מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חג שמח חוות דעתיונית26/09/2013
כמה זמן לוקח בכדי לקבל חוות דעת פסיכיאטרית
מפסיכיאטר? כמה זמן אבחון ? ואך מתנהל הדבר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חג שמח חוות דעת - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור26/09/2013חוו'ד לבית משפט
1.פגישה ראשונית יסודית עד שעתיים ( כולל בדיקה פסיכיאטטית )
2. עוד 2 פגישות נוספות לפי הצורך, השלמת פרטים וכו..
3. קריאת חומר רלוונטי, תיעוד רפואי , תצהירים..
4.כתיבה
ממספר ימים ועד מספר שבועות
כל מקרה לגופו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפרלקס +אומפרידקסגליגל26/09/2013
שלום רב, ניורלוגית המליצה לי על ציפרלקס לחרדות בשילוב טיפול למיגרנות אימיטרקס. חשוב לציין שאני לוקחת אומפרידקס באופן קבוע-האם אפשרי ציפרלקס ואומפרידקס יחד?
בברכת מועדים לשמחה.
פתח בחלון חדש הדפסת ההודעה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפרלקס +אומפרידקס - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור26/09/2013אין מניעה חד משמעית לשילוב ציפראלקס + אומפרדקס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בדיכאון וחרדות שהוא לא תרופתיאלה25/09/2013
שלום לכולם,
בזמן האחרון קראתי על טיפולים בדיכאון וחרדות מהם אני סובלת שנים. עד כה טופלתי רק בתרופות. אשמח לשמוע פרטים על טיפול DTMS שעניין אותי מאוד.
האם הטיפול מתבצע גם בארץ? מה לגבי תופעות לוואי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בדיכאון וחרדות שהוא לא תרופתי - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור26/09/2013טיפול חדש, עדין אין מספיק מידע לשם קביעת יעילות לטווח ארוך ותופעות לוואי.
עושים בשלוותה ובאוד מס. מקומות פרטיים, לא זול !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהdeepTMS
שי28/09/2013שלום,
אני עברתי את הטיפול הזה והוא יכול להועיל במקרים אקוטיים יותר מאשר במקרים כרוניים, בדומה לנזעי חשמל. בגירוי מגנטי מוחי עמוק (deepTMS) הגירוי יותר ממוקד ויתרונותיו של טיפול זה הם שהוא לא גורם לשכחה והוא לא מצריך הרדמה והתאוששות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תגובתך. עוד שאלונת..
אלה30/09/2013אשמח לדעת איפה עברת את הטיפול? האם יש מישהו מומחה שכדאי ללכת אליו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהdTMS
שי30/09/2013שלום,
עברתי את הטיפול אצל פרופ' לבקוביץ חיליק בקליניקה הפרטית שלו, שהוא המומחה הכי גדול בארץ לטיפול זה והוא היה מנהל הפרויקט של בניית מכשיר ה-dTMS הראשון בארץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
אלה01/10/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפרלקס - גמילהשלום25/09/2013
שלום,
אני לוקח ציפרלקס כבר תקופה של שנה, בהתחלה הוא עזר לי, אבל כבר הרבה מאוד זמן אני מרגיש שהוא לא תורם לי יותר. אני כבר כמה זמן לא לוקח אותו יום-יום ולא קבוע. הפסיכיאטר אמר שאני יכול להפסיק לקחת אותו בכלל, לרדת לחצי כדור לשבוע אחד ואז להפסיק בכלל. אני הפסקתי לפני קצת יותר משבוע לקחת את הכדור בכלל לא בהדרגה, והרגשתי טוב, יותר רענן, יותר אנרגיה, יותר כוח.
ביומיים האחרונים התחלתי להרגיש יותר חוסר יציבות, שמפריעה לי ממש, יותר עייפות וחוסר חשק וכו'.
האם יש קשר לזה שהפסקתי לקחת את הכדור בפתאומיות? האם אחרי יותר משבוע שלא לקחתי אותו הוא עוד משפיע ? אם אני עכשיו אקח רק חצי למשך שבוע ואז אפסיק בכלל זה יעזור?
תודה רבה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
נחמה25/09/2013שלום לך,
ייתכן שאלו תופעות גמילה מהכדור. אם הן לא חמורות מדי, אתה יכול לטפל בהן באמצעות פעילות גופנית, תזונה טובה, שינה טובה. זה המרפא הכי טוב. אפשר גם לקחת מולטי-ויטמין. מקווה שדי מהר תחזור לעצמך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנחמה
שלום26/09/2013תודה רבה לך, גם עברת את התהליך ? אם כן אשמח לשמוע איך הרגשת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציפרלקס - גמילה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור27/09/2013תאורטית : כן !
זמן מחצי החיים = 24 שעות
על מנת להגיע לאפס ריכוז בדם
לאחר הפסקה.
כ - 5 ימים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסבר
שלום27/09/2013לא ממש הבנתי את התשובה שלך ,
אתה יכול לענות לי בבקשה יותר בפירוט ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסבר - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור27/09/2013מה לא ברור ?
כעיקרון : תופעות לוואי מתחילות לאחר 24 שעות , לאחר ירידת הריכוז לחצי ...
לאחר 5 ימים , הריכוז בדם אמור להיות סביב אפס, כך שייתכן החמרה בתופעות לוואי במהלך ה 5 הימים ללא טיפול ( לאחר הפסקה ).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזיות שמיעהדניאל25/09/2013
אני סובל מהזיות שמיעה
כיצד אני יודע אם הן נובעות מגידול במוח או ממחלת נפש?
מה הסימנים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ועוד שאלה האם כל מי שיש הזיות שמיעה
דניאל25/09/2013הוא פסיכוטי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה לא ענו?
דניאל26/09/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההזיות שמיעה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור26/09/2013ראשית יש צורך בבדיקה פסיכיאטרית
שנית לפעמים יש צורך בהדמיה, רק אז ניתן לשלול גידול.
גידול במוח = בדר'כ מלווה בכאב ראש + חסך ניורולוגי ( חולשה , שיתוק, פגיעה בראייה ועוד..)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקטיביציהדינה25/09/2013
מה פרוש המילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקטיביציה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור25/09/2013עוררות.. בדר'כ
תרופות = תופעת לוואי בדר'כ של אי שקט וקושי להיות במקום אחד, לפעמים עד מצב מאני..
( תוכנות = הפיכה תוכנת הדגמה לתוכנה מלאה ללא מגבלות )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכיזופרניה פרנואידית קלהניר25/09/2013
האם אדם עם סכיזופרניה פרנואידית קלה והזיות שמיעה קלות יכול לתפקד ללא תרופות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סכיזופרניה פרנואידית קלה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור25/09/2013זה מאוד תלוי ומורכב, לדעתי, לאורך זמן לא, רבות בגלל נזק מוחי שנוצר ללא טיפול. אך כמו שכולנו יודעים, אין 100% ברפואה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכיזופרניה ועודף סרוטוניןטל25/09/2013
האם סכיזופרניה נובעת גם מעודף סרוטונין?
כי שמעתי שזיפרקסה חוסמת מעט דופמין והרבה סרוטונין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה דילגו עלי?
טל25/09/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסכיזופרניה ועודף סרוטונין - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור25/09/2013בסכיזופרניה , יש פעילות יתר של דופאמין.
פעילות יתר לפעמים משנית לרגישות בקולטנים לדופאמין.
זיפרקסה חוסמת את קולטן דופאמין, פעילות דופאמין יורדת במוח.
הדופאמין חשוב לתחושת הנאה, ריכוז, אנרגיה , מוטיבציה ועוד...
חסימת קולטן סרוטונין מסוג 2A באונה הקדמית , מונעת ירידה עקיפה של דופאמין באזור זה , ובאופן כזה מעלה פעילות דופאמין היחסית באזור אונה קדמית וכן באזור מוטורי, בכך נמנע תופעות לוואי כמו בתרופות ישנות.
לסיכום: בטיפול בסכיזופרניה : אנו רוצים להוריד פעילות דופאמין אך לא בכל האזורים במוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ssri וחומצות אמינורונית24/09/2013
היי,
האם זה בסדר לקחת תוספי תזונה שהן חומצות אמינו עם פלוטין וכדומה? שמעתי מהשו על זה שחומצות אמינו כגון טריפטופן או גלוטמין (גאבא) או די פניל אלנאנין פוגמות בהשפעת הפלוטין. האם יש לכך ביסוס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ssri וחומצות אמינו - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור25/09/2013לא מומלץ ואף מסוכן להוסיף חומצות אמינו.
בקיצור לא לקחת חומצות אמינו + SSRI .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 2 שאלות ממש חשובות !אלין24/09/2013
יש לי 2 שאלות , 1. אני נוטלת אסטו 20 מ״ג , נטלתי במשך כמה שנים 10 מ״ג אך לא לקחתי בקביעות ולפעמים הפסקתי ושוב חזרתי ויום כן שבוע לא יומיים לא שבוע כן , אבל בשבועיים האחרונים עליתי ל20 ואני לוקחת בקביעות , יש לי ארוע ביום שבת ורציתי לשתות בארוע, האם זה בסדר ביום הארוע לא לקחת כדור ולשתות ?? 2. אם אני רוצה להפסיק לקחת את הכדורים בכלל באיזה אופן להוריד את המינון? ז״א איך להוריד ? תודה !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה אני חייבת תשובה !!
אלין25/09/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה2 שאלות ממש חשובות ! - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור25/09/2013לא מומלץ לשתות אלכוהול בזמן נטילת SSRI
לא מומלץ להפסיק
ממליץ להתתיעץ עם רופא מטפל, אשר מכיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אלין25/09/2013יכול להגרם לי נזק בלתי הפיך אם אני מפסיקה כדי לשתות ??? והאם יכול להיות שנגרם לי נזק בתלי הפיך אם לפעמים הפסקתי ושוב לקחתי ?! ובמה זה פוגע אם שותים עם הכדור ? בכבד ובכליות ???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור25/09/2013נזק מוחי לא קורה כל כך מהר, רק לאחר תקופה ממושכת או שימוש בכימיקלים קשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני כבר 4 שנים עם כדורים
אלין26/09/2013זה אומר שאולי נגרם לי נזק מוחי ???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהודבר נוסף
אלין26/09/2013שהייתי אצל פסיכיאטר לא מזמן הוא אמר שאם אני רוצה לשתות אלכוהול לא לקחת באותו יום את הכדור , בגלל זה רציתי לדעת אם זה לא גורם נזק מוחי כלשהו , ובנוסף רציתי לדעת אם שיחקתי פעם בכדור ,בנטילה שלו , שיש מצב שנגרם לי נזק ?! (עשו לי לפני חודשיים MRI ראש בגלל סחרחורות ) אם הוא יצא תקין זה יכול לומר אם הכדורים עשו לי נזק או לא ??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהודבר נוסף - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור26/09/2013MRI לא מראה כלום , במקרה הנ''ל.
לא ניתן לקבוע לגבי נזק, פחות סביר על פי נתוני הנ''ל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז איך אוכל
אלין26/09/2013לדעת אם נגרם לי נזק בלתי הפיך מהכדורים ??? יש לי סחרחורות כרוניות כבר 4 חודשים האם זה יכול להיות נזק בגלל הכדורים ? כך זה יכול להתבטא ?? ואם אני מפסיקה את הכדורים בהדרגה אבל בכוחות עצמי או מפסיקה יום אחד כדי לשתות זה גורם לנזק ???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז איך אוכל - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור27/09/2013לקבוע באופן חד משמעי נזק מהכדורים זה מאוד קשה - לפעמים בלתי אפשרי.
יש צורך בבדיקה רפואית מסודרת ושלילת גורמים, לבסוף להעלות אפשרות לנזק משני...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהברוריה
תשובה27/09/2013שלום לך,
יש סיכוי מאד טוב שזה בגלל הכדורים. אם כך את מאמינה, את יכולה לבחון אפשרות לתבוע את חברת התרופות ואת הפסיכיאטר המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שניו תרופהעודד24/09/2013
שלום החליפו לי מסראקסט 30 לאסתו 20 יש לי תופעת לווטאי בשפיכה האםנאני יכול לחתוך את הכדור ל10 ובהדרגה לעלות ל20 מה המניון שמומלץ למתח ולחץ תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שניו תרופה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור25/09/201320 מ'ג של אסטו שווה לסרוקסט 40 מ''ג - 60 מ''ג
ממליץ לרדת ל אסטו 10 מ''ג , לעלות בהדרגה עד 15 מ''ג לפי הצורך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ייאושאורי24/09/2013
בת 36. סובלת מדיכאון מג'ורי מגיל 13. בנוסף אובחנתי גם כבעלת אישיות גבולית, סובלת מocd ומהפרעות אכילה. טופלתי בתרופות רבות במשך השנים ובנזעי חשמל. כרגע מטופלת ב375 מ"ג אפקסור ו200 מ"ג טרזודיל כבר זמן מה. לאורך השנים החליפו לי תרופות רבות ותמיד חזרתי לקומבינציה הזו שיחסית עוזרת לי. בשנתיים האחרונות הייתי יחסית מיוצבת אך מזה כמה חודשים חשה שהתרופות כבר לא עובדות ומסתבכת באובססיות שונות ובחרדות שהנה הדיכאון חוזר להכות ללא רחמים, מה שמפחיד אותי בעיקר נוכח העובדה שיש לי שני ילדים קטנים בבית. פניתי שוב לפסכיאטר שלי אך אני חוששת מאד להתחיל בתהליך של חיפוש תרופות אחרות נוכח העובדה שניסיתי כבר כמעט את כל התרופות הקיימות וסבלתי מתופעות לוואי איומות כתוצאה מכך. אני חוששת גם מסדרה נוספת של ניזעי חשמל למרות שיש לי הרגשה שזה מה שיושיע אותי כרגע. הסבב הראשון לא פגם בזיכרון שלי כמעט, האם סבב נוסף מהווה סיכון יתר בפגיעה בזיכרון? זוהי השפעה מצטברת?
אני די מיואשת ומבולבלת. מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ייאוש - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור25/09/2013יש קוןשי להעריך באופן מדוייק.
יש מרכיב חשוב לתזונה נכונה, במיוחד ירדקות ירוקים, ברוקלי, תרד... או נטילה וויטאמינים סינטטים של חומצה פולית, וויטאמין B 1 6 וכן 12 .
יכול לשפר זיכרון וחשיבה , כאשר יש חוסר תזונתי ...
תרופות יכולות גם להשפיע לרעה. במיוחד מדור ישן.
תרופה כגון: סרווקאל , אשר יכולה להיות מולה להפרעות אישיות גבוליות עם מחלות נלוות, ( במינון עד 300 מ''ג) , לאורך זמן, לאחר שנתיים נטילה , יכול להוביל לשיפור יכולות חשיבה. ( תרופה טובה וחדשה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשפוז מועיל? מתי ולמי?חני23/09/2013
אבי, בן 72 סובל בחודשים האחרונים ממצב נפשי מידרדר והולך.
הוא נתון בדיכאון עמוק, התקפי חרדה קשים, והתנהגות אובססיבית חסרת שליטה.
במקביל חלה גם הידרדרות דרסטית בתפקודו הקוגנטיבי, הוא שרוי בבלבול נוראי, חוסר אונים ותלותיות מוחלטת.
יש לציין כי על פי דברי הרופאים ותוצאות הבדיקות לא מדובר על דמנסיה או אלצהיימר אלא על תופעות לוואי של המצב הנפשי, (סוג של פסודודמנסיה), ולמעשה יכולותיו הקוגנטיביות לא נפגעו עד כדי כך (זאת ניתן אכן לראות בזמני רגיעה בהם הוא מתעסק בקריאה ועיון ומגלה הבנה וזיכרון מפתיעים).
הוא מטופל בתרופות ונמצא במעקב פסיכיאטרי, אולם טרם נמצא ההרכב והמינון המתאימים ומעבר לשיפור קל בנושא הדיכאון, המצב רק מחמיר.
ביומיום מטפלת בו אימי, שרתוקה אליו 24 שעות, בסיוע תורנויות של שאר בני המשפחה.
בימים האחרונים חלה החמרה במצב והתקפי החרדה מלווים בהתפרצויות זעם אלימות, כולל בעיטות ברהיטים, הרמת ידיים על הסובבים וזריקת כסאות.
כולנו הולכים על ביצים לידו ועושים הכל כדי שלא להעלות את חמתו, מפחד ההתקף הבא.
אנו רועדים להשאיר את אימנו לבד בחברתו, מחשש שיפגע בה באופן חמור (עד עכשיו היו פגיעות קלות בלבד- מכות יבשות, שריטות שטחיות וכדו') אולם לא יודעים מה ניתן לעשות.
אמא לא מוכנה בשום אופן לאשפז אותו מאחר וברור לה שבבי"ח יסממו אותו בזריקות הרגעה ותו לא.
אשמח לשמוע דעה מבעלי ניסיון מה ניתן לעשות במצבים כאלו, והאם אשפוז בבית חולים עשוי לתת מענה מעבר להרגעה מקומית, עד לחזרה לתפקוד כמה שניתן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה טובה
נחמה24/09/2013ראה סרטון:
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאינני פסיכיאטרית אבל לי נדמה
לילי24/09/2013שאשפוז במקרה זה הוא באמת על תקן "מוצא אחרון" אם באמת כלו כל הקיצים... הכתבה שצורפה לפה אמנם מפחידה אבל מגמתית, לא יודעת אם אפשר להכליל את כל סוגי האשפוז תחת ההפחדות האלו אבל ברור שמדובר במצב לא פשוט, לא עבור החולה ולא עבור בני משפחתו. ישנן אופציות ביניים - יש מה שנקרא "אשפוז יום" (לא יודעת איפה ואיך, אבל יודעת שקיימת האופציה). יש גם מרפאות מיוחדות לטיפול בסובלים מחרדה ודיכאון שאינן מצריכות אשפוז. ישנו פרופסור מומחה לטיפול בחרדות בשם חיליק לבקוביץ' שפתח לא מזמן מרפאה באיזור המרכז וייתכן וכדאי לכם להתייעץ איתו בנוגע לטיפול המתאים. לדעתי בעיה כמו שהצגת דורשת פגישה פיזית בין אביך לבין הפסיכיאטר ולא רק דרך הפורום... מאחלת רק בריאות לכולכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשפוז מועיל? מתי ולמי? - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור25/09/2013באם מדובר באלימות וחסר איזון, אשפוז לפעמים פתרון הטוב ביותר.
כמובן, תמיד נכון להתייעץ עם רופא מטפל, אשר מכיר ולשאול לדעתו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי ציפרלקסאנונימי23/09/2013
רציתי לדעת האם תופעה של התכווצויות שרירים מכל מאמץ גופני קטן אופייני לציפרלקס? האם זה גם יכול לגרום לעלייה ברמות הCPK בדם?
כמו כ רציתי לדעת האם הציפרלקס יכול לגרום לרמות נמוכות של טסטוסטרון? ואם לא, מה אפשר לעשות כדי להעלות את הרמות בגוף? האם רמה נמוכה של טסטוסטרון בגוף היא גם אחת הסיבות לדיכאון וחרדה? כמו כן אני מרגיש שכשאני אוכל מתוקים וסוכרים המוח שלי מתפקד יותר טוב וגם התחושה טובה יותר, לכן השמנתי בתקופה שלחתי את הציפרלקס אך כעת שברצוני לעשות דיאטה אני מרגיש פשוט זוועה שאני לא אוכל סוכרים ומתוק, גם בדאון וגם קושי לחשוב ולהתרכז... האם בעצם הפחמימות הפשוטות עוזרות לציפרלקס לעבוד טוב יותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי ציפרלקס - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור25/09/2013לגבי התכווציות לא שכיח.
לגבי הורמונים כן !!!!!
במינון גבוה של ציפראלקס מעל 10 מ''ג, לא ב 100% , אך קיימת סבירות..
יש סיכוי לדיכוי הורמונלי מהמוח לבלוטת היפופיזה והשפעה פיזיולוגית.
דיכוי של LH FSH
יובילו לירידה בריכוז הטסטוסטרון, עליה בשומנים, השמנה , חולשה ועייפות קיצונית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- OCD עמידאורח22/09/2013
שלום רב, אני בן 31, סובל מ-OCD עמיד + חרדה + תסמונת אספרגר + עייפות כרונית + מעי רגיז ועוד מספר דברים שלא ממש ברור למה הם שייכים (אלרגיות שונות, צריבה כרונית בשלפוחית השתן שלא מצאו לה סיבה, רגישות מוגברת לחום והזעה מוגברת ועוד). בתקופה האחרונה הבעיה העיקרית היא מחשבות כפייתיות מסוגים שונים ללא קומפולסיות, ספקות על כמעט כל דבר, מצב רוח ירוד והעיקר חרדה שבשיא שלה פשוט עושה לי תחושה שאני נקרע לגזרים, שאני מתפוצץ, תחושה של סבל קשה מנשוא - ולא מדובר בהתקפי חרדה אלא בחרדה חריפה שיכולה להימשך שעות ימים ושבועות כמעט ללא הפוגות. תוכן החרדה לא תמיד ברור, לרוב זה סתם חרדה ללא סיבה הגיונית, או חרדה מעצם תחושת החרדה, או חרדה מעצם ההחמרה במצב הנפשי שלי ומחוסר האונים שלי וכן חרדה להיות לבד (ואין לי כל כך במי להיתמך ככה שאני לבד רוב הזמן).
בשנים האחרונות עברתי נסיונות טיפוליים שונים, טיפולים פסיכולוגיים ופסיכיאטריים (תרופתיים) באופן פרטי ודרך קופת החולים בכמה וכמה מסגרות שונות ולאחרונה גם אשפוז במיון פסיכיאטרי ובאשפוז יום פסיכיאטרי. בגלל כל מכלול הבעיות שלי אני רגיש מאוד לתופעות לוואי של תרופות רבות, בעיקר לתופעות לוואי של עייפות ושל הפרעות במערכת העיכול. לכן הגבתי לא טוב לאנפרניל ולתרופות אנטי פסיכוטיות שונות. כתוצאה מנסיונות תרופתיים רבים גם התפתחה חרדה כפייתית קשה מתופעות לוואי. אם לא מספיק התופעות לוואי, חלק גדול מהתרופות גם לא משפיעות עלי או שלא משפיעות מספיק. שום תרופות אנטי פסיכוטיות שניסיתי, גם כאלה שהצלחתי להחזיק איתם מעמד זמן יותר ארוך למרות תופעות הלוואי, לא הרגיעו אותי. כנ"ל לגבי עוד הרבה תרופות אחרות. גם טיפולי CBT שונים שעברתי לא השפיעו עלי לטובה.
כרגע אני מטופל בויפאקס + בונסרין + לוריבן, עם הצלחה משתנה. לפעמים אני מרגיש יותר טוב ולפעמים אני מרגיש שאני שוב הולך לאבד שליטה, פעם אחת כבר כמעט פניתי שוב למיון פסיכיאטרי בגלל שכמה ימים נקרעתי מהחרדה והרגשתי שאני לא יכול יותר לסבול. כרגע אני ללא מעקב רפואי מספיק, בגלל שבמרפאה הפסיכיאטרית שאני שייך אליה יש עומס יתר ואין תורים ובאשפוז יום ממנו השתחררתי בקושי מוכנים להסתכל עלי (שוחררתי מאשפוז יום לאחר שראו שזה לא מביא לי שום תועלת ואדרבה אני סופג שם עוד ועוד רגשות שליליים, בנוסף הרופא המטפל שלי עזב ומאז זורקים אותי מרופא לרופא). בינתיים הרופא שרואה אותי פעם בחודש לחמש דקות לא מוכן לנסות שום דבר חדש וכל מה שיש לו להציע לי זה שאם ארגיש החמרה שאלך שוב למיון.
אשמח להמלצה מה כן יכול לנסות לעזור לי. קראתי על תרופה בשם אורוריקס (מוקלובמיד) שאין לה תופעות לוואי של עייפות וטשטוש, האם היא יכולה לעזור לי ? עוד תרופות ?
מה לגבי דרכים לא תרופתיות כגון DBT, ביופידבק, נוירופידבק, גרייה מגנטית ? נזעי חשמל ???
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר OCD עמיד - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור25/09/2013יש קושי לתת תשובה מדוייקת.
במצבים עמידים, יש צורך בבניית מיפוי תרופתי, כל תרופה - משך הזמן, מינון ותגובה - תופעת לוואי, יש להתייחס לגורמי דחק סביבתיים, מרכיב פסיכולוגי ועוד..
בבניית תוכנית טיפול יש לברר מה המטרות, מה עזר בעבר.
לפעמים יש צורך לשלב מספר תרופות לשם השגת תוצאה:
נוגד דיכאון וחרדה + נוגד פסיכוזה + מייצב מצ רוח...
מס. 1 בארץ = פרופ' יוסף זוהר מתל השומר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
גיל29/09/2013תודה רבה על התשובה.
המצב הכלכלי לא ממש מאפשר לפנות לפרופסורים באופן פרטי, במיוחד שאני לא עובד, ככה שאצטרך ככל הנראה להמשיך במסגרת הרפואה הציבורית. בינתיים הייתי רוצה לשאול :
1) מייצב מצב רוח יכול להיות יעיל גם אם לא מדובר בביפולאר ? אם כן, איזה ?
2) שילוב של נוגד דכאון + אנטי פסיכוטית + מייצב מצב רוח עלול ליצור אצלי עייפות קשה מנשוא ואולי גם הפרעות בעיכול, עקב הרגישות שלי והתסמינים האחרים שאני סובל מהם (מעי רגיז, עייפות כרונית). איך ניתן להתגבר על זה ?
3) מה לגבי התרופה אורוריקס באופן ספציפי ? האם עשויה לעזור לי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)