מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תחושות בזמן החלפת טיפולגיא05/12/2012
שלום רב,
אני מטופל אצל פסיכיאטר עקב הרגשת חרדה כללית, חברתית ובעיקר תחושות פיזיות חזקות של סטרס באיזור הראש והפנים, עורף ואמצע הגב, עד לכדי כיווץ שרירים חזק, כאבים באיזור השיניי בינה האחוריות התחתונות(כאילו יוצאת שן חדשה), חוסר ריכוז קשה ואי יכולת להבין דברים ולזכור דברים. הדבר גרם לתחושות פיזיות קשות עד כדי חוסר תפקוד ודכאון.
התחלנו את הטיפול עם וולבוטרין והגענו ל300 מ"ג, זה שיפר בצורה מינורית את ההרגשה הכללית אך כמעט ולא השפיע על הסטרס והתחושות הפיזיות החזקות.
אח"כ, בנוסף לוולבוטרין, הוא הוסיף לי פאקסט ובמשך חודשיים הגענו עד 40 מ"ג. בהתחלה זה הגביר את התחושות הפיזיות הקשות והוא הוסיף לי להקלה אלפלוריד 0.5 מ"ג, אחד בבוקר ואחד בערב.
אחרי חודשיים וחצי של הטיפול עדיין היו לי תחושות סטרס חזקות והוא החליט להוריד את הפקסט ובמקומו לנסות מירו בשילוב עם הוולבוטרין.
את הפאקסט, ממנון של 40 מ"ג, הוא אמר לי להוריד 10 מ"ג כל 5 ימים עד הפסקת לקיחת הכדור ועם המירו להתחיל ממנון מאוד נמוך של 1/8 כדור למשך 5 ימים, לעלות ל1/4 כדור ואחרי עוד 5 ימים לעלות לחצי כדור.
כמו כן, שינוי מינון הוולבוטרין ליום 300 מ"ג ויום 150 מ"ג.
בשבועיים הראשונים של השינוי הרגשתי הקלה, שיפור בריכוז, מצב רוח טוב ויותר מתפקד במצבים חברתיים אך הרגשת הסטרס נשארה. החל מהשלב של 10 מ"ג פאקסט, ו1/4 כדור מירו התחלתי להרגיש נפילה במצב רוח, מעין זרמי חשמל בראש, בעיקר כאשר העיניים זזות ותוך כדי הליכה, מתח בשרירים ולחץ ממוקד באיזור האחורי של הראש, כבדות כללית, חוסר ריכוז וחוסר אנרגיה עד כדי חוסר תפקוד, הרגשת פחד כללית, המנעות ממפגשים חברתיים.
עכשיו אני אחרי 3 שבועות מהשינוי ועדיין מרגיש את התחושות האלה. האם זה משהו שאמור לחלוף? האם זה תסמיני גמילה מהפאקסט? מהי המלצתכם לטיפול?
אני אמור להיפגש עם הפסיכיאטר שלי עוד שבועיים (אנחנו נפגשיעם כל חודש-חודש וחצי).
תודה,
גיא
עד לפני 3 שבועות לקחתי וולבוטרין 300 מ"ג בשילוב עם פאקסט שהגיע עד ל40 מ"ג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחושות בזמן החלפת טיפול - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור06/12/2012היי גיא .
כחלק משינוי תרופתי, יש תגובות גופניות ונפשיות
במהלך ירידה ואו עליה בניורוטרנסמיטרים במוח ( סרוטונין, נוראדרנלין..)
פאקסט מהווה אתגר טיפולי בהפסקה, בגלל זמן מחצית חיים קצר ותופעות גמילה קשות.
שילוב וולבוטרין + מירו , יכול להוביל להגברת פעילות נוראדרנלין, עליה בדופק ולחץ דם וכן החמרת חרדות לפעמים.
יש לעשות הערכה מסודרת, קביעת יעד טיפולי, לברר מרכיב פסיכולוגי וסביבתי,
יש לתכנן שינוי התנהגותי, תזונה , הפחתת קפה וממריצים, הייגינה של השינה , הימנעות מסמים , אלכוהול ושאר מזיקים...
לפעמים יש צורך להחליף פאקסט בפריזמה לזמן מסויים ואז לנסות גמילה מפריזמה ( זמן מחצי חיים ארוכה מאוד, הרבה יותר להיגמל).
בהצלחה !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוליאן ולוסטרלמישהי05/12/2012
שלום, אני בת 30. מטופלת בסוליאן ובלוסטרל. את הסוליאן התחלתי לפני כשבועיים. אני בשבוע האחרון נורא עייפה, ברמה שפוגעת בתפקוד במהלך היום, אני חסרת סבלנות וגם אני מרגישה עלייה בתאבון, יש לי בולמוסים של אכילה של מתוק בעיקר. אני מטופלת בעקבות ocd והפרעת אכילה על גבול האנרורקסיה, הרופא שלי יהייה רק בעוד כשבועיים ובנתיים איני יודעת כיצד לנהוג, האם להפסיק עם הסוליאן? המינון הוא 400 מ"ג בשתי מנות (בוקר וערב) לפני הסוליאן נטלתי סורבון, השילוב של לוסטרל וסורבון היה יותר טוב לדעתי, אני סה"כ נוטלת את התרופות פחות מחודשיים.אשמח לחוות דעת, תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לכי לרופא אחר בינתיים
ל05/12/2012וחוץ מזה- וזו ממש לא דעה של מומחה אלא נאמר רק מנסיון אישי- אם תרופה משפיעה עלייך רע- פשוט תפסיקי לקחת אותה. אני לא עשיתי את זה וסתם סבלתי מלא זמן. (כי היה לי רופא טיפש).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסוליאן ולוסטרל - תגובה
ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור05/12/2012שלום רב,
סוליאן הוא תכשיר נוגד פסיכוזה שניתן לפעמים גם כטיפול "מחזק" במקרים של דיכאון, חרדה והפרעות אחרות. סוליאן לא גורם לעייפות או ישנוניות וגם לא צפוי להגביר תאבון.
בתופעות שתיארת אינן אופייניות לסולאין ומומלץ לפנות לרופא משפחה להערכה כללית ולודא שלא מדובר בבעיה גופנית שגורמת לתסמינים הנ"ל.
בנוגע להמלצות לגבי המשך הטיפול, לא ניתן לעשות זאת במסגרת הפורום וללא בדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אפשר ללמוד רפאה עם כדוריםN12304/12/2012
שלום.
אני רוצה ללמוד רפואה בארץ ואני לוקח כדורים אנטי פסיכוים כמו קליפקסול
ריסטיל ודיקנט וזירקה פעם בחודש אני כרגע מאובחן סתמונת אספגר עם חשד לסכופרניה יש לציין שבעבר אוהבחנתי במאנידה דפרסיה סיפרוניה הפרעת אשיות אנטי צטולית וכרגע אוטזים בתפקוד גבוה סכופרניה אני בעל רצון ונכנות להצליח בחיים ולא רוצה רק בגלל שאני "חולה" לוותר על החלום ולהתקע אני רוצה לדעת עם
המסדות יכלות לקבל גם בני אדם חרגים ולא רק " נורמאלים"
ואיך אני יכול לעבור תראניות אני ישמח לתשבות גם מחברי הפרום וגם מהרופאים תודשה מראש בברכה מתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אפשר ללמוד רפאה עם כדורים - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור06/12/2012אם זה חלום שלך , שווה לנסות ולא לוותר.
זה שאלה של איזון נפשי, באם האבחנה סכיזופרניה , המאפיין זה ירידה תפקודית וקוגנטיבית ואז עלול להיות מצב של אי יכולת למידה בעתיד.
במצב מאניה דפרסיה , התיפקוד הקוגנטיבי שמור ואם מאוזנים בהחלט ניתן ללמוד, אני מכיר רופאת משפחה הסובלת ממחלה נפשית, אפילו נסיונות אובדניים ועדין עובדת.
היה לנו ראש ממשלה עם מאניה דיפרסיה כמה שמפורסם וידוע .... אז ללמוד בהחלט ניתן ושווה לנסות.
בהצלחה !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני לא סכופרנן יש חשד..
M12307/12/2012שלום.
יש חשד למצב של סיכפורניה בגלל שאני לא סומך על אנשים אבל אני מאובחן בתסמונת אספגר.
עם יש לי תסמנות אספגר זה יכול להקשות על החלם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאל תוותר על החלום
שמוליק09/12/2012אם יעשו לך בעיות, תמיד תוכל להתקומם.
אני רציתי להוציא רשיון לנשיאת נשק אחרי ארבעה אישפוזים, רק שהמטרה האמיתית הייתה ברשיון עצמו, וממש לא היה לי צורך בזה...
בכל אופן, אם אני ארצה להוציא רשיון לנשק, ויעשו לי בעיות, אני מבטיח, שאני אעשה מזה רעש גדול.
לך על זה, ואלוהים יהיה בעזרך.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום. אני בבעיהל04/12/2012
שלום
אני הרבה שנים מתמודדת עם חרדה, דכאון, ocd . לוקחת קצת תרופות. בעיקר מנסה להתמודד עם החיים בכוחות עצמי. אין לי כל כך חברים, ואני נמנעת מרוב הסיטואציות כי זה רע לי. אני מתכוונת להתגבר על כל זה, אבל זה כנראה תהליך. אני הולכת לאיש שעוזר לי. אני עובדת כבר כמה שנים בצורה אינטנסיבית ודי עיקבית, למרות שזה קשה לי מאוד. אני גרה לבד בדירה שאני אוהבת. היא לא זולה, וגם בזבזתי כסף ולא חישבתי טוב חשבונות, ולא הייתי מספיק מאורגנת למרות שהשתדלתי. עכשיו נגמר לי הכח אבל אני עדיין עובדת. החלטתי לבקש עזרה=כסף מביטוח לאומי (לגשת לוועדה וכל הסיפור הזה). אבל אני בבעיה כלכלית רצינית- אני חייבת הרבה כסף, וחוזרים לי צ'קים. הוועדות האלה לוקחות מלא זמן. מה אני אעשה עד אז? אני עובדת אבל זה לא מספיק.
אני לא יכולה לחזור לגור עם ההורים. והם לא יכולים לעזור לי בכסף.
מה יהיה? אני במצוקה גדולה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום. אני בבעיה - תגובה
ד``ר יעקב חרמון04/12/2012שלום
נראה לי שכדאי להתחיל ב:..לטפל בעצמך!
ברגע שיהיה לך את עצמך,תוכלי להתמודד בצורה נאותה!
אחרת...את כבר רואה!
אז שנסי מותניים ותני אפשרות ליטפול לעזור לך!
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובתך לא ברורה לי
ל04/12/2012אולי אני בעצמי לא הייתי מספיק ברורה:
אני מטפלת בעצמי, כפי שציינתי בהודעה. אני רוצה לטפל בעצמי עוד יותר על ידי עזרה כספית שתאפשר לי "לנשום" קצת יותר ולטפל קצת יותר.
אני בקשיים כלכליים רציניים. אין לי במי להיעזר מהבחינה הזאת.
מה אעשה עד שאעבור את כל התהליך עם ביטוח לאומי שבסופו בכלל לא מובטח לי שאקבל כסף כלשהו.
בינתיים חוזרים לי צ'קים ואני קרובה מאוד ללהיות "על הקצה". בקרוב לא יהיה לי כסף לשכר דירה, ללהחזיר חובות, ולאוכל ונסיעות......... מה לעשות?!!!!!!!!
עכשיו יותר ברור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולי אני אחדד את זה קצת יותר
ל04/12/2012אין לי כסף!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
בקרוב בעל הבית שלי שלא ממש מעניין אותו מצבי הנפשי-יסלק אותי מהדירה הנחמדה שלי.
גם את ביטוח לאומי אני מאמינה שלא מעניין עד כמה הבעיה שלי דחופה. הם בכל זאת יעבירו אותי תהליך בירוקרטי ארוך כמו כולם. (מישהו אמר לי שיכול לקחת שנה שלמה עד שמקבלים תשובה מהם!)
מכיר את האנשים האלה שמתאבדים בגלל בעיות כלכליות? אז הלו! דוקטור! אני לא רוצה להיות אחת מאלה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנראה לי שצריך לפנות לעורך דין
שמוליק04/12/2012שלום.
את הבעיה הזו עורך דין יכול לפתור הרבה יותר טוב מרופא.
לא ממש ברור לי מה אפשר לעשות, אבל יכול להיות שניתן לבצע איזה הליך משפטי שיזרז את הביטוח הלאומי.
לגבי חבות, אם לא ניתן לאיים עלייך (להבדיל מחובות כגון תשלום חשבון חשמל שניתן לנתק), אז ניתן לעשות חקירת יכולת, ואז תצטרכי לשלם מה שאת יכולה.
מאחל לך הצלחה וכל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. אני בדיוק בודקת
ל04/12/2012גופים שעוזרים במקרים האלה. מהסוג שעוסק ב"מימוש זכויות רפואיות" ואבדוק גם עורכי דין שמתמחים (מן הסתם, הם גם לוקחים כסף בעבור העבודה, אבל זה די הכרחי לי) בתקווה שיעזרו לי לזרז באמת את העניין כפי שכתבת, וגם למצות כמה שאפשר את הפרוצדורה לטובתי.
תודה שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאל תלכי לחברות הגדולות כמו מימוש ..
רפאל04/12/2012לכי לעורך דין פרטי שמתמחה בזה. ברור שמגיע לך קיצבה ממה שאת מתארת ..רק כדאי שתתפטרי מהעבודה לכמה חודשים בגלל המחלה..
הבסיס לקבלת קיצבה זה חוסר יכולת להישתכר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי, תודה. למה בעצם
ל04/12/2012אתה ממליץ לא ללכת לחברה מתמחה אלא לעורך דין? האם אתה כותב מנסיון?
ובעניין ההשתכרות- קצת בעייתי לי להתפטר- כי אז באמת לא יהיה לי מה לאכול......:)
דיברתי עם אחת החברות הנ"ל והם אמרו לי שהם יכולים להגיש בקשה רק עבור אנשים שמרווחים מתחת ל-4000 שח לחודש. בקריטריון הזה אני עומדת כרגע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
רפאל05/12/2012הוכח: החברות הגדולות גובות אחוזים גבוהים על מעט מאד סיוע מצידם, לא ברור כמה עורך דין מטעמם בכלל מלווה ומופיע בפני הוועדה בפועל, הם לא ילכו איתך לועדת ערעור ולבית משפט ועוד פעם לוועדה.. עורך דין פרטי שמתמחה בנושא ילווה אותך לאורך כל התהליכים , ילחש לך על האוזן דברים שהם בגבול ההתחזות שכדאי לנקוט בהם, ויש לו יותר שכנוע מול הוועדה בפועל,
את תקבלי מקסימום 3000פלוס מהביטוח, וכל עוד את משתכרת אין כמעט סיכוי שתקבלי גם את זה ,
אם את רוצה אתן לך את זה שאני כעת מגיש תביעה דרכו ,תשאירי מייל...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדרך אגב שמוליק
ל04/12/2012אני מאוד מבינה ודי מעודדת את מה שכתבת בדף הקודם של הפורום לגבי כדורים.
*אני* מאמינה שכדורים צריך לקחת כשאין ברירה ולא כדרך חיים. לי ניתנו בעבר כדורים רבים שגויים והרסניים שעשו לי רע מאוד, בייחוד משום שהפסיכיאטר שאצלו הייתי באותו זמן היה איש מאוד רובוטי וחסר כל רגש ואינטואיציה- דבר שחשוב שיהיה לך כשאתה מטפל באנשים! בייחוד במקצוע כמו פסיכיאטריה-שהוא לגמרי אבל לגמרי לא מדע מדויק.
אני חושבת שברפואה באופן כללי ובטח ובטח בפסיכיאטריה- קיים חשש גדול מאוד אצל רופאים-לשחרר את האחיזה ולתת את המושכות למטופל- זאת למרות שהוכח אין ספור פעמים שאדם יודע הכי טוב מה הוא צריך (או כמו שאומר הפתגם בערבית "האדם הוא הרופא הכי טוב של עצמו")
העניין כאן הוא עניין האחריות. אם כבן אדם עם בעיה רפואית או אחרת-אתה לוקח על עצמך את האחריות לבדוק מה באמת טוב לך, וללכת עם עצמך צעד אחרי צעד עם אצבע על הדופק כמו שכתבת-עד שתמצא מזור- עשה זאת..
הרבה אנשים אם לא רוב האנשים, מעדיפים להיות ראש קטן, ולשלם כסף למישהו שיהיה אחראי על הגוף שלהם. אחרים מעדיפים דווקא ללוות את עצמם במסע החיים, ולהיעזר בדרך במה שנראה להם מתאים.
הבעיה היא שהרפואה מעודדת תלות- בייחוד הפסיכיאטריה. אבל לכל אחד יש את הנפש שלו ואת הגוף שלו-הייחודיים, ולכל אחד הקצב שלו, הדרך שלו והפתרונות משלו.
אני מאמינה שכתבתי את ההודעה הראשונה-העליונה שלי דווקא בפורום הזה כי חשבתי שמישהו מהמטופלים של אי אילו מהרופאים שכותבים כאן- היה אי פעם במצבי (כלומר- התמודד עם בעיית חרדה, הגיע למצב כלכלי בעייתי בעקבותיה, ומחפש דרך החוצה) והם יוכלו לייעץ לי בזה.
כנראה שמר חרמון שהגיב לי רגיל לכתוב לכל מגיב כאן את אותו רעיון: "לך לטיפול" (שאם היה שם לב -כתבתי שאני כבר עושה)
או שסתם לא היה לו כח לקרוא את מה שכתבתי.
בכל מקרה תודה וערב טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחחח זה מעניין..
רפאל05/12/2012יש נטיה למטפלים נפשיים לומר למטופל "זה חלק מהבעיה שלך" , ביחוד כשזה נוגע לכפייתיות או טורדנות במחשבה.. ובחלק מהמקרים זה גם נכון , אבל זה הדרך הכי קלה והרפלקס של המטפל ששבוי באבחנה שלו לקטלג ישר את האמירה לבעיה.
לכן דר חרמון הנכבד אומר לך לטיפול, מה את מצפה שיגיד לך?
אולי כל מה שאת מתארת זה חלק מהבעיה שלך?
אבל אולי לא.. ?
והוא כרופא ישר ורציני הכי נכון מבחינתו זה לא להתייחס לשום היבט פסיוכלוגי ונפשי כאן,
רק לגבי הכדורים והשפעתם אפשר להתייחס בלי להכיר באופן אישי את המטופל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאנה04/12/2012
שלום,
אני סובלת מדכאון ופוסט טראומה. ב-3 השנים האחרונות אני מטופלת אצל פסיכולוגית קלינית. אני מעריכה ואוהבת אותה, אבל לצערי לא נראה שהטיפול מועיל לי, חיי היום יום שלי מלאים כתמיד בכאב. חלומות ושעות ארוכות של ערות עדיין איתי כל לילה.
לאחרונה הפסיכולוגית הפנתה אותי לקבלת טיפול תרופתי אצל פסיכאטרית.
נפגשתי עם הפסיכיאטרית פעמיים (בהפרש של חודשיים בין הפגישות), הפגישות עצמן נועדו בשביל לתת לי טיפול תרופתי ולעקוב אחריו, אבל במהלכן גם שוחחנו.
התחושה והאנרגיות שקיבלתי מהפגישות עם הפסיכיאטרית היו שונות לחלוטין (לטובה!) מאלו שמלוות אותי בפגישות עם הפסיכולוגית. היא גם העלתה את האופציה לטיפול בגישה שונה.
מכרטיס הביקור שלה הבנתי שהיא גם פסיכותרפיסטית, ועלתה לי המחשבה לעבור לטיפול אצלה.
רציתי לשאול האם זה מקובל? האם בפנייה לפסיכיאטרית לטיפול קבוע היא תהיה חייבת לשוחח עם הפסיכולוגית הקודמת שלי? האם זה עלול ליצור מצב בעייתי כיוון שהפסיכולוגית הפנתה אותי לפסיכאטרית והן כנראה מכירות?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר יעקב חרמון04/12/2012שלום לך אנה
גם לפסיכולוגית וגם לפסיכיאטרית חשוב שתרגישי טוב!
וזה מעל כל שיקולים זרים אחרים!
שוחחי בפתיחות עם שתיהן ותעברי לאן שאינטואיטיבית את חשה שתועיל לך יותר!
בהצלחה ותרגישי טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צרכים מיוחדיםדלית04/12/2012
שלום וברכה
רציתי דעת מה זה אומר ילדה עם צרכים מיוחדים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צרכים מיוחדים - תגובה
ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור04/12/2012שלום דלית,
ההגדרה מאוד רחבה והיא מציינת כי לילדה יש בעיה כלשהי שמצריכה התייחסות וסיוע מיוחד, החל משיעורי עזר ועד למסגרת מיוחדת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
דלית04/12/2012תודה על התשובה
היא בחרדות יש לה קצת OCD וגם בעיות חברתית וקושי בלימודים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלה מניה דפרסיה סכיזו אפקטיבישראל04/12/2012
אני מאובחן המניה דפרסיה סכיזו אפקטיבי רציתי לשאול מה המשמעות של זה האם זה מניה דפרסיה או סכיזופרניה או אולי שניהם ביחד אשמח לתשובתך תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלה מניה דפרסיה סכיזו אפקטיב - תגובה
ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור04/12/2012שלום ישראל,
הפרעה סכיזואפקטיבית היא מחלה שמתאפיינת באפיזודות של מניה ודיכאון ולעיתים גם אפיזודות פסיכוטיות שלא מלוות בתסמינים של דיכאון או מניה. למעשה מדובר במחלה שמשלבת תסמינים של שתי המחלות : מניה-דפרסיה וסכיזופרניה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עודף רגישות !מאיה אריאל03/12/2012
שלום רב! אני בת 27 נשואה +2 לפני כמה חודשים עברתי דירה והבנות התקלמו יפה בגנים ואחת האימהות שבגן היא גם השכנה שלנו . נוראט הופתעתי לטובה אמרתי לעצמי איזה יופי כמה טוב ...... אך נוצרה איזשהי בעיה בעלי ואני הזמנו את השכנה אלינו כמה פעמים אך היא לא הגיעה אנחנו מדברים איתה אך היא לא באה אלינו עם הילדה שלה זה עושה לי מאוד רע הנושא הזה הבת שלי לא ישתה לה דבר אך למה היא מתרחקת ממנה בנוסף אני בהריון . ואני מרגישה דימוי עצמי נמוך בעלי מנקה את הבניין ועוסק בניקיון חדר מדרגות . אני מאוד עצבנית ביום יום ופשוט לא יכולה לעבור לידה אני מרגישה כמו מצורעת וגם בעלי מרגיש את אותו הדבר . מה עלינו לעשות רציתי לציין שבעלי חולה מניה דיפרסיה ולוקח את זה מאוד קשה בעבר שהיה ילד הוא גדל בתנאים סוציואקונומי. השכנה אישה בעלת אמצעים ומרגיש לנו שבאיזה שום מקןם היא מתנשאת מעלינו מה עלינו לעשות זה התחיל לעצבן אותי אני מרגישה שאני לא שווה כלום .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עודף רגישות ! - תגובה
ד``ר יעקב חרמון03/12/2012שלום לך מאיה
יכולות להיות סיבות רבות לכך שהשכנה שומרת מרחק!כבדו את זה..
למה בחרתם דווקא את אופציית ההתנשאות?
חפשו אופציות אחרות..
תרגישו טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופה שפג תוקפהמיטל03/12/2012
שלום רב,
נתקעתי עם נרדיל שפג תוקפה במרץ 2012, כלומר לפני 9 חודשים.
האם יש סיכון בנטילתה? אותה תועלת?
מפאת מצבי מסובך לי להשיג כעת תרופה בתוקף, מקוה בזמן הקרוב.
בתודה על המענה!
מיטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופה שפג תוקפה - תגובה
ד``ר יעקב חרמון03/12/2012שלום מיטל
תרופה שפג תוקפה אסורה לנטילה,אלא אם התקבלה הארכה ממינהל התרופות במשרד הבריאות!
הרבה בריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התשובות של שמוליק לגבי טיפולמיכל03/12/2012
מה קרה לרופאים שאינם יוצאים חוצץ לגבי עצות אחיתופל למינהם מה שטוב עבור שמוליק והוא ברמיסיה לא תמיד נכון למתמודד אחר גם פרופסור נאש אומר זאת על בנו שחולה כמוהו
מדוע להסיט נגד כדורים יהיו גרועים ככל שיהיו זה עניין עלות מול תועלת ומה שנכון לו לא בהכרח נכון לאחר
לכל תשעה מיליארד בני אדםיש טביעת אצבע שונה אני יודעת שיש רבע מהמתמודדים שיצאו מזה אולי שמוליק הלוואי אתה אחד מהם ואולי טריגר
בחייך האישיים יגרום ללחץ ואחריו ה תקף זה ידוע וחבל חוץ מזה זכרים אינם מגיבים זהה למחלה מאחר ונשים עם בעיית ההורמונים ובכללם הריון גורמים לזעזועים שכדאי שיהיה שם כיסוי תרופתי אני מאוד מעריכה את תמיכתך ואני חושבת
שיש לך מה לתרום אבל צעדים כאלו של הסטה נגד תרופות מסוכנים גם גיל המתמודד הינו פארמטר חשוב כדאי להתייעץ עם רופא צביאל גם הוא וגם אשתו היו ש ם אני מאוד מבקש לפני שאתה מציע תקרא על התרופות החדשות שאינם עשים זובי והם טובים המחלה שלנו היא כמו סרטן שצריך להתמודד איתו ולדעת לקבל עד יעבור זעם תמשיך להרגיש טוב לעולמים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
שמוליק04/12/2012שלום דורית.
אני ממש לא מסית נגד לקיחת תרופות.
אני בסך הכל רוצה שציבור המטופלים יהיה מודע לאפשרות של הפסקת הטיפול התרופתי.
אני כל הזמן מציין שהפסקת התרופות עלולה לגרום להחמרת המצב, ושישנם מחקרים שמאששים את החשש הזה.
אם כבר, אז אולי הפסיכיאטרים מסיתים ללקיחת תרופות.
עובדה היא שיש נטייה שלא לומר את האמת על ה"זומבי" שהוא תופעת לוואי של התרופות. במקום זה מסבירים שמדובר ב"סימפטומים שליליים של המחלה".
אני בעד שמי שסובל מתופעות הלוואי של התרופות שידע על האפשרות הזו, ואני גם מציין שבמקרה של החמרה במצב צריך לחזור ולקחת תרופות.
אין כאן שום הסתה!
אני רק רוצה שיידעו על האפשרות הזו.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתשובות של שמוליק לגבי טיפול - תגובה
ד``ר יעקב חרמון04/12/2012שלום לך דורית
אני מסכים לכל מילה שכתבת!
אכן זהו ההתייחסות הראויה למחלה מתישה זו! להכות בה כל הזמן ולא לתת לה כל סיכוי לגרום להתקף חוזר!
לתרופות יש לעיתים תופעות לואי אך אלו זניחים לעומת ניזקי ההתקף ואפילו הוא טופל וחלף!
אמירתו של שמוליק כאילו הרופאים אומרים תמיד שמדובר ב'סימנים שליליים של המחלה',אינה אלא התנסותו הוא ואין לה בסיס בטיפול המבוסס על אימון בסיסי בין המטפל למטופל!
כדאי תמיד טיפול תרופתי מונע ואפקטיבי מהסכנה לחזרה להתקף פסיכוטי או אפקטיבי עם כל המשתמע מכך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני דווקא מסכים עם שמוליק
N12304/12/2012אני מופל מגיל 9 בכדורים בהתחלה זה היה רטלין אחר כך קונסטרה ואחר תרות אנטי פסכטיות בגיל 10 וזה הפך אותי לזומבי כול השנים הרופא שלי איבחנה אותי כסובל מפזיכוזה בהתחלה מאנדיה דפרסיה אחר סיכפורנניה ובמשך שנים קבלתי תרפות עד שפתאום היא החליטה שאני סובל מתסומנת אספגר אוטזים בתפקוד גבוה ואף על פיהאבחנה הזאות לא רצתה להפסיק לי תרפות בטענה שיש לי אבסיסיות חמרות ומהם האבסיסיות רוצתים לדעת לחקור המון נודאים וקרוא באיטרנט ומר מתרביות עתיקות עד הסטוריה אמנות ספרות וליצור ולצייר ולכתוב סיפורים ושרים על מה שאני מגיש והיא אומרת שהיא חושדת שבנוסף לאוטסיטיזים יש לי סכופרניה פראנודית ואני בעל הזהיות שמנסים לפגוע בי כי צירתי שיוצרים שלטענתה מרים את זנ אני מטופל בקלילפקסול בריסיטל בדיקנט ובזירקה פעם בחוגדש ומרגיש כמו מת לא רק שהדורים לא עוזרים ל י הם רק מעיפים אותי אז מי שלא לקח כדורים לא יכול לטעון נגד שמוליק שהוא מטעה כי אני חוותי בדיו' כמהו ואני רק בן 19.5 לא בן 40 ואני מגיל 9 בטיפולים כצל פסכטרית אז מה תם אומרים? שאני משוגע ואני צריך כדורים כי אני אוהב ליצור נכון יש לי לפעמים התפרציות זעם אני לא ישר ואבסיסיות לשגגע תהוריםאבל היא אפילו לא מנסנה להבין אותי ולפגוש אותי לשיחות יותר מעשר דקות ואז מאבחנת זה נראה לך מקוצעי? שבוע טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה על השגאיות כתיב וחוסר ארגון
N12304/12/2012אני לקוי למדיה בכתיבה וארגמון עמכם סליחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דמיונותדמיונות03/12/2012
שלום רב,
אמא שלי בסוף שנות ה-60, אשה פעילה מאוד, הולכת לחוגים ואוהבת לטייל במרכזים...בחודשים האחרונים היא לא ישנה בלילות והיא מספרת שאבא שלי יוצא בלילה ומביא בחורות, שהוא מרסס אותה, שם לה משהו בחלב והיא מתעסקת בנושא בצורה אובסיסיבית, היא חושבת שהוא בוגד בה והיא בודקת אפילו כמה נייר טואלט יש וכו'...היא מספרת לנו הילדים כל יום סיפור אחר. יש לציין שאלו רק סיפורים, אבל בעבר כשהיו צעירים היא חוותה בגידה.
הסיפורים החלו לפני כשנה , שנה וחצי אבל לאחרונה, כל יום ולכל אחד מאתנו היא מספרת דברים שונים.
אנחנו רוצים לבדוק מה הבעייה, לאיזה רופא אנו צריכים לקחת אותה ?
והאם זה נשמע כחרדה או התחלה של מחלה ??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמיונות - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור06/12/2012שלום רב !
זה נשמע כמו מצב פסיכוטי ( אי יכולת להפריד בין מציאות ודימיון)
יש צורך לשלול בעיה גופנית ( שינוי הורמונלי, גידולים, תופעות לוואי לתרופות ועוד..)
יש לפנות לרופא משפחה, בדיקות דם מקיפות, CT מוח, לישקול MRI מוח, בהמשך, בדיקת ניורולוג, בדיקה קוגנטיבית ושלילת דימנציה, וכן גם פסיכיאטר.
מומלץ לפנות בהקדם ולברר זאת.
בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שנים של בדידות - דחוףאנונימי03/12/2012
שלום רב,
כותבת לכם במטרה להתייעץ על בחורה שלא מוצאת טעם לחיים.
אחת שחוותה ילדות נורמלית וטובה עד שהגיעה לגיל ההתבגרות ומשם הכל התחיל.. ריבים עם ההורים, התמרדות ושינויי מצב רוח.. עד פה הכל נורמלי לנערה מתבגרת נכון? אך בשלב מסויים עזבה את הבית ואת הלימודים וטסה לחו"ל.
מרגע שחזרה כבר לא הייתה היא. כועסת, צועקת, לא מתקשרת עם אף אחד. החדר שלה מבולגן ברמות שאין לתאר. לא מטפחת את עצמה ולא דואגת לעצמה. החבר היחידי שלה הוא החתול שלה.
היא לא עובדת, לא יוצאת, כל היום וכל הלילה בתוך חדרה. במיוחד כשיש אורחים או אנשים אחרים בבית. עם המשפחה לא מתקשרת ואם כבר מתחילה שיחה - רק צורחת ורבה איתם. על דברים חסרי משמעות. האם מחפשת תשומת לב?
יש לה פחד חרדתי מאנשים ומהתקשורת איתם, ורואים את זה באופן ברור. כאשר רואה בביתה אדם/אורח זר לה, עוזבת כל עיסוקיה ורצה לחדרה. וכמובן, עם החתול שלה.
מהן הסיבות להתנהגות כזו במשך כלכך הרבה שנים?
הוריה לקחו אותה לפסיכולוגים הכי טובים בזמנו כשהייתה לפני גיל 18, אך התנגדה תמיד ולא שיתפה פעולה. כיום, היא כבר בשנות ה-30 לחיה, חיה בבית הוריה ונשארה אותה בחורה אטומה ומצוברחת. וכמובן, שלא מוכנה לעזור לעצמה בשום דרך. ההורים כבר מיואשים, המשפחה כבר עצובה שנים, איבדה את הטעם לחייך ולשמוח. כבר לא אותה משפחה של פעם. נכנסו לשגרה מרירה של שנים...
מה אפשר לעשות כדי לעזור לבחורה בדרך אחרת מלבד פסיכולוגים שהיא לא מוכנה לראות ולפגוש..? איך אפשר לקרוא לתופעה כזו? לאדם שמתנהג כך?
למי אפשר עוד לפנות במטרה לעזור לה בדרכים יותר "יצירתיות" ולהשיב את חייהם של משפחתה למסלול נורמלי שידעו בו אושר, קירבה ואהבה ?
תודה מראש..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה תענו לי..
אנונימי04/12/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהסביר לה
רפאל04/12/2012שכדאי לה לקחת טיפול..אחרת לא יהיה מי שידאג לחתול עוד כמה שנים.זה לא צחוק. צריך למצוא מה משמעותי בעיניה שידרבן אותה לנסות לקחת טיפפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבמקרה כזה
ל04/12/2012נראה לי שממש כדאי להכריח ללכת לטיפול, להכריח אותה להתחיל לעשות צעדים כלשהם בחיים. אולי אם ההורים היו מציבים אולטימטום זה היה עוזר. לכי לטיפול או עזבי את הבית. או לכי לטיפול או זרקי את החתול. זה נשמע אכזרי אבל אם זה משפיע ככה על כל המשפחה- חייב לעשות מעשה קיצוני בסגנון זה. זה עדיין יכול להיעשות באהבה- אבל עם דחיפה מאוד מאוד גדולה החוצה ולטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהו נוגד הדיכאון היעיל ביותר?מיכל03/12/2012
כזה שמחזיר אותך למי שהיית קודם ? (גם אם עברת התקף פסיכוטי ואתה דו-קוטבי)
אשמח לשמוע חוות דעת ממתמודדים..
שמעתי על וולבוטרן, אבל אומרים שהוא יכול לעשות מאניה (שאני כל כך מבואסת מהחיים שממש מייחלת ל "מיני-מאניה"..
באמת, הייתי רוקדת עם עצמי, תקשרתי טוב עם אנשים, צחקתי, דיברתי, שטפתי כלים כל רגע, ותאכלס לא הזקתי לאף אחד
וזה היה רק היפו-מאניה ולא מאניה רגילה
..
אז מה רע בקצת היפו ???(כל עוד לא בא אח"כ הדיכאון)
:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מהו נוגד הדיכאון היעיל ביותר? - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור04/12/2012נוגד הדיכאון היחיד שיעיל בכל המצבים נקרא = אהבה !!!
כל מקרה מאוד אינדבידואלי, הטיפול ספיציפי ואין תרופה אחת היעילה באופו גורף בכולם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםחשיבה02/12/2012
שלום,אני מטופל בכדורים הבאים:
ריספרידל 1mgx2
לוריבן 1mgx3
מירו 15mgx1
הבעיה שלי היא שכשאני מרגיש טוב קל לי מאוד לשחק במחשב ,לצפות בתוכניות טלוויזיה ולא להיות מוטרד וחסר שקט.
כשהבעיה מתחילה אני מתחיל להרגיש בשלב הראשוני תחושה של הפרעה בחשיבה,שמשהו מפריע לי,וידיעה שמה שאני הולך לעשות עכשיו אני ירגיש משהו מציק בפנים,
אחרי זה ,זה מתבטא בחוסר חשק לעשות פעילות,מועקה,ואחרי זה בדיכאוניות ועוד יותר חוסר שקט,להרגיש יותר את האו סי די שלי וכו'.
ורציתי לדעת עם בהתחשב בטיפול שאני מקבל האם זה סביר?
ואני בן 18.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
ד``ר יעקב חרמון02/12/2012שלום לך
אין לי כל דרך נאותה להשיב לך תשובה אישית כל כך במסגרת הפורום..
הכי כדאי לגשת ולשאול במסגרת טיפול...
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלטרול??שיר02/12/2012
היי קיבלתי מהרופאה מרשם לאלטרול,היא טוענת שזה יפחית את המחשבות הטורדניות, חוסר השקט, המתח,ואת העצבים שלי.השאלה ה אם זה נכון? אני חוששת כי כדור זה גורם להשמנה,ועליתי המון במשקל בעקבות כדורים מסויימים.ישנם כדורים אחרים שעוזרים למחשבות טורדניות,ויגרמו למצב רוח טוב,ללא מתח ועצבים,בלי לעלות במשקל ולהיות דובי?זה לא מחשבות טורדניות ,אלא הראש חושב על מלא דברים בלופ ללא הפסקה,עצבנות, חוסר מנוחה,מרגישה שאני לא יכולה להיות נינוחה ורפויה,הגוף והמוח כל הזמן בעצבים,וחוסר שקט,. והחשוב ביותר אשמח להמלצה על כדורים שלא יגרמו לעליה במשקל.(גם ככה יש לי כולסטרול רע,פריצת דיסק,אסטמה,ומשקל עודף ולא כדאי להוסיף לזה עוד עלייה במשקל) בבקשה תנו לי פיתרון יותר מוצלח מאשר האלטרול. elatrol. תודה רבה מראש,צליל. שיהיה המשך שבוע טוב,נעים ורגוע לכולנו.(-:
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלטרול?? - תגובה
ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור03/12/2012שלום שיר,
אלטרול היא תרופה נוגדת חרדה ודיכאון מהדור הישן יותר. בגלל תופעות הלוואי הרבות שלה, היא לא נמצאת בשימוש רחב.
כיום, הטיפול הבחירה בהפרעות חרדה למיניהן, כולל הפרעה טורדנית כפייתית, הוא בתרופות מקבוצת SSRI כגון ציפרלקס, לוסטרל, פרוזאק ואחרות. חשוב להדגיש כי יש חשיבות רבה לאבחון מדוייק של הבעיה ומעקב של איש מקצוע אחרי תוצאות הטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)