פורום פסיכיאטריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפסקה ליום מכדורים
    יובל
    30/09/2013

שלום

אני בן 32 מטופל בסרוקסט 20 מ"ג (כ- 3 שבועות) ובלוריוון- 2 כדורים ביום (אמור לרדת בהדרגה)
    לצערי הסרוקסט מפחית לי את החשק המיני ומעקב שפיכה, בעייתי לאור העובדה שאשתי ואני מנסים להכנס להריון.

שאלותיי:
    1.האם כאשר אני עושה הפסקה של יום אחד מהסרוקסט זה יכול לעזור לתפקוד המיני שלי באותו היום?
    2. בקרוב יש לי מסיבת רווקים שזה אומר הרבה אלכוהול, האם אני יכול לעשות הפסקה ליום גם מהלוריוון וגם מהסרוקסס לצורך החגיגה?

תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפסקה ליום מכדורים

הוספת תגובה

• הפסקה ליום מכדורים - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    10/10/2013

הפסקה מסרוקסט -- מובילה לתופעות לוואי קשות
    אסור לערבב וואבן או תרופה ממשפחת בנזודיאזפינים אחרת עם אלכוהול.
    ניתן לשקול לשנות את הסרוקסט למירו ( סיכוי להפסקת תופעות הלוואי המיניות)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלונת קטנטונת
    נעמי
    30/09/2013

בתור אחת שרוצה ללמוד פסיכיאטריה אני פונה אליכם רופאי הפורום , איזה תכונות אופי צריכות להיות לפסיכיאטר על מנת שיהיה מסופק מעבודתו יעשה אותה ביעילות ולא יפגע ממנה נפשית . פשוט לא בטוחה אם אני מתאימה מבחינה אישיותית לתחום ופוחדת לטעות כי מסלול לימודי הרפואה הינו ארוך ואין תחום אחר מלבד זה ברפואה שמושך אותי. לכן חשוב לי לדעת מהו הטיפוס של הפסיכיאטר האולטימטיבי לדעתכם? מבחינת נתונים ומשמעת לימודים הכל בסדר,ההתלבטות היא מן ההיבט האשיותי נטו. תודה מראש למתייחסים :)

לקביעת תור
    סגירה
    שאלונת קטנטונת

הוספת תגובה

• תשובה מהיבט של מטופל

שמוליק
    01/10/2013

שלום יעל.

בלי שום קשר לשאלה, אני מאחל לך הצלחה רבה.

לדעתי, הדבר הכי חשוב, זו היכולת לתת הזדהות רגשית. מטופל שלא מקבל הזדהות רגשית חייב להחליף מטפל. אמנם לא תמיד אפשר לעשות את זה; כאשר נמצאים במסגרת של אישפוז (ואפילו אישפוז בהסכמה), אינני יודע עד כמה זה בר השגה לבקש להחליף מטפל. אמנם פה ושם יכולים להיות מקרים חריגים שבהם לא ניתן לתת הזדהות רגשית, וצריך לדעת שבמקרים כאלה - יותר טוב שלא לנסות לטפל...

בעינני התכונה החשובה ביותר היא היכולת להתחבר לאנשים אחרים, גם אם הם שונים ממך.

ישנה עוד נקודה שנראה לי שחשוב להעלות אותה:

ישנה סטיגמה חזקה מאוד על הפסיכיאטרים, שהם "מפלצות" שמדביקים תוויות של "חולי נפש" על אנשים כדי לנדות אותם מהחברה. הסטיגמה הזו היא בעיקר בשל בדיקות שבאות שלא ברצון המטופל.

במדינת ישראל, מכיון שהגיוס הוא חובה, אז גם הבדיקות שנעשות בצבא, שיכולות להיות בניגוד לרצונו של הנבדק, תורמות את חלקן לסטיגמה הזו.

הרבה פעמים, אמרתי שלדעתי, הבעעיה נעוצה בכך שאין דבר כזה שאם מישהו אובחן במחלת נפש, אז ישנו מצב שבו הוא יוגדר בעתיד כבריא. צריכה להיות איזו פרוצידורה כזו, ובאמת חבל שאין...

על הדרך, ישנה שאלה שהייתי רוצה לשאול ברשותך:
    לדעתי, הטיפול התרופתי הוא מאוד לא משמעותי בעיניי; לדעתי המרכיבים העיקריים של בעיות נפשיות הן במטופל עצמו ובסביבה שלו, ומסיבה הזו, לדעתי, הטיפול בשיחות C.B.T. וכיו"ב בזה הוא העיקר.
    תחת ההנחה הזו, ההבדל בין פסיכולוג קליני לפסיכיאטר, המתבטא בעיקר בכך שפסיכיאטר יכול לתת גפם טיפול תרופתי, הוא זניח.
    מעניין אותי לשמוע את דעתך, והאם פסיכולגיה קלינית מבחינתך זו אופציה?

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי היי

נעמי
    01/10/2013

ממש נחמד ועוזר לא פחות לשמוע דעה מנוקדת מבט של מטופל, אזי תודה שמוליק ;)
    לגבי השאלה שהעלת בהקשר של פסיכילוגיה, אני פשוט מאמינה שכל פסיכיאטר הוא פסיכולוג אך לא כל פסיכילוג הוא פסיכיאטר. הבחירה בין השניים שקולה לבחירה בין להיות מורה מתמטיקה לתלמידי בית ספר יסודי או תיכון , דוגמה קצת לא משו אבל מה שאני מתכוונת שהבחירה בפסיכולוגיה היא בחירה במסלול הקל יותר שלא מעניק לך את כל-כל הכלים שדרושים כשמטפלים בבעיות מהסוג הזה. פסיכיאטר לעומת זאת יכול להפעיל שיקול דעת אם לעשות עבודה של פסיכיאטר כלומר לתת תרופות, או לשמש רק כפסיכולוג דהיינו - שיחות . או שילוב. פיסיכולוג טיפונת מוגבל מהבחינה הזאת. בסופו של דבר אתה לא יכול לנתק בעיות נפשיות מתהליכים גופניים וגנים שאם ככה אז בסביבה בעיתית מסויימת כל אחד ללא יוצא מן הכלל היה מפתח מחלה מסוימת ולא כזאת המציאות. עם זאת להגיד לך שאני חושבת שבמקרים מסוימים רק שימוש בתרופות עשוי לפתור את הבעיה , ממש ממש לא. לא מאמינה ולא רוצה להאמין בזה. כל אחד יכול להתגבר על כל מחלה והקשה ביותר עם אמונה אמונה ואמונה לגוף היכולת לרפא את עצמו ואני מאמינה במה שמעבר למוסכמות למציאות ולדימיון בנסים ונפלאות מהסוג הכי הכי מופרך!! הבעיה , מחלת הנפש , של האנושות , של כולנו , שאנו חסרים את האמונה הזאת, מחפשים סיבות והסברים על סמך הוכחות מדעיות וטבע ובעולם כזה קשה מאוד לגרום לבן אדם להתמודד עם מחלה בלי התרופות שמשמשות סיבה טובה על סמך מדע וטבע כדי להצליח להירפא ממחלה. "חולה נפש" הוא לא "חולה נפש" לנצח והוא יכול לסיים להיות "חולה נפש" כאן ועכשיו. מה שלא קל זה להבין כמה שזה קל. אבל מה אני באמת יודעת עוד לא למדתי כלום ;) זאת בכל מקרה מחשבת הפתיחה שלי כשאתחיל ללמוד לימודים מהסוג הזה אם בכלל אתחיל. כרגע הכל בבחינת שיקולים. המשך יום ממש נהדר לך :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלונת קטנטונת - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    10/10/2013

צריך לאהוב אנשים, להיות מסוגל להיות אמפאטי, להבין את הסבל ולהתעניין מאוד במדעי המוח והפסיכולוגיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעבר בין תרופות
    אנונימי
    30/09/2013

רציתי לדעת כיצד עושים מעבר בין תרופות מציפרלקס 10 מ"ג לתרופה רמוטיב?

לקביעת תור
    סגירה
    מעבר בין תרופות

הוספת תגובה

• מעבר בין תרופות - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    10/10/2013

חייבים להפסיק ורק אז לעבור...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם ריטלין ואדרל הם אותו הדבר?
    בסטיאן
    30/09/2013

הפסיכיאטר שלי אמר לי שזה אותו הדבר ולכן אין טעם לקחת אדרל אם ריטלין לא עזר. זה נכון?

הוספת תגובה

• תשובה

אשר
    30/09/2013

שניהם אותו חרא, סמים מאותה המשפחה של תרופות ממריצות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם ריטלין ואדרל הם אותו הדבר? - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    03/10/2013

שייכים לאותה משפחה של ממריצים , אך נחשבים תרופות שונות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

אקי
    04/10/2013

בקיצור שניהם סמי מרץ מאותה משפחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר חרמון
    לי
    30/09/2013

לגבי מה שכתבתי על בן זוג עם סכיזפרניה,

לא ממש הבנתי, ..
    לגבי האחו גנטי, של ה 1%..

יש סיכוי שלאחד הילדים ישיש סיכוי של 1%??
    או שאתה מתכוון שלמי שבסביבותו היום יומים יש סיכוי? (מבחינה של הדבקות)

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    לד"ר חרמון

הוספת תגובה

• לד"ר חרמון - תגובה

ד``ר יעקב חרמון
    30/09/2013

שלום לך לי
    לא נדבקים בסכיזופרניה...
    הסיכויים לקבל סכיזופרניה לאוכלסיה ה'בריאה' היא 1%-גם ללא גנטיקה במשפחה!
    למי שיש אחד ההורים חולה בסכיזופרניה אז הסיכוי הינו 10% לקבל סכיזופרניה.
    כלומר 90% לא לקבל סכיזופרניה.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן זוג עם סכיזופרניה
    לי
    30/09/2013

שלום רב שמי לי ואני בת 27 חבר שלי בן 28. לפני כחצי שנה הוא סיפר לי שהתפרץ לו סכיזופרניה שהיה בן 16.. ואישפזו אותו.. פעם שניה ששוב היה לו התקף זה שהיה בצבא עקב שינוי הכדור (התנדב שנה) ואז שוב אושפז.

הזוגיות שלנו מדהימה!! ואני מאחלת לכולם כזה בן זוג מדהים..
    אק משום מה בימים האחרונים המידע הזה שיש לו סכיזופרניה מציק לי.. עד עכשיו זה כלל לא הציק..

חשוב לי להגיד שכבר 10 שנים הוא מאוזן.. בגלל שלאחרונה אני מוטרדת יותר רצתי לשאול האם יש לי ממה להיות מודאגת? .. בהתחלה פחדתי שזה מדבק והבנתי שלא.. ואחר כך התחלתי לחשוב קדימה.. אם נתחתן וייהיו לנו ילדים ויום אחד הוא יקבל לי התקף?? מה אז?? כל הזמן שאני שואלת על זה הוא אומר שכבר עשר שנים הוא מאוזן..

השאלה שלי היא: מה אני אמורה לעשות עם המידע הזה??

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בן זוג עם סכיזופרניה

הוספת תגובה

• לא נראה לי שיש באמת ממה לדאוג

שמוליק
    30/09/2013

שלום לי.

אמנם זה שהוא עשר שנים "מאוזן", זה לא אומר כלום. לי היה התקף ואישפוז בגיל 18, ואחרי 11 שנים היה שוב פעם התקף, ושמעתי שהיו כאלה שעברו עליהם 20 שנים ויותר בלי התקף, ואז זה פתאום בא...

מה שנראה לי שחשוב להגיד זה שעיקר הבעייה היא לא בחוסר איזון כימי במוח, אלא בעיקר באדם עצמו ובסביבה, וכל עוד הגורמים האלה שהם הם הגורמים העיקריים להתקפים "מנוטרלים", אז באמת שאין מה לדאוג.

אגב, אני רוצה לומר שזה ממש משמח אותי שאת אומרת שיש לך זוגיות טובה. אני מאמין שמי שהתמודד עם התקפים הוא בסופו של דבר גיבור; ההתמודדות עם הסטיגמה החברתית היא הרבה יותר קשה מההתמודדות עם הבעייה עצמה. זה נותן לי תקווה שגם אני אמצא בחורה טובה שתעריך אותי :-)

כל טוב.
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא נראה לי שיש באמת ממה לדאוג - תגובה

ד``ר יעקב חרמון
    30/09/2013

שלום לכם
    מסכים עם דבריו של שמוליק ואכן אירועי החיים הינם חשובים להתפתחות התקף.
    יחד עם זאת צריך לזכור שקיים מרכיב גנטי חשוב.
    על פי מחקרים יש סיכוי של 1% לחלות בסכיזופרניה באוכלוסיה הכללית לעומת 10% במידה ואחד מבני הזוג חולים במחלה.
    ז"א 90% בריאים!
    תצליחו בקשר ובריאות שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיפרסיה
    רונית
    30/09/2013

מה עושים במצב שאחד מבני המשפחה סובל ממחלה, אובחן ולא מסכים להגיע לטיפולים נוספים אצל הפסיכיאטר? כמו כן החולה מתנגד ללקיחת תרופות. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    דיפרסיה

הוספת תגובה

• פחד מהסטיגמה

שמוליק
    30/09/2013

שלום רונית.

התופעה הזו מוכרת וכאובה. באמת שאין יותר מדיי מה לעשות. כנראה שלא תהיה ברירה ובסופו של דבר יהיה צורך באישפוז כפוי, ומה שצריך לעשות זה לא לפחד להתמודד.

כמי שהיה במצב הזה של סובל ולא מוכן לטפל בבעיה, אני יכול להעלות השערות שלפחות נכונות לגביי.

הרבה פעמים הפסיכיאטרים נתפשים כ"מפלצות" שכל מטרתן היא להדביק לאנשים איבחונים שידירו אותם מהחברה. אף אחד לא רוצה להיות מנודה חברתית, ונראה לי שזה אחד מהגורמים המשמעותיים אם לא המשמעותי ביותר לתופעה הזו; מעדיפים לסבול, והעיקר לא לקבל איזו "תווית" שאחר כך לך תתפטר ממנה.

באמת שלא ברור מדוע מישהו שאובחן בסכיזופרניה או מאניה דיפרסיה לא יוכל להגיע למצב שבו הוא ייחשב בריא. סוף כל סוף למונח הפרעה נפשית ישנה הגדרה מדוייקת: התנהגות שחורגת מהנורמה שגורמת סבל לאדם עצמו או לסביבתו. בן אדם כזה יכול לשנות את התנהגותו או לדאוג לכך שההתנהגות שחורגת מהנורמה לא תגרום לסבל, ואז זו כבר לא הפרעה נפשית. אבל החברה מפחדת ומנדה...

לפי זה, אני מאמין שאם לפחות בני המשפחה ישדרו שאין שום כוונות לעשות נידוי חברתי, זה יכול להועיל במעט, אבל לא בטוח שזה ימנע את הצורך באישפוז כפוי.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אדרונקס והיריון
    מחכה לתשובה
    29/09/2013

שלום,

אני לוקחת כיום 8 מ"ג אדרונקס לטיפול בדיכאון, בנוסף לציפרלקס ולמוטריג'ין.
    משיחה עם המרכז הטרטולוגי הבנתי שאין מידע לגבי הבטיחות של אדרונקס בהיריון, מאחר וזו תרופה חדשה יחסית.
    השאלה- האם יש תרופה חלופית/מקבילה לאדרונקס, שנבדקה ונמצאה בטוחה לשימוש בהיריון? (במרכז הטרטולוגי לא ידעו לענות על השאלה הנ"ל. אצלם היה רק מידע ספציפי לפי שם התרופה)

תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    אדרונקס והיריון

הוספת תגובה

• אדרונקס והיריון - תגובה

ד''ר דבי פרס וינשטוק
    30/09/2013

בודאי שיש תחלופות -כמו כן צריך לחשוב על תרופה שאפשר יהיה בהמשך גם להניק איתה.תיתעצי עם הרופא שלך וודאי שתמצאי פיתרון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבחנה עצמית,נתק מן העצמי
    מייקל
    28/09/2013

שלום. בן 22
    אחרי מסע עם עצמי בחול של חצי שנה חזרתי ארצה אחרי תובנה והבנה שבעצם יש לי בעיה ,אני סובל מדיכאון לא מוצא את עצמי בשום מקום,התחלתי לחשוב שזה איזה שהיא החמרה עם ההתבגרות של בעיות קשב וריכוז ADHD שמאז ומתמיד ההיתי מאובחן ולא טיפלתי בכך המון שנים למעט השנים הראשונות לאיבחון.
    חזרתי לקחת קונצרטה אבל היא לא עזרה לי עם החורים בזיכרון שכל כך מאפינים אותי.(בנוסף לבילבול,והחוסר חשיבה צלולה כאילו יש עננה,ממטטשת לי את החשיבה, )
    ביום הראשון היה מדהיםם יכולתי לחשוב צלול. ביום השני זה כבר לא השפיע וגם בשלישי . טוב זה לא זה. אני סובל בעיות קשב וריכוז אבל יש פה משהו אחר הפסקתי עם בקונצרטה הרי ידוע שהיא מחמירה עם התופועות לוואי שלה כידאונות וכו. היא לשלב מאוחר יותר.
    בשיחה שנערכה עם אחותי הגדולה סיפרתי לה שאני במסע של חיפושים ולא מוצא את התשובה האמיתי.
    היא סיפרה לי שהיא עברה מסע דומה אבל אצלה היא הגיעה למסכנה אחרת שעברנו בתור ילדים על ידי ההורים שלנו.
    כאילו גל מטורף של זיכרון קצר התחיל להציף אותי זכרתי ממש מעט פיתאום קטעים קצרים וכולי הוצפתי דמעות והעצבות הציפה אותי.
    כן הבנתי שיכול להיות שלחורים בזיכרון שלי יש קשר לתקופה מסויימת בילדות אשר יצאה סוג של מנגנון והמשכתי לחקור וכשהגעתי ל הפרעת דה-פרסונליזציה או הפרעת נתק מהעצמי יש אנשים שסובלים מהדבר הזה כמוני.
    זו הבחנה שלי עם עצמי אני כמעט בטוח שזוהי ההפרעה שאני סובל ממנה.
    אני רק רוצה לדעת האם יש טיפול אפקטיבי לכך?
    אני יודע שהולכת להיות לי דרך ארוכה אבל האם תהיה לי הזדמנות אמיתי לחיות חיים מאושרים? יש בי אופטימיות ,...

לקביעת תור
    סגירה
    הבחנה עצמית,נתק מן העצמי

הוספת תגובה

• כן!

שמוליק
    28/09/2013

שלום מייקל.

יהיו לך חיים מאושרים. תהיה אופטימי. תרגיש טוב בעצם זה שאתה מתמודד.

האופטימיות חשובה ביותר.

בסופו של דבר ההתמודדות הזו תחזק אותך, ותעשה אותך יותר שלם ויותר מאושר.

בהצלחה.
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התאבדות
    לוטן
    28/09/2013

בשנה וחצי האחרונות היו לי שישה ניסיונות אובדניים כולם היו ע״י בליעת כדורים בכמויות ענקיות . הפעם האחרונה קרתה לפני שלושה חודשים .
    ברצוני לפגוע בעצמי שוב ע״י בליעת 70 כדורי דקסמול . אני מודעת לכך שמהכמות הזו ומה כדורים הללו איני יכולה למות אלה רק לפגוע הזק לכבד .
    ברור לי גם שכאן לא תגידו לי מאילו כדורים אני יכולה למות , אבל אני חושבת שעירבוב של דקסמול , אולנזפין, אסטו , לוריוון, וטרגיטול , יכול להביא למוות , כמובן עם אלכוהול .
    הבעיה היא שרקה דקסמול בהישג ידי כי רק אותו יכולתי לרכוש בבית המרקחת ללא מרשם רופא ( כל הכדורים האחרים שציינתי אני לוקחת אותם באופן קבוע אך כל המרשמים אצל אבי וכך גם כל הכדורים .)
    חשוב לי לדעת מה באמת יכול לקרות לי עם אבלע 70 כדורי דקסמול .
    חשוב לי לא להישאר בחיים לאחר הניסיון הזה

לקביעת תור
    סגירה
    התאבדות

הוספת תגובה

• יקרה ,

אלמוני
    29/09/2013

הלוואי והייתה לי דרך ליצור איתך קשר רק שמאוד קשה לי לצאת מהאנונימיות.
    אני מקווה שתעני לי...
    למה הרצון העז הזה לקחת את החיים שלך ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הזיות שמיעה ומצב פסיכוטי
    דן
    28/09/2013

האם למי שיש הזיות שמיעה הוא פסיכוטי?
    ומה הסימנים למצב פסיכוטי?

לקביעת תור
    סגירה
    הזיות שמיעה ומצב פסיכוטי

הוספת תגובה

• אפשר תגובה?

דן
    29/09/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

שמוליק
    30/09/2013

שלום דן.

מי שיש לו הזיות שמיעה הוא לא בהכרח פסיכוטי, ואני מניח שיכול להיות מצב כזה שמישהו שמוע קולות שאינם קיימים, אבל מודע לכך שמדובר בדמיון, ואין מה להטיל עליו שום כתם, איננוח עוסקים בציד מכשפות.

מצב פסיכוטי הוא איבוד בוחן המציאות, והזיות של שמיעת קולות יכול להיות סימפטום למצב פסיכוטי.

מקווה שהתשובה הזו מספקת בינתיים.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    10/10/2013

שמוליק די צודק.
    הזיות אשר מודעים שהם לא אמיתיות, זה לא פסיכוזה.
    כמו בשימוש בטריפים.
    כאשר הזייה, משפיעה על האדם, והיכולת להבדיל בין מציאות לדימיון נפגעת, הפרדה בין העולם הפנימי לחייצוני לא קיימת, אז מדובר במצב פסיכוטי, ז''א , בוחן המציאות פגום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופות
    שי
    27/09/2013

שלום
    מדובר באבי בן 70 חולה לב .הכל התחיל לפני 6 שנים כאשר התחיל לסבול מגרד ועיקצוצים הגוף .ביצע את כל הדיקות לנושא הגרד והכל תקין .היתחילו איתו בכדורים ממשפחת הSSRI היתה הטבה לתקופה של בערך ושוב התחילו הגירודם .ככה עברו 6 שנים באשר כל שנה לערך הוא מחליף כדור מאותה משפחה .לאחרונה הוא קיבל מירו ופה התחילה הבעיה האמיתית .הוא הפך לאדם אחר .עצבני מאוד.מתרגז מכל דבר וחסר שקט .לאחר טיםוך של כשהועים הרופא הפסיק לו את הכדור בהדרגה (היום זה כדור אחרון )
    שאלתי האם יכול להיות מהמירו ואם זה בלתי הפיך שנזק כבר נעשה

יש לציין שאבי לא אדם דיכאוני טוב לו בחיים עד שלקח את המירו

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תרופות

הוספת תגובה

• תרופות - תגובה

ד''ר דבי פרס וינשטוק
    30/09/2013

יתכן ובאמת התגובה היא בגלל מריו-בכל מיקרה אם אכן זו הסיבה אז התופעות הן הפיכות לגמרי-ז״א חולפות לאחר הפסקת מתן התרופה-במידה וזה יימשך אז כנראה שהסיבה היא אחרת וצריך לחקור יותר לעומק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חולשה פחדים
    שושי
    27/09/2013

אני בטיפול הורמונלי עקב טיפולי פוריות . ובטיפול האחרון סבלתי מפחדים וחולשה נוראית של הגוף . חוסר חשק לעשות דברים . הרופא משפחה המליץ על ציפרלקס ואמר שאילו תופעות לוואי של ההורמונים . האם ציפרלקס באמת יכל לעזור ואם אפשר לקחת בתחילת הריון . ואיזה מינונים ?

לקביעת תור
    סגירה
    חולשה פחדים

הוספת תגובה

• חולשה פחדים - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    27/09/2013

בהחלט יכול לעזור , במקרה של הריון , מומלץ סרנדה , SERENADA או המקור LUSTRAL . תרופה הכי בטוחה בהריון מבין התרופות ששייכות ל SSRI.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סובלת

שושי
    28/09/2013

אני בהתקף פחד והתחלתי אתמול ציפרלקס 5 מיליגרם האם אפשר לקחת משהו להקל על הסימפטומים אני ממש סובלת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאילה
    אוקסנה
    27/09/2013

שלום, אני אימא לילד בן 7 שנים +PDD, ואישה שיש לו בעיות נפשיות (שזו...). בעלי לא מקבל תרופות כלל. ויש לי הרגשה שהוא יותר ויותר מדבר עם עצמו, יותר חי בעולם שלו, וכש הילד שלי מבקש ממנו יחס יוצא מצב שבעלי לו תמיד עונה לו כי - בעלי עם עצמו. הילד שלי התחיל לפחד מתגובות האלו, וגם כל העצבים שלו מוצאי עלי. בקשתי לא פעם מבעלי ללכת לרופא בשביל לקבל תרופות, הוא לא מוכן (כי חושב שיכולים לאשפז אותו). ובקשה שלי התחילה בגלל שבעלי יותר מדי מוצא קולות פיטום יכול לקום מכיסה ומשש לדבר בכל רם בלי שהוא מרגיש. הילד PDD. גם לפעמיים היה מדבר עם עצמו, לאחרונה הרבה יותר. מפחד כשבעלי קם מהמיטה/כיסה (כי בעלי עושה את זה פיתום).
    שאילה:
    1. האם זה נכון שאם בעלי ילך לרופא לבקש טיפול יכולים לאשפז אותו?
    2. הילד התחיל להכניס ידיים לפה, האם זה ממצב שהוא רואה?
    3. לי מאוד קשה להתמודד עם המצב הזה. ממש מאוד קשה עם כל זה. אני מתחילה להיות עצבנית, שותה אסיבל או רגיאון, אבל זה לא עוזר לי כלל. אני אוהבת אותם ומאוד רוצה לעזור לכם, רק אני מתחילה לחשוב שכבר אני זקוקה לעזרה. אם אני יפנה לפסיכיאטר לקבל משהו להרגעה האם יכולים לקחת ממני את הילד? איך זה אולך בכלל?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    שאילה

הוספת תגובה

• אפשר לקבל תגובה? תודה.

אוקסנה
    27/09/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• pdd ילד ובעל עם בעיות נפשיות

אהובה
    27/09/2013

שלום לך אמא יקרה, טבעי שתפחדי מהרווחה שתיקח לך את הילד , תירגעי היא לא תיקח אם יש לך מסוגלות הורית,דבר שני לא מאשפזים אם בעלך אינו מעוניין או אינו מסוכן לועצמו ולציבור, מציעה לטובתך ולטובת בנך הקטין להביא את בעייתך לידיעת הרווחה לעובדת סוציאלית, באופן דחוף, אני לא איש מקצוע אך זו דעתי ,שבת שלום ויהי נועם חייך כפי שתבקשי ,אמן, המשיכי להחזיק מעמד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפשר לקבל תגובה?

אוקסנה
    27/09/2013

שלום לאהובה ותודה על תגובתך,
    ומה התגובה של אנשי מקצוע? אתם פעמיים עניתם על שאילה אחד של שאילה אחרות, ואני לא יכולה לקבל ממכם תגובה אחד. עד כדי כך הפורום חלש או מה???

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה קורה פה עם אנשי מקצוע???

אוקסנה
    02/10/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התרפקות על העבר
    אהובה
    26/09/2013

התקף געגועים לעבר משהו כמו עומק רטרו של 10 שנים, זו פעם שלישית תוך שנתיים מלווה במצב של חוסר הנאה, עצבות, שיעמום, חוסר עניין חברתי,תחזוקת אביליפיי 10 בעקבות בי פולאר של ארבע שנים,
    מחפש בכפייתיות פיתרון אצל מיסטיקנים אולי משם תבוא הישועה, האם יש הסבר להתקפי געגועים אלה או שזו המשאלה לחזור לחיים שלפני ההתקף, יש הרבה בדידות, יש חוסר אונים ויש לצערי וותק של עשרה סוגי כדורים,מה עושים??????.....

לקביעת תור
    סגירה
    התרפקות על העבר

הוספת תגובה

• התרפקות על העבר - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    27/09/2013

לדעתי הגיוני שיהיה געגועים לזמן לפני ההתקף, התקופה היותר נורמטיבית.
    יש צורך לשיחות , טיפול תמיכתי, טיפול CBT , קבל הסבר לגבי המחלה, תהליך שיקומי ( יכולות ליצור קשרים ולשוב לעבוד ... )
    לחפש משמעות לחיים כעת ויכולות לממש אותם.
    בהצלחה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה