פורום פסיכיאטריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מינון תרופתי
    איתן
    23/10/2013

שלום לצוות הדוקטורים בפורם
    שלום רב אני מאובחן כסובל מ borderline personality disorder- מטופל כעת
    ב im haloperidol decnoate 100mg פעם בחודש רציתי לדעת כמה זה משתווה למינון פומית בכדורים ואיך זה מתחלק ביום.
    שאלה שנייה האם אפשר לתת מינון יותר נמוך כמו למשל 50mg בזריקה תוך שרירית
    והאם זה יחזיק לטווח של חודש ימים אם כן לכמה מ"ג בכדורית פומית זה שווה ערך.
    ומה המינימום במ"ג שאפשר לתת בזריקה ושזה יחזיק לחודש שלם רק במינון יותר נמוך הכוונה לזריקות אי אם של הלידול דקנואט אשמח אם תפרטו את מה ששאלתי בתודה רבה ולדימיר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מינון תרופתי

הוספת תגובה

• מינון תרופתי - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    23/10/2013

זריקה של הלידול 50 מ''ג = ל 10 מ''ג הלידול פומי יומי בקירוב.
    זריקה של הלידול 100 מ''ג = 20 מ''ג הלידול פומי יומי בקירוב.
    זריקה אמורה "להחזיק" כחודש ימים.
    שיא הריכוז בדם לאחר זריקה לאחר 5 ימים
    זמן מחצית החיים של החומר הפעיל בזריקה - 3 שבועות
    הריכוז היציב הקבוע בדם של טיפול בזריקות הלידול , מושג רק לאחר 3 זריקות...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעת אישיות גבולית - טיפול תרופתי
    ד``ר יונתן דוידאור
    22/10/2013

שלום.
    אני מחפשת פסיכיאטר עם ניסיון בטיפול תרופתי להפרעת אישיות גבולית. יש דבר כזה? אני הולכת לפסיכיאטר שמטפל בסימפטומים אז בשביל המחשבות שרצות לי בראש והרעש הלבן הוא נתן לי ריטלין שעזר לי להתרכז אבל גרם לי לדיסוציאציה. אני מרגישה הזויה. לוסטרל שאני לא מרגישה את ההשפעה שלו כל כך. אפשר לטפל בהפרעה הזאת תרופתית או שאין טעם? אני כבר נואשת, סובלת כל כך ואף אחד לא מבין. אפילו פסיכולוגים ומטפלים לא תמיד מבינים אותי, אני לא מתאימה לתבניות שלהם של חרדה קלאסית או דיכאון קלאסי, וגם הטיפול DBT לא זמין באיזור שלי ומאוד קשה למצוא מטפלים שעובדים בשיטה הזאת.

תודה רבה מראש.

הוספת תגובה

• הטיפול בהפרעת קשב וריכוז

שי
    22/10/2013

שלום לך,
    אני כותב את התגובה הזאת מתוך מחקר שעשיתי בענין הטיפול התרופתי הפסיכיאטרי.
    ריטלין למירוץ מחשבות רק מחמיר ומעצים אותן, בהיותו מגרה מערכת העצבים המרכזית. הטיפול לאישיות גבולית הוא SSRI (כדוגמת לוסטרל שניסית) + נוגד פסיכוזה אטיפי במינון נמוך (כדוגמת ריספרדל 1-2 מ"ג) + מיצב מצב רוח.
    נוגד הפסיכוזה מוריד את המתח ונוגד את התוקפנות העצמית ומיצב מצב הרוח נוגד גם הוא את התוקפנות העצמית שמתבטאת כידוע בחיתוך בזרועות.
    יתכן שעם הלוסטרל תצטרכי להגיע למינון גבוה כי כתבת שיש לך מחשבות טורדניות ומחשבות טורדניות זו הפרעה שנקראת OCD. מינון גבוה של לוסטרל זה 200-300 מ"ג.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טעות בכותרת

שי
    22/10/2013

הטיפול בהפרעת אישיות גבולית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אל תדפוק לי אבחנות דרך האינטרנט

פרח
    22/10/2013

לא הגעתי לכאן שיאבחנו אותי דרך האינטרנט או שימליצו לי על תרופות אלא כדי לשאול האם יש טיפול תרופתי מוכח מחקרית להפרעה גבולית. ריספרדל נתן לי פעם פסיכיאטר שבכלל אמר שיש לי סכיזופרניה הבפרנית וזה גרם לי לחרדות קשות, ישנתי עם סכין מתחת לכרית כי פחדתי שחבר שלי ירצח אותי (זו לא הייתה הזיה הוא באמת אמר משהו כמו "אני רוצה לשתות לך ת'דם כשתשני" כשראינו סרט על ערפדים אבל אני לקחתי את הדברים שלו ברצינות והוא צחק). אני לוקחת סרוקוול בלילה 300 מ"ג וזה אמנם איזן אותי אך גם גרם לי להיות יותר מופנמת. יכול להיות שזה בגלל שזה הרגיל ולא המושהה ואז במשך היום ההשפעה שלו פוחתת וזה גורם לגלים במצב רוח.

ניסיתי סרוקוול XR לתקופה קצרה שבה דווקא הרגשתי בסדר אבל אני התרגלתי שנים להירדם עם הרגיל וה-XR לא הרדים אותי אז לקחתי כדור שינה והתמכרתי לכדורי שינה, הגוף שלי התרגל ולקחתי עוד ועוד כדורי שינה וכשאלה לא פעלו החלפתי מנוקטורנו לזודורם לבונדורמין והתחילו לי התקפי פאניקה בלילה, הייתי בטוחה שאני הולכת למות. הכדורי שינה ליטרלי טיגנו לי את הנוירונים היו לי קצרים, באמצע דיבור, באמצע ישיבה בכיתה פתאום התחילה פאניקה בלי התראה. בוכה פתאום בלי סיבה. בחיים לא היו לי הלוצינציות ובתקופת כדורי שינה היו לי פעמיים-ראיתי גבר בלילה בחדר שלי והדלת הייתה נעולה לא אחד לא יכל להיכנס. אז לכן אני מעדיפה מאוד לא ללכת לפסיכיאטר שלא מבין בזה, ולא לעשות שינויים תרופתיים סתם ככה. אני רוצה מומחה להפרעת אישיות גבולית! למה אין כזה בארץ? למה כל כך קשה למצוא DBT נורמלי? למה פסיכולוגית אומרת לי שהפרעת אישיות גבולית זו סתם כותרת בומבסטית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אל תתייאשי והמשיכי לחפש

שמוליק
    22/10/2013

שלום פרח.

היכולת להבין את המטופל היא המרכיב החשוב ביותר בטיפול נפשי. לדעתי, זה עניין אישי, וכל מטופל צריך למצוא מטפל שטוב לו ושעומד בצרכיו.

אם היו הרבה מטפלים שלא הבינו אותך, אז כנראה שאת מיוחדת (ואני ממש לא מתכוון לומר שמשהו "דפוק" אצלך), ולכן את צריכה למצוא מטפל מיוחד.

בכל אופן, לדעתי, מטפל טוב צריך לתת לך את הכלים להתמודד בעצמך, ורק בהתחלה תצטרכי עזרה צמודה.

אך תתייאשי! המשיכי לחפש מטפל שיש לך איתו כימיה טובה.

בהצלחה רבה.

שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעת אישיות גבולית - תגובה

ד''ר דבי פרס וינשטוק
    23/10/2013

לפרח שלום
    בודאי שיש תרופות וטיפולים שעוזרים-במידה ואת לא מרוצה מהטיפול היום אז שווה להיתעץ במרכז רפואי פסיכיאטרי גדול שקרוב לאיזור מגורייך- במסגרת מרפאות חוץ- ברוב המוסדות הללו יש מחלקות ומטפלים המתמחים בהפרעות אישיות-שווה לברר שם- רפואה שלימה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה על פסיכיאטר טוב שעובד עם
    גימל
    22/10/2013

כללית במרכז?
    תודה!!

הוספת תגובה

• המלצה

אליאנה
    24/10/2013

דר שירלי פורטוגזי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך מגיעים אליה? תודה!

גימל
    24/10/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תל השומר

אליאנה
    25/10/2013

היא יושבת בתל השומר במרפאות חוץ אין לי את הטלפון אבל מתקשרים למחלקה הפסיכיאטרית ומנסים לקבוע תור אצלה היא עמוסה אבל נהדרת!ממש אמפטית ומבינה ומכבדת בהצלחה!!!!!!!!!!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום
    שירלי
    21/10/2013

אני בת 28 מוגדרת עם הפרעת סכיזו-אפקטיב לוקחת בבוקר פרוזאק 1 ודפלפ 200 מיליגרם בבוקר ובערב גיאודון 80 מיליגרם דפלפ 500 מיליגרם ולפעמים עושה לי טוב לקחת 1-2 קלונקס כתום ביום. אבל הבעיה שלי היא שאין לי רגשות. אני חושבת מחשבה והיא לא מעוררת בי שום תחושה בלב אני מודעת לזה ואני תקועה בחיים כבר 4 וחצי שנים .גרה בדיור מוגן עם אנשים שמתמודדים כמוני.נמצאת במפעל מוגן ובגלל שאין רגשות בלב אז אין מוטיבציה להתקדם לעבודה אמיתית וכל מה שיוצא בזה...מה עושים?אשמח לכל תגובה.מעדיפה למייל שלי .תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    שלום

הוספת תגובה

• על הדיור המוגן

שמוליק
    22/10/2013

שלום שירלי.

אני הייתי במסגרת של דיור מוגן, וזו ממש מסגרת זוועתית, ויכול להיות שזה עצמו מה שגורם לך לחוסר רגישות, ואני אצביע על הנקודות הבעייתיות במסגרת הזו.

בחוזה השכירות שבו נכנסים למסגרת, מתחייבים ליטול תרופות על פי המלצת הרופא המטפל, ואי נטילה של התרופות מהווה הפה יסודית של ההסכם. אמנם, אין בדיקה קפדנית ורק מי שמקבל זריקות (כי כבר לא מאמינים לו שהוא לוקח כדורים), אז מבצעים אחריו מעקב.

יש כאן שאלה עקרונית בדבר זכויות אדם יסודיות. האם מי שחושב שהתרופות מזיקות לו יותר מאשר מועילות לו אינו זכאי לשיקום??

לי אישית, לא הייתה כל כך בעייה מפני שהפסיכיאטרית שטיפלה בי אמרה שהיא תשמור על שתיקה בעניין, אע"פ שהיא הזהירה אותי שהמצב עלול להתדרדר.

מאוחר יותר, היתה הצטיידות (לאחר כשנה וחצי במסגרת) שבגללה נדרשתי להוציא את מוכנת הכביסה ואת מייבש הכביסה שהיו שלי, מפני שהם ישנים מדיי. דרשו ממני לעשות זאת תוך זמן קצר ביותר, מפני שאלה הנהלים של משרד הבריאות. בעיניי, זו הפרה בוטה של זכות הקניין. אם אני גר במסגרת, אז מדוע אסור לי להחזיק בדירה שבה אני גר מכונת כביסה ומייבש עד שאמכור אותם.

על כל פנים, ישנן הנחיות ממשרד הבריאות, שכל מי שעובד במסגרת הזו כפוף להן, והוא לא יעז לעשות שום דבר שנוגד את ההנחיות האלו.

לא נעים לי להגיד, אבל אני משוכנע, שמי שעומד מאחורי ההנחיות האלה, מעוניין שהמשתקמים לא יפריעו לחברה הנורמטיבית, ושיקומם ממש לא מעניין אף אחד.

חלק מהעניין הוא גם לספק אי אילו דברים שבאמת מועילים כדי שהמשתקמים לא יבינו את הדבר ויתקוממו כנגד המערכת.

אני בהחלט מבין את ההרגשה שלך, אבל אני לא יודע אם באמת יש פתרון.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום - תגובה

ד''ר דבי פרס וינשטוק
    23/10/2013

צריך לבדוק לעומק מה זה העינין הזה של חוסר רגשות- לעיתים זה קשור לטיפול התרופתי ולעיתים זה קשור להפרעה הנפשית עצמה.......הכי טוב להיתיעץ עם הרופא המטפל שלך כדי להבין מה בידיוק קורה.הרבה בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רשלנות רפואית
    גאראן
    21/10/2013

שלום!
    ברצוני לשאול אם הייתה רשלנות אצל רופא שבדק אותי לראשונה וקבע שאני כשיר לעמוד לדין. ובגללו הייתי 7 חודשים במעצר. ואחריו היו 4 רופאים שקבעו שאני לא כשיר.

לקביעת תור
    סגירה
    רשלנות רפואית

הוספת תגובה

• דעה אישית

שמוליק
    21/10/2013

שלום גאראן.

על פניו, קשה לי להאמין שמדובר ברשלנות. אפשר לומר שהרופא הראשון טעה בשיקול דעתו, אבל קשה מאוד לקבוע חדמשמעית שהייתה כאן רשלנות.

גם אם אכן הייתה כאן רשלנות, נראה לי שיהיה לך מאוד קשה להוכיח אותה, שכן כשירות לעמוד לדין היא איבחון קליני. על כן, אם אתה בונה על תביעה משפטית כנגד הרופא הראשון - הייתי ממליץ לך לרדת מהרעיון הזה, אלא אם כן, חשוב לך לתבוע אותו, גם אם יש בכך סיכון של הוצאות המשפט.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רשלנות רפואית - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    23/10/2013

כשירות לעמוד לדין מתייחסת לזמן מסוים בלבד. ( לתאריך, שעה ..)
    ההתרשמות לכשירות זה מדד קליני, שיכול להשתנות לפעמים על פני ציר הזמן...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקת ציפראמיל וחזרת הסימפטומים OCD
    ניב
    20/10/2013

אני בן 26,
    אובחנתי לפני 4 שנים כסובל מ-OCD ובתחילת 2010 התחלתי טיפול בציפראמיל.
    במרוצת החודשים העלתי בהדרגה לכדור-וחצי ואח"כ גם ל-2 כדורים. הייתי כמעט שנתיים על 2 ובקיץ האחרון החלטתי שאני רוצה להפסיק - וירדתי ביולי ל-1.5, באוגוסט ל-1, ובאמצע ספטמבר ל-0.5 ואחרי כמה ימים (ב-14.9) הפסקתי לחלוטין.

כן אני יודע שזה לא לפי ההנחיות אבל מאוד רציתי להפסיק כדי לראות איך אני מתמודד לבד וזה היה חשוב לי מאוד. סה"כ הייתי על ציפראמיל במשך 3.5 שנים ונכון לעכשיו אני כבר חודש וקצת ללא הכדורים בכלל.

אני חייב להודות שהופתעתי מהתחושות שחזרו אלי. ידעתי שהסימפטומים יחזרו אבל לא ידעתי שזה עד כדי כך. התחושות בימים האחרונים אכן קשות ואינטנסיביות. אבל, אני מייחס זאת לא רק להפסקת הכדורים אלא גם לנושאים שהשתלטו על חיי לאחרונה:

1. עברתי לטבעונות לפני חודש וחצי והנושא גרם לי למתחים רבים בתקופה האחרונה (פנימיים אצלי, במחשבות) כלפי הסביבה שמבחינתי לפחות "לא רואה" את מה שאני רואה ושקשה לי לראות אותם מהצד ממשיכים 'כרגיל'...
    2. אולי גם הפסקת הכדורים הפסיכולוגית משפיעה, ולא רק הכימית. זו השערה שלי. כלומר פלסבו שלילי. ובכלל זה שינוי בפני עצמו וכל שינוי מעורר חרדה.
    3. אולי אני נמצא בתקופת גמילה (אפקט של כמו מינון של "מינוס כדור") והמצב בכל מקרה אמור להשתפר בהמשך שלכל הפחות אחזור ל-0 כי המוח יתרגל בחזרה.

אציין שאני מטופל ב-CBT ולאחרונה נכנסתי מאוד חזק לנושא וקראתי המון מאמרים על OCD ועל איך לעזור לעצמך, ואני חדור להט ומוטיבציה להגיע לאפקט הנפשי הבריא - בלי עזרת הכדורים.

אשמח לשמוע את דעתכם על כך, על שלושת ההשערות שלי לגבי חזרת הסימפטומים ועל סיכויי להצליח ומה כדאי לי לעשות בתקופת הניסיון הזו.
    תודה

הוספת תגובה

• תוספת קטנה:

ניב
    20/10/2013

אתמול בלילה הייתה נקודת השפל מבחינתי שהרגשתי תחושה מוזרה ללא שום תוכן - כלומר, לא על שום מחלה, שום תוכן מפחיד, אבל עדיין מעין תחושה של כמו "ניתוק" כזה וזה היה לי מפחיד בטירוף. מאוד מאוד מפחיד.
    אציין שבערב שלפני כן (שלשום) היה לי ויכוח סוער עם אבא שלי על הטבעונות והייתי ממש בסערת רגשות בערב ההוא.
    למען האיזון אומר שבימים האחרונים עסקתי מאוד באינטנסיביות בנושא הכימיה של המוח (במאמרים על OCD) ואולי זה מה שהוביל לחרדה המוזרה אתמול. אולי. לא יודע. בכל מקרה כתוצאה מכך החלטתי להגביל מאוד את קריאת המאמרים, גם של OCD וגם של טבעונות ולעשות הכל מעכשיו בצורה מאוד מבוקרת (לדעתי זה גם חלק מטיפול התנהגותי, תקנו אותי אם אני טועה).

וזהו. אשמח לדעתכם לאור ההודעה הראשית ולאור התוספת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקת ציפראמיל וחזרת הסימפטומים OCD - תגובה

ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור
    21/10/2013

שלום ניב,
    באופן כללי, הפרעה טורדנית כפייתית (OCD) הינה הפרעה כרונית עם מהלך משתנה שמתאפיין בתקופות של החמרות והפוגות בתסמינים הפעילים. התסמינים נוטים להחמיר ולבוא לידי ביטוי בתקופות של לחץ.
    הפסקת הטיפול התרופתי בפני עצמה עלולה להוות גורם לחץ, ולכן יש סבירות כי התסמינים החמירו הן כתוצאה מהפסקת השפעת התרופה והן כתוצאה מהלחץ עצמו סביב ההחלטה שקיבלת.
    טיפול התנהגותי קוגניטיבי עשוי להיות מאוד יעיל במקרהת של OCD ולכן הוא תמיד מומלץ, במיוחד עבור המטופלים בעלי מוטיבציה גבוהה.
    ללא בדיקה וללא הערכה פסיכיאטרית לא ניתן לקבוע האם במקרה שלך , ניתן להסתפק בטיפול התנהגותי קוגניטיבי או כדאי להוסיף גם טיפול תרופתי. יש חשיבות עליונה למעקב פסיכיאטרי, בייחוד בתקופות בהן מתקבלות החלטות בנוגע להמשך הטיפול או הפסקתו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוקיי, תודה על התשובה המפורטת!

ניב
    21/10/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה נוספת

שמוליק
    21/10/2013

שלום ניב.

להפרעות נפשיות בכלל ול O.C.D. בפרט ישנן הרבה גורמים. אחד מהם הוא בעייה במוח שאותה הטיפול התרופתי אמור לתקן, אולם זה לא הגורם היחידי. לא בכדי, הפסיכיאטרים חייבים לעבור הכשרה לטיפול בשיחות (פסיכותרפיה) כדי לקבל רשיון רופא.

דעתי האישית, היא שהבעייה במוח היא איננה בעייה העומדת בפני עצמה, והיא תוצאה של הבעייה הרגשית, ולכן, הטיפול בבעייה הרגשית אמור בסופו של דבר להביא למצב שבו אין יותר צורך בתרופות.

השאלה היחידה היא האם אכן הגעת למצב כזה, וזה תלוי אך ורק בהרגשה שלך.

לא ממש ברור האם ההחלטה להפסיק נבעה מסבל מתופעות הלוואי או מסיבה אחרת. בעיקרון, כאשר מטופל מתלונן על סבל מתופעות הלוואי, לדעתי, זה מצדיק לחשוב על האפשרות להפסיק את הטיפול התרופתי בניגוד לדעת הרופא, תוך כדי ידעיה של הסיכון הכרוך בכך.

אני אישית, החלטתי על דעת עצמי להפסיק את הטיפול התרופתי לאחר שנים של סבל קשה מתופעות הלוואי שלהן.

יכול להיות שהמעבר לטיבעונות משפיע על מצב הרוח שלך.
    לא ברור האם ההחלטה נובעת מעודף משקל או משום שמדובר בתזונה בריאה יותר.

אם הבעייה היא עודף משקל, אז נראה לי שבתור שלב ראשון כדאי להמשיך לאכול את המאכלים הפחות בריאים ולהפחית כמויות, ורק אחר כך לחשוב על מאכלים בריאים יותר. זה גם יותר קל וגם יותר טוב. אכילה מרובה של מאכלים בריאים מזיקה יותר מאכילה מספקת של מאכלים פחות בריאים.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גל
    .
    20/10/2013

שלום רב דוקטור

לוקחת שנים סרוקסט בערב

נאמר לי מפורשות למרות שהגוף רווי ,כדאי ורצוי לקחת את הכדור בבוקר ,
    כדי שההשפעה החזקה של התרופה תורגש בזמן העבודה

1 אם גם אתה חושב כך דוקטור ,
    , ואם יש הסבר

לקביעת תור
    סגירה
    גל

הוספת תגובה

• גל - תגובה

ד''ר דבי פרס וינשטוק
    23/10/2013

אכן סרוקסאט זו תרופה שבדרך כלל לוקחים בערב-היא גם עוזרת לישון....
    הרבה בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• BPD
    מעיין
    19/10/2013

שלום ד"ר.
    אני בת 26, מאובחנת כאישיות גבולית. אני סטודנטית שנה ב' לקרימינולוגיה ובמסגרת לימודי החלטתי להגיש סמינריון בנושא הפרעת אישיות גבולית. האם באפשרותך להפנות אותי למקורות אקדמיים אנושיים או כל חומר כתוב בנושא אודה לך מאד. בתור אחת שסובלת מההפרעה הירידה לעומקה של ההפרעה תשפוך קצת אור על המציאות שאני חייה בה וחשובה לי באופן אישי אודה לעזרתך.

בתודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    BPD

הוספת תגובה

• BPD - תגובה

ד``ר יעקב חרמון
    20/10/2013

יש כל כך חומר על העניין...
    החיתוך שממנו תפיקי הכי הרבה תועלת הוא בין BPD לבין DBT..
    זה ממש יסייע גם לך
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופות נפשיות + צמח הגת
    מישהי
    18/10/2013

שלום,
    אני מטופל בתרופות פסיכיאטריות, כמו קלונקס, ריספרדל, פרפנן, דקינט, ובנוסף תרופה ללחץ דם ודופק - קרדילוק.

נחשפתי לצמח הגת אדום דרך האינטרנט, והבנתי שהוא טוב למצב רוח,
    האם אפשר לקחת את צמח הגת עם התרופות במרווח של כמה שעות, האם יש תופעות לוואי, מותר בכלל לקחת את הצמח בנוסף לתרופות?

אודה לך שתענה לשאלתי.
    תודה, מני.

לקביעת תור
    סגירה
    תרופות נפשיות + צמח הגת

הוספת תגובה

• תרופות נפשיות + צמח הגת - תגובה

ד``ר יעקב חרמון
    20/10/2013

לא מומלץ לחלוטין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה ההבדל בין כדור סרנדה ללוסטרל ?
    חנה
    17/10/2013

הוספת תגובה

• מה ההבדל בין כדור סרנדה ללוסטרל ? - תגובה

ד``ר יעקב חרמון
    20/10/2013

אותו דבר רק של חברה אחרת..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לוסטרל מול ציפרלקס מול סרוקסט
    עידן
    17/10/2013

רציתי לשאול מה ההבדל העיקרי בין התרופות מבחינת השפעה על חרדות, ומבחינת פרופיל תופעות לוואי?
    למי מהם הפרופיל הנמוך ביותר של תופעות לוואי ומי הכי יעיל לחרדה ומצב רוח ירוד?

הוספת תגובה

• לוסטרל מול ציפרלקס מול סרוקסט - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    17/10/2013

לוסטראל הרבה יותר בטוח לדעתי.
    פחות מרדים, פחות משמין, פחות השפעה שלילית על הפרשת הורמונים במוח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובתך, שאלה נוספת לי אליך

עידן
    17/10/2013

איך מבצעים את המעבר בין ציפרלקס ללוסטרל?
    אני באמת סובל מתופעות הלוואי הללו וזה מאוד מעיק עליי, לכן שקלתי מעבר תרופה,
    למצב של חרדות מלווה במצב רוח ירוד עדיף לנסות את הלוסטרל לפני האפקסור(מעבר לSNRI)?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פסיכיאטר קבע כי לאבי אין בעיה נפשית
    גל
    16/10/2013

אבא שלי בן 60+ אלכוהוליסט וחולה לב, שוקל כ-30 קילו בלבד, אינו אוכל ואינו שותה מלבד אלכוהול, הוא שרוי בדכאונות ממושכים ורוצה למות.
    אימי דואגת לו לכל ענייניו כגון: אוכל, מספרת אותו, גוזרת לו ציפורניים, מגלחת אותו וכו'..
    אולם לאחרונה הוא קיבל צו הרחקה מהבית לחודש ימים לאחר שקילל ואיים על אימי.
    באופן מפתיע ביותר הפסיכיאטר בבי"ח טען כי לאבי אין בעייה נפשית.
    הכיצד ייתכן שאדם עם דכאונות, המזיק לעצמו ורוצה למות נראה בעיניי הפסיכיאטר כאדם שפוי?
    אם זו לא מחלת נפש, אמור לי מהי מחלת נפש?
    אני מכיר את אבי 34 שנים והוא לא היה במצב כזה לעולם.
    ברצוני להתמנות לאפוטרופוס של אבי (או שאימי תתמנה) ולהכניס את אבי למרכז גמילה (כיוון שהוא מסרב ללכת מרצונו).
    אני רוצה את אבא שלי בחזרה. בבקשה תעזור לי..
    תודה.

הוספת תגובה

• אולי

שמוליק
    17/10/2013

שלום גל.

מצטער לשמוע על המצב של אביך.

אינני רופא, אבל בכל זאת אנסה לעזור.

כדי לאשפז אדם בניגוד לרצונו צריך את חוות הדעת של הפסיכיאטר בבית החולים.
    יכול להיות שישנו הליך ערעור, אינני יודע.

בכל אופן, עד כמה שידוע לי, כדי להשיג צו אפוטרופסות, אפשר להזמין פסיכיאטר באופן פרטי ולקבל ממנו חוות דעת. יכול להיות שאביך יסרב להיבדק, ואז זו בעייה...

כל טוב.
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות
    דודו 111
    16/10/2013

פניתי באופן פרטי לדר חיים שם דוד שכתב בסיכום מחלה שאני סובל מהפרעה טורדנית כפייתית עם תובנה ירודה לחלק מהתכנים הטורדניים בצירוף הפרעת אישיות מאשכול A . יש לציין שכאשר התפרצה המחלה לפני האישפוז בביה"ח העמק בעפולה (לפני הטיפול בסרוקוול ואפקסור) יש לציין שההסתגרות המוחלטת שלי בבית נבעה מכך שאני לא רציתי לראות את השכנים שלי ואת הסביבה שבה אני חי ופשוט רציתי להתנתק מהסביבה הזאת לחלוטין (עבדתי אצל השכנים שלי והרגשתי שהתייחסו אלי באופן רע ע"י הערות שליליות שלהם בנוגע לעבודה שכללו גם צעקות וביקורת קשה ואני רגיש מאוד לזה) וגם סבלתי מחרדה ופחד לצאת מהבית . דר חיים שם דוד המליץ לי לנסות לערוך את השינויים הבאים בטיפול התרופתי :
    1. להעלות מינון T. Seroquel 1000 mg/d
    2. להפסיק את הטיפול ב Cipralex ולהתחיל טיפול ב T. Maronil SR 75 mg/d ולאחר שבועיים להעלות מינון ל 150 מ"ג .
    3.להמשיך בטיפול ובמגמת העלאת מינון T. Lamictal 25 mg/d עד למינון של 200 מ"ג .(הפסקתי דפלפט)
    4. T. Phenergan 25 mg כפול 3 ביום .
    T. Clonex 0.5 mg כפול 3 ביום .
    והפסקתי לקחת Deralin .
    יש לי שאלות :
    1. מה האבחנה המדוייקת שלי , ואם היא הפרעה טורדנית כפייתית אז מה הסימנים של הפרעה זו במצבי כלומר מה התסמינים של הפרעה זו אצלי ?
    2. התחלתי טיפול במרוניל (כבר 11 יום) ואני עדיין מרגיש דיכאון עמוק ומשתק ועצב אדיר וחוסר מנוחה ואי שקט פנימי קטלני וקיצוני , אני גם עדיין מרגיש כעס פנימי עמוק ומשתק , מה עושים , מה חוות דעת שלך ?
    3. מה חוות דעת שלך לגבי המלצת הטיפול של דר חיים שם דוד ?
    4. האם יש טיפול תרופתי דחוף שיביא להטבה\הקלה מיידית אפילו חלקית בנוגע לתחושת האי שקט ותחושת הדיכאון המשתק ? (למשל אוגמנטציה - טיפול עזר)?
    5. איזה שינויים נוספים ניתן לעשות בטיפול התרופתי על מנת להביא להטבה ושיפור המצב והקלה ?
    6. מה הסיבה לתחושת אי שקט פנימי וחוסר מנוחה ומה הטיפול לזה ?
    7. האם טיפול בלמיקטל אמור למנוע התפרצויות כעס וזעם ?

לקביעת תור
    סגירה
    התייעצות

הוספת תגובה

• אני פונה אליך באופן פרטי

דודו 111
    16/10/2013

דר אירנה או דר חרמון !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    17/10/2013

OCD הפרעה של מחשבות טורדניות והתנהגות כפייתית.
    הטיפול המפורט נראה מאסיבי ויש צורך לתת הזדמנות להשפעה..
    ניצול טיפול יעיל, לאחר השגת מינון סביר וטיפולי, לפחות חודש המשך...
    אי שקט יכול להיות תופעת לוואי של התחלת הטיפול / שינוי..
    מומלץ לברר נושא תופעת לוואי מול רופא מטפל אשר מכיר היטב ..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה זמן בממוצע יכול להיות בהיפומאניה?
    רונית
    15/10/2013

שלום רב,
    על פי הסימנים בעלי חולה בהיפומאניה (בן 44) הוא לא מקבל שיש לו בעיה להיפך מאושר יתר על המידה, מבזבז כספים, מתכנן תוכניות גדולות פעילות מינית מוגברת.
    האם לאחר מכן מגיע שלב הדיכאון?
    כמה זמן בממוצע יכול להיות בהיפומאניה?
    האם זה יכול לפגוע בילדי?

הוספת תגובה

• היפומאניה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    17/10/2013

משך האפיזודה ללא טיפול עד חצי שנה בממוצע.
    בהחלט קיים סיכוי לדיכאון קשה לאחר מכן.
    מומלץ טיפול בהקדם בגלל הסיכונים הנלווים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היפומאניה
    רונית
    15/10/2013

שלום רב,
    על פי הסימנים בעלי חולה בהיפומאניה (בן 44) הוא לא מקבל שיש לו בעיה להיפך מאושר יתר על המידה, מבזבז כספים, מתכנן תוכניות גדולות פעילות מינית מוגברת.
    האם לאחר מכן מגיע שלב הדיכאון?
    האם זה יכול לפגוע בילדי?

לקביעת תור
    סגירה
    היפומאניה

הוספת תגובה

• תשובה

שמוליק
    17/10/2013

שלום רונית.

אינני רופא.

לא הטוח שאחרי היפומאניה תבוא פזה של דיכאון. לא בטוח שהבעייה היא דו-קוטבית.

זה נראה לי ברור שהבעייה עלולה לפגוע בילדייך, ובהחלט כדאי לטפל בבעייה לפני שהיא תחריף.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה