מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חרדותיניב27/11/2012
האם יש קשר משפחתי/גנטי בנושא דיכאון חרדות.
אצל אימי ובמשפחתה היו מיקרים כאלו.
אני סובל כ חודש מחרדות, לא מדיכאון, עד כדי פחד של אובדן שליטה ושלילת הקיים מסביבי.
כללי-בן 39 נשוי+2 , נורמטיבי.
נוטל קלונקס מידי פעם במינון נמוך (בשלושה שבועות אחרונים). זה מחזיר אותי לקרקע.
אני יודע שזה ממכר לכן מתאמץ לא ליטול הרבה. מטופל כ שבועיים אצל פסיכולוג.
מה עושים ? איך מחזירים את המצב לקדמותו.
מניסיונכם, אם זה גנטי האם אני יכול להילחם בזאת ולנצח ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנסיון...
רפאל27/11/2012המצב חוזר לקדמותו.. ודוקא לכן הפסיכאטרים לא נבהלים מכל תיאורי המחשבות והחרדות הכי מופרכים שיש כי אתה אדם בריא , וכל עוד אין לך מחלת נפש. זה הפרעה שעם איזון או תרופתי או יכולת אישית להתמודד בלי זה ..זה יחלוף..
השאלה מה גרם לזה לצוץ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדות - תגובה
ד''ר אהוד רוזיצקי28/11/2012שלום יניב.
הפרעות חרדה הם הפרעות בעלות מקורות מגוונים. כיום ידוע כי יש עלייה בסיכון להפרעות חרדה אצל אנשים עם קרובי משפחה הסובלים אף הן מהפרעות דכאון וחרדה אך זה לא אומר שהפרעת חרדה היא גזרה משמיים!
בכל מקרה כיום להפרעות חרדה קיימים טיפולים יעילים שהוכחו מחקרית.
ממליץ לך לפנות לפסיכיאטר בקשר ליעוץ תרופתי. נוסף על כך, טיפול פסיכולוגי קוגניטיבי-התנהגותי יכול להיות יעיל ביותר להפרעות חרדה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לאחד הרופאים-פורקת את הלבדורין26/11/2012
בת 21, מאופיינת במאניה דיפרסיה כשהרגש השלט העיקר כבר למעלה משנה הוא דיכאון (גם כן "דו קוטבי" ממש..)- זה לא פייר, הייתי מתה-מתה לחזור להיות בהיפו מאניה שהיתה לי, ולא משנה מה המחיר שזה היה גובה ממני
היתה לי גם אפיזודה פסיכוטית
כרגע יציבה(לפחות ככה נראה כלפי חוץ לאנשים)
לוקחת אביליפיי 10 מ"ג, אדרונקס 4-8 מ"ג, למיקטל 25 במטרה להעלות..
אני מרגישה (הרגשה פנימית כן) שיש ביכולותי להיות שמחה אבל כאילו הכדורים "משטחים" את הרגשות ומונעים ממני להרגיש שמחה, חיות ותשוקה לחיים
דוגמא הכי קטנה: ניסיתי ללכת לשיעורי סלסה, ורקדתי כמו רובוט כשהכתפיים מקובעות (וכל הבנים ציינו את זה להגיד לי, כמה אני "לא משוחררת")
עוד דוגמא- רוקדת זומבה במכון, כמו סוג של חרגול, ככה אני מרגישה..
כולן רוקדת בסוג של להט ולפעמים או יותר נכון תמיד נראה לי כאילו איבדתי את הזרימה הטבעית של החיים שאמורה לבוא מבפנים, ולא באה גם כשמנסים להביא אותה בכח
אין, זה פשוט לא הולך לי, כבר למעלה משנה שאני מנסה לבלוע את הצפרדע ולנסות להתמודד בכח וזה ל-א ע-ו-ז-ר, אני לא חוזרת להיות מי שהייתי, ויותר גרוע, החדשה הזאת לא מוצאת חן בעיניי
אל תציעו טיפול פסיכולוגי- כי כבר התחלתי
די! פשוט נמאס לי!
לפעמים נראה לי שרק גראס רפואי יעזור, לא נראה לי- אני בטוחה בזה! למרות שמעולם לא ניסיתי..ואני לא בן אדם שעובר על החוק(בד"כ)
וגם.. לא באלי להכנס לכלא בגלל שימוש לא חוקי
מלבד זאת שזה עולה מלא כסף וגם האיכות של מה שנמכר ברחוב היא איכות זבל והכל מורעל..
בקיצור החיים בזבל!!!!!!!!!!!! נמאס לי לחיות כבר !!!!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
שמוליק27/11/2012שלום לימי.
את התחושות שאת מתארת גם אני עברתי. היו לי ארבעה אישפוזים. הראשון היה בגיל 18, ואחריו, אפשר לומר חזרתי לתיפקוד תקין פחות או יותר. השאר היו בגיל 29 ואפשר להסתכל עליהם כאל חטיבה אחת.
אינני יודע מה היה האיבחון באישפוז הראשון, אבל האיבחון באישפוז הראשון בחטיבת האישפוזים האחרונה (שהחלה בגיל 29) היה מאניה-דיפרסיה, ואח"כ הוחלט באישפוז הבא לשנות את האבחון לסכיזו-אפקטיב.
אחרי זה הרגשתי זומבי, לא מסוגל לתפקד, ובהחלט הרגשתי שאני לא אותו בן אדם שהייתי כמו לפני האישפוזים.
אני יכול להגיד שהפסקת הטיפול התרופתי, היא זו שעזרה לי לחזור לעצמי.
האישפוז האחרון שלי היה משום שהתחילו להיות לי מחשבות אובדניות בגלל המצב הבלתי נסבל של חוסר תיפקוד.
התרופות האנטי-פסיכוטיות גורמות לעייפות חזקה ובכלל לחולשה שאיננה מאפשרת לתפקד, והרבה מהמטופלים סובלים מתופעות לוואי אלו. כתבת שאת לוקחת אביליפי וזו תרופה אנטי-פסיכוטית.
משום מה, הרופאים נוטים שלא לומר את האמת, ולהסביר שהעייפות והקושי לתפקד הינם "סימפטומים שליליים של המחלה".
אני רוצה להעיר, שהטיפול במאניה-דיפרסיה הוא ע"י מייצבי מצב רוח. תרופה אנטי-פסיכוטית ניתנת כנגד הפאזה המאנית אם המייצב אינו יעיל מספיק.
יכול להיות שאת סובלת מתופעות הלוואי של התרופות.
יכול להיות שאם תפסיקי רק את התרופה האנטי-פסיכוטית, זה יוכל לעזור לך.
חשוב לציין, כי מה שהרופאים מזהירים שלא להפסיק את התרופות, יש לכך בסיס מחקרי שמראה שברוב המקרים הפסקת התרופות עלולה להחמיר את המצב.
עם זאת, אצלי, כשהחלטתי להפסיק את התרופות, הודעתי על כך לפסיכיאטרית, שהיא כמובן התנגדה. בסופו של דבר, כשלוש שנים אחרי, היא ראתה שזה היה צעד נכון.
אם את סומכת על עצמך, שאם המצב יתדרדר בעקבות הנסיון להפסיק את התרופות, ואז תקחי אותם, אז את יכולה לנסות להפסיק את התרופות בהדרגה.
בכל אופן, התרופה הראשונה שכדאי לנסות להפסיק היא אביליפי.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבין לליבך.
יניב27/11/2012אל יאוש. כאחד שעבר משברים. ראי את האור בקצה המנהרה. אמונה תמיד עוזרת.
כפי שאת רואה יש הרבה עם בעיות כאלו ואחרות. תייהיה חזקה כולם עוברים משברים. שולח לך קרן אור. (תגובה אישית אני לא רופא).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם אני
רפאל27/11/2012מרגיש בחדר כושר כמו בול עץ שמתאמן... אבל זה הולך ומשתפר..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם אני
גבי27/11/2012מרגיש ככה אני מקווה שאני לא מדבר בשם עצמי אבל כמו שטוח בלי התלהבות וכו
ושותק כשאני נמצא בחברה אולי זה בעיה שלי
תרגישי טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבאמת באמת שנמאס לי כבר
דורין27/11/2012התפקעה לי הסבלנות!! לא יכולה יותר
אני בת 21, פאקינג אמורה להיות בשיא פריחתי
כשהמשבר התחיל למעשה לפני כמעט שלוש שנים
אני באמת שוקלת לאור התגובות כאן ולאור הרגשה אישית ודברים נוספים ששמעתי- להוריד את התרופות לאט ובהדרגה, את כולן!
סתם רעל לכבד ולא עוזר לי לדיכאון גם ככה.. פשוט מנסה להשלים עם המצב וכבר נמאס לרצות לשנות אותו כשזה פשוט לא קור
חבל שאין התוויה למצב שלנו לטפל בגראס רפואי בשילוב עם נוגדי פסיכוזה למצב שאולי תהיה מאניה..
לדעתי שווה לקחת את הסיכון, ע"מ לחיות כמו שצריך
לצערי דעתי לא שווה כלום שכן אפילו אנשים עם דיכאון רגיל בקושי מקבלים את האישור לקנביס רפואי, כל שכן אנחנו עם הסיכון למאניה
איך איך איך יוצאים מזה לעזאזאל!?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה חשובה- שכחתי לציין
דורין27/11/2012רציתי לשאול מתי והאם בכלל ניתן להפסיק אי פעם עם נוגדי הפסיכוזה?
אסכם ואומר שהיו לי אפיזודה פסיכוטית אחת, והיפו מאניה אחד (אחד וחצי אפשר להגיד..)
אני לא רוצה להכנס להריון ולקחת תרופות גם במהלכו... לא משנה מה יגידו לי אני יודעת שכל תרופה פוגמת בעובר(ושוב- אפילו אם יראו לי מחקרים לא אשנה את דעתי)
אף על פי שזה לא רלוונטי כרגע- מתי, מתי מפסיקים עם האביליפיי אם בכלל? כיום אני על 10 מ"ג..ואף אחד מהפסיכיאטרים לא הציג בפניי תשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לאחד הרופאים-פורקת את הלב - תגובה
ד''ר אהוד רוזיצקי28/11/2012שלום, לימי.
דבריך נוגעים ללב ואכן מייצגים את התמודדות הלא הקלה של נפגעי נפש עם תנודות במצב-רוח, מצוקה וקשיים.
במישור התרופתי- ע"פ דבריך התחלת טיפול בלמיקטאל, שהיא תרופה מייצבת מצב-רוח יעילה במיוחד כנגד אפיזודות דכאוניות ובד"כ נוחה לשימוש ללא תופעות לוואי. עליך להתאזר בסבלנות שכן את מנון הלמיקטאל יש להעלות בהדרגה באופן איטי מחשש לתופעות לוואי עוריות מסוכנות אך נדירות- כדאי להתיעץ עם הפסיכיאטר המטפל.
אביליפיי היא תרופה טובה ובד"כ לא גורמת לתחושת "רובוטיות" אותה את מתארת.
אני ממליץ לך לפנות לפעילות פנאי, ספורט שיכולה לעזור מאוד מבחינת הרגשה והתמודדות עם תופעות לוואי.
בכל מקרה- אני ממליץ מפורשות ובאופן חד משמעי להמנע משימוש בסמים כולל גראס וקנאביס, שבציבור ידועים כ"סם קל" או "חומר טוב ולא מזיק".
צריכת קנאביס בנפגעי הפרעה דו-קוטבית עלולה להביא להדרדרות קשה במצבם.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת כדורים ממשפחת הSSRIמאור26/11/2012
אני כבר חצי שנה לוקח קלונקס במינונים גבוהים, עקב הפסקת שתיית אלכוהול-עכשיו שאלתי היא האם עדיף להפסיק באופן הדרגתי את הקלונקס ולקחת ציפרלקס?
השאלה הגדולה האם זה יגרום לי להשמנה, אשמח לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהמשך....
מאור26/11/2012שכחתי לציין שאני בן 28 ועוסק בספורט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנטילת כדורים ממשפחת הSSRI - תגובה
ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור28/11/2012שלום מאור,
קלונקס היא תרופת הרגעה מקבוצת בנזודיאזפינים שניתנת למשך תקופה קצרה לאנשים בשלבי גמילה המוקדמים מאלכוהול כדי למנוע סיבוכים של הגמילה. ציפרלקס היא תרופה נוגדת דיכאון וחרדה יעילה. כדי לענות על השאלה שלך האם כדאי לקחת את התרופה, צריך קודם כל להעריך את מצבך הנפשי ולקבוע האם אתה סובל מדיכאון וחרדה וזקוק לטיפול זה. במידה ואתה לא סובל מתסמינים של הפרעה או בעיה נפשית, אין צורך בטיפול ומומלץ לשקול הפסקת קלונקס, זאת כמובן לאחר התייעצות עם הרופא ובאופן הדרגתי, בהתאם להמלצותיו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיעל26/11/2012
שלום, רציתי לברר האם שימוש בכדורים לטיפול בדיכאון וחרדה כגון: פרוזק, קלונקס (רכישתם לא באופן פרטי אלא דרך קופ"ח) עלולים למנוע קבלה למשרות בגופים ממשלתיים (מוסד, שבכ)? האם שימוש זה יכול לפגוע בתהליך הקבלה למקומות עבודה כאלה? למיטב ידעתי, שחרור מצה"ל בגלל בעיה נפשית מונע קבלה לעבודה במוסדות אלו, השאלה שלי היא האם גם טיפול באזרחות בתרופות אלה עלול לפגוע?!
אשמח לתשובה ברורה ורשמית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור28/11/2012שלום יעל,
עצם השימוש בכדורים נוגדי דיכאון וחרדה לא מהווה עילה לשלילת המועמדות שלך למשרות שונות, כולל משרות ממשלתיות. לעומת זאת, התסמינים של הפרעות אלו ופגיעה תפקודית כתוצאה מכך עלולים להשפיע על היכולות שלך להתמודד ולענות על דרישות שמציבים בפני המועמדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיפרקסה בזריקהאופיר26/11/2012
בוקר טוב!
רציתי לדעת אם זיפרקסה בזריקה משמינה כמו זיפרקסה בכדורים?
אמרו לי (לא פסיכיאטר) שכדור מתיישב בקיבה ומגרה את הקיבה וזריקה
היא לשריר וישר לדם ובגלל זה היא פחות משמינה בהרבה.
נ.ב
אני חייב לציין שאני בקופת חולים מאוחדת ושם יש את הזריקה
בניגוד לכללית.
אשמח לתוגבה ותודה מראש.
אופיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זיפרקסה בזריקה - תגובה
ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור26/11/2012שלום רב,
תופעות לוואי של זיפרקסה בזריקה לא נבדלות מאלו שבכדור, כך על פי הערכה של חברת התרופות שמייצרת את שתי הצורות של התרופה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לוסטרל- תופעת לוואיחנה26/11/2012
שלום,
אני נוטלת לוסטרל לטיפול בדכאון מזה 5 חודשים. המינון הועלה בהדרגה, בהתחלה סבלתי מבחילות שחלפו. הבעיה היא שמאז שלפני 3 חודשים הועלה המינון מ100 ל150 אמנם חל שיפור משמעותי במצב הרוח אבל אני סובלת מנפיחות וגזים בבטן כל הזמן, דבר שמעולם לא סבלתי ממנו קודם לכן.
איני יודעת מה לעשות- להחליף תרופה, לקחת תרופה לתופעת הלוואי? אם כן, איזו?
שאלה נוספת:
האם ניתן לשלב לוסטרל 150 מ"ג עם התרופות אוואמיס ואריוס שניתנו לי לטיפול באלרגיה? (רופא המשפחה אינו יודע על הלוסטרל)
אם כן, האם זה בסדר ליטול אותן בסמיכות עם הלוסטרל?
תודה רבה,
חנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לוסטרל- תופעת לוואי - תגובה
ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור26/11/2012שלום חנה,
לוסטרל עלולה לגרום לתופעות לוואי במערכת העיכול שבדרך כלל חולפות תוך מספר שבועות. במקרה כמו אצלך, כשהתופעות ממשיכות מעבר לשבועות בודדים, כדאי לשקול בירור אצל רופא גסטרואנטרולוג כדי לודא שאין בעיה גופנית שגורמת לתופעות הללו. בכל מקרה, מומלץ ליטול את הכדור אחרי אוכל, כדי להפחית את השפעתו על העיכול.
אין מניעה משילוב בין התרופות נוגדות אלרגיה ללוסטרל וניתן לקחת אותן ביחד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
חנה27/11/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדיטציה ודיכאוןמור25/11/2012
האם מדיטציה יכולה לסייע לדיכאון או להפך, להרע אותו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדיטציה ודיכאון - תגובה
ד``ר יעקב חרמון26/11/2012רוגע והרפיה עשויה לסייע לדכאון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התמודדות עם בת זוג דכאוניתשוקי25/11/2012
יש לי בת זוג עם היסטוריה של דכאון וחרדה. בחודש וחצי האחרונים נראה כי הדכאון חזר והמצב רק הולך ומתדרדר. היא בוכה לעתים קרובות, מנותקת רגשית, איבדה עניין בחיי מין, ולמעשה, נראה כי איבדתי אותה כבת זוג.
המצב המתסכל במיוחד הוא שהיא נמצאת בטיפול של פסיכיאטר ידוע, אך המצב לא משתפר. נראה שהוא מחמיר. היא נמצאת כרגע בתהליך של ירידה הדרגתית מתרופה אחת ומעבר לתרופה אחרת. אני לא יודע את השמות של התרופות, כך שאני לא יכול לפרט. האם יכול להיות שההחמרה מקורה בשינוי התרופתי? האם יש לפנות מייד לרופא המטפל בגלל ההחמרה? אודה לכל עזרה כי המצב קשה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה יעבור לה
דורין27/11/2012צריך לקוות, לחכות, לנסות לשמח אותה בדברים שהיא אוהבת למרות שאני יודעת-יודעת-יודעת מה זה להיות בדיכאון ולא לשמוע מכלום
להתחיל לעשות ספורט אפילו בכח(כל מה שמזיעים בו טוב) ..
נקווה לטוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתמודדות עם בת זוג דכאונית - תגובה
ד''ר אהוד רוזיצקי28/11/2012שוקי, שלום.
בן-משפחה הסובל מדיכאון מהווה אתגר והתמודדות קשה לכל המשפחה.
דיכאון קליני נוטה לפעמים למהלך כרוני של עליות וירידות ולכן יש צורך בסבלנות אך בעיקר בתמיכה המשפחתית הקרובה והאותנטית.
מחקרים רבים מצביעים על לכידות וקשר משפחתי כגורם טיפולי ומגן מפני דיכאון.
חשוב להיות בקשר עם הפסיכיאטר המטפל.
בכל מקרה- אם אתה חש כי יש רמז או סימן לאובדנות יש לפנות לפסיכיאטר מטפל.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השמנה?שירלי25/11/2012
שלום רציתי לשאול לגביי תרופות SSRI (פריזמה) וגם זאפה ZAPPA כשאומרים שהתרופות משמינות מהי הכוונה בדיוק? האם הן מעלות את הרעב ועקב הרעב המוגבר יש אכילה מוגברת והשמנה, או שבדרך כלשהי הכדורים בפני עצמם (ללא קשר לאכילה) גורמים להשמנה? (לדוגמה, מאיטים את חילוף החומרים וכו) אשמח לתשובה כי התחלתי טיפול ואני בעודף משקל קל ולא רוצה להחריף זאת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגו עליי..
שירלי26/11/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשמנה? - תגובה
ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור28/11/2012שלום שירלי,
המנגנון של עליה במשקל אינו ידוע בשני המקרים, אך ככל הנראה הוא שונה. במקרה של Zappa מדובר בעיקר בעליה משמעותית בתאבון וככל הנראה גם השפעה על מטבוליזם (חילוף החומרים). העליה במשקל עם התרופה ניכרת יותר בחודשים הראשונים של הטיפול ולאחר מכן יש התייצבות.
במקרה של התרופות מקבוצת SSRI, העליה בתאבון היא כנראה פחות משמעותית, אם בכלל. חושבים כי יש שיפור בתאבון שהוא חלק מתהליך הריפוי (הרי ירידה בתאבון היא אחת התסמינים של דיכאון) וכנראה גם השפעה על מטבוליזם. במקרה של התרופות מקבוצה זו עליה במשקל היא איטית ומתונה יותר ומתרחשת לאורך זמן ארוך יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחנה מבדלת בADDאופיר25/11/2012
שלום רב
כיצד ניתן להבדיל בין הפרעת קשב וריכוז על רקע נוירולוגי להפרעה על רקע חרדתי/רגשי?
האם יש סממנים שמאפשרים להבדיל בין ה2?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחנה מבדלת בADD - תגובה
ד''ר דבי פרס וינשטוק25/11/2012שלום-יש הבדל ניכר בין 2 ההפרעות-בעצם מדובר על אבחנה מבדלת בין ADD לבין הפרעת חרדה או כל הפרעה נפשית אחרת-כל פסיכיאטר מומחה ידע לעשות על פי ץסמינים ברורים ושונים-
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריזמה בכמות גדולהגילה25/11/2012
האם פריזמה בכמות גדולה לאו סי די יכולה לעזור בירידה במישקל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריזמה בכמות גדולה - תגובה
ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור26/11/2012שלום גילה,
פריזמה היא תרופה נוגדת חרדה ודיכאון שבתחילת הטיפול, עשויה לגרום לירידה בתאבון ומשקל, אך ההשפעה זו פוחתת במהלך מספר חודשים ומרבית המטופלים חוזרים למשקל ההתחלתי ואף לפעמים עולים במשקל. מדובר בהשפעה שלא תלויה במינון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקוקה לעזרהבעיה24/11/2012
שלום.
אין לי ספק שאני שקרנית פתולוגית. משקרת על ימין ועל שמאל סתם כך ללא כל חשיבה לפני שהדברים יוצאים מפי אל החלל..
אני מגזימה סיפורים וממציאה דברים לפרטי פרטים ומסוגלת לעשות הרבה מאוד דברים פיזיים בכדי שהשקרים ייתאמתו עם המציאות.
קראתי מאמר על שקרנים פתולוגיים. שאין להם מצפון ושהם פוגעים באנשים ללא הבחנה ושלא יביאו עצמם לטיפול מיוזמתם-בטח לא בגלל השקרים. האמנם-אני סופר מודעת לעצמי,סופר רוצה להפסיק את ההתנהגות חסרת המטרה הזו,כן מרגישה פחד גדול אחרי שקר. אבל זה לא גורם לי להפסיק. קראתי באיזה פורום על בחורה ששואלת פסיכולוגים על התופעה/מחלה הזאת כי מישהו שהיא יוצאת איתו כבר הרבה זמן וטוענת שהוא בן אדם רגיש וטוב,משקר לה ללא הבחנה ומעוות את המציאות דרך קבע. מה עליה לעשות? אז הפסיכולוג ענה ״ המחלה היא קשה מאוד ונובעת מדימוי עצמי נמוך מאוד ואני מציע לך לאט לאט לנתק איתו את הקשר ולמצוא לעצמך בחור יותר טוב״
נורא פגעו בי הדברים שאמר הפסיכולוג,כלומר-אני בן אדם רגיש,אכפתית מאוד,אוהבת ונאהבת על ידי הרבה אנשים,עובדת בחינוך טיפולי (לא משקרת בעבודה) רק לצוות על דברים שקשורים לחיי הפרטיים כביכול.,תורמת לקהילה בהרבה דרכים,צלמת,מתעסקת באומנות. ובכל זאת.. שקרנית פתולוגית לא מאובחנת,אבל קראתי מה זה אומר וזה יושב עלי בול,מילה במילה ללא הגזמה,זו אני ועם זה אצטרך להתמודד. השאלה היא (אחרי התשובה של הפסיכוצוג בפורום,התערערתי מאוד) האם ניתן לטפל בזה? האם כשאלך לטיפול אצל פסיכולוג/ית,תוכלנה לתת לי מענה? ולא לפחד ממני או להתייחס אלי כחולת נפש? כי אני לא. והמצב שלי מציק לי וכואב. לפעמים אני חושבת שאני לא מסוגלת יותר לחיות והגעתי למצבים קיצוניים במחשבות שלי. אבל אפילו להתאבד אני לא יכולה,במחשבה פשוטה ולא ממש פשוטה-תהיה לווייה וכולם היפגשו זה עם זה ולאט עם הזמן יבינו שאני כביכול לא מי שחשבו שהייתי. אני אימרת כביכול כי זה כן אני. אני זה אני ובזה אני לא משקרת,ז״א שגם אם הייתי מפסיקה לשקר,הייתי נשארת אותה אחת. רק בלי סיפורים
מוכנה לקחת תרופות,מוכנה לעבור עינויים,רק לא להישאר במצב השקרי בו אני חייה.
אשמח לתשובה
תודה
..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זקוקה לעזרה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור25/11/2012ממליץ בירור יסודי , בירור המרכיבים הפסיכולוגים, גורמי דחק, משפחה , סביבה ועוד...
הפיתרון טמון בטיפול פסיכולוגי דינמי, על מנת להבין את הצורך הפסיכולוגי בשקרים, מה המעשה תורם לנפש? כיצד גורם לרגיעה ואו שיפור בערך העצמי ? בירור קונפליקטים מאז הילדות ועוד..
טיפול תרופתי ניתן להוסיף לפעמים לזמן קצר, לשם השגת רגיעה , שיפור במצב הרוח וכו.. לזמן קצר ומוגבל, כמו שציינתי , הכסף הגדול מונח בטיפול פסיכולוגי.
מיניסיון, שילוב של שיחות ותרופות מהווה אופציה יעילה ביותר, זה מהווה את רוב עבודתי בקליניקה הפרטית , שילוב תרופתי ושיחות, מה שנותן את התוצאות הטובות ביותר, לפעמים כולל החלמה אמיתית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנקודה למחשבה
שמוליק25/11/2012שלום לך.
אני מבקש להעלות לדיון נקודה מסויימת עם הקטע הזה של שקרים.
בדרך כלל השקרים מאוד מזיקים, כפי שכתבת, אבל ישנם מקרים שבהם מצפים ממישהו שיקר, ויעמיד פוזה של מצליחן, ואם הוא לא עושה את זה, אז הוא דופק את עצמו.
אתן דוגמא:
ישנו משחק קלפים ששמו "שקרים". כל משתתף מקבל מספר מסוים של קלפים. מי שמתחיל שם קלף הפוך ואומר מה המספר שלו. כל משתתף בתורו, צריך לשים קלף שהוא או המספר האחרון שהונח על הערימה או אחד מעליו או אחד מתחתיו. הכלל הוא שחייבים לשים קלף כזה, ואם אין אז צריך לשקר. כל אחק מהמשתתפים רשאי לחשוד במשיהו שהוא שיקר ולהרים את הקלף שהונח. במקרה כזה, אם הוא אכן שיקר, אז הוא לוקח את כל הקלפים שנצברו בערימה, ואם הוא אמר אמת, אז מי שחשד בו לשווא לוקח את כל הערימה. המטרה היא להיפטר מכל הקלפים.
אפשר לומר שהמשחק הזה הוא לא כל כך חינוכי, אבל מי שמשחק, ככל הנראה יצטרך לשקר.
ישנם עוד דוגמאות ששיכות למבוגרים: ראיון עבודה במחלקת משאבי אנוש.
שם המטרה המוצהרת היא להעמיד פוזה של מצליחן, ולצורך זה רצוי לשקר, וזה עדיף מאשר לומר את האמת.
אני חושב שאם השקרים שבגללם את מחשיבה את עצמך שקרית פתולגית הם שקרים מסוג כזה, אז בהחלט אין לך מה להתבייש בזה.
דעתי האישית היא, שצריך לשנות את כללי המשחק בראיונות עבודה, כך שלא ישתלם לשקר, אבל עוד חזון למועד, ועד אז השקרים יימשכו.
בכל אופן, אני ממש מסכים עם הרופא, שכדאי לפנות לטיפול פסיכולגי. מה שכתבתי זו נקודה למחשבה.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרנדה - תופעות לוואיענת24/11/2012
לפני שלושה ימים הפסקתי לקחת אסטו 20 מ"ג (בהדרגה, 3 ימים-10 מ"ג) והתחלתי לקחת סרנדה. הפסיכיאטרית אמרה לי לקחת במשך יומיים חצי כדור - 50 מ"ג וביום השלישי לעלות ל-100 מ"ג. הבעיה היא שתופעות הלוואי הן מאוד קשות, יש לי בחילות נוראיות, חולשה ועייפות ברמה שאני בקושי יכולה לתפקד, אני כל היום עייפה ומסוחררת. השאלה שלי היא האם יש הבדל מבחינת תופעות הלוואי, בשלב זה, בין חצי כדור לכדור שלם. האם כדור שלם יחמיר לי את הסימפטומים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרנדה - תופעות לוואי - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור25/11/2012בהחלט יש הבדל.
מומלץ להוריד את המינון ל 50 מ''ג ואפילו ל 25 מ''ג
לעוד שבוע...
לקחת לאחר אוכל, בזמנים קבועים, לעלות לאחר מכן ב 25 מ''ג
תוך מעקב רפואי.
בהצלחה !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום..שלום24/11/2012
שלום..יש לי אחות בת 14 סובלת מחרדות הפסיכאטר המליץ לה לקחת ציפרלקס 10 מג כבר עשרה ימים שהיא נוטלת את הכדור ועדיין נשארו החרדות רציתי לדעת בבקשה מתי זה יחלוף מתי הכדור יתחיל להשפיע עליה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום.. - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור25/11/2012הצפי זה לאחר כ חודש.
יש לברר שיש הפחתה בקפה, חומרים ממריצים כגון: סוכר, קולה ...
איסור שימוש בסמים או כימיקליים מן הסתם.
כמו כן מאוד חשוב לברר באם ניתן להוסיף טיפול בשיחות.
באם קיים גורמי דחק ולחץ במשפחה מתמידים, גם המשפחה צריכה להצטרף לטיפול ולרכוש כלים להתמודד ולעזור במצב.
בהצלחה !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפרלקס 10 מ"ג עקב חרדות והתקפי פאניקהמדוכא24/11/2012
שלום לך,
התחלתי לפני כ-5 חודשים בערך טיפול ב-10 מ"ג ציפרלקס עקב חרדות והתקפי פאניקה ודיכאון קל, אפשר לומר שהכדור די טיפל בסימפטומים של החרדה והוא הקהה את החרדות וגרם לי למן אפתיה ואדישות לדברים אך יחד עם זאת גרם לי לכמה תופעות לוואי בעייתיות כגון: עייפות קשה, קושי להתעורר בבוקר, פגיעה בזיכרון, טשטוש, ירידה בחשק המיני, זקפה חלשה ואף לפעמים מיעוט שפיכת זרע.ניסיתי לקחת אותה גם בערב וגם בבוקר ללא שינוי במצב כמעט.
ניסיתי בהתחלה לרדת ל-5 מ"ג, התופעות לוואי ירדו מאוד אך התחלתי להרגיש פתאום שוב לחץ בחזה וחרדות אז חזרתי, ניסיתי יום 10 מ"ג יום 5 מ"ג, לאחר כמה שבועות לא חזרו החרדות אך הרגשתי פחות בטוח בעצמי וקצת יותר חרד, האם שווה לנסות אולי יומיים 10 מ"ג יום 5 מ"ג, אני באמת מנסה להגיע לנוסחה בה אוכל להיות במינימום תופעות לוואי ומקסימום יעילות של התרופה, האם יש תרופה אחרת שיכולה לפתור את התופעות לוואי הללו או תרופה אחרת שמומלצת למצב שלי ללא התופעות לוואי שאני חווה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפרלקס 10 מ"ג - תגובה
ד``ר יעקב חרמון24/11/2012שלום לך
בהחלט יש תרופה אחרת..אפילו יותר מאחת..
שיטת ה׳עשה זאת בעצמך׳ אינה מומלצת כלל ועיקר..
גש לפסיכיאטר שיודע היטב לאזן אותך..
למה לך לנסות על עצמך?
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לתופעות הלוואי
שחר24/11/2012היי אני נוטל את התרופה במינון של 20 מ"ג. התופעות אכן קיימות אצל הרבה אנשים שנוטלים ציפרלקס. אני מצאתי שיטה להתגבר על תופעות הלוואי, אך הן קשות לביצוע. אם תצליח תרגיש טוב:
1.בבוקר אני מתאמן 40 דקות מול ערוץ הספור אצל גלעד יענקלביץ-זה ספורט כללי שמשלב מתיכות שיחרור, קצת איגרוף, סרצ' וכו'.
2.נמנע לחלוטין מקוקה קולה ונס קפה-כדי להמנע מתופעות הלוואי
3.שותה נענע ומרווה פעם ביום-נותנים מרץ ומוטיבציה
בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)