פורום פסיכיאטריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• OCD
    מיואשת
    16/05/2013

שלום
    אני בת 24 סובלת כבר שנים מ OCD חמור - עקשן שלא מרפה ממני והורס לי את החיים.
    לפני מס' שנים ניסיתי סימבאלתה וזה עזר מאד אבל אז התסמינים היו שונים
    איזה כדור אתם ממליצים לנסות?
    ציפרמיל
    ציפרלקס
    סימבאלתה
    לוסטרל
    ?????

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    OCD

הוספת תגובה

• נסי טיפולים אחרים

שמוליק
    19/05/2013

שלום.

יש תמימות דעים בכך שטיפול שמבוסס רק על תרופות הוא לא מספיק טוב. שימי לב שכל רופאי הפורום, בלי יוצאים מן הכלל, מטפלים גם בדרכים אחרות חוץ מהתרופות.

דעתי בעניין ידועה; הטיפולים האחרים - הם אלה שעוזרים באמת.

אני מציע לך שלא לתלות יותר מדיי תקוות בתרופות, ולנסות טיפולים אחרים.

כל טוב,
    שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    בתאל
    16/05/2013

שלום,
    אני חולה בסכיזופרניה כבר שנה מטופלת בסאפריס 10 מג.
    לצערי, מאז תחילת הטיפול בתרופה התחילה לי תופעה מביכה מאוד שנמנעתי להציג אותה בפני רופאי והיא גזים מרובים.
    לא כתוב בעלון לצרכן על תופעת לוואי כזו אבל אני שמב לב שאני לא סובלת ממנה עד לאחר נטילת הכדור.
    האם זו עילה מספיק טובה להחליף את הכדור?
    בעבר התייעצתי עם הפסיכיאטרית שלי בנוגע להחלפת הכדור והיא המליצה לי על גאודון. עם הסטפריס העלתי 10 קילו איתם אני עדיין נאבקת ואני חוששת שאם אעבור לגאודון אשמיו.
    מה דעתכם?
    אשמח לתגובה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• אני לא רופא אבל זה יכול אולי להיות

אלי
    18/05/2013

תוצר של מתח נפשי אני מדבר על נושא הגזים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לסכיזופרנית

מיכל
    18/05/2013

בעניין תופ' הלוואי של הגזים אפשר תמיד למצוא פיתרון ויש תרופה גם לזה כדורי פחם שעה לפני או אחרי חוץ מזה יש היום את האביליפיי שאינה משמינה ואינה מרדימה אבל יש תנאי אחד , קודם מלעיטים אותך במשך כשנה ב5 סוגים תוך ניסוי וטעיה ,אחר כך מאשרים אביליפיי אבל ,והאבל פה מאוד חשוב אם צרכת קודם רספרדל על ניגזרותיו השונות ולא הצליח לך או גרם לכל מיני תופ לוואי כגון הפרעה במחזור פצעים השמנה ןכו או אז פונים לנציב פניות הציבור במשרד הבריאות אם וכאשר הפסיכיאטר הבקר לא מאשר אביליפיי וטוענים שהרספרדל הזיק לך מאוד לא יתכן שבימינו ימשיכו הרופאים להלעיט עוד ועוד תרופות משמינות ומזיקות תוך סיכון לחלות בסכרת כשיש תרופה טובה שמנוסים בה בעולם כבר 10 שנים לצערי לזיפרקסה לסאפירס לגאודון לרספרדל וכל התרופות מדור שני ושלישי חוץ מאבילפיי כולם משמינות אפילו האינווגה שדומה לרספרדל יש לה את התופעות הקשות צריך לתפור לכל מתמודד את החליפה המתאימה עבורו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לסכיזופרנית

מיכל
    18/05/2013

בעניין תופ' הלוואי של הגזים אפשר תמיד למצוא פיתרון ויש תרופה גם לזה כדורי פחם שעה לפני או אחרי חוץ מזה יש היום את האביליפיי שאינה משמינה ואינה מרדימה אבל יש תנאי אחד , קודם מלעיטים אותך במשך כשנה ב5 סוגים תוך ניסוי וטעיה ,אחר כך מאשרים אביליפיי אבל ,והאבל פה מאוד חשוב אם צרכת קודם רספרדל על ניגזרותיו השונות ולא הצליח לך או גרם לכל מיני תופ לוואי כגון הפרעה במחזור פצעים השמנה ןכו או אז פונים לנציב פניות הציבור במשרד הבריאות אם וכאשר הפסיכיאטר הבקר לא מאשר אביליפיי וטוענים שהרספרדל הזיק לך מאוד לא יתכן שבימינו ימשיכו הרופאים להלעיט עוד ועוד תרופות משמינות ומזיקות תוך סיכון לחלות בסכרת כשיש תרופה טובה שמנוסים בה בעולם כבר 10 שנים לצערי לזיפרקסה לסאפירס לגאודון לרספרדל וכל התרופות מדור שני ושלישי חוץ מאבילפיי כולם משמינות אפילו האינווגה שדומה לרספרדל יש לה את התופעות הקשות צריך לתפור לכל מתמודד את החליפה המתאימה עבורו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קראו את דברי הפרופ' לפסיכיאטריה
    שרונה
    16/05/2013

תמליל דבריו של ד"ר תומאס סזאס:

"אתה צריך שקושי נפשי יוגדר במדריך האבחוני והסטטיסטי (DSM) על מנת לקרוא לו "מחלה", לטפל בו כמחלה ולרשום לזה תרופות.
    כשאני למדתי בבי"ס לרפואה, היו במדריך רק 6 או 7 הגדרות.
    היום יש מעל 300.
    אתה רוצה לומר לי שהתגלו 294 מחלות בששים השנים האחרונות? בפסיכיאטריה בלבד? זוהי בדיחה.
    יש לנו עסק עם מגיפה של פסיכיאטריה. אין לנו מגיפה של מחלות נפש, יש לנו מגיפה של פסיכיאטריה.
    אתה אוכל יותר מדי, זו מחלה, זו התמכרות. אתה מעשן יותר מדי, זו מחלה.
    אתה לא מאושר, זו מחלה.
    אתה עצוב מדי, זו מחלה. אתה שמן מדי, זו מחלה.
    אתה לא עושה מספיק סקס, זו מחלה. אתה עושה יותר מדי סקס, זו מחלה.
    רצון חופשי אינו קיים, זה הכל כימיקלים.
    אין משמעת עצמית, אין שליטה עצמית.
    "חוסר איזון כימי" מתאים היטב לרעיון שאתה נוטל תרופה שתפקידה "לשקם" את האיזון שלך.
    זה סיפור, מיתוס, אגדה.
    ועל בסיס זה אנו פועלים באמריקה הצפונית.
    הילד לא מתפקד כמצופה או לא מתנהג כמצופה, הוא אינו אחראי.
    האחראי הוא כימיקל, אז ניתן לו כימיקל.
    אתה שומע מדי יום בטלוויזיה שזה הפרעת נפש וזה הפרעת נפש.
    ומפרסמים את זולופט (נוגד-דיכאון). אסור לפרסם בירה, אבל את זולופט מותר לפרסם.
    אבל זה לא רק פסיכיאטריה, זה "פסיכיאטריזציה" שלמה של התרבות.
    מה יותר רעיל – זולופט או בירה?
    אמֶן, הוויכוח נגמר.
    יש סתירה פנימית ברעיונות הללו. היא כל כך מוחלטת, שהם אינם עומדים באף בדיקה מדוקדקת.
    איש עדיין לא מדד, הוכיח, או המציא בדיקה שתראה אם למישהו יש חוסר איזון כימי במוח. נקודה.
    פסיכיאטרים הולכים ומתרחקים יותר ויותר ממגע אנושי של אדם לאדם.
    והם מתחזים יותר ויותר לרופאים. הם מדברים ופועלים כאילו היו רופאים.
    הם מדברים על אבחון וטיפולים והמוח וכל הדברים הללו כשאין להם שום מושג על זה, כלום.
    זה לא מדע, זה פוליטיקה וכלכלה.
    זה מה שפסיכיאטריה היא למעשה – פוליטיקה וכלכלה.
    זו שליטה על התנהגות, זה לא מדע ולא רפואה.
    זה כל כך התעצם עד שקשה להאמין לזה."

הוספת תגובה

• מסכים! כדאי מאוד לקרוא את מה שכתבתי

יוסי
    17/05/2013

אני מסכים!
    אבל כדאי אולי ל נצל את המצב כדי להרוויח רווחים כלכליים מהעניין .היות ופסיכיאטריה היא תחום בכלל לא מדוייק ,ישנם אנשים (לא לכולם מתאים) שיכולים להרוויח כסף וזכויות מהמצב. הם יכולים לעשות הצגות ולגרום שיאבחנו אותם באבחנות על סמך ההצגה שלהם והם ירוויחו כסף או זכויות .

כמובן שזה לא מתאים לכולם ,אבל למי שזה מתאים .זה משתלם!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ומה עם תגובה של החברים הנכבדים לכתב

שרונה
    18/05/2013

חוץ מיוסי הנחמד שהגיב מה עם חברים המכובדים האם להם אין מה להגיד על כך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מסכים. דעתי בעניין ידועה.

שמוליק
    19/05/2013

שלום שרונה.

את יכולה לקרוא את התגובות הרבות שלי ולהשתכנע בכך.

אילו הבעייה האמיתית הייתה חוסר איזון כימי במח, אז אולי למישהו יש הסבר מדוע אין היום אף פסיכיאטר שמטפל רק בתרופות, וישנה תמימות דעים על כך שטיפול המבוסס רק על תרופות אינו מספיק יעיל?

אילו הבעייה הייתה רק במוח, אז ברגע שלוקחים תרופות ומאזנים את המוח, אז אים שום צורך בטיפול נוסף.

אני מאמין שבעייה נפשית נמצאת במקום אחר, חוסר איזון כימי הוא סימטום של בעייה שנמצאת במקום אחר, ואיזון כימי ךא באמת פותר את הבעייה, ובהרבה מקרים, תופעות הלוואי של התרופות עושות נזקים גדולים מאיזו תועלת קטנה ביותר.

עם זאת, לפעמים צריך לקחת אותם, ואין ברירה. בעיקר כדי להרגיע את מי שנמצא בסערה והוא עלול לפגוע בעצמו או בסביבתו.

שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

שרונה
    19/05/2013

הם נותנים את התרופות כדי לטשטש אותך ולסמם אותך ובכך מגדילים את הנזק המוחי הם לא פותרים בעיות ממשיות קיומיות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחלת נפש, 2.
    אלונה
    16/05/2013

האם שאלתי לא נוסחה כראוי?!!!.

לקביעת תור
    סגירה
    מחלת נפש, 2.

הוספת תגובה

• נוסחה כראוי

שמוליק
    16/05/2013

שלום אדי.

אני מקווה ששמת לב שאני לא משתייך לרופאי הפורום. אינני רופא כלל.

השאלה שלך ברורה והיא נוסחה כראוי.

עם זאת, לא ברור בשביל מה שאלת. מה אתה רוצה להשיג? לצורך מה אתה רוצה לדעת האם אתה מןגדר חולה נפש?

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מוצא את האיזון במינון ציפרלקס
    רונן
    15/05/2013

אני התחלתי לקחת לפני מספר חודשים ציפרלקס עקב מספר התקפי חרדה ותחושות פיזיות לאורך היום של חרדה הכוללים:לחצים בחזה, קוצר נשימה מדי פעם, החלתי עם הציפרלקס, החרדות נעלמו תוך מספר שבועות, אך התחלתי להרגיש מאוד מעורפל, תחושה של אפאטיות ואדישות, קושי להיזכר בדברים ולהתרכז, חוסר מוטיבציה והנאה מדברים, אני מבין שבעצם ככה הציפרלקס מטשטש את החרדות ואתה הופך לאפאטי ואדיש לחלוטין לכל הסובב איתך ופשוט מנותק מהמציאות לחלוטין, התחלתי לרדת לחצי כדור 5 מ"ג, לאחר מספר ימים התחלתי להרגיש שאני חוזר לעצמי, מתחיל להיזכר בדברים, פחות אדיש. פחות מנותק, אך לאחר קצת יותר משבועיים על 5 מ"ג התחילו לי שוב תסמיני חרדה מינוריים של לחצים בחזה, יותר פחד וחרדות מדברים (לא ברמה שהיתה בהתחלה אך עדיין לא חסר חרדות כעל 10 מ"ג), האם יש מינון שאוכל למצוא את האיזון בין לא להיות אדם חרד לבין לא להיות אפאטי ומטושטש ומנותק מהמציאות? האם עליי לנסות אולי יום 5 יום 10 מ"ג או לקחת 3/4 כדור כל יום? או משהו בסגנון שאוכל להנות משתי העולמות?

הוספת תגובה

• לא מוצא את האיזון במינון ציפרלקס - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    16/05/2013

הבעיה ידועה.
    ציפראלקס מאוד פוטנטי, במינון גבוהה מוביל באופן עקיף
    לירידת ריכוז דופאמין דרך קולטן סרוטונין 2A .
    ירידה בדופאמין מוביל לאפאטיה, קושי להנות , ירידה בריכוז ועוד.
    הפיתרון:
    1. ירידה במינון.
    2. שינוי תרופה.( לדוגמה SNRI , סימבאלטה, איקסל..)
    3. הוספה של נוגד פסיכוזה מדור חדש, אשר חוסם את קולטן סרוטונין 2A .
    בהצלחה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה בהמשך לתשובתך...

רונן
    17/05/2013

תודה לך ד"ר יונתן על התשובה העניינית והמהירה,
    אני סובל מהפרעות קשב וריכוז בנוסף לחרדות, בעבר הייתי נוטל ריטלין וזה היה דוחף אותי ונותן לי מוטיבציה גדולה אך מצד שני היה גורם לי לתסמינים פיזיים של חרדות הרבה פעמים בצורה לא נעימה, האם יש נוגד חרדה ודיכאון שמשלב בעצם מנגנון סרוטונין ודופאמין ביחד אך כאשר הדופאמין לא משוחרר בצורה כה חדה כמו בריטלין ולא יגרום לי להחמרה בחרדות?
    כיוון ששמתי לב שהתסמיני הפרעות קשב וריכוז די החמירו מאז הציפרלקס, מה היית ממליץ לי לעשות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• או סי די
    רותי
    15/05/2013

האם טיפול בפריזמה לאו סי די בכמות הכי גבוהה משמינה יותר מאשר במינון נמוך והאם חיבים להשמין

לקביעת תור
    סגירה
    או סי די

הוספת תגובה

• או סי די - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    16/05/2013

פריזמה פחות משמין לעומת נוגדי דיכאון אחרים
    זה מאוד אינדיבידואלי ולא חייבים להשמין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקה
    מירו
    15/05/2013

איך מפסיקים לקחת בהדרגתיות כדור מירו 15 מ"ג. (שהוא כבר בעצם חצי כדור האם צריך לקחת כמה ימים רבע כדור?) או שאפשר להפסיק בבת אחת<

לקביעת תור
    סגירה
    הפסקה

הוספת תגובה

• הפסקה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    16/05/2013

לאחר כחודש יש להפסיק ונטילת כדור נוגד חרדה אחר
    למספר שבועות תוך מעקב רופא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם אבל על מות בן זוג שנמשך יותר
    noa
    15/05/2013

משנה, ומתבטא בנדודי שינה, איבוד רצון לבלות, חסר מוטיבציה והתקפות בכי , הוא דבר חריג ?
    אני כבר השלמתי עם דרך חיים זאת ( לאחר שניסיתי תרופות שינה, הרגעה ונוגדי דיכאון וכן שיחות עם פסיכולוג - ושום דבר לא שינה ולא היטיב את מצבי).
    אני פשוט חולת געגועים, ולא נראה לי שניתן לדכא או לגרום לגעגועים האלו להעלם.

האם יש משהו שיכול לעזור ולשנות את המצב ?

הוספת תגובה

• הזמן עושה את שלו גם כן

שמוליק
    15/05/2013

שלום נועה.

זה באמת לא פשוט לאבד אדם הקרוב ללב, ואני מבין את התחושה הקשה הזו, וזה לא משהו לא נורמלי.

בסופו של דבר, ככל שהזמן עובר, זה פחות ופחות כואב.

ברור לי שעכשיו הכאב עדיין חזק, ואת מנסה איכשהו להרגיע אותו או לפחות לצמצם אותו, או לחיות איתו, וזה טוב ונכון.

בכל אופן, אני חושב שעצם הידיעה שזה ככל הנראה יעבור בעתיד, כפי שקורה בדרך כלל, יכולה לתת תקווה, והיה לי חשוב לציין את זה.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם אבל על מות בן זוג שנמשך יותר - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    16/05/2013

יש לפנות לעזרה, בהחלט דבר שיש צורך לטפל וניתן לעזור כיום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דפיקות לב עם ליתיום
    בועז
    15/05/2013

לוקח 4 ביום יש דפיקות לב חזקות מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה
    דפיקות לב עם ליתיום

הוספת תגובה

• דפיקות לב עם ליתיום - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    16/05/2013

פונים לרופא משפחה
    מבררים לחץ דם ודופק
    אקג
    בדיקות דם לרמת ליטיום וכן תפקודי בלוטת התריס.
    יש להיזהר בדיאטה עשירת מלח, ( שתיה מרובה והשתנה מרובה)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופות מה האלטרנטיבה?
    דני
    15/05/2013

שלום מומחים אני בן 23 התחלתי טיפול עקב דיכאון וחרדה.וחרדה חברתית.קיבלתי בהתחלה ויפאקסR עד מינון מקסימלי הויפאקס עשה תעבודה כמו שצריך ממש היתי מאושר מהחיים,אך לאחר 3\4 חודשיים הכדור כבר לא משפיע עלי חזרו הדיכאון וחרדות בגדול,והרופא נתן לי לעבור לרסיטל עד מינון מקסימלי הרסיטל מאוד עזר לחרדה חברתית ולדיכאון,אך לאחר 3\4 חודשיים הרסיטל כבר לא משפיע עלי חזרו הדיכאון וחרדות ובגדול למה משפיע עלי לתקופה קצרה רק?.ועוד פעם הפסיכאטר נתן לי לעבור לוולבוטרין R הוולבוטרין לא עזר בכלום גרם לי לחרדות קשות שלא היו קיימות.אז אני פונה לפסכיאטר והפסכיאטר אומר שאין עוד תרופות פה לנסות ואין מה עוד להציאה,אומר או להפסיק וזהו או או שתמשיך לקחת את אותם תרופות.אז אני התייעשתי מכל הסיפור הזה והפסקתי על דעת עצמי אני 3 חודשים שהפסקתי לגמרי עם כל התרופות,וחזרתי עוד פעם לעשות שטויות לשתות אלכוהול ולנהוג בקיצור אני לא אוהב את החיים האלה.אז מה אתם אומרים על הסיפור שלי ומה לעשות שאלה אחרונה האם רעש מאוד חזק של מסור בעבודה גורם לבעיות נפשיות לפעמים אני חושב שזה אולי קרה לי מהעבודה כל הלחץ והמתח הנפשי
    תודה על הסבלנות באמת אשמח מאוד לקבל תשובות

לקביעת תור
    סגירה
    תרופות מה האלטרנטיבה?

הוספת תגובה

• נסה טיפולים אחרים

שמוליק
    15/05/2013

שלום דני.

ככלל, ישנה תמימות דעים שהטיפול בבעיות נפשיות הוא לא רק בתרופות; שים לב שכל רופאי הפורום בלי יוצא מן הכלל מטפלים גם בשיחות ו C.B.T. וכיו"ב.

ולכן, זה טוב ורצוי לנסות דרכי טיפול נוספות.

דעתי על התרופות היא שלילית מאוד; אני חושב שהתיאוריה של חוסר איזון כימי במוח המהווה את הבסיס המצדיק טיפול תרופתי, אינו נכון.

לדעתי, חוסר האיזון הוא סימטום של בעייה שנמצאת במקום אחר, ולכן לא אמורים להשיג בכל כלום.

אי אפשר להתכחש לעוסדות שיש אנשים שהתרופות עוזרות להם (או לכל הפחות הם חושבים שזה עוזר להם...), אבל לדעתי דרכי הטיפול האחרות - הן העיקר.

חוץ מזה, עוד משהו עד טיפול בשיחות.

טיפול בשיחות טוב אמור לגרום לכך שהמטופל יעזור לעצמו בכוחותיו שלו.
    התפקיד של המטל הוא לדחוף את המטופל לעזור לעצמו בכוחותיו שלו עד כמה שהדבר ניתן.
    לא כל המטופלים נמצאים באמת במצב כזה, אבל זו צריכה להיות השאיפה; מטופל שהולך לשיחות בתקווה שהמטפל יעשה איזה הוקוס-פוקוס ויעשה אותו בן-אדם אחר - טועה ובגדול.

בהצלחה וכל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי
    י
    15/05/2013

שינו לי את התרופה מדפלפט, ללמיקטל.
    וקראתי על תועות הלוואי הנוראיות.
    אני מאוד חוששת לקחת.
    גם תופעות הלוואי קשורות לנוירולוגיה, וגם פריחה קשה. אופפפ
    לא יודעת מה לעשות.
    עד כמה שחיכות תופעות הלוואי?

לקביעת תור
    סגירה
    הי

הוספת תגובה

• דפלפט

נתי
    15/05/2013

היי אני לא רופאה או משהו כזה אבל אני יודעת שכשאני לקחתי דפלפט אז זה גרם לי להשמנה! זה מאוד מאוד משמין (10 קילו בחודש!!) וכשהפסקתי את זה אז פשוט התחלתי לרדת בחזרה.. ואני לא יודעת בקשר ללמיקטל אבל כשכותבים כל מיני תופעות לוואי זה רק בתור כיסוי תחת.. על כל תרופה כתוב אפילו על אקמול..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לך. עוד שאלה לי.

י
    15/05/2013

האם באמת ארד במשקל?
    כי כבר ניסיתי הכוללללל
    אחת הסימפטומים, זה פריחה שהיא כמו כוויה. ואני רגישה לתרופות פסיכיאטריות.
    את חושבת שיש לי יותר סיכוי. וגם אני מתכננת הריון האם זה אפשרי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך תשובה

נתי
    16/05/2013

בקשר להריון אין לי מושג.. וגם לתופעות לוואי אני לא הכי יודעת.. זא אם את רגישה יתר על המידה.. אבל בכל אופן זה באמת נדיר. בקשר למשקל אני כן יכולה להגיד לך שאני ירדתי אחרי שהפסקתי את הדפלפט.. אז הלוואי ולך זה יצליח!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

י
    16/05/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    16/05/2013

תופעות לוואי מאוד נדירות
    לכן המינון נמוך והשינוי מאוד איטי
    מה שנותן דרגת בטיחות גבוהה מאוד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לך..

י
    16/05/2013

מה לגבי נטילת הרופה בזמן הריון?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש שימוש מסוכן בארץ ב Dreamachine
    אזרח
    14/05/2013

ובBinaural beats

הוספת תגובה

• יש שימוש מסוכן בארץ ב Dreamachine - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    16/05/2013

תוכל לפרט ???

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרולקטין גבוה וכניסה להריון
    יוספה
    14/05/2013

שלום רב,
    אני נוטלת רספרדל 1מ"ג מזה 6 שנים באופן קבוע.
    אינני יכולה להפסיק את הטיפול בוצע ניסיון בעבר שלא צלח.
    בבדיקות דם לקראת הריון התגלה שיעור גבוה ביותר של פרולקטין כ1500.
    שאלתי היא כיצד ניתן להפחית את רמת הפרולקטין ללא הפסקת שימוש ברספרדל?
    האם יכול להתאפשר ביוץ והריון ברמות פרולקטין מסוג זה?
    חשוב לציין כי הפסקתי גלולות לפני כחודשיים והנני מקבלת מחזור אולם הוא אינו סדיר (את
    הגלולות נטלתי במשך 15 שנים ללא הפסקה)

אודה לתשובתכם בהקדם

הוספת תגובה

• פרולקטין גבוה וכניסה להריון - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    16/05/2013

ניתן להוסיף ברומוקריפטין ולעלות דופאמין.
    יותר מומלץ לנסות טיפול נוגד פסיכוזה יותר בטוח אשר לא מעלה PRL.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פוביה מחרקים ועקיצות
    נעמי
    14/05/2013

שלום, לפני שנתיים ביתי נעקצה בכל גופה ממקור לא ידוע מס' פעמים מאז פתחתי פוביה \ חרדות \ אובססיה בנוגע לחרקים ועקיצות. כאשר אני מגלה סימני עקיצות על גופה או גופי אני מקבלת התקף חרדה נוראי שמלווה בדיכאון של כמה ימים. במקביל אני מתחילה לחפש חרקים בבית לגלות את מקור העקיצות. חשוב לי לציין שבחורף לא חוויתי התקף חרדה אחד ואין שום דבר נוסף שגורם לי לגירוי רגשי חוץ מזה. הייתי אצל פסיכיאטרית שלא ממש הגדירה את הבעיה, אך נתנה לי ציפרלקס. אני חוששת להתחיל את הטיפול בשל תופעות הלוואי. יש לי מס' שאלות בנוגע לתרופה:
    1. האם זה מטפל בסוג כזה של חרדה ?
    2. האם אפשר לתפקד - לטפל בילדים, לעבוד, לנהוג בתקופת ההסתגלות?
    3. האם ציפרלקס גורם להשמנה?

אגב, עברתי טיפולים ב CBT, EMDR ללא הועיל.

תודה רבה וחג שמח נעמי

לקביעת תור
    סגירה
    פוביה מחרקים ועקיצות

הוספת תגובה

• פוביה מחרקים ועקיצות - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    16/05/2013

ציפראלקס בהחלט יכול לתרום.
    הטיפול הכי טוב , שילוב CBT + SSRI ( לדוגמה ציפראלקס)
    לעתים יש לנסות CBT אצל מטפל אחר.
    לגבי השמנה , מאוד אינדיבידואלי, השמנה לא בהכרח ישירה לתרופה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

נעמי
    16/05/2013

תודה רבה על תשובתך.

האם ניתן לתפקד- לעבוד, לנהוג ולטפל בילדים בתקופת ההסתגלות והשימוש בציפרלקס?

תודה שוב,
    נעמי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משך טיפול ומינון ב-OCD
    זיו
    14/05/2013

שלום ד"ר ,

הבנתי שכדי לטפל באוסידי נותנים מינון גבוה של תרופות מסוג SSRI כמו פרוזק במינון של 80 מג.

שאלתי היא האם ההמלצה העדכנית היום לטיפול ב-OCD היא להישאר על אותו מינון גבוה כמו 80 מג פרוזק למשך כל החיים, או שאחרי תקופת מה מנסים להוריד במינון?

בתודה

לקביעת תור
    סגירה
    משך טיפול ומינון ב-OCD

הוספת תגובה

• משך טיפול ומינון ב-OCD - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    16/05/2013

ב OCD אכן מקובל מינונ ים גבוהים
    יש לשלב טיפול התנהגותי קוגנטיבי
    לעתים יש ליטול את התרופה למשך זמן רב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה