פורום פסיכיאטריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מחפש תוסף זמני לאנרגיה חיובית
    לירון
    08/05/2011

לקראת ראיון עבודה בלבד. כבן 50

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מחפש תוסף זמני לאנרגיה חיובית - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    12/05/2011

תברר לגבי : בית אהבה רבה של סם לוי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רד בול או XL

חן
    12/05/2011

יתן לך כנפיים!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך ניתן לעזור?
    מודאגת
    08/05/2011

שלום לך... אימא שלי איבדה קשר עם המציאות. היא פועלת על טייס אוטומטי ולא מסוגלת לבצע דברים שלא היו בשגרת חייה. היא מסדרת דברים ומשנה להם את המקום בתדירות.. היא לא זוכרת דברים עושה פרצופים מוזרים בוהה .. היא מגרדת בראשה כאילו מנסה לחפור בו.. מהעבודה השהו אותה בטענה שהם רוצים אישור רפואי כי הכל תקין כי היא לא מתפקדת- מלבד הדברים שעשתה בשגרה.
    הבעיה היא שהיא לא מעוניינת להיבדק. טוענת שהכול בסדר אתה. רק שהכול לא בסדר. המרפאה והרופאה שלה אומרים שכל עוד היא מסרבת להיבדק אין אפשרות לעזור. בנוסף הרופאה אמרה שניתן להזמין פסיכיאטר הביתה לבדוק. האם ניתן ? ולמי לפנות?

לקביעת תור
    סגירה
    איך ניתן לעזור?

הוספת תגובה

• איך ניתן לעזור? - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    08/05/2011

ניתן להזמין פסיכיאטר באופן פרטי, ניתן לנסות לערב רופא משפחה או אחות שוב, ניתן לנסות לערב את הרווחה , לעו'ס בדרך כלל ידע בבריאות הנפש וברשותה הסמכות להפנות לבדיקות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחכה לתשובהה בדחיפות!!!
    מיכל
    08/05/2011

שלום רב.
    בעבר כתבתי פה הודעה לגבי פיטריות הזה.
    לפני כשנתיים לקחתי פיטריות הזיה ומאז אני עם התקפי חרדה תקופים וחמורים...
    ההתקפים מלווים בפחד ממות, (שיפגעו בי / מחלות) פחד משיגעון פחד מטיסות וכ:ו...

השאלה שלי היא אם לאחר שנתיים של התקפי חרדה ולאחר שעברו שנתיים מלקיחת הפטרייה יכולה לצוץ לי מחלת נפש באופן פתאומי באמצע החיים?

לקביעת תור
    סגירה
    מחכה לתשובהה בדחיפות!!!

הוספת תגובה

• מחכה לתשובהה בדחיפות!!! - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    08/05/2011

יכול להיות רגישות נפשית שבעקבות שימוש בסם התפרצה הפרעה, טריגר להתפרצות( אולי ללא הסם היה מתפרץ בעתיד ואולי לא..).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעת אישיות - APD ?
    נועה
    07/05/2011

שלום לכם,

ממש לאחרונה קראתי את ספרה של מרים אדהאן ( פסיכולוגית ומרצה ידועה ) בנוגע ל"הפרעת אישיות המתבטאת בהתעללות באחרים" - בשם APD .
    אותו תיאור שהיא נותנת בספרה מותאם באופן מדוייק ביותר להתעללות שאמי וגם אנחנו , חווינו ועדיין חווים , מצד אבינו.

קראתי בתדהמה מוחלטת כל פרט ופרט שכתוב בספרה על התופעה הזו ולא יכולתי שלא לראות את אבי אחד לאחד בדבר הזה שנקרא APD , מה גם שלא ידעתי שיש לזה שם ואולי גם טיפול.

כשניסיתי לחפש עוד קצת מידע באינטרנט , משום מה לא היה קיים כלל...
    אני תוהה לעצמי , האם אכן יש דבר כזה , האם זה מוכר לכם בתחום הפסיכיטאריה ואם כן מה הטיפול לכך? שכן כתוב שאחד הדברים הבולטים אצל אנשים כאלה שהם חיים שנים ללא מודעות לבעיה שלהם ונמצאים בסוג של שגעון גדלות ולעולם לא יפנו לטיפול .

מאוד חשוב לי ולמשפחתי לדעת האם יש פתרון לדבר הזה .

אודה על תשובתכם ,
    בתודה מראש
    נועה

לקביעת תור
    סגירה
    הפרעת אישיות - APD ?

הוספת תגובה

• הפרעת אישיות - APD ? - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    08/05/2011

תחפשי לפי : אישיות אנטי סוציאלית ANTISOCIAL PERSONALITY

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לעזור למישהו בבעיה
    נופר
    07/05/2011

שלום, רציתי לשאול לגביי בחור שלפני מספר שנים, חל מהפך בחייו בעקבות עישון חשיש התפרצה לו בעיה/ מחלה נפשית. לא ברור בדיוק מה, בהתחלה שזה קרה הוא היה מאושפז אך הוא התנגד לכדורים וטען שהכדורים לא עשו לו טוב. מאז הוא איבד את כל חבריו, הסתגר בחדרו המון המון זמן, לא ברור מהי האבחנה לגביו, נאמר לי שבהתחלה התלבטו בין סכיזופרניה לסוג של בהלה.
    כיום הוא יוצא לעבוד ולפעמים מסתובב לבד. הוא הפך להיות מאוד תוקפני כלפי המשפחה שלו באופן מילולי, הוא מטיח בהם המון האשמות.
    טיפול כמובן הוא לא מוכן לקבל.
    אני חייבת לציין שאני הכרתי את הבחור לפני שכל זה קרה, הוא היה מוקף חברים וחברות, בחור יפיפיה, יש לו משפחה מדהימה.
    נורא כואב לי לראות מהצד.
    השאלה היא האם יש דרך לעזור בעקיפין למישהו בבעיה כזאת? אולי טיפול שמגיע הביתה? מבלי להגיד לו באופן ישיר שזה פסיכולוג/פסיכיאטר? איך מצליחים לעזור לבחור ולמשפחתו? אודה לך מקרב ליבי על העזרה והכוונה. תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    לעזור למישהו בבעיה

הוספת תגובה

• לעזור למישהו בבעיה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    08/05/2011

קשה לעזור ללא ידיעת האבחנה וכן תובנה ורצון לקבל עזרה של המטופל. יש צורך לגייס את הקרובים( משפחה וחברים קרובים, לנסות להעביר מסר זהה, ולנסות לשכנע לפנות לעזרה. באם האבחנה אכן סכיזופרניה, ללא טיפול המצב הנפשי שכלי יילך ויחמיר, פשוט חבל. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה זה יכול להביע?
    סטודנט
    06/05/2011

שלום. יש לי שאלה, שאני הרבה זמן מחפש תשובה אליה. קורה מדי פעם, שאני, בזמן שיחה, כאשר אני מניע את הידיים, עוצר את תנועת היד ומשאיר אותה במצב זה למשך כמה דקות, עד שאני לא אסיים את השיחה או שלא יקראו לי. כדי להמחיש לך את זה יותר טוב, אני אגיד, שזה קצת דומה לקטטוניה, רק שפה רק היד נעצרת ומעוקבת במצב מסוים, למשל כף יד פתוחה. כמו כן, אני נמצא במודעות גמורה לסביבה ולעצמי.

כמו כן, פעם בחודשיים בערך, אני מקבל התקף פאניקה(דפיקות לב חזקות והזעה במידה מסוימת, ללא פחדים אופייניים של מוות מהתקף לב ושאר השטויות) שנמשך כמה דקות בודדות, בדרך כלל אחרי שאני נתקל בסיטואציה קצת חדשה.

יש לי נטייה לחרדה ממצבים חדשים, ואפילו אם כמה ימים לא הלכתי לעבודה - חגים, לדוגמא - , בערב לפני העבודה אני מדי פעם מרגיש חולשה, רצון לישון, חוסר אנרגיה. כשאני מגיע לעבודה, זה עובר.

בילדות היה לי הרבה פעמים פחד(ללא תסמינים פיזיים) לאכול בכיתה, אך זה עבר מזמן.

כפי שאתה רואה, התמונה מורכבת. כמו מה זה נראה לך, במיוחד העניים עם היד? האם זה משהו אפילפטי?
    בן 29, ללא פגיעות ראש ומחלות נפש ידועות שמשפחה.

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    מה זה יכול להביע?

הוספת תגובה

• מה זה יכול להביע? - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    08/05/2011

אכן יש לשלול מרכיב אפילפטי, אך יכול להיות חלק מחרדה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצב מחריד ומסוכן
    חגית
    06/05/2011

לאמא שלי יש הפרעות קשות אחת מהן היא דמיון כי מנסים לכנס לביתה או לחלופין לחטוף אותי או את ילדיי כל לילה ובמהלך היום היא צורחת ולא מפסיקה לחזור על התקליט כי הם מגיעים כל הזמן אליה הרופא המשפחתית והפסיכו גריאטרית נתנה לה כדורים אך היא מסרבת לשתות מצבה מחמיר היא יוצאת בלילה וצורחת על משהו לא קיים בנוסף הרופא נתנה לה לבצע סיטי מוח בשל חשש לנתק בין המוח הימיני לשמאלי האם תוכל לעזור לי בייעוץ שאוכל להפנות אותה למקום מסויים ולעזור לה

לקביעת תור
    סגירה
    מצב מחריד ומסוכן

הוספת תגובה

• מצב מחריד ומסוכן - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    08/05/2011

ברגע שאין שיתוף פעולה יש בעיה לעזור, במקרה של מסוכנות אמיתית לעצמה ולסביבה יהיה צורך לישקול אשפוז בכפייה, מומלץ לישקול להוציא מינוי אפוטרופוס על גוף ורכוש, יש לברר מול הרווחה וביטוח לאומי לגבי קבלת עזרה שמגיע , יש לברר את הזכויות. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחוווווף

חגית
    08/05/2011

האם תוכל למליץ לי על פסיכיאטר באזור מגורי (בדרום) שמגיע הביתה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחוווווף - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    10/05/2011

מצטער. לא , לעשות. גוגל. ולחפש. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    ניר
    06/05/2011

שלום,
    אני נוטל כבר כחודש וחצי פריזמה כנגד דיכאון וחרדה,ולשינה הרופא נתן לי פרוטיאזין
    לי נראה שהכדורים עשו לי מצב הפוך,התחלתי לחלום הרבה ודברים מוזרים כאילו לא שלא הגיונים פשוט לא קשורים נגיד למרות שלפני הכדורים לא הייתי זוכר חלומות או לא חולם,התחילו לי מחשבות לא טובות ויש לי אי שקט עצום,הידיים רועדות ,ומרגיש כאילו אני בקריז ולא יודע מה לעשות עם עצמי,
    מה אפשר לעשות?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    08/05/2011

יש לברר את מינון הטיפול והתגובה, ניתן לתת במקום פרוטיאזין טראזודיל, יוריד פגיעה בשינה של SSRI , יפחית REM, שנת חלומות ובכך יפחית חלומות וסיוטי לילה .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

נ
    09/05/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקת רסיטל - דחוף מאוד
    נטע
    06/05/2011

בעלי לקח במשך שנים רסיטל 40 מ"ג 4 פעמים בשבוע. הכל היה תקין.
    לפני כשבועיים הוא הפסיק והתחילו לו תופעות של עצבים בקנה מידה גדול. מתי זה עובר?
    אבקש תשובה מהירה מאוד.

לקביעת תור
    סגירה
    הפסקת רסיטל - דחוף מאוד

הוספת תגובה

• הפסקת רסיטל - דחוף מאוד - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    08/05/2011

זה מאוד אינדיבידואלי, יכול לחלוף תוך שבוע , יכול להוביל לחזרה של ההפרעה ואז יש לחדש טיפול.מומלץ להיות במעקב רופא מטפל במהלך ההפסקה, לניטור הסימנים והסימפטומים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מציפרלקס לפני לידה-דחוף
    רונית
    06/05/2011

שלום,
    אני כרגע בשבוע 30, ונוטלת כבר שנה 15 מ"ג ציפרלקס ביום.
    אנני רוצה שהתינוק יסבול מתסמיני הגמילה לאחר הלידה, ואנני רוצה שיצטרך לעבור את כל הבדיקות והתהליך שעוברים תינוקות שנולדים לאמהות שנוטלות כדורים מקבוצת SSRI.
    האם ניתן לרדת במינון בהדרגתייות עד לגמילה- לפני הלידה, כדי שהתינוק יוולד גמול כבר?
    אחרי הלידה אחזור לקחת אותם שוב- אם יהיה צורך (אני מודעת לעלייה בסיכון של דיכאון לאחר לידה, חרדות וכו')

תודה רבה מראש.

הוספת תגובה

• גמילה מציפרלקס לפני לידה-דחוף - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    08/05/2011

זה מאוד תלוי , בהיסטוריה והחומרה של המצב, יש לישקול תועלת מול סיכון ולהחליט, את זה רק רופא שמכיר אותך טוב יכול לעשות. בהצלחה ומאחל לידה קלה ובריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    אורנה
    05/05/2011

שלום,רציתי לדעת מה עושים במקרה ובו החולה אינו יודע להסביר מהמ הוא סובל.רואה את הסבל ואת המצודקה חי אותה ומרגיש אותה אבל לא יודע להעביר את החוויה במילים?כיצד ניתן להתקדם לעבר טיפול בכשל תקשורתי שכזה?האם בעיה מוגדרת זו מלמדת כשלעצמה על משהו?האם יש תרופה שמאתימה לפרופיל נרחב של סימפטומים ולא ממוקדת שיכולה לעזור??
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    06/05/2011

היי שרון, את מציגה סימפטום בודד, שיכול להיות במספר הפרעות, בדרך כלל אנו מגדירים זאת כ ALEXYTHEMIA ואו DETACHED , יכול להיות חלק מהפרעה פוסט טראומתית או הפרעת חרדה אחרת, מומלץ להגיע לבדיקה מסודרת ולשלול בעיות וכו לתת טיפול באם צריך. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לקיחת רמוטיב אחרי נטילת לוסטרל
    אבי
    05/05/2011

שלום רציתי לדעת, אני אחרי חודשיים לקיחת לוסטרל במינון נמוך יחסית 50 מ"ג ליום, הפסקתי באופן הדרגתי במשך שבוע עד שהגעתי ל12.5 מ"ג ביום כבר שלושה ימים, אני מעוניין להפסיק מחר את נטילת הלוסטרל ולהתחיל את נטילת הרמוטיב האם יש עלי לחכות מספר נוסף של ימים או שאין חשש להתחיל לקחת אותו?

תודה.

הוספת תגובה

• לקיחת רמוטיב אחרי נטילת לוסטרל - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    06/05/2011

ליתר בטחון, עדיף להמתין שבוע ללא טיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדתיות, לחזור לחיים
    משה
    05/05/2011

הסיפור שלי התחיל בגיל 15 בערך,
    לילה אחד נתקפתי חרדות ומחשבות טורדניות על החיים ועל כל מה שמסביב כשלמען האמת לכל זה קדמו תמיד החרדות, הפחדים ותחושות הרדיפה שהיו די קלות ולא השפיעו על חיי היום יום.
    באותה העת טופלתי בציפרלקס (כחצי כדור - כדור לתקופה של כחודש ומשהו) טיפול יחסית מוצלח וחזרתי לתלם.
    לאחר כ-3 שנים, שוב בין לילה הגיעה תחושת החרדה הזו ששוב השפיעה עליי עם כל תסמיני החרדה, מחשבות טורדניות ועצבות מתמשכת, שוב טופלתי בציפרלקס לתקופה קצרה ושום התסמינים הלכו ונעלמו.

אין לדעת, אולי הצורה בה טופלתי בציפרלקס וכביכול "זילזלתי" והזנחתי את הטיפול לאחר התוצאות הראשוניות הן אלו שגרמו לאותן התחושות לחזור אך בשני המקרים הצלחתי להתאושש.

כיום אני בן 21,
    מנהל אורח חיים תיקני, עבודה מסודרת, כושר ספורטיבי אך עשיתי טעות שלו ידעתי שאשלם עליה בצורה כזו לעולם לא הייתי עושה אותה.
    בישיבה עם כמה חברים התנסיתי בסמים קלים, גראס או איך שזה לא נקרא (באמת שאין לי ידע רב בתחום) ובאותו הלילה פשוט שוב נכנסתי לאותה המרה השחורה של התקפי החרדה, מחשבות טורדניות, הסתכלות על החיים ובכלל על אנשים בצורה שונה ויש לומר אפילו הזויה עד כדי טיפשית,
    מין מועקה שיושבת על הלב ולא עוזבת, תחושת עצב, מחשבות מציקות האם בכלל כל הקורה סביבי הוא אמת או בדיה וראיה שונה על החיים אותן התחושות ליוו אותי גם בפעם הקודמת אבל הפעם אולי זה חזק יותר.

לקביעת תור
    סגירה
    חרדתיות, לחזור לחיים

הוספת תגובה

• חרדתיות, לחזור לחיים - המשך

משה
    05/05/2011

כיום אני בן 21,
    מנהל אורח חיים תיקני, עבודה מסודרת, כושר ספורטיבי אך עשיתי טעות שלו ידעתי שאשלם עליה בצורה כזו לעולם לא הייתי עושה אותה.
    בישיבה עם כמה חברים התנסיתי בסמים קלים, גראס או איך שזה לא נקרא (באמת שאין לי ידע רב בתחום) ובאותו הלילה פשוט שוב נכנסתי לאותה המרה השחורה של התקפי החרדה, מחשבות טורדניות, הסתכלות על החיים ובכלל על אנשים בצורה שונה ויש לומר אפילו הזויה עד כדי טיפשית,
    מין מועקה שיושבת על הלב ולא עוזבת, תחושת עצב, מחשבות מציקות האם בכלל כל הקורה סביבי הוא אמת או בדיה וראיה שונה על החיים אותן התחושות ליוו אותי גם בפעם הקודמת אבל הפעם אולי זה חזק יותר.

אין לי ספק בכלל שזה עקב השימוש הטיפשי בדבר הנוראי ומסריח.
    ישירות לאחר כמה ימים הלכתי לפסיכיאטר כדי לנסות לקבל עזרה, איך שאני, חצי מת, כביכול מתפקד פיזית אבל תפקוד נפשי שואף לאפס.
    הוא אמר שכמובן שידוע על מקרים של חרדתיות עקב שימוש בסמים קלים.
    מבחינת טיפולית הוא המליץ לי להתחיל שימוש בקסאנגיס 0.5 מ"ג פעמיים ביום בהפרשי שמונה שעות (ביום הראשון חצי כדור פעמיים ביום) למשך שבעה עד עשרה ימים ובנוסף נתן לי מרשם לציפרלקס (10 מ"ג) במידה והקסאנגיס לא יסייע.
    לאחר שימוש של 8 ימים בקסנגיס לא הרגשתי שיפור משמעותי בימים הראשונים, אך אחר-כך החל שיפור אדיר ליום יומיים ושוב מין תחושת דאון כזו בימים השמיני והתשיעי.
    הפסיכיאטר טען שתרופה מהסוג הזו אמורה להשפיע בצורה טובה יותר ובאופן קצר ולכן אני אעבור לטיפול משמעותי יותר יחד עם ציפרלקס.
    שאלותיי הן:

1. האם תרופות מהסוג הנ"ל אפקטיביות גם בחרדתיות שנגרמת אולי עקב שימוש בסמים קלים? זו נחשבת חרדתיות דומה למקרים הקודמים בכל פרמטר?
    2. הד"ר אמר לי שלמרות שכעת אתחיל להשתמש בציפרלקס, עדיין אמשיך למשך כשבועיים להשתמש בקסנאגיס במקביל. קיימת סכנה כלשהי בשילובן?
    המינון של הציפרלקס הוא ביום הראשון חצי כדור ולאחר מכן כל יום כדור לאחר האוכל, מינון הקסנאגיס הוא כדור אחד פעמיים ביום בהפרשי 8 שעות.
    הרי שיפור הקסנאגיס היה באופן מצומם לטובה (חוץ מלפרקים של יום-יומיים), זה לא משהו שיכול "להפריע" לטיפול הציפרלקס?

במצב נפשי ממש מעורער שכזה, אשמח לקבל חו"ד נוספת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה אשמח לקבל את עזרתכם החשובה

משה
    09/05/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה אשמח לקבל את עזרתכם החשובה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    12/05/2011

הכדורים הנ''ל אמורים לעזור, אין בעיה לשלב. מומלץ לישקול טיפול בשיחות, במיוחד CBT ( טיפול התנהגותי קוגנטיבי).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• על סכיזופרניה
    ליאור
    05/05/2011

א.מהם ההבדלים בתמונה הקלינית בין undifrentiated schizophrenia לבין unspecifyd schizophrenia?
    ב.דוגמאות לדיסאינטגרציה בין החשיבה לרגש בסכיזופרניה.
    תודה מראש!

לקביעת תור
    סגירה
    על סכיזופרניה

הוספת תגובה

• על סכיזופרניה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    06/05/2011

א. אין הרבה הבדל, שניהם לא ממלאים קריטריונים לסוגים המרכזיים בסכיזופרניה ( כגון רדיפתי, הבפרני, קאטאטוני וכו..)
    ב.דיסאינטגרציה , הכוונה לקריסת מערכות הגנה בנפש ומצב פסיכוטי בדר'כ.
    שים לב , שיש מצב דיסוציאטיבי, בהפרעות חרדה וכו''. שם הכוונה לנתק בין מידע פרספטואלי, רגש - אמוציה וחשיבה, זו מערכת הגנה שניתן לראות לאחר פיגוע חבלני לדוגמה, אותם נפגעי הלם למינהם...
    מקווה שקצת עזרתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופות
    אלעד
    05/05/2011

האם תוספי ג'נקו בילובה הם מומלצים (ונחשבים כאפקטיבים) עבור אנשים הסובלים מבעיות קשב וריכוז?
    בעבר לקחתי את הכדורים הללו ואני לא יכול לומר שהרגשתי בשינוי כלשהו.
    כמו כן, אילו תרופות כדאי להתחיל לנסות בתור אחד שלא ניסה מעולם תרופה לטיפול בהפרעות קשב וריכוז? האם יש תרופות שפועלות לאורך כל שעות היום שאותם אפשר לקחת על בסיס יומי וקבוע או שמא יש רק תרופות שממוקדות שפעולות למשך מספר שעות ולא מומלץ לקחת אותם על בסיס יומי?
    בחיי האישיים ובעבודה אני צריך להיות מרוכז כל הזמן - מהבוקר עד הלילה - ולכן אני מעדיץ תרופה שפועלת במהלך כל שעות היום, במידה ואכן קיימת אחת כזו.

תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    תרופות

הוספת תגובה

• תרופות - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    08/05/2011

תוספי ג'נקו בילובה יעיל במצב שיטיון, דימנציה במצב קל, אין תיעוד שאני יודע לגבי ADHD. יש לעבור בדיקה מסודרת ועל פי שיקול קליני להחליט על הטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה