פורום פסיכיאטריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• השפעות של הרסיטל
    יוכי
    17/05/2011

אני נוטלת רסיטל מזה חצי שנה, עקב חרדות ולחצים שהייתי נתונה בזמנו. הרסיטל אכן מרגיע ומאזן את החשיבה, אך גורם לי לנטרול כל החשק המיני. האם זו תופעה מוכרת בנטילת כדור רסיטל? האם יש כדורים שאינם מנטרלים את החשק המיני?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    השפעות של הרסיטל

הוספת תגובה

• השפעות של הרסיטל - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    18/05/2011

אכן תופעה מוכרת, יש תרופות אשר יכולים לשפר( וולבוטרין) וכן ניתן לשנות טיפול, לדוגמה למירו ( אשר יותר משמין).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה
    שירלי
    17/05/2011

עקב התקפי חרדה התחלתי לפני שלושה ימים ליטול רסיטל 10 מ"ג ליום (חצי כדור). היום בבוקר קמתי עם תחושת עצב מוגברת וחרדה.
    שאלותי הן:
    1. לקחתי בבוקר 0.25 מ"ג קלונקס (חצי כדור) שעזר לי מאוד. האם אפשר לקחת עוד אחד אחרי צהריים או בערב עוד חצי כדור (0.25 מ"ג)
    2. האם יכול להיות שתחושת העצב היא תופעת לוואי של הרסיטל?
    אשמל לתשובתך המהירה.

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה

הוספת תגובה

• חרדה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    18/05/2011

בתחילת טיפול יש תופעות לוואי, זמניות, כולל החמרה בחרדה. קסאנקס לזמן קצוב, עד חודש מקובל. לגבי מינון יש צורך בהמלצה ומעקב רופא מטפל בגלל תופעות לוואי קשות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נטילת תרופות
    שירה
    17/05/2011

שלום,
    האם יש איזושהי מניעה ליטול יחד תרופות נוגדות דכאון (כדורים מסוג בונסרין) יחד עם אנטיהיסטמניים לטיפול בלארגיה?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    נטילת תרופות

הוספת תגובה

• נטילת תרופות - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    18/05/2011

אין מניעה חד משמעית, יש צורך בזהירות ומעקב רפואי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בי פולארית
    מיכל
    17/05/2011

שלום רב! אני מאובחנת בי פולארית מזה כשלוש שנים. מדיי פעם אני מרגישה שמשהו אצלי לא בסדר בראש ושאני מבולבלת מאוד . השאלה שלי היא האם הבלבול הזה נגרם מהמחלה? מה זה למה זה קורה לי זה ממש לא נעים כשזה קורה. בכבוד רב מיכל.

לקביעת תור
    סגירה
    בי פולארית

הוספת תגובה

• בי פולארית - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    17/05/2011

היי מיכל, יש קושי לענות ללא בדיקה ומידע נוסף. יכול להיות סיבות רבות עם קשר לבעיה הבסיסית וללא קשר. מצב גופני, תופעות לוואי, מצב נפשי - מתח קיצוני בעקבות גורמים סביבתיים ועוד. מומלץ על בדיקה והערכה מסודרת על ידי רופא מטפל שגם מכיר אותך. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקוקטייל האנטי דיכאוני לא עוזר
    מרית
    17/05/2011

אני מנסה כמה שילובים בשנה האחרונה.מציפרלקס ולמיקטל,עברתי לציפרלקס וליתיום
    אח"כ לאפקסור וגאבאפנטין,עכשיו אני על אפקסור 300 מ"ג וטופמקס 50 מ"ג כבר חודש וחצי ולפני שבועיים הוסיפו סורבון 10 מ"ג. הפה שלי יבש בצורה די מציקה,לא זכור לי אי פעם שהיה לי ככה.אני מניחה שהאפקסור לא עובד עליי.האם יש טעם להחליף את האפקסור באנטי דכאוני אחר כמו איקסל למשל? או שיש לשקול כבר מעבר לאנטי פסיכוטי כמו סרוקוול או אינווגה כפי שהרופאה טענה שאולי לא תהיה ברירה? אני מודה שיש לי פחד סטיגמתי מאנטי פסיכוטיים.אני גם יודעת שהם משמשים יותר לייצוב והרגעה.האם באמת יש להם אפקט אנטי דיכאוני?

הוספת תגובה

• הקוקטייל האנטי דיכאוני לא עוזר - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    17/05/2011

אכן ההצעות שלך הגיוניות, איקסל + סרווקאל. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה נותנים סרוקוול נגד דיכאון?

מרית
    18/05/2011

לסרווקאל ולתרופות נוגדות פסיכוזה אחרות, פעילות ייחודית על קולטנים של דופאמין וסרטונין, פעילות שונה מזו של נוגד דיכאון רגיל, יכולות לתרום במצבים יותר עמידים.
    דרך טיפולית חדשה, חסימת קולטן סרוטונין 7 , 5HT-7 , אשר מצוי באזורים חשובים במוח, ומוביל לשיפור במצב רוח, ריכוז, למידה, שינה ועוד..
    תרופות חדשות בדרך: ASENAPIN וכן LORAZIDONE .
    ב 25.5 , שעה 10 בבוקר, אני אדבר על נושא, דיכאון בהפרעה דו קוטבית , כולל הנושא הנ''ל ( בערוץ 10 בטלוויזיה, בתוכנית של פרופ' קרסו).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה נותנים סרוקוול נגד דיכאון? - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    18/05/2011

לסרווקאל ולתרופות נוגדות פסיכוזה אחרות, פעילות ייחודית על קולטנים של דופאמין וסרטונין, פעילות שונה מזו של נוגד דיכאון רגיל, יכולות לתרום במצבים יותר עמידים.
    דרך טיפולית חדשה, חסימת קולטן סרוטונין 7 , 5HT-7 , אשר מצוי באזורים חשובים במוח, ומוביל לשיפור במצב רוח, ריכוז, למידה, שינה ועוד..
    תרופות חדשות בדרך: ASENAPIN וכן LORAZIDONE .
    ב 25.5 , שעה 10 בבוקר, אני אדבר על נושא, דיכאון בהפרעה דו קוטבית , כולל הנושא הנ''ל ( בערוץ 10 בטלוויזיה, בתוכנית של פרופ' קרסו).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובתך המהירה

מרית
    18/05/2011

על אף שאצלי אין בעייה של מחלה דו קוטבית.פשוט דיכאון עמיד.
    בהחלט אשמח לראות את התוכנית ותמיד משמח שיוצאות תרופות חדשות,אך עדיין תופעות הלוואי של ההשמנה,הסכרת והטרדיב מפחידות אותי מלהתחיל שימוש בסוג הזה של התרופות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שילוב תרופות
    אלונה
    17/05/2011

שלום
    האם ניתן לשלב קסנקס עם סימבלתה?
    תוך כמה זמן מתחילת הטיפול בסימבלתה מרגישים הטבה?
    האם אכן הקסאנקס ממכר באופן בעייתי?

מה המינון המומלץ במצב של דיכאון ?הרגשה של מתח ואי שקט.
    חוסר תאבון.

מובן שתשובתכם כללית, ותשובה מדויקת דורשת ביקור.
    אך מעוניינת לשמוע הערכה כללית.
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    שילוב תרופות

הוספת תגובה

• שילוב תרופות - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    17/05/2011

סימבאלטה - 60 מ''ג, כחודש עד תגובה, מתחילים מינון נמוך. אין בעיה לתת קסאנקס בחודש הראשון, השאיפה להפסיק לאחר חודש. קסאנקס במינון מעל 2 מ''ג במשך 3 חודשים יוביל כמעט בטוח להתמכרות, מתחת לזה יש גם סיכוי להתמכרות, חובה זהירות, תופעות לוואי וכן סכנה למוות באם מערבבים עם אלכוהול (הרעלת אלכוהול).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אסטו והתכווצות שרירים
    ezabel
    17/05/2011

אני לוקחת אסטו כבר חודשיים וחצי לערך שנתן לי רופא המשפחה עכב חרדות שהחלו אצלי לאחר מוות במשפחה. שמתי לב לאחרונה שיש לי התכווצויות ברגליים בזמן הליכה . ממש עד קושי ללכת וגם קושי ממצב ישיבה לעמידה והליכה, ממש "תפוסה".היום זה גם התחיל לי בכתפיים ממש התכווצות כואבת. מה דעתך האם זה קשור לתופעת לוואי של האסטו? פשוט הרוקחת אמרה לי שזה נדיר? אם זה קשור, מה עלי לעשות? תודה מראש על תשובתך.

לקביעת תור
    סגירה
    אסטו והתכווצות שרירים

הוספת תגובה

• אסטו והתכווצות שרירים - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    17/05/2011

אכן ייתכן וכן נדיר, מומלץ לפנות לרופא המטפל בהקדם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה - אסטו והתכווצויות

ezabel
    17/05/2011

שוב שלום!!

הרופא המטפל לצורך העניין הוא רופא המשפחה. אין לי מושג אם הוא יחליף לי כדור, מכיוון שהוא לא בקיא בפסיכיאטריה. האם כדור אחר לא יגרום לתופעות דומות?
    אגב, האם יתכן שהתופעות יחלפו עם הזמן? אם לא, האם הן עלולות להחמיר?
    מלבד התופעות האלו, הכדור עזר לי נגד חרדות. אני אובדת עצות. מה עלי לעשות?
    אשמח לעצתך.
    תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה - אסטו והתכווצויות - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    17/05/2011

לפנות לרופא משפחה ואם צריך לפסיכיאטר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה
    אלי
    16/05/2011

אנסה לתצמת את סיפורי ומצבי
    לפני אחת עשרה שנים לפתע ביום בהיר התחלתי להרגיש לא טוב לאחר התרוצציות חוזרות ונישנות אצל רופאים,הוסבר לי שאני סובל מהתקפי חרדה. הופנתי לפסיכיאטר בכיר בעל שם, והוא החל בטיפול בהדרגה בציפרמיל עד שני כדורים ביום. אציין כי גם לאחר שלקחתי תקופה של חודשים את הצפרמיל עדיין לא הרגשתי טוב ,אך לאט לאט ההרגשות החלו להעלם, עד ששחכתי מכך לגמרי. במשך כל השנים המשכתי לקחת את הציפרמיל .[התקופה ההיא נשארה בתודעתי כתקופה טראומטית וקשה לאין ערוך....]
    לפני ארבע חודשים, גם כן ללא התרעה מוקדמת החלו להופיע ניצני ההרגשות מהתקופה ההיא..., שהתדרדרו במהירות להתקפי פאניקה קשים. יצרתי קשר עם הרופא שאיתו לא היתי בקשר שנים ארוכות, והוא העלה את הציפרמיל לחמישים מג ואחכ לשישים מג , ללא הטבה ואף החמרה במצב.
    כעבור חודשיים כשהמצב לא השתפר[ ואף נוסף לדברי הרופא מימד של דיכאון בעקבות החרדות הקשים] הרופא החליף את הציפרמיל בכדור מירו בהדרגה עד שתי כדורים,ולאחר תקופה נוספת של אי שיפור במצב הוסיף כדור מודל להרגעה 3 פעמים ביום 100 מג. ושוב ללא שיפור במצב . לאחר שהבנתי מהרופא שהוא די מיואש ממצבי,הופנתי עי מכר לפרופסור אחר, והוא הוסיף לפני שבועיים וחצי למירו אפקסור 150 מג. ושוב אין שינוי במצב. המצב כיום של מחשבה בלתי פוסקת על המצב, חרדות, חוסר שקט, ודיכאון ויאוש בעקבות המצב הביש שנקלעתי אליו.
    אציין שאני אדם נורמטיבי לחלוטין נשוי ובעל משפחה [ הקשר היחיד שאני מוצא בין שתי התקופות, העכשוית ולפני 11 שנה , זה תקופה של ריקנות מסוימת בחיים בעקבות בעיית חוסר תעסוקה.]

1. האם נראה לך שהטיפול של האפקסור [בשילוב המירו] יעיל במצב הזה? שבועיים וחצי זה כבר מספיק בשביל להתרשם שעלי זה אולי לא עובד?
    2. קראתי על הסימבלטה, היא יותר מתאימה?
    3. אני ממש מיואש מהמצב ,לאחר שניראה לי שכדורים לא עובדים עלי. האם יש עדיין אפשרויות של טיפול שונות? האם יש אנשים שכדורים לא עוזרים להם?
    4. איזה טיפול את היית מתאימה לי?
    5. טיפול פסיכולוגי הוא ארוך טווח ,ואני צריך עזרה בטווח הקצר ,לעתים אני לא יודע איך לעבור את הרגע הבא..... [אציין שאני כמעט נמנע מלקחת כדורי הרגעה מפחד להתמכרות, ורק כשאני מרגיש שכלו כל הקיצין אני לוקח קלונקס 0.5 שאכן קצת משחרר]
    6.המצבים האלו עוברים בסוף גם ללא תרופות?[ נראה לי שכך היה בסיבוב הקודם ,כי הציפרמיל לא נתן מענה מושלם בחודשים הראשונים]
    סליחה על התארכות ההודעה
    ותודה מראש על תשובתך המלומדת......
    אלי

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה

הוספת תגובה

• חרדה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    17/05/2011

יש לברר את המצב הגופני והנפשיף גורמי דחק סיבבתיים, מרכיב פסיכולוגי, תזונה לא מאוזנת, שימוש בסמים, אלכוהול, קפה - יכולים להוביל להחמרה ואף עמידות.
    יש דרכים שונים לטפל בחרדה עמידה.
    שילוב מירו + אפקסור - יעילים בדיכאון עמיד ולא חרדה, גירוי מאסיבי של נוראדרנלין יכול להחמיר חרדה.
    מומלץ על בדיקה מסודרת וקביעת תוכנית טיפול מסודרת.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדר יונתן דוידאור

אלי
    17/05/2011

ברצוני להבהיר שאין לי לא עבר ולא הווה של שימוש באלכוהול או סמים, קפה אני אכן שותה כמה כוסות ביום.
    איזה דרכי טיפול ישנם עוד מול חרדה עמידה שקרתה למרות שלקחתי באופן קבוע ציפרמיל[ שהוא עובד על הסרטונין]? אפקסור לא מיועד לחרדות? השימוש המתווה שכתוב עליו שהוא מיועד לחרדה...
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קלונקס ותחליפים
    לירן
    16/05/2011

לאחר תקופת אבטלה ממושכת מאוד ודיכאונית ביותר, אני מתחיל בקרוב עבודה חדשה. מאחר ואני טיפוס לחוץ באופן כללי, אני חושש ממתח וחרדות שילוו אותי בימיי הראשונים בעבודה. בעבר, בתקופת בחינות לחוצה, פסיכיאטר רשם לי קלונקס במינון של 0.5 מ"ג בשחרור מושהה, והכדור אכן הרגיע אותי (ואולי היה זה אפקט פסיכולוגי כמו "פלסבו" של עצם נטילת הכדור וטיפול בעצמי). הבעיה היא שידוע כי לא ניתן לקחת את הכדור הזה באופן קבוע אלא רק מס' ימים (בשל ההתמכרות לו וכו'). האם קיימים כדורים אחרים בעלי השפעה דומה (ורצוי ללא תופעות התמכרות או תופעות לוואי)?
    כמו כן האם ניתן לשלבו עם כדורים לטיפול בנדודי שינה?

לקביעת תור
    סגירה
    קלונקס ותחליפים

הוספת תגובה

• קלונקס ותחליפים - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    17/05/2011

יש כדורים אחרים, לדוגמה : דרלין, שיעיל בחרדה ביצועית, ניתן לשלב עם כדורי שינה. יש צורך ביעוץ רפואי מסודר בגלל הסכנה של תופעות לוואי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גירודים במצבי לחץ
    מאור
    16/05/2011

כבר כמה שנים שאני סובל מבעיית גירודים.. "גירודים" זו מילה לא נכונה כ"כ, אני אסביר בהמשך. בכל פעם שאני נלחץ [מתעצבן, מתרגש, עובר ברחוב ליד אדם שאני לא רוצה לראות, צועק, נכנס למקום מלא אנשים, או שאני יודע שאני הולך לעשות משהו שילחיץ אותי] אני מתחיל להרגיש עקצוצים נוראיים בראש, בגבות, בזקן, בחזה, בידיים ובגב. זה אף פעם לא מגיע לרגליים. בכל המקומות שבהם מגרד גם יש חספוס בעור, המון נקודות, אבל אין לי שום בעיה בעור, והעובדה שזה קורה רק כשאני נלחץ מוכיחה את זה. עם השנים התדירות רק החמירה, וגם הגירודים.. הגוף שלי ממש מתחמם, בעיקר הראש, ואני מרגיש אלפי מחטים עוקצות אותי במקביל במהירות בכל הגוף, העור נעשה אדום ואני מתגרד באגרסיביות. בדר"כ זה גם קורה לי כשאני במקומות מסויימים [לדוגמא, כ-10 מטר לפני מכון הכושר, כי אני יודע שאני הולך להיכנס למקום מלא באנשים].

מה גם, שהמצב החמיר ממה שהיה בשנים האחרונות.. זה הגיע גם לחלומות שלי. עד כה זה קרה פעמיים בזמן שינה. כשאני חולם חלום שאני נלחץ בו, אני מרגיש דקירות עוקצות חזקות בכל הגב ומתעורר מהר להתגרד. זה לא היה בשנים האחרונות, רק עכשיו התחיל.

חשוב לציין שיש לי דיפרסיה קלינית כבר שנתיים, ואני לא מטופל כי אני נגד כדורים. יש לי גם שיעול פסיכוסומטי כבר שנתיים, עברתי בדיקות מקיפות שלא מצאו שום בעיה, וכשאני ישן אני לא משתעל.

איך אפשר לטפל בבעיית הגירודים? ללכת ברחוב ולהתחיל להתגרד באגרסיביות וכמעט לבכות מזה, זה בלתי נסבל. תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    גירודים במצבי לחץ

הוספת תגובה

• אגב

מאור
    16/05/2011

אגב, אני בן 17.5 וזה התחיל בגיל 13. אם זה עוזר לדיאגנוזה, אני סובל מעוד בעיות כמו נידודי שינה קשים ולחילופין גם שינה מרובה, ירידה משמעותית בזיכרון לטווח קצר ובזיכרון שמות, חלומות מורכבים מאוד [יותר מדי שזה כואב בראש], כאבים ברקות באופן קבוע, חוסר תיאבון ועוד כמה דברים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גירודים במצבי לחץ - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    17/05/2011

יש צורך לפנות לפסיכיאטר, לישקול טיפול תרופתי ושילוב CBT ( טיפול התנהגותי קוגנטיבי).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחסור בדופומין והשלכותיו
    דני אחר
    16/05/2011

ערב טוב ד''ר האם קיימת תופעה שבה הדופומין נמוך ויש חסך בדופומין?.. בדיוק ההפך מעודף דופומין שבה נוצר הזיות וכ'ו מניסיונך מה התופעות של חסך בדופומין עם העודף גורם להזיות ומחשבות שווא מה הפועל היוצא של החסך?

והאם תרופות לאנטי פסיכוזה תפקידן רק להוריד את הדופומין או לאזן זאת אומרת בחסך להעלות את הדופומין בשעת הצורך.. תודה מראש מקווה לתשובה ישירה ורצינית לנושא

לקביעת תור
    סגירה
    מחסור בדופומין והשלכותיו

הוספת תגובה

• מחסור בדופומין והשלכותיו - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    17/05/2011

הדוגמה לחוסר = מחלת פארקינסון.
    השאיפה להוריד פעילות דופאמין באזור מזולימביק , גרעין אקומבנס, אך בו בזמן לשפור על פעילות הדופאמין באזור הקדמי( PREFRONTAL ) ואזור מוטורי, בכך לימנוע פגיעה ביכולת הריכוז ולמידה וכן מניעת תופעות ללואי נוירולוגיות( כאבי שרירים, נוקשות, ריור, ..).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סכיזופרניה ומצבי טראומה
    אלמונית
    15/05/2011

שלום רב,

שאלה לגבי בת משפחתי, מדובר בחולה בסכיזופרניה כרונית, בדמיונה היא עוברת כל מיני "ארועים": תקיפות מיניות, תקיפות אלימות, קשרו נגדה קשר... וכוי... סבלה כואב לי מאחר ואני יודעת שהיא חווה את ה"ארועים" כמו אדם רגיל שהיה חווה אותם על מלוא ההשלכות...... הלם, טראומה, ערך עצמי פגום, וכולי.

ניסיתי לחפש חומר המתייחס לטראומות שעובר הסכיזופרן עקב הדמיונות והפסיכוזות ככל שתוכנם הינו של פגיעות שפגעו בו- אך לשווא. האם ידוע לכם על מקור שם אוכל לקרוא על זה? האם לפוסט טראומות ולטראומות מהפסיכוזות מהסוג הזה יש שם ברפואה, האם זה משהו ידוע?

אשמח לדעתכם ולהתייחסותכם
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    סכיזופרניה ומצבי טראומה

הוספת תגובה

• סכיזופרניה ומצבי טראומה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    17/05/2011

אדם במצב פסיכוטי בדר'כ יכול לזהות את ההגזמה ואמונות השווא לאחר השגת רמיסיה ושיפור במצבו. יש לברר תחילה את מצבה הנפשי, באם מדובר בטראומה כולל קליניקה, יש לטפל במחלה הפסיכוטית וכן טיפול נוסף בחלק הטראומתי( טיפול כגון CBT, PE , EMDR , תוספות SSRI ..) .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי בטן כתוצאה מנוגדי דכאון
    דינה
    15/05/2011

בני קיבל צ'יפרלקס וסבל מכאבי בטן חזקים ובחילות. הפסיכיאטר החליף לרסיטל וגם ממנו סבל מכאבי בטן חזקים. מה עושם? הוא חושש להחליף שוב כדור אחר ושוב לסבול....

הוספת תגובה

• כאבי בטן כתוצאה מנוגדי דכאון - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    17/05/2011

אם מדובר תגובה בתחילת הטיפול, יש צורך להתחיל מינון קטן יותר, חצי כדור ואפילו רבע במקרה קיצוני, כמו כן לקחת לאחר שאוכלים, בטן מלאה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיכאון
    ורה
    15/05/2011

אני סובלת מדיכאון כבר 16 שנה, מטופלת בהצלחה בסרוקסט 20. מינון של כדור ליום. בחודש האחרון מרגישה ירידה משמעותית במצב הרוח. האם כדי לשקול מעבר לתרופה אחרת.

לקביעת תור
    סגירה
    דיכאון

הוספת תגובה

• דיכאון - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    17/05/2011

לפני שינוי לתרופה אחרת, יש לברר מצב נפשי - גורמי דחק סביבתיים, מצב גופני - תזונתי, באם הכל נשלל ניתן לישקול העלאה של מינון הטיפול. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום
    ...
    15/05/2011

אני כמעט בטוח שיש לי פיצול אישיות.תקנו אותי אם אני טועה.אני כל הזמן מרגיש שאני שתי דמויות.כל הזמן.ההרגשה הזו התחילה מכך שאני תמיד עושה עם עצמי שיחות,מדבר עם עצמי,מתייעץ עם עצמי,משוחח,מתווכח עצמי.כאשר אני נתקל בבעיה או בפחד שאני לא מצליח להבין את מקורם אני מנסה ביחד עם עצמי לפתור את הדבר על-ידי כך שאני כביכול מספר לעצמי את זה בלב או בקול,ואז חושב מה לעשות ועונה לעצמי(לפעמים גם עונה לעצמי בגוף שני מתוך הרגל כבר),ולפעמים אני גם רוצה לעשות פעולה כלשהי(ללמוד משהו או להתאמן וכו')אז אני אומר לעצמי עכשיו אני עושה את זה ומתאמן ומרגיש ממש כאילו אני אומר לחבר את זה.לפעמים אני גם אוהב להתווכח לגבי דברים,ואז יש לי בתוך הגוף כביכול שתי דעות.זה רוב הזמן היה ככה,אך לא הייתה לי שום הרגשה רעה.עכשיו פתאום הגיעה לי הרגשה נוראית שבעצם הדעה השנייה ומי שאני מתייעץ איתו(שזה אני) הוא בעצם דמות אחרת,כביכול חבר בתוך הגוף.עכשיו אני כל הזמן מרגיש ממש מוזר,שונה מאחרים,פתאום מוזר לי להיות עם אנשים אחרים(כי אני מרגיש שאני בעצמי שתי דמויות,פתאום אני מרגיש כאילו הכל השתנה).כאשר אני לבד אני פתאום מרגיש הרגשה כזאת(זה קורה לפעמים) שכל הפעולות שאני עושה באותו רגע אינן שייכות אליי,אלא לדמות השנייה.כאשר אני מסתכל במראה אני מרגיש כאילו זוהי דמות אחרת בתוכי.לפעמים פתאום אני נתקף חרדה כי פתאום יש לי הרגשה שהדמות השנייה כביכול משתלטת עליי.
    אני ממש לא יודע מה לעשות.זה בטוח פיצול אישיות,נכון?
    קיים טיפול לזה?!
    לא עברתי שום טראומה בעבר,אבל כנראה שבכל זאת איכשהו זה התחיל....

לקביעת תור
    סגירה
    שלום

הוספת תגובה

• ואוסיף כי ההרגשה הזו עוברת כאשר אני

...
    15/05/2011

לא חושב עליה וכאשר אני נמצא בחבר'ה(אבל ממש).היא קורית רק כאשר אני לבד,והיא משולבת עם פחד אדיר ממחלת הפיצול אישיות(ההרגשה הזו שכאילו מישהו משתלט עליי או שמה שאני עושה לא שייך לי אלא לדמות השנייה התחיל רק אתמול...).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה אפשר תשובה?

...
    15/05/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה