מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אסטומאיה16/09/2013
שלום רב,
האם ישנה חשיבות לנטילת "אסטו" בשעה קבועה? לאחרונה, בשל תקופת החגים, יצא שנטלתי את הכדור בשעות מוקדמות יותר מהרגיל ואני מרגישה קצת חולשה וכאבי שרירים, כמו גם בחילות ואי שיווי משקל.
אודה על תשובתכם.
מאיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסטו - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור25/09/2013כן, חשוב ליטול בזמינים קבועים ( לא על הדקות - סביב שעה מסויימת).
בגלל זמן מחצית חיי התרופה , 24 שעות, שינוי בזמני נטילת התרופה עלולים להגביר ולהוביל לתופעות לוואי מיותרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוירופידבק או ביופידבקמ16/09/2013
אני מתלבט בין שתי טיפולים נוירופידבק ו ביופידבק , מה יותר יעיל לפי דעתך בכל הקשור לחרדה ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
אפיק17/09/2013שלום לך,
זה רעיון מצויין לחפש טיפולים אלטרנטיביים, אך לצערי פסיכיאטרים לא מחפשים פתרונות אחרים מלבד מרשם כדורים או לכל היותר מכות חשמל. לכן אל תצפי מהם לתשובות לגבי טיפולים אחרים. תצטרכי לבדוק במקום אחר, או לנסות בעצמך.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנוירופידבק או ביופידבק - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור25/09/2013פחות שכיח כטיפול בבעיות פסיכיאטיות
( אולי לבעיה קלה בינונית ..)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רסיטל והשמנהמור16/09/2013
שלום רב,
אני בת 45, נוטלת רסיטל מזה כשנה, ובחודשים האחרונים העליתי במשקל 5 ק"ג. אני מניחה שזה בגלל הכדור.. האם מגמת ההשמנה אמורה להמשיך או שבאיזה שלב זה נעצר? האם לציפרלקס פחות תופעות לוואי מבחינת השמנה מאשר לרסיטל? תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רסיטל והשמנה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור25/09/2013תיאורתית לציפראלקס יותר.
לפעמים יהיה השמנה , באם מדובר טיפול בידכאון קשה.
יש לברר פרופיל הורמונלי , במסגרת רופא משפחה
LH FSH אסטרוגן טסטוסטרון GH
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- להתלונן על פסיכיאטריתרועי שלום15/09/2013
שלום,
לפני כמה חודשים באתי לפסיכיאטרית של קופה"ח כדי תרשום לי תרופה נגד מחשבות טורדניות. כשהצגתי לה את אחד מתופעות הלוואי היא צחקה והביעה דעתה האישית על העניין. כשאמרתי לה להפסיק היא המשיכה וטענה שבכך היא רוצה לגרום לי להבין שהמחשבה היא שטותית.
אני יותר ממרגיש שהייתה פה התנהלות לא כשורה. את המרשם כמובן קיבלתי, והתרופות עוזרות, אך אני רוצה לעשות משהו בעניין כדי שהיא לא תפגע במטופלים נוספים. הדבר הציק לי זמן מה, במיוחד שבוע שבועיים אחרי כשהשפעת התרופה עוד לא ממש החלה.
לאיזה ארגון ניתן לפנות? אני רוצה שהיא תבין שלא הייתה בסדר ושתשלם את המחיר אם צריך.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר באיזה קופת חולים מדובר?
לילי16/09/2013נראה לי נכון לפנות לגוף התלונות שלהם, אמון הציבור, משהו... בכל גוף אמורה להיות איזשהי מחלקה כזו שאפשר להתלונן שם. תתלונן ואל תוותר כי גם יחס נכון למטופלים זה דבר חשוב, לא פחות מהמקצועיות של המטפל. ואגב אם אתה רוצה המלצה לפסיכיאטר שייתיחס אליך כמו שצריך ונותן הרגשה מדהימה למטופלים שלו זה פרופ' חיליק לבקוביץ'. אם אתה רוצה אני יכולה לתת לך עוד פרטים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדובר בקופ"ח כללית
רועי שלום16/09/2013השאלה היא איזה גוף הוא הגוף המתאים? לאיזה גוף אפשר להתלונן על פסיכיאטר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני
רועי שלום25/09/2013אני ממתין לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפסיכיאטרים הם בני אדם
שירי16/09/2013וכמו שבני אדם מגיבים בצורות שונות כך גם הם. יכול להיות שהיא באמת חשבה שהצחוק שלה יגרום לך פחות להילחץ מהמצב או מתופעת הלוואי או להראות לך שאין מה לדאוג מהתופעה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
אפיק17/09/2013שלום רועי,
אתה מאד צודק. כל חולה זכאי לדעת מה הסיכונים בטיפול המוצע לו, ובכדורים הפסיכיאטריים בהחלט יש סיכונים. זוהי חובתו של הרופא להתריע עליהם ע"פ "חוק זכויות החולה".
יש עמותה בשם "עמותת מגן לזכויות אנוש" החוקרת הפרות חוק מצד פסיכיאטרים, אתה יכול לדווח להם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
רועי שלום25/09/2013אקח את שם המלא של הפסיכיאטרית, כמו כן אקבע איתה פגישה ובה אבהיר לה שהייתה לא בסדר ואשאל לפשר מעשיה.
אפנה גם לקופה"ח עצמה ובאין טיפול הולם אפנה לעמותה שציינתה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CYMBALTAשירי15/09/2013
הומלץ לי על התרופה הזו כתחליף לפריזמה,אשר לא עוזרת לי, לחרדה קשה מאוד שמעורב בה גם OCD ודיכאון. האם התרופה הזו נחשבת טובה לחרדה? אודה לכם על מידע עלייה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CYMBALTA - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור25/09/2013לדעתי , אחת הטובות ביותר, מאוד מומלץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חצי אסטו המשךלימור15/09/2013
הפסקתי לקחת אסטו לפני 4 חודשים ועכשיו אני מתחילה חצי כדור ציפרלקס . אז יש משמעות לשינוי??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חצי אסטו המשך - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור25/09/2013יש לנסות , מיצוי זה מינון יעיל ( לפחות 10 מ''ג) למשך חודש - חודשיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון רטלין, סוג, ואופן השימוש.מקס14/09/2013
שלום, כרגע אני לוקח לפי צורך(כשאני צריך ללמוד) מחשש ששימוש של ריטלין באופן קבוע יגרום לאדפטציה של הגוף לחומר ויגרור צריכה של מינון גבוה יותר - האם זה נכון? או שמה עדיף לצרוך באופן קבוע לאפקטיביות גבוהה יותר?
מינון הריטלין נקבע ע"פ מה? בעבר קראתי שהוא נקבע ע"פ כמות התאים באזור האורביטופרונטלי, כיצד אם כך אני בודק האם המינון הוא מספיק? מה עליי להרגיש? באופן כללי אני לוקח 20 מג של SR ומתחיל לקבל איזשהו פידבק פיזיולוגי לאחר שעתיים בצורה של פה\גרון יבש, קצת קלות ראש וכו.
מבחינה ביצועית אין לי דרך לבדוק האם המינון אפקטיבי או לא. איזה סממנים יכולים להעיד שהמינון הוא נכון?
שאלה שלישית היא האם ישנו הבדל בין SR לLA מלבד העובדה שLA עולה פי 10 יותר?
למי מתאים LA ולמי מתאים SR?
תודה רבה על התשובות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
אוהד14/09/2013שלום מקס,
ריטלין היא תרופה ממריצה (כדור מרץ). מה עדיף - לקחת כדור מרץ באופן קבוע - או רק כשרוצים מרץ? או אולי בכלל לא? את התשובה אתה צריך לתת.
חפש בגוגל "ריטלין תופעות לוואי".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמינון רטלין, סוג, ואופן השימוש. - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור15/09/2013יודעים שזה מינון מתאים = לפי התחושות, שיפור קליני, כאשר זה עובד , פשוט מרגישים.
LA החלוקה של ריכוז החומר מתון לאורך זמן ללא פיקים ושינויים כמו שיש ב SR לפעמים.
אני אישית מעדיף לתת LA , אך ניתן לנסות SR , אם המחיר כזה משמעותי, לפעמים עושה את העבודה מעולה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטו חצי כדורירדן14/09/2013
דר שלום
אני בת 39 לפני כשנתיים התחלתי לקחת ציפרלקס 10 מג במשך שנה ואחר כך שלושה חודשים חצי כדור והפסקתי עקב חלב בשד לראות אם זה גורם תרופתי. החלב בשד לא הופסק וברצוני שוב לקחת חצי כדור אציין שלקחתי אסטו ולא ציפרלקס והפסיכאטר אמר שתמיד עדיף לקחת את המקור. האם ניתן לחצות את האסטו ואת הציפרלקס למשך תקופה ארוכה ללא בעיה? ולמה מומלץ לי לחזור לאסטו או לציפרלקס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
אפיק14/09/2013שלום לך,
חפשי בגוגל "ציפרלקס תופעות לוואי", ו "תרופות נגד דיכאון תופעות לוואי". תחשבי טוב לפני שאת חוזרת לקחת, כי אחרי צריכה ממושכת מאד קשה להפסיק (עלול גם להיות בלתי אפשרי).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאסטו חצי כדור - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור15/09/2013אין בעיה לחצות לתקופה ארוכה.
יש הבדלים בין התרופות, לא בחומר הפעיל, כי אם מעטפת הכימית.
למנוע תופעות לוואי ושינוי בפעילות התרופה עדיף להיצמד לאותה התרופה.
לאחר הפסקה ארוכה, אין ממש הבדל משמעותי בשינוי, אך תיאורתי יש סיכוי לשינוי בתגובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר בין תרופות SSRI לSNRIרונן13/09/2013
רציתי לדעת איך עושים מעבר מציפרלקס לאפקסור?
האם יש לרדת למינון של חצי כדור תקופה ואז להפסיק לגמרי לפני תחילת האפקסור או שפשוט לעבור יום למחרת לקיחת ציפרלקס לאפקסור?
האם יש הבדלים משמעותיים בין סימבלטה לאפקסור? מה מהם עדיף לבעלי הפרעות קשב וריכוז עם חרדה והפרעות מצב רוח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר בין תרופות SSRI לSNRI - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור15/09/2013זה מאוד תלוי בקליניקה, חומרת המצב...
יש לרדת בהדרגה, לאחר הפסקה ניתן להתחיל אפקסור.
סימבאלטה יותר הרגעתי, עובד שונה, יותר בטוח, מעולה לכאבים...
לדעתי האישית, הרבה יותר טוב לחרדה ודיכאון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לגבי נוקטורנו ואימובןגליה13/09/2013
היי, אני משתמשת מידיי פעם בכדורי שינה, רציתי לדעת אם אפשר לקחת ביום כיפור(לא מבחינת דת כמובן, מבחינה בריאותית) מכיון שזה על קיבה ריקה, בלי מים וכדומה.
בת 20.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגבי נוקטורנו ואימובן - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור15/09/2013ללא שתיה ומים , לא מומלץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף...שיר13/09/2013
שלום...
בגיל 18 או 19 הייתי אצל רופאה משפחתית ושאלתי אותה אם אני יכולה לדבר עם מישהו כי רציתי לדעת אם להמשיך בספורט או להיות בקרבי בצבא אז הייתי ממש מבולבלת ואמרתי לה שאני חייבת לדבר עם מישהו .זה היה ממש לפני שהתגייסתי היא ראתה שאני מבולבלת וזה העציב אותי שלא יכולתי להגיע להחלטה לבד
.ולא בטחתי בחברות שלי רציתי אוזן אובייקטיבית..
הרופאה ידעה שלא סיפרתי לאף אחד על זה ..
היא אמרה לי שפסיכולוג עולה כסף ומכיוון שלא סיפרתי לההורים שלי אז זה ירד מהפרק
אמרתי לה בקשה אני רק צריכה ייעוץ ..
היא אמרה לי תלכי לפסכיאטר כי זה חינם
הלכתי ישבתי אצלו בדיוק חמש דק
סיפרתי לו
הוא אמר לי בשביל ז באת ? זה הסיבה?
אמרתי לו כן
הוא צחק ואמר שבשביל זה לא באים אליו
ושאלך לפסיכולוג ויכוון אותי לפני הצבא
אבל לא הלכץי בסוף
ובגעתי להחלטה לבד
תבינו הייתי ילדה הייץי חייבת להחליט מהר מה לעשות
הוא רשם במחשב חוות דעת כך;
שאני מתלבשת יפה מדברת יפה אין לי שום בעיה
והוא הביא לי את הדף אני לא מוצאת
האם זה מופיע בתיק הרפואי שלי במשרד הבריאות
האם המשטרה או הצבא יכולים לראות את זה?
באמת טעיתי אני ממש מצטערת על זה
מה לעשות במידה וזה מופיע אני חייבת למחוק את זה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
שמוליק13/09/2013שלום שיר.
נראה לי שאיןמה לדאוג.
אין דבר כזה "תיק במשרד הבריאות". גם מי שעבר אישפוז, ישנם רישומים במרכז לבריאות הנפש, על הטיפולים שהוא קיבל, וסיכום מחלה, וכל זה רק לצורך המטופל עצמו; שאם הוא יצטרך את החומר כדי להגיש תביעה לקיצבת נכות וכיו"ב, אז החומר נמצא שם.
כדי להגיע לחומר הזה, צריך הסכמה בכתב מהמטופל בטופס שנקרה "ויתור סודיוית רפואית", בדרך כלל מחתימים על טופס כזה כשעושים ביטוח חיים, או ביטוח רפואי אחר.
אין לצבא או למשטרה שום דרך חוקית להגיע למידע הזה, כך שבאמת אין מה לדאוג.
וחוץ מזה, גם אם נניח שמישהו יודע, או יכול להגיע את המידע הזה, אז החרדה שמא יזיקו לך עלולה להפריע יותר מאשר מה שבאמת יכול לקרות מהעברת המידע בפועל.
יש הרבה אנשים שיודעים שהתאשפזתי, ויכולים חופשי להעביר את המידע הזה. בעבר היו לי חששות שמא יעבירו את המידע הזה הלאה, ואני יכול לומר שישנן ראיות ברורות שהעבירו את המידע הזה שלא בהסכמתי. זה לא נעים, אבל באמת, צריך לשים פס על כולם, אני גאה בעצמי על כך שהתמודדתי עם הקשיים, ומי שלא מסוגל להבין את זה - זו בעייה שלו.
גמר חתימה טובה.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדחוף... - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור25/09/2013ברגע שאין אבחנה , אין לך ממה לדאוג.
רשומות הפסיכיאטר, נגישות רק לעוסקי בריאות הנפש, פסיכיאטרים או פסיכולוגים ולא לאף אחד אחר, אפילו לא לרופא משפחה מטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולנזפיןאתי11/09/2013
שלום רב! אני דו קוטבית ולוקחת אולנזפין 20 מג ביום ולוקחת גם דפלפט וגם אסטו במינון נמוך מאוד . השאלה שלי היא האם אולנזפין במינון כזה זה לא רק לפסיכוזה? כי אף פעם לא הייתי במצב פסיכוטי, אבל התלוננתי בפני הרופאה על בלבול ובלאגן בראש וראש לא צלול , האם זה סימפטום פסיכוטי? ואם לא אז למה אני מקבלת מינון כזה? דרך אגב גם לא הייתי במאניה כשהיא העלתה לי את המינון . בכבוד רב סיוון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולנזפין - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור12/09/2013המינון מאוד גבוהה, יותר מתאים לסכיזופרניה ומצבים מאניים קשיים.
יש להעריך מחדש, לשקול להוריד או לשנות את התרופה, בהתאם למטרת הטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון גבוהה פלוטין 20 וקלונקסמ11/09/2013
הרופא נתן לי מרשם לפלוטין 20 לשבוע שתי כדורים ביום ולאחר שבוע לעלות לשלושה בנוסף 3 כדורים ביום ל קלונקס 2 מ"ל, האם המינון גבוהה מדי , גם הרופאת משפחה אמרה לי שלא ניתן לתת בבית מרקחת את כל המינון, ושאלה שניה האם פלוטין 20 יכולה לעזור בחרדות עיקר הבעיה שלי?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינון גבוהה פלוטין 20 וקלונקס - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור12/09/201320 מ''ג בהחלט יעיל
באובסיסיות, לפעמים מינון גבוהה, עד 60 מ''ג יותר אפקטיבי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה מאוד בקשר לפסיכיאטריםשירי11/09/2013
רציתי לדעת, האם פסיכיאטר (שהוא לא פסיכוטרפיסט אלא רק פסיכיאטר) אמור להיות מעודד, להחדיר מוטיבצייה במטופל? או שתפקידו רק לתת תרופות.
דבר נוסף, האם פסיכיאטר אמור לקבל בהבנה יצירת קשר טלפוני של המטופל בערך פעמיים בשבוע, עקב קושי של המטופל ואי שיפור מספיק... או שזה מוגזם לצפות למענה טלפוני פעמיים בשבוע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מענה טלפוני=שיחה של מס דקות
שירי11/09/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרעיון טוב - אני בעד
שמוליק11/09/2013שלום שירי.
אני חושב שזה יכול להיות רעיון טוב.
כל מה שצריך לעשות זה להציע לרופא שלך שיסכים לתת את השירות הזה.
לא נראה לי שישנה איזו מניעה חוקית לתת טיפול כזה; אם הרופא מסכים ובמיוחד אם מדובר ברופא פרטי, לא צריכה להיות שום סיבה שלא.
בהצלחה.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
כינרת11/09/2013הי,
לצערנו פסיכיאטרים הפכו להיות מכונה של רשימת מרשמים לתרופות. אם הכל זה רק כימיקלים במוח - אז למה לבזבז זמן על דיבורים? קח כדור ולך הביתה. הרבה יותר חסכוני בזמן. אני ממש לא מסכימה עם זה - זו גישה כל כך שטחית! מה לגבי מציאת מקור הבעיה? מדוע האדם מתקשה? כיצד באמת לעזור לו לחיות יותר טוב?
צריך גישה הוליסטית, האדם הוא ייצור מורכב, להתייחס רק לכימיקל כזה או אחר זה פשוט שטחי ולא נותן פתרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסכים בהחלט
שמוליק11/09/2013שלום כנרת.
אני חושב שהדברים נכונים גם לגבי רופא שמטפל בבעיות פיזיות; יחס טוב ויכולת הבנה והקשבה הן בהחלט חלק חשוב ונכבד מהטיפול.
בוודאי ובוודאי שהדברים נכונים לגבי טיפול בבעיות נפשיות.
אינני יודע אם יש בכלל דבר כזה פסיכיאטר שמטפל רק בתרופות, אבל בכל אופן, כולם מסכימים שטיפול המבוסס רק על תרופות אינו יעיל מספיק.
יחס לא טוב יכול להיות כשמדובר ברופא בבית חולים שאין לו שאיפות לפתוח קליניקה בעצמו, וכשמדובר בטיפול כפוי. אבל גם בבית חולים יש רופאים סימפטיים.
כל טוב.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה חשובה מאוד בקשר לפסיכיאטרים - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור12/09/2013פסיכיאטר חייב להיות פסיכוטרפיסת, לפחות בהכשרה.
חלק מהלימוד, מבחנים למומחיות, כוללים חומר בפסיכולוגיה וכן מבחן על מקרה טיפול ( דומה למבחן של פסיכולוגים קליניים מומחים).
נושא המוטבציה , עידוד, הבנת המרכיב הנפשי חובה, חלק חשוב מיצירת הקשר הטיפולי וסיכוי להצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה אתה מגדיר עידוד?
שירי12/09/2013האם העידוד שהזכרת הוא מעבר לכמה מילים טובות "יהיה בסדר, מאמין שהטיפול יעזור לך" ? אני אסביר, אני פעם ראשונה בטיפול, ולמרות שהרופא מאוד מקצועי לדעתי, אני הרבה פעמים כשמתקשת מרגישה כאילו יכלתי לקבל יותר עידוד... שאנחנו דנים על המצב ועל התרופות אבל אין "מילים חמות" רק אם שואלת "אתה חושב שיעזור לי הטיפול בסופו של דבר?" אז הוא עונה לי שהוא לא חושב הוא בטוח בכך.
בנוסף אני מתקשר אליו לא מעט, פעמיים בשבוע בערך כי הטיפול כרגע לא מספיק מועיל ואני הרבה פעמים ממש במצוקה. בתקופה שקצת הגזמתי עם הטלפונים (?אולי יצא איזה שבוע שטילפנתי כל יומיים, היתי ממש במצוקה) אז אמר לי שבשמחה אני יכולה לטלפן אבל לא להגזים כמו בשבוע הזה.
אני פשוט תוהה איך זה בדכ? האם אני מקבלת יחס טוב (מרגישה שכן, פשוט סקרנית לדעת אם זה אכן כך) או שמצופה ליותר מפסיכיאטר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתעשי מה שטוב לך
שמוליק13/09/2013שלום שירי.
אני חושב שהטיפול צריך להיות מותאם אישית; כל מטופל והצרכים היחודיים שלו.
אם את חושבת שאת צריכה להתקשר כל יומיים, אז זה בהחלט לגיטימי. פשוט תגידי לרופא, שאת זקוקה לזה, ואם אתם מגיעים להסכמה בעניין, אז זה בסדר גמור. מה זה משנה אם זה מקובל או לא?
עד כמה שידוע לי, זה באמת לא כל כך מקובל להתקשר לרופא בתדירות כזו, אבל יכול להיות שאם את אומרת מראש שאת נמצאת בתקופה קשה ואת זקוקה לזה, אז זה יתקבל בהבנה.
גמר חתימה טובה.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחתימה טובה גם לך
שירי13/09/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה תמיד היה ככה?
שמוליק12/09/2013שלום ד"ר דוידאור.
האם תמיד פסיכיאטרים היו חייבים לעבור הכשרה לטיפול בשיחות, או שהייתה בעבר איזו תקופה שבה הם לא היו חייבים לעבור הכשרה לטיפול בשיחות?
תודה וגמר חתימה טובה.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפסיכיאטר לעומת פסיכולוג
שמוליק17/09/2013שלום ד"ר דוידאור.
יש לי עוד שאלה מעניינת.
האם ישנו הבדל בין ההכשרה של הפסיכיאטרים לטיפול בשיחות לעומת ההכשרה של פסיכולוגים קליניים?
נראה לי הגיוני שכן, ובלי שום קשר, אני חושב שכאשר בוחרים פסיכותרפיסט, צריך לבחור על פי ההרגשה האישית, וזה ממש משנה אם זה פסיכולוג קליני או פסיכיאטר, העיקר זה לשפר את ההרגשה. אבל סתם מעניין, אם אמור להיות איזה הבדל ניכר.
תודה וחג שמח.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפסיכיאטר לעומת פסיכולוג - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור25/09/2013פסיכולוגים מומחים בפירוש מבחנים פסיכודיאגנוסטיים, מה שרופא לא עושה ולא מבין.
גם פסיכיאטר וגם פסיכולוג, עושים טיפול בשיחות.
אני אישית חושב , שהאידיאל ( מהניסיון)
גישה שלמה וכוללת:
מתן תרופות + שיחות טיפוליות + התערבות סיביתית + מעקב גופני בריאותי.
זה רק פסיכיאטר יכול...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרמש.10/09/2013
שלום
אם גם לוסטרל משפיע על דופומין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרמש - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור12/09/2013לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)