פורום פסיכיאטריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה דחופה - תופעות לוואי של הלידול
    אייל
    26/05/2011

שלום,
    אחותי אובחנה כסובלת מדיכאון והפרעות אכילה ומאושפזת במחלקה סגורה בעקבות מחשבות אובדניות. אחותי טופלה בעבר עם הלידול, הטיפול שיפר משמעותית את מצבה אך בהמשך גרם לתופעות לוואי חמורות. המצב הדרדר שוב אחריי שבועיים ושום תרופה לא הראתה כל השפעה על מצבה. לאחרונה הוחלט לטפל בה שוב בהלידול אבל במתן לוריד (איפוזיה) פעמיים ביום. האם זהו טיפול מומלץ לדעתך או לכל הפחות בטוח (יש לציין שהרופא שלה ציין שמצבה קשה ואינו רואה מוצא אחר)?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שאלה דחופה - תופעות לוואי של הלידול - תגובה

ד''ר ירדן לוינסקי
    29/05/2011

מכיוון שאין לי מספיק מידע על מצבה ועל הגורמים למצבה קשה לומר אם זה טיפול מתאים. באופן כללי זהו אכן טיפןל למצבים חמורים. אני מציע להתייעץ עם מישהו שמכיר את מצבה או לחליפין להזמין לבית החולים חוות דעת נוספת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לוסטרל - הפחתה במינון
    עומר
    26/05/2011

שלום,

אני נוטל כבר חצי שנה לוסטרל (+למיקטל 200 מ"ג).
    המינון של הלוסטרל הוא 62.5 מ"ג (יום כדור, יום כדור וחצי - של 50 מ"ג).

בימים האחרונים התחלתי ליטול כדור, כדור, כדור וחצי
    כלומר 50 + 50 + 75 = 175
    175 לחלק 3 = 58 מ"ג

כלומר ירדתי מ62.5 מ"ג - ל58 מ"ג
    האם יכולה להיות איזשהי השפעה? כי נראה לי שאני מרגיש קצת ירידה מוזרה, לא משהו ממש ממש רציני.

לקביעת תור
    סגירה
    לוסטרל - הפחתה במינון

הוספת תגובה

• מישהו?? צוות מקצועי??

עומר
    28/05/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לוסטרל - הפחתה במינון - תגובה

ד''ר ירדן לוינסקי
    29/05/2011

הירידה היא בעיקר פסיכולוגית. ההבדל במינון הוא זניח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כלומר

עומר
    29/05/2011

עצם זה שאני יודע שהפחתתי מינון זה קורה? שאני כאילו מרגיש קצת רע ואז מפרש את זה ככה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציפראמיל
    א.
    26/05/2011

שלום,

1. לגבי שילוב של ציפראמיל עם קונצרטה (פעם ביום) / אלכוהול (פעם בשבוע) / חשיש (פעם בחודש):
    האם השילובים אסורים בכלל, או שאפשר פשוט לא לקחת ציפראמיל באותו יום, ואז ניתן להשתמש בחומרים הנ"ל?
    אם אסור- למה זה בדיוק גורם? האם התופעות הן פיזיות או נפשיות?
    וספציפית לגבי חשיש וציפראמיל- ציפראמיל נוגד דיכאון ואילו חשיש גורם לדיכאון? אם אכן אלו שני חומרים שפועלים הפוך, מה הסכנות?

2. שאלה תאורטית (עוד מעט תבין למה): מתי מפסיקים להשתמש בציפראמיל, אם בכלל?
    עד כמה שידוע לי, למי שסובל מדיכאון יש בעיה של ניצול מהיר מידי של הסרוטונין, מה שגורם לרמות נמוכות שלו בגוף. הציפראמיל מעכב את תהליך הניצול שלו, ולכן פותר את הבעיה באופן זמני, כל עוד לוקחים אותו. אבל הוא לא מתקן את הבעיה מהשורש, הבעיה עדיין קיימת. אז ברגע שמפסיקים לקחת ציפראמיל- הדיכאון יחזור.
    האם זה נכון? או שאולי בכל זאת ניתן (וצריך) להפסיק את הטיפול בשלב כלשהו?

באופן אישי- התחלתי את הטיפול לפני שנתיים, וזה עזר מאוד. המצב שלי כרגע יציב כבר הרבה זמן. אין דיכאון "קיומי"/ דיכאון עמוק, אלא רק כשקורים אירועים לא נעימים- יש לי דיכאון נקודתי לאותו מצב, כמו לכל אדם.

3. בהמשך ישיר לשאלה הקודמת- לפני שבוע/שבועיים הפסקתי בבת אחת, וללא ייעוץ עם רופא את נטילת הציפראמיל (באופן לא מתוכנן- פשוט נגמרו לי הכדורים ולא היה לי זמן להשיג עוד כדורים). הרגשתי קצת בחילות והפרעות שינה, אבל עכשיו ההרגשה רגילה. כלומר, אין הבדל עם/בלי הציפראמיל.
    אבל היום רופא המשפחה אמר לי שכדאי לחזור לקחת את המינון הקודם, כי הפסקה בבת אחת וללא ייעוץ עלולה להחזיר את הדיכאון ואף להחריף אותו. בינתיים זה לא קורה, אבל אולי זה עוד יגיע... בכל מקרה, האם הוא צודק?

תודה רבה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    ציפראמיל

הוספת תגובה

• ציפראמיל - תגובה

ד''ר חיים שם דוד
    26/05/2011

יש לך המון שאלות ורובן אישיות לגבי המצב שלך. ההמלצות בדבר השאלות שלך הן לפנות לפסיכיאטר שמכיר אותך. לא אפטור אותך בחוסר מענה מוחלט אלא אענה באופן כללי:

לא נכון לומר שהבעיה היא בשימנוש יתר של סרוטונין. לא ברור המנגנון /גום לדיכאון. אחת התיאוריות היא שיש פעילות יחסית נמוכה מדי של סרוטונין/דופאמין/נוראאדרנלין/חומרים נוספים. יש ממצאים רבים שהבעיה יכולה להיות ברמת ניצול החומרים, ברמת הקולטנים ועוד... מכאן שהמסקנות שלך לגבי הסרוטונין והשפעת התרופה אינן נכונות.

כמו כן, הטיפול בנוגדי דיכאון נמשך לפחות חמצי שנה על מנת למנוע הישנות. יחד עם זאת בדיכאונות חוזרים און ממושכים מאוד משך הטיפול יכוללהיות ארוך יותר. במידה ויש השנות של דיכאון היא אינה מתרחשת בחודש-חודשיים הראשונים אלא זה תהליך איטי. יחד עם זאת, יש כאלו שיחוו רק פעם אחת דיכאון במהלך חייהם. וזהו. (כמו שיהיו כאלו שיחוו דיכאון פעם אחת בחייהם ויצאו מזה בלי טיפול)

אתה שואל שאלות על אלכוהול וסמים אחרים. אלכוהול וסמים כולל בשימוש חד פעמי (לדעתי)מגבירים את הסיכון להישנות, להחמרה, חוסר תגובה. אז... יש לך תשובה

הפסקה בבת אחת כדאית כאשר יש תופעותמ לוואי בלתי נסבלות מאוד. בהפסקה מיידית לאחר טיפול מושך אתה חושף את עצמך לסכנה לתופעות הפסקת הטיפול שיכולות להיות מאוד מצירקות אך הפיכות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי אבא שלי:
    רותם
    25/05/2011

שלום רב,
    מדובר באבי גבר בן 63 שעבר שבץ מוחי לפני כ-7 וחצי שנים ונפגע למיטב ידעתי בצד השמאלי של המוח מה שאומר שהוא סוחב את רגלו הימנית מעט ולא ממש מתפקד ביד ימין. הוא היה בשיקום כחצי שנה בבית לווינשטין ומאז לא עושה שום פיזיוטרפיה לדעתי בגלל שאין לו כוח נפשי ולא משנה כמה שאנחנו מדברים איתו ומייעצים לו זה לא עוזר. אבי נחשב להלום קרב בשניים האחרונות אחרי שאובחן ע"י פסיכיאטר מומחה ככזה. לאחר שבמשך שנים ארוכות לא ישן טוב בלילה והתעורר בבהלה מחלומות שלא יכל להסביר אותם. כל אותם שנים (ואני מדברת על 20 שנים אחורה) לא ידעו איך להתמודד עם זה ונתנו לו לוורווין וכל פעם שהרגיש שזה הולך לקרות- ההתעוררות בלילה לקח את הכדור וככה ישן טוב. נמשיך בסיפור: כשנה וחצי לאחר שעבר את השבץ אימי נפטרה בהפתעה מה שדירדר את מצבו מבחינת מצבי הרוח ולכן ניגשנו וחיפשנו עבורו רופא מתאים מי שנמצא הרופא הוא הסיק שזה הלם קרב- ובצבא הסכימו עם החלטת הרופא והוא הוכר כהלום קרב- חשוב לציין שלא עשינו זאת בשביל ההטבות- אין כאלו- אלא בעיקר שיבין שהוא לא משוגע ושיש עוד כמוהו בעולם. היום הוא עדיין ממשיך לקחת לווריווין כשהוא לא מרגיש טוב ויש לו את האופציה ללכת לבית הלוחם אך הוא לא משתמש בזה.
    בתקופה האחרונה אני חשה הידרדרות נוספת הוא מפתח כל מיני התנהגויות לא ברורות: נוגע בחוזקה עם היד "הטובה" - יד שמאל ברגל שמאל, את יד ימין- היד "הלא טובה" הוא כל הזמן מצמיד לשפתיים, הישיבה שלו עקומה - נוטה לצד ימין (את זה אני מקשרת לפגיעה מהשבץ) ושני הדברים האחרונים זה שהוא משחק עם הלשון שכל הזמן נמצאת בקדמת הפה, באופן מוזר ופותח וסוגר את הפה ומשמיע קולות מוזרים (נשמע כמו קולות של רעש עם רוק)
    מה שמפחיד אותי בכל הסיפור זה שכל התנהגות כזאת נתפסת עד מצב שהוא בכלל לא מודע למה שהוא עושה .אני לא נמצאת איתו כל היום -מצבו יחסית טוב- יש לו חברה והם גרים ביחד והיא עוזרת לו מאוד.
    האם יש איך לטפל בזה? האם פגישה אצל פסיכיאטר או פסיכולוג תעזור? מה אנחנו אמורים לעשות?? המצב מדאיג אותי מאוד!!
    אשמח לכל תשובה
    אלפי תודות,
    רותם

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי אבא שלי:

הוספת תגובה

• שאלה לגבי אבא שלי: - תגובה

ד''ר חיים שם דוד
    26/05/2011

תפנו אל נוירולוג בשלב ראשון. אח"כ, אל פסיכיאטר.
    בכל מקרה, הפנייה הראשונית להערכה ראשונית יכולה להיות אל רופא המשפחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוסידי - תענו בבקשה
    הילה
    25/05/2011

שלום רב,

אני סובלת מאוסידי כבר 12 שנים!!! ורק לאחרונה השתכנעתי לנסות טיפול תרופתי.
    התחלתי לקחת רסיטל במינונים הבאים: התחלתי עם רבע כדור למשך יומיים, לאחר מכן חצי כדור למשך שבוע, לאחר מכן כדור שלם (20 מ"ג) למשך חודש.
    מאחר ולא חשתי הטבה הועלה המינון לכדור וחצי למשך שבועיים ואז לשני כדורים (40 מ"ג סה"כ). כרגע חלף חודש מאז שהועלה המינון לשני כדורים (40 מ"ג)
    כבר ממש התחלתי להתייאש אך התחלתי לחוש שיפור קטן ממש לאחרונה כך שטקסים מסויימים אותם נהגתי לעשות באדיקות הפכו להיות פחות קריטיים עבורי.
    כבר התחלתי לראות את האור בקצה המנהרה אבל אז נפלתי לתוך בורות אחרים הקשורים לאוסידי והיו לי ממש התקפות של חרדות וטקסים שבאו בעקבותיהם.

מה עושים במצב כזה? האם יש טעם להגדיל מינון? האם כדאי להוסיף תרופה נוספת או פשוט להחליף את הטיפול התרופתי בכדור אחר?
    כמובן שאפנה לפסיכיאטרית שנטפלת בי אך אשמח לשמוע דעה נוספת.
    אשמח לתשובתכם,

לקביעת תור
    סגירה
    אוסידי - תענו בבקשה

הוספת תגובה

• אוסידי - תענו בבקשה - תגובה

ד''ר חיים שם דוד
    26/05/2011

במידה ויש תגובה מסויימת ההמלצה והפרקטיקה היומית היא להעלות את המינון.
    יש תכשירים נוספים שניתן להוסיף לטיפול האמור שאת לוקחת ומטרתם "לזרז" את התוצאות. תרופות אלו הן ממשפחת נוגדי הפסיכיאוזה ובעיקר מהדור החדש. במינון נמוך.ץ הן מוכחים כיעילים בצירוף עם נוגדי OCD

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למיקטל
    גולי
    25/05/2011

בהמלצת פסיכיאטרית התחלתי שימוש בלמיקטל-תנודות קיצוניות במצב רוח ומיגרנות קשות.
    לקחתי יומיים מינון של 25 מ"ג. המטרה לעלות למינון של 100.
    לקחתי את הכדור השני אתמול לפני 24 שעות-סה"כ הכל 2 כדורים. לפני 3 שעות התחילה אצלי פריחה בבטן ובידיים מגרדת מעט מלווה בתחושת חום-האם יכול להיות שזה מהלמיקטל? וכל כך מהר?
    מה עושים? הבנתי שמסוכן? ואם לא מהלמיקטל?
    המון תודה

לקביעת תור
    סגירה
    למיקטל

הוספת תגובה

• למיקטל - תגובה

ד''ר חיים שם דוד
    26/05/2011

להפסיק מייד ולפנות לרופא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קונצרטה
    נעמה
    24/05/2011

האם יש הבדל בין קונצרטה לריטלין?

מה יותר זול בקנייה פרטית?

איזה מינון קונצרטה מומלץ לסטודנטית בת 26 עם בעיות ריכוז, לתקופת המבחנים (חודשיים)

לקביעת תור
    סגירה
    קונצרטה

הוספת תגובה

• קונצרטה - תגובה

ד''ר חיים שם דוד
    26/05/2011

המחיר משמעותית יותר גבוה עבור הקונסרטה.
    מה המתאים לך? לא יודע. תצטרכי לפנות ליעוץ פרטני אצל מישהו שעוסקר בתחום הזה- נוירולוג/פסיכיאטר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציפרמיל ורעידות
    מעיין
    24/05/2011

אני נוטלת מזה חודש ציפרמיל ושמתי לב שבסמיכות החודש הזה החלו לי רעידות (סימטריות ומהירות) בגפיים- האם זה מסוכן האם להפסיק? אני מפחדת מנזק בלתי הפיך או שמה זו אחת מתופעות הלואי שחולפות?

לקביעת תור
    סגירה
    ציפרמיל ורעידות

הוספת תגובה

• ציפרמיל ורעידות - תגובה

ד''ר חיים שם דוד
    26/05/2011

התרופה יכולה לגרום לתופעות לוואי שלרעד. יחד עם זאת כדאי לפנות אל פסיכריטאר או נוירולוג על מנת להעריך את חומרת הרעד ואופיו על מנת לדעת מה לעשות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מהם ההבדלים בין דפלפט כרונו לולפורל?
    מ
    24/05/2011

שלום רב,
    מהם ההבדלים בין דפלפט כרונו לולפורל?
    האם יש הבדל במהירות ההשפעה? בסוג ההשפעה? בתופעות הלוואי? הניתן לשלב בין השתיים?
    האם 200 מ"ג דפ' כרונו שווים ל200 מ"ג ולפורל? (נוכחתי לדעת שהדפלפט כרונו מכיל רכיב נוסף למעט הרכיב הפעיל שבולפורל, וההגיון אומר שלכן הולפורל חזק יותר).
    מה לגבי תופעות לוואי ומעבר מטיפול ממושך בדפלפט כרונו לטיפול בולפורל? מדוע שפסיכיאטר יעדיף טיפול באחת על פני האחרת?
    תודה,
    מ

הוספת תגובה

• אנא, מבולבלת וזקוקה לתשובה

מ
    27/05/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דפלפט - תגובה

ד''ר ירדן לוינסקי
    29/05/2011

מדובר באותו חומר אבל בגלל מעטפת כדור שונה זמן ההשפעה וקצב השחרור לזרם הדם שונה (יותר איטי בכרונו). זה לא קשור לעצמה של הכדור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינויים קליניים במצב פסיכוטי
    חן
    24/05/2011

שלום!
    האם ישנם שינויים כל שהם בבדיקת דם בזמן התקף פסיכוטי ,או שינויים הורמונליים,
    או כל בדיקה קלינית אחרת מלבד הקוגניטיבי?

הוספת תגובה

• שינויים קליניים במצב פסיכוטי - תגובה

ד''ר חיים שם דוד
    26/05/2011

יש שינויים רבים אולם אף אחד מהם אינו אבחנתי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציפרלקס - הפסקה בנטילת התרופה
    אהרון
    24/05/2011

שלום רב,

אני בן 41 ונטלתי לראשונה בחיי בשנה האחרונה 5מ"ג ציפרלקס ביום.
    התחלתי עם 10מ"ג שהשפיע עליי ממש לא טוב ירדתי ל5מ"ג ושם נשארתי.

לפני כשבועיים החלטתי להפסיק את נטילת התרופה ולא עשיתי זאת בהדרגתיות אלא בבת אחת.

בשבועיים האחרונות אני חש תופעות שלפי הספרות היו צריכות להיות כשנטלתי אותה.
    חוסר שינה, סחרחורות קטנות, יובש בשפתיים לפרקים תחושת נימול בפנים וגם מעין לחץ בראש.
    אני מתפקד כרגיל עובד ומנסה להתעלם אבל חשבתי שאחרי שבועיים התופעות היו אמורות להיעלם לחלוטין אבל לא כך.
    להמתין עוד מספר ימים או ללכת לרופא?

תודה
    אהרון

הוספת תגובה

• ציפרלקס - הפסקה בנטילת התרופה - תגובה

ד''ר חיים שם דוד
    26/05/2011

אם אתה סובל מאוד מהתופעות הללו תצטרך להפסיק את הטיפול יותר לאט או להפסיק דרך טיפול בתרופה אחרת כגון פריזמה על מנת להקל על התסמינים הללו שאתה מתאר.
    בכל מקרה, לא ברור מה היה מצבך טרם לכן ושמא המדובר בהפרעות שכבר היו קיימות קודם לכן. אי לכך, כדאי שתפנה אל פסיכיאטר להעריך את מצבך, האפשרות להפסיק, ואולי הצורך להפסיק בדרך יותר "נכונה"

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריכה עזרה
    חיילת
    24/05/2011

שלום, אני חיילת, בת 19.5
    בתקופה האחרונה אני לא מתפקדת טוב, בקושי ישנה, לא רוצה לראות אף אחד, אין לי תיאבון, מסתגרת רוב היום בחדר.
    כל התקופה הזו החלה מלפני חודש , שנתנו לי שמירה. ביום עצמו לפני השמירה כל היום לא אכלתי, היו לי כאבי בטן, סחרחורות, שלשול ממש לפני השמירה... כשעליתי לשמירה עצמה לאחר חצי שעה התחלתי להקיא.. כאשר החובשת בדקה אותי היה לי לחץ דם מאוד גבוה, ודופק מעל 160. פינו אותי לבי"ח ואישפזו אותי לילה (כל הלילה היה לי דופק גבוה).
    לאחרונה ביקרתי אצל קב"ן ופסיכיאטר. הם אמרו שיש לי חרדות. נתנו לי טיפול תרופתי- אסטו (חצי כדור בבוקר בשבוע ה1 ואח"כ כדור שלם) , ולוריוון (אחד בבוקר ואחד בערב). אני מצליחה יותר לישון, אבל אני לא מרגישה שיפור במישור הריגשי, עדיין אני עצובה רוב היום ובוכה הרבה.
    מחר אני רואה שוב פסיכיאטר. הקב"נית אמרה שהם יבדקו את השפעת התרופות עליי. השאלה שלי היא- האם יש בדיקות (כמו דם למשל) שלפיה הם יכולים לדעת האם התרופות מתאימות לי? או שהם ישאלו רק ע"י שאלות איך הרגשתי בשבוע הזה וכו, ועל פי זה יקבעו האם הם מתאימות'?
    רציתי לדעת בנוסף האם לדעתך התרופות שנקבע מתאימות לי? ואיזה השפעה אמורה להיות להם?
    כי אין שום שינוי מלבד הרגשת חולשה ושינה טובה יותר. עדיין אין תיאבון, ועדיין ההרגשה הכללית רעה. אני כל הזמן חושבת מה יקרה אם אני ישמור שוב, המחשבות האלה מציפות ולא נותנות מנוח- אני רוצה לשכוח ולא יכולה. האם במצבים כאלה פוטרים משמירות?
    אשמח לתשוב בהקדם, תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    צריכה עזרה

הוספת תגובה

• צריכה עזרה - תגובה

ד''ר ירדן לוינסקי
    24/05/2011

מדובר במשך טיפול קצר, וצריך להתמיד בו כדי לקבל תוצאות. לא קיימת בדיקת דם לדיכאון או חרדות אך אנשים רבים מרגישים מתי מצבם משתפר והם יכולים לדווח על כך. ישנם כלים מקובלים למדידת עצמת הדיכאון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וולבוטרין בצואה
    אבי
    23/05/2011

שלום רב
    אני בן 23 התחלתי לקחת וולבוטרין 150 XR לפני כשבוע והיום בבוקר שמתי לב לכדור בצואה..אני בטוח במאת האחוזים כי זה וולבוטרין.
    האם זה תקין?..האם זה אומר שהכדור בכלל לא נספג בגופי?...מה עושים?
    תודה על הקשב והעזרה

לקביעת תור
    סגירה
    וולבוטרין בצואה

הוספת תגובה

• וולבוטרין בצואה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    24/05/2011

זה לא תקין, יש לברר את הנושא מול רופא מטפל ואפילו לשקול שינוי טיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טופמקס-העלאת מינון
    מרית
    23/05/2011

מדוע אני מתקשה להעלות במינון בתרופה הזאת? אני אמורה להגיע ל 100 מ"ג
    וכל פעם שאני עולה מעל 50 מ"ג אני ישר מרגישה רע.הרופאה שלי טוענת שלכדור הזה אין תופעות לוואי מיוחדות ושאני החלטתי שיש לי אנטי אליו למרות שזה ממש לא ככה,דווקא שמחתי שיש לו נטייה להרזיה והכל,אבל אני מרגישה לא טוב ביום שאני כבר על מינון חדש.האם זה הגיוני אן פשוט משהו פסיכולוגי?

לקביעת תור
    סגירה
    טופמקס-העלאת מינון

הוספת תגובה

• טופמקס-העלאת מינון - תגובה

ד``ר יעקב חרמון
    26/03/2012

שלום לך מרית
    אכן,כדור לא קל בצד היתרונות שלו...
    כדאי לעלות במדרגות קטנות יותר של 25 מג לשבוע..
    גם צריך לכבד תגובות אינדבידואליות..
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טופמקס-העלאת מינון - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    24/05/2011

יכול היות סיבות רבות כולל פסיכולוגיות,
    באם יש אנטי או חוסר אמונה בתרופה , זה פוגע באופן ממשי באפקטיביות של התרופה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד''ר יונתן דוידאור

אורחת
    26/03/2012

לד''ר יונתן דוידאור

מה זאת אומרת "אם יש אנטי או חוסר אמונה בתרופה , זה פוגע באופן ממשי באפקטיביות של התרופה."?

מה זאת אומרת "אפקטיביות של התרופה"?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר יונתן דוידאור - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    28/03/2012

עניתי ..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טופמקס

אורחת
    29/03/2012

כתוב ש"טופמקס" גורם לנסיונות התאבדות. בגלל זה אני פוחדת לקחת את התרופה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציפראמיל
    ליאת
    23/05/2011

שלום
    אני לוקחת ציפראמיל 20 מיל' כל יום
    הרופאה אמרה לי לקחת כל יום בבוקר לאחר אוכל
    מאחר ואינני מסוגלת לאכול בבוקר רציתי לדעת אם זה בסדר שאקח כל יום בשעה 11 או 12 לאחר הארוחה הראשונה ביום...
    לתשובתך אודה
    ליאת

לקביעת תור
    סגירה
    ציפראמיל

הוספת תגובה

• ציפראמיל - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    24/05/2011

הרעיון להקפיד על זמן קבוע בכל יום, התשובה כן, חשוב לקחת לאחר אוכל, על מנת להפחית תופעות לוואי ...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה