פורום פסיכיאטריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    גל
    20/05/2013

שלום האם ניתן להשתמש בקסנקס יחד אם סרנדה כי בקסנקס רשום שאם נוטלים סרטראלין צריך לשים לב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור
    22/05/2013

שלום רב,
    ניתן לשלב בין שתי התרופות, אך כמובן אך ורק בהתאם להמלצותיו של הרופא המטפל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצבנות יתר ואי שקט
    אלה
    20/05/2013

שלום,
    אני לוקחת פרוביג'יל (לבעיית נרקולפסיה) שמאוד מאוד עוזרת לי.
    הבעיה שלי שהתרופה גורמת לי להתקפי זעם ולעצבנות יתר ולאי שקט גדול מאוד

איזה תרופות יכולות להפסיק את העצבנות והאי שקט?
    תרופות הרגעה כמו קלונקס לא עוזרות

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    עצבנות יתר ואי שקט

הוספת תגובה

• עצבנות יתר ואי שקט - תגובה

22/05/2013

שלום רב,
    כדי להמליץ על הטיפול הספציפי לבעיה שמציקה לך, יש קודם כל לאבחן אותה. על אף שאת מייחסת את התסמינים לטיפול התרופתי, זה לא בהכרח המצב ויש לבחון מחדש הן את הטיפול הנוכחי והן את התסמינים המתוארים. חשוב לתפני להערכה ובדיקה אצל הרופא המטפל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת דם
    אבי
    19/05/2013

שלום
    אני לוקח כל יום כבר כמה שנים
    סרוקסט 50 מ"ג + ריספונד 1 מ"ג + סרוקוול 100 מ"ג ליום
    אני בן 47 ומעשן 30 סיגריות ליום
    בשביל סיבה אישית אנ י רוצה לדעת אם בבדיקת דם אפשר לראות שאני לוקח את הכדורים האלו
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת דם

הוספת תגובה

• תשובה

שמוליק
    20/05/2013

שלום אבי.

נראה לי שלגבי הסרוקסט, נתן לבדוק את זה. בכלל לגבי התרופות מהסוג של מייצבי מצב רוח ישנה בדיקה של הרמה שלהם בדם. אינני יודע אם מדובר בבדיקת דם רגילה או שמדובר בבדיקה מיוחדת.

לגבי שאר התרופות, עד כמה שידוע לי - לא.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת דם - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    26/05/2013

לא בבדיקה שיגרתית הזמינה בארץ.
    כן ניתן לזהות תופעות לוואי, כגון עליה בשומנים, סוכר ועוד.. באם יש שינוי במשקל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• m
    .
    19/05/2013

שלום רב

לפחות בשנים האחרונות ,הדרג המקצועי ער לכך,
    מבחינתי כל תרופה גינרית ,קיבלה את אימוני ,והרבה זמן מעבר למה שדרוש לתרופה מלהשפיעה ,

האם נכון ,שלא מעט פעמים התרופה הגנרית שמקבלים לא משפיעה מכול מני סיבות, ואילו תרופת המקור לעומתו כן נותנת את ההשפעה הנדרשת ממנו
    לפחות לפי ניסיוני ,בלא מעט תרופות ,

רציתי לשאול אם הדבר שכיח גם לגבי ציפרלקס לפי ניסיונך ,ואם תוכל להוסיף
    את דעתך על התרופה גם בייחס מול סרוקסט,

תודה דוקטור

לקביעת תור
    סגירה
    m

הוספת תגובה

• m - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    26/05/2013

לפעמים זה נכון.
    לכן חשוב שאם מתחילים בתרופה ( גנרית או מקורית ) עם הטבה , להמשיך ללא שינוי.
    החומר הפעיל זהה , אך לפעמים יש הבדל בספיגה והשפעה על הגוף...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבילפיי
    דינה
    19/05/2013

שלום רב
    מה המחנון התחזוקתי של אבילפיי במחלת הסכיזופרניה

לקביעת תור
    סגירה
    אבילפיי

הוספת תגובה

• אבילפיי

דינה
    19/05/2013

הכוונה למינון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבילפיי - תגובה

20/05/2013

שלום רב,
    המינון האחזקתי יכול להיות בין 10 ל-15 מ"ג ליום או גבוה יותר בהתאם להמלצות הרופא המטפל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הוספת וולבוטרין 150 למינון הבא:
    דודו
    19/05/2013

האם אפשר להוסיף 150 מ"ג וולבוטרין לימנון הבא:
    40 מ"ג רסיטל
    10 אביליפיי
    80 גאודון

יש לי בעיות שוולבוטרין מטפל בהם (ריכוז) אבל הבעיה העיקרית היא בעיית המשקל.

בנוסף האם ניתן לקבל את התרופות גאודון ובמיוחד אביליפיי מקופת חולים אם לא מאובחנת סכיזופרניה.

תודה.

הוספת תגובה

• הוספת וולבוטרין 150 למינון הבא: - תגובה

20/05/2013

שלום רב,
    באופן כללי, השילוב בין מספר תרופות מאותה הקבוצה (כגון נוגדי דיכאון או נוגדי פסיכוזה) עלול לעלות סיכוי לתופעות לוואי ואינו מומלץ. כמובן, יש לפעול על פי המלצות הרופא המטפל ובהתאם לשיקולים שלו ובמידת הצורך לשאול שאלות בנוגע לטיפול הספציפי. כיום, המדיניות של הקופות בנוגע לרישום תרופות נוגדות פסיכוזה כגון אביליפיי וגאודון השתנתה וגם משתנה מקופה לקופה, כך שיש לברר את השאלות בנוגע לאישורים עם הקופה הספציפית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה הסיכוי למעבר המחלה גם לילדים
    אנונימי
    19/05/2013

שלום רב,
    יש לי אח עם מאניה דיפרסיה ולחברתי גם אח עם מאניה דיפרסיה.
    מה הסיכוי שהמחלה תעבור לילדים? כמו כן, האפשרויות הרפואיות לבדוק את הנושא גנטית (יודע כי ישנו בנוסף מרכיב סביבתי...)

הוספת תגובה

• בסביבות ארבעה אחוזים

שמוליק
    19/05/2013

אם אני זוכר טוב, אז זו הסבירות.

בכל אופן, השאלה הזו חזרה על עצמה אין ספור פעמים בפורום, חפש ותמצא תשובה מדוייקת.

בכל אופן, זה הגיוני. זה אומר שאתה ואלי גם החברה שלך "נשאים" של המחלה. ולכן בהנחה שהתורשה היא הגורם היחידי של המחלה, אז גם אם שניכם בוודאות נשאים, אז לפי כללי הגנטיקה הסיכוי שהמחלה תעבוא לילד היא 25%. אבל לא בטוח ששניכם נשאים. הסיכוי ששניכם נשאים הוא 25%, ולכן, אם לוקחים בחשבון רק את המרכיב הגנטי, מגיעים לסיכוי של כשבעה אחוזים. ואם לוקחים בחשבון שהמרכיב הגנטי הוא לא המרכיב היחידי, אז הסיכוי יורד לארבעה אחוזים.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העלאת מינון ציפרלקס
    פומיקי
    19/05/2013

בינואר אובחנתי ע"י נירולוג כלוקה בדיכאון וחרדה והוא רשם לי ציפרמיל 20 מ"ג ללא כל עליה. כ-10 דקות לאחר בליעת הכדור הייתי מקיאה אותו והיה עולה לי החום. לאחר מכן ניסינו רמוטיב, לאחר כשלושה שבועות הופיעו התקפי חרדה ואי שקט. לאחר התיעצות עם רופא המשפחה עברתי לציפרלקס 10 מ"ג, בימים הראשונים חשתי בחילה ואי נוחות, רופא המשפחה הוסיף לי לוריוון 1 מ"ג פעם ביום ולאחר כשבועיים עליתי עם מינון הלוריוון לפעמיים ביום, כיום. אני מקבלת מזה 3 שבועות מינון של 20 מ"ג. גיליתי כי אני לא יכולה לשבת על התחת, אני לא מרוכזת. חברה הציעה לי לקחת ריטלין, פה ושם אני נוטלת כדור. היום אחרי 3 שבועות הופיע לי התקף חרדה מלווה בקיא של נוזלים ובשלשולים, האם ההתקף בא מהעליה במינון של הציפרלקס או כתוצאה מהשימוש בריטלין? מתי יהיה אפשר להגיד שהטיפול בציפרלקס לא מתאים לי?

לקביעת תור
    סגירה
    העלאת מינון ציפרלקס

הוספת תגובה

• העלאת מינון ציפרלקס - תגובה

20/05/2013

שלום רב,
    מהתיאור עולה כי את סובלת מתסמיני חרדה וחסרת אונים.
    מאוד חשוב לפנות להערכה של איש מקצוע - פסיכיאטר - כדי לאבחן את הבעיה ולהתאים טיפול. לא ניתן לאבחן את הבעיה ללא בדיקה ובמסגרת הפורום והן לא ניתן לקבוע האם הטיפול שאת מקבלת מתאים או לא. אין לקחת תרופות שלא בהמלצת הרופא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העלאת מינון אסטו
    אני
    19/05/2013

שלום

אני לוקח אסטו מזה מספר שנים
    ורציתי לדעת כיצד מומלץ להעלות מינון של אסטו מ10 מ"ג ל20 - האם כדאי לעשות זאת בהדרגה (מ10 ל15 ורק אז ל20) או שניתן להעלות ישר ל20 מ"ג?
    (מבחינת תופעות לוואי...)

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    העלאת מינון אסטו

הוספת תגובה

• העלאת מינון אסטו - תגובה

20/05/2013

שלום רב,
    קודם כל חשוב להבהיר כי אין לשנות מינון ללא התייעצות עם הרופא המטפל.
    באופן כללי, מומלץ לעלות מינון באופן הדרגתי, פעם בשבוע ב-5 מ"ג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים ומתח בשרירים..
    אבי
    18/05/2013

בזמן האחרון אני סובל מכאבים בשרירים כנראה ממתח בשרירים אבל מה שכן אין לי תסמינים של חרדה או או סי די..אני לוקח רבע כדור ציפרלקס כטיפול מונע..
    מה שמוזר זה שהכאב לא כל הזמן תוקף אלה רק לאחר ספורט או קיום יחסי מין אפילו אחרי שתיית קולה או קפה..יש מצב שהגוף נכנס לסטרס ממה שציינתי? אובחנתי בזמנו עם או סי די וניתן לי ציפרלקס..ניסתי להעלות את המינון ולעשות ספורט אבל זה בילתי אפשרי עם העייפות שזה גורם לי חוץ מהתקפי עצבים שגורם הכדור..
    האם מוכר לכם התופעה?והאם יש משהו מעבר לפסיכיאטריה שניתן לבדוק מה פשר הכאב..
    תודה

;

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים ומתח בשרירים..

הוספת תגובה

• כאבים ומתח בשרירים.. - תגובה

20/05/2013

שלום רב,
    יתכן ואכן מדובר בתופעה שקשורה ללחץ נפשי וחרדה, אך בראש ובראשונה, חשוב לודא שלא מדובר בבעיה גופנית שגורמת לכאבים. מומלץ לפנות לבדיקה אצל רופא המשפחה לצורך בירור התופעה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה דחופה בבקשה
    לולו
    18/05/2013

שלום רב,
    הנני בת 38 מושתלת כליה כבר 4 שנים וסובלת מחרדות קשים.
    זה משפיע עליי באופן שאני חוששת להתרחק מהבית ויש לי סימפטימים כגון קוצר נשימה, רעד, סחרחורות, חנק ועוד..
    לפני כשנתיים ניסיתי את הציפרלקס לתקופה של מעל שנה הגענו למינון של 20 אך לצערי בהתחלה הכדור השפיע פלאים ובמשך הזמן כשהגוף התרגל ההשפעה חלפה והחרדות חזרו.
    כך גם היה עם כדור הפבוקסיל אותו לקחתי בהדרגה למשך כמה חודשים, הגעתי למינון של 250 והפסקתי לאחר שהחרדות חזרו.
    לאחר מכן נרשם לי כדור המירו אך אותו לא לקחתי מחשש להשמנה.
    לאחר מכן נרשם לי כדור ג'ילקס - נרשם לי 3 כדורים ליום, אך לאחר שקראתי את תופעות הלוואי אני מאד מאד חוששת ממנו וגם אותו טרם לקחתי.
    רציתי להתייעץ האם יש עוד כדור מהדור החדש שמותר לי לקחת?
    מה לעשות במצבי? (אני לא מוכנה לקחת כדורים שגורמים להשמנה כי גם כך שמנתי מאד).
    אודה לתשובה מפורטת

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה דחופה בבקשה

הוספת תגובה

• נסי טיפולים אחרים

שמוליק
    19/05/2013

שלום לולו.

טיפול המבוסס רק על תרופות אינו מספיק יעיל. יש על כך תמימות דעים. שימי לב שכל רופאי הפורום, בלי יותא מן הכלל מטפלים גם בדרכים אחרות.

לדעתי, הטיפולים האחרים - הם העיקר, ולכן לא הייתי בונה יותר מדיי על כדור מתאים.

לא כתבת האם את עוברת טיפולים נוספים כגון שיחות C.B.T. או כיו"ב, וזה נראה שלא ניסית.

יכול להיות שניסית, ולא היה לך מטפל מספיק טוב, אבל בכל אופן, זה העיקר.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני חושב שאני בדיכאון
    איכ
    18/05/2013

יש לי סכזופרניה והגעתי למסקנה שאין מה לעשות כל מה שאני יעשה לא ישנה את זה . בטח לא מילים .
    אני מה ששמעתי בעבר מת מבפנים אני יכול לשמוע מוזיקה פעם אחר פעם ושום דבר לא יכנס אלי . כמו קיר .
    ואז אני שואל את עצמי אם יש עתיד ?
    אולי לימודים , עבודה .... אבל כל מה שמסביב ישתנה , מה שהחברים שלי שומעים או מדברים עליו עכשיו לא יהיה למה שיהיה עוד 4 שנים .
    עד אז רובם יהיו נשואים ואני רואה את עצמי בודד , מתרחק ממפגשים חברתיים עד לקמילה .
    אל תגידו לי תדבר עם הפסיכאטר כי זה יעזור , אני לא יודע אם זה גורל או תוצאה של מעשים .
    אני לא בטוח שמימוש הפנימיות לחיצוניות היא לא ביטוי של סוף .

לקביעת תור
    סגירה
    אני חושב שאני בדיכאון

הוספת תגובה

• אפשר לצאת מזה, אל תתייאש

שמוליק
    19/05/2013

בדיוק כמו שאני יצאתי מזה, גם אתה יכול. תתעודד. זה ייקח זמן; זה לא קרה ביום אחד. אבל יש למה לקוות, ולא רק זה, אני יודע שאחרי שהתמודדתי נהייתי בן-אדם הרבה יותר טוב ממה שהייתי לפני כן.

אחי, תתעודד.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סימבלטה-נסיגה
    אבי
    18/05/2013

שלום רב,

כארבע שנים אני לוקח כדורים עקב חרדה כללית, בשנתיים הראשונות זה היה ציפראמיל, ובשנתיים האחרונות סימבלטה, לאחרונה מרגיש נסיגה בהשפעת הכדורים, בא לידי ביטוי בעיקר בבלאק אאוטים/ קיפאון, אך בעוצמה נמוכה יותר מכשהיה לפני טיפול תרופתי.

1. האם הדבר שקול להפסקת לקיחת הכדור? כי אם כן אולי אעזר בקלונקס מדי פעם ואבדוק כיצד ואם מתאזן? אולי אגלה שיכול להפסיק תרופות? זו הזדמנות...
    2.במידה וישנה נסיגה, האם הדבר יקל עליי ביום שארצה להפסיק טיפול תרופתי?
    3.אני מתחיל לימודים בעוד חודש, יודע שיכביד עליי, עם זאת, תכננתי להפסיק הטיפול בהדרגה לאחר סיום הלימודים בעוד שנה, האם כעת שיש נסיגה עליי להמשיך באותה התוכנית? דהיינו, לא להתייחס לנסיגה, לסיים הלימודים ולאחר מכן לנסות אט אט להוריד מינונים? אם התשובה לשאלה הראשונה חיובית אז מצד אחד הנסיגה מהווה יתרון מבחינת הרצון להפסיק לאחר הלימודים, ולכן הנטיה שלי היא לא לנקוט שום פעולה למרות שיש נסיגה, מצד שני יהיה עומס בתקופת הלימודים, מה מומלץ?

אודה למענה על שלושת השאלות

בתודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    סימבלטה-נסיגה

הוספת תגובה

• תשובה

שמוליק
    19/05/2013

שלום אבי.

אין לי שום צל של ספק שהרופאים בפורום יגידו לך שאין להפסיק את הטיפול התרופתי או לשנות אותו מבלי להתייעץ עם הרופא שמטפל בך.

דעתי בעניין ידועה. מה שבאמת עוזר - זה הטיפולים האחרים. יש על כך תמימות דעים שטיפול המבוסס על תרופות בלבד אינו יעיל מספיק. שים לבשכל רופאי הפורום, בלי יוצא מן הכלל, מטפלים גם בדרכים אחרות.

אם אתה חושב שהתרופות לא עוזרות לך יותר, ומביוחד אם אתה מרגיש סבל מתופעות הלוואי שלהם, ואם אתה מרגיש שאתה יכול לסמוך על עצמך שאם תרגיש החמרה במצב, אז תחזור לקחת תרופות, אז אתה יכול לנסות להפסיק בהדרגה על דעת עצמך.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני כן התחלתי

אבי
    19/05/2013

היי שמוליק כן התחלתי טיפול מקביל בשיחות CBT, לפני מספר חודשים.
    עם זאת עצב העובדה שאני רושם פה על נסיגה פירושה שאני מרגיש תופעות החרדה חוזרות, השאלה אם זה אופייני לנסיגה ויחלוף או שמא רק יתדרדר??
    אני חש שהמחשבות והכל בסדר, זה כבר נהיה סיפור ביולוגי שאני לא שולט עליו- הקיפאון בראש/מח.

ולכן שאלה מה לעשות כרגע לפני תואר שני שברור לי שמאד ילחיץ אותי.
    אין לי ספק שאפסיק עם התרופות בשלב כלשהו, השאלה אם עכשיו זה הזמן, ומה לצפות הלאה כאשר יש עכשיו נסיגה? שיפור או החמרה?.

אבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כנראה שלא הבנתי אותך

שמוליק
    19/05/2013

שלום אבי.

כנראה שלא ממש הצלחתי להבין עד הסוף מה בדיוק קורה עם התרופות. האם אתה חושב שהן מועילות לך או שאתה סובל מתופעות הלוואי שלהן, ולכן אני ממש לא יודע מה להגיד.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מינונים
    אתינקה
    18/05/2013

שלום ד"ר

אני מטופלת כבר שנתיים בציפרמיל 20 מ"ג ליום וחצי כדור קלונקס 0.5 עקב חרדה חברתית. לאחרונה אני תוהה אם זה "נחשב" למינון גבוה. האם זה מינון שאני יכולה לקחת כל החיים בלי שיפגע בי באיזשהו אופן (פיזי או קוגניטיבי)?אני לא אוהבת לקת כדורים בד"כ ולכן המחשבה שאקח אותם כל החיים מעסיקה אותי. אשמח לקבל התייחסות בנוגע לשני הכדורים אותם אני נוטלת.בברכה אתינקה

לקביעת תור
    סגירה
    מינונים

הוספת תגובה

• מינונים - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    26/05/2013

היי המינון גבוהה בהחלט.
    לפעמים אין ברירה, ויש צורך במינון גבוהה לשם השפעה קלינית.
    קלונקס כדור ממכר ופחות מומלץ באופן כרוני וקבוע.
    באם מתאים, משפיע וללא תופעות לוואי ניתן להמשיך זמן רב...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פסיכאטר בשירות הצבאי
    עינבר
    17/05/2013

שלום , רציתי לדעת מהן ההשלכות של פניה לקב"ן ופסיכאטר במהלך השירות הצבאי.
    נקבע לי תור לפסיכאטר צבאי במטרה לתת לי מרשם כדורים או למצוא פתרון בשיחות וכדומה .
    שאלתי אנשים מסוימים לגבי הענין ונאמר לי שלהיפגש עם פסיכאטר ולקבל כדורים זה משהו שיהיה בתיק הרפואי שלי לתמיד ויצור לי כתם במידה וארצה לעשות דברים מסוימים בהמשך החיים ..
    האם זה נכון ?
    מה זה בדיוק אומר ??
    ואיך זה בדיוק קשור לביטוח חיים ?

לקביעת תור
    סגירה
    פסיכאטר בשירות הצבאי

הוספת תגובה

• אולי ביטוח חיים

שמוליק
    19/05/2013

שלום עינבר.

אין לכך שום השלכות באמת, מלבד סטיגמה חברתית, שהיא תלויה בעיקר בך, את לא חייבת לספר על כך לאף אחד שלא צריך לדעת מזה.

זה יכול אולי לפגוע בכך בעבודות במשרדים ממשלתיים, אבל ממש לא כשמדובר במקומות עבודה פרטיים. המידע הזה חסוי על פי החוק.

לגבי ביטוח חיים וביטוחים אחרים, יכול להיות שידרשו ממך פרמיה גבוהה יותר, או שהם ירצו שהביטוח לא יכסה מקרים שנגרמו מבעיות נפשיות, אבל לא מעבר לזה.

הכי טוב, שלא לחשוב על זה יותר מדיי, ושלא לחשוש מזה.

אני כידוע, קיבלתי פטור על סעיף נפשי, ואין לי עם זה באמת שום בעייה.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה