מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- החלפת כדורים תוך יוםמשה14/05/2013
האם ניתן להחליף סוגי כדורים תוך יום?
לדוגמה מרמוטיב לציפרלקס? האם להמתין מספר ימים?
אני עובר כדור משום שרמוטיב לא סייע לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלפת כדורים תוך יום - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור16/05/2013השאיפה למס. ימים ללא תרופה אם ניתן.
לגבי מספר הימים המומלץ יש להתיעץ עם רופא מטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהויטמין B יחד עם SSRI
מור16/05/2013האם ניתן לשלב את שניהם, ציפרלקס בבוקר וויטמין B בצהריים או פשוט לקחת את שניהם ביחד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחרור מבי"ח חולים לחולי נפשבוב13/05/2013
שלום,
אימי מאושפזת בבי"ח לחולי נפש עם סכיזופרניה.
היא סירבה ליטול תרופות (לא הצליחו לתת לה אותן) ורק קיבלה זריקות שלא שיפרו את מצבה מספיק.
כפתרון אחרון רצו לתת לה טיפול בחשמל אך יש לה גידול ולא קיבלו אישור רפואי לכך.
עתה עומדים לשחר אותה כי אין יותר כיצד להתקדם בטיפול אך מודעים שמצבה לא טוב.
אני חושש שכשתצא תמנע מהמשך קבלת הזריקות ותחזור למצבה הקודם.
מה ניתן עוד לעשות במסגרת הטיפול?
כיצד ניתן להשפיע על בית החולים לא לוותר?
האם יש גופים שיכולים לסייע מול בית החולים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין יותר מדיי מה לעשות
שמוליק14/05/2013שלום בוב.
כשהמצב של מטופל נהיה יציב, אז תוקפו של הצו לאישפוז כפוי פג, ולא ניתן יותר להמשיך לתת למטופל טיפול בניגוד לרצונו. בדרך כלל ממליצים למטופל לחתום על אישפוז בהסכמה להמשך טיפול, אבל לא ניתן יותר לכפות.
מה שיקרה כנראה, זה שהמצב יתדרדר עד שיהיה צורך שוב פעם באישפוז כפוי, וחוזר חלילה, עד שתהיה הבנה שצריך לטפל בבעיה.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשחרור מבי"ח חולים לחולי נפש - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור16/05/2013באם המשפחה מתנגדת לשחרור, ניתן להודיע למנהל המחלקה ולפנות לפסיכיאטר מחוזי ולנמק את הדרישה.( ניתן להיעזר בסיוע המשפטי - שרות חינם)
באם קיימנת מסוכנות, ניתן לשקול טיפול מרפאתי כפוי.
יש לנסות לשתף פעולה עם הצוות המטפל ככל שניתן ולבנות רשת ביטחון ותוכנית פעולה במצבים שונים בעתיד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדוריםשחר קרן13/05/2013
שלום שמי קרן בת 41 אמא לשלושה ילדים,רציתי להתייעץ בנוגע למצבי הנפשי,אני טיפוס מאוד עצבני כמו שמכנים פתיל קצר מכל דבר מתעצבנת מהר מאוד ומגיבה מהר,חוסר שקט חוסר סבלנות,חוסר שינה,מצבי רוח כמו בכי פתאומי בלילה או בבוקר,לפעמים חוסר תיאבון,יש לציין שיש לי ביטחון עצמי נאוד גבוה אבל אני לא רגועה וכל דבר אני רוצה שייעשה מהר חוסר סבלנות, אני יכולה לא לישון בלילות ולקום כאילו ישנתי 12 שעות,ולעבוד במרץ,או הפוך לא לישון ולקום עייפה כמו סמרטוט,לפני מס' שנים הייתי אצל פסיכיאטר שרשם לי ציפראלקס אך אחרי שימוש של חודש חשתי כאבי ראש והוא החליף לי כדור שאני לא זוכרת,הפסקתי את השימוש לגמרי והחלטתי לפנות לרופא משפחה שנתן לי מירו 20 מ"ג שהשכיב אותי ,קלונקס שניסיתי שבוע ולא זוכרת מה עוד ניסיתי לפני כן כל מיני תרופות טבעיות שלא עזרו כלל,לפני כחודש פניתי לניורולוג כי סבלתי מכאבי ראש נוראיים בצד ימין של הראש לאחר בירור וסיטי הכל היה תקין סיפרתי לו על מצבי הנפשי והוא רשם לי קלונקס 0.5 מ"ג וקבע שארגיש שינוי לפחות אחרי 3 חודשים אני לוקחת קלונקס כבר חודש כדור לפני השינה ואני יחסית נרדמת,אך קמה עייפה בבוקר והמצב הנפשי אותו מצב חזרתי לניורולוג וסיפרתי לו שהעצבים נמשכים הבכי נמשך אני לא רואה שינוי עם הקלונקס הוא חשב ואמר שהוא מוסיף לי כדור פלוטין 20 מ"ג כי הוא לא גורם לכאבי ראש כמו הציפרלקס זה דומה אך עלי לקחת חצי כדור בבוקר,ששווה ל-10 מ"ג,ובלילה לקחת את כדור הקלונקס 1 לפני השינה 0.5 מ"ג,יש לציין שאני נוהגת ועדיין לא התחלתי את השימוש של כדור הפלןטין לפעמים כמתחשק לי אני לוקחת קלונקס בצהריים בתקווה שזה יעזור אך אני לא מרגישה שינוי,מה לעשות האם לשלב בין הכדורים או האם ישנה חוות דעת נוספת לפי מצבי,אני חסרת אונים.בדיקות הדם תקינות,ובדיקות הורמונים תקינות אצל רופא הנשים.
בבקשה דורשת עזרה דחופה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדורים - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור16/05/2013לעתים יש קושי לאזן בגלל רגישות יתר ותופעות לוואי.
יש לברר את המצב האורגני - מוחי.
האם הבכי או הצחוק לפעמים ללא סיבה ? האם היה בעיה מוחית בעבר ?
( חבלת ראש, איבוד הכרה, פרכוסים וכ.. )
יש צורך לשים דגש על המרכיב הנפשי, התמודדות עם לחצים וכעסים.
ממליץ לישמוע את התוכנית האחרונה שלי ברדיו, פירטתי לגבי טיפול בשיחות, כעסים, תחושת וויתור עצמי , חוסר מימוש עצמי ועוד..
באתר שלי
תפריט מדיה
בחירה ברדיו
הקישור התחתון ביותר...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת תרופותרחל12/05/2013
שלום רב, אני בת 63, עקב בעיות חרדה טופלתי בפבוקסיל 5 פעמים ביום, מינון 50 מ"ג (סה"כ 250 מ"ג) למשך כ-13 שנים. הפסיכיאטרית המטפלת שלי הציעה לעבור לדור חדש של תרופות בשם "לוסטרל" 100 מ"ג בבוקר ו-50 מ"ג בערב. לאחר חודש ניסיון הוסיפה לי כדור של 100 מ"ג בצהריים (מחודש מרץ) כיוון שלא חשתי בטוב אך אני ממשיכה להרגיש לא טוב בעיקר בבוקר, מעיין התקף חרדה (בחילות, לחץ בפנים ודופק קצת מהיר וזה נמשך כבר שלושה שבועות. בכדי להירגע אני משתמשת ב-קסאנגיס 0.5 מ"ג. האם יתכן שהתרופה החדשה לא מתאימה לי? שאלה נוספת: בחודש האחרון התפרצה אצלי מחלת הפזוראזיס ממנה אני סובלת, האם יש קשר? אני נפגשת שוב עם הפסיכיאטרית המטפלת שלי אולם הייתי שמחה לעוד חוות דעת. תודה ויום טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלפת תרופות - תגובה
ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור13/05/2013שלום רב,
כעקרון, במידה ותכשיר נוגד דיכאון וחרדה (כגון לוסטרל) לא מביא לשיפור כלשהו במינון המקסימלי תוך 4-6 שבועות, מומלץ לשקול החלפתו.
ישנן עדויות כי מחלות מסויימות וביניהן פסוריאזיס, עלולות להחמיר או לפרוץ בעת מצבי דחק ובתגובה להחמרה במצב הנפשי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזיות שמיעה וצפצופים ופחד מאשפוזאזרח12/05/2013
לפי דעתי קיימת טכנולוגיה בארץ המסוגלת לשדר תדר קולי הנשמע לאנשים כמו הזיות שמיעה ואני יודע שזה נשמע משוגע אך לפי דעתי יש מספר קורבנות במדינה שאינה חולים במחלת הסיזופרניה אלא סובלים מהטרדות שנעשות על ידי הטכנולוגיה הזו וכולם מפחדים שיאשפזו אותם
חייבים לפרוס את הקלפים ולא לפחד ולפעול בכל דרך אפשרית לעצור את זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עד כאן
שמוליק14/05/2013שלום.
מתגובותיי הרבות, אפשר להבין שאני ממש לא הסנגור של המערכת, אבל הפעם זו כבר ממש הגזמה.
אם באמת יש דבר כזה, זה עדיין לא מספיק כדי לאשפז.
אישפוז מתחיל ממצב פסיכוטי ששמיעת קולות היא רק אחד מהסימפטומים. זה לא הסימפטום היחידי.
אין דבר כזה, וזה ממש לא הגיוני שיהיה דבר כזה.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשמוליק
אליאנה14/05/2013נכון אין דבר כזה
אני עוקבת אחר התגובות שלך ודיי מסכימה לרב
אך נדמה לי שמי שמאמין שהוא שומע צלילים כפי שתוארבכוונה הוא נמצא במצב פסיכוטי
וזקוק לעזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאליאנה
שמוליק15/05/2013שלום אליאנה.
אני מבקש ממך לדייק בפרטים.
מה שנטען, זה שמישהו משתמש באי אילו מכשירים כדי לגרום לאנשים לשמוע קולות, ולכך התייחסתי.
אילו היה דבר כזה באמת, אז הוא היה יכול לגרום לאנשים לשמוע קולות שאחרים אינם אמורים לשמוע, אבל שמיעת קולות שאחרים אינם שומעים - אינה עילה מספקת לאישפוז כפוי; הבן אדם צריך להיות במצב פסיכוטי.
זה נכון שמי ששומע קולות וזה חלק מהסימפטומים של התקף פסיכוטי - אז הוא זקוק לטיפול, אבל יש מרחק גדול בין רק שניעת קולות לשמיעת קולות שהיא חלק מהתקף פסיכוטי הכולל עוד הרבה סימטומים.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההזיות שמיעה וצפצופים ופחד מאשפוז - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור16/05/2013קביעה למצב פסיכוטי מבוסס פרמטרים רבים ובדיקה מסודרת ולא מתבססת על תלונת שמיעת ציפצוף ( שאם אמיתית יותר מאדם אחד יוכלו לשמוע)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אביליפיי-בהולחנה חייא12/05/2013
אני מבקשת תשונה מיידית, כיון, שממחר, אני צריכה לתת לה את התרופה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אביליפיי-בהול - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור16/05/2013מה השאלה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אביליפייחנה חייא12/05/2013
שלום לכולם!
סוף סוף אישרו לבתי את התרופה אביליפיי 5 מ"ג.
כיון שבתחילה, לצורך הסתגלות, נאמר לי לתת לה רק 2.5 מ"ג, זה מחייב אותי לחצות את
הטבליה לשניים.
בנוסף, אין מצב, שבתי תוכל לבלוע את הטבליה, אלא בצורה מרוסקת, ומומסת בתוך מיץ.
בעלון התרופה כתוב, שצריך לבלוע אותה בשלמותה, ואסור לרסקה.
האם זה אכן נכון, או שאם אין ברירה, מותר לרסקה?
התשובה דחופה לי מאד, כיון שממחר, אני צריכה להתחיל לתת לה את התרופה, בתקופה,
ששתינו בבית, ואני יכולה להשגיח עליה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם יש פס אז אפשר
נתי14/05/2013אם יש פס על הכדור לאורכו אז מותר לחצות ולרסק. אם הכדור חלק אז אסור. ככה זה בכל הכדורים ממה שאני יודעת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאביליפיי - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור16/05/2013ריסוק עלול לפגוע בספיגה.
אך אם הברירות הקיימות זה ריסוק מול כלום
אז ברור שעדיף לרסק.
בכל מקרה יש להתיעץ עם רופא מטפל בנדון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאביליפיי
דיוויד16/05/2013אנחנו בלאומית והם לא מוכנים לאשר את האביליפיי אלא אם נביא חוות דעת של סכיזופרניה. את יכולה לנדב מידע איך אישרו לכם את האביליפיי ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאביליפיי גוסף
מיכל19/05/2013לאיזו התוויה לא מאשרים ומה אישרו בכל זאת אם מדובר במניה דיפרסיה ולא סכיזופרניה או סכיזואפקטיב אז קודם יתנו שורה של 5 תרופות לפסיכוזה ורק אחכ יאשרו אביליפיי אבל אם מנסים קודם רספרדל ולא עוזר או רק מזיק אז פניות הציבור משרד הבריאות על פי חוק חוזר מנכל צריך לאשר את התרופה ואפילו ניסו תרופה אחת בלבד ובלבד שתהיה רספרדל או ריספונד או אפילו אינווגה שדומה בעצם לרספרדל במרכיביה הכימיים עלי לציין שאני לא רופאה אבל לצערי צברתי ידע רב בעקבות בעיות נפשיות במשפחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאביליפיי
דיוויד21/05/2013ההתוויה שלא אישרו היא לאוטיזם, PDD בתפקוד גבוה . למרות שקיבלו מכתב מפרופסור שהתרופות הקודמות גרמו לתופעות לוואי חמורות ביותר (בדיעבד התברר שהיו כ- 3 התקפי נוקשות שרירים קשים ביותר עד כדי סכנת חיים). כלומר נכון להיום האביליפיי הצילה לו את החיים , וגם עם 7.5 מ"ג ליום , אחרי שנה , עדיין הגוף לא התרגל וחווה מידי פעם כאבי עיניים קשים. לפחות לא מסכן את חייו כמו בריספרדל ובזיפרקסה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אימי היקרה-דחוףמירית12/05/2013
שלום
אימי בת 58 עברה התקף פסיכוטי לפני כחצי שנה שהכיל ברובו משבות שווא.
אימי אישה גרושה שגידלה 3 ילדים לתפארת בכוחות עצמה,אישה שמשקיעה בעבודה בילדים ובעצמה מלאת אנרגיות.מאז האבחון היא מטופלת בזריקה אחת לחודש טופלה גם בזיפרקסה.את הזיפרקסה הורידו לפני חודש ושבוע לאחר מכן אימי החלה להראות מותשת,קשיי שינהבלילה ,לא זוכרת ן ישנה או לא ישנה בלילה.היא מוטרדת מאוד כיון שהיא לא יודעת מה קורה לה ובפרט שאנשים שואלים למצב בריאותה.יש לציין שהיא עדיין פעילה וחיונית אך היא מרגישה ונראית איטית..יש לציין שלפני הארוע הפסיכוטי היא עברה ארוע מוחי.
אימי מודאגת ואנחנו מודאגים מאוד.
האם יכול להיות שהיא צריכה לשוב ולקחת את הזיפרקסה שעצם אי לקחיתו גרם לחוסר איזון?אנחנו אובדי עצות.
נודה לעיצה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אימי היקרה-דחוף - תגובה
ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור12/05/2013שלום רב,
התסמינים המתוארים עלולים להעיד על קיומן של מספר בעיות , גם נפשיות וגם נוירולוגיות. לא ניתן לאבחן את הבעיה באמצעות הפורום וללא בדיקת רופא. חשוב מאוד שאימך תבדק ע"י רופא בהקדם האפשרי: קודם כל ע"י רופא משפחה, כדי לשלול בעיה גופנית חריפה, ולאחר מכן, בהתאם לממצאים בבדיקתו, ע"י פסיכיאר ו/או נוירולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריצודים מפחידים בעיניים וחרדה!!דנה11/05/2013
אני מבוהלת מאוד!!
החלפתי טיפול לפני חודשיים מאסטו לויאפקס ועכשיו אני עומדת על 150 מ"ג והייתי די בסדר.
היום התחילו לי מהבוקר התקפי חרדה ממש מפחידים שלא חווייתי כבר תקופה ארוכה והתווסף להם סימפטום שמאוד מבהיל אותי- ריצודים בעיניים!
אף פעם לא היה לי את זה בעבר ופתאום כל היום העיניים או הראיה של קופצת למיליונית שנייה כל כמה דקות.
זה ממש ממש מבהיל!
הרצתי חיפוש בגוגל ולא מצאתי שום אינדיקציה שיש קשר בין הדברים ואני מפחדת.
האם ידוע על קשר בין חרדה לריצוד או לקפיצות האלו בראיה?
אשמח לעזרה דחופה כי אני לא מצליחה לצאת מהבהלה.
תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריצודים מפחידים בעיניים וחרדה!! - תגובה
ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור13/05/2013שלום רב,
באופן כללי, אחרי חודשיים של טיפול בויפאקס, לא סביר שיופיעו תופעות לוואי שקשורות אליו. כמו כן, מתיאורך לא לגמרי ברור באיזה תופעה מדובר. האם מדובר בהפרעת ראייה או לסירוגין, בהתכווצות בלתי רצונית של שרירי העפעף (שהינה תופעה שקשורה במתח, נפוצה, לא מסוכנת ובדרך כלל לא דורשת טיפול מיוחד). בכל מקרה, מומלץ שתבדקי ע"י רופא כדי להבין יותר טוב את המצב ולטפל בו במידת הצורך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטרסדנה10/05/2013
שלום לפני שלושה שבועות עברתי כריתת רחם מאז לא מצליחה להתאושש לא מליחה לישון לא אוכלת איך יוצאים ממצב זה מיואשת
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סטרס - תגובה
את מתארת תסמינים של מצוקה שהופיעו בעקבות מצב דחק ברור וקשורים בו. התסמינים עשויים לחלוף גם ללא טיפול תוך הסתגלות איטית והדרגתית. יחד עם זאת, במידה ואת לא מצליחה להתגבר לבד, ניתן להיעזר בטיפול פסיכולוגי קצר טווח (התערבות במשבר) ו/או לסירוגין, לפנות להערכה פסיכיאטרית ולשקול אפשרות של טיפול תרופתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זאת דרישה לגיטמית או לא?טט10/05/2013
אני מטופל במסגרת קופת חולים באחד המרכזים לבריאות הנפש. השבוע התקשרה אליי עו"ס מהמקום והציעה לי מפגש עם מנהל המרפאה ,ע"וס ועוד כמה סטודנטים לפסיכולוגיה.במסגרת המפגש אני אקבל חוות דעת נוספת...רק מה? היא אומרת שאחת הדרישות של מנהל המרפאה(שיהיה במפגש) זה שהמפגש יהיה מצולם כדי שאם אחד הגורמים המטפלים ירצו לראות שוב את הווידאו הם יוכלו לראות. היא שאלה אם אני מעוניין במפגש כזה? אמרתי לה שבעיקרון כן ,אבל העניין עם הווידאו לא כל כך נראה לי, כי ברגע שיש ווידאו אני מאמין לכם שתשמרו עליו, אבל אי אפשר לדעת לאן זה יגיע, גם אם בשוגג. מצד אחד חבל לי לפספס מפגש עם מנהל המרפאה(פסיכיאטר), כי אחרת אני לא אפגש איתו אלא עם מישהו פחות בכיר...מצד שני הקטע עם הווידאו מאוד מפריע לי וחבל לי להגיע למפגש ו"לפוצץ" אותו בגלל הקטע עם הווידאו, מה שעלול לפגוע בי כי לא יסכימו לטפל בי שם בעתיד למרות שזאת מרפאה ציבורית של קופת חולים...האם הם יכולים להתנות את קיום המפגש רק אם הוא יצולם???
אשמח להתייחסות לגבי הדברים שרשמתי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השערה
שמוליק12/05/2013שלום.
אנינני רופא.
על כל פנים. נראה שאם מצעים לך להשתתף בניסוי, מחד מותר להם להכתיב את התנאים של הניסוי, ומאידך מותר לך לסרב, ואולי ניתן לנהל על כך משא ומתן...
אני בטוח שאם תסרב להשתתף בניסוי, אין שום עילה לשלול ממך שום טיפול המגיע לך על פי החוק ועל פי האתיקות הרפואיות, ויהוי חייבים להמשיל ולטפל בך.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם זאת דרישה לגיטמית או לא? - תגובה
לא ניתן להתנות טיפול במסגרת המרפאה הציבורית בהסכמתו של המטופל להצטלם בוידאו. מהתיאור שלך עולה כי מדובר בפגישה שמטרתה היא מטרה לימודית (ולא טיפולית, על אף שסביר להניח שתוכל להיתרם ממנה) וזכותך לבחור האם להשתתף בה או לא בתנאים המוצעים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אינני רוצה עודהמיואש10/05/2013
בן 40 חולה במאניה דיפרסיה (סוג 2 כמדומני)
בעיקר דיפרסיה. ללא מאניות או פסיכוזות, רק היפומאניה.
מטופל 10 שנים. לקחתי כבר עשרות תרופות שונות. בעיקר אנטי דיכואנים, אנטי פסיכוטים, ליתיום ועוד.
מיואש ולא רוצה יותר.
הייתי מאושפז זמן קצר במחלקה פתוחה וזמן ארוך (חצי שנה) באישפוז יום.
שאלתי מה יכול אישפוז ברמבם לתת לי, מעבר לטיפול הפרטי והמסור פסיכולוגי והפסכיאטרי שאני עובר מאז התפרצות המחלה.
גר בקיבוץ כך שהמחיר הנפשי של אישפוז הוא כבד (מנשוא). בנוסף אני עלול בסבירות גבוה מאוד לאבד את עבודתי, שהיא הדבר היחיד שמחזיק אותי מעל המים.
מחפש עצה דחופה לגבי סיכויי ההצלחה של האישפוז (באופן אישי לא מאמין)
עצה מישהו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מובן מאוד
שמוליק12/05/2013שלום.
אינני רופא.
נראה לי שמה שמקבלים באישפוז, זה בעיקר יחס מתחשב ומכיל.
כולם במרכז לבריאות הנפש יודעים שיש לך "בעייה", ומתייחסים אליך בכבוד.
עצם התחושה הזו שמתייחסים אליך בכבוד ובהערכה, משפרת את ההרגשה פלאים, וזו הבעייה. בחוץ, ואפילו במסגרות שיקומיות, זה חסר מאוד.
אני זוכר שכשהייתי במחלקה פתוחה, הייתה איתי עוד מטופלת, שאמרה שהיא מעדיפה את המחלקה הסגורה, כי שם היא מקבלת יותר שיחות.
בכל אופן, נראה לי שזה מה שיכול להיראות מושך וקוסם באישפוז.
יכול להיות שישנם פתרונות ביניים נוספים כגון אישפוז יום. אני בהחלט מאוד מבין את החשש שלך לאבד את מקום העבודה, ולו מן הטעם שמקום עבודה זה הישג חשוב מאוד בדרך ההשתלבות חזרה בחברה הנורמטיבית.
מאחל לך המון הצלחה,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלוטיןluisa09/05/2013
שלום אני נוטלת פלוטין 40 מ"ג כבר חצי שנה.יש התקדמות קלה.אבל יש חרדות ועיפות.החודש הזה העליתי ל60 מ"ג פלוטין,אך אני שוב מרגישה עייפה,חרדתית,לחוצה,קמה מוקדם מידי בבוקר.האם עליי כבר להחליף כדור או להמתין עד שזה יתאזן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלוטין - תגובה
ד''ר דבי פרס וינשטוק09/05/2013לפי התיאור שלך היתי מחליפה לתרופה אחרת- ניראה בהחלט שהפלוטין לא עושה את העבודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חייבת עזרהמיה09/05/2013
שלום רב,
אני בת 23 לפני כחודש וחצי בערך התחילו לי כל מיני מחשבות טורדניות ולא הגיוניות, שמרוב שהן הלחיצו אותי כל פעם שחשבתי עליהן לא הצלחתי לישון. בסופו של דבר הצלחתי קצת להוציא את המחשבות מהראש אבל בגלל לחצים שהיו לי בעבודה ובבית חוויתי מן התמוטטות עצבים ומאז הן חזרו וברמה יותר גבוה עד שממש השתלטו לי על כל המחשבות ואני לא מצליחה לזכור על מה הייתי חושבת לפני כן.
מאז אני בקושי שינה, וזה התדרדר למצב שגם כשאני ישנה אני מרגישה שאני במחשבות ואני חצי ערה ומתעוררת כל שנייה. אני כל היום אני במחשבות גם כשאני מדברת עם מישהו, לא מרוכזת במה שקורה סביבי, לא רוצה לצאת מהבית, לא מצליחה לתכנן שום דבר לעתיד, אין לי שמחת חיים כמו פעם, עייפה אבל לא מצליחה לישון. אני לא מרגישה אותו בן אדם שהייתי ונראה לי שזה הפרעה נפשית כי גם אימי חולה בסכיזופרניה אבל אני לא יודעת מה לעשות ולאן לפנות ואני מפחדת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדחיפות
אליאנה09/05/2013מניסיון קודם כל לפנות לפסיכיאטר באופן פרטי או דרך רופאת המשפחה
דבר ראשון לקבל כדורי שינה כי השינה מאד חשובה לתפקוד תקין
וגם להתייעץ עם הפסיכיאטר לגביי טיפול תרופתי
אל תזניחי חוסר שינה ואי יכולת להירדם למרות העייפות נורא מחלישים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחייבת עזרה - תגובה
ד''ר דבי פרס וינשטוק09/05/2013למיה שלום- אכן את מתארת תמונה מאוד לא נעימה וניכר שקשה לך מאוד- את זקוקה בדחיפות לסיוע ותמיכה- גשי בהקדם לפסיכיאטר שאת סומכת עליו ואם אינך מכירה כזה אז תיתיעצי עם רופא המשפחה והוא ינחה אותך. תרגישי טוב!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב סוליאן עם צ'מפיקסיעל09/05/2013
שלום,
אני סכיזופרנית מאז 2006 נוטלת באופן קבוע כבר כמה שנים את הסוליאן.מאוזנת ומתפקדת בצורה מלאה. היום אני משתתפת בקבוצת גמילה מעישון ומעוניינת ליטול את הצ'מפיקס.האם השילוב בין התרופות אינו בעייתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילוב סוליאן עם צ'מפיקס - תגובה
ד''ר דבי פרס וינשטוק09/05/2013חסרים כאן מספר פרטים כדי לתת תשובה -הכי נכון הוא להיתעץ עם הפסיכיאטר שמכיר אותך אישית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההד"ר מתחמק מלתת תשובה
יעל10/05/2013שלום ד"ר,
תודה על התגובה, אבל הרופא שלי מתחמק מלתת תשובה. כבר 4 פעמים אמר לי להתקשר. איזה פרטים חסרים לך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)