פורום פסיכיאטריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נוקטורנו
    אסתר
    28/05/2011

למה הורד נוקטורנו מהמדפים?מה התרופה שמומלצת במקום?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נוקטורנו

הוספת תגובה

• נוקטורנו - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    01/06/2011

זה מאוד תלוי במימצא הקליני מטיפול בסיקרקאדין או מלטונין סינטטי אחר, סטילנוקס, בנדורמין וכו'', יש צורך בבדיקה והחלטה בהתאם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות חשובה
    חשוב
    28/05/2011

שלום רב
    החרדה חזרה.הפעם זה שוב פעם מהזהות המגדרית.נזכרתי בפחד שלי מה"מחלה" הזו פעם.בגלל ששמעתי שיר של דנה אינטרנשיונל,התחלתי לפחד מזה.פתאום התחלתי כאילו להציב את הסימפטומים של המחלה על עצמי,ועכשיו אני פתאום מרגיש שכאילו זה באמת קורה לי.אני מאוד חושש שזה יקרה לי,ושאני יהיה כזה,ובגלל זה אני מרגיש לחץ מהיותי בן(זה התחיל ממש אתמול בערב).
    והבעיה כאן היא שאני פשוט מרגיש שזה קורה לי
    אני פשוט מרגיש כאילו שאני באמת רוצה להפוך לבת ושאני לא אוהב את היותי בן.אני ממש מרגיש את זה חזק,כאילו שאני לא שייך לגוף שלי.מתחילה לעבור לי מחשבה שבה אני מדמיין את עצמי בתור בת ופתאום זה נראה לי כיף להיות בת מבחינת מה שקורה וכו'.בנוסף בגלל שעוברת לי המחשבה שהנפש שלי שייכת לנפש של בת(במחשבה),אז אני מרגיש צורך להיות בת רק כדי שכביכול תהיה אחידות.לפעמים אני גם מרגיש פחד מעצמי,בגלל המחשבות(שכאילו אני בן והנפש בת אז הגוף נלחם בנפש) ולפעמים גם עוברת לי מחשבה שאני מתייחס אל עצמי בתור בת.וזה התחיל מחרדה מה"מחלה" הזו,מאתמול בערב.אני ממש מפחד שאולי יש לי את זה.אגב,כשאני שוכח מזה,אז זה עובר.
    האם ייתכן שבתוך יום,אני אהפוך מגבר גבר שנמשך רק לבנות,לאחד שרוצה להיות בת ונמשך לבנים(זה פשוט השתנה ביום אחד,למשל בגלל שעוברת לי המחשבה שהנפש שלי היא בת,אז שכאילו אני נמשך לבנים,ואז אני מרגיש שכאילו אני נמשך לבנים).
    אני מקווה שזה שייך לפורום הזה,זוהי פשוט חרדה חזקה מאוד ודיכאון.אני ממש

לקביעת תור
    סגירה
    התייעצות חשובה

הוספת תגובה

• התייעצות חשובה - תגובה

ד''ר ירדן לוינסקי
    29/05/2011

הדילמות שמתוארות כאן הן בעיקר על רקע רגשי ויש צורך בטיפול פסיכולוגי מעמיק כדי לטפל בהן.
    במקביל כדאי לשקול פגישה עם פסיכיאטר ולבחון אם באמת יש מקום לטיפול נוגד חרדות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זאת אומרת שיש לי את הבעיה הזו?או

חשוב
    29/05/2011

שעדיין יש את האפשרות שזה בגלל החרדה(שזה התחיל ככה,אמרתי לכם,עד יום שישי בערב הכל היה בסדר,בכלל לא פחדתי מזה כי ידעתי שאני לא כזה והרגשתי שאני לא כזה,ואז כשנזכרתי בדבר הזה בגלל משהו התחלתי להציב את הסימפטומים האלו על עצמי והתחלתי להרגיש את מה שתיארתי קודם לכן).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקת MIRO
    חגית
    28/05/2011

אני מטופלת כבר חצי שנה בשל דיכאון. בתחילה טיפלתי בMIRO בעקבות תופעות לוואי (בינהם עייפות, תיאבון מוגבר) ואז הפסיכאטרית שלי הוסיפה EFEXOR OR75 בפועל את התרופה השניה לא לקחתי כמעט בכלל (לקחתי בשבוע הראשון) ואז גם התופעות לוואי בלבלו אותי.
    גם הפן הכספי (קופת החולים שלי לא מוכנה להכיר בצורך שלי בתרופות כי אני הולכת לפסיכאטרים פרטית ולכן אני צריכה לשלם על הMIRO כמעט 60 ש"ח חודשי ועל התרופה השניה 78 ש"ח חודשי והמצב הכלכלי שלי רע מאד כרגע ואינני יכולה להרשות לעצמי עוד 140 ש"ח בקירוב בחודש+עלות המפגש אצל הפסיכאטרית (100 ש"ח חודשי)+ עלות המפגש אצל הפסיכולוגית שלי (600 ש"ח חודשי) )בנוסף לגבי התקופה השניה הפסיכאטרית שלי רצתה שאקח אותם בשעות הבוקר המאוחרות שאלו היו שעות שכבר הייתי בעבודה וזה היה קשה עד בלתי אפשרי לעשות זאת בלי שכולם ישימו לב לכך.

אני שוקלת כרגע מאד ברצינות להפסיק גם עם הMIRO, כבר היום אני לא מצליחה לקחת אותה ברציפות כל ערב (אירועים שאני יוצאת וחוזרת באמצע הלילה או אפילו צורך לקום מוקדם בבוקר והMIRO לא מאפשר לי זאת)
    בנוסף אינני מרגישה שהתרופה עוזרת לי במשהו (חוץ מבלישון...)

האם אפשר להפסיק את התרופה בבת אחת?
    מה ההשלכות של כך?

לקביעת תור
    סגירה
    הפסקת MIRO

הוספת תגובה

• הפסקת MIRO - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    01/06/2011

אסור להפסיק באופן חד בגלל הסכנה לתופעות לוואי- גמילה. ההפסקה אמורה להיות הדרגתית, תוך ניטור ומעקב רופא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעה מוזרה
    אקאק
    28/05/2011

שלום,
    אני נערה בת 19
    מעולם לא עברתי טראומה או אירוע משמעותי בחיי
    אבל מאז ומתמיד היו לי פנטזיות אונס
    כבר כמה שנים, אני יודעת שסביר להניח שכמה מכם יגיבו תגובות לא הולמות, אבל מה לעשות- זה לא בשליטתי,
    כמו שהתחלתי, כבר כמה שנים אני מתעניינת בפדופיליה, סרטונים של אונס ופדופילים.
    אני יושבת במשך כמה שעות ומחפשת במחשב סירטוני פדופיליה,
    פעם מצאתי אתר עם סירטונים כאלה והוא סיפק אותי מינית,
    אני חולמת על זה ומתעניינת בזה כל הזמן,
    מה לא בסדר איתי?
    מה זה אומר?
    אני פדופילית? יש לי הפרעה או מחלת נפש?!

לקביעת תור
    סגירה
    תופעה מוזרה

הוספת תגובה

• סטיה מינית ומחלות נפש. - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    01/06/2011

מומלץ לפנות לאבחנה פסיכיאטרית וטיפול בהתאם לממצאים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה זה עוד יכול להיות חוץ מפדופיליה?

??
    06/06/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה

אלה
    12/06/2011

את נשמעת מאוד מבולבלת ומוטרדת ונראה לי שאכן כדאי לך לנסות ללכת לטיפול כפי שכבר המליצו לך. לפני כמה שנים גם אני הייתי מוטרדת ממספר דברים ולא יידעתי כל כך למי לפנות. חברה המליצה לי על מרכז ד"ר טל. אני בזמנו הגעתי לפגישת ייעוץ ולאחר מפגש ראשוני בו המטפלת הייתה מאוד נעימה ומסבירה פנים, הומלץ על טיפול מתאים. היום אני במצב טוב שבעתיים והרבה יותר ממוקדת ומודעת לעצמי. אני ממליצה בחום!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בליתיום
    יעקב
    28/05/2011

אני בן 29 ואני נוטל ליתיום מעל 3 שנים 900 מ"ג ליום + 1 מ"ג ריספונד
    מצב הרוח שלי הוא טוב , ללא דיכאון או מאניה . האם יש אפשרות לקחת את הכדורים כל אחד בנפרד לאחר כמה שעות או שאני אמור לקחת 2 כדורים ביחד ורק לאחר מכן את הכדור השלישי ולמה תמיד יש לי הרגשה שאני נורא רוצה להפסיק לקחת ת'תרופות או לפחות להפחית מהן ? ? ? תודה רבה יקיריי ..

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול בליתיום

הוספת תגובה

• טיפול בליתיום - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    01/06/2011

מומלץ לחלק את הטיפול ל 3 פעמים או פעמים ביום, חשוב להתמיד בטיפול, באם יש סיכוי שתפסיק, מומלץ לדבר על כך עם רופא מטפל, להתייעץ ולשקול שינוי באם צריך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הוספת פאקסט
    מ
    28/05/2011

שלום,
    אני מטופל ב 6 מ"ג ריספרדל
    3 כדורי דקינט
    4 מ"ג קלונקס
    3 כדורי דרלין (פרולול)
    32 מ"ג פרפאנן.

רציתי לשאול במידה ומוסיפים לי פאקסט כדור אחד ביום, (אין לי מצב רוח מרגיש מדוכא) האם במשך הזמן אפשר להוריד את הפרפנן בהדרגה? ואיך עושים זאת?

שאלה שנייה: האם פאקסט מתאים לשילוב של התרופות שאני לוקח?

אודה שתענו לי.
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    הוספת פאקסט

הוספת תגובה

• הוספת פאקסט - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    01/06/2011

אכן ניתן להפסיק תיאורתית את הפרפנאן, חשוב לברר את השיקול הקליני לכך. ניתן להוסיף פאקסט, מומלץ לעקוב אחר שומנים וסוכר בצום, מעקב משקל + BMI , בדיקת דם כללית ותיפקודי כבד. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריספונד
    אהוד
    28/05/2011

אני לוקח כדורי ריספונד כבר 3 שבועות בגלל שהתחיל לי התקף פסיכוטי הכדור מרגיע אותי אבל אני מרגיש עדיין פסיכוטי שמדברים עליי וצוחקים עליי חשוב לציין שאני לוקח את הכדורים כבר חודש יכול להיות אני צריך כדור אחר יותר חזק?

לקביעת תור
    סגירה
    ריספונד

הוספת תגובה

• ריספונד - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    01/06/2011

אכן יכול להיות, אך חשוב למצות את הטיפול, לעלות מינון לפי הצורך תוך מעקב וניטור תופעות לוואי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחוף בבקשה
    אהוד
    28/05/2011

התחלתי לקחת ריספונד כבר 3 שבועות כתוצאה משימוש במיסטר נייס גאי חצי שנה הכדור עוזר לי אבל הסמים עשו אותי לחוץ הכדור מרגיע אותי אבל אני עדיין לחוץ לחוץ ברמה שיש לי טיקים בשפה לפעמים אני לא יודע מה לעשות אולי כדור אחר הרבה יותר חזק יעזור ??

לקביעת תור
    סגירה
    דחוף בבקשה

הוספת תגובה

• דחוף בבקשה - תגובה

ד''ר ירדן לוינסקי
    29/05/2011

כדאי לפנות לרופא שמכיר את כל מצבך הרפואי או לקבוע פגישה בנוגע למינון/המשך הטיפול

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי לוקח סרוקוול
    דני אחר
    28/05/2011

עם סרוקסט וקלונקס יש לי צרבות מעל לשנה כבר האם יש קשר?

עוד שאלה ברשותך קלונקס אני לוקח מעל לשנתיים כבר מזמן אני לא מרגיש את התועלת של הכדור שמעתי שהכדור הוא לטווח הקצר ושהוא יכול לגרום לבעיות זיכרון או באו נגיד לא מועיל לזיכרון כדי להפסיק אותו כמובן בהדרגה בייעוץ עם הפסיכיאטר שלי פשוט אני לא מוצא סיבה להעמיס עלי יותר תרופות שלא צריך בהכרח בניגוד לסרוקוול וסורקסט שמאזנים...
    (מתמודד בסכיזופרניה בעלת קווים פסיכוטי קלים שבחיים לא יבים את המושג הזה פסיכוזה אבל לייט לא מבין) בקיצור סכיזופרניה סימפלקס (גם לא מבין ונראה שגם אתם.)

לקביעת תור
    סגירה
    היי לוקח סרוקוול

הוספת תגובה

• היי לוקח סרוקוול - תגובה

ד''ר ירדן לוינסקי
    29/05/2011

יתכן והצרבת קשורה לתרופות. התייעץ דווקא עם רופא המשפחה בתור שלב ראשון
    בנוגע לקלונקס, אם לא עוזר מדו ע להמשיך לקחת אותו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בגלל שאני מפסיק אני מקבל זיעה קרה

דני אחר
    30/05/2011

חלומות מרובים פשוט אני לא יכול להפסיק אותו לפחות לא במכה אחת הוא כבר לא מועיל ואני לא עולה מינון. רק שתבין נתנו לי את הכדור בהתחלה בשביל להירגע בין החלפת הכדורים מריספרדל לסרוקוול באמת זה הכדור היחידי שעזר לי באופן ישיר ומיידי ממש לתסמינים השליליים חזרתי לתפקד לצאת ולעבוד ממש במספר ימים הייתי בהלם ובכמעט חודש כבר תפקדתי ההשפעה נעלמה אבל הביטחון שצברתי במשך החודש הקטן הזה שינה לי את התפישה וגם הסרוקוול עזר מאוד התועלת ירדה ואני המשכתי לתפקד ועד היום אני עובד באמת חבל שהכדור הזה ממכר וההשפעה יורדת בכלל כול הבנזואפינים זה פלא שמתמוגג מהר וחבל שיש את ההתרגלות ולא מצאו משהו דומה במקרה נתנו לי אותו וזה עשה לי מה שמיליון כדורים שניסיתי מריזדין פארפנן ציפרלקס אפקסור שום כדור לא קרוב להשפעה של קלונקס והיום אני מתפקד בגלל המזל הזה למרות שפסיכולוגית אני יודע שהכדור כבר לא משפיע... לא יודע איך לא עליתם על נוסחאה על אותו בסיס כדור רק ללא התרגלות..,..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 12 שעות שינה כל לילה
    שי
    27/05/2011

אני כמה חודשים מטופל בתרופות הבאות: רסיטל, אביליפי, וולבוטרין ופרופסיה
    לאחרונה הפסקתי לקחת טופמקס (היתי במינון 200 מ"ג) ויום אחד שחכתי לקחת תתרופות יום שלם, פעם אחרת לקחתי בבוקר ושוב בערב

למה אני ישן כל כך הרבה?
    יכול להיות בגלל שהפסקתי לא כמו שצריך עם הטופמקס? (ירדתי באופן הדרגתי על דעת עצמי, הרופא סירב לספר לי איך להפסיק עם זה מחשש שאשמין)

לקביעת תור
    סגירה
    12 שעות שינה כל לילה

הוספת תגובה

• 12 שעות שינה כל לילה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    01/06/2011

ראשית יש לברר סיבה גופנית, בדיקות דם כלליות, בדיקה ובירור עייפות בקופ''ח. התרופות הנ''ל לא מאופינות בהשפעה מרדימה קיצונית, יש לברר את אופן הטיפול, מינון, משך, זמן תופעות הלוואי וכו'' מול פסיכיאטר. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלוום רב בבקשה תעזרו לי.
    חגית
    27/05/2011

אני לא יודע מה קרה לי בזמן האחרון אני יותר מידי עצבני, מתעצבן בקלות על שטויות זה קרה לי גם לפני חודשיים נורא קשה לי ממה זה קורה?
    בבקשה תענו לי.

לקביעת תור
    סגירה
    שלוום רב בבקשה תעזרו לי.

הוספת תגובה

• שלוום רב בבקשה תעזרו לי. - תגובה

ד''ר ירדן לוינסקי
    29/05/2011

לא ניתן לענות על שאלה כזו ללא אבחון מסודר. אנא פנה לפסיכולוג או פסיכיאטר אם התופעה חוזרת על עצמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    איילה
    27/05/2011

אני בדיכאון קשה כבר יותר מ 3 שנים אני לוקחת לפונקס 250 מ"ג פארטן 5 מ"ג ומלפני שבוע
    חצי כדור של 20 מ"ג semup את הלפונקס אני לוקחת כבר חמש וחצי חודשים את ה semup אני צריכה להגיע ל 20 מ"ג ליום
    אין שום שיפור במצבי אני נחנקת לבכות בכל נשימה כל הזמן בלי הפסקה וחושבת על המוות שלי האם יש טעם להמשיך בטיפול הזה האם אחרי ככ הרבה זמן יכולה להיות תקווה שהכדורים האלה יוציאו אותי מהדיכאון?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

ד''ר ירדן לוינסקי
    29/05/2011

אלו אינם כדורים נגד דכאון אלא כדורים לטיפול בפסיכוזה. כדאי להתייעץ עם הרופא המטפל שלך בנוגע לטיפול

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שילוב של ליתיום ודפלפט כמייצבים
    שבון
    27/05/2011

שלום רב,

בטיפול למחלה מאניה דיפרסיה רציתי לדעת מהם ההשפעות ומהם הנזקים

בטווח הארוך כתוצאה מטיפול על בסיס קבוע של ליתיום ודפלפט ומה עלול להגרם לאדם בשימוש קבוע למשך שנים (נזקים וכו') בצריכה של ליתיום - כ 300 מיליגרם 2+2 ביום ודפלפט 200 מיליגרם 1+1 ביום כלומר ,

ליתיום - 1200 מ"ג ליום + דפלפט 400 מ"ג ליום

מהם ההשפעות ומהם הנזקים לטווח הארוך אף לאחר שנים רבות של טיפול?

מהם ההגבגלות אשר מסכנות כלומר האם ניתן לשתות אלכוהול בזמן טיפול כזה ?

האם ישנה סכנה בעישון קנאביס בזמן טיפול זה מהם הסכנות ?

תודה.

הוספת תגובה

• שילוב של ליתיום ודפלפט כמייצבים - תגובה

ד''ר ירדן לוינסקי
    29/05/2011

בטווח הארוך התרופות יכולות להשפיע על תפקודי כבד, כליות ובלוטת תריס. לרוב השינויים הללו הפיכים לאחר הפסקת הטיפול.
    לא מומלץ לשתות באופן קבוע אלכוהול בעת נטילת תרופות.
    קנאביס הוא חומר פסיכואקטיבי. שיש לו תופעות לוואי בפני עצמו. אין אינטראקציה מיוחדת עם התרופות אבל הוא ממש לא מומלץ לסובלים ממאניה דיפרסיה כיוון שהוא יכול לעורר מצבים מאניפורמים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה בתוספת לתשובה רציתי לשאול

סוסו
    29/05/2011

כיצד ההשפעות הללו על הכבד הכליות ובלוטת התריס יכול להשפיע על האדם מבחינת נזקיהם לגוף נזקים פיזיים וגם אם ישנם נפשיים האם תרופות אלו משנות את המראה החיצוני השמנה קיצונית וכו בכמויות הנ"ל והאם ניתן לישתות אלכוהול אמנם לא בתדירות קבועה?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בנזודיאזפינים והריון?
    יערה
    27/05/2011

אני בת 30 בערך סובלת מהפרעת פניקה כעשור

עד היום אף תרופה מכל עשרות התרופות שנרשמו עבורי לא הביאה מזור לבעייתי

בצר לי הדבר היחיד שמקל מעט את הסבל ומונע את ההתקף לפחות לזמן קצר לצורך טיול קצר או סידורים הוא נטילת לוריוון או אלפרליד

ההקלה מכדורים אלו היא זמנית בלבד כאמור

הפסיכיאטר שמטפל בי אומר שככל הנראה אני מסוג האנשים שפיתחו עמידות לתרופות לטווח ארוך ושאין ביכולתו להושיע עוד.

אני ובעלי מעוניינים בילד

מהן ההשלכות של נטילת לוריוון או דומיהם במהלך ההריון?

אני יודעת ברמה ההגיונית כי כל תרופה מסוכנת בהריון ובייחוד תרופות כאלו

מהן האלטרנטיבות העומדות בפניי במהלך ההריון לגבי תרופות?

התקפי הפאניקה שלי הם קשים מאוד והלוריוון או האלפרליד הם היחידים שמצליחים לעזור לי למנוע התקף שכזה

אשמח לשמוע חוות דעת

האם ישנו מינון ספציפי אותו אוכל לקחת שלא יפגע בעובר?

האם ישנו משהו אחר אשר אוכל לעשות?

בתודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    בנזודיאזפינים והריון?

הוספת תגובה

• בנזודיאזפינים והריון? - תגובה

ד''ר ירדן לוינסקי
    29/05/2011

את צריכה לקבל יעוץ מסודר בנוגע לתרופות, כיוון שהמידע שמסרת אינו מספיק לקבל המלצות מסודרות
    בעקרון בנזודיאזפינים לא מומלצים בהריון ובעיקר בתחילתו כיוון שהם מעלים את הסיכון להופעת מומים במערכת העצבים אצל העובר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקתי סרוקסט לפני 3 חודשים
    אנומימי
    27/05/2011

כל בוקר אני קם מזיע מאד האם יכולה להיות הסיבה הפסקת נטילת הכדור?
    תודה

הוספת תגובה

• הפסקתי סרוקסט לפני 3 חודשים - תגובה

ד''ר ירדן לוינסקי
    29/05/2011

3 חודשים זה זמן רב להפשעה של תרופה שהופסקה. למרות זאת, לסרוקסט אצל אנשים מסויימים יש תופעה שהיא 'מייבשת' זיעה, כך שאם יש לך נטיה להזיע או שאתה בלחץ/חרדה ומזיע אז הסרוקסט יכול למנוע את זה לפעמים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה

אנומימי
    30/05/2011

אני נטלתי את התרופה 13 שנה אמנם במינון של רבע כדור במשך 5 השנים האחרונות
    קראתי שלוקח לתרופה חודשים רבים עד שהיא יוצאת מתאי השומן בגוף כך שיכול להיות שזה תסמיני גמילה ארוכים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה