מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפסקת זיפרקסיהגולן13/12/2012
היי אני בחור בן 30 רופא נתן לי לקחת זיפרקסיה 2.5 מ"ג כדי לישון טוב יותר בלילה אני לוקח את הכדור כבר 4 חודשים כל לילה לפני השינה.
ברצוני להפסיק את הכדור איך אני עושה זאת? האם אפשר להפסיק במכה אחת או איך לרדת בהדרגה מ2.5 מ"ג?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת זיפרקסיה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור16/12/2012ראשית יש לידע את הרופא המטפל ויש צורך בתכנון ההפסקה.
הפסקה פתאומית תוביל לתגובה ק'שה בדר'כ, יש לשלב טיפול חלופי לשם הפסקה, בדר'כ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפרלקסנוי12/12/2012
שלום רב,
אני בת 19,ומגיל 12 בערך אני נוטלת ציפרלקס(בהתחלה זה היה פריזמה)לסירוגין עקב חרדות וocd.
לפני כשנה חזרתי שוב לתרופה אחרי שנה שלא נטלתי אותי משום שה-ocd גבר,ובעיקר כי הרגשתי שנעלמה לי שמחת החיים והייתי בסוג של דכאון.
ואכן,כעבור כחודשיים מאז נטילת התרופה הרגשתי טוב יותר,אלא שהיום שנה אחרי אני מרגישה שהשפעת התרופה נמוגה ואני שוב חוזרת לאותו המקום.
האם זה ייתכן?
אני נוטלת 40 מ"ג אגב..
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך את לוקחת 40 מ"ג אם המקס' הוא 20
gf16/12/2012או שאני טועה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעאת החלפת כדוררפאל12/12/2012
החלפתי מציפרלקס30 לסימבלטה60 .עם הפסקת הציפרלקס לגמרי(כשבוע) אני חש ירידה שמתבטאת בדיכאון בכי וטורדנות.. הפיסכיאטר המליץ על קלונקס ולחכות עוד שבוע לפחות..
הוא הזכיר אפשרות להחזיר את הציפרלקס עד שהסימבלטה יכנס לפעילות ..אבל לבסוף אמר שעדיף לחכות.
האם אכן כך, או להחזיר את הציפרלקס לתקופה הקרובה יש לציין שהדיכאון והחרדה שחזרו מקשים עלי מאד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעאת החלפת כדור - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור16/12/2012אני לא הייתי ממליץ להחזיר ציפראלקס ( סיכון לתופעת לוואי בשילוב )
יש למצות סימבאלטה, לישקול המשך העלאה בזהירות.
ניתן לשלב טיפול בשיחות, במיוחד בBT.
יש לדאוג להפחית קפה ומממריצים, מעקב לחץ דם ודופק.
בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתופעות לוואי
רפאל16/12/2012באמת החל להיות לי קר בצורה לא שגרתית..סחרחורות..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת ציטאלופראם לוולבטריןענת12/12/2012
שלום,
אני כרגע על 20 מ״ג ציטאלופראם ובכוונתי לשנות ל Wellbutrin xr 150 איך אני יכולה לעשות זאת בבטחה?
יש לציין שהייתי לפני שנה על וולבטרין ושיניתי ממנו לציטאלופראם כי הוא כבר לא כל כך עזר, ועכשיו זה בדיוק ההפך אז אני רוצה לשנות בחזרה בתקווה שזה שוב יעזור.
אין לי כרגע פסיכיאטר קבוע ואני לא מתכוונת ללכת בשביל שאלה אחת ,אז אם תוכלו לעזור לי אודה לכם מאוד.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלפת ציטאלופראם לוולבטרין - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור16/12/2012הכי בטוח זה תחת השגחה של רופא מטפל שמכיר אותך,
לפעמים שיוב של וולבוטרין + SSRI יכול להחמיר חרדה למצב קשה, פגיעה בשינה , תופעות לוואי גופניות ועוד.
כל מטופל , המצב אינדבידואלי, יש לשקול זאת בזהירות, לפעמים ניתן להוסיף מינו קטן של וולבוטרין על SSRI , לפעמים יש צורך להפסיק וכו..
הכי חשוב לקבוע מה מטרת הטיפול ולהתייחס להיסטוריה הרפואית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סחרחורות לאחר הפסקת ציפרלקסדנה12/12/2012
היי,
לפני כחודשיים התחלתי הפסקה הדרגתית של ציפרלקס (לאחר טיפול מוצלח של שנה וחצי). ירדתי לחצי כדור למשך חודש ואחר כך לרבע כדור לחודש נוסף. יש לי בתקופה האחרונה ובעיקר ככל שהורדתי את המינון - סחרחורות כל רבע שעה בערך במהלך כל היום. האם זה קשור להפסקה של הכדור? אשמח לתשובה:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סחרחורות לאחר הפסקת ציפרלקס - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור16/12/2012באם התחושה קשורה לאי שקט ומתח בהחלט יכול להיות קשור להורדת המינון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך להודעתי הקודמת
דנה16/12/2012האם אוכל לדעת למשך כמה זמן זה יהיה? מעין "זצים" כל כמה דקות? (בעקבות הפסקת ציפרלקס)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה במערכת החיסוניתלימי12/12/2012
שלום,
כתבתי פה כבר כמה פעמים על המקרה שלי
לאחרונה הוסיפו לי (על אדרונקס ואביליפיי) למיקטל והיה לי סוג של אנטי לתרופה הזאת מלכתחילה, החלטתי להוריד אותה בהדרגה וממש טוב לי עם זה(עד כמה שאפשר להגיד את צירוף המילים הזה במצבי)
בחורף שעובר עלינו בימים אלו ממש, יצא לי להיות מקוררת כבר 3 פעמים.
יש לציין שבד"כ זה לא קורה לי בתדירות כה גבוהה.
האם זה בגלל הכדורים, אולי הם מחלישים את המערכת החיסונית?
בנוסף, רציתי לשאול- אין לי שום עניין לפתח קשר זוגי למרות שאני בסה"כ בת 21 ומתפקדת יחסית טוב מאוד.ממה זה יכול לנבוע? האם כתוצאה מהכדורים או סתם מהדיכאון (שהוא אומנם מינורי אבל הוא סוג של דיסתימיה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידה במערכת החיסונית - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור23/12/2012היי לימי.
בדר'כ לא אמור להיות פגיעה במערכת החיסון עם התרופות הנ''ל.
חוסר עניין ומוטיבציה , יכול להיות מגורמים רבים, ממצב של מחלות וויראליות( מחלת הנשיקה), מצב דיכאון, הפרעה בשינה ועד תהליך של ממחלה נפשית קשה וכרונית.
יש לשלול בעיה גופנית ראשית ולאחר מכן לעבור בדיקה מסודרת אצל פסיכיאטר.
בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאייל12/12/2012
שלום וחג שמח אני בן 28 ולפני כמה ימים הרגשתי פיתום עייפות חולשה חוסר אנרגיה דיכאון כמו בבועה מנותק מעצמי ומהמציאות הרגשתי שמשהו לא בסדר אצלי לפרק זמן של שעה ולאחר מיכן חזרתי לעצמי מה זה יכול להיות עם יש קשר לבעיה הפרעה או מחלת נפש או גופני מה אני צריך לעשות ולבדוק בתודה אורן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור12/12/2012באם האירוע חד פעמי בחייך, פשוט שכח מזה.
באם זה תופעה שחוזרת, פנה לבירור, רופא משפחה , הפניה לפסיכיאטר או פסיכולוג קליני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבקש עזרהחיים אמסלם11/12/2012
מקבל רספירדל 1 מ"ג ליום בהמלצת הרופא שלי מזה 10 ימים,מתי ארגיש בשינוי במצבי??והאם העייפות הרבה שאני מרגיש קשורה לתרופה זו ואם כן מתי זה אמור לחלוף?.(העייפות).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבקש עזרה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור12/12/2012התגובה מאוד תלויה בסוג הבעיה ובמינון התרופה.
לפעמים יש צורך לאזן, לעלות את הטיפול בהדרגה עד קבלת תגובה רצויה.
עייפות שכיחה, יש לעקוב אחר לחץ דם ודופק, שתיה מרובה - להקפיד שהשתן בהיר ושקוף.
בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב בין תרופותBB11/12/2012
שלום, אני מתחילה טיפול ב- PERPHENAN וב- FLUVOXAMINE עקב דיכאון וחרדה. שאלתי: האם אפשרי ליטול גם ROACCUTANE לטיפול באקנה במהלך טיפול זה? תודה, BB
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילוב בין תרופות - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור12/12/2012אין מניעה, חד משמעית, אך עדיף להתיעץ בנוסף עם רופא עור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריזיום והיריוןמיטל הדס כהן11/12/2012
אני סובלת מאפילפסיה לאחרונה נוסף לי 10 מילגרם פיריזיום
ברצוני לעבור היריון חוץ גופי מה ההשפע שלו
בנוסף אני לוקחת טגריטול 1000 מילגרם ליום חמש מאות בלילה
וחמש מאות בבוקר
ההתקפים האחרונים היו לפני חודש
מה ההמלצה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - חרדהדן11/12/2012
שלום אני סובל מחרדות בריאותיות תמיד פחד ממחלות והתקפי פאניקה לפני כמה חודשים הרגשתי חולשה ברגליים ובידיים בדיקת נירולוג תקינה החולשה הייתה באה והולכת בימים של פחות חרדה אם זכור לי לא הייתי מרגיש אותה אתמול רציתי לקרוא באינטרנט על החולשה וקראתי שיכול להיות ניוון חלילה וקראתי שעוד תופעה זה הקפיצות שרירים היום קמתי בבוקר ופשוט התחיל לי קפיצות שרירים האם זה מהלחץ ממה שקראתי שפתאום אני מפרש גופנית תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה - תגובה
ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור11/12/2012שלום דן,
מחושים שונים, חולשה ותסמינים גופניים אחרים רבים שלא נמצא עבורם הסבר רפואי, עלולים להיות חלק מתסמיני חרדה. התסמינים נוטים להתגבר בעת התגברות החרדה. לעיתים קרובות, בדומה למה שאתה מתאר, עיסוק בנושאי רפואה שונים וקריאת חומר רפואי, עלולים גם הם להגביר חרדה, לעורר את התסמינים ולהביא לדאגנות יתר ופחד ממחלות שונות. בחלק גדול מהמקרים, הטיפול בנוגדי חרדה ודיכאון עשוי להועיל: להוריד רמת החרדה, להקל על התסמינים הגופניים ולשפר איכות חיים. כמו כן, ניתן להיעזר גם בטיפול פסיכולוגי המכוון לתסמינים הנ"ל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריטלין בלי ADDרפי10/12/2012
שלום רב
ידוע שקיים גבול דק בין מי שסובל מהפרעת קשב על רקע נוירולוגי לבין מי שסובל מהפרעה על רקע רגשי.
התסמינים יכולים להיות מאד דומים ונדרשת מיומנות רבה מצד הרופא על מנת להבחין בין ה2, אם סיכוי סביר לטעות.
השאלה שלי היא מה קורה אם אדם אובחן בטעות כבעל ADD ולוקח ריטלין (וריטלין דיי עוזר לו) - איזה נזקים יכולים להיות אם אדם כזה לוקח ריטלין למרות שאין לו ADD בפועל?
השאלה קשורה גם אלי. כי הרופאים חלוקים לגביי ולא יודעים לקבוע חד משמעית האם אצלי זאת בעיית קשב או בעיי ריכוז על רגע רגשי/חרדתי/אובססיבי.
מצד שני אני נוטל ריטלין ולצד תופעות לוואי הוא דיי עוזר. לכן אני שואל מה הנזק ברמה העקרונית שיכול לקרות אם אדם שאין לו ADD לוקח ריטלין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריטלין בלי ADD - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור12/12/2012באם הטיפול עוזר, אז זה מתאים.
החשש , באם האבחנה לא ADD , טיפול בריטאלין עלול לגרום להחמרה באי שקט, חרדה, קושי במיקוד, סיכון לתופעות לוואי מיותרות , כגון : דופק מהיר ולחץ דם וכו..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה קשה מאודע10/12/2012
שלום,
הנני בת 31, ברקע חרדה כללית בכ 10 השנים האחרונות.
החלפתי תרופות פסיכיאטריות רבות ובתדירות גבוהה מדי חודשיים , שלוש במקרה הטוב וכיו"ב, ואף תרופה לא עזרה לי באמת לאורך זמן. החרדה (רעד, בחילות, הקאות, שילשולים, עייפות כרונית, לחץ בראש ומסביב לעיניים- נשללה פיברומיאלגיה).
כמו כן הנני בטיפולי פוריות ב 3 השנים האחרונות אשר בהן חלה החמרה במצבי. כיום אינני עובדת בשל 2 הסיבות הנ"ל.מטופלת ריגשית ע"י עו"ס.
כיום הנני נוטלת מזה כשבועיים סרוקוואל xr ובניסיון מעבר מקלונקס לוואבן (הקלונקס הפסיק להשפיע עליי עם הזמן גם במינונים גבוהים, 3 מ"ג) לפני השינה, דבר שגורם לתופעות לווואי קשות בשינה (אני קמה עם כאבי ראש חזקים מאוד, ניסיתי בהמלצת הרופאה להוריד בהדרגה את הקלונקס ולהתחיל במקביל וואבן אך בכל מצב שהוא אני קמה עם חרדה ועייפות).
הרופאה המטפלת בי כעת בחופשה ועל כן אודה מאוד לעזרתכם.
אני מקיאה לעיתים תכופות, חשה רעד חזק שגורם לי לבחילות /הקאות/ שילשולים, לא רגועה ולא מאוזנת כלל.
חשוב לציין כי בחודש זה אינני בטיפול IVF.
אנא עזרו לי.
בתודה מראש,
ע'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נ.ב, מינון הסרוקאוול כעת הוא 50 מ"ג
ע10/12/2012לאחר שהועלה בהדרגה מ25 מ"ג ל 50 מ"ג בהמלצת הרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנ.ב, נוסף ...מצטערת שכחתי
ע10/12/2012שכחתי לציין כי כל כדור שאני נוטלת (ייתכן מפאת החרדה) אני מקיאה כחצי שעה- שע לאחר מכן. הן קלונקס והן את הסרוקוואל שהנני צריכה ליטול בקביעות.
מה עושים במצב שכזה?
כי בעצם הגוף לא מקבל את הטיפול המגיע לו..
שוב תודה וסליחה על ה"תוספות" :)
ע'* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אובססיותיובל10/12/2012
יש לי ocd הכדורים לא עוזרים מה עושים.?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אובססיות - תגובה
ד''ר דבי פרס וינשטוק10/12/2012מתייעצים עם הרופא המטפל ובודקים אפשרות של שילוב בין טיפול תרופתי עם CBT-הרבה בריאות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדור דקינטאורית10/12/2012
בוקר טוב לפני כמה שנים פסיכיאטר נתן לי כדור דקינט הרופא אמר לי שזה נגד תופעות לוואי אבל כשלקחתי את זה הרגשתי גם מצב רוח טוב והתמכרתי לזה רציתי לשאול עם המצב רוח טוב זה בגלל הדקינט? או שזה פסיכולוגי אצלי. כי באמת הרבה אומרים שדקינט גורם למצב רוח טוב. אני כבר כתבתי אצלכם אבל באמת חשוב לי לדעת האם זה נכון, ודרך אגב מה לעשות עם ההתמכרות לכדור. תודה מראש אורית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדור דקינט - תגובה
ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור11/12/2012שלום אורית,
לדקינט יש השפעה מעוררת שאצל חלק מהמטופלים מורגשת כשיפור במצב רוח וזאת הסיבה שניתן להתמכר לתרופה. מאחר ועם הספקת התרופה לא צפויות תופעות גמילה משמעותיות (כל עוד כמובן אם לקחת מינון המומלץ ולא מינונים גבוהים יותר) ולכן תהליך גמילה עשוי להיות די פשוט, ע"י ירידה הדרגתית במינון עד להפסקתו. יש לפנות לפסיכיאטר המטפל ולבקש עזרתו והנחייתו במהלך התהליך. בנוסף לכך, במידה ואת סובלת מתסמיני דיכאון או כל בעיה נפשית אחרת, חשוב להתייחס לכך וקבל את טיפול המתאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)