מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תרופות חזקותאורח23/04/2013
שלום רב,
אני סובל מתסמונת אספרגר + OCD מחשבתי קשה + הפרעת חרדה ולא הייתי מטופל בזמן האחרון עקב חוסר תגובה לתרופות או לטיפול CBT וכן פחד מפני טיפול ותופעות לוואי של תרופות. נעזרתי בלוריבן שעזר לא רע, לפעמים עד 3 פעמים ביום, עד שלפני כשבועיים הוא פתאום הפסיק לעזור בכלל ונתקפתי בחרדה קשה, כמו התקף חרדה רק במשך כל היום כולו.
בנוסף הפסקתי לישון בלילה כמעט לגמרי, אולי בגלל החרדה ואולי בגלל מחשבות כפייתיות שלא אצליח להירדם, אבל החוסר שינה העלה את החרדה לרמה קיצונית עד כדי אובדן עשתונות ותחושה שאני נקרע לגזרים ולא יכול יותר לסבול.
פסיכיאטר נתן לי סרקוול XR 75 מ"ג, שלא הרגיע אותי בכלל אבל גרם לעייפות קשה שהפחידה אותי עוד יותר (יש לי פחד עצום מתרופות אנטיפסיכוטיות).
פסיכיאטר אחר ביטל את זה ואת לוריבן ונתן לי ואבן ואנפרניל (כיוון שלא הגבתי לפני כמה שנים לתרופות אחרות נגד חרדה ו-OCD). ואבן הביא הקלה חלשה מאוד בחרדה ולא עזר לי לישון בכלל. אנפרניל גרם לתופעות לוואי של בחילה קשה, כאבי בטן ותשישות פיזית שהגבירו את החרדה עוד יותר ולישון עדיין לא יכולתי.
הפסיכיאטר החליט שהמצב קשה (ובצדק), השאיר את הואבן ונתן לי שתי תרופות חדשות : רידזין 100 מ"ג לפני שינה להרגעה, רונקסין חצי כדור של 25 מ"ג לשינה.
כשבדקתי מה זה התרופות האלה גיליתי שמדובר בשתי תרופות אנטיפסיכוטיות קשות וחזקות שכיום לא מרבים להשתמש בהם בכלל. כשגיליתי את זה תקף אותי פחד עצום, שהתרופות ישביתו אותי לגמרי ויגרמו לי לעייפות ולתופעות לוואי קשות מנשוא. בגלל זה אני חושש לקחת את הכדורים, במיוחד שכנראה שואבן התחיל להשפיע קצת יותר והחרדה כרגע קצת פחות חמורה.
שאלתי האם חששותי מוצדקים לפחות בחלקם או שאוכל ליטול את התרופות הנ"ל ולמרות זאת לתפקד כרגיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חששות מוצדקים
שמוליק23/04/2013שלום.
מנסיון אישי שלי, לתרופות האנטי-פסיכוטיות יש תופעות לוואי קשות ובלתי נסבלות, ובגלל זה החלטתי להפסיקן (כמובן בהדרגה) על דעת עצמי.
בכל אופן, השיקול המרכזי הוא האם התרופות מועילות יותר או מזיקות יותר.
באופן עקרוני, אני מאמין שהדרך העיקרית לטיפול בבעיות נפשיות היא לא ע"י תרופות.
טיפולים אחרית כגון פסיכותרפיה, C.B.T., וכיו"ב יעילים יותר. ישנה תמימות דעים, שטיפול תרופתי בלבד אינו יעיל. לדעתי, אחרי ששאר הטיפולים מטיבים את המצב, אפשר ורצוי לבדוק מחדש את הצורך בתרופות, והאם הן באמת מועילות.
אני מציע לך לסמוך על ההרגשה שלך, ולנסות גם כיוונים אחרים מלבד תרופות.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרופות חזקות - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור25/04/2013אכן תרופות הללו שייכות לנוגדי פסיכוזה דור ראשון, מלוות בהרבה תופעות לוואי, באופן כללי, ממליץ להימנע מהם ולהחליף לתרופות בטוחות יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריטלין, קלונקס, ציפרלקס ואמביאןקרן23/04/2013
אני מוגדרת כלוקה בדכאון וחרדה, מטופלת בציפרלקס 15 מ"ג. במהלך היום התחלתי היום שני כדורי קלונקס 0.5 מ"ג במקום כדורי לורייון 1 מ"ג (האם ניתן להשוות בין לוריוון לקלונקס?). אני מקבלת אמביאן 12.5 מ"ג לימים שבהם השינה נודדת. לאחרונה גיליתי את הריטלין, בעקבות טעות בכדור, והרגשתי שאני מרוכזת יותר.
רציתי לדעת איך מחשבים מינון של ריטלין - אני שוקלת כ-65 ק"ג?
האם אין התנגשות בין הריטלין לציפרלקס, בין הריטלין לקלונקס?
רציתי גם לדעת אם מלוטנין יותר טוב מאמביאן?
בתודה גדולה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריטלין, קלונקס, ציפרלקס ואמביאן - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור25/04/2013לא מומלץ לקחת ריטאלין בשילוב ציפראלקס וקלונקס
ציפרלאקס ( SSRI ) ריטאלין מעלה ריכוז ויכול להוביל לתופעות לוואי מיותרות
קלונקס- נוגד חרדה, ריטאלין יכול להגביר חרדה, קלונקס מדכא ריכוז, ריטאלין משפר , מה ההגיון בשילוב ??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומה קורה אם מחליפים את הקלונקס
קרן30/04/2013הקלונקס הוחלף בלוריוון, האם יש שינוי בתשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה במקום רייטלין?שרונה23/04/2013
שלום, בני סובל מהפרעת קשב וריכוז ואני רוצה לשאול מה במקום רייטלין
איזה תרופה טבעית יכולה לחולל שינוי במקום כדור שדופק את הזיכרון וגורם
לעצבנות חרדות ודיכאון יש תעשייה שמגלגלת מליונים על חשבונם וסבלם של אחרים
מה במקום אמפיטמינים יכול לעזור בבקשה תהיו כנים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה במקום רייטלין? - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור25/04/2013כדור טבעי לא ידוע לי שקיים.
אדרונקס או סטראטרה , נחשבים הרבה יותר בטוחים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לד"ר הנכבד
שרונה26/04/2013התרופה שהמלצת פוגעת ובבקשה ראה תופעות לוואי של אדרונקס בסוף הכתוב לעיל לגבי התרופה השנייה
כאדם שסבל מהפרעות חרדה וללא טיפול תרופתי נרפא לחלוטין אולי זה יהמם אותך אך ניתן ללא תרופות להיפתר מחרדות על שנוי דפוסי החשיבה על ידי שינוי בתודעה שעל זה עבדת, כך גם מהפרעות קשב וריכוז.
התרופות שאתה ממליץ לי עליהם פוגעות ולא אכפת לך או לעמיתך להרוס חיי אדם
ולסמם אותם הגיע הזמן להתקדם בעיקר לקחת אחריות על חיי אדם ולנסות קודם לפתור את הבעיה על ידי פתרונות חלופיים שאינם כימיים כי הרי כמו שידועות לי תופעות הלוואי ודאי ידועות לך . כיצד אתם יכולים להיות אטומים מבחינה רגשית לקחת כסף מאנשים אומללים ולדחוף תרופות שפוגעות ועוד להמליץ על כך ברבים.
אני במקומך לא הייתי ישנה בלילה אילו הייתי פוגעת כך בבני אדם.
כמה קל לקחת כסף מ"שה תמים" שרואה ברופאים "דגולים" פרופסורים יודעי דבר האדם הפשוט הזה אינו יודע כלל שאנשים אלו אינם מבינים גדולים ועוד לפניהם דרך ארוכה מאוד מלהבין משהו והם עדיין בשלב של ניסוי וטעייה. חבל שאינכם כנים עם אותם פתיים.
הנפוצות ביותר בנוסף לפעילות הרצויה של אדרונקס, בזמן השימוש בה עלולות להופיע תופעות לוואי כגון: נדודי שינה, הזעה, סחרחורת, תחושת סחרור קשה (ורטיגו), שינויים בקצב הלב או דפיקות לב מהירות, ירידה בלחץ דם או לחץ דם גבוה, ירידה ברמת נתרן בדם, הפרעות במערכת השתן (כגון: אצירת שתן, ריקון חלקי של השלפוחית, דלקת בדרכי השתן), הפרעות במערכת המין הגברית (כגון: אין-אונות, כאב או עיכוב בזמן שפיכה, כאב באשכים או בעת קיום יחסי מין), כאב ראש, יובש בפה, עצירות, בחילות, הקאות, חוסר תאבון, צמרמורת, הזעה, תחושת נימול, הפרעות במיקוד הראיה, תחושת קור בגפיים, שינוי צבע האצבעות, התנהגות תוקפנית, חוסר שקט, חרדה, הזיות, אובדן תחושה תגובה אלרגית כגון פריחה. יתכנו שינויים ברמות הנתרן והאשלגן בדם.
תופעות לוואי הנפוצות ביותר של סטרטרה Strattera כוללות:
* בחילה - עד 21 אחוזים של אנשים שנבדקו
* יובש בפה - עד 21 אחוזים
* כאבי ראש - עד 19 אחוזים
* כאבי בטן - עד 18 אחוזים
* ירידה בתיאבון - עד 16 אחוזים
* נדודי שינה - עד 15 אחוזים
* הקאות - עד 11 אחוזים
* שינה - עד 11 אחוזים.
תופעות לוואי נפוצות אחרות (היווצרותן ב- 2 עד 9 אחוזים של אנשים) כוללות:
* עייפות
* עצירות
* אימפוטנציה
* גלי חום
* קושי חולף בשתן
* עצבנות
* סחרחורת
* מצבי רוח
* הפרעות בעיכול או צרבת
* צמרמורת
* טיקים
* כאבי ראש סינוס
* אי יציבות (רטט)
* ירידה בחשק המיני
* בעיות שינה
* שתן מכאיב
* בעיות שפיכה
* סדירות הווסת
* הזעה מוגברת
* הרזיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יעוץ לגבי טיפולגל22/04/2013
ד''ר שלום רב,
בן 27 מטופל ב-20 מ"ג ציפרלקס קבוע להפרעת OCD ומאוזן.
לפני כשנתיים טופלתי כמה חודשים בטראזודיל 50 מ''ג לדכאון והפרעת שינה וזה אכן עזר. מזה שנה וחצי עקב תלונות על מצבי דכאון הפסיכיאטרית החליפה לי למטרזודיל לאדרונקס עד למינון מקסימאלי של 8 מ''ג ליום, בשנה הראשונה התרופה עזרה מאוד אך בחודשיים-שלושה האחרונים ישנה חזרה של תסמיני הדכאון כגון עייפות יתר, חוסר אנרגיה, ובעיקר קושי בהרדמות ובשינה וחוסר בריכוז.
לציין כי הציפרלקס יעיל אצלי רק להפרעת החרדה ולא לדכאון.
שאלתי: מה מקובל לעשות במצב זה? האם לבקש לחזור לטרזודיל או
לתרופה אחרת ממשפחת ה-NRI? או תרופה ממשפחת ה-SNRI?
בתודה מראש....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעוץ לגבי טיפול - תגובה
ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור23/04/2013שלום רב,
שאלתך בנוגע לטיפול היא מאוד ספציפית וקשה לענות עליה במסגרת הפורום ללא בדיקה פרטנית ומבלי להכיר טוב את מהלך המחלה שלך. הדבר היחיד שניתן לציין על סמך הנתונים שהצגת, הוא כי המינון של טרזודיל שנטלת בעבר הוא מינון נמוך, כך שבמידה ובמינון זה חל שיפור חלקי או לסירוגין החלה החמרה בתסמינים של דיכאון, הדבר הסביר היה לעלות את המינון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סינדרום סרוטונין...?!בני22/04/2013
שלום רב,
אני נוטל 300מ"ג ויפאקס XR,כנגד חרדה ודיכאון+150מ"ג לוסטרל,כנגד OCD.
שאלתי היא:האם נטילת שתי תרופות אילו במקביל/ביחד - במינונים הללו - גורמים בהכרח לסינדרום סרוטונין ו/או,שניתן לקחת שילוב תרופתי זה בלב שקט?!
תודה רבה מאוד מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סינדרום סרוטונין...?! - תגובה
ד''ר דבי פרס וינשטוק23/04/2013ניתן לקחת מינונים אלו בשקט אך כמובן תחת מעקב קבוע של פסיכיאטר על מנת להשגיח על המצב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפרלקסרונן22/04/2013
שלום לך,
אני נטלתי ציפרלקס במשך 1.5 חודשים של 10 מ"ג עקב חרדות והפרעות פאניקה ודכאון קל, החרדות די עברו אך הרגשתי עייף מאוד וממש תחושה של מסטול כאשר המוח היה רדום וחוסר יכולת לתפקד כמעט, אז הורדתי את המינון לחצי כדור לאחר כמה שבועות הרגשתי יותר מפוקס ופחות מסטול אך החלו לי לחצים בחזה וקצת חרדות, ככה במשך מספר חודשים הייתי לוקח 5 מ"ג ושמרגיש שהחרדות חוזרות לוקח 10 מ"ג יום יומיים שירגע, החלטתי לתת צ'אנס שוב ולקחת 10 מ"ג, במשך כשבועיים וחצי ואני פשוט מרגיש עייף, חסר כוחות, אני מרגיש מנותק לגמרי, נכון שהחרדות נעלמים מצד אחד אך התחושה כאילו אתה פשוט חולם במהלך היום וכמו זומבי שלא מסוגל לחשוב או להתרכז פשוט נוראית, כמו כן אני מרגיש דיכאון גדול כרגע , האם שווה לנסות להחליף תרופה או לחזור ל-5 מ"ג?
האם יש תרופה טובה שמטפלת בדיכאון וחרדות ולא גורמת לחולמניות והעייפות הנוראיים האלה אשר פוגעים מאוד בתפקוד היומיומי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפרלקס - תגובה
באופן כללי, תרופות מקבוצת SSRI כגון ציפרלקס, לא אמורות לגרום לעייפות מוגברת. יחד עם זאת, לעיתים רחוקות מטופלים מסויימים מגיבים באופן חריג ומתארים עייפות מוגברת עם הטיפול. במצבים מסוג זה, במידה ועייפות לא חולפת תוך חודש-חודשיים, יש טעם לנסות להחליף התרופה לתרופה אחרת מאותה הקבוצה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולשה וחוסר תפקודברכה22/04/2013
שלום לכם
אני בת 36+3 ילדים אספר את הרקע שאולי תוכלו לתת לי תגובה אני לפעמים סובלת מלחצים. והתפקוד שלי חלשה מאוד מרגישה כמו שהגוף שלי רדום רוב העבודות בבית בעלי עוזר אך אני מרגישה כל הזמן שבא לי להיות במיטה ולהיתכסות אך אני בכל זאת חייבת להכין אוכל ולנהל את הבית אבל בקושי הכוונה שאני רגישה חוסר מרץ יש לציין שעשיתי בדיקות וברוך השם טוב רק מוגלובין נמוך מה לעשות זה נפשי יש לציין שאמא שלי ואחי הם גם חולים ( היתמוטטות עצבים) ובצד של אמא דודים וכו...יש סובלים מדיכאון האם אני סובלת ממשהו? לפעמים יש לי פחדים מחשבות על מחלות פיגועים תאונות וביכלל מה שקורה בארץ...אני מאוד אשמח לקבל תשובה תודה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חולשה וחוסר תפקוד - תגובה
עייפות, חוסר אנרגיה וחולשה, כל אלו עלולים להיות חלק מדיכאון, והעובדה שיש לך בני משפחה שאובחנו עם המחלה, מעלה סיכוי לכך. כדי לאבחן את הבעיה ולהתחיל טיפול, יש צורך בבדיקת מומחה פסיכיאטר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה....שכחתי עוד לציין
ברכה23/04/2013שגם אני גם מרגישה רעידות ברגליים במיוחד בזמן מאמץ פיזי או סתם בעמידה מרובה מרגישה חולשה ברגליים מה זה אומר? אם אטפל זה יפריע להריון שארצה?
תודה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה אין תשובה????
ברכה24/04/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה אין תשובה????
ברכה25/04/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דני.22/04/2013
שלום רב דוקטור ,ותודה על הפורום הנהדר.
בת דודתי בת 23, סובלת מדיכאון וחרדה שנים,
וקיבלה לא מעט סוגי תרופות שונים,שאמורים היו לטפל בדיכאון והחרדות ,
בשיחה טלפונית הרופא הציעה שבפגישה הבאה ,יחליף לה את הטיפול לתרופה בשם סרוקוול , אני קראתי מאמר ,שנאמר שנכתב על ידי האיגוד הפסיכיאטרי ,שהתרופה הזאת ,נבדקה במחקרים ,ושהיא עוזרת מאוד לסובלים מדיכאון וחרדות.
1 האם לפי ניסיונך נכונים הדברים
2 קראתי על נזקים כמו סכרת, שהתרופה יכולה לעשות ,ועוד ,
מה דעתך לגבי בטיחות התרופה ,במיוחד שהטיפול לטווח ארוך , ושהיא סובלת מדיכאון וחרדה .
3 ואם התרופה בסל התרופות
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דני - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור25/04/2013אכן תרופה מעולה לדיכאון עמיד, כתוספת.
לא בסל בהתוויה של דיכאון.
לפרטים , באתר שלי , דיברתי על הנושא בתוכנית של פרופ' קרסו וכן ברדיו, תפריט מדיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאפונקס במקום אביליפייתקווה22/04/2013
סכיזופרניה פראנואידית לבחורה בשנות השלושים מזה שנתיים אבילפיי 15 , 20 , ועתה לאחר משבר 30 ,כבר חצי שנה יש הטבה ואין פארנויה אבל יש אי הבנה של הנישמע וקצת פגיעה קוגנטיבית
אין סימנים שליליים ומעולם לא היו אבל אמרו לנו אולי לאפונקס ייטיב עימה יותר והיא תחזור לאקדמיה האם אדרונקס עשוי לעזור לה לקשב שנעשה בעייתי הוא והזיכרון
תודה רבה לך דר דוידור יהונתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאפונקס במקום אביליפיי - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור25/04/2013אביליפי נחשב תרופה הבטוחה ביותר והיעילה ביותר במצבי של סימנים שליליים.
לפעמים , מינון פחות , עדיף בהרבה, התרופה עובדת במנגנון שונה, לא תמיד יותר זה עדיף, באביליפי זה נהפוכו.
אדרונקס מצויין בסימנים שליליים ומומלץ.
לפונקס, תרופה הכי טובה במצבים פסיכוטיים עמידים, אובדנות והרעלת מים ( שתייה קומפלוסיבית ומסכנת חיים ) , לפונקס התרופה הכי משמינה, הכי מסוכנת מבחינת הפרעה מטאבולית, מלווה בסנות לתופעות לוואי מסוכנות ( פרכוסים במינון גבוהה, פגיעה בכדוריות דם לבנות, פגיעה בלב ועוד..) חובה מעקב שבועי של בדיקות דם למשך 18 שבועות ולאחר מכן פעם בחודש.
לא פשוט, יש צורך בחשיבה , תועלת מול סיכון.
בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב של אביליפיי ורסיטלאלי21/04/2013
שלום,
מזה כשנתיים אני מטופלת ברסיטל 40 מ"ג עקב OCD. עקב הופעת חוזרת של סימפטומים הומלץ לי לקחת 2 מ"ג אביליפיי. האם מדובר בטיפול מקובל, ומה לגבי תופעות הלוואי במינון זה (התופעות המוזכרות בעלון התרופה מלחיצות למדי)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילוב של אביליפיי ורסיטל - תגובה
ד''ר דבי פרס וינשטוק23/04/2013השילוב הוא מקובל בהחלט ובמינון כזה נמוך של אביליפיי לא צפויות תופעות לואי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לוריווין ועישוןדנה21/04/2013
האם ניתו לעשן כאשר לוקחים 2 כדורי לוריווין ביום (סה"כ 2 מ"ג), למשך 10 ימים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לוריווין ועישון - תגובה
ד''ר דבי פרס וינשטוק23/04/2013עם עישון סיגריות רגילות אין בעיה- אם מדובר בחומרים אחרים-לא מומלץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה במחשבות טורדניותנועם21/04/2013
שלום,
יש לי בעיה, כבר דיי הרבה זמן. אני בת 16 ואני חושבת המון על פגיעה עצמית ופגיעה באחרים.
זה נורא מפריע לי, זה מוריד את האיכות חיים שלי לגמרי. אני לא נהינת מכלום, לא עושה כלום, כ מה שאני מרגישה זה כעס ועצבות בתוכי.
המחשבות שלי על פגיעה באחרים מפחידות אותי לפעמים, אני לא רוצה לעשות משהו טיפשי ולהתחרט עליו אחרי זה. יש איזשהו טיפול נגד המחשבות האלה ?
נגד ההתנהגות התוקפנית העצבנית שלי כל הזמן ?משהו שיכול לעזור לי כמה שותר מהר. אני מטופלת בטיפול פסיכולוגי אבל אני לא מרגישה שיפור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין לך סיבה לחשוש
איציק23/04/2013אין לך ממה לדאוג, גם לי זה קרה בשלהי גיל 16 בדיוק, את לא משוגעת וגם לא תהיי כך שאין לך ממה לחשוש, עברתי את אותו התהליך כמוך....קודם הייתי אצל פסיכולוג וזה הפנה אותי לפסיכיאטר- תקבעי תור לפסיכיאטר עוד היום, אני מתאר לעצמי שאת סובלת, הפסיכיאטר יאבחן אותך ואחרי הטיפול תרגישי כמו חדשה-מילה מאחד שחווה את זה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה במחשבות טורדניות - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור25/04/2013יש צורך בטיפול תרופתי , ממשפחת SSRI , בדר'כ יש צורך במינון גבוהה ממצב חרדה או דיכאון.
\מומלץ לפנות לרופא פסיכיאטר ליעוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלפא סטיםמיכל21/04/2013
שלום,בת 30 נוטלת נוגדי דכאון 9 שנים ,מעוניינת לנסות את האלפא סטים מכשיר בעל אלקטרודות שמעביר גלים למוח ומעודד הפרשה של סרטונין,מישהו שמע? ניסה? האם מומלץ? או שזה נטו שיווק
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלפא סטים
קרן23/04/2013לא להתקרב, סכנה למוח ושרלטנות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ה.21/04/2013
שלום רב
לפי ניסיונך ,והמחקרים האחרונים ,האם תרופת סרוקוול יכולה להילקח שנים
בצורה בטוחה ,
קראתי שיש אפשרות ,אפילו ליתרון מצד התרופה, בטיפול בדיכאון וחרדה,
מה דעתך
כמה שנים התרופה קיימת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ה - תגובה
ד''ר דבי פרס וינשטוק23/04/2013סרוקוואל היא תרופה בטוחה ובשימוש מספר שנים- ניתן לקחת אותה לאורך שנים ללא בעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מירו והשמנהסיגל20/04/2013
אני מטופלת עי איכסאל 150 מג ומירו 15 מג בערב מאז הטיפול יש לי תאבון
מוגבר ועליתי במשקל השאלה אם המירו משפיע ואיך מתגברים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מירו והשמנה - תגובה
ד``ר יעקב חרמון21/04/2013שלום לך
אכן המירו משפיע על התיאבון...
איך כוח הרצון?
אם לא מספיק חזק,אז לשקול תרופה אחרת..
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)