פורום פסיכיאטריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אנטי פסיכוטיות
    דינה
    08/09/2013

שלום רב
    מה המינון של אבילפי לפי 10 מ"ג אולנזפין.?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אנטי פסיכוטיות

הוספת תגובה

• אנטי פסיכוטיות - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    09/09/2013

מנגנון שונה לחלוטין
    באביליפי לפעמים פחות זה יותר טוב.
    כך שמאוד קשה לקבוע ולענות לשאלתך.
    מינון טיפולי באביליפי , בין 10 ל 30 מ''ג
    אני אישית מעדיף לא לעבור את ה 10 מ'ג
    אך לפעמים אין ברירה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרוקוול לחרדה חזקה ו OCD
    שירי
    07/09/2013

שלום, בת 32, סובלת מחרדה חזקה ("קיצונית" עפי הרופא) ו OCD.(ללא מצב פסיכוטי וללא מחלות נפש וכו) מטופלת בפריזמה 60מ"ג מזה 10 חודשים, וזאפה5מ"ג. לא הייה שיפור מספיק והיו הרבה תנודות במצב. לפני חודש הוחלט להפסיק את הזאפה עקב השמנה ושינויים בבדיקות דם. עברתי לסרקוול, כרגע על 175מ"ג (רגיל, לא XR) כבר 3 שבועות (על מינון של 175מג רק מספר ימים) . כשהתחלתי לקחת את הסרקוול, מינון של בערך 50מג, הייה לי שבוע שהרגשתי ממש הטבה. מאז המשכתי לעלות בכמות ויש שוב ירידה חזקה במצב, חרדות, בילבול, חוסר שמחה ורצון לעשות כלום, תחושות פחד, וכו וכו.... אני תוהה האם הגוף (מוח) צריך אולי להתרגל להעלאה במינון הסרקוול? התיכנון של הרופא הוא לנסות לייצב אותי עם הסרקוול, ואז להעלות את הפריזמה למקסימום ואם זה לא יעזור להחליף את הפריזמה. אני מודאגת אבל כי תוהה אם הסרקוול לא מזיק לי? בנוסף להתגברות חרדה ודיכאון יש לי תופעות פיזיות שכוללות דופק גבוה (בין 100 ל 120 כל הזמן מאז שלוקחת סרקוול) כאבים בגוף (ידיים ורגליים) ובעיקר מה שמפריע זה המצב הנפשי כמובן, של אפאטיות כזו, חוסר חשק, חרדה, וכו. האם ייתכן והסרקוול משפיע בהתחלה "לרעה" (כמו למשל תרופות SSRI) וזה יתאזן לאחר כמה שבועות? או שזה שמצבי בירידה אומר שהסרקוול לא עוזר לי?

תודה על הקראיה ומאוד אודה על דעתכם
    ,

לקביעת תור
    סגירה
    סרוקוול לחרדה חזקה ו OCD

הוספת תגובה

• סרוקוול לחרדה חזקה ו OCD - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    09/09/2013

סרווקאל בהחלט אפשרות טובה, יש להמתין, בדר'כ חלק מתופעות הלוואי פוחתות או נעלמות במהלך הזמן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ואנא ממך הבהרה נוספת

שירי
    09/09/2013

האם בתופעות הלוואי נכלל גם הגברה של החרדה והדיכאון? זה לגיטימי? (כפי שאמרתי, אני רק מס ימים על 175 מג) כדאי לחכות ולתת לזה זמן?

שאלה נוספת, האם זה נהוג להעלות את הפריזמה מעל 60מג?

הרבה תודה ושנה טובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ואנא ממך הבהרה נוספת - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    09/09/2013

בהחלט לא מאפיין את הסרווקאל תופעות לוואי שלך חרדה והגברת דיכאון..
    יש לשלול גורמים אחרים...

מעבר ל 60 מ''ג פריזמה , לפעמים יעיל ב OCD , אני אישית לא נוטה לתת מעבר ל 60 , זה לא מינון שכיח ומקובל ובהחלט חריג.

לגבי להמתין או לא לא, יש לברר מול הרופא המטפל, התיאור בהחלט חריג ודורש התייחסות ובירור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבל...

שירי
    09/09/2013

התנודות במצב שלי (מס ימים טובים יותר ולאחר מכן ימים מאוד קשים) הייה קיים גם לפני לקיחת הסרקוול. (וממשיך עם לקיחתו). הרופא שלי טוען שזה בגלל שאני לא על כמות מספקת של סרקוול ויש להעלות את המינון. האם אני טועה בלהתייעץ אונליין כאשר לא מכירים את המקרה? כי זה גורם לי לבילבול נוסף ואני כעת לא יודעת מה לחשוב. אני מאוד מודה לך על דעתך אבל אולי לא הבהרתי טוב את המצב, החמרה במצב הייתה לי גם לפני לקיחת הסרקוול, אז האם נראה שיש צורך להחליפו? השאלה העיקרית שלי בעצם היא האם אם תוך שבוע מלקיחת מינון מסויים לא חל עדיין שיפור האם זה אומר שזה לא עוזר או שעדיין ייתכן שיפור?

סליחה על ריבוי ההודעות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה דוקטור

שירי
    09/09/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אגב... לא מדובר

שירי
    09/09/2013

בהפרעה דו קוטבית, מדובר בחרדה מסוג OCD חזקה מאוד (ללא טקסים והתנהגות אובססיבית רק פחדים אובססיבים, פחדים להשתגע, "הקשבת" ייתר למחשבות ולכל דבר, תחושת ניתוק מהסביבה, תחושת אימה חזקה, חרדה שנוצרה לאחר לקיחה חד פעמית של גראס)... ייתכן ו 200 מג של סרקוול יועילו? המטרה היא שזה קצת ייצב אותי כדי שאהיה במצב סביר להתחיל בהחלפת הפריזמה.

מאוד מאוד מודה לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אודה לתשובה... יום טוב

שירי
    10/09/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אודה לתשובה... יום טוב - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    15/09/2013

בהחלט יש סיכוי שהמינון יספיק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם זו פרנויה?
    אנונמי
    06/09/2013

הפסקתי ללכת למקום מסויים כי נדמה לי שצוות העובדים של המקום חושב עליי דבים מוזרים ולכן אני חש מבוכה עקב כך. אציין כי יש לי סיבה לחשוב ככה וזה לא סתם פתאומי.
    האם בכל זאת אפשר להגיד שאני פרנואיד?

לקביעת תור
    סגירה
    האם זו פרנויה?

הוספת תגובה

• דיעה

איתמר
    06/09/2013

שלום לך,
    לי זה נשמע הגיוני ושאין לך מה לדאוג.
    גם מה ש "ניתן לומר" לא צריך להדאיג אותך יותר מדי, אחרים ינסו למצוא בך פגמים, אף אחד לא מושלם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ואם כן אז מה???

שמוליק
    07/09/2013

שלום יוני.

אני מבין את השאלה, אבלל ממש אין לי מושג מה התכלית של השאלה הזו.

נניח שכן, אז מה???

אם ההתנהגות המוזרה הזו איננה גורמת לסבל, לא לך ולא לסביבתך, אז על פי ההגדרה זו לא הפרעה נפשית; הפרעה נפשית היא התנהגות שחורגת מהנורמות ושגורמת סבל לאדםנ עצמו או לסביבתו.

אם אתה חש בסבל, אז תלך ותטפל בזה, ואם אתה חושב שתרופות יעזרו לך, אז תלך לפסיכיאטר, ואני חושב שזה לא משנה יותר מדיי איזה איבחון הוא ייתן לך.

דעתי האישית היא שהטיפול העיקרי הוא לא ע"י תרופות, אבל כמובן שאינך חייב לקבל את דעתי, ואם אתה חושב שתרופות יעזרו לך, אז לך על זה.

שנה טובה
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם זו פרנויה? - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    09/09/2013

באם המחשבה מבוססת על עובדות בלבד, אז אין בעיה.
    בכל מקרה באם אתה פונה לפורום כנראה ניש לך ספק בכך...
    יש צורך לברר האם החשדנות ממוקדות ומוגבלות או מלוות ביותר אירועים במהלך היום והחיים.
    באם הספק ממשיך, יש מקום לברר זאת עם איש מקצוע, לא חייב פסיכיאטר, ניתן לפנות לפסיכולוג, עו'ס...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חדש תודה על האתר
    .
    06/09/2013

שלום דוקטור

בעקבות ניסיון של שנים עם לא מעט סבל שכולל תרופות כמו סרוקסט ציפרלקס ופרוזק ועוד ועוד שנכשלו,

הוצע תרופה איקסל , לפי ידע והניסיון האם התרופה יכולה לטפל בדיכאון וחרדות קשים, ואם עצם העובדה שבעלון גם רשום לדיכאון וחרדות קשים
    לפי ידיעתך וניסיונך זה גם המצב בפועל , ושמראה על יכולות חדשות שיש לתרופה בטיפול

אם התרשמותך חיובית מהתרופה ,גם לגבי תופעות הלוואי ,

אם הוא ב- סל לכולם

ואם יש התנגשות תרופתית בינו ,איקסל לבין אדרל ו- מדבקת פנטה לכאבים.

לקביעת תור
    סגירה
    חדש תודה על האתר

הוספת תגובה

• חדש תודה על האתר - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    09/09/2013

איקסל למצבי דיכאון עמידים
    סימבאלטה יותר מתאים למצבי דיכאון וחרדה( בגלל מרכיב הרגעתי)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איריס
    .
    04/09/2013

שלום דוקטור

1 על איזה חומרים או קולטנים תרופת אדרל משפיע , ואם זה כולל גם על נוראדרנלין

2 נאמר לי ש - סרטראלין תרופה חדשה ,מה היתרון שלה לפי ניסיונך ,
    ואם ההשפעה שלה רק על סרטונין ,

3מה הכוונה שהתרופה טובה גם במצב של,פגיעה מוחית ?? ודיכאון פסיכוטי ??.

לקביעת תור
    סגירה
    איריס

הוספת תגובה

• איריס - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    09/09/2013

Adderall - ממשפחת אמפטמינים עובד בעיקר על דופאמין, בשימוש מוגזם יכול להוביל למצב פסיכוטי...
    יעיל במצבי ADHD , פחות בשימוש לעומת ריטאלין בארץ.
    סרטאלין, סרנדה , לוסטראל = תרופה ממשפחת SSRI , מאוד יעילה גם במינונים נמוכים ( 50 מ''ג , מינ ון מקס עד 200 מ''ג)
    אחת התרופות היחידות מבין SSRI שלא מעלות במשקל ולפעמים , נדיר, אף גורמות לירידה במשקל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הייייייייי
    .
    04/09/2013

שלום רב דוקטור

באיזה קולטנים מטפלים התרופות

סרוקסט =

ציפרלקס=

פרוזק =

מירו=

לקביעת תור
    סגירה
    הייייייייי

הוספת תגובה

• הייייייייי - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    09/09/2013

מה שמאפיין חסימת ספיגה חוזרת של סרוטונין.
    מעבר לכך יש הבדלים בפעילות רצפטוריאלית אשר תורמת להבדלים בינהם.
    ציפרלקס היחיד שעובד באופן פוטנטי, חווסמת ב 2 אתרים של משאבת הסרוטונין, מובילה לשיפור מהר יותר, השפעה חזקה יותר אך במינון גבוהה גם יותר תופעות לוואי וסיבוכים ( הורדת דופאמין-אפטיות- חוסר הנאה, סיבוכים הורמונליים).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עשר שנים
    מאור
    04/09/2013

עשר שנים שאני בתוך כל הסיפור הזה .
    גיא מתיס גידי שלום כל אלה שמות לאותו בן אדם אני .
    אני בן 32 לפני עשר שנים הייתי תרמילאי ולקחתי סמים והתפלפתי או נכנסתי לפסיכוזה .
    ואחרי זמן מסויים התחלתי טיפולים , כדורים וכו' .
    וכבר אז כשחיפשתי תשובות כל כל הפסיכאטרים נתנו לי הרגשה של שונה !
    ומה אני הייתי בחור מן המניין רגיל , עשיתי צבא ( שרות מלא למי שמפקפק ) ובגלל סמים התייגתי תחת התג " מחלות נפש " .
    אני אומר כל הפסיכארים צריכים לעשות חשבון נפש .

לקביעת תור
    סגירה
    עשר שנים

הוספת תגובה

• מסכימה איתך לגמרי!

אביטל
    04/09/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שונה זה טוב או רע??

שמוליק
    07/09/2013

שלום לך.

אני ממש מבין את ההרגשה הזו. להיות שונה - זה גורר יחס חשדני מצד החברה, וגורם לבידוד שמקשה מאוד על החיים.

בנקודה הזו אני חושב שהפסיכיאטרים צודקים. מי שלא עבר את החוויה הזו של לקיחת סמים (וגם אני בכלל הזה), לא יוכל להבין עד הסוף את מה שעברת. מהבחינה הזו - אתה בהחלט שונה.

אבל השונות הזו היא לא בהכרח שלילית. הפרשנות של השונות הזו היא חיובית. אתה מתמודד עם הקושי ולא מוותר. בסוף אחרי שתנצח את ה"מחלה" כולם יבינו שאתה גיבור גדול. אני מציע לך להשלים עם השונות הזו ולתת לה אינטרפרטציה חיובית.

המשך להתמודד בעקנות עד שתנצח. הצדק איתך.

שנה טובה.
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגיד על סמך מה

מאור
    08/09/2013

אתה קובע אני שונה .
    לא נראה לי ששאלתי מישהו אם אני שונה או לא ובמיוחד אני לא צריך את הקביעה שלך .
    אמרת שלא ניסית סמים ! אז מה אתה מתערב בכלל ?!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סליחה אם נפגעת מדבריי

שמוליק
    08/09/2013

שלום.

קודם כל אני מבקש את סליחתך אם נפגעת מדבריי.

אני אנסה להסביר למה בדיוק התכוונתי:

בעצם זה שהתנסית עם סמים, ובעוד רוב האוכלוסיה לא התנסת בסמים, זו הייתה כוונתי, ורק לגבי בעניין הזה. זה ממש לא אומר שיש לכך פרשנות שלילית כגון "דפוק". להיפך, אחרי שתנצח את ה"מחלה", המשמעות של זה שהתנסית בסמים היא שאתה גיבור, וזה באמת "שונה" בכך שהשאר אינם גיבורים כמותך.

בהצלחה רבה.
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבינה אותך

שירי
    08/09/2013

אל תרגיש שונה, אני עשר שנים גם בחרדות (בת 32) מלקיחה חד פעמית של סם. אומנם לא מצב פסיכוטי אבל חרדה קיצונית וסבל נוראי. אני מבינה אותך. אני רק לפני שנה התחלתי לטפל בעצמי, חייתי שנים בלהסתיר את המצב עד שכבר לא יכלתי. אגיד לך רק דבר אחד, לפני שפניתי לפסיכיאטר עשיתי בירור כדי למצוא פסיכיאטר שמכיר ומטפל באנשים עם בעיות שנוצרו מסמים. ואכן מצאתי כזה, הוא עושה כמיטב יכולתו לעזור לי ולא הרגשתי מעולם שיפוטיות ממנו אלא רק הבנה מלאה. אם אתה רוצה לפנות אליו תאמר לי, אני לא יודעת אם מותר להעביר פה מידע כזה ?

תהייה חזק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דבר נוסף

שירי
    08/09/2013

למה להרגיש שונה ? תחשוב על כך שרוב האנשים נוצרו להם חרדות ו/או מחלות נפש ללא כל "סיבה" איך אתה חושב הם מרגישים? זו לא נחמה, אבל אצלך זה נוצר ממשהו, שימוש בסמים יכול לפתוח תיבת שרצים, אני נגעתי רק בגראס, ובשנייה שעשיתי את זה כל חיי השתנו הייתי בחורה רגילה לחלוטין שמחה וללא חרדות לפני כן. (ואם יש פה אנשים שמתכוונים עכשיו להתנגד למה שאני אומרת באמירה של "גראס לא מזיק" אז תשמרו את זה לעצמכם בבקשה, כי זה לא נכון, יש אנשים שמישמוש חד פעמי בגראס נמצאים במוסד סגור גם). אני יודעת שזו לא נחמה אבל תזכור למה זה קרה לך, ושאתה לא שונה מאף אחד אחר. יש לך בעייה, ואתה תפתור אותה. מאחלת לך לשנה החדשה שתהייה טובה ומתוקה ומלאה בבריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אהבתי

שמוליק
    09/09/2013

שלום שירי.

אהבתי את מה שכתבת.

אני כנראה טעיתי שהשתמשתי במילה "שונה" שכנראה נ' לא כל כך אהב אותה. אולי הייתי צריך להשתמש במילה אחרת. אולי "מיוחד" היא מילה מתאימה יותר.

על כל פנים, מי שהתנסה בסמים, ובשל כך סובל מבעיות נפשיות, ומנסה להתמודד איתם הוא באמת לא צריך להרגיש איזו נחיתות ביחס ל"נורמליים" שלא התנסו.

ישנם קשיים שצריך להתמודד איתם. אפשר להתמודד איתם ולנצח, ואני בטוח שבסופו של דבר ההתמודדות הזו עושה את הבן אדם יותר טוב.

אני מאחל גם לך שנה טובה והרבה הצלחה.
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה שמוליק

שירי
    09/09/2013

אני לא חושבת שמי שהחלו לו חרדות ללא קשר לסמים הוא "נורמלי" יותר, מה שניסיתי להראות ל נ זה שהוא יכול להסתכל על זה גם הפוך, "להם" לא קרה כלום ושום סיבה שהכניסה אותם לחרדות, הוא לעומת זאת השתמש בסם, מבחינה הגיונית מי שאמור להרגיש יותר "שונה/לא בסדר" זה כאלו שללא כל סיבה נכנסו לחרדות. כמובן שהם לא שונים, ואף אחד לא שונה והכל בסדר ולגיטימי. אנחנו בני אדם, מגוונים, כל אחד יחיד ומיוחד ולכן גם כנראה לכל אחד מתאים טיפול אחר וצריך להיות חזקים ולהתמיד במטרה למצוא לעצמנו את האיזון התרופתי הנכון. לדעתי אל תרגיש שאמרת משהו לא בסדר שמוליק, כשבנאדם נמצא בחרדות לפעמים כל דבר יכול להכעיס/להפחיד אותו. מבחוץ יכול להיות קשה לנו להבין למה אבל מבחינתו זה ברור לו הייטב.

שנה מבורכת ומתוקה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה יש לי?
    צליל
    03/09/2013

בת 38כמה שנים שאני סוחבת משהו בליבי ולא מעזה לדבר על זה, יש מצבים שזה קורה בזמן שינה שאחכ אני מתעוררת ואומרת איך דיברתי כך לעצמי אני חולמת או לא יודעת מה שאני מקללת אנשים קרובים אלי ואז מתעוררת ואומרת מה אמרתי מה זה אמור להביע? זה די מפחיד אותי, גם ביום אם משהו הכעיס אותי פתאום יוצא לי בלב לקלל לומר משהו לא טוב על אותו אדם אהוב מפחדת יש לי בעיה נפשית? מה זה ?.. מפחדת מאד ללכת לפסיכיאטריה יש לי ילדים לא מתאים שתכתוב בגיליון עלי,

לקביעת תור
    סגירה
    מה יש לי?

הוספת תגובה

• תשובה

עופר
    03/09/2013

שלום צליל,
    את מאד קשה על עצמך. אדם אינו טהור ורק מלא מחשבות נהדרות ונפלאות! יש כל מיני רגשות שונים בתת-מודע, וזה יכול לבוא לידי ביטוי בחלומות או במחשבות שליליות.
    עם הגיל, הרגשות בתת מודע יכולים יותר לצוף ולבוא לידי ביטוי. הפתרון הוא פשוט לא להתייחס לזה יותר מדי. את יודעת מי את ומה את באמת מרגישה וחושבת. זה מה שחשוב.
    תיהני מהחיים ותמשיכי לחיות חיים מלאים ומספקים.
    כל טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחכה לתשובה תודה

צליל
    04/09/2013

היי תודה עופר מחכה לתשובה גם מהמומחים,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה יש לי? - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    09/09/2013

נורמלי לפעמים לחלום בשילוב מרכיבים תוקפניים
    מחשבות תוקפניות כלפי אדם אהוב בדר'כ בגדר נורמה,
    כמובן שאסור לאיים, להתעלל ולפגוע פיסית... בסובבים.
    הטיפול המומלץ, טיפול פסיכולוגי, להבין את מקור התכנים, תת מודע, של החלומות ובמהלך היום.
    יש צורך ללמוד להמודד עם החלק התוקפני שבנו, הרע ומפלצתי, ולתת לטוב להשתלט ולהוביל.

דגש חשוב שלי בטיפולים הפסיכולוגיים שאני עושה, השגת תובנות סביב החלק התוקפני בנפש, לתת מקום לכעסים, ללמוד כיצד הדבר משפיע על חיי יומים.
    האם בגלל שיש לי תוקפנות ומחשבות רעות כלפי אדם , אני חייב לרצות אותו ולשמור עליו באופן מוגזם ??...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך אפשר להוריד מינון גאודון אחרי 3
    מ
    02/09/2013

איך אפשר לרדת ל-80 מ"ג גאודון אחרי 3 שנים עם 160 מ"ג?
    זה נלקח יחד עם אביליפיי 5 מ"ג.
    תוך כמה זמן אמורות לחלוף התופעות לוואי של ההורדה ומה הן כוללות?

תודה.

הוספת תגובה

• איך אפשר להוריד מינון גאודון אחרי 3 - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    09/09/2013

הפחתה וניטור של פסיכיאטר מטפל.
    כעיקרון הפחתה במהלך מספר שבועות - חודשים
    60 -80
    60-60
    40-60
    40-40
    40
    הפסקה...
    שוב, רק תחת מעקב של רופא מטפל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה לדר דוידאור
    מאור
    01/09/2013

שלום
    ע"פי מה אתה מאבחן בן אדם . אם הוא מסוגל להפסיק את הטיפול התרופתי ?
    חוץ מהקרטריונים - אשפוז אחד
    ואחרי חצי שנה אפשר לנסות .
    האם זה שחור ולבן או שיש גוונים באמצע .?

תודה
    נ.ב שמעתי את המתאם טיפול וסכיזופרניה ברדיו ( נט )

לקביעת תור
    סגירה
    עוד שאלה לדר דוידאור

הוספת תגובה

• תשובה שלא תשמע מאף רופא

שמוליק
    02/09/2013

שלום גיא.

התשובה האמיתית והנכונה היא ממש לא שחור לבן.

לי היו ארבעה אישפוזים, ואני מניח שאף רופא לא היה אומר לי להפסיק את התרופות אף פעם. הפסקתי על דעת עצמי, וזה בדיוק מה שעזר לי. תופעות הלוואי הקשות של התרופות הפריעו לי בחיים הרבה יותר מה"בעייה" שניתן לטפל בה בדרכים אחרות הרבה יותר מועילות.

האמת שאתה אף פעם לא תשמע מהרופאים היא שהם כפופים להנחיות ממשרד הבריאות, ורופא שיציע למטופל שלו להפסיק את הטיפול שלא על פי ההנחיות האלה, מסכן את עצמו.

להפסיק או לא? תחליט בעצמך. רק אתה יכול לדעת האם התרופה מועילה יותר או מזיקה יותר. זה עניין אישי ששונה מאדם לאדם.

שנה טובה.
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה לדר דוידאור - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    09/09/2013

זה כמובן לא שחור ולבן.
    אני בהחלט מציע את האופציה, כן שמוליק, אני הצעתי את האופציה כאשר עבדתי בבית חולים, לאחר אשפוז יחיד ולאחר שנה ואכן היו מקרים שהיה מדובר במקרה חד פעמי והחלמה..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום ואם יש

גיא
    10/09/2013

יותר מאשפוז אחד , כמו במקרה שלי שלושה אשפוזים אבל שתיים מהם היו על טענות אובדניות והיו כל אחד שבוע .
    ורק אשפוז אחד ,השלישי כמה חודשים עקב פסיכוזה .
    שני הראשונים היו לא קשורים לפסיכוזה .
    זו השאלה שלי אם זה שחור ולבן ?
    האם זה אשפוז אחד ויחיד וטו לא.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כדאי להבהיר את הנושא

שמוליק
    10/09/2013

שלום ד"ר דוידאור.

הפסקת הטיפול התרופתי אחרי אישפוז יחיד והחלמה הוא משהו שעומד בנהלים של משרד הבריאות, אבל אני בטוח שאחרי שני אישפוזים - כמעט ואין מצב.

מה היה איתי, אז היה לי אישפוז אחד בגיל 18, והפסקתי את הטיפול התרופתי על דעת עצמי, ועוד שני אישפוזים כפויים בגיל 29, שאחריהם כמעט כל נסיון לחשוב על הפסקת הטיפול התרופתי בשל הסבל הרב מתופעות הלוואי. כדאי לציין, שניסו לומר שמדבור בסימפטומים שליליים של המחלה מבלי להודות שאלה תופעות לוואי של התרופות...

בסוף החלטתי שאין מה להפסיד. אם אני אפסיק ויהיה לי עוד אישפוז אז מה? בין כה וכה רציתי למות והעיקר שלא לסבול.

החלטתי להפסיק בשלב ראשון את התרופה האנטי-פסיכוטית, ודיברתי על כך אם הפסיכיאטרית, שכמובן התנגדה למהלך, אך כיבדה את ההחלטה. אני בטוח שאף רופא לא היה ממליץ לי להפסיק.

כמה שנים אחרי ההפסקה, ואחרי שהפסיכיאטרית הבינה שזה היה נכון להפסיק את התרופות, אני בטוח שאם אשאל אותה האם היא ההיתה ממליצה להפסיק אילו היה ניתן להחזיר את הגלגל אחורה, היא הייתה אומרת שלא.
    לא בגלל רוע לב, ולא משום שזה לא מהלך נכון, אלא מפני שזה עלול לסבך אותה...

גם לגבי ההפסקה אחרי האישפוז הראשון, מהלך שאחרי האישפוז השני אמרו לי שהוא היה מוטעה, אני לא מתחרט; בכל זאת היו לי 11 שנים של חיים פחות או יותר תקינים, שבעיניי עדיפים על פני להיות זומבי רק כדי לא לעבור עוד אישפוז.

ולכן, אני אומר שמי שסובל מתופעות הלוואי, יכול לחשוב על הכיוון של הפסקת הטיפול התרופתי, שאולי בסופו של דבר ישפר את איכות החיים.

מי שחושב שהתרופות מועילות יותר מתוםעות הלוואי, אין לי שום עניין לנסות לשכנע אותו להפסיק. ובוודאי שמי שלא סובל מתופעות הלוואי - שאין בכל שום עניין.

אין לי שום טענות נגדך. להיפך, אתה נותן לי במה חופשית לשטוח את משנתי בנושא, וגם בראשית הדרך שהייתי מתבטא די בחריפות ובתוקפנות, סבלת אותי.

שנה טובה.
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינוים במצב רוח
    מאור
    01/09/2013

סכיזופרן בן 32 עובד יש חברים , חברה לא .
    שינוים במצב רוח תכופים . לרוב מצב רוח ירוד .
    אינטלגנציה גבוהה . תופס מהר ( כמו שאחרים מעידים עלי ) .
    רצון להתקדם ללמוד לימודים גבוהים .
    אמצעי במשפחה גר בבית . מקבל אינווגה 6 מ"ג .
    איך שאני זוכר מאז שכל ההתפרצות הזאת החלה , מצבי הרוח שלי היו 90% ירודים .
    תחושת חוסר ערך . התבדלות מן השאר . נטייה לדיכאון .
    ולצד זה מודעות ליכולות ול"שכל " . ראש על הכתפיים . ויצר הישרדות .
    אני שואל מה עושים במקרה כזה אני כבר מקבל תרופות ולמרות זאת המצבי רוח שלי מיאשים אותי וגורמים לי להשאר במקום ולא להתקדם . ? .
    אני לא בטוח אבל חושב שכל הכימיה הזאת במוח וגם התרופות לא ממש מועילות למצבי הרוח . רוצה להפסיק אבל יודע שאני לא יכול .
    ואל תציעו לי אנוש כי זה עלבון . רוב האנשים שם לא עובדים , נתמכים ( לא שזה רע ) .
    ואני לא מתחבר לנישה הזאת .

בבקשה עצות הרופאים .
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שינוים במצב רוח

הוספת תגובה

• תשובה

נחמה
    02/09/2013

שלום גיא,
    לפסיכיאטריה אין כלים אובייקטיביים לאבחן הפרעות נפש, לכן אין להם גם אפשרות לאבחן מתי אדם "נרפא". למעשה כדורים פסיכיאטריים אינם מרפאים, כל הטיפול הוא סימפטומטי לחלוטין.
    יותר מכך, אין כל הוכחה כי קיימת מחלה אורגנית. אם היתה מחלה אורגנית במוח, היית נשלח לנוירולוג כדי לטפל בזה. פסיכיאטרים לא מטפלים בגוף.
    אז למעשה, אתה יכול שלא להסכים עם האבחנות שקיבלת. אתה יכול גם לבחור לרדת מכל הכדורים.
    אורח חיים בריא הכולל פעילות גופנית סדירה, תזונה נכונה (הרבה פירות, ירקות, פחות סוכרים ובצק לבן) עוזרים משמעותית לשמירה על מצב גופני ונפשי טוב.
    חפש בגוגל את הסרט התיעוד "רווח קטלני" למידע נוסף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לימודים גבוהים - בחברה הנורמטיבית

שמוליק
    02/09/2013

שלום גיא.

עד כמה שידוע לי, אין באמת איזו מסגרת של לימודים גבוהים שמיועדת ל"נפגעי" נפש. לימודים גבוהים, זה רק בתוך המסגרות הנורמטיביות.

כדאי שתבדוק מהם זכויותיך בעניין.

על כל פנים. אני מאמין שהחברה צריכה לתת לך את האפשרות להשתלב בה באופן הוגן, ולמצות את היכולות השכליות הגבוהות שלך.

הילחם על זכויותך עד הסוף ואל תרפה.

שנה טובה.
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה תשובה מהדר

גיא
    02/09/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינוים במצב רוח - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    09/09/2013

הפיתרון היחיד זה טיפול משולב , תרופתי , פסיכולוגי וסבביתי( שיקום כישור חיים ). המקום הכי טוב , מרפאות ברה''ן ( משרד הבריאות ליד מקום המגורים) או מרפאות חוץ של בית חולים.
    מומלץ לישקול סל שיקום, לנסות להשתתף בקבוצות טיפוליות וכו...
    בהצלחה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אם יש פיתרון????
    .
    01/09/2013

שלום רב

שנים רבות מגיל צעיר אני סובלת מדיכאון וחרדות ,מקבלת שנים תרופות מסוגים שונים
    ללא הטבה ,אני בטח לא צריכה לספר לך מה מצב כזה עושה לחיים , לפני כ- 10 שנים עברתי תאונה וכתוצאה מזה הייתי צריכה לקבל שנה מורפיום לכאבים,
    ובדרך המורפיום עזרה לי מאוד לדיכאון והחרדות , לצערי שנים לפני ושנים אחרי התאונה ,קבלתי המון סוגים של תרופות לדיכאון והחרדות
    אף אחת מהם לא עזרה לי כמו מורפיום, כמובן שידוע שהיא ממכרת ולא בריאה לחלוטין ושצריך להפסיקה כמה שיותר מהר,

אוגוסט 2013 האם יש תרופה פסיכיאטרית שפועלת על אותו המנגנון

לקביעת תור
    סגירה
    אם יש פיתרון????

הוספת תגובה

• אם יש פיתרון???? - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    01/09/2013

לא !

יש תרופות רבות , שילובים שונים שמאוד יעילים.
    האם היה איבוד הכרה - פגיעת ראש ?
    באם כן , מדובר בהפרעה אורגנית , והטיפול חייב להיות בהתאם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אכן אין פתרון

שמוליק
    01/09/2013

שלום לך.

כל התיאוריה של חוסר איזון כימי במוח המהווה את הבסיס התיאורטי של הטיפול בתרופות היא איננה נכונה כלל וכלל.

זה נכון שהכימיה של המוח שונה בין אדם שמח לאדם מדוכא, אבל זהו שימפטום של הבעייה האמיתית.

בבעייה האמיתית מטפלים ע"י שיחות C.B.T. פסיכודרמה ובקיצור כל מה שעושה טוב.

במרבית המקרים, התרופות מועילות רק כאפקט פלסבו, ותופעות הלוואי שלהן קשות מאוד.

מציע לך לנסות פתרונות בכיוון אחר.

בהצלחה,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לדר דוידאור
    שרון
    01/09/2013

דר דוידאור,
    לדעתך מי זה הסמכות המובילה בארץ למקרי עמידות מהקשים ביותר שלא מגיבים אפילו לטיפול בחשמל?או במילים אחרות מי זה האוטוריטה בארץ בנושאי עמידות לתרופות וטיפולים פרמקולוגיים

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לדר דוידאור

הוספת תגובה

• שאלה לדר דוידאור - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    01/09/2013

פרופ' אבי וויצמן מגהה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלטרולט וטינטון
    טליה
    31/08/2013

שלום רב, שנים סובלת ממיגרנות קשות מאובחנת כפיברומיאלגית, בעלת ושט רגישה, דיכדוך קל מהמצב וחרדה-שהתגברה במיוחד בשנים בהם עשיתי שימוש עודף בסומטרידקס ממשפחת SSRI אותו אני לוקחת למיגקנה. היה ניסיון לעשות שימוש בסימבלתה המצב הנפשי היה היי מטורף שמחה חדווה כאבים בגוף נעלמו אך הייתה בעיה בתפקודי כבד ומיגרנות הושלשו בכמות-18 בחודש...
    כרגע אני כבר 3 שבועות מנסה לטפל באלטרולט התחלתי ברבע כדור ואט אט שמתי לב שהחרדות העצומות שהיו מנת חלקי פחתו וגם האובססיביות(אולי בגלל ההפחתה בסומטרידקס??) ניסיון להעלות לחצי כדור עשה אותי "זומבי" לגמרי, עם עצירויות וכאילו אני לא אני אלא "כלואה" בתוך גופי.. אתמול חזרתי לרבע כדור בגלל ששמתי לב שתופעת ה"רעש בראש" טינטון שהיא מנת חלקי בשנים האחרונות מאוד התגברה יחד עם השימוש באלטרולט האם מוכר?? האם עובר?? האם רבע כדוןר הוא מינון שאכן עובד ושווה להמשיך למרהטינטון שכבר מוציא אותי מדעתי...אך הפחד ממתקפת חרדות ואובססיות ומיגרנות כרגע מרתיע אותי יותר.
    בברכת תודה מראש גליגל

לקביעת תור
    סגירה
    אלטרולט וטינטון

הוספת תגובה

• אלטרולט וטינטון - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    09/09/2013

בהחלט התלונה יכולה להיות חלק מתסמונת חרדה וגם לעתים תופעות לוואי, אך יש לשלול בעיה אורגנית, א.א.ג. , ניורולוג..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שימוש בלמוג'ין כטיפול במאניה דיפרסי
    אלמוני
    30/08/2013

שלום,
    קיבלתי לאחרונה למוג'ין 25 מ"ג 3 כדורים בבוקר לטיפול במאניה דיפרסיה ורציתי לדעת אם זה ממכר ובמידה וזה יעזור לי האם זה טיפול שצריך להשתמש בו כל החיים?

הוספת תגובה

• תשובה

שמשון
    30/08/2013

שלום לך,
    למוטריג'ין משווק תחת השם המסחרי "למיקטל". זהו כדור פסיכיאטרי עם תופעות לוואי קשות. חפש בגוגל "למיקטל תופעות לוואי".
    כדורים פסיכיאטריים יוצרים תלות, ככל שלוקחים אותם יותר זמן כך קשה להפסיק. לכן צריך לשקול היטב ולעשות החלטה מושכלת לפני שמתחילים.
    צירפתי סרטון שמאד רלוונטי לשאלתך.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שימוש בלמוג'ין כטיפול במאניה דיפרסי - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    01/09/2013

התרופה לא ממכרת
    רוב התופעות לוואי נסבלות
    הצורך בעליה איטית במינון לשם ניטור ומניעת תופעת לוואי קשה ונדירה.
    מדובר בשלב ראשון על שנה - מספר שנים והערכה מחדש כל תקופה, לשם המשך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא!

שמוליק
    01/09/2013

שלום.

הטיפול האמיתי במאניה-דיפרסיה ובכלל בבעיות נפשיות הוא לא ע"י תרופות. על כל פנים, אין אף פסיכיאטר שממליץ על טיפול המבוסס על תרופות בלבד.

כאשר הטיפול הרגשי יהיה מספיק טוב וישפר את ההרגשה שלך, אפשר לשקול להפסיק את הטיפול התרופתי.

לתרופות תופעות לוואי קשות. אמנם הטיפול במאניה-דיפרסיה הוא ע"י מייצבי מצב רוח, שרובם הם במקור תרופות הניתנות לחולי אפילפסיה, ולכן תופעות הלוואי שלהן נסבלות, אבל הן יכולות לעשות נזק לכבד בטוחח הרחוק.

לפעמים נותנים גם תרופות אנטי-פסיכוטיות שתופעות הלוואי שלהן קשות יותר, ליטפול בפאזה המאנית.

צריך רק לקחת בחשבון, שרופא שממליץ על הפסקת הטיפול בניגוד להנחיות הבאות ממשרד הבריאות מסתכן, ולכן תוכל לשקול לעשות את ההפסקה על דעת עצמך, ובלבד שאתה מודע לסיכון לעומת הסיכוי, ושתסכים לקחת תרופות אם המצב יתדרדר.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה