מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מחשבות טורדניות מציקות בלי הרףA20/05/2011
מה יכול לעזור בנידן?
זה כמו מחט שמחטטת בפצע שהוא המוח שלי.
המוח והראש קודח...
ומה יכול לעזור במצב שבו אני כל הזמן מנסה כאילו להכנס לראש של מישהו אחר ולדעת מה הוא חושב עלי..אולי הוא משוכנע שאני משוגעת? ואז אם אני מתחילה להאמין שהוא חושב שאני משוגעת גם אם יאמרו לי מאה פעמים שהוא לא חושב ככה -זה לא יעזור. ואני אסתובב כל היום עם המחשבה שאולי הוא חושב שכך וכך וכו'....
לפעמים אני מרגישה שהעיניים שלי זזות בקצב קצת יותר מהיר מהרגיל..מין חשדנות כזאת..איך לעזאזל אני מפסיקה את זה?
רצות לי בראש כל הזמן מחשבות מהעבר,מין פלאשבאק תמידי שנמצא אצלי כל הזמן במוח,אני כאילו חייה בעבר ובעתיד בו זמנית..
ייאוש..בעיקר המון ייאוש מציף אותי,וידיעה שאין שום כדור בעולם הזה שיכול לפתור לי את הבעיות הזוועתיות האלה!
בנוסף לכל זה אני סובלת גם מכאבי ראש ובכלל כאבים פיסיים בכל הגוף..גב,פרקים,מגרנות..מה לא בעצם?!
איך מתמודדים עם החיים האלו?!
המון תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח להתייחסות
A21/05/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויפאקס?לי19/05/2011
ערב טוב,
אמרתי לרופא שאני מאוד מאוד עצבנית ומתוחה מזה זמן רב, והוא רשם לי ויפאקס. בעלון של התרופה כתוב שהיא עוזרת במקרים של דכאון וחרדה. השאלה הנשאלת האם היא מתאימה גם ככדור מרגיע?
תודה רבה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויפאקס? - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור24/05/2011אכן מתאימה, אך לא במינון גבוהה 200 מ''ג , כי אז מכניס חזק את נוראדרנלין לפעולה , מה שיכול להוביל לפעמים להחמרת החרדה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיפרקסההדרה19/05/2011
אימי חולת אלצהיימר מקבלת זיפרקסה בשל התקפות זעם רציניות. התרופה עוזרת לה מאד.
אני קונה את התרופה באופן פרטי .
רציתי לדעת האם יש סיכוי לקבלה דרך קופת החולים(כללית) שלה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זיפרקסה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור24/05/2011באם יש מצב פסיכוטי, עירבוב של המציאות והדימיון, ייתכן ותוכל לקבל הנחה ברכישה, שווה לנסות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היפומניהמ19/05/2011
שלום רב.
בשנות השלושים לחיי, בעבר סבלתי מדיכאון עם מאפיינים פסיכוטיים, ולראשונה בחיי הופיעה בחיי היפומניה. (שהובחנה על ידי מטפלים).
יש לי שאלות רבות ואני אף קוראת בנושא אך אשמח אם תוכלו להבהיר לי כמה דברים:
עד כמה היפומניה קשורה למערכת העצבים?
בימים של גודש מחשבתי, תחושתי ופעילותי במיוחד אני מרגישה אנרגיה רבה אשר מפריעה לי לישון, (מעבר לאנרגיה הפעלתנית הגופנית מדובר בעיקר באנרגיה מחשבתית בעלת תכנים בלתי פוסקים) וזה מלווה בתופעות של עקצוצים בעור בכל הגוף, גירודים בלתי נסבלים ואף שלשולים שנמשכים כמה שעות ואפילו ימים.
בדיקות רפואיות מתישות לא מצאו הסבר לתופעה והייתי שמחה לדעת האם קיימת אפשרות שמצב היפומני, במידה וקשור לפעילות יתר של מערכת העצבים, עלול לגרום לתופעות כאלה?
שאלה נוספת היא לגבי עניין שעות השינה: מזהירים אותי שוב ושוב מהעניין הזה, אך למיטב הבנתי לאנשים במצב של היפומניה יש צורך בפחות שעות שינה אך תמיד הנחתי שזה קשור ליכולת פעלתנית של הגוף, ואילו אני תשושה בצורה בלתי ניתנת לתיאור, וגם כשאני מצליחה להירדםהעיניים שלי נפקחות כעבור מספר שעות, גם אם אני עודני תשושה. מה קורה כאן? מה יכול לעזור לי לישון עד שאצליח לאזן את הבלאגן מבחינה תרופתית?
רוב תודות
בהנחה שטיפול מוגבר בדפלפט יאזן אותי, האם הדבר אף ישפיע על התופעות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחון היפומניה
נ.א.21/12/2011שלום רב,
בשיחה עם מטפלת לאיבחון בנושא אחר , עלה שאולי אני סובלת מהיפומניה
אין לי בעיות של שינה, אני אוהבת לישון ולא אחיה עם 3 שעות שינה בלילה....
אין לי אופוריה קיצונית אלא אם באמת קורה משהו שמח..... אבל השמחה היא נורמלית
היו שנים של יותר כעסים, פתיל קצר, וחוסר סבלנות, הדבר העיקרי- בזבוזים...
היום קצת יותר בשליטה על ההוצאות אבל עדיין מעבר למה שצריך ורצוי..שופוהוליקית...
איך ניתן לטפל מאד רוצה להשתחרר מזה.... מרוויחה משכורות גבוהות והכל הלך.......
אודה על העזרה
נ.א.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיפומניה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור24/05/2011יש לשלול בעיה גופנית, כגון פעילות יתר של בלוטת התריס, מצב היפומני שייך אכן למח ומערכת העצבים, דפאלפט טיפול מייצב מצב רוח שאכן יכול לעזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבדלים בין קלונקס, קסנקס ודרליןמאיר19/05/2011
1.האם ישנם הבדלים מבחינת אפקטיביות בין קלונקס/קסנקס לבין דרלין?
2.האם דרלין ניתן לקחת לתקופה מסויימת (שבוע-שבועיים) או רק באופן חד פעמי?
3.האם דרלין יכול לפגוע בריכוז בעבודה?
4. תוך כמה זמן משפיע דרלין? האם יש לקחת אותו רק בעת התקף חרדה או שאפשר גם בבוקר, לפני היציאה לעבודה?
4.איזה מבין הכדורים הנ"ל עדיף מבחינת היעדר תופעות לוואי/התמכרות?
5.אילו כדורים קיימים לטיפול בחרדות ביצועיות (לדוגמא - חרדה מפני התחלת מקום עבודה חדש או אפילו חרדה חברתית)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבדלים בין קלונקס, קסנקס ודרלין - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור24/05/2011דרלין, מוריד דופק לב, לא ממכר, יכול להוביל לירידת לחץ דם ופגיעה בריכוז, ניתן לקחת לפני ביצוע מלחיץ, כשעה לפני.
קלונקס וקסאנקס שייכים לקבוצת בנזודיאזפינים, מינון גבוה מעל חודשיים סביר שיוביל להתמכרות. יש להיזהר מצריכת אלכוהול במקביל, יכול להוביל להרעלה, סיבוכים ואף מוות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיכאון מז'וריגילי19/05/2011
שלום
שהאים דיכאון מז'ורי יכול להיות גם מצב פסיכוטי אף שהדיכאון מוגדר כאפיזודה חולפת?
גילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיכאון מז'ורי - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור24/05/2011אכן כן, יש מצב של דיכאון קשה מלווה מצב פסיכוטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה בבקשהנתן18/05/2011
בעקבות שימוש בסמים כמו מיסטר נייס גאי הגעתי למצב של פסיכוזה מסויימת אני כבר שבועיים לוקח ריספונד וזה תרופת פלא הכדור ממש עוזר נשאר לי שבועיים לקחת אותו לסיום הטיפול ואז אני מתחיל לקחת ציפרלקס רציתי בבקשה לדעת מה יכול לעזור לי לגבי בעיה שנשארה לי ולא יורדת ממני רגישות יתר למגע איזה כדור יכול לעזור ומה הפיתרון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה בבקשה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור24/05/2011יש קושי להתייחס לשאלתך על סמך הנ''ל, הפרעה בפרספציה או שינוי קיצוני, מומלץ לטפל בנוגד פסיכוזה כגון: רספירדל, שוב זה באופן כללי ותלוי בנסיבות, מומלץ להתייעץ עם רופא מטפל בנדון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צירוף בין תרופות ומינון:מוני18/05/2011
שלום,
אני מטופל בתרופות פסיכיאטריות
בוקר: 16 מ"ג פרפאנן קלונקס 2 מ"ג ריספרדל 2 מ"ג דקינט ודרלין.
צהריים: דקינט, דרלין ו 2 מ"ג ריספרדל.
ערב: ריספרדל 2 מ"ג פרפאנן 16 מ"ג קלונקס 2 מ"ג דקינט ודרלין.
השאלה שלי האם צירוף התרופות הנ"ל אפשרי כלומר, לשתות ביום שלוש פעמים ריספרדל כל פעם 2 מ"ג?
מבקש את דעתך בנושא ועזרתך.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צירוף בין תרופות ומינון: - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור24/05/2011הטיפול הנ''ל אפשרי, אכן רספירדל ניתן לקחת בפעם אחת בלבד.( בתנאי שאין בעיות בלחץ הדם וחולשות)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אובססיה ??יניב18/05/2011
שלום .... יש לי רגעים שאני רגוע מאוד ויש לי רגעים שאני מטיילת המון הכוונה הרגליים שלי צריכות ללכת הרבה קשה לי ליקרוא ספר או ליראות טלוויזיה הרבה זמן באמצע אני זזה אני קופצת מדבר לדבר אני מדברת מהר ... ויש לי אובססיה ליכתובב אני לא מפסיקה ליכתוב ... בצורהה מטורפתתת כל מקום שאני נימצאת לא משנה מה אני עושה יש איתי עט ואני פשוטט כותבת וכותבת וכותבת וכותבת באנגלית ובעבריתת אני כותבת דפים על גבי דפים על גבי דפיםםם ויש לי מלא רעיונות בראשש צצים לי כמו לא יודעת מהה זה לא מרפה ממניי אני מכורה לשירים כל שיר שאני שומעת אני מייד מתחילה לדמיין כל מיני דברים זה לא עוזב אותיי אני ממציאה מלא מלא מלא דברים כל היוםםם אני חושבת על המון דבריםםם כותבת וכותבת ולא מפסיקה ליכתוב וזה משגע אותיייי קשה לי להפסיקק אני מבינה שזה אובססיה ויש לכך טיפול גם את זה אני מבינה השאלה שלייי ממה זה נובעעע ????? לא זכור לי שעברתי טראומה או לקחתי סמיםם מאז שאני בגןן הגננת שמה לב שאני כותבת בצורה חריגהה שאני כל הזמן כותבת החדר שלי מלא בדפים מקושקשיםםםם מפוצץ צריך ליראות כדי לא להאמיןןן ממש ככה אשמח לקבל תשובה או תאוריה ממה זה נובע במחח אני בטוחה שיש לי בעיה במח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אובססיה ?? - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור24/05/2011יכול להיות סיבות רבות, כגון: סמים, הפרעה דוקוטבית, חרדה וכו''
מומלץ בדיקה מסודרת, איבחון וטיפול לפי הצורך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת תרופות בהריוןמודאגת18/05/2011
שלום רב !!!
אני בת 39, כ-18 שנה אני נוטלת תרופות פסיכיאטריות. כיום אני נוטלת 2 מ"ג אלפרליד, 200 מ"ג סרנדה, זודורם 10 מ"ג. בדרך מה שסבלתי ואני עדיין סובלת מקושי רציני להרדם בלילות. לאחרונה אני מנסה להכנס להריון בעזרת הזרעה מלאכותית. דיברתי עם הרופאה שלי מבריאות הנפש, היא אמרה לי כי מבחינה נפשית אין לי שום בעיה להיות אמא, הבעיה היחידה היא שהיא חוששת מהשילוב של התרופות שלי, מפני שכולן תרופות פסיכיאטריות העלולות לסכן את העובר. דיברתי גם עם המכון הטרטולוגי וגם עם רופאים מאסף הרופא שאמרו לי כמעט אותו הדבר : הם אמרו לי שהתרופות בפני עצמן , נאמר אם הייתי לוקחת אחת מהן זה לא היה מסוכן, אבל בגלל שאני לוקחת שילוב של תרופות לאותה מטרה , זה מעלה את הסיכון לעובר. ובכל זאת כולם אומרים לי שלא להפסיק את הטיפול דווקא בתקופה שכזו.
ביומיים האחרונים ראיתי שאני ישנה טוב יחסית, אז החלטתי אני לבד את לקחת את הזודורם, חשבתי שאולי הזודורם הזה הוא משהו פסיכולוגי שרק עצם לקיחתו משרה עליי שינה. אבל הנה אני כבר לא ישנה שני לילות ואני לא יודעת איך להמשיך ללא שינה, אני עייפה ומצוברחת ואיני יודעת מה לעשות , אנא תנו לי עצה , בבקשה !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון טעות כתיב
מודאגת18/05/2011החלטתי אני לבד להפסיק לקחת את הזודורם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפה לאפקסוראורי18/05/2011
שלום רב,
אני גבר בן 23, סובל מדכאון שנים רבות ומטופל בפסיכותרפיה באופן אינטנסיבי בשנתיים האחרונות וכן בטיפול תרופתי בשלוש שנים האחרונות:
הייתי שמונה חודשים על סרוקסט, הפסקתי על דעת עצמי ללא הדרגה ולאחר היתדרדרות במצבי התחלתי ליטול ציפרלקס עוד כחצי שנה, אז הוחלט לאור תוצאות לא מספקות (לדעת הוריי) ללכת לחוות דעת נוספת בה נקבע כי אעבור לסימבלטה. נטלתי סימבלטה כחצי שנה ואז הפסקתי בהדרגה. הדכאון, שהיה כל הזמן, החריף וחזרתי לקחת סימבלטה, הפעם עם מינון נמוך מאוד של ריספרדל, למשך עוד כמה חודשים.
עם כל זה ועם הטיפול הפסיכולוגי (גישה דינמית אינטר-סובייקטיבית למיטב ידיעתי) אני עדיין מרגיש רע מאוד.
כעת הפסיכיאטר הנחה אותי לעבור לאפקסור.
שאלותיי:
1. מה כבר יכולה לעזור האפקסור במצב שתיארתי לעיל?
2. מה החסרונות של אפקסור?
3. האם כל התרופות האלו לא יפגעו בגוף שלי לטווח ארוך?
4. למה, לעזאזל, נולדתי?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלפה לאפקסור - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור18/05/2011יש צורך לנסות תרופה אחרת בעל פעילות פוטנטית, כגון אפקסור.
באם המצב לא מגיב באופן משביע רצון, יש מספר אפשרויות לטיפול במקרה עמיד.
תנסה לברר לגבי TMS.
לא אמור להיות נזק גופני מטיפול נוגד דיכאון.
מומלץ תמיד לעשות בדיקות דם בקופ'ח, בירור תיפקודי כבד וכליות וכו''.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אורי20/05/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אובחנתי כבעלת אישיות גבולית.layla daimond18/05/2011
אני עובדת בדוכנים של יוצרים הזדמנות למעלה משנה . אני לא מסוגלת לקחת ימי חופש ללכת לטיפולי שינים.כל פעם שאני מבקשת יום חופש האחראית על סידור המשמרות מסרבת לי. ואני במילא לא מאושרת שם ודיי מתעבת אותה ואת כמעט כולם בעבודה הזאת והמשכורת היא אפסית.
וגם דיי שונאת את העבודה. אני אמורה לגשת לוועדה רפואית בקרוב מאוד לקבלת אישור המשך סל שיקום.מה עליי להגיד להם מאחר ואין לי בכלל אמון בבני אדם . ולכן גם סרבתי להמשך פגישות עם העוסי"ת מ"אנוש" שהופניתי אליה. וגם לא יכולתי לסבול שום אם בית שהרגשתי שגם היא כמו העוסי"ת מתעלקות עליי ואין לי כמעט תועלת מהם בעיקר האם בית . בעבר הייתי שנים רבות בטיפולים פסיכולוגיים שלא עזרו לי בכלום , נהפןך הוא רק הרסו לי את החיים. הפסיכולוגית הפרטית וגם הראשונה שלי שהייתי אצלה כ 8 שנים רק ניצלה אותי כשהרגשתי שאני עומדת למות ממנה עזבתי אותה .טוב, אין לי כוחות להמשיך ולפרט. ,אנא , אימרו לי איך להתמודד עם תחושת הריקנות, החוסר תכלית ,הרצון למות , הדיכאון, והתחושה שאני זבל ואפס שאני חיה בה .החלום הכי "רטוב" שלי זה שאני אלך לישון ולא אקום יותר. אני לוקחת כ 6 שנים או יותר 2-3 אדרונקס ו 2-3 רסיטל ביום.2-3לוריוון ו 1 נוקטורנו בליילה.האם ממולץ לי להוסיף תרופות כלשהן? או האם יש טיפול פסיכולוגי שיכול לעזור לי לצאת לצאת מהדיכאון לשקם את הדימוי והביטחון העצמי לי ואיזו עזרה לבקש כדי שאצליח ללכת לטיפול שיניים שאני דוחה כ שנים 16?אנא,תשובתכם הדחופה.אלף תודות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אובחנתי כבעלת אישיות גבולית. - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור18/05/2011סרווקאל 300 מ''ג יעיל בהפרעות אישיות .
DBT - טיפול יעיל בבורדרלין.
לישקול אישפוז יום או טיפול קבוצתי.
בהצלחה.
נ.ב. לחומר חינם לגבי אישיות גבולית, ראי באתר שלי, תפריט מטופלים, דף קריאה, יש חומר להורדה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויפאקס xr 75קרן17/05/2011
שלום.אני נוטלת ויפאקס כבר מספר חודשים ואכן מרגישה שיפור רב.העניין הוא שלפני שבוע קניתי והחפיסה הייתה אחרת וגם גודל הכדור שונה.לא ייחסתי לעניין חשיבות ....לאחר שבוע אני מרגישה תופעת לוואי של עצבנות והיפר .רציתי לדעת האם שינו את רכיבי התרופה? האם למישהו יש מושג בעניין? תודה רבה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויפאקס xr 75 - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור18/05/2011יש לבר האם מדובר בתרופה מסחרית שונה ? מה שיכול להסביר לפעמים שינוי בתגובה לתרופה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת פרוזקאליסון17/05/2011
שלום,
אם לוקחים שני כדורי פרוזק ביום ורוצים להחליף לסרוקסט, איך לעשות את זה? וכמה סרוקסט שווה לשני פרוזק ?
תודה
נ.ב - האם הכדורים האלה מעכבים ירידה במשקל למי שעושה דיאטה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלפת פרוזק - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור18/05/2011שינוי איטי והדרגתי, מינון יחסית זהה. סרווקסט הרבה יותר משמין, יותר מרדים וקשה יותר להפסקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיבאן בשילוב ציפרלקס.האם ניתן?amir17/05/2011
שלום.נוטל ציפרלקס 10mg מזה מספר שנים.מעשן פחות מחפיסה ליום.מאוד מעוניין להפסיק לעשן גם בגלל שאני חולה קרוהן.השתתפתי בסדנא לגמילה מעישון והתחלתי טיפול תרופתי בצ'מפיקס אותו נטלתי במשך חודש לפי המינון המקובל ובמקביל הפסקתי לעשן.טיפול זה עשה לי ממש רע מבחינה נפשית בעיקר ולכן נאלצתי להפסיקו ובמקביל התחלתי לעשן שוב.(לפי מה שהבנתי מחברים הצ'מפיקס גרם גם להם להרגשה נפשית רעה וחלקם הפסיקו ליטול לפני סיום הטיפול)
ניסיתי גם מדבקות ניקוטין ללא השפע.
האופציה שנשארה לי זה להתחיל טיפול עם זיבן או זיאבן.האם ניתן לשלב זאת עם הציפרלקס?
אם כן מהם התופעות אותם אני עלול לחוות יותר מאדם שלא נוטל ציפרלקס.?
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זיבאן בשילוב ציפרלקס.האם ניתן? - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור18/05/2011ניתן, זיבאן עובד על נוראדרנלין ודופאמין, ציפראלקס על סרוטונין. כמובן דורש זהירות ושיקול קליני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)