מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ציפרלקסיבגני10/12/2012
נוטל ציפרלקס מיזה חצי שנה.
מרגיש שאני כבר יכול בלעדיו.
התופעות הפיזיות של רעד ודפיקות לב העלמו לאחר 4 חודשים של שימוש בתרופה.
נטלתי בחודשיים הראשונים 20 מ"ג מוב4 חודשים שלאחר מכן 10 מ"ג.
בשבועות האחרונים אני לוקח יום כן יומיים לא...
לא מרגיש שום שינוי בהרגשתי הכללית.
האם אני יכול להפסיק? האם זאת הדרך הנכונה לדלל?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפרלקס - תגובה
ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור11/12/2012שלום יבגני,
הפסקת התרופה לא אמורה להיות מלווה בתסמיני גמילה או תופעות לוואי כלשהן. עם זאת, הפסקה מוקדמת מידי של הטיפול, מעלה סיכוי לחזרתם של התסמינים של חרדה מהם סבלת בעבר ובגללם התחלת את הטיפול. בדומה להתחלת הטיפול, גם הפסקתו מחייבת הערכה של איש מקצוע, עדיף פסיכיאטר שמכיר אותך, כדי להעריך נכון את הסיכויים להחמרה ולבחור את הזמן המתאים להפסקת הטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת כדוריםבודהה 7709/12/2012
היי חג שמח
אני לוקחת וונלה 150 ביום בערך שלושה חודשים לפני כן לקחתי אסטו 20 מג'
אני רוצה להפסיק לקחת את הכדורים בלי יעוץ של רופא. הבנתי שלא טוב להספיק בבת אחת וצריך בהדרגה איך עלי להפסיק לקחת את הכדורים?
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת כדורים - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור12/12/2012בזהירות לאט ותחת מעקב רופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום דרבתאל09/12/2012
אני חולה בסכיזופרניה מטופלת בסאפריס 10 מג. היום בביקור אצל הפסיכיאטרית היא אמרה שהיא רוצה להוריד במינון התרופה ובעתיד אולי להפסיק אותה לחלוטין.. האם הדבר נפוץ?הייתי בטוחה שהתרופות הן לכל החיים...
אשמח לתשובה
בתאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר את צריכה להיות שמחה
שמוליק11/12/2012שלום בת אל.
את צריכה להיות שמחה שהפסיכיאטרית מיוזמתה אומרת לך להוריד את המינון.
ברוב המקרים מטופלים סובלים מתופעות הלוואי של התרופות, לא אורמים את כל האמת על תופעות הלוואי ומסבירים שתופעות הלוואי הן "סימפטומים שליליים של המחלה".
זה באמת נדיר, אבל זה צריך להיות ככה, וחבל שזה לא.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום דר - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור12/12/201210% ולעתים יותר מהחולים בסכיזופרניה, לאחר אישפוז יחיד, ובמהלך 10 שנים לאחר מכן פשוט מחלימים.
מחזיק לך אצבעות שאת בין הבודדים שמחלימים.
בהחלט מקובל לנסות להפסיק, לפחות לאחר שנה טיפול רציף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מי שמנקה הרבה את הבית זה מחלה?אביתר08/12/2012
האם אשה שמנקה את ביתה, יותר מידי זמן, והבית לא יכול
להיות טיפה מלוכלך- האם זו הפרעה?
איך מטפלים בזה?
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם מי שמנקה הרבה את הבית זה מחלה? - תגובה
ד''ר דבי פרס וינשטוק09/12/2012שלום אביתר- בפניה שלך אין מספיק נתונים כדי לדעת האם מדובר בהפרעה או לא- מומלץ לשוחח על זה עם רופא המשפחה והוא ידע לכוון אותכם.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריך עזרה דחוףגבי08/12/2012
שלום אני בן 32 סובל מסכיזופרניה מטופל ברספרדל 6 מג שהורד ל 4 בעצת רופא .
הבעיה מתחילה לפני שבוע וקצת שהייתי בפגישת הכרויות על מנת למצוא זוגיות אני יצאתי מהפגישה עם רושם חיובי - שאני הולך לעשות את השירות הזה למרות שזה עולה כסף ופשוט חיכיתי לתחילת השבוע להתקשר .
אחרכך הייתה לי פגישה עם הפסיכאטר ושיתפתי אותו בקשר לזה והוא הוריד לי את המינון ל4 עקב מצב יציב וביקורת בעוד חודש . אמרתי מה שחשבתי נכון להגיד ויצאתי גם בהרגשה טובה .
יום אחרי התחילו לי ספקות לגבי ההכרויות אבל עדיין הייתי נחוש לעשות את זה בגלל השינוי שזה יכול להביא לי . ומשם התחילו התלבטויות לא נפסקות שעיקרן זה אני לא יודע אם להתקשר להכריות או לא , ההתלבטויות האלה כירסמו בי למרות שדיברתי עם אמא שלי על זה והראתי לה ספקות היא אמרה לי שזה יקר אבל הרגשתי שלא הסברתי את עצמי נכון .
התחילו לעלות לי ספקות אם אמרתי את הדברים הנכונים לפסיכאטר וההרגשה הייתה של חוסר ביטחון . דבר שלא היה לפני .
זה הלך איתי כל השבוע עד שהייתי צריך ללכת להכרויות ואפילו ששילמתי לא הייתה לי בטחון במה שעשיתי ואתמול עשיתי עיסוי והתחלתי להיות שקט יותר מידי עד כדי כך שחשבתי שאני צריך אשפוז ואני בהרגשה הזו גם היום .
יש לציין שאני עובד ואם אני מתאשפז אז העבודה תאבד לי ונוסף על זה כל הבושה .
לא יודע מה לעשות ....
אבקש תשובה בהקדם תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריך עזרה דחוף - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור12/12/2012פרט לתרופות יש צורך בטיפול בשיחות , טיפול תמיכתי.
יש לעבוד על כישורי חיים, תהליך הדרגתי ועד חשיפה להכרויות.
לדעתי באם תתכנן את תהליך החברתי נכון, הדרגתיות, הכנה , עבודה עם מטפל, יהיה לך יותר קל, יותר מוצלח ופחות סכנה להחמרה ואישפוז.
בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפרלקס ועייפותמורלה07/12/2012
שלום רב
נטלתי ציפרלקס 10 מ"ג, היה מצויין.
"הקפצתי" ל 15 מ"ג מתוך מחשבה שאם היה טוב ב 10, יהיה עוד יותר טוב ב 15
התוצאה - עייפות, עיניים נסגרות, רצון לישון כל היום, שעות שינה מרובות.
אני רק שבועיים על 15..... האם זה אמור לחלוף תוך כמה שבועות או שמא עייפות היא תופעת לוואי מובנית בציפרלקס שאינה חולפת?
האם מומלץ לשוב ל 10 שם היה מצוין ולא חשתי עייפות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלהההה
gf09/12/2012סבלת רק מחרדה או גם מדיכאון?
הציפרלס העלים לך את הדיכאון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסבלתי מחרדה בלבד והציפרלקס מיגר
מורלה10/12/2012את רובה. על 10 מ"ג חשתי ש 80% מהחרדה OUT
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציפרלקס ועייפות - תגובה
ד``ר יעקב חרמון09/12/2012שלום לך
תרופות אינן סוכריות!
כדאי לקחתן בהמלצת רופא בלבד!
תתיעצי איתו זאת הדרך הנאותה!
תרגישי טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקצת קרדיט בבקשה
מורלה10/12/2012לד"ר יעקוב חרמון
ברור שנטלתי ציפרלקס בהמלצת רופא. אני נוטלת הרבה זמן ריטלין, שמגביר חרדות כידוע, ואחרי שלקחתי אירוע קשה בחיי בצורה קשה מאד, החלטתי ליטול ציפרלקס. זה לא היה "סתמי".
נטלתי 10 מ"ג והיה פשוט מופלא ונפלא.
אבל בגלל שהבעיה המקורית הייתה שאני לוקחת קשה (באופן חרדתי) אירועים חיצוניים בחיים (שהם קשים באופן אובייקטיבי אבל אני לוקחת אותם קשה מידי, עם דאגנות יתר), ו ב 10 מ"ג חשתי ש 80% מהחרדה חוסלה, אבל לא 100%, ואני עדיין לוקחת דברים "קצת" קשה, החלטתי להעלות ל 15.
אני ממש לא מתייחסת לזה כמו סוכריות, ומן הסתם אני מפעילה שיקול דעת...מן הסתם הכל ביעוץ עם רופא, ומן הסתם, גם רופא שמייעץ לך, לא יכול לדעת כמה אתה צריך, הוא אומר - תתחיל בקטן ותעלה מינון בהדרגה עד שתחוש "מתאים".
אף פסיכיאטר לא יכול לדעת את המינון המדויק. המטופל מעלה בהדרגה עד שהוא מגיע למקום שהוא חש אופטימלי. ב 10 מ"ג לא חשתי עייפות אלא נמרצות ורעננות, אבל זה לא חיסל את *כל* החרדה, רק 80% (עד כמה שניתן לכמת מספרית), וב 15 מ"ג הפכתי אדישה ועייפה...
מכאן השאלה ששאלתי
אשמח לתשובה שמתייחסת לשאלתי ולא להתייחסות אלי כאל מי שרואה בתרופות סוכריות. אני לא..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדותסהר07/12/2012
שלום
בעלי היה במלחמת לבנון האחרונה ובעקבותיה עבר מספר גלים של התקפי חרדה.. ישנן תקופות (שנים) בהן אין לו שום התקף וישנן תקופות שזה חוזר.. בחודש האחרון ישנה ממש החמרה בהתקפי החרדות והוא חווה אותן כל לילה.. החרדה שלו היא סביב פחד מאיבוד שליטה- הוא ממש מדמיין שהוא ירצח אותי או יפגע במקורבים אליו- פשוט יקח סכין ויפגע בי.. זה מאוד מבהיל אותו, (ואותי) ואני מרגישה ששמחת החיים שלו פשוט יורדת.. חשוב לי לציין כי הוא האדם הכי רגיש ולא עצבני שאני מכירה- הוא לא מסוגל לפגוע בנמלה!
השאלה שלי היא- האם באמת יש סיכוי שהחרדה תפך למציאות והוא ינסה לפגוע בי או בסביבה שלו- או שבאמת מדובר ב"פעמון אזעקה" שמתריע שלא לצורך?..
אנחנו כרגע בבירור לגבי מטפל.. ברור לנו שהוא צריך לטפל בזה וזהו.. יחד עם זאת, אשמח לקבל תשובה לשאלתי האם יש סיכון שהחרדות יהפכו למציאות- או שזה באמת רק בראש והוא צריך להתעמת עם הפחד??
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדות - תגובה
ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור09/12/2012שלום רב,
החרדה מאובדן שליטה וחשש לפגוע בסובבים היא חרדה שעלולה להופיע במספר הפרעות נפשיות ולא בהכרח מצביעה על מסוכנות ממשית. יחד עם זאת, ישנם מצבים בהם אדם אכן, כתוצאה מביעה נפשית מאבד שליטה ועלול להיות מסוכן. כדי להעריך מידת המסוכנות יש צורך בבדיקה והערכה מקיפה של אי שמקצוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדה
סהר09/12/2012תודה רבה על תשובתך.. אשמח אם תוכלי לרשום לי באילו אפשרויות של הפרעות נפשיות זה יכול להיות מדובר?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצותאני07/12/2012
שלום.
אני מטופלת פסיכיאטרית בעקבות דיכאון והפרעת אישית גבולות מזה שנים. בשנה האחרונה הייתי מאושפזת בבית חולים פסיכיאטרי ושם החלו לתת לי את התרופה רספרידל בטענה שאני סובלת מהפרעה פסיכוטית, למרות שאף פעם לא חוויתי שום תופעה פסיכוטית, הם החליטו שבגלל שאני לא אוהבת את איך שאני נראית זו תופעה פסיכוטית ומאז כל פסיכיאטר שנפגשתי איתו ממשיך לתת לי את התרופה. האם באמת כשבן אדם לא מרוצה מאיך שהוא נראה אפשר להגיד שהוא פסיכוטי? רק לי זה נראה לא הגיוני??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי
רפאל08/12/2012גם לי נתנו כדור אנטי פסיכוטי.. שנועד להקל על התחושות של ניתוק מעצמי או חוסר קבלה עצמי שנובעות מהדכאון. זה לא מטפל בדכאון זה כדור נלווה כמו בסיס שעליו פועלת התרופה לעצם הבעיה.זה מקל בסימפטומים. זה הוכח כיעיל. כך שיתכן שזה גם אצלך ככה.
עצה שלי כדאי לך להיות בקשר עם פסיכאיטר שגם מסביר לך למה את מקבלת כל תרופה. ושמתייחס בכבוד לשאלות שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתייעצות - תגובה
ד``ר יעקב חרמון09/12/2012שלום לך
הכל תלוי בעוצמת המחשבות שאותן יכול להעריך הפסיכיאטר!
תרגישי טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבת שלום.07/12/2012
שלום דוקטור
אני בטוח גם לשאלה הזאת תהייה לך תשובה שתעזור
מנסה בקיצור
לפני מספר חודשים בגיל מבוגר התחלתי לקבל רטלין
(נכון שאני צריך ואפילו חייב לקחת לרוב שעות היום)
שעשה שיפור גדול , לעומת הסבל וההרס שהפרעות הקשב וכול התסמינים
הנילווים אליה עשו במהלך השנים הרבות,
הבעיה שאני לא יכול להיתנתק ממחשבה אחת ,על הזמן האבוד והסבל הנוראי וההרס
לא מדובר על אלכוהול וסמים ממש לא , אבל הרס חברתי ,לימודי,היסתגרות,
אי שקט תמידי ועוד
מה היה אילו קבלתי את הרטלין בזמן, אני בטוח אחרת ,
איך להיתייחס למחשבה על השנים שאבדו בסבל
דוקטור מה אתה הייתה אומר במצב הזה ,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבת שלום - תגובה
אתה מתאר סבל שאתה חווה כתוצאה מהמחשבה שאבדת זמן ופספסת הזדמנויות בגלל שלא התחלת טיפול בהפרעת קשב וריכוז בגיל צעיר יותר.
קודם כל, המחשבה לא בהכרח נכונה, מאחר ולא תמיד טיפול בהפרעת קשב וריכוז בגיל צעיר, כך קובע המחקר, משפר הישגים בעתיד. חשוב להדגיש כי העיסוק במחשבה זו כיום אינו מועיל בפני עצמו וגורם לסבל, כך שמכל מקום חשוב ורצוי להפסיקו. יתכן והמחשבה שתיארת היא מחשבה טורדנית שרצוי וניתן לטפל בה. כדי להגיע לטיפול הנכון חשוב לעבור הערכה מקיפה של איש מצקוע שיאבחן את הבעיה וימליץ על הטיפול המתאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 14 נוטלת ציפרלקס עקב חרדותד``ר יונתן דוידאור06/12/2012
שלום,הבת שלי בת 14 נוטלת כדורי ציפרלקס עקב חרדות כבר שלושה שבועות בהתחלה היא לקחה חצי כדור של 10 מג ואחרי שבוע היא המשיכה עם כדור שלם ביום עדיין החרדות קימות ויש לה נדודי שינה היא מתעוררת בלילה בבכי ושוב נתקפת חרדה שאלתי היא אם זה הגינוי שלאחר שלושה שבועות עדיין המצב לא השתפר ואם אפשרי להוסיף לציפרלקס קלברין לפני שינה בכדי שהיא תוכל להרדם טוב אודה מאוד אם אקבל תשובה בהקדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור12/12/2012לפעמים יש להמתיןם יותר זמן לעתים יש להוסיף למינון.
יש לזכור שהתרופות לא הפיתרון היחיד, יש לתת מענה למרכיב הפסיכולוגי וכן הסביבתי ( משפחה, חברים, לימודים...).
ממליץ מעקב מסודר אצל רופא מומחה לילדים ונוער וכן להוסיף טיפול פסיכולוגי והדרכה למשפחה לפי הצורך.
בהצלחה ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מפחד שאני משתגעשאולי06/12/2012
שלום רב אני גבר בן 32 סובל כבר כ 10 שנים מחרדות וממחשבות טורדניות
עד לפני חצי שנה סבלתי מחרדות אך הם היו נסבלות ותפקדתי רגיל לחלוטין עבודה במשרה בכירה +זוגיות וכו'
בחצי שנה האחרונה בעקבות הידרדרות במצבי הוחלפו לי מעל 4 תרופות
עתה אני לוקח ויאפקס 225 התחלתי ממינון של 75 בדיוק לפני 11 יום
בגלל ההידרדרות במצב הפסקתי את עבודתי ואני נמצא כבר כ3 שבועות בבית ההורים
אני חש חרדה ותחושה משונה שאני זה לא אני כלומר אופן ההתנהלות שלי שונה קשה לי יותר לדבר לחשוב לעשות דברים שהייתי עושה בקלות בעבר אני כל הזמן שומע כמו שירים שמתנגנים בתוך הראש וכל הזמן יש לי מחשבות שאני משוגע ואני על סף התקף פסיכוטי ,
אני מנסה לעשות הכל על מנת לחיות רגיל ולחזור לעצמי (ספורט,יציאה מרובה מהבית)
אך התחושות הללו כאילו אני משתגע פשוט משתלטות
האם לדעתכם זו חרדה ?האם זה צפוי לעבור עם הטיפול אותו אני מקבל ותוך כמה זמו
תודה רבה
שאולי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברוך הבא למועדון
רפאל06/12/2012להישתגע לא תישתגע.אבל תתפלל שהמטפל והתרופה הנכונה ימצאו בקלות...
יש כאלה שהרפיה עוזרת להם להיפטר מהשירים אבל זה בעיקר התרופות והזמן..והסחת הדעת כמו שאתה עושה..
בעיקר אל תריב עם זה..תזרום ותקבל את זה קבלה טהורה ופשוטה ..
מנסיון זה שוקע ונעלם..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
שאולי06/12/2012היי רפאל
אשמח לדעת איך הצלחת כי אני לצערי די מיואש
ומה הייתה האבחנה שלך כי אצלי זה חרדה פלוס OCD ללא טקסים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההייי לא הצלחתי..
רפאל06/12/2012אני עדיין בתוך הרכבת הרים של הדכאון חרדה וכו
ההצלחה זה ההתרגלות למצב והצלחה לחיות עם זה בצורה חצויה:
1.תקווה שיבוא יום שאוכל לומר יצאתי מזה
2.בנתיים כל יום שעובר עם שעות ,דקות,רגעים,של הנאה או משמעות,זה הצלחה לעומת המצב שהייתי בתחילת הדרך..
3.תשאיר לי מייל אשמח לדבר איתך בארוכה זה יהיה גם תרפיה בשבילי ובשבילך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאייל06/12/2012
שלום רציתי לשאול עם יש קשר בין תאונת דרכים חזיתית בין כלי רכב לבין בעיה הפרעה או מחלת נפש מסוג סכיזופרניה ופסיכוזה או להתפרצותה או להחמרתה ללא קשר לפגיעה גופנית פיזית אלה כתוצאה מהטראומה של אירוע התאונה על רקע נפשי או פסיכולוגי או פסיכיאטרי בתודה קובי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור09/12/2012שלום קובי,
מחלת סכיזורפניה היא מחלה שמתאפיינת בהתקפים פסיכוטיים והיא פורצת בדרך כלל בין הגילאים 20-30. לעיתים, להתפרצות הראשונה של התקף, קודם אירוע טראומיתי או מצב דחק. האירוע בפני עצמו לא גורם למחלה אלא משמש טריגר להתפרצותה, כלומר המחלה כך או כך הייתה פורצת בעקבות מצב דחק כזה או אחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אדרונקס כטיפול בדכאון בגל שניגל06/12/2012
למנהל הפורום שלום רב
בן 27 מטופל בציפרלקס (25 מג) ליום עקב OCD רמת החרדה יציבה. לפני כשנה התחלתי בטיפול באדרונקס מ-2 עד 6 מג ליום עקב התסמנות דכאונית שהופיעה אחר החרדה והאדרונקס עזר לי.
לאחרונה פסקתי למשך 3 חודשים עם האדרונקס בכלל עקב בעיה רפואית אחרת שסבלתי ממנה ואני מרגיש שוב דכאון עם עייפות וחוסר אנרגיה גובר.
הפסיכיאטרית המליצה לחזור ליטול אדרונקס הפעם 4 מג עד להעלה ל-6.
אני כבר שבוע נוטל שוב את התרופה. אציין כי זהו הגל השני (הנוכחי) שאני סובל מדכאון (הראשון היה כשנטלתי למשך שנה את האדרונקס).
יש לי 3 שאלות בנושא:
1. כמה זמן עד שהאדרונקס יעזור (בין שבועיים לחודש?).
2. יכול להיות אם השתמשתי בעבר בתרופה זו, היא לא תפעל כבעבר או השפעתה תהא זהה?
3. האם אין תגובות בין תרופותיות בין אדרונקס לציפרלקס?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אדרונקס כטיפול בדכאון בגל שני - תגובה
בדומה לנוגדי דיכאון אחרים, גם אדרונקס, מתחיל להשפיע תוך 4-6 שבועות מתחילת הטיפול. במידה והתרופה עזרה בעבר, קיים סיכוי שתעזור גם כעת, אם כי לא ניתן לצפות לאותה התגובה בדיוק. אין מניעה משילוב בין ציפרלקס לאדרונקס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקף אפקטיבי מהומיכל06/12/2012
מה הוא התקף אפקטיבי וכיצד הוא ניבדל מפסיכוטי והאם למיקטל 50 יוצרת אדישות לחיים ובכללם התעניינות בזוגיות והריגת הרצון לאינטימיות האם קיימת אוגמנטציה עם אביליפיי 10 ואדרונקס 4 ואוליזו הסיבה לחוסר הרגש
תודה לכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקף אפקטיבי מהו - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור12/12/2012התקף אפקטיבי ( מושג לא שכיח בשפה המקצועית, ) - בעיה במצב הרוח, מצב מאני, דיכאוני, מעורב, מאניפורמי וכו.. ולא התקף פסיכוטי.
לגבי לאמיקטל , תופעות לוואי אולי בשלב ראשון, אך לא באופן חד משמעי וגורף כמאפיין, נחשב לתרופה מעולה כמייצב מצב רוח, דוחה מצב דיכאוני.
לגבי יתר השאלה, לא נכון לערבב יותר מדי, יכול להזיק, יש לשקול בזהירות כל צעד של תוספות הנ''ל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאייל05/12/2012
שלום רציתי לשאול יש קשר בין תאונת דרכים חזיתית בין כלי רכב עם פגיעת ראש בשמשה לבין מחלת סכיזופרניה או להתפרצותה או להחמרתה בתודה קובי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד שאלה
אייל06/12/2012פגיעת ראש +הטראומה כתוצאה מהתאונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור06/12/2012יכול להיות קשר להפרעה אורגנית
החמרה בהחלט, סכיזופרניה זו מחלה של המוח, תוספת של נזק מוחי
מתאונה , יכול להחמיר בהרבה מרכיבים, כגון: מצב רוח, זיכרון, ריכוז ועוד.. תלוי באיזור הפגיעה והנזק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)