראש", ולאחרונה קרה לך משהו שממנו הבנת שזה נגמר.

זו חוייה מאוד לא פשוטה, וזה בסדר שיש רגשות חזקים של אכזבה.

טיפול בשיחות, ולו בתור מקום לפרוק את הרגשות החזקים, יכול לעזור, אבל כתבת שאין לך תקציב בשביל זה.

אפשר לנסות לפרוק את הרגשות האלה אצל חברה, קרובי משפחה, שמסוגלים להבין אותך, אע"פ שעם מטפל זה ילך יותר טוב. זה עדיף מכלום, רק שזה יכול להחריף את ההרגשה אם לא מקבלים הזדהות ריגשית. אם זה קורה, אז צריך לנסות מישהו אחר...

יכול להיות שטיפול בתדירות נמוכה מהמקובל, כגון פעם בחודש ואפילו בחודשיים, יכול לעזור.

בכל אופן, התחושה הזו תלך ותתפוגג עם הזמן.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מניה דפרסיה
    אורלי
    08/01/2014

כיצד ניתן לאבחן מניה דפרסיה באדם שאינו משתף פעולה? האדם אינו מוכן להבדק ומתנהג בעבודה ובנוכחות אנשים (לא בבית) כאדם נורמטיבי על פניו. החשש הוא שגם אם יסכים להבדק, ינסה להתנהג כאדם רגיל ולא יודה בשינויים במצבי רוח והתנהגויות המאפיינות מניה דפרסיה או הפרעת התנהגות אחרת כלשהי. תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    מניה דפרסיה

הוספת תגובה

• מניה דפרסיה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    08/01/2014

אבחנה בפסיכיאטריה:
    תצפית על המטופל,תיאור הבעיות על ידי המטופל וכן התרשמות המטפל.
    OBSERVATION AND DESCRIPTION
    לא ניתן לאבחן ללא בדיקה מסודרת.
    לגבי התרשמות וחשד :

כאשר האדם מתנהג שונה באופן ניכר, מהתנהגות הרגילה, והשינוי מלווה בפגיעה חברתית, תעסוקתית, אקדמית, מלווה במעשה שטות, בזבוז כספים, חוסר שינה, עודף מרץ, דיבור בשטף , חוסר גבולות.. ושוב, חייב להיות שינוי משמעותי מהתנהגותו הרגילה.. אז כנראה מדובר במצב מאני או היפו מאני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מניה דפרסיה - תגובה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    08/01/2014

תמונה חביבה :

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה

אורלי
    08/01/2014

התיאור שלך מאשש את החשדות. הבעיה היא שהאדם שכנראה סובל ממניה דפרסיה לא יודה בהתנהגות הזו בפני פסיכיאטר. האם ניתן משקל לתיאור בני המשפחה אם האדם עצמו אינו משתף פעולה ואינו מודה בשינויי התנהגות אלו? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציפרלאקס
    שירן
    08/01/2014

שלום רב

אני מטופל בציפרלאקס

מאחר ואני לא מסוגל לבלוע כדורים אני ממיס את הכדור בפה ואז שותה אותו עם מים

האם אני מזיק לטיפול

בסך הכל מאז הטיפול אני מרגיש הטבה בחרדות

דוקטור מאוד אודה לך אם תגיד לי מה עושים

לקביעת תור
    סגירה
    ציפרלאקס

הוספת תגובה

• ציפרלאקס - תגובה

ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור
    08/01/2014

שלום רב,
    מתיאורך לא נראה שאופן שאתה בולע את הכדור מזיק ליעילותו.
    בכל מקרה, כדאי להתייעץ גם עם רוחק בעת רכישת התרופה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הגוף התרגל לתרופה!
    מומי
    07/01/2014

בגלל דיכאון וחרדה קלים יחסית אני טופלתי בתרופות ממשפחת ssri במשך כשנתיים רצופות. לפני כחודשיים הפסקתי את הטיפול. מאז אני סובל מחרדות ודיכאונות עוצמתיים בטירוף!!! דיכאונות וחרדות שחזקות פי 10 בעוצמתם ממה שהיה לפני תחילת הטיפול. בחיים שלי לא הרגשתי כל כך גרוע.

יכול להיות שהזיכרון שלי גרוע ולכן אני לא זוכר שבאמת לפני תחילת הטיפול היו לי חרדות ודיכאונות כאלו חזקים. אבל באנחה שאני כן מכיר את עצמי. אני לא יודע להסביר איך פתאום אחרי הפסקת הטיפול המצב שלי מחמיר כל כך הרבה.לפי דעתי הגוף שלי התרגל לתרופה וכעת הוא לא מסוגל בלעדיה. הוא איבד את המיומנות ליצור איזון כימי במוח ללא התרופה בכוחות עצמו, כמו שהיה פעם. - ומכאן אני משאר שהגוף התרגל לתרופה וכעת הוא זקוק לה לכל החיים. האם יש בספרות הרפואית עוד מקרים בהם אנשים פיתחו תלות ל ssri? אני חושב שאם לוקחים תרופות אלו למשך תקופה ארוכה הגוף מתרגל אליה ומאבד את היכולת ליצור איזון כימי מוח. גם אם הייתה לו פעם מיומנות זו?

לקביעת תור
    סגירה
    הגוף התרגל לתרופה!

הוספת תגובה

• הגוף התרגל לתרופה! - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    08/01/2014

לא מדובר בתלות , אלה במצב ביולוגי.
    לפעמים הגורמים להחמרה, גורמי דחק סביבתי ומרכיב פסיכולוגי.
    לפעמים יש צורך בטיפול ורגישות אצל אנשים בעלי גן פגום למעבר סרוטונין,
    פירוק חומצה פולית ועוד..

יש לזכור שיש סוגים שונים של דיכאון, תגובתי לאירוע בחיים, אנדוגני.. ללא סיבה ועוד..
    כאשר מדובר בדיכאון כרוני, יש צורך בטיפול ממושך.
    כאשר מפסיקים טיפול לאחר הטבה , לפעמים יש קושי להשיג אותו השפעה כמו בתחילה, בגלל סיבות ברמת התא וביטוי גנטי.. ויש צורך לשנות לתרופה שונה מאותה משפחה, או למשפחה אחרת או שילוב...

מקווה שלא סיבכתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול במחשבות כפייתיות
    דן
    07/01/2014

שלום רב,

אני בשנות ה-30 לחיי, נשוי +1. אני סובל מבעיות ריכוז, חרדה ו-OCD.

מאז ומתמיד הייתי אדם לחוץ, מוטרד מהעתיד, מבצע טקסים של בדיקת דברים מספר פעמים, שטיפת ידיים וכו'... אך בשנים האחרונות ישנה החרפה.

אובחנתי בחשד לבעיית קשב וריכוז לאחר מבחן TOVA. נתנו לי לנסות ריטלין רגיל, ריטלין 40LA, קונצרטה וכו', אך לא הרגשתי כלל שזה עוזר.
    בעיית הריכוז באה לידי ביטוי כאשר אני קורא וחוזר מספר פעמים את אותו הכתוב, הרבה פעמים חולמני כאשר מדברים איתי ולא מרוכז, עסוק במאמץ הריכוז במקום בהקשבה.

בשנים האחרונות ישנה התגברות גדולה של מחשבות כפייתיות ופולשניות, מחשבות על מוות ומחשבות מיניות. הדבר הולך ומתגבר וגורם לי לפחד בדיבור בעיקר מול הרבה אנשים מחשש להתבלבל ולומר את המחשבות בקול. לפני ישיבה בעבודה אני כל הזמן חושש ממנה גם אם לא אני מרצה וכל הזמן חושש שיפנו אלי במהלכה ושאצטרך לדבר בליווי דופק לב חזק. יש לציין כי אף פעם לא קרה שהתבלבלתי. כמו כן אני תמיד מנסה להתחמק מלדבר הרבה, להעביר מצגות וכו'.

בהמשך טופלתי באסטו (ציפרלקס), פלוטין (פרוזק), וייפקס (אפקסור), חלקם למשך חודשים ארוכים, אך לא הרגשתי שיפור במחשבות וכן היו לי תופעות לוואי של חוסר חשק מיני הידועות בתרופות אלה. בנוסף קיבלתי קלונקס להרגעה לפני הרצאות.

למרות המגבלות, הכפייתיות גורמת לי להיות יסודי בעבודה ולהצליח אך משתקת אותי בתחום הקידום הניהולי ועוד...

לאחר שהפסקתי את הטיפול התרופתי למספר חודשים, אשמח לקבל עצה לאיזה כיוון טיפולי להמשיך. האם עלי ללכת לפסיכיאטר המתמחה ב-OCD? האם ללכת לטיפולי CBT? האם טיפול CBT יעיל בטיפול במחשבות פולשניות כמו שתיארתי?
    תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול במחשבות כפייתיות

הוספת תגובה

• הכיוון נכון

שמוליק
    07/01/2014

שלום דן.

צריך וחשוב מאוד לטפל במרכיב הריגשי של הבעייה, ו C.B.T. הוא אכן טיפול כזה.

טיפול C.B.T. יכול להינתן גם ע"י פסיכולוג קליני. מה שחשוב, זה שתרגיש שיש כימיה טובה עם המטפל. אם הטיפול לא מצליח, זה לא אומר בהכרח שהטיפול אינו מתאים. יכול להיות שאין התאמה למטפל, וזה אינו מעיד על חוסר מקצועיות. צריך למצוא מטפל מתאים.

יכול להיות שטיפול C.B.T. לא יתאים לך, אבל בגדול, הכיוון נכון. צריך לטפל במרכיב הריגשי של הבעייה.

בהצלחה רבה.
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול במחשבות כפייתיות - תגובה

08/01/2014

שלום דן,
    אתה מתאר התמודדות אורכת טווח עם תסמינים של הפרעה טורדנית כפייתית וביחוד עם מחשבות בעלות אופי טורדני. על אף שהפרעה טורדנית כפייתית יכולה להיות מלווה גם בהפרעת קשב וריכוז, הרבה פעמים הפגיעה בריכוז היא משנית לעיסוק בתכנים הטורדניים ולהסחות דעת שהמחשבות אלו גורמות. כמובן לא ניתן לקבוע באופן ודאי את האבחנה ללא בדיקה ויש לסמוך על הרופאים המטפלים שלך.
    בנוגע לטיפול: הטיפול הבחירה במקרה של הפרעת קשב וריכוז הוא טיפול תרופתי בנוגדי חרדה מדיכאון מקבוצת SSRI וטיפול התנהגותי קוגניטיבי.
    תוצאות של הטיפול התרופתי משתנות ממטופל למטופל: אצל חלק מהמטופלים הם מביאים לשיפור מלא אך בחלק אחר לשיפור חלקי ואף העדר שיפור.
    ההצלחה של הטיפול התנהגותי קוגניטיבי גם היא מעורבת ויש הרבה חשיבות לשיתוף פעולה, מוטיבציה ונחישות של המטופל. יש לציין כי הטיפול פחות יעיל כשמדובר במחשבות טורדניות שלא מלוות בטקסים.
    כך או כך, חשוב שלא תתייאש ותמשיך בטיפול, עדיף שילוב של טיפול התנהגותי קוגניטיבי ותרופתי. חשוב לא לצפות לשיפור מלא בתסמינים ולהעריך גם את השיפור החלקי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם קלופיקסול גורם לשילשולים?
    מירב
    07/01/2014

האם קלופיקסול עלול לגרום לשילשולים וכאבי בט?ן
    תודה

הוספת תגובה

• האם קלופיקסול גורם לשילשולים? - תגובה

07/01/2014

שלום רב,
    קלופיקסול הוא תכשיר נוגד פסיכוזה שלא גורם לתופעות כגון שלשולים או ריבוי יציאות. למעשה , הוא עלול לגרום לעצירות אצל חלק מהמטופלים. כדי לברר מקור השלשול, יש לפנות לבדיקה לרופא משפחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אדרונקס- FDA
    עידן
    05/01/2014

קראתי באינטרנט שאדרונקס לא מאושר לשימוש בארה"ב מכיוון שלא אושר ע"י הFDA ..

האם ידועה הסיבה מדוע התרופה לא אושרה ע"י הFDA? מדוע בארץ היא מאושרת ובארה"ב לא?

לקביעת תור
    סגירה
    אדרונקס- FDA

הוספת תגובה

• בחור נחמד ופסיכוטי ?
    no no
    05/01/2014

היי
    לפני כ4 חודשים בערך עישנתי בטיפשותי נייס גאיי.
    ההתנסות הייתה בשבילי חוויה מאוד קשה ולא נעימה, אבל כמה ימים (ובטח אחרי כמה שבועות) הרגשתי כבר טוב וחוץ מחוויה לא נעימה שאני מעדיף לשכוח, אני לא מרגיש שיש השפעה נפשית, אבל סתם מעניין אותי לדעת אם לפי ההגדרה הפסיכיאטרית המקצועית מה שעברתי נחשב ונכלל כהתקף פסיכוטי או לא. שוב אין לי תחלואה נפשית או משהו, והשאלה היא נטו מתוך עניין וסקרנות.

אז עישנתי ראש אחד בבאנג של החומר, תוך דקה החדר התחיל להסתחרר מולי במהירות הולכת ועולה, הייתי עם ידידה ועוד שלושה אנשים שהיא הכירה ואני לא (והם נתנו לי) . הוא אמר שזה חזק, הוא שאל איך זה, ואני אמרתי שזה הזוי, והייתה לי פשוט הרגשה הזויה שקשה להסביר אותה ורק חזרתי ללא סוף "יו זה הזוי" "ואו זה ממש הזוי" . הם התחילו לדבר סביבי וישבתי באמצע, וכל פעם שהסתכלתי על אחד מהם שמעתי אותו מדבר, אבל שמעתי אותו בנפרד, וכאילו במנותק ונפרד מהאדם השני שדיבר, ככה כמה דק, והבנתי שהשיחה נסובה סביבי.
    אבל ככל שהזמן עבר, שמעתי אותם מדברים יחד, ובאיזשהו שלב הפסקתי להבין מה הם אומרים . פשוט ככה. שמעתי מילים . שמעתי משפטים, אבל לא הצלחתי לחבר אותם למשפטים קוהרנטים ורציפים. ולא שמרתי על מחשב רציפה. הבנתי איפה אני, הבנתי שלקחתי נייס, גאיי, שאני בחדר ושמדברים עליי כנראה, אבל לא הצלחתי לצאת מזה,

הכול קרה מש בהדרגה ככ בהדרגה שלא הבנתי שזה קורה, כמו שאתה נרדם ולא זוכר שזה קרה, שקעתי בתוך מהרה ממנה נסיתי לצאת ממנה. בשלב הזה כבר לא ראיתי את החדר, לא ראיתי את הישובים בחדר, לא זכרתי איפה אני , מי אני, מה אני, מאין באתי, כלום. הייתי בתוך המנהרה הזו, וכל מהותי הייתה שם לגמרי במאה אחוז, הייתי מנותק באופן מוחלט מכל מציאות מוכרת. זאת הייתה מנהרה כתומה כזאת, ושמעתי קולות בתוך הראש (מסתבר שזה היה הקולות של היושבים בחדר, אז לא יודע אם זה באמת פסיכוטיות כי זה לא היו קולות ששמעתי בצורה עצמונית) אבל זה היה כמו קולות בתוך הראש שלי שדברו, בהתחלה הם היו בלתי מובנים והייתי בטוח בכל ליבי שהם בראש שלי , וגם לא הבנתי מה הם אומרות, אחר כך הבנתי חלקי משפטים, לאט לאט הדברים התבהרו (הסם מתחיל לפעול תוך שניות עד דק ספורות עד רבע שעה זה השיא, החל מרבע השעה הבאים ההשפעה מתחילה לדעוך). בשלב הזה כבר היה בזמן הדעיכה, והרגשתי איך אני יוצא למעלה מתוך המנהרה מהעומק שלה, וגם התחלתי לזהות כל קול של מי הוא, שמעתי גם רוסית ובהתחלה לא הבנתי שזה שפה אחרת בכלל לא הבנתי ולא קשרתי מה אני שומע לשאלה "מה אני שומע?" , אחר כך חשבתי שאני שומע מעצמי רוסית שזה מגניב (אני לא יודע מילה ברוסית) ורק אחר כך הבנתי שאלה הקולות של דוברי הרוסית של יושבי בחדר.

בסוף ממש לאט לאט בלי שאתה שם לב מרוב שזה בהדרגה, חזרתי להכרה ומסתבר שכל הזמן ישבתי ובהיתי בנקודה אחת על הכיסא. אחר כך הקאתי המון והייתי נחרד ובטראומה שעברה עם הזמן.

לקביעת תור
    סגירה
    בחור נחמד ופסיכוטי ?

הוספת תגובה

• בקשר לקולות

no no
    05/01/2014

לא ממש הבנתי שאני שומע קולות בראש אבל זה היה פשוט קולות בתוך הראש שלי שדברו ולא הבנתי מה הם לא חשבתי מה הם גם , והרצף שלי לא היה מספיק ברור כדי לחשוב על זה. סתם לדיוק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשר לקולות - תגובה

ד``ר יעקב חרמון
    05/01/2014

האם שאלת שאלה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בחור נחמד ופסיכוטי ? - תגובה

ד``ר יעקב חרמון
    05/01/2014

האם שאלת שאלה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כן. אם זה היה התקף פסיכוטי או לא

no no
    05/01/2014

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא רוצה להציק

no no
    07/01/2014

בלי אני אשמח לדעת אם זה נחשב למצב פסיכוטי או לא ? כי אבדתי קשר עם המציאות, מצד שני זה היה קצר מאוד, ויצאתי מזה לבד ללא שום עזר חיצוני, ולא יודע אם זה נחשב.

תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה כללית לגבי פסיכיאטרים
    חסוי
    05/01/2014

שלום
    אני רוצה לדעת אם מותר לפסיכיאטרית לטפל ב-2 בני משפחה כל אחד בנפרד , כשלאחד מהם יש יתרון מסוים על השני מבלי טיפול משותף? למשל פסיכיאטר שמטפל בנפרד באמא וגם בנפרד בבן או בבת שלה ? האם זה אתי ומותר בכלל (לא מדובר בטיפול משותף אלא כל אחד לחוד , והרי לאמא או לאבא יש יתרון על פני הילד בהרבה מובנים) ??

הוספת תגובה

• שאלה כללית לגבי פסיכיאטרים - תגובה

ד``ר יעקב חרמון
    05/01/2014

כמובן שמומלץ שלא. על אחת כמה וכמה אם אחד הטיפולים נפגע אזי צריך להמנע מכך ולהפנות למטפל אחר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה !

חסוי
    05/01/2014

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הוספת אדרונקס לSSRI
    עידן
    05/01/2014

אני מטופל בציפרלקס 10 מ"ג מזה תקופה עקב התקפי פאניקה וחרדות שהיו לי, המצב די התייצב מבחינת החרדות והפסיקו ההתקפים, אך הרגשתי עייפות, מצב רוח ירוד ורעב גדול אשר גרם לי להשמנה בתקופה הזו, הרופא הציע לי להוסיף אדרונקס 4 מ"ג, התחלתי ב-2 מ"ג, אני כמעט שבוע על 2 מ"ג, ויש לי שיפור בעייפות וירידה ברעב אך אני חש מספר תופעות לוואי כגון קצב לב גבוה : במנוחה עולה כמעט ב-10-20 פעימות יותר בדקה וגם מכל מאמץ ישר דפיקות לב חזקות, כמו כן קצת תחושות של לחץ בחזה (כמו בחרדה) והתגברות החרדה, לפעמים קם באמצע הלילה עם תחושה שהחזה מתפוצץ ועם דופק מהיר מאוד, האם מצבים אלו דורשים הפסקה של הטיפול באדרונקס או שאלה תופעות שאמורות לחלוף עם הזמן? האם מינון של 1 מ"ג גם יכול להיות יעיל במידה ויש לי תגובה חזקה מהתרופה? או שבכלל למי שיש רגישות לחרדות לא מומלץ לקחת אותה בכלל....

תודה על העזרה

לקביעת תור
    סגירה
    הוספת אדרונקס לSSRI

הוספת תגובה

• הוספת אדרונקס לSSRI - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    05/01/2014

באופן תיאורתי ניתן להוסיף אדרונקס ל SSRI.
    יש צורך למעקב לחץ דם , דופק ואקג.
    באם תופעות לוואי לא נסבלות, מומלץ להפסיק ולא להמשיך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופה איקסל
    sport
    04/01/2014

שלום רב
    נטלתי עד לא מזמן פבוקסיל 250 מ"ג לאוסידי. עקב תופעות לוואי מסוימות ביקשתי מהרופא לעבור לכדור אחד. אני נוטלת בשבועיים האחרונים 25 מ"ג איקסל ו200 מ"ג פבוקסיל. חל שיפור מסויים אך הופיעה תופעת לוואי של כאבי בטן ועצירות. האם תופעה זו אמורה לעבור?

לקביעת תור
    סגירה
    תרופה איקסל

הוספת תגובה

• תרופה איקסל - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    05/01/2014

לא מומלץ ליטול בו בזמן איקסל + SSRI , סכנה מוגברת לסינדרום סרוטונין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סנדרום סרוטונין

sport
    05/01/2014

אז איך זה יתכן שהרופא רשם לי את התרופה?יש לציין כי אני נוטלת מינון קטן של איקסל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סנדרום סרוטונין - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    05/01/2014

מציע לברר מולו...
    ( כמובן שככל שעולים במינון הסיכון עולה ...)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה