מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תסמינים שלילייםדני20/12/2012
היי האם הגיוני שתסמינים שליליים בסכיזופרניה יכולים להיות קיצוניים כבר בגיל צעיר זאת אומרת התפרצות המחלה אישפוז ותסמנים שליליים כול זה בשנתיים ובגיל 23 בנדם לא מסוגל לדבר ושלא נדבר על לתפקד לעבוד באמת קיצוני כמו צמח שיודע לעשן ולהגיד ברוך השם ששואלים לשמו חוץ מיזה כלום לא מוכן להשתתף בפיעלויות של המועדון שאני שולח אותו בקושי מחייך נראה מדוכא אבל יצא מאישפוז רק לפני כמה חודשים הביאו לי בן אחר נכון לפני זה חשב שהוא מושיח אבל הרבה השיתוף פעולה והדיבור ואוצר המילים הה עצום ילד חכם ממש כואב לי הלב אני עבוד עצות הוא לוקח 5 כדורים אולי הוא לא מושיח אני כבר מעדיף את הבן שלי בתור משיח לצערי במצב הזה האם הקרב אבוד? לוקח כלוריניט אינווגה קמדרין סרוקסט ועוד כדור אני רוצה להאמין שהכדורים עוזרים לו מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ישנם גם מעצורים
דני20/12/2012רציתי גם לשתף אותך בתופעה שקורת לבני כאשר מדברים איתו זמן התגובה שלו מאוחר מאוד ואני רואה שאני שואל אותו משהו הוא מתאמץ גם עם השיניים לענות הוא נועל את הפה כאילו כשהוא צריך לדבר נכנס לו מין אי שקט כזה מעצור רק אחרי כמה שניות הוא מצליח להשכיל מילה לפעמיים כמה דקות מה זה התופעה הזאת? אם שמעת עליה? ומה הוא הטיפול הכדאי תודה מראש אבא דואג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה אתם לא עונים לשאלה למטה על בני
דני21/12/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתסמינים שליליים - כל האמת
שמוליק22/12/2012שלום דני.
התסמינים השליליים הם למעשה תופעות לוואי של התרופות האנטי-פסיכוטיות.
אם בנך מאובחן בסכיזופרניהת אז הוא בטוח מקבל תרופה כזו.
למרבה הצער, כדי לשכנע את המטופל לקחת את התרופות האלה, מעדיפים שלא לומר את האמת...
אני אומר את הדברים מתוך נסיון אישי מר בעניין.
זה נכון שהפסקת התרופות עלולה לגרום להחמרת המצב, אבל אצלי זה לא קרה...
מה שקרה אצלי היה ההיפך הגמור; העייפות החזקה הייתה בלתי נסבלת שפשוט רציתי לשים קץ לחיי, וזו הייתה הסיבה לאישפוז האחרון שלי.
בסופו של דבר הבנתי שגם אם המצב יחמיר זה כבר לא משנה לי, והחלטתי להפסיק את התרופות על דעת עצמי.
הייתי שמח מאוד אם מישהו היה חוקר את העניין לעומק ובודק מדוע אצלי - בניגוד לתחזיות - המצב לא רק שלא התדרדר אלא אף השתפר, אבל כנראה שאף אחד לא באמת רוצה לחקור.
שבוע טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתופעת האין על מה לדבר
דורין23/12/2012שמוליק שלום
לצערי אני מס שנים עם קרוב משפחה שלא תמיד דיבר עם הכדורים או בלי הכדורים זו תופעה שקשורה למחלה ל ולא בהכרח לתרופה הבן אדם נעשה שטוח לפעמים זה מהתרופה שמשפיעה על הנוראדרנלין ולפעמים זו השריטה שנגרמה מההתקף ושיבשה את תהליך הנוראדרלין במוח אני לא רופאה ואינני מתיימרת אבל לא להאשים את התרופות כל הזמן העניין הוא עלות מול תועלת ואתה יצאת מזה כמו שפרופסור נאש יצא מזה כי הוא נפל על האחוזים שבסוף נירפאים מזה אתה כמוהו נירפאת או שאתה ברמסייה והלוואי שכך תמשיך ותהיה לעזר רב בפורום
הרופאים הם רק בני אדם למרות שחלקם משחקים את האלוהים הם מנסים ומנסים לא יודעים בדיוק איך החולה ובני משפחתו ניקרעים מתוך היאוש של תהומות הנשייה אבל אין מה לעשות וצריך לקוות שכווווווווווווווולם יגיעו בסופו של דבר להצלחה כמו שלך אבל ללא חוויות האישפוזים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה
שמוליק23/12/2012שלום דורין.
אני מבקש לעשות מספר הבחנות, ואני מקווה שהדברים יהיו ברורים יותר.
אינני נגד תרופות, ואם התועלת מרובה על הנזק, אז בוודאי שזה טוב וכדאי לקחת תרופות. אני ממש לא מנסה לשכנע את מי שטוב לו עם התרופות להפסיק.
ישנם הרבה מטופלים שמתלוננים על עייפות חזקה ושקשה להם לתפקד.
אני חושב שצריך לומר להם את האמת שחוסר היכולת לתפקד היא תופעת לוואי של התרופות האנטי-פסיכוטיות. זה לא אומר שצריך להפסיק אותן, מפני שיכול להיות שהמצב יהיה גרוע יותר.
חוץ מזה, אני מאמין שאני לא אחד מיחידי הסגולה, אני חושב שישנה שיטה שאם מטופלים נוספים ינסו אותה, אז גם הם יוכלו להחלים. אני לא מדבר באופן סוחף וגורף שכולם, אבל אני מאמין שבתור התחלה לפחות עשרה אחוזים. אני הרבה פעמים אומר שהייתי שמח אם מישהו ירים את הכפפה וינסה לחקור את הנושא לעומק.
בכל אופן, אני משוכנע שהונח הזה "סימפטומים שליליים של המחלה" - מטרתו למנוע ממטופלים לחשוב על האפשרות להפסיק את הטיפול, ואני חושב שצריך לומר את האמת.
מקווה שדבריי הובנו כראוי.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתסמינים שליליים - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור23/12/2012אין חוקים ואין 100% ברפואה.
סכיזופרניה היינה מחלה של המח.
יש לשים דגש על איזון תרופתי וכן תוספת טיפול בשיחות והדרכה.
בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכיזופרניהאלי19/12/2012
אני מאובחןכסכיזופרן מקבל קיצבת נכות כבר שנתיים יש לי ועדה בביטוח לאומי אצל פקידת שיקום אני עובד מזה 7 חודשים השאלה אם להגיד בוועדה שאני צורך חשיש באופן קבוע ומאסיבי האם זה יכול להזיק לי או לעזור לי בקבלת קיצבה
כרגע אני 40 אחוז נכות ו100 אחוז אובדן כושר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אל תגיד
גבי21/12/2012זה לא קשור לקצבה זה רק גורע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה גבי
אלי23/12/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסכיזופרניה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור23/12/2012יש לומר תמיד את האמת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחופה לאח שליאחות מודאגת19/12/2012
שלום רב,
אח שלי סובל מפסיכוזה, האשפוז הראשון שלו היה לפני 12 שנים ולפני כשבועיים אושפז בשנית בעקבות סמים שהוציאו את זה.
הוא אינו מסוכן כרגע לעצמו או לסביבה ולכן שוחרר מהועדה.
הוא אינו מוכן לפגוש פסיכיאטר וזה שהוא לוקח את הכדורים שנתנו לו זה רק עניין של זמן.
הוא עדיין לא בסדר ויש לו התקפי עצבים והיפריות שגורמים לו לרצות שוב סמים. אנחנו ממש אובדי עצות כיצד לסייע לו.
אני מבינה שגישת המדינה והממסדים היא שהוא בגיר ושהוא אחראי לעצמו אבל חייב להיות משהו שנוכל לעזור לו טרם נגיע לרגע שבוא הוא יהיה על הקצה באמת.
פנינו לפסיכיאטר, בלי פנייה שלו אין לו מה לעשות, פנינו לאנוש וגם הם לא יכולים לעשות כרגע דבר. יש לו פגישה במרכז לבריאות הנפש רק עוד שבוע ואני חוששת שזה יהיה רגע אחד מאוחר מידי.
מה עושים????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה דחופה לאח שלי - תגובה
ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור20/12/2012שלום רב,
אכן, החוק לא מאפשר לכפות על האדם טיפול פסיכיאטרי אלא אם כתוצאה ממחלתו הנפשית, הוא מהווה סיכון לעצמו או לסביבתו.
הדאגה שלך מובנת בהחלט מאחר ונראה כי החלטות של אחיך מושפעות ע"י המחלה ומצבו עשוי להתדרדר מאחר והוא חסר תובנה למחלתו. למרבה הצער, היכולת של בני המשפחה במצבים אלו להשפיע על ההחלטות של האדם החולה היא מוגבלת. חשוב, על אף הקושי הברור, להמשיך ולתמוך בו, להיות עם היד על הדופק ולשמור על הקשר עם הגורמים המטפלים ולדווח להם במקרה הצורך על הרעה במצבו של אחיך, כדי שיוכלו לנקוט באמצעים הדרושים אם יהיה צורך בכך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדהגיל19/12/2012
שלום אני סובל מחרדות לבריאות תמיד ופחד ממחלות אני נמצא במצב נפשי די קשה אם החרדות התחילו לי קפיצות שרירים ההיתי אצל שני נירולגים שאמרו שאין בעיה מאז שנכנסתי לאינטרנט וראיתי שזה קשור לניוון חלילה אין לי חיים מה לעשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה - תגובה
ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור20/12/2012שלום גיל,
אכן מהתיאור שלך נראה כי מדובר בתסמינים של חרדה.
חרדה לעיתים קרובות מלווה במחושים גופניים שונים וכל תסמין גופני עלול לעורר דאגה נוספת שבתורה תגביר את המחושים (כתוצאה מרגישות גבוהה שמאפיינת אנשים חרדתיים). מדובר במעגל של תסמינים שמחזקים אחד את השני וכדי לקטוע את המעגל ולהוריד רמת החרדה, חשוב ומומלץ לקבל טיפול מתאים, עדיף תרופתי, שעשוי להקל על התסמינים ולאפשר לך לחזור לתקפוד ולחיי שגרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העלאת מינון חרדהחשיבה19/12/2012
שלום רציתי לדעת קודם כל עם המצב שאני מתאר הוא חרדה-
אני מרגיש לא בנוח בפעילות,לעיטים לחץ פנימי,חוסר שקט פנימי,אבל ללא מחשבות של חרדה,לעיטים ההרגשה הזאת היא סמויה .."חרדה סמויה".
יש לי בנוסף OCD וקצת דיכאון,אני מקבל ריספרידל 2x1mg ומירו 15mg ביום.
בשביל החרדה אני מקבל לוריוון 1mgx3 ויש שיפור מבחינת הדאגה אבל התופעה שאני מתאר קיימת הרבה.האם מה שצריך לעשות זה להעלות את הלוריוון או שאני צריך להיפגש עם פסיכאיטר כדי להוסיף אולי כדור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העלאת מינון חרדה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור23/12/2012בהחלט ייתכן שזה חרדה אך יש גם צורך לשלול תופעות לוואי.
לשם כך ממליץ פניה לרופא פסיכיאטר.
ממליץ לשמוע הרצאה שנתתי ברדיו, לגבי חרדה, באתר שלי , תפריט מדיה ולבחור רדיו.
בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת השימוש בריספרידקסתום19/12/2012
שלום,
בעקבות רצון חיצוני של הסביבה, קיבלתי על עצמי את נטילת הכדורים לתקופה מסוימת.
כעת, שלושה חדשים מאז שהתחלתי בלקיחת הכדור, אני חש שאין הכדור מועיל לי, הוא מהווה עוד תוסף לוואי בתוך השגרה שלי. אינני מרוצה מהעובדה שאני לוקח את הכדור, אני מרגיש שהוא מנוון אותי יותר מאשר מועיל לי, אינני מעוניין יותר בעזר החיצוני הזה, אני מעוניין להפסיק, וכמה שיותר מהר!
הכדור - ריספרידקס/ריספונד 2 מ"ג
האם אפשר פשוט להפסיק בימים הקרובים? האם הסטטיסטיקה מצביעה על תופעות לוואי שהפסקת השימוש בתרופה מסוג זה כרוכה בהן?
אשמח לתשובה בהקדם האפשרי,
תודה ואהבה,
תום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
שמוליק19/12/2012שלום תום.
קודם כל, אני חושב שטעית שהתחלת לקחת את הכדור הזה בעיקבות לחץ מהסביבה, אבל כעת שהחלטתצ להפסיק משום שהכדור אינו מועיל, המעוות בא על תיקונו.
לא ברור לי מה בדיוק מפריע לך, אבל לפעמים עצם נטילת תרופה המעידה על בעיה נפשית מעיקה.
אני אישית סבלתי מעייפות שהיא תופעת לוואי של התרופה הזו ושל תרופות אנטי-פסיכוטיות בכלל.
אני מציע להוריד 0.5 מ"ג לשבוע. מנסיוני, (אבל נסיתי לרדת מ 4 מ"ג ליום לכלום)הורדה חדה עלולה לגרות למעין סחרחורת.
אני בטוח שהרופאים באתר יגידו לך שלא כדאי להפסיק מבלי להתייעץ עם הרופא המטפל...
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לגבי אישפוזהילה19/12/2012
שלום,
אני מעונינת לדעת לגבי ועדה רפואית במוסד פסיכיאטרי , האם מישהו יכול לעזור בזה?
מבחינה משפטית מי משתתף?
האם מישהו יודע לגבי הפעלת טיפול מרפאתי כפוי, מהם התנאים לכך?
אם יכולים לאשפז ככה? האם מישהו יכול להגיד לגבי בעיות ייעוץ לגבי בדיקות רפואיות של פסיכיאטירים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגבי אישפוז - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור23/12/2012כיום יש יעוץ משפטי חינם, הסיוע המשפטי במסלול האזרחי, או הסניגוריה הציבורית במסלול הפלילי.
בוועדה פסיכיאטרית נמצאים 3 , עו'ד בכיר בתפקיד יו'ר וכן 2 פסיכיאטריים וותיקים, 1 עובד מדינה והשני לא.
החוק בטיפול בחולי הנפש, מגדיר מתי ניתן לאשפז בכפייה , במצב ש מסוכנות עצמית או לסובבים משני למחלת נפש, מצב פסיכוטי, באם המצב ניתן לטיפול במסגרת מרפאה, ניתן לתת טיפול מרפאתי כפוי, בדר'כ, טיפול מרפאתי כפוי יהיה לאחר אשפוז בכפייה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה, שאלה נוספת
הילה23/12/2012מי מזמין את האנשים לועדה?
האם יכול להיות שיוזמנו אנשים נוספים בלי ששאלו אותי
שהיו בועדה שלי אנשים נוספים שאני מכירה בצורה כללית שמישהו אחר הזמין
כגון הורים, ואנשי מקצוע מתחום המקצוע שלי - מפורסמים?
נאם הועדה חוקית מכיון שלא שאלו אותי ולא הזמנתי אותם -
כגון איתן גרין |הבמאי) ואשר טללים ?
האם זה חוקי להזמין אנשי מקצוע לועדות פסיכיאטריות ואנשי ציבור? לועדה של אזרחית במדינת ישראל
מי מאשר כאלה דברים ? האם לתבוע לגבי זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה, שאלה נוספת - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור23/12/2012היי הילה
בוועדה פסיכיאטרית מחוזית , בדר'כ נמצאים הרופא המטפל, המשפחה והמטופל.
לא מכיר שמזמינים אנשים זרים. רופא מטפל יכול להתקשר ולברר לפעמים ולציין זאת במהלך הוועדה.
את מוזמנת לפנות לסיוע המשפטי ליעוץ.
באם מדובר במקרה פלילי זה מעט שונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעניין גמגוםנחוש19/12/2012
שלום,
אני בחור כבן 38 מגמגם בינוני מגיל 8.ניסיתי את כל סוגי הטיפולים בגמגום ללא הועיל וכיום אני נמצא בטיפול שנותן לי כלים לדבר בשטף. העניין שאני לא מצליח לדבר בשטף עם כולם. עם בני המשפחה הקרובים אני מדבר שוטף (בעזרת השיטה הטכנית שלמדתי),אבל עם אנשים שלא כ"כ קרובים או שאני לא בטוח במחיצתם,אני נלחץ וחוזר לדיבור המגומגם והרגיל שלי.
שאלתי היא האם אוכל להוריד את הלחץ והחרדה שתוקפת אותי בזמן הדיבור,ע"י לקיחת תרופה מרגיעה?מבלי שאתמכר אליה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעניין גמגום - תגובה
ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור19/12/2012שלום רב,
נכון להיום, אין תרופות שהוכחו כיעילות לטיפול בגמגום. התרופות שניסו להשתמש בהם לטיפול בבעיה זו הן נוגדי חרדה ודיכאון, תרופות הרגעה, תרופות נוגדות פרכוס ואחרות, אך כפי שציינתי הן לא הביאו לתוצאות וטיפול בהן לעיתים היה כרוך בתופעות לוואי.
יחד עם זאת, במידה ולצד בעיית גמגום, אתה מתמודד גם עם הפרעת חרדה או דיכאון, סביר להניח שטיפול תרופתי מתאים ישפר את הרגשתך ובאופן עקיף יפחית את הגמגום. בתרופות שמשמות היום לטיפול בדיכאון וחרדה הן תרופות יעילות ולא ממקרות והן בטוחות לאורך זמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת סרנדה לאחר הפסקה ותופעות לווארוי18/12/2012
נטלי תקופה סרנדה 50 מג כדור ביום,לאחר תקופה של כחצי שנה הפסקתי את השימוש בכדור(לא היה לי מרשם ולקח זמן עד שהשגתי אותו שוב).
האם אמורות להיות שוב תופעות לוואי אחרי כחודשיים של הפסקה?
אני מרגיש במצב רוח ירוד מאוד ועם בחילות ועייפות.
תודה מראש על הסיוע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יצויין שהתחלתי לקחת שוב את הכדור
רוי18/12/2012שוב בשבוע האחרון באותו המינון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנטילת סרנדה לאחר הפסקה ותופעות לווא - תגובה
ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור19/12/2012שלום רב,
התחלת הטיפול, גם במידה ונטלת את התרופה בעבר, עלולה להיות מלווה בתופעות לוואי. מדובר בתופעות לוואי לא מסוכנות (אך לפעמים לא נעימות) שצפויות לחלוף תוך שבוע מתחילת הטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התמחות של מטפל בנושא מסוים?אמנון18/12/2012
האם יש כל מיני סוגים של פסיכולוגים קלינים? למשל יש פסיכולג שמתחמה בחרדות ודיכאונות ולכן רוב מטופליו יהיו מטופלים שסובלים מחרדה ודיכאון.
ופסיכולוג שמתמחה בפסיכוזה ולכן רוב מטופליו יהיו סכיזופרנים.
אם אני סובל מבעיה כל שהיא אז אני צריך לחפש פסיכולוג שמתאים ספציפי לסוג הבעיה שלי? או שכל פסיכולוג קליני יספיק לי? אם יש לי נגיד סכיזופרניה אז כל פסיכולוג קליני יכול לטפל בי או שאני צריך מישהו שמתמחה דווקא בסכיזופרניה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה מעניינת
אלי19/12/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדעתי, הכי חשוב שתהיה כימיה טובה
שמוליק19/12/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתמחות של מטפל בנושא מסוים? - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור23/12/2012כל הפסיכולוגים הקלינים יכולים לעזור בבעיות ניורוטיות.
כאש מדובר במצבים פסיכוטיים, כגון סכיזופרניה, מומלץ על פסיכיאטר, שיכול לברר את המצב הגופני, נפשי ותרופתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי למיקטלעומר18/12/2012
אני נוטל למיקטל כבר קרוב לשנתיים ותודה לאל הכל בסדר.
רציתי לשאול האם לאחר שנתיים יכולה פתאום לצוץ תגובה של פריחה? או שלא סביר?
כי יש לי פריחה ואני סתם אוכל סרטים שזה מזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי למיקטל - תגובה
ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור19/12/2012שלום עומר,
אמנם תופעת לוואי של פריחה שכיחה יותר בתחילת הטיפול והסבירות להופעתה בהמשך יחסית נמוכה, עדיין זאת עלולה להיות תופעת לוואי של למיקטל וחשוב לעבור הערכה רפואית באופן דחוף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרקוויל ומינוןליליאן18/12/2012
שלום,
לקחתי סרקוויל 300 מיליגרם כל יום ואז הפסיכיאטר העלה לי את המינון
ל600 ביום. עבר זמן מאז שלקחתי ועכשיו אני לא כ"כ זוכרת..
האם אני צריכה לקחת בלילה או ביום, ואת שניהם בו זמנית? אחרי האוכל או לפני?
לא הייתי אצל הפסיכיאטר הרבה זמן ואני לא זוכרת מה הוא הנחה אותי,
והתור אליו עוד ארוך ואני צריכה להתחיל לקחת את הכדורים.
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרקוויל ומינון - תגובה
ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור18/12/2012שלום ליליאן,
אם אני מבינה נכון, עברה תקופה מאז שקבלת את ההמלצה של פסיכיאטר לעלות מינון ולא ברור האם במהלך התקופה נטלת את המינון הנמוך יותר. במידה והספקת טיפול בתקופה זו, יתכן והמלצה שניתנה ע"י פסיכיאטרי בעבר (במיוחד עם עברה תקופה ארוכה מאז, חודש או יותר), לא רלוונטית למצבך הנוכחי ואני ממליצה על הערכה חוזרת בתקופה זו כדי לקבוע האם אכן זהו הטיפול המומלץ ובאיזה דרך יש לעלות את המינון (יש מספר אפשרויות וכדי לתת המלצה ספציפית יש להעריך את המצב הנפשי שלך כעת).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ליליאן18/12/2012(התשובה שלי משום מה נשלחה למקום לא נכון בכלל)
אולי לא הסברתי את עצמי נכון..
לקחתי 300 מיליגרם לבערך יותר מחודש, הפסיכיאטר איבחן אותי
ואמר לי שאין השפעה כלל וצריך להעלות את המינון ל600 ביום.
הוא נתן לי מרשם ובשל חוסר אמצעים, לא לקחתי את הכדורים במשך זמן.
דיברתי איתו והמרשם תקף, קניתי היום את הכדורים (600 מיליגרם).
אבל שכחתי לשאול אותו שוב על המינון, אני אפילו שכחתי באילו שעות
לקחתי אז את הכדורים... יש לי קצת בעיה בזיכרון והתור לפסיכיאטר
הוא בעוד הרבה זמן, ואני רוצה להתחיל לקחת את הכדורים בכדי
שכשיגיע התור לפסיכיאטר הוא יוכל לראות אם יש שיפור או לא..
אז שאלתי באילו שעות לקחת אותם? שתיים באותו זמן או בהפרש?
אחרי או לפני האוכל? (ה300 מילגרם לא הרדימו אותי, אולי ה600 ירדימו?)
תודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה - תגובה
ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור18/12/2012שלום ליליאן,
עם כל הרצון הטוב, אני לא אוכל לתת לך הנחיות בנוגע לנטילת הכדור. יש מספר סוגים של סרוקוול והנחיות לעליה במינון (קצב העליה, כמה פעמים ביום לקחת וכד') ניתנות על סמך הערכה של פסיכיאטר ובהתאם למאפיינים הספציפיים של המטופל ומחלתו. במסגרת הפורום אנו מספקים מידע בלבד ולא הנחיות ספציפיות.
באופן כללי סרוקוול בצורה של שחרור מיידי (סרוקוול רגיל) יש ליטול פעמיים ביום (לחלק את המינון המומלץ באופן שווה בין בוקר וערב). סרוקוול בשחרור מושהה (XR) ניתן לקחת פעם ביום - עדיף בערב. העליה במינון במקרה של סרוקוול רגיל היא הדרגתית ולא מומלץ לעלות מיד את המינון מ-300 מ"ג ל-600 מ"ג. לעומת זאת במקרה של סרוקוול XR ניתן לעלות מינון בבת אחת.
שוב, אני חוזרת ומדגישה, כי הנ"ל לא מהווה המלצה או הנחייה לשינוי בטיפול, אלא בגדר מידע בלבד ואת חייבת ליצור קשר עם הרופא (אפילו טלפוני) כדי לקבל הנחיות ברורות ומדוייקות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה במע' החיסוניתלימי17/12/2012
האם התרופות (אדורנקס ואביליפיי לצורך העניין) יכולות להחליש את המערכת החיסונית ?
בנוסף, אין לי שום צורך/רצון/חשק לזוגיות , מה זה יכול להעיד? אולי חלק מהדיכאון?
מה התרופה היעילה ביותר לדיסתימיה?(אני כבר בפסיכותרפיה ונוטלת את הכדורים הנ"ל מעל שנה וחצי)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידה במע' החיסונית - תגובה
ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור18/12/2012שלום רב,
אדרונקס ואביליפיי לא פוגעות במערכת החיסון ולא מחלישות אותה.
חוסר חשק לזוגיות לא בהכרח מעיד על מחלה או הפרעה נפשית. מהצד השני, הרבה בעיות נפשיות (כולל דיכאון) מתאפיינות בהעדר חשק ועיניין (לא רק לתחום הזוגיות) ולכן רק על סמך העדר החשק לא ניתן להגיד באיזה בעיה מדובר.
הטיפול התרופתי בדיסתימיה (המחלה שמתאפיינת בתסמיני דיכאון מתונים לאורך זמן רב), הוא טיפול בנוגדי דיכאון והבחירה היא בדרך כלל בתכשירים מקבוצת SSRI כגון ציפרלקס, לוסטרל, פרוזאק ואחרות. כל התרופות יעילות באותה מידה אך התגובה לטיפול משתנה מאדם לאדם ולא ניתן לנבא מראש את התוצאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לגבי התרופה נרדיל ומשפחת הmaoשואל שאלה17/12/2012
אני שקוע בדיכאון די עמוק שמתבטא בקשיי ריכוז קשים חוסר תקווה, בדידות עייפות וכו'.
ניסתי את לוסטרל, ואיפקס כאנטי דיכאוניות אך הן לא עזרו.
הרופאה התלבטה למשך זמן מה האם יתכן וזו תסמונת ביפולרית אך לבסוך הגיעה למסקנה שמדובר בדיכרון א-טיפי.
היא רשמה לי את התרופה נרדיל nardil מקבוצת הmao.
1. מצאתי עליה מעט מאד מידע באינטרנט. ראיתי שהתרופה מסווגת כ"בלתי הפיכה"- מה הכוונה? האם יש חשש שיקרה משהו בלתי הפיך לעצבים/ מוליכים וכו'?
2. האם ניתן לקחת יחד עם ריטלין?
3. האם ניתן לקחת יחד כם משחת עור בשם "לוקסיד" (רטין a)
4. האם ניתן לקחת עם כדורים בשם דוקסילין?
בברכה. אודה לתשובה- הרופאה שלי זמינה אולי אחת לחודש, והתרופות כבר אצלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגבי התרופה נרדיל ומשפחת הmao - תגובה
נרדיל היא תרופה נוגדת דיכאון ותיקה ויעילה, אך השימוש בה מוגבל לאור העובדה שבעת נטילתה יש להצמד לדיאטה מאוד ספציפית (למשל אסור לאכול גבינות מסוגים מסויימים, יוגורט, לשתות יין אדום ומגלבות נוספות) בגלל סכנה של עליה קיצונית ומסוכנת של לחץ דם. המטופל של מתחיל את הטיפול בנרדיל מקבל הסבר מפורט ורשימה מפורטת המציינת את המאכלים שאסור לו לאכול.
את כל התרופות שציינת ניתן ליטול עם נרדיל פרט לריטלין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה דר-שאלה נוספת ועיקרית על נדריל
שואל שאלה18/12/2012ראיתי בכמה מקומות שכתוב שהיא "בלתי הפיכה". מה הכוונה האם יתכן נזק למערכת העצבים? מה הכוונה ב"בלתי הפיכה"?
תודה רבה ממש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה דר-שאלה נוספת ועיקרית על נדריל - תגובה
הכנוונה למנגון הפעולה של התרופה שמעכבת באופן בלתי הפיך חלבון שמפרק מוליכים עצביים וביניהם סרוטונין ונואדרנלין. כתוצאה מהעיכוב של פעילות החלבון, הרמה של המוליכים עולה וזה מה שבסופו של דבר מביא לשיפור במצב הנפשי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבנוגע לשילוב עם ריטלין
שואל שאלה18/12/2012בתשובתך כתבת "ניתן לשלב עם כל התרופות הנ"ל".
כעת ראיתי בעלון לצרכן של מתלפנידראט (ריטלין)
שאסור באיסור חמור ליטול ריטלין עם קבוצת mao
מאחר ויש סכנת חיים בהקשר של לחץ דם.
וכך אמר לי גם הרוקח.
היד קלה על המקלדת?
סליחה שאני תוקף- את רופאה עם נשמה טובה שמתנדבת לענות על שאלות של חולים- אך כמעט ונטלתי אותם ביחד. ואין להקל ראש בתשובות.
תודה ממש בכל אופן!
ואם אני טועה אז סליחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבנוגע לשילוב עם ריטלין - נפלה טעות
אכן נפלה טעות ולא שמתי לב שבין התרופות שציינת נמצא ריטלין. כמובן התרופה אסורה לשילוב עם נרדיל. מאוד חשוב להדגיש כי הדברים שנכתבים בפורום אינם תחליף ליעוץ רופא והנחיות רופא , אלא נועדו לספק מידע בלבד. אין להתחיל או להפסיק טיפול ללא הנחיה ברורה של הרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
שואל שאלה18/12/2012תודה רבה לך! המשיכי בעבודת הקודש שלך! אתם הרופאים אנשים רגישים שמבינים לליבנו האנשים החולים ועל כך תודתי נתונה לך ובשם חברי לפורום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתופעות לוואי נרדיל
אסנת09/10/2013האם הפורום עדיין פעיל? שלום רב, מעבר לתופעות לוואי הקשורות לתפריט המוגבל עם הנרדיל, מהן שאר תופעות הלוואי שלו? הבנתי שאין לקחת בערב כי יש נדודי שינה. תוכלי לציין את שאר תופעות הלוואי? תודה רבה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלטרולט במקום נרדיל
אסנת09/10/2013במידה ולא אעמוד בדיאטה של הנרדיל (אני תת משקל) וארצה לחזור לאלטרולט שנטלתי 10 מ"ג כשבועיים. מתי אמורות לחלוף הסחרחורות החזקות שהוא גורם? האם זה נכון שאם זה לא חולף תוף 3 שבועות יש להחליף טיפול? תודה מקרב לב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא לתלות יותר מדיי תקוות בתרופות
שמוליק09/10/2013שלום אסנת.
לפני שאני נכנס לגוף העניין, חשוב לי לציין שכל מי שמתמודד עם בעיות נפשיות לא צריך לראות את עצמו "נחות" "דפוק" או כל כינוי גנאי אחר.
מי שמתמודד עם הבעיות הוא גיבור שראוי להערכה רבה.
כפי שאת בעצמך כתבת לתרופות ישנן תופעות לוואי קשות.
בעיניי חוסר איזון כימי במוח הוא גורם שמשקלו נמוך ביותר בבעיות נפשיות, ויותר מזה - הוא סימפטום של הבעייה האמיתית שהיא רגשית.
הטיפול העיקרי והחשוב הוא הטיפול בבעייה הרגשית והוא ממש לא נעשה ע"י התרופות.
אם התרופות עוזרות, אז אפשר וצריך לקחת אותן, אבל אם הטיפול בבעיה הרגשית הוא מספיק טוב, אז ישנו איזה שלב שבו הנזק מתופעות הלוואי של התרופות עולה על התועלת מהן, כך שצריך להתחיל לחשוב על הורדה במינון עד להפסקה.
לדעתי, צריך לנסות לחשוב האם הטיפול בבעייה הרגשית הוא מספיק טוב.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהליליאן17/12/2012
שלום רב,
הובחנתי כפסיכוטית והכדורים שאני לקחתי (היו כמה..) לא עוזרים.
והבנתי שיש סוגים שונים של פסיכוזה, אני צריכה קצה חוט בעניין הזה.
אני פסיכוטית מאז ומתמיד, מאז שאני זוכרת את עצמי, עם השנים זה גבר.
אני לא רואה או שומעת דברים, אבל אני מרגישה שהרגשות והתחושות
שלי "דפוקים" ז"א שמשהו בהם קצת מעוות, מזכיר כמו הרגשה על סמים..
אני מרגישה שאני מאבדת את עצמי ואת התחושות לי..
אני לא יוצאת מהבית ואין לי קשים חברתיים. אם אני יוצאת אני מרגישה
שהכל, כולל האווירה, ההרגשה של מזג האוויר, הבתים, המכוניות, הרעשים
וכמובן האנשים- נגדי, לרעתי, מעוותים קצת ואני חווה מין ניתוק חזק
ומרגישה לא אני, חרדה, שכולם מסתכלים עלי וצורך להתחבא ולחזור להסתגר
בחושך בבית.
אני "חיה" בדימיונות, כלומר רק בראש וממש זה דומיננטי אצלי
אני לא מפסיקה לחשוב על כל דבר קטן ולנתח אותו וזה ממש משגע אותי.
ואני גם מרגישה שאני, בניגוד למה שקראתי על פסיכוזה, מאוד
מודעת לעצמי.. לכל דבר קטן. למה אני מספרת את זה?
כי אני לא מבינה בזה, (1)אולי לפי מה שאמרתי תוכלו להגיד לי בערך,
איזו פסיכוזה זו? כי רוב הפסיכוזות שקראתי עליהן לא תואמות לי כ"כ,
(2)אצלי זה גנטי על בטוח, ואני מודעת לעצמי מעולה. -זו עדיין פסיכוזה?
(3)ואולי יש איזו שהם כדורים שכן יתאימו לי?
(4)שאלה אחרונה ומאוד חשובה, אם יהיו כדורים שיעזרו לי,
האם הפסיכוזה תיעלם לגמרי או רק התסמינים שלה?!
תודה רבה,
זה ממש חשוב לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולי זו פסיכוזה עמידה
שמוליק18/12/2012שלום ליליאן.
כשהייתי מאושפז, היה איתי בחדר מישהו שזה כנראה מה שהיה לו.
בגדול, פסיכוזה עמידה היא פסיכוזה שאף אחת מהתרופות האנטי-פסיכוטיות איננה מצליחה להרגיע את המטופל.
בכל אופן, טיפול נכון בפסיכוזה כולל טיפולים נוספים מלבד הטיפול התרופתי, ולדעתי, הטיפולים האחרים עוזרים הרבה יותר מהתרופות.
הייתי מציע לך לנסות טיפולים נוספים כגון שיחות (פסיכותרפיה), CBT, פעילות גופנית, וכיו"ב. כל מה שמשפר את ההרגשה שלך - זה טוב.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאתה בטוח?
ליליאן19/12/2012כי את האמת כשלקחתי פרפאנן- חוץ מתופעות לאווי לא היה לי כלום.
וגם עוד כדור שאני לא זוכרת את שמו- כנ"ל...
וגם הסרוקוויל שרק התחלתי איתו... כלום.
יש דבר כזה "פסיכוזה עמידה"? כאילו מונח...?
תודה בכל מקרה על התשובה:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא בטוח, כדאי לחכות לתשובה מהרופאים
שמוליק19/12/2012שלום ליליאן.
אני לא יכול להיות בטוח שמה שיש לך זו פסיכוזה עמידה.
בכל אופן, עד כמה שידוע לי יש מושג כזה, ואני מקווה שאחד מהרופאים בפורום יאשר את זה.
בכל אופן, כדי לקבוע מה בדיוק יש לך, אני בטוח שהם יגידו שצריך בדיקה ע"י פסיכיאטר מוסמך, ולא ניתן לתת תשובה חד משמעית דרך האינארנט.
תרשי לי לשאול (וכמובן שאינך חייבת לענות), האם נבדקת ע"י פסיכיאטר שקבע שיש לך פסיכוזה או שזו השערה שלך?
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ליליאן20/12/2012שלום.
כן פסיכיאטרים קבעו "מצב פסיכוטי" ואמרו לי שזו פסיכוזה,
(וגם קיבלתי פטור מהצבא ע"י פסיכיאטר צבאי)
לא יותר מזה.
אין לי מושג יותר מזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאל תתייאשי
שמוליק21/12/2012שלום ליליאן.
אני ממש לא חושב שצריך להתרגש מהאיבחונים האלה...
גם אני קיבלתי פטור מהצבא על סעיף נפשי, והתאשפזתי ארבע פעמים. בסוף יצאתי מזה...
בכל אופן, לא נראה לי שהמצב שלך עכשיו הוא פסיכוטי...
כפי שכבר כתבתי, נראה לי שכדאי לנסות טיפולים אחרים, והכי חשוב הוא שתרגישי שהטיפולים האלה עוזרים. עצם זה שכתבת שהכדורים לא השפיעו עלייך, זה אומר שאת יכולה לסמוך על שיקול הדעת שלך.
מאחל לך כל טוב.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על ההתיחסות
ליליאן23/12/2012לי חשוב לדעת האם אפשר להיפטר לחלוטין מהדבר הזה שכנראה נולדתי איתו.
תודה בכל מקרה על התגובות.. :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור23/12/2012על סמך התיאור קשה לנחש.
טיפול יכול מאוד לעזור עד למצב של העלמת הדמיונות לחלוטין.
הפיתרון היחיד , מעקב מסודר, טיפול תרופתי ושיחות.
בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
ליליאן23/12/2012(אני שואלת ככה כי זה נושא שאני לא מבינה בו כלום)
אז אתה אומר שכן יש מצב שמצב פסיכוטי (אולי כמו מה שתיארתי...)
דברים בו יכולים להעילם לגמרי? דמיונות וזה..
תרשה לי לשאול אותך שאלה-
ממה שהבנתי קצת, ככל שהמצב התיפקודי קשה וקשה לאדם פסיכוטי
לתפקד בחי היום יום (כגון לעבוד, ליצור קשרים ועוד..) אז ככה הדימיונות
נכנסות לתמונה בכדי ליצור את הסיטואציות האלו, שאני לא מסוגלת
לקיים בחיים שלי, בראש- והמוח מריץ אותם שוב ושוב (ויש איתם לפעמים
הרגשה טובה אחרי ) בכדי לכסות על החסר? (כי שמעתי משהו כזה..)
אז כשכדורים תרופתיים ישנו את המחשבות שווא, ההרגשות המעוות, חרדה וכו..
(גם כאן אפשרי העלמתם לגמרי?)
ואז יגיע תפקוד ומכאן העלמת (באופן הדרגתי..) של הדימיונות בראש?
כי אותו מנגנון לא יהיה לו בשביל מה להיות... או שזה פנטזיונרי מידי..?
סתם שאלה.. מה זה "פצב פסיכוטי דרגה (או מצב ) 3"?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאגב
ליליאן23/12/2012אני מטופלת רק אצל פסיכיאטר+תרופות.
אני לא רוצה פסיכולוג.. לדבר עם אנשים,
ועוד ממש לפתח שיחות רק מעלה לי את התסמינים שהזכרתי
אז אני לא בשיחות, אולי עד שיהיה שינוי תרופתי ואני אהיה מסוגלת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאגב - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור24/12/2012יתכן קשר בין דמיונות ,מחשבות שווא והתנהגות משנית מתאימה לתוכן.
בסכיזופרניה נהוג להתייחס:
סימנים חיוביים : מחשבות שווא, הזיות.
סימנים שליליים : מצב הרוח, רצייה, מוטיבציה, ארגון וקשר חברתי תעסוקתי.
המנבא החשוב ביותר בסכיזופרניה זה המרכיב של הקוגנציה, חשיבה, זיכרון, אירגון ויכולת למידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקיי
ליליאן24/12/2012אבל אין לי סכיזופרניה..
למרות שהדברים שכתבת מדברים אלי...
אבל לי אובחנו פסיכוזה, וסכיזופרניה לא עלתה אף פעם..
למרות שממש יש לי בעיה רצינית מאוד בזיכרון, חשיבה, ארגון...
ולמה מחשבות שווא והזיות הן חיוביות?
תודה.
שאלה אחרת, מה זה אומר "מצב פסיכוטי 3" או "מצב פסיכוטי דרגת 3"?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)