פורום פסיכיאטריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נ
    .
    10/09/2013

שלום רב דוקטור
    מדובר בתרופה לוסטרל

מיועדת בעיקר לטיפול בהפרעות מצב רוח בספקטרום הדיכאוני המתאפיינות במצב רוח ירוד, פגיעה בתפקוד, חוסר הנאה, מחשבות שליליות, מחשבות , פגיעה בתיאבון, פגיעה בשינה

1 אם אתה מסכים לדברים ,

2 מה הכוונה להפרעות מצב רוח בספקטרום הדיכאוני

3התרופות האחרות גם מטפלות בדיכאון ,וידוע לדיכאון מלווה כול התסמינים הללו

אז חשוב לי לדעת מה המיוחד ב- לוסטרל
    השאלה גם בגלל שנסיתי עשרות תרופות כבר ועכשיו מוצע לוסטרל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נ

הוספת תגובה

• נ - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    12/09/2013

ספקטרום אפקטיבי ( מצב רוח) = הפרעות נפשיות עם מרכיב של בעיה במצב הרוח.
    לוסטראל - SSRI , הרבה פעמים יעילה במינון קטן יחסית( 50 מ''ג)
    מיוחד שבה , הכי פחות משמינה, לפעמים, נדיר, יורדים במשקל.
    תרופה מעולה לנסות לאחר מס. SSRI

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם הגוף יכול להתרגל לתרופה?
    נחמד
    10/09/2013

ולהגיע למצב שאי אפשר להפסיק לקחת את התרופה גם אם עושים זאת בהדרגה ואז צריך לקחת אותה לכל החיים? ישנו אתר באינטרנט אשר טוען כך. אבל הוא מציג את הדברים באופן מגמתי ולא יודע עד כמה אפשר לסמוך עליו.

הוספת תגובה

• עד כמה שידוע לי לא

שמוליק
    10/09/2013

שלום.

התרופות הפסיכיאטריות אינן ממכרות. ההפסקה כרוכה בסיכון שהסעמטומים עלולים להחריף, אבל ניתן להפסיק בהדרגה.

אשמח אם תשלח קישור כדי לראות את הדברים.

כל טוב ושנה טובה,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאילו תרופות מינימום תופעות לוואי?
    sad
    10/09/2013

מבין נוגדי הדיכאון והחרדה האם יש תרופות מסוימות שנחשבות בדרך כלל עם תופעות הלוואי הכי קלות?
    ולמה לא תמיד נותנים אותם כטיפול ראשוני מבין כל התרופות?

הוספת תגובה

• אין באמת דבר כזה

שמוליק
    10/09/2013

שלום.

לכל תרופה יש תופעות לוואי, וזה תלוי בכל מטופל באופן אישי - כל אחד ותגובתו הייחודית לתרופה. כל מטפל ממליץ על תרופה בהתאם לנסיונו ובמקרה של תלונה על סבל מתופעות הלוואי, הרופא יחליט האם להחליף או לא על פי נסיונו (וגם על פי מידת הלחץ שהמטופל מפעיל...).

שנה טובה.
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאילו תרופות מינימום תופעות לוואי? - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    12/09/2013

בדר'כ רוב SSRI נחשבות בטוחות.
    סרנדה ( לוסטראל) פחות משמינה ומרדימה יחסית , לא תמיד, אך יקרה יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מזוכיזם
    לילי
    10/09/2013

שלום,
    רציתי לדעת האם מזוכיזם, מבחינה פסיכולוגית, תמיד קשור למין או ליצר המיני?
    אני לא מתכוונת לסקס בו מכאיבים זה לזה, לא לסאדו וכל הדברים האלו...
    אם אדם נמצא במערכת יחסים שמאמללת אותו, האם יכול להיות שיבחר להיות בה כי הוא ימשך באופן מזוכיסטי לאומללות וזה גם מה שיעורר אותו מינית?
    או שיווצר אצלו מין קשר בתת-מודע בין האומללות למין וזה יצור מנגנון מזוכיסטי?
    תודה רבה, מאוד אעריך את תשובתכם

לקביעת תור
    סגירה
    מזוכיזם

הוספת תגובה

• מזוכיזם - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    12/09/2013

תלוי לפי איזה תאוריה.
    לפי פרוייד , כנראה שהתשובה כן.
    אבל כיום יכול להיות סיבות שונות, מחוסר ביטחון ותלותיות עד למרכיבים אנטי סוציאלים, חסרי רגש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מינון של רסיטל
    אורי הנדל
    10/09/2013

שלום,
    אני בן 42, סובל מדיכאון וחרדות, נוטל רסיטל במינון של 20 מג והפסיכיאטר שלי המליץ לי להעלות בהדרגה ל-40 מג, כיוון שהתגובה לתרופה אמנם חיובית אבל אינה מספיקה.
    קראתי שמינון גבוה של רסיטל עלול לגרום להפרעות בקצב הלב.
    האם מינון של 40 מג הוא לגמרי בטוח לשימוש?
    ואם לא, באילו הפרעות קצב מדובר? האם דופק מואט \ מוגבר או שמא הפרעות מסוכנות יותר?

לקביעת תור
    סגירה
    מינון של רסיטל

הוספת תגובה

• מינון של רסיטל - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    12/09/2013

רסיטל 40 מ''ג נחשב בטוח יחסית
    מעקב גופני מומלץ תמיד בנוסף לטיפול תרופתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אריפלי לטיפול בסוכר לא מאוזן
    ד``ר יונתן דוידאור
    09/09/2013

שלום רב
    האם התרופה הגנרית אריפלי טובה לסובלים מסוכר לא מאוזן.ומה הם תופעות
    הלוואי שלה?

הוספת תגובה

• אריפלי - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    12/09/2013

אכן תרופה נוגדת פסיכוזה מאוד בטוחה במסיבוכים מטבוליים.
    ההתחלה בדר'כ מלווה באקטיבציה ואי שקט קשה, לפעמים האיזון מורכב, לפעמים שעולים במינון התרופה המצב מחמיר ... למי שמתאימה ועוזרת , זה ה TOP .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אריפלי

דינה
    12/09/2013

תודה על התשובה והייתי רוצה שתסביר מה זה אקטיבציה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליתיום- דחווווף
    מרינה
    09/09/2013

שלום
    רציתי להתייעץ לגבי חולה במאניה דיפרסיה שנמצא במצב המאניה ואינו מוכן לקחת את הכדורים. כיצד ניתן לשכנע אותו? זוהי הפעם השניה שהוא נמצא במצב הזה ובפעם הראשונה לקח כמה חודשים עד שהוא השתכנע. זה היה כולל טיפול פסיכיאטרי ופסיכולוגי

לקביעת תור
    סגירה
    ליתיום- דחווווף

הוספת תגובה

• לא להיות לחוצים

שמוליק
    10/09/2013

שלום מרינה.

מה שאני מציע לעשות, זה פשוט להגיד לו שאם הוא לא רוצה לקחת כדורים, אז שלא ייקח ובסוף לא תהיה ברירה וייקחו אותו לאישפוז כפוי, וגמרנו.

עצם הלחץ מזה שהוא לא מוכן לקחת כדורים עושה לא טוב גם לו וגם לך.

מנסיון אישי, כשלחצו עליי לקחת כדורים כשהייתי במצב שבהחלט הצדיק לקחת, אבל לא רציתי, הרגשתי שמנסים ליטול ממני את החירות, שהיא בעיניי ערך חשוב ביותר.

אני חושב שההתייחסות שאומרת תעשה מה שאתה רוצה ושא בתוצאות היא ההתייחסות הכי נכונה.

בכל אופן, ישנה איזו נקודה אמיתית באי ההסכמה לקחת כדורים, הם באמת לא אמורים לעזור לטווח הרחוק; צריך להשתמש בהם כדי להרגיע, אבל אחרי שמצליחים להרגיע, צריך לחשוב על כיוונים אחרים.

אחרי שמגיעם לרגיעה, על פי התיאוריה הרווחת של הפסיכיאטריה, צריך להמשיך לקחת את הכדורים, כדי ליצור איזון כימי במוח.

אני אישית לא מקבל את הנחת היסוד הזו; התפרצויות פסיכוטיות באות מבעייה רגשית שהתרופות ממש לא אמורות לפתור. הבעייה הרגשית יוצרת את חוסר האיזון הכימי, וזהו סימפטום של הבעייה הריגשית. זו אינה בעייה העומדת בפני עצמה, וכדי למנוע את ההתפרצות הבאה, שזה מה שבעצם התרופות אמורות לעשות, ישנן דרכים אטובות ויעילות יותר; צריך לטפל בבעייה הריגשית. הטיפול בבעייה הריגשית - הוא ממש לא ע"י תרופות.

כל טוב ושנה טובה.
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

מרינה
    10/09/2013

היי שמוליק
    תודה על התגובה(:
    הבעיה היא שהוא פשוט לא מודע למצב שלו... וניסינו להגיד לו כבר הכל והבעיה היא שזה רק מתדרדר והוא עושה עוד ועוד יותר בלאגן.
    הוא הורס לעצמו את בחיים וגם לכל המשפחה שלו ובמיוחד שלא מזמן נולד לנו ילד...
    הוא לא מוכן לקחת את הליתיום כיוון שהוא טוען שהוא עושה אותו במצב דיכאוני ואפטי. ובנוסף להכל הוא גם מעשן חשיש אז המצב מתדרדר עוד יותר בעקבות זה.. הוא לא מוכן להקשיב לאף אחד
    מה עוד ניתן לעשות לפני האישפוז בכפייה? לאן ניתן לפנות?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אולי למחלקת הרווחה של העירייה

שמוליק
    10/09/2013

שלום מרינה.

מצטער לשמוע על המצב, אבל כפי שכתבתי לא נראה שיש יותר מדיי מה לעשות.

אם אני זוכר נכון, אז האפשרות לפנות למחלקת הרווחה הועלתה ע"י רופאי הפורום במקרים דומים, אבל אני די מסופק כיצד הם יכולים להועיל.

אישפוז כפוי הוא בהחלט לא אופציה נעימה, אבל לפעמים אין ברירה.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליתיום- דחווווף - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    12/09/2013

שאלה חשובה, התשובה מורכבת ובעייתית.
    אם מטופל לא רוצה לקחת, שום תרופה לא תעזור.
    יש לאחד משפחה וחברים, לנסות להעביר מסרים ברורים ואחידים, לנסות לשכנע, ליצור גבולות ותנאים וגם סנקציות...
    כעיקרון זה לא פשוט, לצערי הרבה מהמטופלים משתכנעים ליטול תרופות, לאחר מס. אשפוזים וסיבוכים מיותרים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

מרינה
    13/09/2013

היי ד״ר
    כולם מאוחדים ומשכנעים אותו אבל הוא לא מוכן ואומר שאנחנו משוגעים והוא בסדר...
    בפעם הקודמת הוא השתכנע תוך 3-4 חודשים לאחר נזקים רבים ומאז הוא הפסיק לקחת את הכדורים בטענה שהם עושים לו לא טוב... מהם הדרכים לאישפוז בכפייה? והאם טיפול פסיכולוגי יכול לעזור? כי הוא לא מטופל כרגע בשום צורה. ועוד שאלה, אם ניתן לו את הכדורים בלי שהוא ישים לב(באוכל) - האם יכול להיות מסוכן שילוב של ליתיום וזה שהוא מעשן חשיש?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוו"ד רפואית...
    אדי לפיד
    09/09/2013

שלום. שאלה. מדוע רופאי קופ"ח מכבי לא מוכנים למסור חוו"ד רפואית על מצבי בכתב?. בקרתי אצל רופאה פסיכיאטרית מס פגישות. בקשתי ממנה נייר חוו"ד רפואית והיא סרבה. פניתי לרופא אחר בקופ"ח מכבי הוא בקושי רצה לשוחח עמי ושלח אותי לקבל טיפול אצל הרופאה. אמרתי לו שהיא שלחה אותי לקבל חוו"ד נוספת הוא סרב למסור לידי את פרוטוקול הישיבה שבקרתי אצלו. כשהוא הסכים רק לשמוע את בעיותיי הרפואיות הוא נתן בידי מרשם. האם תוכלו בבקשה לעשות לי סדר בראש אשר דפוק בלאוו הכי. תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    חוו"ד רפואית...

הוספת תגובה

• בשביל מה אתה צריך חוות דעת רפואית?

שמוליק
    09/09/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוו"ד רפואית... - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    12/09/2013

רופא בקופ'ח אמור לתת טיפול רפואי
    חוו'ד רפואית - פעולה משפטית בדר'כ ויש לשלם עליה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוות דעת רפואית 2

אדי לפיד
    14/09/2013

תודה לכל מי שהתייחס. אני צריך חוו"ד לביטוח הלאומי. קבעו לי20% נכות פסיכיאטרית ואני רוצה להגיע לרמה שהביטוח הלאומי מכיר בזה יותר ברצינות. מה לעשות שאני כבר פגוע עקב מצבי הבריאותי אי כושרי לעבוד ולהתפרנס וזאת עקב עבודתי הקודמת שגרמה לכל מחלותיי. אם מישהו יכל לתת לי חוו"ד רפואית ברמה הרצויה, (כמובן שאשלם) אודה לכם מאד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוות דעת רפואית 2 - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    15/09/2013

בקופ'ח חולים ניתן לבקש סיכום טיפול ( לא בצורת חוו'ד)
    ניתן לפנות לעו'ס בקופה, לקחת טפסים של ביטוח לאומי , רופא מטפל אמור למלות
    את חלקו בטפסים.
    את הנ''ל ניתן להגיש לביוח לאומי, בוועדה ייקבע אחוזי נכות.
    בדיקה פסיכיאטרית פרטית, כוללת , סיכום, תיאום הממצאים והבדיקה, הסבר את המיגבלה , המלצות רפואיות וכן המלצה לאחוזי נכות בהתאם לממצאים.

הכי פשוט לפנות תחילה לעו'ס בקופה ומשם להמשיך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אסצוטאלופרם ותופעות לוואי
    me
    09/09/2013

שלום ,
    בהמלצת פסיכיאטר התחלתי לקחת אסצוטאלופרם (שהבנתי שזה שם גנרי לציפרלקס ואין ביניהם כל כך הבדלים ).
    5 מ"ג ליום .
    אני כבר לוקחת 4 ימים.
    כבר ביום הראשון החלו להופיע תופעות לוואי מדאיגות :
    חולשה, התיאבון אבד לגמרי , שלשולים , הטלת שתן בתדירות גבוהה , אני ישנה המון , לחץ בראש ובחזה .
    באופן כללי אני מרגישה כאילו יש לי שפעת, אבל אין לי חום .
    האם יש סיבה לדאגה? האם תופעות לוואי אילו הן נורמליות ושכיחות ? מתי יעברו ?
    הפסיכיאטר שלי בחופשה אז אין לי כל כך עם מי להתייעץ כרגע.
    תודה

הוספת תגובה

• אסצוטאלופרם ותופעות לוואי - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    09/09/2013

נשמע חריג, באם ניתן לרדת ל 1/4 כדור מומלץ.
    בכל מקרה מומלץ לפנות לרופא משפחה ולשלול בעיה גופנית בנוסף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחיקת יצר מיני - טרנס'. בתודה!!
    אני
    09/09/2013

היי:)
    רציתי לשאול: אני טרנסג'נדרית (מזכר לנקבה) האמורה להתחיל בעוד מספרחודשים טיפול הורמונלי (התורות למכון האנדו ארוכים...:) ).
    אחת הנקודות המפריעות לי נפשית בצורה קריטית ביותר - עד כדי דיכאון ממשי - היא המיניות והיצריות הגברית שיש בי לצערי (קרי: ריגוש וגירוי מיניים מוגברים ממראה נשי חשוף וכדו', ו"התמגנטות" אוטומטית של העיניים במראה כזה; בעצם "מבט של תאווה" כלפי נשים (כידוע גם, גברים מודדים נשים ונמשכים אליהן בעיקר לפי מראה חיצוני ולא לפי אישיות) או דחף "פריקה" (וחיבור אברי...) וכו' וכו' - וכן כל יתר תסמיני המיניות הגברית...

לא אאריך כאן מדוע זה כ"כ מפריע לי, אוכל רק לומר בקיצור שאחת הסיבות לכך היא בעיית הזהות המגדרית. אם אני חשה אשה, ברור שיהיה לי קונפליקט עצום ביותר לנוכח דחפים ויצרים המבטאים את שיא הגבריות, והרחוקים כרחוק מזרח ממערב מנשיות. זה נותן לי תחושה שאני "כלאיים", וכאמור זה גורם לי לקושי נפשי עצום..
    אציין גם שטיפול פסיכולוגי ממש לא עזר (כשם שלא עזר לעצם הקונפליקט המגדרי...)

ובכן, אני מחפשת המלצות לתרופות (במידה וקיימות) שיכולות להביא למצב של מחיקת יצר מיני\תשוקה מינית - בכדי שאוכל לפנות לגורם המתאים במקביל לטיפול ההורמונלי.

חשוב לי לציין שידוע לי שיש סבירות גבוהה שהטיפול ההורמונלי יסייע לכך בצורה מכרעת, אבל כיוון שלא ניתן לצפות זאת מראש (=נאמר לי שההשפעה אינדבדואליתוצריך לראות ולהמתין) אני מעוניינת לדעת מראש על רעיונות נוספים\משלימים, על מנת שאתייעץ על כך בפני הרופאה האנדוקרינית.

אודה מאוד לתשובות!!:)

הוספת תגובה

• מחיקת יצר מיני - טרנס'. בתודה!! - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    09/09/2013

מחיקת ייצר מיני - צעד קיצוני ולא מומלץ.
    אני משוכנע שהטיפול ההורמנלי + פסיכולוגי , יכולים לתרום.
    לא ברור לי, נשים לסביות לא נמשכות מאוד לנשים ?
    למה למחוק ייצר מיני לא ברור ולא בהכרח מומלץ לדעתי.
    חייב להיות הוגן ולציין שאין לי ניסיון בטיפול מורכב סביב שינוי מין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אתה בהחלט צודק ש...

אני
    09/09/2013

ללסביות יש משיכה מינית לנשים, אבל היא שונה לחלוטין ממשיכה גברית - כפי שראיתי בכמה מאמרים מקצועיים בנידון.
    בכל מקרה, יכולתי להסביר יותר, אבל אינני רוצה להטריח לשווא, כי כאמור מכיוון שהמטרה שלי היא לא ייעוץ איך להתמודד עם העניין (את זה כבר עשיתי בטיפול מקצועי שלא עזר, והפסיכולוג הסכים שזה אכן קשור לבעית הזהות המגדרית) אלא רק למצוא המלצות על תרופות.

ובתכל'ס מחיקת יצר מיני היא בהחלט לא מומלצת על פי רוב, אבל במקרה שלי היא מאוד מומלצת לנוכח הקונפליקטים הנגרמים לי מכך!

ולכן אשמח לשמוע כל רעיון אפשרי על מנת להעלותו בפני הגורם הרפואי המתאים!
    המון תודה:)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אתה בהחלט צודק ש... - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    09/09/2013

מחיקת יצר מיני, כגון "סירוס כימי" יפגע ביעילות הטיפול ההורמונלי.

לא מומלץ , אבל תיאורתי , נוגד פסיכוזה , כגון: רספירדל, במינון מעל 2 מ''ג,
    יוביל לארגון המחשבות, רגיעה, תפיסת המציאות באופן טובה יותר
    וכן וכן, יש סיכוי לעלייה בפרולקטין, PRL , שידכא את הייצר המיני.

שוב רק תיאוריה , לא מומלץ כטיפול, אני אישית לא הייתי נותן טיפול למטרה הנ''ל שעלול לגרום לתופעות לוואי נוספות ומיותרות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשוב לי לציין משהו

אני
    10/09/2013

הטיפול ההורמונלי עושה את 2 הדברים שכתבת = 1. הוא עושה סירוס כימי אחרי תקופה ממושכת (= ע"י חוסמי טוסטסטרון כמו אנדרוקור!), וכן מגדיל את הפרולקטין לרמה נשית (=כל נגזרות ההורמון אסטרוגן).
    אז השאלה אם יש טעם לקחת תרופה נוספת שהפעולה שלה היא הגדלת הפרולקטין? כלמר האם הפעולה שלה כלפי יצריות מינית היא רק באמצעות הגדלת הפרולקטין או גם בדרך נוספת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דעה אישית

שמוליק
    09/09/2013

שלום.

נראה לי שהחלטת שאת רוצה תרופות, את נעולה על זה, ולכן מה שצריך לעשות זה להראות לך את הדרך לתרופות.

אינני יודע אם יש באמת תרופות כאלו שזו המטרה המוצהרת שלהן. על כל פנים, מנסיוני האישי תרופות אנטי-פסיכוטיות ואנטי-דיכאוניות מדכאות את היצרים המיניים, ולכן יכול להיות שזה הפתרון, אך זו תופעת לוואי שלהן, וזו אינה המטרה העיקרית.

קשה לי להאמין שיהיה פסיכיאטר שיסכים לתת לך תרופות כאלה כשהמטרה האמיתית היא תופעות הלוואי של התרופה, אבל יכול להיות שיהיה פסיכיאטר כזה. העניין נתון לשיקול דעתו.

יכול להיות שמה שאת צריכה לעשות זה ללכת לפסיכיאטר ולהתלונן על חרדות או דיכאון כדי להשיג את התרופות...

בהצלחה ושנה טובה.
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רן
    .
    09/09/2013

היי

מה המסקנה של על התרופה איקסל ,וזאת במידת האימון שלך בתרופה הזאת
    אם הוא בכלל ברשימה שלך

אם יש ממש בשינוי בתשישות בעקבות שימוש בה ,וכמובן מידת היכולות שלה
    במחלות שהיא מיועדת לטפל בהם

לקביעת תור
    סגירה
    רן

הוספת תגובה

• רן - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    09/09/2013

תרופה יעילה במצבי דיכאון עמידים וכן תורמת לשיפור האנרגיה והפחתת התשישות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר שקט פיזי בימים האחרונים
    ניב
    09/09/2013

אני בן 25 (כמעט 26) ולוקח ציפראמיל.
    עד יולי האחרון הייתי על 2 כדורים ביום (כמעט שנתיים במינון הזה). ביולי האחרון הורדתי לכדור-וחצי ובאמצע אוגוסט הורדתי לכדור.
    לאחר ההורדה לכדור היה לי שבוע עם טיפה יותר חוסר שקט מהרגיל, לאחר מכן שבוע+ יציב וסביר לחלוטין, ממש בסדר, אבל לאחר מכן שוב שבוע שבו אני חסר שקט כאשר בכמה הימים האחרונים אני מרגיש לפעמים שכשאני יושב ליד המחשב קשה לי להישאר לשבת ואני חייב לזוז - משהו בי מאוד לא נינוח וזה מרגיש לי די מוזר. אני כאילו "על קוצים". אציין שאני שוחה כל יום אבל הפלא ופלא גם זה פשוט לא עוזר בימים האחרונים.

מה יכולה להיות הסיבה לכך?

אוסיף שבשבוע האחרון עברתי רשמית לטבעונות, מה שהעלה לי קצת את מפלס החרדתיות בנושא הבריאות שאני רגיש אליו מאוד מבחינה נפשית. במיוחד אמא שלי שמלחיצה אותי כל הזמן בנושא הבריאות (בהקשר לטבעונות).

תודה

הוספת תגובה

• חוסר שקט פיזי בימים האחרונים - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    09/09/2013

חובה לשלול אקטיזיה , תופעת לוואי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זו תופעת לוואי של התרופה או של

ניב
    09/09/2013

*ירידה* במינון התרופה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא הבנתי מה זה אומר, מה צריך לעשות

ניב
    09/09/2013

אני מאוד רוצה להפסיק עם התרופה ולכן ביקשתי להוריד ואני מתכוון לבקש מהפסיכיאטרית להוריד לגמרי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביקשתי ממנה כבר לפני חודש, הרבה לפנ

ניב
    09/09/2013

הרבה לפני שהתחיל החוסר שקט המוזר הזה. והיא אמרה "נוריד לכדור אבל נחכה עכשיו 3 חודשים" ואני ממש רוצה להפסיק מתוך עניין רב וסקרנות לראות איך אני מסתדר בלי תרופות (אחרי 3 וחצי שנים של טיפול) וזה גם משהו שמציק לי ואולי תורם לחוסר שקט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביקשתי ממנה כבר לפני חודש, הרבה לפנ - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    09/09/2013

יש צורך לוודא שאכן מדובר באקטיזיה
    באם אכן מדובר בזה, חובה להוריד מינון.
    מומלץ להפחית להימנע ככל שניתן מקפה, משקאות אנרגיה, מתוק, קולה, ממריצים, סמים ואו אלכוהול...

יש צורך בבדיקה בהקדם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבעיה היא

ניב
    09/09/2013

שהתור הבא הפנוי רק בעוד 6 ימים.
    ההורדה במינון (מ2 ל1) התבצעה באמצע הקיץ הזה לראשונה מזה שנתיים, אז אולי ההורדה היא הבעיה?
    בנוסף עברו עלי שינויים חיצוניים (מעבר לטבעונות) וחוסר סבלנות (מאוד רוצה להפסיק וולראות איך אני מסתדר בלי) שאולי תרמו לחוסר שקט.

בקיצור - מה כדאי לי לעשות, האם הכי בטוח להפסיק לגמרי (כמו ששמוליק כתב)?
    איך לנהוג לאור השינויים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בנוסף תחושת חוסר

ניב
    09/09/2013

הסבלנות והרצון להפסיק לגמרי (המוטיבציה וסקרנות לראות איך אני מסתדר בלי) מאוד חזקה ואני מרגיש כאילו על קוצים שאני לא יכול לחכות יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוצה להפסיק לגמרי? אז תפסיק

שמוליק
    09/09/2013

שלום ניב.

הרופאה שלך לא תמליץ לך להפסיק לגנרי כל כך מהר כי אם היא תגיד לך לעשות את זה, וככל הנראה, זה בניגוד לנהלים של משרד הבריאות, אז היא מסכנת את עצמה.

אם נראה לך שאם תפסיק זה יעשה לך טוב, אז תנסה להפסיק. במיוחד אם אתה בטוח בעצמך שאם המצב יחמיר, אז תהיה מוכן לקחת תרופות שוב.

שנה טובה.
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניסוי בין תרופות
    רונן
    09/09/2013

שלום רב,

רציתי לשאול מתי נהוג להשתמש בתרופות SSRI ומתי בתרופות SNRI?
    אני סובל מחרדות ומטופל בציפרלקס, יחד עם זאת סובל מדיכאון בינוני, חוסר יכולת להגיע להנאה וסיפוק בחיים, מצב רוח ירוד.
    הציפרלקס עוזר לי לחרדות קצת אך בשאר הדברים לא מסייע, יחד עם זאת גורם למספר תופעות לוואי מטרידות, כגון ירידה בחשק מיני, בעיות זקפה, השמנה ,עייפות,בעיות ריכוז וזיכרון.
    האם שווה לעבור לSNRI? מתי עדיף להשתמש בSSRI ומתי בSNRI? במצב כמו שלי איזו משפחת תרופה הכי מומלצת?

לקביעת תור
    סגירה
    ניסוי בין תרופות

הוספת תגובה

• תרופות - ממש לא הכיוון

שמוליק
    09/09/2013

שלום אסף.

אני מציע לך שלא לתלות יותר מדיי תקוות בתרופות. אין חולק על כך שטיפול המבוסס על תרופות בלבד אינו מספיק יעיל, ולכן אני מניח שאתה מטופל גם בשיחות או C.B.T. או משהו כזה.

אני מניח שהטיפולים האחרים המבוססים על קשרים אנושיים לא מוצו עד הסוף, וצריך לשפר אותם. ברגע שהטיפולים האחרים יהיו מספיק טובים, אז ממילא יהיה אפשר לחשוב על הפסקת התרופות כי לא יהיה בהם יותר צורך, אבל מדובר בטיפולים שדורשים הרבה עבודה עצמית.

אם התרופות עוזרות לך, והעזרה עולה על חוסר הנוחות מתופעות הלוואי, אז תמשיך לקחת.

יכול להיות שההחלפה התרופתית תועיל ויכול להיות שלא. אין לזה חוקים; כל אחד ואיך שהתרופה משפיעה עליו. אני מציע שלא לתלות בהחלפה התרופתית יותר מדיי תקוות.

שנה טובה.
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניסוי בין תרופות - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    09/09/2013

SNRI קו שני לאחר כישלון ב SSRI.
    בקליניקה שלי, אני מנסה לברר את התסמונת, פחות על ידי כותרות ואבחנות אלה על ידי המרכיב, ניורופארמקולוגי, האם החוסר בדופאמין, סרוטונין, אדרנלין, וכן מתייחס האם הבעיה המרכזית בעיה גופנית סבביתית וכו..
    לאחר מכן, ניתן לבחור טיפול מתאים.
    לדוגמה, אדם אשר מתלונן על חוסר אנרגיה, אפאטיה, חוסר הנאה, ירידה במוטיבציה וללא חרדה ואימפולסיביות, הייתי בוחר תרופה עם מרכיב דופאמין ואו נוראדנלין ולא SSRI.
    ליזכור שבפסיכיאטיה האבחנה קאטגורית, לפי קבוצות של תסמונות, אך יש חתך רוחבי של תלונות,שלא מאפיינות הפרעה אחת בלבד. חוסר כוחות ואנרגיה לדוגמה: יכול להיות בדיכאון, חרדה, בעיות שינה, ירידה בלחץ הדם, בעיה הורמונלית, בעיה משנית למחלה גופנית סיסטמית ועוד.. זה לא מאפיין רק דיכאון..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאניה דיפרסיה
    שרי
    08/09/2013

בת 26, מאובחנת עם מאניה דיפרסיה מאז גיל 18. טיפול תרופתי לפעמים עוזר ולפעמים לא. מרגישה שהפסיכיאטר לא מבין אותי והתייאש ממני כבר. האם אני צריכה להתאשפז? איך יודעים שהגיע הזמן לוותר על התרופות כי הן לא עוזרות? כרגע עדיין על תרופות. תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    מאניה דיפרסיה

הוספת תגובה

• תשובה

שמוליק
    09/09/2013

שלום יעל.

מה שהכי חשוב אצל מטפל, זה היכולת להבין. אם את מרגישה שהפסיכיאטר לא מבין אותך, אז זה אומר שאת צריכה להחליף אותו, עד שתמצאי מישהו שמבין אותך.

אם מדובר בטיפול בשיחות, אז אפשר גם לנסות ללכת לפסיכולוג. העיקר שיבין אותך.

אם נראה לך שצריך אישפוז, אז זה בסדר; לא צריך לפחד מאישפוז. פשוט תעשי את מה שייתן לך הרגשה טובה.

לגבי הטיפול התרופתי שנראה לך שלא מועיל, אז אני חושב שגישתי העקרונית בעניין ידועה; התרופות באמת שלא אמורות להועיל יותר מדיי. במוצהר הן מטפלות בסימפטומים (אם בכלל), ולא בבעיה עצמה. הדרך הנכונה לטפל בבעיות נפשיות היא ע"י טיפול רגשי, כלומר שיחות C.B.T. פסיכודרמה וכיו"ב. ישנה הסכמה שטיפול המבוסס על תרופות אינו יעיל מספיק, ולדעתי, הטיפול התרופתי הוא משני בחשיבותו, וככל שהטיפולים האחרים טובים יותר, כך יש פחות צורך בתרופות.

השאלה הגדולה היא תועלת מול נזק; אם את חושבת שתופעות הלוואי גורמות לך יותר נזק מאשר תועלת, אז זו סיבה מספיק טובה לחשוב על הפסקה הדרגתית של התרופות.

אף רופא לא ימליץ לך להפסיק כל כך מהר, כי הרופאים כפופים להנחיות של משרד הבריאות, ואם הם פועלים נגד ההנחיות הם מסכנים את עצמם.

אם החלטת להפסיק את הטיפול התרופתי, ולהמשיך באמצעות שיחות בלבד, זה מסיר מהרופא את האחריות.

זה נכון שיש בהפסקה סיכון, אבל צריך לומר את האמת, ולתת למטופל את החירות להחליט בעצמו.

כל טוב ושנה טובה.
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאניה דיפרסיה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    09/09/2013

מצטער לשמוע.
    כישלון טיפול = מינון תרופה אפטקטיבי ( טווח מקובל בהתאם לתרופה ) לפחות חודשיים ללא שינוי והטבה.
    אשפוז= בהחלט אופציה .
    כמו כן , ניתן להחליף רופא, חוות דעת נוספת.
    יש לזכור, לשם השגת איזון נפשי באופן כללי:
    לא מספיק רק תרופות ..

חובה :
    דגש ביולוגי ( תרופות, מזון ודיאטה, תוספי מזון, שלילת בעיה גופנית)
    דגש פסיכולוגי
    דגש סביבתי ( עבודה , שיקום, לימודים, חברה , משפחה , הפחתת גורמי דחק ועוד..)
    בטיפול בקליניקה הפרטית שלי, ההצלחה הגדולה ביותר ואף מצבי החלמה ( בחרדה) , שילוב של טיפול תרופתי ושיחות פסיכולוגיות שלי.
    ליזכור : ניתן לשפר את איכות החיים, לא לוותר על זה..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לשניכם על התשובות המפורטות

שרי
    09/09/2013

אני שמחה לשמוע שתרופות הן לא האופציה היחידה כי אני בהחלט לא מעוניינת להמשיך איתן וגם לא מרגישה שזה עוזר לי.
    יתכן ואחליט להחליף פסיכיאטר או ללכת לפסיכולוג אבל ניסיתי כבר כמה ואני לא יודעת אם שיחות עוזרות לי כי אני מרגישה שזה תמיד מגיע לאותה נקודה ושהכול כבר ידוע לי.
    אין עוד טיפול מלבד שיחות ותרופות? ושינוי תזונתי שהזכיר הד"ר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש עוד הרבה אפשרויות

שמוליק
    10/09/2013

שלום יעל.

יש עוד הרבה טיפולים: C.B.T. פסיכודרמה, תרפיה במוסיקה, באמת שלא חסר.

אבל יש משהו שנראה לי שחשוב לומר אותו על שיחות שאמרת שנראה לך שהן לא עוזרות.

טיפול טוב בשיחות אמור להביא למצב שבו המטופל מצליח להתמודד בכוחות עצמו. זה לא אמור לבוא באופן מיידי, אבל זו צריכה להיות השאיפה. לאט לאט צריך להעלות את היכולת להתמודד עם פחות עזרה מהמטפל.

בכל אחד יש את הכוחות להתמודד, מטפל טוב צריך לעורר את הכוחות האלה.

בהצלחה,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לפעמים אני מרגישה שיש לי את הכוחות

שרי
    11/09/2013

ולפעמים אני מרגישה שלא.. זה מהבהב.. בא והולך..
    מנסה לקרוא על שיטות שאולי יצליחו להוציא את זה ממני יותר... קראתי באמת על תרפיה במוזיקה... קראתי גם על משהו שנקרא DTMS, מישהו יכול להסביר לי על זה טיפה יותר, אולי זה יוכל לעזור לי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציפרלקס הפסיק להשפיע
    טל
    08/09/2013

אני לוקחת ציפרלקס 20 מג כ-3 שנים, עבד מצויין בתקופה זו.
    ילדתי לפני 5 חודשים.כל תקופת ההריון, הכדור לא השפיע עליי והדיכאון חזר. גם עכשיו, הוא לא משפיע כמו שהשפיע לפני ההריון. האם אחרי תקופה ארוכה הוא מפסיק לעזור ב100 %? אהבתי נורא את עצמי עם הכדור ולא חשבתי להפסיק אף פעם, האם המצב יחזור לקדמותו אחרי שההורמונים מההריון יצאו מגופי? יש מצב?

לקביעת תור
    סגירה
    ציפרלקס הפסיק להשפיע

הוספת תגובה

• ציפרלקס הפסיק להשפיע - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    09/09/2013

יש קושי לתת תשובה מקצועית.
    מומלץ בדיקה מסודרת, הערכה גופני, בדיקות דם, הערכה קלינית של יעילות התרופה וכן שיקול שינוי טיפול.
    בהצלחה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה