מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הסתבכות עם ריטלין דחוף!ליאת15/05/2011
שלום,אני בת 27 במשקל 49 ק"ג.התחלתי טיפול בריטלין עקב בעיית עייפות כרונית(הפרעת שינה וטיפול תרופתי) לפני כשלשה חודשים.המרשם הראשון שנתן לי היה 10 מ"ג רגיל פעמיים ביום,עזר מאוד רק שהשפיע לשעתיים ולא לארבע וגם אחרי כשבועיים ההשפעה ירדה באופן ניכר.בחודש השני קיבלתי ריטלין la 30 שהיה פחות מורגש מהרגיל בהתחלה אך הסתדר רק שבגלל שאני אדם מבוגר משך ההשפעה של כ6 שעות לא הספיקה ולכן נטלתי לפעמים שניים ביום(בוקר וצהריים).משיקול זה עברתי לקונצרטה 54 שאמור לשמור על המינון של 15 מ"ג ולהאריך את משך ההשפעה עד 12 שעות.אני נוטלת קונצרטה מס ימים ואני מרגישה תופעות לוואי נוראיות:כאבי ראש חזקים בערב,דכדוך ובמהלך היום אני מרגישה פחות את ההשפעה המעוררת כמו עם ריטלין רגיל ואפילו la .האם כל זה יכול להיות בעקבות מעבר לתכשיר אחר ועליי לצפות לשיפור או שאולי המינון לא מתאים?בתודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסתבכות עם ריטלין דחוף! - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי15/05/2011לא ברור לי מדוע הטיפול בכלל הוא ריטלין. אם את לוקחת אותו כאמפטמין אין פלא שהוא עושה לך תופעות לוואי ויש לך התרגלות מהירה להשפעה שלו. אולי כדאי לחזור לרופא כדי לברר אם זה הטיפול המתאים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצה דחופהטובי15/05/2011
אני סובל מהפרעת חרדה ולאחרונה עברתי ניתוח בעמוד השדרה ומאוד לא רגוע אני נעזר במטפל התנהגותי קוגניטיבי ומרגיש שזה עוזר אבל איני יודע אם לפנות לפסיכיאטר ולחזור לטיפול תרופתי שקיבלתי בעבר והפסקתי אנא תנו לי עצה האם נכון לשלב או לא מצבי הנפשי לא טוב לדעתי
תזכו למצוות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצה דחופה - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי15/05/2011אם מצבך הנפשי לא טוב, פנה לפסיכיאטר והתייעץ עמו אם יש צורך בשינוי טיפול או הוספת טיפול תרופתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימנים פסיכוטיים קליםיואל15/05/2011
שלום דוקטור!
ברצוני לשאול מה הכוונה ב סימנים פסיכוטיים "קלים" ?
אם אפשר לתת לי דוגמא לסימנים פסיכוטים קלים
מה ההבדל בין סימנים פסיכוטיים קלים לרגילים?
תודה לך
יום נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימנים פסיכוטיים קלים - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי15/05/2011הכוונה היא לעוצמה, לתדירות ועד כמה הם משפיעים על אותו אדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרעיד את הרגליניב14/05/2011
יצאתי עם בחור שאני מכירה כשהינו עם עוד אנשים הוא לא הרעיד את הרגל אבל כשיצאנו לבד הוא ישב קרוב אלי והרעיד את הרגלל תנועה מוכרת שהרגל קופצת דווקא היתה לנו שיחה מענינת ומצחיקה השאלה שלי אם זאת הפרעההה או האם הוא הרעיד את הרגל מלחץ מה אתה חושב?? מדוע כשהינו לבד הוא הרעיד את הרגל? אני צריכה להיזהר ממנו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרעיד את הרגל - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי15/05/2011זא לא אומר שמדובר בהפרעה. אולי זה הרגל? אולי הוא התרגש בנוכחותך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה ביותרA14/05/2011
האם אפשר לחיות חיים טובים עם הפרעה נפשית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיים טובים ומאושרים
שמוליק15/05/2011ב-ה-ח-ל-ט כן!!!
אני עברתי ארבעה אישפוזים בבית חולים פסיכיאטרי, ואני בהחלט חי חיים טובים מאד!!!
התפקוד שלי תקין, ואני עובד בחברת הייטק מכובדת.
פשוט זרקתי את התרופות, והוצאתי לעצמי מהראש את הסיגמה שכל הזמן ניסו להדביק לי.
מבחינתי, אני מגדיר את עצמי בריא לחלוטין, ואינני מוכן לייחס לעצמי שום תווית של בעיות נפשיות.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה חשובה ביותר - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי15/05/2011בוודאי שכן, רבים מצליחים לחיות בצורה סבירה, לגדל ילדים ולעבוד גם אם יש להם קושי מסויים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטוב לדעת,אכן מעודד....
A15/05/2011תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון ותרופות נוגדות פסיכוזהl.y14/05/2011
שלום, הנני מטופלת על ידי סוליאן 200 מ"ג, כבר 3 שנים. בהתחלה התחלתי עם ריספרדל, אח"כ עברתי לפרפנן ועכשיו סוליאן.
רציתי לדעת אם אפשר ליטול את הסוליאן גם כשארצה להיכנס להריון?
אילו תרופות לסכיזופרניה ישנן שבטוחות לשימוש בהריון?
אם תציע לי את הריספרדל לדוגמה, אני יכולה לומר שתופעת לוואי שהוא עשה לי זה מין "שטיחות" רגשית, ופגם לי ביכולת אפילו לייצר שיחה עם מישהו...
פרפנן-כל הזמן רציתי לישון...
אשמח אם תוכל להציע לי תרופה ללא כל כך הרבה תופעות לוואי וכמובן שיש גם את העלייה במשקל...
בתודה,
l.y* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון ותרופות נוגדות פסיכוזה - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי15/05/2011התרופה שיש עליה הכי הרבה מידע לגבי הריון היא ההלידול שהיא בטוחה לשימוש בזמן הריון. כל התרופות החדשות יותר ניתנות באופן כללי לשימוש אך יש פחות מידע (כי הן חדשות יותר).
ניתן להתייעץ עם המרכז הטרטולוגי בעניין זה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השמנהאסי14/05/2011
שלום
אני משתמש בלפונקס LEPONEX 500 MG
במשך חצי שנה ומאז בשמנתי 25 ק"ג
בגלל התרוופה לאחר שדיברתי עם הפסיכארטירת
שלי היא לא הסכימה להחחליף תתרופה
ואני בדכאון ואובד עצות
מה אני צריך לעשות
אני כולה בן 29
בבקשה תתיחסו אלי
אני בדכאון חזק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השמנה??
שמוליק15/05/2011אם הבעיה היחידה שלך זו השמנה, אז מצבך טוב.
לתרופה הזו יש תופעת לוואי קשה יותר; עיפות נוראית.
בלי שום קשר, כתבתי בפורום זה אין ספור פעמים את דעתי על תרופות אנטי-פסיכוטיות מתןך נסיוני האישי, והייתי ממליץ לך לאזור אומץ ולזרוק את התרופה.
גם לי היה קצת כרס כשלקחתי תרופות אנטי-פסיכוטיות, אבל זה לא כל כך הפריע לי. אחרי שהפסקתי הכרס נעלמה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשמנה - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי15/05/2011אני מציע לחזור שוב לפסיכיאטרית שלך, לשבת איתה ולדון בכל האפשרויות שעומדות בפניכם. האם באמת אין אפשרות אחרת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדר לוינסקי תגובה
אסי16/05/2011תודה על העיצה שנתת לי
דברתי עם הרופאה על כך החלפת התרופה
(יש לי אלרגנים לתרופות)
והיא אמרה שהיא לא תחליף בגלל
שיכול להיות פסיכוזה
לסיכום לאחר שהבנתי שאין עם מי לדבר
החלטתי לפנות לדר כספין ולבקש להחליף רופא. או רופאה
תודה אסי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות נוגדי דכאוןדינה14/05/2011
בני קיבל תחליף לציפרלקס דרך קופ''וח- בסופר פארם ציפרלקס אינו בנמצא.
וסבל מאד מכאבי בטן גם כשהוריד לחצי כדור.. כאבים חזקים עד לחולשה והזדקקות למיון.
איזה כדורים יכולים להיות תחליף? ללא תופעות לוואי.
ציפרלקס באופן פרטי עולה 150 ש'ח. האם שווה לקנות????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מניסיון דומה
אנה14/05/2011היי,
מנסיון דומה,אני כיולה לומר לך שאם תתעקשי תצליחי להוציא מקופ"ח את הציפרלקס בייחוד אם יש לו תגובה קשה לתחליף...למרות שאני ניסיתי את התחליף ואחרי הסתגלות הוא בסדר אבל כל אחד מגיב אחרת
בקופ"ח ציפרלקס והתחליפים עולים 54 ש"ח....
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרופות נוגדי דכאון - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי15/05/2011השאלה היא אם הציפרלקס עזר, אם התשובה חיובית כדאי להתעקש בקופת החולים. אם לא כדאי להתייעץ עם הפסיכיאטר על תחליף מתאים לבעיה שלו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בטיפול פסיכיאטרי קשהעמית14/05/2011
שלום רב,
אני עמית בן לאבא לו חמישה אחים. אחותו הגדולה של אבי הייתה מאז ומתמיד "לא בריאה" אבל לאחרונה אני מבין מהשיחות עם אבי ואמי שהמצב שלה הולך ונהיה קשה יותר.
דודתי נכנסה למצב דיכאוני לפני למעלה מ20 שנה, היא כיום בת 60 לערך, לעולם לא נישאה ואין לה ילדים. היא גרה עם סבתא שלי ודוד שלי (גרוש+1). היא נכנסה לדיכאון כתוצאה מתאונה שעברה ובעקבות כסף שהייתה אמורה לקבל מאיזשהו ביטוח, ובסוף נותרה חסרת כל- חסרת כסף וחסרת עבודה. בעקבות השיחות האחרונות נודע לי שכשכסבא שלי עוד היה בחיים היא הייתה אפילו ישנה איתו ועם סבתא שלי באותה מיטה (אישה בגיל 45+ הייתה אז), פעם אחת שפכה על עצמה אקונומיקה ואיימה לשתות את זה. לאחרונה החלה להזות בלילות (ממלמלת לעצמה ש"יעזבו אותה") ומפריעה לסבתא שלי, בנוסף היא מתבודדת וכשבאים לבקר אותם היא מסתגרת בחדר, לא אומרת שלום לאף אחד ולא מתקשרת. נראה שהמצב מחמיר ואני דואג מאוד לסבתא שלי ולמה שעלול לקרות. דווקא אני זה שפונה אליך. כי סבתא שלי מגוננת עליה יתר על המידה ולא מעריכה נכון את המצב (היא שיחררה אותה בעבר מטיפול על אף שמצבה לא השתפר) ואבא שלי והדודים לא יודעים מה לעשות/אדישים מידי. החלטתי לקחת יוזמה אבל אין לי מושג מה אני אמור לעשות ולמי לפנות. אשמח אם אוכל לקבל עזרה למי יש לפנות במצבים קשים כאלו.
תודה רבה על כל עזרה שתבוא,
עמית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה בטיפול פסיכיאטרי קשה - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי15/05/2011ראשית כדאי לערב את רופא המשפחה. אדם שאינו רוצה בטיפול קשה להביאו לטיפול ולכן כדאי להגביר לה את המוטיבציה לעשות משהו (הרי לא תוכל לחיות עם סבתך לנצח...)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמונות של גופות- אני בהלם...יואב14/05/2011
שלום,
אתמול נכנסתי לקישור בפייסבוק שפורסם אצל ידידה שלי,
לקישור קראו CUTE DEAD GIRLS , צחוקים צחוקים אבל לא ציפיתי למצוא שם באמת למה שהכותרת התכוונה.
באתר היו הרבה תמונות של גופות נשים, בחדרי ניתוח, באזורי תאונה, ראשים מחוצים, גוף מדמם, וזה מהדברים שאתה בהלם, לא מאמין למראית עינייך, ממשיך להסתכל כמה דקות ורק אז סוגר.
לא יכולתי לישון בלילה
ועד עכשיו אני בהלם
יש לי פלאשבקים של התמונות מול העיניים כל הזמן.
אני מפחד ומזועזע ואפילו יש מקום כלשהו אצלי שרוצה שוב לחזור לאתר לבדוק אם זה באמת מה שראיתי.
אני בן 19
מה עלי לעשות?
רציתי לפנות למשטרה אבל אמרו לי שזה אתר אמריקאי והמשטרה לא תעשה כלום, סביר להניח שבאמריקה זה חוקי בכלל
אני בהלם שאפשר לפרסם דברים כאלה באינטרנט! ואני מרגיש רע כל כך אחרי שצפיתי
ואני חושב שאני חייב לעשות משהו למען הנערות האלה, אבל מה אני יכולה לעשות? זה באמת חוקי שם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמונות של גופות- אני בהלם... - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי15/05/2011האם זה באמת קשור לפורום הזה?
תגובה למראות קשים בדרך כלל עוברת ללא כל התערבות לאחר שעות עד ימים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופה חדשהסבטלנה13/05/2011
שלום. רציתי לשאול האם יש תרופה חדשה נגד סכיזופרניה שלא משמינים ממנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופה חדשה - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי15/05/2011התרופה החדשה ביותר בארץ נקראת אביליפיי, ואחת הטענות של מפתחיה היא שהיא פחות גורמת להשמנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרוקוולסבטלנה13/05/2011
שלום. אני חולת סכיזופרניה ומטופלת ע"י סרוקוול במשך כשנה. רציתי לשאול האם ניתן להיכנס להריון עם התרופה הזאת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון
שמוליק15/05/2011עד כמב שידוע לי (מדיונים שהיו בקבוצות תרופות מהלך האישפוז שלי), ניתן להיכנס להריון. אני זוכר שהייתה איתי במחלקה מישהי בהריון...
בכל אופן, כדאי שתחקי לתשובה רשמית מהרופא...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרוקוול - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי15/05/2011בעקרון, כנראה שאפשרי אולם מכיוון שיחסית מדובר בתרופה חדשה, יש עליה פחות מידע. מה שאפשר לעשות זה להתייעץ עם הרופא שלך ובמקביל עם המרכז הטרטולוגי שהוא הגורם המוסמך לגבי תרופות בהריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאניה דיפרסיהשני13/05/2011
הי,
שמי שני ובעלי סובל ממאניה דיפרסיה. אנחנו יחד כשנתיים ונשואים כ- 3 חודשים.
אני לא כל כך מבינה באבחנה המדויקת של ההפרעה אך לפי מה שקראתי וראיתי עליו ואת האופן בו הוא מתנהל המצב הוא לא קיצון, לפחות כרגע...
יש לו תסמינים די ברורים כשהוא בהיי שהם בדר"כ שעות שינה קצרות, דחף מיני גבוה, הרגשת התעלות כזו כאילו הוא מלך העולם... הוא מאוד מאוד בריא והדיאטה שלו מאוד חשובה לו. הוא מקפיד מאוד על ספורט ואוכל בריא וכשהוא מרגיש רע הוא בדר"כ נוטה לאכול שוקולדים, מזון מהיר ועוד דברים מסוכרים... הוא כרגע בן 35 ולמזלנו מצבנו הכלכלי טוב מפני שהמשפחה מאוד מבוססת אך אני חוששת מאוד להמשך הזוגיות שלנו מפני שזה כבר קשה לי מידי להתמודד עם תנודות מצבי הרוח, ולראות אותו מחוסר עבודה. הוא לא מוכן לקחת תרופות, וחשוב לי לציין כי הוא מאוד מודע למצבו והוא קורא ולומד המון על המצב ועושה כל דבר אפשרי על מנת לשמור על שגרת יום תקינה שתשאיר אותו בשביל הנכון לטווח הארוך. הוא עושה המון מדיטציה, ספורט, קורא ולומד, אוכל בריא. אך אחת לחודשיים שלושה מגיעה הנפילה לשבוע שבועיים בה הכל מתפרק...
אני רוצה לדעת מה אני יכולה לעשות על מנת לעזור לו להישאר בשביל הנכון? יש איזו תוכנית שאנו יכולים לבנות יחד? סדר יום? מטלות...? כל דבר שניתן לעשות שהוא אינו טיפול תרופתי...
אני אוהבת אותו מאוד, הוא בעל מדהים, ומעבר לזה הוא החבר הכי טוב שלי וקשה לי מאוד לראות אותו חסר תקווה וחסר ניצוץ בעיניו... אני אעשה כל דבר שיידרש ממני כדי לגרום להרגיש טוב... אני יודעת כי הטיפול התרופתי מאוד חשוב, אבל אם כרגע הוא לא מוכן מה אוכל לעשות מעבר ?
אשמח לתגובה,
בברכה,
שני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בשןום פנים ואופן אל תכניסי לו לראש
שמוליק15/05/2011תעשי ה-כ-ל. אבל שלא ייקח תרופות אם הוא כבר עשה את הצעד האמיץ והפסיק אותן.
התרופות מרדימות את הבן-אדם בצורה נוראית, כך שאם הוא ייקח אותן מחדש הוא פשוט יהיה זומבי ולא יתפקד כלל.
הדברים נכתבים מתוך נסיון אישי מר עם התרופות הארורות האלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום שני
שמוליק16/05/2011שלום שני.
מה שהיה איתי זה שהתאשפזתי ארבע פעמים בבי"ח פסיכיאטרי, וסבלתי רבות מהתרופות האנטי-פסיכוטיות, בעיקר מכך שהן מעייפות בטירוף. אחרי שהפסקתי אותן, חזרתי לתיפקוד תקין.
הדבר שנראה לי הכי חשוב, זה שלא ירגיש את עצמו "דפוק", ושלא יתרגש מהסיגמה. ברגע שהוא חושב ככה, זה עלול לרדוף אחריו... פשוט לומר לו שהוא "בסדר", ושהוא יכול ומסוגל לקחת על עצמו אחריות ולהצליח בכל אשר יפנה.אני יכול לומר שרק בגלל שהרגשתי את עצמי "דפוק" - זה מה שגרם לאישפוזים חוזרים (ולא כפי שהפסיכיאטרים טוענים שזה מפני שהפסקתי את התרופות)...
בעצם זה שהתחתנת אותו (ואני מניח שאת בסדר) - זה כבר סיבה טובה להתעודד. ישנם הרבה כאלה שחושבים ש"חולי" נפש צריכים להתחתן בינם לבין עצמם או להתחתן עם אנשים בעלי מוגבליות פיזיות.
במקרים שבהם יש חריגה חמורה במצב הרוח, אפשר אולי לשקול לקחת תרופות, אבל לא לאורך זמן. אם תרופות מסוג מייצבי מצב רוח עוזרות (הן לא כל כך מרדימות) אז ניתן להסתפק בהן, אם לא, אז אולי צריך גם תרופות אנטי-פסיכוטיות, אבל שוב, כאשר המצב מתייצב, להפסיק אותן בהדרגה.
אני מקווה שעזרתי לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי שמוליק
שני15/05/2011דבר ראשון אני מודה לך על התגובה... אני מבינה שיש לך ניסיון אישי ולכן אשמח אם תעזור לי.. האם גם אתה סובל מזה?
לגבי התרופות, אני לעולם לא אכריח אותו לקחת אותן אבל חשוב לי לדעת מה אני יכולה לעשות על מנת לעזור לו להישאר יציב לאורך זמן?
אני אוהבת אותו המון בכל ליבי ואין לי גם בעיה לעשות שינויים בחיי אם זה עוזר לו... אני כבר הפסקתי לעשן, ואני מתעמלת איתו בכל יום, אנו אוכלים בבית רק אוכל בריא, אני ממש מקפידה על סדר וניקיון מופרזים שמאוד חשובים לו... כלומר, סיגלתי לעצמי כבר אורח חיים שאני יודעת שעוזר לו וגם על הדרך כמובן שעזר גם לי להיות אדם בריא יותר גופנית...
יש לך רעיון אולי למה עליי לעשות כשאני רואה סימנים לירידת אנרגיה...? מין "תוכנית פעולה" כזאת שעליי להפעיל על מנת למנוע את הירידה? יש מזון או שתיה שעוזרים? קראת איזה ספר מוצלח....? באמת כל דבר.... כי מצבו מאוד טוב בשנה האחרונה, ואני יודעת כי מאז שאנו במערכת יחסים הוא רק בעלייה. לפני שהכרנו הוא היה שבוע במאניה שבוע בדיפרסיה ומאז שאנו יחד הוא רוב הזמן במצב נורמלי ומאוזן והיו לו בשנה האחרונה אולי 4 ירידות סה"כ של שבוע כל פעם... העניין שהירידה הזו כל פעם מורידה לו את הביטחון העצמי שהוא יכול לנהל חיים נורמליים וחשוב למזער גם את זה...
מצטערת על המגילה הארוכה ומקווה שתמצא את הזמן לעזור לי..
תודה,
שני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשני
יפעת16/05/2011שני את ענקית!!!
ממש ריגשת אותי , לראות כזאת אהבה עם מסירות זה כל כך יפה!!!
כמה שתתני לו יותר כח והרגשה שאת איתו זה מה שיעזור העניין הוא שלתת הרגשה כזאצ אמיתית זה רק אם את באמת מרגישה ככה!!!
המון הצלחה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאניה דיפרסיה - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי15/05/2011הטיפול בהפרעה ביפולרית הוא אכן שמירה על הרגלי חיים והמנעות מדברים שיכולים להוציא מחוסר איזון כמו חוסר שינה או שתיית חומרים שממריצים את המוח כמו משקאות אנרגיה
לעיתים זה לא מספיק, ולכן יש צורך בטיפול תרופתי.
יש כיום מגוון רחב של תרופות בטוחות לשימוש. אני מציע לקבוע פגישה להתייעצות עם פסיכיאטר ולשמוע מה יש לו לומר. אחר כך תוכלו להחליט מה עושים הלאה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיפרקסהגאראן13/05/2011
מה עושה זיפרקסה במוח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זיפרקסה - תגובה
שמוליק15/05/2011זיפרקסא אמורה להוריד את כמות ההפרשה של חומר הנקרא דופאמין במח. כאשר מישהו נמצא במצב נפשי קשה ויש לו הפרשה גדולה של דופאמין מהמח הוא עלול להכנס למצב פסיכוטי.
ראוי לציין, ששני הגורמים ביחד מביאים למצב פסיכוטי, ולכן אם דואגים לכך שהבן-אדם לא יכנס למצב נפשי קשה, אז גם אם תהיה לו הפרשה מוגברת של דופאמין מהמח, אז הוא אינו עלול להכנס למצב פסיכוטי.
לצערנו הרב, אחרי שבן-אדם נכנס למצב פסיכוטי, הרופאים ממליצים ליטול תרופות אנטי-פסיכוטיות למשך כמה שנים לפחות ואולי עד סוף החיים.
לתרופות מהסוג הזה יש תופעות לוואי קשות; אחת מהן היא עייפות נוראית. הפסיכאיטרים אינן יכולים לומר את האמת, שמדובר בתופעת לוואי של התרופה ואומרים שזה סימפטום שלילי של המחלה.
מנסיון אישי, אני ממליץ להפסיק את השימוש בתרופות מהסוג הזה כאשר המצב מתייצב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזיפרקסה
גאראן18/05/2011קודם כל תודה על התשובה.
אבל אני כבר ניסיתי להפסיק את התרופה אבל אז חוזרות המחשבות ושוב אני לא יכול לישון. אני עם טיפול תרופתי רצוף כבר כמעט 5 שנים.
אשמח עם תייעץ לי -מה לעשות עכשיו??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיות שינה.
שמוליק22/05/2011זיפרקסה אינה תרופת שינה. אם הבעיה היחידה שנוצרת מהפסקת התרופה היא בעיות שינה - ולא דברים כמו מחשבות שווא העלולות להסתיים בפסיכוזה - אז בוודאי שבגלל תופעות הלוואי הקשות שלה אין שום סיבה לקחת אותה.
ניתן להשתמש בתרופות לשינה.
ניתן אולי להשתמש בזיפרקסה כתרופת שינה אם שום דבר אחר לא עוזר. אבל גם אז, במינון כזה שלא יגרום לך לישון יותר מדיי ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזיפרקסה - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי15/05/2011באופן כללי - מורידה את כמות הדופמין המשפיעה על פעילות הנוירונים במוח ובצורה כזו גורמת להפסקת מחשבות שווא או הלוצינציות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול תרופתיאנה13/05/2011
שלום,
אני בת 27, התנסתי בכדורי ציפרלאקס שרשם לי פסיכיאטר (לחרדה ומחשבות כפיתיות)
אבל הפסקתי להשתמש בהם כי מיד לאחר כ3 חודשים, בגלל תחושת תיאבון שהלכה וגדלה והחשק המיני ירד לחלוטין..
השאלה אם יש תרופות אשר יכולות להשפיע עליי ללא התסמינים האלו ולהוריד חרדה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול תרופתי - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי15/05/2011התשובה הכללית היא כמובן כן, אבל צריך להפגש עם פסיכיאטר להתאמה ספציפית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)