מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהאייל17/12/2012
שלום אני מאובחן חולה בסכיזופרניה ואין לי הזיות ולא היה לי אף פעם עוד לפני טיפול תרופתי יכול להיות שזו טעות בהבחנה, אני חולה או לא או שאין קשר ? בתודה אפי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור18/12/2012שלום אפי,
סכיזופרניה היא מחלה שמתאפיינת בהרבה תסמינים ולא רק הזיות ולכן העדר הזיות לא שולל אפשרות של קיום המחלה. בפסיכיאטריה, בדומה לתחומים אחרים ברפואה, תמיד קיים סיכוי של טעות אבחנתית, אך לא ניתן לאבחן או לשלול אבחנה באמצעות הפורום וללא בדיקה מקיפה ויסודית של פסיכיאטר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ליליאן18/12/2012אולי לא הסברתי את עצמי נכון..
לקחתי 300 מיליגרם לבערך יותר מחודש, הפסיכיאטר איבחן אותי
ואמר לי שאין השפעה כלל וצריך להעלות את המינון ל600 ביום.
הוא נתן לי מרשם ובשל חוסר אמצעים, לא לקחתי את הכדורים במשך זמן.
דיברתי איתו והמרשם תקף, קניתי היום את הכדורים (600 מיליגרם).
אבל שכחתי לשאול אותו שוב על המינון, אני אפילו שכחתי באילו שעות
לקחתי אז את הכדורים... יש לי קצת בעיה בזיכרון והתור לפסיכיאטר
הוא בעוד הרבה זמן, ואני רוצה להתחיל לקחת את הכדורים בכדי
שכשיגיע התור לפסיכיאטר הוא יוכל לראות אם יש שיפור או לא..
אז שאלתי באילו שעות לקחת אותם? שתיים באותו זמן או בהפרש?
אחרי או לפני האוכל? (ה300 מילגרם לא הרדימו אותי, אולי ה600 ירדימו?)
תודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה התשובה היא בהודעה הזאת?
ליליאן18/12/2012הגבתי לתשובת הד"ר בהודעה שלי "סרקוויל ומינון",
למה ההודה שלי נשלחה לכאן? את ההודעה הזו אפילו לא פתחתי!
יש כאן טעות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיכאון מתמשךרובי16/12/2012
אני בדיכאון כ-6 שנים , כל הזמן חשבתי שזה מצב זמני אבל אני לא מצליח לצאת מזה.
רמת החיים שלי נפגעה כליל , אני רוב שעות היום מעורער ומדוכא, חסר כל סבלנות כלפי הסביבה , אני מרגיש שאני ממש פוחד מהעולם ומפחד להתעמת עם אנשים.
הפחד מהמוות רודף אותי כל הזמן עד כדי פגיעה בחיי היום יום, קשה לי לשמוח ולהנות מהחיים.
הגעתי למצב של אכילה מוגברת ללא כל התעניינות בתוצאות
התחלתי לשתות אלכוהול ברמה מוגזמת
אני מעוניין לפתור את הבעיה בדרך כימיקלית ואינני יודע מה לעשות...
האנונימיות פה די תורמת לי להיפתח
זהו הסיפור ממש על קצה המזלג
לעזרתכם אודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיכאון מתמשך - תגובה
ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור18/12/2012שלום רובי,
התסמינים שאתה מתאר אכן עלולים להעיד על דיכאון כרוני שפגע וממשיך לפגוע בתפקודך ואיכות חייך. על אף שגם ללא הטיפול, דיכאון עשוי לחלוף, זה יכול לקחת המון זמן. הטיפול עשוי לעזור ולקצר את משך המחלה, לסייע לחזור לתפקוד ולחיי שגרה.
כיום, הטיפול המומלץ בדיכאון הוא בנוגדי דיכאון שאלו הן תרופות יעילות, בטוחות ולא ממקרות שהשפעתן מתחילה להיות מורגשת כעבור 4-6 שבועות מתחילת הטיפול. בנוסף, מאוד מומלץ להיעזר גם בטיפול פסיכולוגי. ההחלטה לפנות לטיפול לעיתים אינה החלטה פשוטה, להרבה אנשים לוקח מספר חודשים ואף מספר שנים עד שמליטים לפנות לאיש מקצוע. חשוב לזכור כי הנזק שנגרם ע"י דיכאון לא מטופל הוא נזק משמעותי, בין אם מדובר בירידה תפקודית בתחום התעסוקתי ובין אם מדובר בפגיעה ביחסים חברתיים וזוגיים. אני מקווה שהפניה שלך לפורום היא הצעד הראשון שעשית בדרך לריפוי ושלא תעצור כאן ותפנה לאיש מקצוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכוונה לכדור מתאים לחולה קרוהןרז16/12/2012
בן 40 חולה קרוהן קל-בינוני, סובל מחרדות ודיכאון קל ולאחרונה אף מסחרחורות ורעידות כתוצאה מוירוס שחלף.
מה לדעתכם הכדור הכי חברותי למערכת העיכול עם הכי פחות תופעות לוואי כלליות הנוגעות לכאבי ראש וסחרחורות בטווח של תקופת ההסתגלות לכדור.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכוונה לכדור מתאים לחולה קרוהן - תגובה
ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור19/12/2012שלום רז,
על אף שמרבית נוגדי דיכאון גורמים לתופעות לוואי במערכת העיכול (מחושים בבטן, ריבוי יציאות), המקור לתופעות לוואי אלו הוא לא פגיעה ברירית של האיברים במערכת העיכול אלא כתוצאה מהפעלת מערכת העצבים במערכת זו. לכן, התרופות לא אמורות להחמיר את המחלה שלך ואינך צפוי לחוות יותר תופעות לוואי מאנשים שלא סובלים ממחלת קרוהן. כיום, הבחירה המומלצת לטיפול בהפרעות חרדה ודיכאון היא בתרופות מקבוצת SSRI כגון ציפרלקס, לוסטרל, סרוקסאט ואחרות. התרופות יעילות, בטוחות ולא ממקרות ועשויות לשפר איכות חיים ותפקוד של האדם שמתמודד עם דיכאון וחרדה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכוונה לכדור
יובל19/12/2012שלום ד"ר
אם לכולם אותם תופעות לוואי אין בעצם כדור מסוים עם פחות תופעות לוואי.
התרכובת של הכדורים לדעתי שונה, ובכל זאת אם יש כדור שאת ממליצה עליו חברותי יותר למערכת העיכול ולא משפיע גם על החוויה המינית מהו בעצם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות שינהאברי16/12/2012
סובל מהפרעות שינה קשות - קושי להיכנס לשינה ושינה של 3 שעות במקום 7-8 קודם לכן. ההפרעות התחילו ימים אחדים לאחר חבלה בראש. בדיקות נירולוג (שמומחה גם להפרעות שינה) כולל CT ראש ו-EEG תקינות. אין הפרעה אחרת ואני פעיל במהלך היום אך עם קשיים וטשטוש מטרידים מאד.
קבלתי מהרופא כדורי הרגעה שונים ללילה לניסיון כמו קלונקס או לוריוון אך במקרה הטוב הצלחתי להיכנס לשינה של 3 שעות בלבד (שאר הזמן זה נמנום בלבד). בניסיון של כדור שינה אמביאן 12.5 הצלחתי לישון 5-7 שעות אך חצי יום שלאחר מכן יש סחרחורת וקשה לתפקד.
1. האם הבעיה קשורה לפסיכולוגיה,לנירולוגיה או לפסיכיאטריה או תחום אחר ? למי לפנות? האם יש צורך בבדיקות נוספות?
2. התרשמתי שהנירולוג לא נותן לי תשובה. הוא הציע לי כדור ממשפחת הפרוזאק או כדור אנטי דכאוני חזק אחר. כאמור אין לי בעיה של מצב רוח ואיני רוצה להיטבע בתרופות אלו כולל כדור שינה חזק כנ"ל שלא אוכל להיגמל מהם.
מה אפשר לעשות? בתודה אברי בן 68* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעות שינה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור23/12/2012הבירור חייב להיות משולב, כאשר רופא המשפחה מתאם ומברר.
חבלת ראש חמורה יכולה להוביל לתסמונת אורגנית.
יש לברר , ניורולוג, פסיכיאטר, בירור של ניורופסיכולוג ( מיקום הפגיעה ומציאת הממצא הפסיכולוגי, בית לווינשטיין לדוגמה).
מומלץ לעשת בדיקת שינה מלאה - במעבדה.
לעתים תא לחץ יכול לעזור בפגיעות ראש.
בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת תרופותליאת16/12/2012
שלום, אני כרגע על 20 מ״ג ציטאלופראם ובכוונתי לשנות ל Wellbutrin xr 150 איך אני יכולה לעשות זאת בבטחה? (ישר להחליף? להיגמל קודם מהציפ׳?) יש לציין שהייתי לפני שנה על וולבטרין ושיניתי ממנו לציטאלופראם כי הוא כבר לא כל כך עזר, ועכשיו זה בדיוק ההפך אז אני רוצה לשנות בחזרה בתקווה שזה שוב יעזור. אין לי כרגע פסיכיאטר קבוע ואני לא מתכוונת ללכת בשביל שאלה אחת ,אז אם תוכלו לעזור לי אודה לכם מאוד. תודה. (זה כל מה שאני רוצה לדעת בבקשה, שאלתי בפורום אחר וקיבלתי את התשובה הסטנדרטית של ״עדיף להתייעץ עם פסיכולוג ״בלה בלה, אז אם אפשר להימנע מתשובה שכזאת זה יהיה נפלא..)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלפת תרופות - תגובה
ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור16/12/2012שלום ליאת,
על פניו, להחליף טיפול מציטלופרם לוולבוטרין, זה די פשוט, מאחר ואת נוטלת מינון נמוך, אין צורך בירידה הדרגתית במינון וניתן להפסיק את התרופה בבת אחת. יחד עם זאת, הסיבה בגללה המליצו לך להתייעץ עם פסיכיאטר ולעבור הערכה, היא ככל הנראה קשורה בעובדה (כפי השציינת בהודעתך) שהטיפול לא ממש עזר או הפסיק לעזור וכדי להתאים את הטיפול הנכון אין אלא להבין יותר טוב את הבעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבדלים בין זריקותאבי16/12/2012
שלום,בעבר קיבלתי זריקת ריספרדל 50 מ"ג פעם בשבועיים והיום שינו לי לאקספליון 150 מ"ג פעם בשלושה שבועות .האם האקספליון יותר טובה מהקודמת ?ודרך אגב האקספליון יותר יקרה בהרבה מהריספרדל וקשה לי עם זה בתקציב,מה לעשות?תודה ויום נעים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבדלים בין זריקות - תגובה
ד''ר דבי פרס וינשטוק16/12/2012לאבי שלום-אין תרופה אחת "טובה" יותר מאחרת- התרופה הכי טובה היא זו שעוזרת לך ספציפית והיא עבורך היא התרופה הטובה ביותר- לגבי עלות הזריקה עליך לשוחח על זה עם הרופא שלך-יש דרכים שניתן לקבל את זה בהנחת קופה-(תלוי באיזו קופה אתה) אך אם רכישת התרופה היא מעמסה כלכלית אז באמת יש צורך לבדוק לגבי ההמשך- תרגיש טוב!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נימאס לי מהחייםאליהו15/12/2012
נימאס לי מהחיים
יש לי מאניה דיפרסיה לוקח למיקטל
באלי למות
מה עושים?
הפסיכיאטר טוען שאני רוצה צומי
הוא לא מבין שאני רציני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נימאס לי מהחיים - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור16/12/2012מנסים להשיג עזרה, לחפש מטפל מתאים שתוכל לסמוך עליו.
יש צורך לשלב טיפול תרופתי וכן טיפול בשיחות.
בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויפאקס 37.5מיה15/12/2012
שלום
1. אחרי כמה זמן ההשפעה של כדור ויפאקס 37.5 , חודש בערך?
2. היום חשתי עצבנות אחרי כמה שעות נטילה מהכדור ואני נוטלת סה"כ 6 ימים.
האם זה מהכדור או מכך שהנני לפני מחזור?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויפאקס 37.5 - תגובה
ד''ר דבי פרס וינשטוק16/12/2012לויאפקס- בדומה לשאר התכשירים ממשפחתו לוקח בערך 2- 3 שבועות עד שמתחילים להרגיש את ההשפעה- מינון של 37.5 מג' הינו נמוך מאוד -תופעות לואי מופיעות אכן בשבועיים הראשוניים לטיפול אך כאמור הימים שלפני המחזור החודשי יכולים ליגרום לתופעות נפשיות מסוימות- מומלץ המשך הלקיחה לעוד מספר ימים כדי לדעת באמת מה השפעת הטיפול וגם לברר לגבי המינון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות נפשיות לאחר הרחת בנזין לחיטויתומר15/12/2012
בגיל 18 הרחתי בנזין לחיטוי במטרה להתמסטל, מה שקרה זה שהתעלפתי וראיתי דברים מוזרים (כנראה צורות) במחזוריות. רעש של דלת נטרקת ומשפט שנאמר ברקע (והכל במחזוריות), הייתי בעלפון כשראיתי את זה ובאותם רגעים כאילו נמחק כל הזכרון, לא ידעתי שהעולם קיים עד לרגע שחזרתי לעצמי וזה קרה אחרי צמרמרות (כמו נמלים) שהתחיל ממרכז הבטן והתפשט החוצה ואז התחלתי גם להרגיש את עצמי ויצאתי מהעילפון. הבעיה שמאז ועד היום (18 שנים) יש לי סוג של פלאשבקים: העלפון אומנם לא חזר אבל מידי פעם אני מרגיש כאילו אני הולך ליפול אליו שוב, תחושת צמרמורת בכל הגוף וכאלו איבוד תחושת במרחק, התלת מידמד שנראה שהופך למשטח אחד. כשה קורה אני נלחץ מאוד, זז מהמקום שאני נמצא בו וזה לאט עובר. בימים האחרונים המקרים חוזרים על עצמם במקבץ קרוב יותר, יומי. לאורך הדרך אם הייתי חושב על איך זה יכול שלהיות שאני נושם לבד אז פתאום היתה לי תחושה שעלי להתאמץ כדי לנשום אחרת לא אוכל להכניס אויר (קרה פעם אחת). חשיבה על איך הרגליים עושות פעולות לבד כמו הליכה גרמה לי לתחושה לא נוכה ברגליים כאילו אני לא יכול (או צריך להתאמץ) כדי להרים אותם (קרב כנה פעמים). הימים האחרונים סיוט עבורי, מה שהיה קורה פעם ב...ומאופיין בדרך כלל בערבים עבר להיות גם ביום. אני נואש ומפחד. לא יודע לאן לפנות, מפחד מתרופות פסיכיטיות שיחסלו לי את החיים, מפחד שאם לא אטפל בעצמי התופעה הזו תחסל לי את החיים. יש לזה פתרון? מה עלי לעשות? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות נפשיות לאחר הרחת בנזין לחיטוי - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור16/12/2012יש לפנות ראשית לניורולוג ולשלול נזק.
לאחר מכן בירור מסודר אצל רופא משפחה.
לבסוף בירור המרכיב הנפשי, בדיקה פסיכיאטרית במסגרת קופ'ח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמא מודאגתמירי15/12/2012
שלום רב, בני בן 36 חולה סכיזופרניה כ- 10 שנים, לפני 4 שנים שכר דירה ,תחילה התנהל טוב שילם את התשלומים חשמל, מים וכו' , לאחרונה חלה הדרדרות והפסיק לשלם חשבונות
פעם אחת ניתקו לו חשמל ומיד שילמתי אך לצערי לא רק שהמצב לא השתפר אלא החריף, כעת שוב נותק החשמל , המים בדרך לניתוק וכן הגז, אני יודעת שנכון יהיה אם אשאיר אותו להתמודד בכוחות עצמו ,אנו כהורים הצענו לו להשתלב בדיור מוגן אך הוא מסרב בתוקף, אני נורא מודאגת ולא יודעת כיצד לנהוג, אני מבקשת לדעת האם עקשנות זו כל כך אופיינית לחולי סכיזופרניה? מה עלי לעשות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמא מודאגת - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור16/12/2012דילמה לא פשוטה.
חולי סכיזופרניה מאופיינים בהדרדרות הדרגתית ביכולת התיפקוד.
יש צורך לגייס את הבן לטיפול ועזרה, יש צורך בטיפול תרופתי מסודר, עבודה על כישורי חיים ושיחות תמיכתיות. לשם גיוס, יש לנסות להעזר בבני משפחה, חברים, גורמי רפואה ובמיוחד כאלו עליהם הוא סומך. יש לנהוג בגבולות ולנסות להשיג שיתוף פעולה ככל שניתן, לא פשוט , אך אין ברירה. ממליץ לערב גורמים מברה''ן אזורי, רווחה , עו'ס או פסיכולוג מקופ'ח, לפעמים ניתן להזמין פסיכיאטר או גורם טיפול באופן פרטי. בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת להורה חולהAnnat15/12/2012
בעיה מישפחתית
אימי חולה מגיל צעיר האפילפסיה לוקחת הרבה כדורים והיו לה בעבר הקבה התקפות כיום פחות.
יש בעיה אחרת היא שוכחת הרבה ומאשימה אנשים אחרים שלקחו לה וגנבו לה בעיקר אבי בן 81 היא רואה כאויבו .
והיא עקשנית ולא רוצה עזרה ולא לשמוע מה הילדים רוצים להגיד לה ולעזור .
אני רוצה לדעת אין להתמודד אם המצב הזה ומה אפשר לעשות , והאם המחלה איפול פסיה ואם היא גורם לשיניו האישיות שלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת להורה חולה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור16/12/2012יש צורך בבדיקה מסודרת של איש מקצוע והערכת המצב המנטלי הנוכחי.
מסגרת קופ'ח, פרטי, מרפאה ציבורית של ברה''ן או אפילו חדר מיון לפי הצורך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת לאמא חולה
Annat19/12/2012תודה על התגובה
אנחנו בטיפול איתה ,אבל היה רופא אחר שאבי היה אבל הוא פרטי אנחנו מחפשים משהו שרואה אותה לפחות פעם בשבועים ושיבדוק אותה ב מאה אחוז טוב
היא נוראה עקשנית ולא רוצה לשמוע את הצד שלנו היא חושבת שכולם נגדה
היא לא רוצה ללכת למיון , יש אפשרות בכפיה ?
אולי למשהו פה יש רופא טוב באזור תל- אביב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אובססיותיובל14/12/2012
יש לי ocdוהכדורים לא עוזרים מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אובססיות - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור16/12/20121. ניסיון לשלב תרופות
2. טיפול ב CBT בנוסף.
3. לא להתייאש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון נמוך של רבע כדור לשלושה ימיםטלטל14/12/2012
שלום רב,
הייתי אצל פסיכיאט ר לפני ארבעה ימים והוא נתן לי תרופה בשם לוסטרל במינון נמוך של רבע כדור לשלושה ימים ראשונים ואז לילות לחצי כדורלמשך שבוע ואחר כך לעלות לכדור שלם. ביום הראשון שלקחתי רבע כדור היו לי תופעות לוואי קשות, כמו: יובש נוראי בפה, אישונים צורחבין, סחרחורות, ראייה נפגעה - לא יכולה לקרוא הכל מטושטש, כאבים ברום הבטן+ גרפסים. ממש לא נעים.
התקשרתי לרופא והוא אמר שיחליף לי את הכדורלציפרלקס.
עברו שלושה ימים מאז שלקחתי את הלוסטרל ועדיין הסיפטומים לא עוברים לי. אומנם האישונים שלי חזרו לעצמם, אבל עדיין היובש בפה, הראייה נפגעה, כאבים בטן והסחרחורות , כל אלו נשארו. האם זה יעבור לי? תוך כמה זמן התרופה מתנקה מהגוף?, איך ייתכן שרבע כדור עשה לי ככה?
מחכה לתשובה ... דרך אגב עוד לא לקחתי ציפרלקס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לוסטרל - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור16/12/2012תופעות הלוואי זמניות וחולפות.
כל אדם מגיב שונה, תלוי בפעילות הכבד, ספיגה וכו...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרס מוחלט בעקבות התנסות במריחואנהיהודה13/12/2012
שלום , לפני שנתיים וחצי השתמשתי במריחואנה ומאז הפסיכיאטר הראשון הגדיר את זה חרדה כפייתית על גבול התקף פסיכוטי . הזיות מחשבות לא הגיוניות .
מזה שנתיים וחצי הייתי מטופל אצל מגוון עשיר של פסיכאטרים וניסיתי מגוון עשיר של כדורים אנטי פסיכוטים (ריספרדל אינווגה סרווקל קלופיקסול ציפרלקס וולבטרין אפקסור וכו') שגרמו לי לשיגעון מוחלט ! (הייתי מאושפז גם במסגרת מסויימת )
לאחר מכן לקחתי החלטה והפסקתי עם הכדורים האנטי פסיכוטים בהדרגה תוך כדי מעקב של פסיכאטר . ואז התחילו הפרנויות , מחשבות שרוצים לרצוח אותי שאני מעליב אנשים חוסר ביטחון לא מצליח להתבטאות מחשבות לא הגיונית התנהגות ילדותית וכו'.
לאחרונה הלכתי לפסיכאטר מסויים שאמר שהתרופות האנטי פסיכוטיות לא מתאימות לי וכביכול רק הגבירו את המצב וגרמו לי ממש לשיגעון !
הפסיכיאטר עצמו טוען שכרגע אני סובל רק מחרדה למרות שאני לא מסכים איתו ונתן לי טיפול בקלונקס. ביום יומיים הראשונים הקלונקס נתן קצת מצב רוח הפחית קצת את החרדות ונתן לי כמה רגעים קטנים של שפיות שהצלחתי להתנסח קצת כמו בנאדם . הבעיה היא שבדיוק אחרי יומיים שהיו טיפה יותר טבים איך שאני קם בבוקר אני בעצבים לא הגיוניים וממש קיצוניים כל היום אני עצבני לא מסוגל לא לשמוע לא לראות אף אחד רב עם כל אחד על כל דבר קטן מתפרץ צועק מקלל ולא שולט בעצמי... אני ממש עובד עצות נשבר לי מכל העניין הזה אני בסה"כ רוצה לחזור להיות מה שהייתי ילד רגיל כמו כולם אני בסה"כ בן 19 וחצי והפסדתי כ"כ הרבה בחיים שלי קשה לי עם זה ואני לא יודע מה לעשות . עם כדורים לא טוב בלי כדורים לא טוב אני לא יודע מה לעשות לאן לפנות לאן ללכת.. שאני נמצא ליד אנשים או שאני מדבר שטויות או שאני פשוט יושב ולא מדבר ולפעמים גם מדבר דברים שהם לא נכונים רק כדי לנסות להוכיח את עצמי ולהראות את עצמי עוד הפעם אבל מבפנים אוכל את עצמי .. אני ממש ממש מתחנן אם מישהו יכול לתת לי מענה ולהאיר לי את הדרך כל מבוקשי הוא לחזור להיות בריא אני הייתי שחקן כדורגל ילד שמח מצחיק מאושר מקשיב חכם ועכשיו הכל נעלם לי כל התכונות האלה נעלמו לי ואני לא מצליח להחזיר אותם אני לא יוצא מהבית ורק הולך לעסק של אבא שלי לפעמים כדי להיות איתו . אני ממש ממש מתחנן אם מישהו יוכל לעזור לי אולי מתוך ניסיון ולהראות לי את האור ואת הדרך לחזור למוטב ולשיגרה. אמן ! חג שמח לכולם ואני מאחל בריאות לכל מי שטעה בדרך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרס מוחלט בעקבות התנסות במריחואנה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור16/12/2012היי יהודה.
במקרים קשים לאישפוז, לפעמים אישפוז אלקטיבי לשם אבחנה מסודרת ואיזון טיפול מהווה את האופציה הטובה ביותר.
יש לברר ולעשות מיפוי תרופתי, תרופה - מינון מקס. - משך זמן - תגובה ...
יש לברר ולשלול גורמים גופניים, מרכיבים סביבתיים ופסיכולוגיים.
ייתכן ויש מקום לשילוב של מספר תרופות, במיוחד עם מייצבי מצב רוח ( לאמיקטל, דפאלפט, טגרטול וכו.. )
בהצלחה !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחזיק לך אצבעות
שמוליק18/12/2012שלום יהודה.
נראה שאתה מודע למצבך, ועושה כל שביכולתך כדי לחזור לעצמך.
אינני יודע לומר מה יכול לעזור, אבל אני בטוח שעם הנחישות שלך תמצא את הדרך.
מאחל לך הצלחה וכל טוב.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריזמה ולחץ דםשירלי13/12/2012
שלום, בת 30, לוקחת פריזמה חודשיים (בשבוע אחרון העליתי כמות ל 40 מ"ג) + זאפה 5 מ"ג ביום, + קלונקס 0.5 מ"ג ביום. בשבוע האחרון יש לי כאב ראש תמידי (לא חזק מאוד אבל מטריד) ויש לי לחץ דם גבוה שנע בין 130-90 ל 145-95 ולא יורד נמוך מזה.
עד לפני שבוע לחץ הדם שלי הייה נורמלי ואפילו נוטה לנמוך.. האם זה יכול להיות מהתרופות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריזמה ולחץ דם - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור16/12/2012לא מאפיין טיפוסי, אך יש לצורך בבדיקה מסודרת, בדיקת אורטוסטאטיזם בקופ'ח, אקג.. ולשלול בעיות אחרות. לחץ דם כנ''ל לא מקובל וחובה התייחסות וטיפול וכן גם אם צריך להפסיק טיפול מסויים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם
שירלי16/12/2012אקג ובדיקת אורטוסטאטיזם יספיקו כדי לאבחן שאין בעייה? האם אני יכולה לבצע בדיקת אורטוסטאטיזם בעצמי (מודדת ע"י מכשיר ביתי אלקטרוני ומדוייק) בשכיבה ואז לאחר מכן בעמידה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוגם...
שירלי16/12/2012אני נוטלת את התרופות הנ"ל כחודשיים ועד לפני שבועיים לחץ הדם שלי הייה תקין. האם זה בכל זאת ייתכן מהתרופות לאחר חודש וחצי של נטילה? אולי עקב העלאת הכמות פריזמה ל 40 מ"ג? שידרתי א.ק.ג (ע"י מכשיר ביתי נטלי של אימי עם 3 אלקטרודות) והוא תקין, ללא הפרעות קצב וכו.
מדדתי לחץ דם בשכיבה, 140/90 ואחר כך בעמידה (5 דק עמידה) 140/97
אין סחרחורות, רק כאב ראש תמידי ברמה קלה- בינונית.
האם ייתכן אולי שהפריזמה יעלה לי לחץ דם ואני יצטרך לקחת תרופות נגד לחץ דם כדי לאזן אותו? הכיצד אפשר לדעת אם זה מהתרופות או לא?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)