מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חרדה כלליתצעיר02/12/2012
שלום רב.
אני בן 22 ומזה כקרוב ל-5 חודשים אני סובל מחרדות.
התחיל לי עם התקף חרדה שלאחריו הגיע עוד התקף ובעקבות כך הגעתי בסערת רגשות למיון שם קבלתי לורבן וציטאלופרם .
הכדור מוטט אותי יותר.הכניס בי מתח רב וחרדה בלתי פוסקת, חוסר שקט נפשי ורק רע הרגשתי יותר בגללו.
הפסיכיאטר שפגשתי במיון אמר לי שהכדור לא ממכר,אך לאחר מכן התברר לי אחרת.
אחרי 10 ימים נסיתי להפסיק עם הכדור וזה כלל מסע ארוך וכואב.
הכדור השאיר בי צלקת וטראומה מלקחת כדורים אחרים שמא זה יכלול שוב תופעות לוואי נוראיות כמו חוסר שקט,חרדות,חילופי מצבי רוח במהירות וכו'.
אני מרגיש שאני פשוט נשאב לתוך עולם של חרדות,חרדות לא מוסברות ממה וממי.
המוח שלי כל היום עוסק סביב החרדה ומה קרה,ומה יהיה .כיאלו אטמו לי את חופש החשיבה.
לאחרונה צצות מחשבות בעל כורחי עם מחשבות כמו "למה להתאמץ ליותר שמח אם בסופו של דבר מתים?" ו "מי אמר שצריך לשמוח "וכל מיני מחשבות מטרידות כאלו.
מכיוון שאני מאד מאד מפחד לקחת שוב פעם כדורים בגלל התופעות הלוואי כמו יתר חרדה,חסר שקט ומנוחה..איך אפשר להתגבר על חרדה כזו?
איך אפשר לדעת איזה כדור הכי מתאים לכל בנאדם?אם אני בנאדם שאלכוהול משפיע עליו בקלילות ואפילו קופאין מפריעים לי בשינה,כדור מאיזה סוג יכול להועיל?
מה עלי לעושת נגד המחשבות הטורדניות?
כל טיפ רק יוסיף.
תודה ורק בריאות בע"ה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה כללית - תגובה
ד``ר יעקב חרמון02/12/2012שלום לך צעיר
ראשית,נראה לי שיש מזור לסבלך..
גש וקח אותו אצל רופא פסיכיאטר..
ישנן תרופות המחמירות את החרדה בהתחלת הטיפול!
ישנה דרך רפואית לעשות זאת והכי גרוע לנסות את דרך 'עשה זאת בעצמך'..
אז גש לטיפול מסודר ואל תוותר כל כך מהר..
ותרגיש טוב..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהרועי01/12/2012
שלום רב
שאלתי : בחור בן 25 בריא בדרך כלל לפני שנה סבלתי מתופעה פאניקה וחרדה כאשר אני נמצא לבד בבית (אגרופוביה) ומאז אני נוטל תרופה בשם אסטו 10 מ"ג וזה עזר לי 80% .... בכל פעם שיש לי התקף זה נמשך 10-15 שעה ואחר כך זה נעלם זהו ..
שאלתי האם יש אנשים שהיה להם את התופעה ונעלמה והפסיקו לקחת תרופות .. ?
או שאני אמור לקחת את התרופה כל החיים .. ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לתיקון
רועי01/12/2012סליחה זה נמשך 10-15 דקות וזה נעלם **
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה דחופה - תגובה
ד``ר יעקב חרמון01/12/2012שלום רועי
ההמלצה ליטול התרופה לשנה לעשות CBT ולנסות להפסיק התרופה בהדרגה..
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבירור
רועי02/12/2012שלום לך דר׳ ותודה לך על התשובה אבל כנראה לא הבנתי אותי בצורה נכונה ,
שאלתי : האם יש מקרים של אנשים שהיה להם חרדה או דיכאון והם הבריאו מהמצב הזה ..?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבירור - תגובה
ד``ר יעקב חרמון02/12/2012בהחלט כן תחת טיפול נכון!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריזמהנחמן01/12/2012
שלום! האם פריזמה עשויה לגרום להזעת לילה? האם יתכן שהזעה הופיעה אך ורק בחודש השלישי של הטיפול? בתודה ובברכה, נחמן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריזמה - תגובה
ד''ר דבי פרס וינשטוק01/12/2012תופעת לואי כזו שמופיעה אחרי 3 חודשי טיפול נשמעת מעט לא אפשרית - רוב התופעות מופיעות בתחילת הטיפול ולא לאחר כמה חודשים,לכן שווה להתייעץ עם רופא המשפחה כדי לברר מקור התופעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדהלילך01/12/2012
שלום, אמי ז"ל נפטרה לפני 4 חודשים ומאז יש לי חרדות.אני מנסה להתגבר בכוחות עצמי אך זה לא קל.
אם בכל זאת אכנע האם ישנה תרופה אשר לא יוצרת תלות וניתן יהיה להפסיק את השימוש בקלות?
אשמח להתייחסותכם, לילך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה - תגובה
ד''ר דבי פרס וינשטוק01/12/2012לילך שלום-התקופה הזו היא בטח תקופה מאוד לא קלה עבורך ועבור משפחתך,כדאי לדעת שתקופת האבל על הורה יכולה להימשך כשנה ואף יותר וחרדה -יחד עם תופעות אחרות -עלולות להופיע במהלך תקופה זו-במידה והחרדה מפריעה לתיפקוד התקין אז שווה באמת להיתיעץ עם הרופא ולשקול נטילת תכשיר נוגד חרדה למשך מספר חודשים, וזה יעזור לך להעביר את התקופה הזו.תכשירים אלו אינם ממכרים.חשוב ליטול אותם כפי שהרופא ימליץ ולא על דעת עצמך. הרבה כח ותעזרי בחברים ובבני המשפחה על מנת לקבל מהם תמיכה וחוזק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סף השפעת אנטי דיכאוניים?דורין01/12/2012
מאובחנת כדו קוטבית מלפני שנתיים וחצי. כאשר 95% מתקופה זו הייתי בדיכאון קשה או בינוני סמוי...מטופלת בתרופות שונות
א. האם כל הזמן הזה שהייתי בדיכאון- לא משנה את האבחנה?
ב. האם יש איזשהו סף עד אליו התרופות יכולות להשפיע ולא ב-אמת להחזיר את האדם למה שהוא היה פעם (במיוחד לאור העובדה שעברתי התקף פסיכוטי אחד*)?
אני מרגישה כי התרופות השונות השפיעו עד לסף מסוים ולא עוברות אותו, התחלתי לשלב פסיכותרפיה (למרות שזו הוצאה רצינית מאוד וגם זה מעיק עליי)
בנוסף, עצם העובדה שאני לוקחת תרופות מוריד לי את הביטחון העצמי, מעבר לעובדה כי אני סבורה שהן אלה המשטחות את הרגשות שלי ומונעות ממני "לזרום"..
ממש בא לי להיפתר מכל התרופות האלה ולהוכיח לעצמי שאני מסוגלת בלעדיהם..
אמא שלי לא מוכנה שאעשה זאת וקשה לי לעשות דברים בלא תמיכתה(סוג של שפוטה כנראה)
היא דואגת לספק לי סיפורים אודות אנשים שהפסיקו תרופות על דעת עצמם ומצאו את עצמם באשפוזים
אני סטודנטית כרגע, ולא מוכנה לסכן את התואר בגלל קפריזות כאלו או אחרות
לא יודעת מה לעשות? ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש בא לי להיפתר מכל התרופות- כי, באמת כבר מעל לשנה שהמצב לא משתפר למרות כל התרופות שניסיתי/החלפתי/הגברתי מינון..ועצם לקיחת התרופות כמו שאמרתי- מוריד לי לשפל את הביטחון העצמי
!?....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחד הרופאים- תענו לשאלה בבקשה
דורין01/12/2012מה שמעלה^
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחד הרופאים- תענו לשאלה בבקשה - תגובה
ד``ר יעקב חרמון01/12/2012ראי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסף השפעת אנטי דיכאוניים? - תגובה
ד``ר יעקב חרמון01/12/2012שלום לך לימי
שלב הראשון בטיפול הוא לקבל את המחלה ולהשלים עימה.
כל עוד לא תעשי זאת את עלולה לקבל התקפים נוספים העלולים לשבש את שיגרת חייך.
חייבת להבין שמדובר במחלה שאין לך שליטה עליה בעצמך וללא תרופות.
קבלי אותה,כבדי אותה ותרגישי טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשק מינידורין01/12/2012
למיקטל
אדרונקס
אביליפיי
האם גורמים לירידה בחשק המיני? אחד מהם או כולם גם יחד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשק מיני - תגובה
ד''ר דבי פרס וינשטוק01/12/2012גם וגם ,אך קודם כל שווה לישלול סיבה אורגנית אחרת על ידי בדיקות דם ושתן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כבר מיוואשת..דורין01/12/2012
סתם מנסה לפרוק את מה שאני מרגישה, ואין לי איפה, השיחה השבועית עם הפסיכולוגית תתקיים רק ביום רביעי.. ואילו עכשיו מוצ"ש, ועצוב, משעמם, לבד, ונראה שאין טעם לכלום
אין טעם להילחם
אם היו לי חלומות בהם אני רואה את המאניה דיפרסיה בתור משהו COOL שיש בו גם יתרונות להעצמת רגשות, עכשיו אני מבינה שה' דפק אותי- פשוטו כמשמעו..
העלתי שאלה באיזשהוא פורום "האם היית יוצא/ת עם מישהו שיש לו מאניה דיפרסיה"
רובם כמובן ענו שלא, וניתן להבין זאת
אני מנסה לחשוב מה אני הייתי עונה לפני שהמחלה התפרצה
ככל הנראה הייתי עונה, כמו היום, שכן, אבל זה תלוי מאוד מי ומה הבן אדם
אהבה זה הדבר הכי תרפויטי שיש, אבל בגלל שאי אפשר לשלוט בקיומה או היעדרה, אולי רק בגלל זה בעצם, אנחנו צריכים ליטול כדורים (לפחות רובנו- אני מניחה שהרוב פה רווקים/רווקות, אבל אולי זו רק הנחה שלי)
אני מנסה להוכיח לעצמי למעשה שאני כמו כולם, שאני יכולה לתפקד כמו כולם(וכרגע אני פלוס מינוס יכולה ככה כולם רואים אותי כלפי חוץ- כאחד האדם) זו גם אחת הסיבות שדחפתי את עצמי ללימודי תואר.
אני חושבת שאולי עדיף לסבול בשקט, לסבול בשקט כדי שלא יוסיפו לי עוד ועוד כדורים שגם ככה לא עוזרים, אולי באמת מאורעות החיים ישתנו לטובה וכך גם ישתפר מצב הרוח שכרגע, ברובו, כך אני מרגישה, פועל ע"פ אכזבות חיצוניות ולא ע"פ גורמים פנימיים.
(טוב נו אולי גם וגם..)
אני מרגישה שההודעה נהפכת לסוג של בלוג, טוב נו..
כזאת באסה, כ"כ מוריד לי בביטחון, להיות מתויגת כדו קוטבית. אוף, הלוואי והיה אפשר להחזיר את הזמן לאחור, אולי לפעול אחרת, ולבטל את ההתנהגויות שגרמו לתווית הזאת.
שוב, אני מתחילה לחשוב שבאמת עדיף *לסבול בשקט* עד יעבור זעם- שזו היא הנוסחא להורדת הכדורים ולשיפור המצב..
אם הם לא עוזרים אז למה ולנסות ולנסות, אולי עדיף להשלים עם המצב ולראות שהוא לא כזה גרוע..כך הסובבים אותי(אלו שיודעים על המחלה) אומרים.
שיהיה לכם שבוע טוב..עד כמה שאפשר כמובן!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נראה לי...
עמי02/12/2012שאת צריכה לטפל בעצמך. זו לא בושה להיות חולה ולהזדקק לעזרה . חפשי את הרופא הנכון שיכול לעזור לך. אין דבר נפלא יותר מהחיים. עשי ככל שתוכלי שהם יהיו יפים עד כמה שאפשר.
הצלחות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההייתי כבר אצל הרבה רופאים
מיכל02/12/2012כרגע מטופלת בפסיכותרפיה ותרופות
אבל משהו בי עקשן, מכור לסבל כנראה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרב על החיים
עמי03/12/2012את כנראה בעיצומה של התגוששות עם עצמך...אל תוותרי את חייבת לנצח. ובמלחמה כמו במלחמה הכל הולך...מותר לך לעשות הכל כדי להחזיר לעצמך את החיים שלך בחזרה. גם אם יש בך משהו עקשן שמפיל אותך לקרשים כל הזמן, את צריכה לקום חזרה ולעשות את מה שעדיין לא עשית כדי לנצח אותו. חז"ל אמרו "שבע יפול צדיק וקם" אין לך מה להתייאש. תחפשי תמיד פתרון למצב שלך...הוא קיים . את צריכה למצוא אותו. (אפשר לנסות למצוא מסגרות של ספורט, אומנות ,שירה, ספרות, תורה, מדיטציה או כל דבר שעולה לך בראש)
הצלחות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעמי גם אתה מתמודד?
דורין03/12/2012ואם כן ..עם מה אם אפשר לשאול ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסכיזופרניה
עמי03/12/2012אובחנתי כבעל סכיזופרניה. קיבלתי טיפול שעזר לי המון. קיבלתי תמיכה יוצאת מן הכלל מהמשפחה. הקב"ה עזר והיום אני מרגיש מצויין. עושה ספורט באופן סדיר. מנהל אורח חיים בריא. ותמיד מחפש הזדמנויות בחיים לחיות אותם טוב יותר במגבלות האפשר.
אשמח להיות בקשר אם תרצי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה המייל שלך?
דורין03/12/2012סכיזופרניה זו אבחנה שרק השם שלה מבאס אותי
למזלי, אף על פי שחוויתי אפיזודה פסיכוטית אחת, אני מאובחת כבעלת מאניה דיפרסיה
אומנם עם כל הטרמינולוגיה, העיקר הוא להרגיש טוב !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסכיזופרניה
אלעד02/12/2012אני בדוגמא אישית שחליתי במחלה לפני 19 שנים הפחד הדאגות יתר חרדות הקושי החברתי מטראומה והאשמה עצמית שלא טיפלתי בזה וידעתי לשרוד השנים עוברות והמזל הנאחס בא לבקר ומדכדך כבר אני מרגיש שאין כח להשתלב בחברה בעבודה וחברים פניתי למכון פסיכיאטריה וקבלתי כלים לייצב את מצבי היום וכל יום שעובר לא יכול להחזיר את מה שהיה היום אני שורד ספורט ומשמעת מאוזנת ומטופל בכדורים ליצוב הנפש וכל מי שקורה את הכתבה שיחס חשיבות לספורט בתור הנאה וגם אמצעי ריפוי שעוזר לנפש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחשבות מרובות
אלעד03/12/2012אין יום שאני לא חושב הרבה ודורש מעצמי לחיות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם אני...
רפאל04/12/2012אני כבר חצי שנה מתמודד ובתהליך רק של התאזנות ..שכולל החלפת כדורים וכו רק כדי לאזן ולייצב את המצב. אבל דבר אחד השלמתי ולמדתי וזה חלק חשוב בהקלה ובשיפור שאני כן חווה כעת.. אין לחזור למה שהייתי לפני.. יש איך מכאן והלאה אני ממקסם את האפשרות שיש לי כעת לחיות טוב יותר ולהרגיש טוב יותר . הרגשות זה לא משהו שאפשר לשחזר ..ונסיון ההשוואה העצמי להרגשה אחרת הוא מכשיל כי תמיד משאיר הרגשה חמוצה של חוסר שביעות רצון ואי קבלה . להיכנע לקבל ולהגיד קיבינימט זה אני כעת ועם הקלפים שיש אשחק..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרפאל
מיכל05/12/2012סחטיין על ההשלמה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקראתי את כל התגובות
גבי05/12/2012ואני רוצה להגיד שבאמת ככה המצב אצל כולם לפי מה שאני קורא , מה שחשבתי הרבה בעבר שזה רק אני מרגיש ככה היום אני יודע אחרת שזה לא ככה . זה מקהל אבל עדיין יש התמודדות .
ואם כבר אני רוצה לשאול שאלה אני סובל מסכיזופרניה ובמהלך ה 3 שנים האחרונות כל פעם שהתחלתי משהו לא סיימתי אותו ( זה חלק מהמחלה ) ועכשיו יש לי עוד בפעם ( אולי השביעית חח ) עוד משהו שאני רוצה \צריך לעשות ויש לי לבטים קשים שמשתקים אותי .
יש למישהו טיפ ?
תודה
נ.ב מטפל לשעבר שלי אמר לי אחרי שסיפרתי לו את הסיפור שאני צריך לעשות לעצמי חוק ולסיים כל מה שאני מתחיל . ואני חושב אם זה ככה כשמעורב כסף בזה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש טיפים לזה
רפאל06/12/2012בעיקר אצל הסובלים מכפיתיות או טורדנות ..תחפש שם איך עושים דברים למרות שחשים התנגדות להם וכדומה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
גבי07/12/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמוטיבמיה01/12/2012
שלום
אני לוקחת רמוטיב שני כדורים של 250 ביחד בבוקר עקב דיכאון קל וחרדות במשך שבוע.
יש לי מצב רוח טוב אבל אני מתנהלת נורא בפזיזות, תנועות מהירות מאד (ואין לי בכלל לאן למהר) וסוג של לחץ.
האם זה חרדות?
האם להמשיך את הכדור לפחות חודש לראות את ההשפעה המירבית?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמוטיב - תגובה
ד''ר דבי פרס וינשטוק01/12/2012שלום לימור- צריך להמתין לפחות 4שבועות עד להשפעת הכדורים-לכן מומלץ ליטול את התרופה לפחות כחודש עד חודשיים ורק אז לעשות הערכה מחודשת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למיקטל...?!יוסי01/12/2012
שלום רב,
הפסיכיאטר שלי רשם לי 200מ"ג למיקטל.
שאלתי היא:האם זה משנה אופן לקיחת התרופה?
כלומר:אם אקח 150מ"ג למיקטל בערב+50מ"ג בבוקר,או אם אקח 100מ"ג בערב+100מ"ג בבוקר (גם מבחינת תופעות הלוואי הנלוות לכדור)?
תודה רבה מאוד מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהמשך...
יוסי01/12/2012עובדה חשובה:הגעתי עד למינון זה,מאוד בהדרגה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך... - תגובה
ד''ר דבי פרס וינשטוק01/12/2012שלום יוסי
אופן הלקיחה לא ממש חשוב- מה שכן חשוב זה שתיקח את ה200 מג' ליום- אפשר בפעם אחת או בשתי פעמים במינונים שציינת. תרגיש טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תיקון כותרת-למה לאבחן לפי הנחות מוקש01/12/2012
למה אני לא מצליחה לשלוח את התיקון הזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקשר למישהו אחר
ש01/12/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תיקון כותרת-2 שאלות חשובות בקשר לנפש01/12/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
בשמי
ש01/12/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תיקון שם -בקשר לנפגעי טראומהש01/12/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
בשמי
ש01/12/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה לאבחן לפי הנחות מוקדמותש01/12/2012
למה לאבחן התנהגות שנובעת ממתחים ולחצים ופחדים מבוססים לפי לוח של סימפטומים ולא לגלות כך את הבעיה האמיתית ולהחריף אותה ולדחוף את הבן אדם לסוף שלו ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקשר למישהו אחר
ש01/12/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תגובות בין תרופתיות2730/11/2012
שלום רב,
אני בת 27 ובשנתיים האחרונות אני סובלת מהתקפי חרדה חוזרים ונשנים.
אני אינני מטופלת באמצעות תרופות כעת וזאת לאחר נסיון לא מוצלח עם כדור הלוסטרל, אך אני עוברת טיפול CBT ובמקביל לוקחת חצי כדור לוריוון במקרה הצורך.
השאלה שלי היא יותר לגבי כדור הלוריוון, האם זה בסדר לקחת חצי כדור לוריוון כאשר אני נוטלת אנטיביוטיקה שרשמה לי רופאת העור?
האם אין מניעה לקחת את הלוריוון עם כל אנטיביוטיקה אחרת?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובות בין תרופתיות - תגובה
ד''ר דבי פרס וינשטוק01/12/2012אין בעיה ליטול לוריואן עם אנטיביוטיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ocd ופרפנאןחביב30/11/2012
שלום רב, אני סובל מocd ומטופל בויפאקס ופרפנאן, רציתי לדעת בשביל מה הפרפנאן נחוץ? קראתי עליו שהוא נוגד פסיכוזה, הפסיכיאטר אמר להרגעה בשביל שלא יהיה התפרצויות, האם אני יכול להוריד את הכדור הזה ?אני נוטל כרגע 8 מ"ג ומרגיש עייפות וכבדות רצינית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ocd ופרפנאן - תגובה
ד''ר דבי פרס וינשטוק01/12/2012פרפנן זה כדור שנהוג לתת גם במצבים כמו OCD-והוא באמת יוכל מאוד להקל על החרדות-תתייעץ עם הפסיכיאטר שלך לגבי מינון מתאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאתה יכול לשקול להוריד
שמוליק02/12/2012שלום חביב.
אני אובחנתי בסכיזו-אפקטיב. האיבחון הזה מחייב נטילת תרופה אנטי-פסיכוטית.
גם אני סבלתי מעייפות חזקה, עד שהחלטתי להפסיק עם התרופה האנטי-פסיכוטית.
הודעתי על כך לפסיכיאטרית שטיפלה בי. היא כמובן התנגדה והזהירה אותי שהמתב עלול להתדרדר, אבל הייתי נחוש בדעתי.
בסופו של דבר, אחרי חצי שנה, חזרתי לתיפקוד תקין, ובדיעבד, הפסיכיאטרית מודה
שזה היה צעד נכון.
עוד נקודה שחשוב לציין, היא שמשום מה לרופאים יש נטייה שלא לומר את האמת והסביר את העייפות כסימפטום שלילי של המחלה.
זה נכון שברוב המקרים ההפסקה של התרופות גורמת להחמרה במצב, אבל לדעתי, חשוב לומר שיכול להיות שההפסקה היא זו שתיטיב את המצב; במיוחד במקרה שלך שאתה מאובחן ב O.C.D. שבדרך כלל אינו מצריך תרופה אנטי-פסיכוטית.
אם אתה סומך על עצמך או על סביבתך, שאם תהיה החמרה במצב, אז תיקח את התרופה הזו, אז אתה יכול לשקול את הפסקת התרופה בניגוד לדעתו של הרופא.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)